Skansen

Skansen


Idag har vi haft en alldeles underbar dag på skansen. Vi for iväg omedelbart efter frukost, för vill man ha en parkeringsplats så gäller det att vara där i tid. Maarit kom också dit, när barnen såg henne blev de så glada att de nästan hoppade ur vagnarna.
Medan vi väntade på att morgon trötta Maarit skulle dyka upp så gick vi till bageriet och köpte oss lite sockerkringlor och satte oss i solen vid Bollnästorget, där var det färgsprakande uppträdanden med fillipinsk dans.
När Maarit kom kunde Emil inte komma fort nog till vargarna, björnarna, älgarna ja allt han skulle se. Men djuren var inte riktigt på humör för att visa upp sig idag. En av vargarna visade sig som hastigast, lo katterna hade sökt skydd i skuggan någonstans och gråsälarna såg vi inte skymten av. Men björnarna showade glatt när de lekte herren på täppan, och vildsvinen och bison oxen slöade i solen, älgarna låg också och lata sig men där var vattnet som porlade intill intressantare och Gry blev vansinnigt arg då hon inte fick bada. Och knubbsälarna simmade runt och lekte glatt.
Vid björnberget är det ju så roligt att springa omkring, grottor att klättra in i och leka tittut. Gry gjorde vad hon kunde för att hänga på de stora barnen, men lite för liten som hon är så slutade med att hon stod på näsan i grottan och blodet kom från en uppskrubbad näsa. Ajajajaj vad det gjorde ont, men inte värre än att hon rejsade runt igen efter en liten stund.
Åt lite picnic lunch i det gröna, Ninas smarriga lökpaj och sallad, innan barnen var så trötta så att de kroknade, ja Emil hade hunnit åka bilar och karusell också förståss, han skjutsade Maarit på mororcykel, och körde runt pappa i bilen.
Två mycket trötta barn (Gry sovandes) sa hejdå till Maarit när vi åkte därifrån.
Slank in på Krutan på vägen hem och köpte med oss pizza, för vem orkar laga mat en dag som denna.

Kommentarer
Postat av: Katja

Skansen OCH pizza???? Jag är avis! Usch vad mysigt det låter. Saknar Sverige buhu..Eller ja, vissa delar. Och just skansen och pizza är liksom myyysigt. Minns du detta då:
http://www.hovendroven.com/
på tal om skansen.....buhu..

2007-08-25 @ 21:31:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0