Kul helg framför mig

Jag har så mycket kul i helgen att se fram mot att jag vill att det ska vara fredag eftermiddag bums!

I morgon kväll ska jag , Lenita och Elisabeth på Krutan och äta och dricka gott i lugn och ro utan att bli avbrutna av våra söta barn. Eftersom det kan bli sent så har jag varit förutseende med att inte boka in några måsten på lördag. Det enda jag borde göra är att ge mig ut och leta efter et par nya stövlar. För mina som jag har och som jag äöskatr och som jag verkligen inte vill byta ut har gått sönder på något underligt sätt innuti klacken. Så när jag går känns det som om klacken far åt all ahåll, men det syns inget. Men däremor så känns det under kälen ich det gör ont. Så trotts att ag inte vill så måste jag nog uppdatera mina stövlar. Ja de hat tjänat mig väl sen jag fick dem i pressent av Nicke för 4 år sedan.
Och på söndag är vi bjudna på Spökfest hos familjen Enbrands och det ska bli riktigt skoj. Ja en helg att verkligen se fram mot såhär i mörkret!


Stort grattis!

Ett stort grattis till Cissi och Jani som idag blivit föräldrar till en liten Emma.

Bra jobbat!

På begäran

På begäran kommer det här ett foto på mina galet coola naglar. Det nagellacket går inte av för hackor. Och bilden gör det inte helt rättvisa, men nära på.


Blå naglar

Har varit på ett besök ute i Vallentuna, närmare bestämt hos Evis och Nice Nails. Så nu är mina naglar så fina igen och alldeles blå. Ett galet läckert nagellack har hon lackat dem med och jag tänkte först att jag skulle fota underverket men jag tror inte att det kommer ge naglarna och dess färg rättvisa på ett foto, för de ändrar nämnligen färg beroende på hur ljuset faller på dem. Så ni får helt enkelt bara tro mig när jag säger att det är galet läckert och snyggt.

Och på väg hem så stannade jag i Mörby centrum och inhandlade lite nya nagellack och annat bra att ha till mig själv. Och i stället för att stressa hem så stannade jag till på Sushi restaurangen och åt middag med bara mig själv som sällskap. Inte alls dumt faktiskt.

Hur dum får man vara?

Hur dum får man egentligen vara? Själv är jag så korkad att jag flyter och det känns ganska OK för mig!

I går ställde man ju som bekant om klockan, och det lyckades jag med utan några större incidenter, om man inte räknar med att jag ringet till Maarit, vad jag trodde var, kl 08.00 för att väcka henne eftersom hon skulle jobba i nya butiken i Sollentunacentrum. Och snäll som jag är ville jag ju inte att hon skulle komma försent första dagen hon var där. Hon grymtede lite och frågade vad klockan var, och glatt svarade jag 8. Har du ställt om klockan kommer det snabt en mot fråga. Nej svarar jag lika glatt. Vad är klockan då morrar Maarit. Inte en aning svarar jag, vilket håll ska jag flytta klockan åt frågar jag. Ja ja så där höll det på och vi kom fram till att det var alldeles för tidigt för henne att kliva upp och hon fick sova en stund till.

Dagen flöt i övrigt på bra utan några allvarliga katastrofer. Fick en hel del gjort där hemma eftersom det blev en extre timme som man kunde ägna sig åt att städa. Och på eftermiddagen kom grabbarna Lingemark och hälsade på och hade med sig sin mamma så jag fick lite fika sällskap.

Kvällen kom och det var dags att natta barnen, och vis av erfarenhet så gjorde jag även mig själv klar för natten. För jag hade mina aningar om att även jag skulle tuppa av. Och det gjorde jag ju förståss, men vaknade till när Nicke kom hem. Gick upp en stund för att puss på honom och sen fortsatte jag att sova.

Morgonen kom och klockan ringde. Kändes som en typisk måndag morgon och hellst ville jag bara dra täcket över huvudet och kura ihop mig brevid Gry som låg och snusa så sött. Masade mig in i duschen och började göra mig klar för dagen. I vanlig ordning gick jag och väckte Nicke och sen började jag försiktigt att få liv i barnen. De sov som stockar så jag tänkte att jag går och slår på tvn så de får vakna till ljudet av Drömmarnas trädgård, det brukar funka. Slår på tvn och något stämmer inte. Det är ingen sändning och jag möts av texten Här sänder Barnkanalen 5.30-19.00 bla bla bla. HELVETE! Nu inser jag att jag INTE ställt om min mobil som jag använder som väckar klocka!!!!!!!! Stänger av tvn, skjutet tyst igen dörren till ungarna som tack och lov inte vaknat, går in till Nicke och talar om att det INTE är morgon och erkänner mitt misstag att jag glömt ställa om väckarklckan och han ser först ut som om han ska bli arg, men ångrar sig i samma ögonblickoch brister ut i skratt. För han inser att jag har ju varit uppe ännu längre. Så med facit i handen inser jag att jag klev upp 04.30 i dag. Känns fint! Nog för att jag är morgon pigg med det här är ju löjligt.

Så korkad är jag! Hur korkad är du?

Man blir förvånad.

Jag står i köket och plockar och fixar lite när Emil kommer in och frågar:
-Vad gör du?
-Städar
-Meh, varför får inte jag hjälpa till? Vad ska jag göra? Har du en damm trasa?
-???????

Ja man kan ju undra vart den städ iver kommer ifrån. Killen gillar att städa, bör jag bli orolig?


Underbart

När man snarkar kommer det ut såna där som börjar på zebra. Det betyder snarka, snarka, snarka.

Sagt av Emil 17/10 2009

Tandläkar tid

Kom hem släntrandes vid 01.30 i natt och mådde ganska trevligt. Och tur var det väl att Maarit var så trött och just på väg att gå och lägga sig, för annars så hade man väl fastnat i soffan med ett glas vin till. En mycket trevlig kväll hade vi med fnitter och flams.

Det fanns ingen som hellst tid över för självömkan eller sovmorgon i morse inte. Klockan ringde 7.00 och det var bara att kliva upp och ställs sig i duschen, tog snabbt tag i min tandborste och försökte mota bort den äckliga lovikavanten som någon placerat i min mun under natten. Sen var det bara att börja göra frukost för att hinna i väg i tid till tandläkaren som Gry hade en tid hos 9.20. Det var ett mycket spännande och uppskattat besök av min dotter och hon gapade riktigt stort och var så duktig.

Efteråt mötte vi upp Maarit och Emil i Sollentuna centrum och tog pendeln i till stan. Vi hade ingen triktig plan på vad vi skulle göra så det blev först ett besök på sko affären där nya skor till barnen inhandlades och sen blev det lunch på Mc Donalds. Sen kände vi för att hitta på något kul så det blev ett spontan besök på Stockholmstadsmuseum. Riktigt kul och trevligt där barnen lekte och härjade på Torget som är en fantastisk lekplats för barnen. När de lekt klart så blev det givetvis en fika innan vi lämnade stället.
Vi var inte riktigt redo för att åka hem så det blev en sväng upp i Katarinahissen för att kolla lite på utsikten över Stockholm innan vi gick till tunnelbanan och åkte hem.

Det blev med andra ord en heldag trotts att vi inte hade några planer för dagen när vi vaknade.


Dricka vin

I kväll ska jag hem till Åsa och dricka ett glas vin eller tre. Så fort barnvakten, vill säga Maarit dyker upp så sticker jag i samma dörröppning. Ska bli kul, för där finns även några fler gamla jobbarkompisar till mig. Och vi har inte setts på väldigt länge.

Vi gjorde tacos till middag idag jag och barnen och till det så öppnade jag en flaska vin till mig. Och det var så otroligt gott att det är nästan synd att jag inte har någon att dela denna ljuvliga smakupplevelse med. Maarit får väl dricka upp resten när hon kommer, sen sover barnvakten gott! Lådan med vin som jag köpte på flyget har varit en glad överraskning, alla viner hitills har varit jätte goda. Och jag har gott hopp för de som är kvar.

Ja var nog lite ivrig när jag skulle hem från jobbet i dag. Började stänga ner allt och koppla om telefonen och när jag flexade ut så börjadr jag ana oråd. Flexsaldot hamnade på mindre än det borde. Då tittade jag lite närmare på klockan och insåg att jag flexat ut en timme för tidigt. Det var inte alls dags att gå hem, så det var bara att flexa in igen och logga på allt och jobba en stund till.

En lång natt!

Natten som var blev riktigt lång. Men inte lång i den bemärkelsen som man brukar mena när man säger så, då man oftast syftar till att det varit för lite sömn och så. Nej förra natten var lång bokstavligt talat. Jag nattade båda barnen strax efter 19.00 i min säng och somnade med dom och sov hela natten tills klockan ringde 05.00. Jag anade innan att det kunde bli så och tvättade bort sminket, borstade tänderna och klädde av mig, så att jag skulle vara redo OM jag nu mot förmodan skulle somna. Vaknade till vid 21.00 och var uppe och stängde av datorn och släckte lite lampor och sen fortsatte jag att sova tätt intill mina barn och sov så gott hela natten. Och var riktigt pigg när klockan ringde.

Jag smög upp ur sängen så att mina sovande änglar inte skulle vakna och gick in i badrummet och vid 6-tiden tassade båda barnen upp utan att jag behövde väcka dom. Och vi hade ännu en mysmorgon med lugn och ro. Lite turbulent blev det dock när tvn skulle stängas av och det blev bråk om vem som skulle göra det och mina söta barn ryker ihop så det slår gnistor.

Vaccin

Nästa vecka på börjas vaccineringen av personalen på Danderyds sjukhus och jag svajar fortfarande fram och tillbaka om vaccinets vara eller icke vara. Det finns inger självklart ja eller nej för mig i den frågan och valet att vaccineras eller inte vaccineras blir jätte svårt. Vad är rätt och vad är fel? Just nu lutar det mest åt att jag inte kommer att vaccinera mig och mina barn. Själva influensan är ju i de allra flesta fall väldigt lindrig, men ska man av solidariska skäl låta vaccinera sig och på så vis undvika att smitta andra?

Hur gör ni andra, ska ni vaccinera er eller låta bli? Och hur tänker ni i hela vaccinations frågan?

Koll på läget

Allt flöt på så fint och morgonen var helt stressfri. Ställde klockan 30 minuter tidigare än vad jag brukar gå upp så den ringde 05.00. Givetvis vaknade Emil som kommit in till mig på natten när jag klev upp. Men jag bäddade ner honom i soffan och satte på tvn och ställde mig duschen. Emil var ganska trött så han sa inget när det inte ens börjat någon barn-tv och nöjde sig med att kolla på tv-shop till kl 5.30. Gry kom uppsmygande när jag kom ut ur badrummet och ville också ha mjukstart i soffan. Hon har sovit så gott hela natten och vaknade bara till en gång vid 01.30 och var lite lessen efter att drömt något otäckt. Men det räckte med att jag strök henne i håret en stund och så somnade hon om och jag kunde fortsätta sova i min säng.
Så medans Emil och Gry låg i soffan och kollade på drömmarnas trädgård så satt jag i lugn och ro och åt frukost, och i god tid kom vi iväg hemmifrån och tog en promenad till förskolan. Allt gick så smidigt att jag han med en buss tidigare än vad jag brukar ta och var på jobbet riktigt tidigt. Så jag hoppas att myspys mornarna håller i sig resten av veckan.

I går kväll efter att vi ätit middag så tog vi oss en kvällspromenad till kvarterslokalen för att bokad den till Emils barnkalas som han vill ha när han fyller 5 år. Och mina änglar ville ju inte gå in sen för det var ju riktigt spännande att vara ute i mörkret, så vi tog en promenad. Och sen somnade de båda så gott efter att fått lite fika i soffan och inte långt efter att de somnat så stupade även jag i säng.


Ensamstående

Nu är det dags igen att prova på livet som ensamstående mamma ett tag. Nicke har rest bort med jobbet och kommer inte hem förrän på söndag. Och jag kan ju säga att jag ser ju inte fram mot det. Men det är bara att bita i hop och gilla läget, dagarna går ju tack och lov fort.

Och sen har jag ju någonting att se fram mot också. Våran årliga "sex och sprit helg" är inbokad och kommer att vara 4-5 december. Men i år så åker vi inte till Sandhamn, för det var så rysligt dåligt förra året. Och tydligen var det fler än vi som tyckte det för i år har de inget julbord alls utan endast julmiddag som är en meny på 3-4 rätter eller vad det nu var. Men nix dit ska vi inte. Vi skippar skärgården helt i år och tar in på Scandic Star i Sollentuna. Det var ju även där vi tillbringade våran bröllopsnatt, i bröllopssviten med en trasig jacuzzi. Att jacuzzin var trasig har vi ju påtalat för Scandic och att vi inte var helt nöjda med det. Som kompensation för det får vi samma rum för samma pengar som ett vanligt dubbelrum. Och så är det välkomst glögg, julbord och underhållning långt in på natten och frukost dagen efter. Det ska bli skoj!

Höstmys





Idag har det varit en fantastisk höstdag, så hela familjen gav sig av på en eftermiddagstur ut i skogen. Fika hade vi givetvis med oss så vi fick lite varmt i oss. Tre timmar senare kom vi hem alldeles rosiga om kinderna.

Lite nytta har jag hunnit med också, ser nämnligen botten på tvättkorgen. Jippiiiii!!!!!

Nu ska vi äte lite thaimat, och Nicke säger att han just hämtat massa mat som han inte vet vad det är eller hur det uttalas. Ska bli spännande och gott.

Rock´n´roll biografier

Jag kan visst inte få nog av dem. Allt började med The Dirt, boken om Mötley Crue som fängslade mig fullständigt. När jag var yngre var jag ett stort fan av Mötley men under åren har de hamnat längre och längre bort i mitt medvetande för att ge plats åt annan musik. Och nu vips så så väller all deras musik upp innom mig och jag kan bara inte förstå varför jag inte lyssnat på dom på så länge. Ja så länge sedan är det att de finns inte ens i min cd-samling, de finns bara på lp!!! och någon skivspelare finns det inte längre i detta hus. Så tack och lov för Spottify.
Efter att ha läst The Dirt så slukade jag givetvis The Heroine diary, spillror ur ett rockstjärneliv. Boken om Nikki Sixx, grunderen till Mötley Crue skriven av Nikki Sixx och Ian Gittins. En bok om en man som är ett unikum. Man ömsom förundras och förfäras och det är en gåta hur han överlevt sig själv. Och givrtvis bjuder den på en del goda skratt, för karln är ju givetvis skvatt galen. En mycket läsvärd bok om man frågar mig. Fast å andra sidan så måste man nog vara lite skruvad själv för att gilla den kategorier av böcker.
Och när den boken tog slut så kännde jag att jag ville ha mera så i dag har det inhandlats två nya böcker. Slash skriven av Slash och Anthony Bozza. Boken om den mytomspunna gitarristen i Guns´n Roses. Och så White line fever skriven av Lemmy Kilmister legendaren från Motörhead. Så myckert god läsning har jag framför mig. Och är jag inte mätt på rock biografier efter det så har ju även Marilyn Manson givit ut en biografi, trotts att jag aldrig varit något stort Marilyn fan så kan det ju vara underhållande läsning för det.

Regn.....

Vill inte gå ut i det där grå blöta vädret. Och jag har heller ingen lust att sitta kvar på jobbet. Traska i regnet med en ull jacka och hämta barn på dagis har jag verkligen ingen lust med. Hur tar jag mig härifrån och får hem barnen utan att behöva vistas utomhus? Jo jag ringer ju förståss min förtjusande make och ber honom hämta mig. Fix färdigt och han är snart här.

Och eftersom det är fredag så står det tacos på middagsmenyn efter barnens önskemål. Och känner jag mina änglar rätt så står det mog McDonalds på lunch menyn i morgon. Fast det är helt ok för mig för just nu är det böcker i Happy Meal och från och med i morgon är en av böckerna Astrid Lindgrens Skymmnings landet. Snacka om att vara mamma med koll!
Nuggets verkar vara ett bra substitut för lördagsgodis. För det har vi nämnligen slutat med, för lördagarna var helt katastrofala och från att de vaknade så var allt fokus på att när ska vi handla och äta godis, och Emil framför allt blir som förbytt av att äta socker-godis som han själv kallar det. Vet inte om det är sockret eller färgämnen men något är det som gör honom helt galen och aggresiv. Så en lördag bestämde vi bara att nu slutar vi med det och barnen accepterade det. Och om vi någon gång blir sugna på något gott kan man köpa sig en chokladbit eller så vilken dag som hellst i veckan.

Fotografering

I dag har de fotografering på förskolan och jag puttsade lite extra på mina änglar i morse. Gry hade somnat med blött hår igår och hade en ganska intresant frisyr när hon klev upp. Men det var inget som lite vatten kunde råda bot på. Emil ville ha det finsate han har på sig, med andra ord sin nya Iron Maiden tröja. Och Gry ville ha en klänning men som den diktatoriska mamma jag är så blev det kjol och tröja. Men när jag höll upp mitt förslag till hene så fogade hon sig genast och tog på sig det. Det var nämnligen den rosa skotskrutiga kjolen med svart tyllkant som hon hade när vi gifte oss. Och Gry var alldeles rusig av lycka för hon ska nämnligen vara med på gruppfotot nere på Lotus eftersom hon börjar där om några veckor.
Så nu är det bara att hålla tummar och tår att fotografen lyckas fånga dom på bild.

Jag ser det snöar

Idag är termometern under 0 strecket och snöflingorna faller just nu!!!!!! Fast det är nog bara tillfälligt snöfall för de har ju faktiskt lovat sol och några plusgrader i dag. Och lovat är lovat. Halt var det i alla fall imorse och jag höll på att slå på rumpan när jag klev av bussen. Ja det var ju tur att jag hittade balansen snabbt för annars hade väl tant hamnat på akuten med en lårbensfraktur. Bråddar kanske man ska införskaffa sig, det har man väl åldern inne för. Fast jag vet inte om de matchar mina högklackade stävlar??????

Sen ankomst

Med facit i hand så inser jag nu att man inte ska börja förbereda dagens middag på morgonen innan man ska till jobbet, för då kommer man aldrig i väg i tid. Det var precis det som hände mig i morse, jag skulle bara...... Nu gör det inte så mycket att jag kommer försent eftersom jag har flex till kl 10.00, så att säga att jag kom försent är ju helt fel, jag kom lite senare än jag brukar blir med korrekt.

Jag skulle bara lägga köttet vi ska äta till middag i marinad. Det går ju fort! Ja det kunde det ju göra under andra omständigheter. Färdig marinad existerar inte i våra skåp, utan det gör jag själv. Det går ju fort!!!! Blandade i hop en marinad på fint hackad rödlök, 4 vitlöksklyftor, soya, olivolja, svartpeppar och chili. Men sen när jag öppnar förpackningen på köttet ser jag att det inte är puttsat utan fullt av hinnor, fett och en och annan sena. Ja det måste ju bort så det vara bara fram med stora kniven och börja puttsa. Ja det var ju fort gjort! Sen ska jag bara lägga allt i en påse och låte det ligga där och gotta till sig i kylen under dagen. MEN det fanns ingen påse!!!!! Någon har tagit det sista påsen och bara lagt tillbaka en tom kartong i lådag. Grrrrr, sneglar på klockan och inser att jag nu är sen. Men jag måste snabbt komma på en plan B. Vart ska jag marinera köttet nu då. Biten är för stor för att jag ska ha en lämplig burk. Jag får ta formen som jag ska tillaga köttet på helt enkelt, ännu ett moment mindre i kväll. Smörjer formen med smör och lägger dit köttbiten och slår på marinaden, lägger på plastfilm som lock och parkerar allt i kylen. Så där ja, det var ju fort gjort, nu är det bara att tvätta händerna och åka och jobba.

Första snön

Idag när jag tittade ut genom köksfönstret så trodde jag att jag såg i syne. Där ute vräkte det ner stora vita snöflingor. Men det var snabbt övergående och slog om till regndroppar efter ett par minuter som även de snart slutade falla från himlen och gav plats åt höstsolen fram mor lunchtid.

Julskinka

I helgen så griljerades årets första julskinka och åts med frisk aptit. Så underbart gott.
Läste dessutom på facebook att min kusin dammat av en glöggflaska i helgen, så det är nog något genfel det där.
Skillanden på min kusin och mig är att hon älskar julen och allt som hör där till. Det kan man ju knappast beskylla mig för, men jag är svag för maten och då allra hellst skinkan. Men jag ska väll erkänna, trotts att det tar emot, att jag gillar julen mer och mer. Ja det får man väl tacka barnen för.

Höst rusk

Nu är hösten här på riktigt. Grått väder och temperaturen når precis över 0 strecket och landar än så länge på några plus grader. Fast det grå har ju inte varat så länge, det är ju bara inne på andra dagen. I lördags så hade vi en fantastisk höst dag med sol. Och så fort vi var klara med alla måsten som bestod av att tre av fyra familjemedlemmar skulle klippa sig och så skulle det inhandlas pressent till helgens kalas som Emil var bjuden på, så bar det av ut i lekparken och njuta av solens strålar.
Och trotts att gårdagen var grå så spenderade jag och Gry eftermiddagen i lekparken tillsammans med pojkarna Lingemark och deras mamma. Och der blir inte bättre än vad man gör det till. Med varmchoklad till barnen och chokladkaffe till mammorna och lite bullar, papparkakor och frukt så blir det ju mysigt i alla fall, trotts att vädret är grått. Och har man dessutom ett varmt skin att sitta på så blir det ju bara ännu bättre.

Min stora lilla flicka

Gry börjar vara en stor tjej. Inte nog med att hon fyllt tre år, nu är det dags för henne att gå vidare i dagis livet också. Så i mitten av november så ska hon flytta en trappa ner och gå med de stora barnen på Lotus. Och Emil har lovat att vakta henne så hon inte smiter. Precis som han vaktar Isak så han inte smiter. Och det är ju Isak som Gry får tacka för den platsen, för hade det inte varit för att han och hela hans familj kommer att flytta in i sitt nyköpta hus i Angarn, Vallentuna så hade det ju inte funnits plats för henne där. Hur nu Isak och Gry ska klara sig utan varandra som har varit förälskade sen den första dagen de sågs, det får bli täta besök ut till Angarn helt enkelt, tur det inte är så långt bort. Gry är i alla fall väldigt förväntansfull och ivrig att få flytta ner och Emil är även han väldigt glad. Men det är ju med sorg i hjärtat man lämnar Näckrosen. Men Gry är redo att flytta ner nu, det är bara hennes mamma som inte är helt redo.

Hälsoundersökning del 2

Eftersom jag inte får genomgå en hälsoundersökning via min arbetsgivare så vände jag mig till vårdcentralen och frågade om de kunde utföra det. Nej, fick jag till svar, de tar bara emot "sjuka" patienter. Jaha, då var det visst de privata alternativen jag fick vända mig till. Och letade genast reda på Sollentunahälsans telefonnummer för att boka en tid. Men jag höll på att få hjärtstopp bums då jag frågade vad det skulle kosta. 3000 kr tar de för att göra en hälsoundersökning på privatperson. Ehhhh jag återkommer sa jag och la på luren. Ringde till Sophiahemmet för att kolla deras pris och får till svar 3005 kr men de har intagningstopp och tar ej emot nya patienter. Ja det var ju tur för det vill jag INTE betala. Så jävla viktigt är det inte. Och hur många Ipren får jag inte för de pengarna? Jag tänker mig frisk och därmed är jag frisk.
Ja det är märkligt att man ska behöva bli sjuk innan man får hjälp, vore det inte bättre att jobba preventivt och förebygga sjukdom s.k friskvård.

Och jag kan inte låta bli att förundras över min arbetsgivare landstinget som INTE erbjuder sina anställda hälsoundersökning. Är det fler arbetsgivare som gör så? Order landstings-slav har genast fått en ny innebörd för mig.

Snart är det jul!

Min älskade make vet verkligen hur man gör lilla frugan (och barnen) lycklig. I går när han kom hem efter att ha varit och handlat mat så gissa vad han drar fram ur kassen? Årets första JULSKINKA!!!! Jag och Emil blev som barn på julafton och dansade runt och klappde våra händer och ville slänga in den i ugnen bums. Men det kunde vi ju inte göra eftersom vi precis ätit middag. Men i helgen ska jag griljera skinka och poppa julmusik på högsta volym. Va? Vadå bara oktober.....petitesser. MER JULSKINKA ÅT FOLKET!

Hälsoundersökning

Eftersom jag faktiskt inte är 25 längre, även om jag allt som oftast tror det, så tycker jag att det ligger i tiden att göra en hälsoundersökning, och kolla i genom kroppen från topp till tå. Allra hellst då jag går med ständig huvudvärk och blodtrycket som alltid legat väl lågt även när jag varit gravid, börjar smyga sig upp och ligga och nosa på gränsvärden. Och man har ju lite krämpor här och var även om jag är fenomenal på att ignorera det. Men tanke på att Nicke får gå på hälsoundersökning varje år genom jobbet så tog jag det nästan för givet att vi som jobbar åt landstinget skulle ha någon slags förmån med hälsoundersökningar. Men så fel jag hade, det är nämnligen endast natt personalen som har såna förmåner. Vill jag som jobbar endast dagtid, och för all del alla de som jaobbar skift göra en hälsoundersökning så måste jag göra det privat och bekosta det själv. Är inte det ganska märkligt. Jag jobbar på ett sjukhus där det kryllar av doktorer, men ingen kan undersöka personalen. För det står så i avtalet!!!!!! Och de som trotts allt får en undersökning bekostad kan inte bli undersökta här på huset utan måste åka in till stan till en privat klinik som landstinget har tecknat avtal med om företagshälsovård. Jag tycker det är väldigt märkligt i alla fall. Och kan inget annat än boka en tid någon annanstans.

Fan vad snygg jag är

Det är helt galet vilken snygging jag faktiskt är! =)
Tänk vad det gör mycker att göra ett besök hos frisören. Fast lite feg-klippt är det allt. Jag kommer till frisören och hon frågar givetvis vad vi ska hitta på och uppgivet säger jag att jag vill ha något nytt och snyggt, att hon får göra precis vad hon vill. Hon fyller hela huvudet med bleka folie slingor men sparar mitt mörka underhår som en kontrast mot det ljusa. Och sen går hon lös med saxen och klipper bort allt det långa men spar längd i luggen så egentligrn har jag typ samma frisyr fast mycket kortare. Så det blev inte så revolutionerande nytt precis. Men som Nicke sa så är det en frisyr som klär mig väldigt bra. Ja döm själv.



Ja oavsett om frisyren klär mig eller inte så gjorde den mig 1600 kr fattigare. Och så har jag fått en hittat en ny kärlek, styling produkten Hair dust. LOVE IT!


Less på håret

Nu är jag så less på mitt hår och min frisyr. Så i dag har jag en 2½ timmes tid bokad hos frissan, så något kul och nytt ska man väl kunna komma fram till. Ska bli spännande.
Jag får återkomma om hur det gått! 

Helgen gick fort

Så var det måndag igen och jag sitter här och undrar vad det var som hände, det var ju fredag nyss......

Det har varit lite sjukt och emligt på alla fronter där hemma men trotts det har vi fått en hel del gjort. Det har varit klädbytar dag och jag har fått sälja bort en heldel som vi inte har användning för och ett och annat fynd gjorde jag med.

Och sen har det möblerats om i Grys rum och i hallen. Gry har ju ett så litet rum så vi tog och slet ut garderoben därfrån och vips så hade vi frigjort en heldel golvyta och leka på. Frågan nu var ju vart vi skulle ställa en garderob i våran pyttelilla lägenhet där alla utrymmerna redan är upptagna. Hallen var det enda vi kom på så det var bara för Nicke att montera ner hatthyllan och ställa dit en garderob i stället. Mellan de väggfasta garderoberna och den nyinsatta så blev det lite vägg/golv yta över på ca 50 cm. Där skulle det vara trevligt med en liten hatthylla och några krokar. Så Nicke åkte till IKEA och shopa lite.

Men på väg dit är det en annan bil som kör rakt in i baken på han när han står still! Och tjejen som sitter i bilen ser helt förskräckt ut och säger till Nicke att hon vet inte vad som hände, bilen bara körde iväg av sig själv!!!! Till saken hör att det var i uppförsbacke detta hände. Det var andra gången på kort tid som Nicke blir påkörd, och båda gångerna har det varit av kvinnliga förare. Så gissa om han tycker att tjejer ska ha körkort!?! Så tjatet om mitt körkort lär väl lugna sig ett tag nu.
Ja ja han kom hem tillslut med en perfekt hylla från IKEA som han satte upp.

Och i går var vi och uppvaktade min kära far som fyllde år i lördags och har kommit upp i den blygsamma ålder av 78 år. Ett stort grattis till honom. Och min kära mor hade lyckats med att göra en väldigt delikat köttgryta som jag åt av med frisk aptit. Sen var det givetvis tårta och kakor och godis i mängder, och huxflux så var klockan 16.30 och det var dags att tänka på hemfärd.

Emil tyckte att vi kunde äta middag på McDonalds och vi gick halva vägen var, vi hämtade maten och åt den hemma hos Maarit. Och när vi väl kom hem så hade klockan passerat natti natti för länge sedan. Så det var bara för Emil och Gry att ta en sväng om med tandborsten och hoppa i pyamasen och sedan krypa ner i säng.

Rosa månaden

Med tanke på att det är rosa månaden nu i oktober och bröstcancer uppmärksammas lite extra, så måste jag bara publicera denna bild som jag fick av en syster på mailen.



Och rosabandet har en hel del kul/bra/fina sker till försäljning nu. Allt från Ahlgrens rosa bilar, kreditkort hållare, jätte fina pinns, reflex och en hudcreme med schea smör mm. Det är bara att shopa på.

Inte helt kry

Man vet att jag inte är helt kry när jag inte dricker ur vinet som serveras! Skulle dela en flaska med en kollega i går och det var nog inte mer än ett glas jag drack ur den. Och det som fylldes på stod kvar i glaset när jag bröt upp bland de första i går. Min chef var övertygad om att jag måste vara sjuk. Och ja jag hade en vidrig huvudvärk hela dagen som inte gick över med varken kaffe, tabletter, vatten eller vin. Och då är man inte på topp när man ska lösa mordmysterium. Det hade kunnat vara så mycket roligare. Nu var det väldigt roligt i alla fall, jag fick en ganska kul roll. Greve Filip med ett efternamn som jag inte minns, gräsligt rik och har byggt upp sin förmögenhet genom att sälja tvivelaktigt djurfoder. Och har en mörk hemlighet, han är sen länge tillbaka missbrukare av kokain och går genom eld och vatten för att få sig en lina. Men det får givetvis inte hans fru veta. Jag stal allt som kom i min väg för att finansiera mitt missbruk, jag stal pengar och jag stal hästar som jag sålde för att få pengar. Och vem som var mördaren var näst intill omöjligt att klura ut, men det var ju inte heller meningen att det skulle vara lätt. Riktigt roligt var det, men det hade ju varit ännu roligare om man mått bra.

Och i dag är det till att jobba hemmifrån. Emil har fortfande lite feber men verkar pigg och glag, Gry är som vanligt som en durecellkanin och själv har jag bultande huvudvärk.


Galej

Igår var Nicke ute med jobbet och käka middag och drack lite rusdrycker. I kväll är det min tur! Ska ut med jobbet på middag med mordmysterium, lär vara hysteriskt kul. Och jag hoppas verkligen att det blir succé då det är jag som är fest ansvarig på jobbet som har bokat och arrangerat detta. Hmm undra hur det kommer sig att andra på jobbet har ansvarsområden som miljö, förråd, utbildning osv och JAG får ett ansvarsområde som fest ansvarig....ja jag ska inte fördjupa mig i det. Det finns säkert en förklarlig anledning till det.

Lite grus i tanker är det dock. De ringde från förskolan och sa att min lilla prins är sjuk och har över 38 graders feber och vill hem. Så det var bara ringa till Nicke och säga att han jobbat färdigt för idag. Så det blir till att jobba hemifrån i morgon för min del. Förhoppningsvis så är det samma skrot som Gry hade i början av veckan, för då är det snabbt över.

Men sjukdommar får jag tänka på i morgon, i kväll ska det ätas gott, drickas vin och lösas mordmysterium.

RSS 2.0