Våren är på besök

I dag är det riktigt vår mumsigt ute, +10 grader, sol och fågelkvitter, ja nu på eftermiddagen har det tyvärr mulnat på.
Ja man kan ju bara hoppas på att det håller i sig.

På jobbet har jag flyttat in på mitt nya kontor i dag. Och där tänker jag sitta tills någon säger något annat. Kanske blir jag kvar där en dag, en vecka, över sommaren eller för alltid. Och f.o.m i morgon, 1/4 hör jag inte till någon verksamhet utan är ensam överlevare på bemanningscenter. Ja man får väl se när någon ids förbarma sig över mig.

Är så himla hygglo att jag står och lagar mat till min familj, trotts att jag inte ska äta något själv. Började göra renskav när Emil frågade vad det blir till middag. När jag sa renskav med ris så såg han lite lessen ut och försökte med att säga att han inte tycker om det. Fast det vet jag ju att han gör, och när jag grävde lite djupare för att finna anledningen till att han inte ville ha renskav så påminde han mig att jag faktiskt hade lovat igår att det skulle bli fiskbullar i dag. Och när jag tänkte efter så var ju det helt sant. Egentligen ville han ha fiskbullar i går, men Maarit var ju glad om hon slapp det så då lovade jag barnen att de skulle få det i dag. Så det var bara att dra fram en till kastrull och hålla det jag lovat. Så fiskbullar till barnen, renskav till Nicke och en soppa till mig, ja det var fan inte illa .

Maarit hämtade!

Ja det blev stor uppståndelse då jag berättade för mina gulliga ungar att moster Maarit skulle hämta dom på dagis igår.
Och Gry blev väl något besviken när de klev av bussen och var hemma!!!!! För när Lenita hämtade så gick de ju hem till Lenita. Så självklart tog hon för givet att de skulle hem till Maarit när hon hämtade. Så lite besviket frågade hon när de klev av:
-Men....var bor du?
Så raskt tog Maarit ett beslut att en dag innom en snar framtid skulle hon hämta barnen och åka hem till henne. Ja just den dagen skulle ju jag och Nicke kunna passa på att åka och kolla på/beställa ringen som jag spanat in.
I övrigt så gick allt smärtfritt trotts att Maarit glömde Grys napp, men efter mycket letande så hittade vi en till hemma och allt blev ljust och vackert och Maarit kunde åka hem med gott samvete.

Själv tillbringade jag eftermiddagen hos tandläkaren och gjorde div. avtryck på mina händer. Och 16 april ska jag tillbaka och hämta bettskenan och betala.........

Och på lördag blir det utflykt till Morgongåva. Barnen har akut brist på och längtan efter mormor och morfar och sina kusiner på landet. Så när jag ringde morfar igår och frågade om vi fick komma hem till dom på lördag och bjuda dom på lunch så tyckte han att det var en fantastiskt bra idé, och sen kanske man får en fika på eftermiddagen hos Johanssons.

Killarna är hemma

Tystnaden och lugnet som varat i en vecka är som bortblåst, och allt är sig likt igen.
Det första Emil gör när han kommer hem är att lära sin lillasyster att säga brakskit, skrattade så jag höll på att lägga en.
Men nu är jag så matt i öronen så jag får nog snart gå och sova. Men det är skönt att ha dom hemma och få pussa på dom igen. Både den stora och lilla!
Och i morgon är det måndag igen med dagis och jobb.

Står still

Har hamnat på någon jävla vikt platå och vågen står still vecka ut och vecka in. Stå still är ju i och för sig bra, men jag nöjer mig inte med det just nu. 29 augusti närmar sig med stormsteg och jag ligger fortfarande på +10 kg grrrrrr. Så därför har jag tagit det drastiska beslutet att köra ett rejs till med Nutrilett med start i dag. Fast jag kör inte i två veckor denna gång utan bara en. Har funderat på det ganska länge men när jag ständigt är förkyld så tänkte jag först att förkylningen skulle få ge med sig innan jag körde i gång. Men när jag ställde mig på vågen i går så tänkte jag om. Skit i förkylningen och bit i hop! Men så rasande fort som veckorna går så är det helg snart igen och dags att bryta för att börja äta igen.

Junibacken

Idag har jag och Gry haft en riktigt fantastisk dag. Den börjage någon gång strax efter kl 6 då vi låg om mös i min säng. Jag övertalade henne att sova hos mig i min säng i går så att jag skulle slippa springa i fall att det var några ledsamheter under natten. Och i sömnen så grät hon och ropade på pappa, men nöjde sig med mig när jag höll om henne. Vid 7-tiden gick vi upp och fortsatte att mysa i soffan med lite oboy och kaffe innan vi var redo för frukost.

Och vid 9-tiden bar det av till den stora staden med sikte på Junibacken. Och jag hade sånt otroligt flyt hela vägen in där alla byten stämmde. Chansade på att ta bussen från centralen ut på djurgården, men hade nästan väntat mig att få gå då det brukar vara långa köer med barnvagnar som ska med bussen. Men när jag kom till 47:ans hållplats så var det just då helt tom på barnvagnar. Så jag var först på tur med att få åka med, och när bussen kom var det bara en vagn och en rollator på så jag fick gott och väl plats med Grys vagn. Kvar på busshållplatsen så lämnade vi 4 nyanlända barnvagnar som fick vänta. Och på varje hållplats ända fram till djurgårdsbron lämnade vi minst en vagn.

Framme vid Junibacken så var jag glad att Nicke inte var med, för han hade ALDRIG ställt sig i den kön, den ringlade sig långt runt, runt. Och min första tanke var att gå därifrån. Men nu hade jag lovat Gry att gå på Junibacken så det var bara att ställa sig där. Och det gick ganska fort faktiskt. Det var mycket folk, men vi fick plats vi med. Och Gry stormtrivdes och ville inte gå därifrån.

I Muminhuset hittade hon en fåtölj som passade perfekt att sitta i.



Och utanför Villa villekulla varvade hon ner en stund med lego.



Och Villa villekulla var en stor succè, tänk att få gå in i Pippis hus. Ja Pippi är stora idolen just nu.

I hattstugan tyckte hon att hon kunde bo, för där innen var ju allt precis lagom för henne.



En tur med båten innan det var dags för oss att ta farväl av Junibacken.



Och givetvis så måste det inhandlas lite Pippi saker en dag som denna.



Fast det enda jag köpte på Junibacken var plånboken, för fan vad de kan ta betalt där. Först kostar det 110 kr att gå in, barn under 3 går gratis så det blev i och för sig inte så dyrt för oss. Sen åt vi lunch där, barnrätterna kostar 45 kr, vilket är ett helt ok pris, men de andra rätterna kostar 95 kr. Och sen tillkommer dryck såg jag på kvittot, ja det är ju tur att man är en vattendrickare, men 8 kr för ett litet glas mjölk till Gry fick jag betala. Så gissa om de drar in pengar där!!!!!
Boken gick jag ju förståss till Maarit och köpte så vi fick säga hej till henne med, och dockan köpte jag på Åhlens 100 kr billigare än på Junibacken.
Ja gå dit en vuxen och ett barn under 3 blir ju inte så blodigt, men i vanliga fall är vi ju två vuxna och två barn varav en är över tre.

När klockan var 13.30 och vi gick från Junibacken var Gry helt slut, och innan vi var vid djurgårdsbron så sov hon sött i vagnen. Jag insåg att jag inte skulle ha samma tur igen med att komma på en buss så jag promenerade. Och eftersom Gry skulle sova så passade det ju jätte bra. Siktet hade jag stält på Drottning gatan och Maarits bokaffär. När jag kom dit så sov Gry fortfarande och Maarit var på lunch så jag tog en sväng till så Gry fick sova klart. Gick in till gamla stan och strosade Västerlång gatan fram och tillbaka. Och Stockholm är så otroligt vackert även en grå dag som denna, och jag kan förstå att det är så mycket turister här.

Det blev ett snabbt besök hos Maarit där jag fick en latte medans vi valde bok, och sen bar det av hemåt. Och återigen hade jag flyt med tåg och buss som kom precis när jag ville.

Och i morgon kommer mina pojkar hem, oj så jag ska puss på dom.

Vi bakar

I dag när vi kom hem från jobb och dagis så passade vi på att baka lite smask. Gry fick välja vad vi skulle baka och efter som hon består i alla fall till 50% av mina gener så valde hon chokladbollar. Mammas flicka!
Men så att vi (läs Nina) inte skulle föräta oss på denna delikata lockelse så gjorde vi bara lite, på 50 g smör. Men vi fick i hop några stycken av olika karraktär och form.



Och sen kröp vi upp i soffan och mumsade så vi skulle vara lagom hungriga tills det var middag hehe.



Trotts att vi åt chokladbollar vid fyra tiden så fanns det även plast för mat lite senare. Gry ville ha köttbullar så det fick hon och själv gjorde jag en sallad med avocado, ärtskott ochg grillad halloumi.

Häromdagen var Gry riktigt fin i håret. Gissa vem hennes stora idol är??????



Och i morgon är det dags för myspys tjejdag, och jag tror att vi tillbringar den på Junibacken.

Skatteåterbäring!!!!!

Idag kom min deklaration, och spänd av förväntan så sliter jag upp det och ska kolla hur mycket extra pengar det blir till semestern. Förväntan slår snabbt om till förvånad besvikelse. Beräknat belop att få tillbaka: 210 kr
Ja jag undrar vad jag ska göra för roligt med alla dom pengarna, ska nog resa någonstans. Fan det suger att jobba, det var bättre att gå hemma med bidrag för då minsann fick man tillbaka måååånga tusenlappar. Hahah ja det kunde varit värre.

Solen skiner

Solen skiner där ute och man får känslan av att det är varmt och skönt. Men nix pix det är kallt som attan, men ganska härligt ändå.

Gry längtar efter sina pojkar och har varit ganska lessen hela dagen i dag berättde de när jag hämtade henne. Ja antingen är hon lessen pga saknaden efter pojkarna eller så håller hon på att bli sjuk. Ja vi får väl se vad jag hittar i hennes säng i morgon.

Igår hader vi en alldeles fantastisk eftermiddag och kväll. Ja, Gry blev väl lite besviken över att jag dök upp så tidigt. God mat och efterrätt fick vi och inte förrän vid 7-tiden började vi röra på oss hemåt. Och väl hemma så var Gry så trött att hon gick raka vägen till sin säng och bäddade ner sig. Hon somnade nästan medans jag gick i genom dagens post. Så det blev en mycket kort saga innan hon slocknade helt.

Själv vräkte jag ut mig både på längde och tvären i sängen och njöt av att ha den helt för mig själv hela natten.

Idag har jag fått en ettrig liten obehags kännsla i magen om mitt jobb. Men jag får återkomma om det när jag vet mera.

Nu har de åkt

Grabbarna har åkt upp mot fjällen och här hemma är det tjejfest resten av veckan.
Strax före sju i morse när jag och Gry gick i väg till förskolan så åkte Nicke och Emil, de ringde när de var i Gävle och berättade att de åkte i snöstorm. Delmålet var Sundsvall där de skulle stanna till och Nicke skulle jobba lite. Och slutmålet för dagen var Vännäs och farmor, och dit nådde de fram runt 17-tiden. Resa hade gott bra trotts lite tvivelaktigt väder till och från. Och i morgon fortsätter de så fort de vaknat upp till Storskog, Tärnaby.

Lämnade jobbet så fort jag bara kunde och hämtade Gry tidigt. Vi gick ner till biblioteket och läste lite böcker innan vi gick till affären och inhandlade pasta hjul och tog oss sedan hem genon SNÖSTORM(!) för att laga mat. Gry önskade korv och pasta hjul så det fick hon själv passade jag på att frossa i fisk.

Och Gry längtar med spänning på morgondagen för då ska nämnligen Lenita hämta henne, så tillsammans med sin kavaljer Isak ska de gå hem till honom. Och jag ansluter där så fort jag kommer ifrån jobbet.

Nya stövlar till Gry

I dag har Gry fått nya gummistövlar, och man är ju lite avis och undrar ju varför de inte görs i stl 40!!!!!



Hon blev riktigt glad och Emil tyckte att det var lite orättvist att han inte vuxit ur sina.

Men han fick trösta sig med att jag köpt nya plåster åt dom båda i dag, Star wars till Emil och Hello Kitty till Gry. Så nu är det ju nästan värt att göra sig lite illa.
Och sen har de fått lite gamla hederliga spelkulor i glas i dag som jag fick på jobbet, det var skoj att jaga runt dom på golvet. Och rackarns vad de rullar fort. Så nu har jag lovat dom en varsin kulpåse, för det måste man ju ha.
Ja det har varit rena rama julafton här i dag.

Lagade så galet god middag i dag så det var nästan skamligt.
Blomkål och broccoli gratäng, ja det var så gott att jag hade kunnat äta ihjäl mig.

Fyllde en smörad ugnsform med färsk blomkål och broccoli buketter.
Knaper stekte rejält med finskuren bacon ocgh en gul lök och strödde på, och toppade med lite ost.
Hällde på garatängsås som var gjord av färskost (med vitlök och örter), creme fraich, vispgrädde och vitlök.
Och slutligen hade jag på mera ost.
Och det blev så gott att det var inte klokt.

Det som stör mig mest just nu är att det börjar göra ont i halsen på ett nytt sätt. Igen!  Men vad FAN är det frågan om????? Jag hinner ju inte ens bli frisk innan det är dags för något nytt.

Och tidigt i morgon drar killarna mot fjällen, och det är bara vi tjejer kvar här hemma. Synd att jag måste jobba hela veckan.
Och jag hoppas verkligen att de får hålla sig friska denna gång. Fast det gick ju fint att vara sjuk där förra året med!

Galet

Vad sur man blev när man kollade ut genom fönsteret i morse.....snö, massa vit förbannad JÄVLA snö!!!!!! Ja massor var det ju inte men det var tillräckligt. Jag ogillar dessa bakslag på våren skarpt. Ja det var nästan så man kunde ha hittat tussilago om det hade fått vara vår i bara någon dag till.
Jaja det vet man ju att våren kommer för att stanna tillslut. Hoppas bara att detta snöväder inte ställer till det med några förseningar på flyget. För i dag så åker Maarit till London för ett par dagars mini semester innan hon blir arbetslös. Ja det är bäst att passa på att ta ut semester medans man har ett jobb att ta det ifrån. Jag hoppas verkligen att hon kommer att ha en super kul tid i London, en stad som jag verkligen älskar och borde faktiskt också åka dit igen när jag tänker efter.
Och att resa med Maarit är så galet roligt, för hon och jag vill alltd göra samma saker som oftast är sånt som ingen annan vill, och Diane som hon reser med är tydligen likadan, lite avis är jag allt.

Sover i sina sängar

Nu i kväll har vi fått båda barnen att somna i sina egna sängar. Nu återstår det att se hur länge det varar. Med lite tur sover de där hela natten och jag skulle ju verkligen inte bli lessen om jag fick sova en natt i lugn och ro utan att vara rädd för att trilla ur sängen. Kroppen skriker efter sömn och min förkylning kommer aldrig att packa i hop och ge sig av om jag aldrig får sova.
Och i morgon är det ny arbetsvecka och dags för nya friska tag. Har inte så mycket annat val än att gå till jobbet då min chef är på semester och jag är själv på kontoret.

Familjen trött!

Efter att vi ätit lunch som bestod av div. rester så stoppade jag om alla mina "tre" barn i våran säng. Själv tog jag mitt täcke under armen och bäddade ner mig i Grys säng. Och sen sov hela familjen som små grisar. Ja det var riktigt skönt med tanke på att det åter igen blivit lite fattigt på sömn då det varit lite trångt i sängen, så från 03.00 sov jag inte så mycket.

Men nu är det dags för att tänka på middag. Jag gör det lätt för mig och serverar vinmarinerad rostbiff med tomatsallad som består av tomater, rödlök, mozzarella ost, basilika och ringlar lite riktigt fin och god grekisk olivolja över. Ja det kan ju tänkas att det slinker ner.

Min sjukling

Det blir nog inget dagis för Gry i morgon, när man fortfarande ser så här utslagen ut.



Hon hade faktiskt nästan 39 grader i morse när hon vaknade så Nicke blir hemma i morgon med henne.

Själv har jag varit så duktig i dag och ca ett år försent skickat in bilderna på Emils ärr efter brännskadan till försäkringsbolaget. Tänk att vissa grejjer ska vara så svårt att få tummen ur. Men nu är det gjort och vi kan bara vänta på vad de säger.

Själv mår jag inte så prima jag heller. Det värker helt som galet från höger sida av min överkäke och jag tror det kommer från bihålorna. Det gör så jävla omt att  jag har svårt att tugga. Det gör ont på samma sida som det känns som om jag har cement i näsborren för den är så tät, spelar ingen roll vad jag gör den är full med någort segt gröngult blodblandat segt äckelpäckel. Vilket ger mig en helt vidrig smak i munnen hela tiden.

Sjuk igen

Min lilla gulle Gry är sjuk igen, hög feber och ser allmänt risig ut. Det började redan igår med att hon var ovanligt pipig och gnällig och efter middagen så tog jag tempen på henne och mycket riktigt, över 38 grader. Och det var bara början!
Hon somnade i mitt knä när vi tittade på Bolibompa men det var en orolig sömn. När jag la över henne i sin egen säng så vred och vände hon på sig och gnydde oroligt och vid 22-tiden vaknade hon och var het som en kamin och grät hjärtskärande. Gav henne en alvedon och så somnade hon om ganska snart i en nu lugnare sömn. Men det skulle inte vara hela natten. Någon gång mitt under den svarta natten så blev hennes system överfullt av slem och i flera omgångar kräktes hon gul-grönt segt slem och var alldeles olycklig. Och det var lite oväntat att hon gjorde det för det fanns inga förvarningar alls på att hon skulle vara så slemmig så jag fattar inte riktigt vart det kom ifrån. För hon har ingen nämnvärd hosta och låter ren på sin andning. Jaja slem kom det och huvudsaken var ju att det kom ut. Men sängen hennes var inte så gullig längre så vi tog över henne i våran säng och där somnade hon om ganska fort och sov en feberhet sömn.

Någon gång på småtimmarna vaknar jag av att Emil gråter alldeles olyckligt i vårat sovrum, och först ser jag inte vart han är. Men efter en stund lokaliserar jag honom till Nickes fotände. Och när jag frågar vad det är så svarar han alldeles olyckligt:
-Jag blev såååå rädd, för när jag kom in här så fick jag inte plats någonstans.
Snacka om trauma att komma in till mamma och pappa och inte få plats i deras säng. Ja vi makade givetvis ihop oss så att Emil också fick plats. Alla somande om slutliget trotts att vissa av oss fick sova med antingen rumpan eller knäna utanför, beroende på vilken sida jag låg. Att ligga på rygg fanns det inte plats för, vi skulle behöva en bredare säng så alla får plats samtidigt.

Och Gry är ynklig i dag och man får nästan hjärtvärk när man tittar på henne. Jag och Emil var ner till affären och köpte lördagsgodis och så hittade vi lite gulliga och mjuka videung som vi plockade med oss till Gry. Och tappert petade hon i sig några godisar men hade just ingen ork till fler. Ja det är bar att hoppa spå att inte Emil blir sjuk nu lagom tills de ska åka upp till fjällen.

Fredag, då får det bli tacos till middag

Förra fredagen åt vi också tacos och redan på lördagen så frågade Emil om vi skulle äta tacos, och blev givetvis djupt besviken då jag sa att vi inte skulle äta det. Och frågade varför vi inte kan äta tacos oftare för!!!!!! Ja vi får äta det på fredag igen lovade jag. Och varje dag sen dess har han frågat om vi ska äta tacos till middag. Så i morse när jag sa att idag är det tacos-dag så jublade han av glädje.

Det är den enda gången det är helt tyst på våra barn vid middagsbordet, för när de äter tacos har de nämnligen inte tid att prata och flamsa för då har de fullt upp med att skotta mat i munnen.
Själv får jag göra mig en tacosallad eftersom jag inte äter bröd. Men det är fan inte kattskit det heller med en klick guaccomole på.

Ont i näsan

Jag har haft lite låg profil om det, men jag är faktiskt jätte förkyld. Och vilken annan vanlig människa hade varit nerbäddad hela veckan om man mår som jag gör. Men av någon underlig anledning så envisas jag med att gå till jobbet och ignorerar min sjuka kropp fullständigt. Häromnatten vaknade jag av att jag hade frossa och trodde att jag skulle skaka söndar. Irrade runt i lägenheten som ett annat psyko letandes efter något som var varmrt att vira in mig i , för bara täcket räckte ju inte långt. Hittade en varm och skön fleece filt tillslut, drog upp elementet till max och drog täcket och fleecen tätt intill mig. Strannade jag hemma från jobbet dagen efter? Nä tog en Ipren i stället och gick iväg.
I veckan så köpte jag mig en ny nässpray för att överhuvudtaget kunna andas. Och jag kan bara varna alla för Otrivin Comp!!!!!! Den håller på att döda min näsa fullständigt. Blöder näsblod till och från hela tiden och det känns som om näsan ska trilla av vilken sekund som hellst. Och så ska det väl knappast kännas efter tre dagars användning? Och jag har inte överdoserat heller utan tagit angiven dos en sprayning i vardera näsborre tre gånger om dagen. Fast jag kännde redan vid första sprayningen att det känndes som att näsan exploderade, nässpray med menthol är rena barnleken i jämförelse.
Och inte nog med att systemet är igen slammat av snor jag har så vansinnigt ont i halsen också så att svälja mitt eget saliv är en plåga.
Så ja det är fan synd om mig, jag erkänner........JAG ÄR SJUK!

Stackars familj!

Idag har jag åter igen matat dom med fisk. Fiskgratäng med räkor och broccoli blev det idag. Och när Emil såg gratängen så utbrister han:
-Åh nej mamma fisk med både räkor och broccoli, jag kommer nästan bli död av det här!!!!!!!!
Men tänk, pojken överlevde trotts att han smakade flera bitar av fisken.

När jag fyller år

När jag fyller år ska jag festa loss på en MAGNUM TEMPTATION CHOCOLATE!!!!
Men fram tills dess får jag sukta på alla reklambilder på denna ljuvliga glass som finns överallt.


Moster Maarit kom och sa godnatt

Lagom tills det var dags att gå och lägga sig så dök moster Maarit upp. Gissa om de höll på att stoppa tandborstarna i halsen när hon stod där i badrums dörröppningen rätt vad det var. Eftersom båda givetvis ville bli nattade av henns så stoppades de om i min och Nickes säng med moster tätt intill och boken Vad hände sen? av Tove Jansson i högsta hugg. Jag och Nicke åkte iväg till mitt jobb och hämtade en spegel och hylla, och när vi kom hem igen så satt Maarit i köket och var alldeles proppmätt efter att ha botaniserat i vårat kylskåp. Som tack för hjälpen fick hon två toapappers rullar!!!!!! Det var ingen dålig lön va. Hahaha


Snabbmat idag

I dag fuskar jag lite med matlagningnen och det får bli falukorv i ugn. Men för att piffa till den lite så fyllde jag formen med blomkål, broccoli, purjolök, morot och så slog jag på lite vispgrädde. Och korven skar jag som sig bör och fyllde skårorna med skånsksenap och ost och så bäddade jag in allt i riven mozzarella. Ja det kanske kan slinka ner!

Plågsamt

Det är ganska plågsamt att ha sitt kontor vägg i vägg med sjukhusets fik, i synnerhet när de bakar bullar. Det doftar ljuvligt på mitt kontor just nu och snålvattnet rinner till.

Vår ute i dag med

Solen gassar från en klarblå himmel och här sitter jag inlåst på mitt kontor!!!!!!!!
Ja det är lite vår där ute, vägarna är torra och endast några små snöhögar finns kvar som vittnar om att det faktiskt alldeles nyss var vinter. Själv vill jag ut och sätta mig mot en husvägg med en kopp kaffe i handen och njuta av solen, ska bara jobba lite först.

Vår dag

Idag är det en alldeles underbar dag där ute. Temperaturen är fortfarande vid 5-tiden +6 grader och solen skiner från en klarblå himmel. Ja det var så att man inte hade lust att gå in när man hämtade barnen från förskolan. Men ska det bli någon middag så var det bara att pallra sig in, men vi tog en ganska lång omväg hem.

Pengar

Tvångssparandet med Försäkringskassan är över för denna gång och idag landade det några sköna tusenlappar på mitt konto. Och där brann det så jag var tvungen att spendera lite =)
Ett par byxor, en mascara och lite nya raffiga underkläder. Ja för när trosorna har häng så har nog rumpan blivit mindre!
Sen fick jag sno mig hem så jag inte satte sprätt på mera pengar.

Så jätte god middag

Idag har jag verkligen lagat supersmarrig middag. Ett litet experiment som blev sååååå bra.

Kyckling filé som jag fyllde med mozzarella och basilika, lindade sedan in den i bacon. La upp bitarna på en smörad ugnsform, strödde över rödlöks ringar, kryddor, smörklickar och mera mozzarella ost. In i ugnen i ca 25 min, och till det en grönsallad med fetaost. Mumsfilibabba, och bus enkelt.

Första inbjudan

I dag fick Emil sin första inbjudan till ett riktigt kalas där mammor och pappor inte får vara med. Men oturligt nog så är kalaset samma helg som Emil är uppe i fjällen med sin pappa. Det är så typiskt att allt roligt alltid ska hända samtidigt. Så Felizia får kalasa på utan Emil. Tråkigt tråkigt.

Mat

Till frukost blev det hallon och blåbär med fjällfil och en liten gönsallad med keso och purjolök och kaffe med mjölk till det.

Lunchen bestod av de rester vi hittade i kylen, marinerad benfri kotlett med tzatziki och grönsallad.

Till mellis blev det jordgubbar och keso och kaffe med mjölk.

Och till middag ska jag göra lax med romsås och grönsallad. Och hela familjen (förutom jag) hänger läpp över att det blir fisk. Men jag ÄLSKAR fisk och skaldjur och funderar allvarligt på att tvinga min familj att äta det oftare.
Periodvis har jag envisats med att göra fisk minst en gång i  veckan, men jag brukar ge upp ganska snart för det gnälls så jävligt då. Men jag tror nog att det är dags för lite fisk på menyn nu ett tag.

Äckligt!

Vad är det för fel på hundägarna i Edsberg? Ska det vara så jävla svårt att plocka upp bajset efter sin hund??????
Längst med gångvägarna, på gångvägarna precis överallt finns det äckliga högar med hundbajs. De som inte plockar upp efter sin hund borde inte få ha hund över huvudtaget. Det är så äckligt att det ätr inte klokt. Och man undrar ju om de skiter i att spola efter sig även när de själva varit på toa?

Body butter

Såhär under vinter halvåret så blir jag väldigt torr i huden och hur man än smörjer så är man som en torrboll. Har sneglat en längre tid på alla dessa bodybutter som finns i affärerna men har tyckt att de har doftat väl mycket hubbabubba och godis. Men i går gav jag efter för en bodybutter med doft av jordgubb, så nu går jag runt och luktar jordgubbs glass!!!!!!! Ja det luktear väldigt gott och Nicke säger att han blir sugen på att sätta tänderna i mig. Men nu återstår det bara att se hur länge man vill gå runt och lukta som en vandrande jordgubbe innan man lessnar på doften. Men torr-kliet på baksidan av låren är borta för tillfället i alla fall.

Grys nyfunna vän

Vovvov försvann ju som sagt i går, men det har gått bra och över förväntan faktiskt. Hon fann en ny vän och kärlek uppstod.



Hon berättade för sin bror i morse:
-Vovvov försvann i går men nu har jag den här.
Och några gånger vaknade hon i natt och grät efter Vovvov men accepterade när jag sa att Vovvov var borta att hon har ju kaninen nu.

Och visst är det kärlek i blicken.




Kattemn har även han bekantat sig med våran nya familjemedlem, som numera heter Ninen



I övrigt så har vi haft Darth Gry här.



Och Emil och katten längtar upp till fjällen tror jag.





Det är ju för väl att det bara är lite mer än en vecka kvar tills Emil och hans pappa åker upp till fjällen och rejsar lite skoter, tror nog att Emil räknar dagarna nu.

Vann rätt låt?

Vilken skräll igår kväll, ganska oväntat tycker jag. Men trotts att det inte var någon av låtarna jag hade i topp tre så kunde jag inte låta bli att känna mig riktigt glad för hennes skull. Och ja jag tror nog att den kan funka i Moskova. Fast jag tycker nog att vi borde skicka Tingeling, tingeling i stället!!!!! Fast måste man välja av de tävlande bidragen så var min topp tre Sarah, Alcazar och H.E.A.T så jag fick ju inte en siffra rätt. Men det är ju så riktigt roligt att titta när det är så jämt och precis vem som hellst kan ta hem det. God underhållning var det.

Melodifestival

I kväll är det kvällarnas kväll och final i årets melodifestival. 50% av barnen sover redan, nu återstår det att få resterande 50% att somna innan 20.00. Sen är det bara att melodifestivala för fullt.

Älskade vovvov är försvunnen

När Gry föddes så fick hon en pressent av min chef och kollega redan på förlossningen där de två stormade in. Denna pressent var en Bukowski hund som sedan följt Gry vart hon än gått i ur och skur. Ingenting har varit komplett utan hennes älskade vovvov, för det har varit det absolut käraste hon haft. Och att sova utan vovvov har varit helt otänkbart. Och idag har denna kära byracka försvunnit för att aldrig mera återse Gry. Jag har letat och gått flera varv där vart vi gått men utan att hitta den. Så någonstans inne på Biltema i Gustavsberg lämnade Gry och vovvov varandra troligen för alltid. Och det var stora krokodil tårar som föll på min dotters kinder när det gick upp för henne att vovvov var försvunnen på riktigt att jag faktiskt inte hittade den den här gången trotts att jag gick tillbaka och letade. Hon grät och var alldeles olycklig tills jag och Nicke lovade att vi skulle köpa en ny gosing till henne och att hon skulle få välja den själv. Och hon bestämde ganska fort att hon ville ha en kanin. Och vi tänkte att det var bara att gå från affär till affär tills hon hittade DEN rätta kaninen. Inne på Vinn stormarkanad så blev det kärlek vid första ögonkasten mellan en mörkbrun jätte mjuk och fin kanin och Gry och hon var helt övertygad om att den kaninen skulle bli en värdig efterträdare för vovvov och den skulle hon kunna sova med. Få se vad hon säger i kväll när det är dags för natti natti.
Så vi får väl önska vovvov lycka till med vad han än hittar på där ute i Gustavsberg.

53 dagar

Om 53 dagar så kommer min älskade vän Katja till Sverige på besök innan hon bosätter sig på en ny ö, Åland denna gång. Men under de 2 veckorna hon är i Sverige så hoppas jag på att få träffa henne och få kvalitetstid med henne i alla fall en dag, och gärna med ett besök på typ Golden hits, äh skit sak samma vad vi besöker bara det finns gott omm rött vin. Ser fram mot att ha henne i Sverige ett tag och sen på ett betydligt närmare avstånd.

Fredag den 13

Det var värst vad det är fredag den 13 ofta numera!!!!!

Idag har vi inte gjort så värst mycket, mest degat i soffan och undrat hur länge vi ska vara sjuka.
Barnen är lite piggare i dag men inte helt 100, de är så där behagligt dämpade och är nöjda med att kolla på film.

Snön som fallit i flera dagar nu smälter undan fort. Termometern kämpar sig upp på plus grader och solen tränger sig igenom molntäcket och det droppar och rinner smältvatten överallt. Till nästa vecka har de lovat +10 grader och sol, då kanske vårkänslorna vaknar till liv igen.
T.o.m Emil beklagade sig i dag och frågade om det dröjde länge tills det var sommar, att han faktiskt längtar efter sommaren nu.

Big NO NO

Jag gjorde vad jag kunde, viftade med ögon fransarna, log fint, ja jag la t.o.m huvudet på sné. Men det var just ingen idé att göra sig till. Nicke skakade bara på huvudet och sa att Bono får inte träffa mig, att han får helt enkelt klara sig på Ullevi utan mig. Jaja jag försökte i allafall få en mini semester till Göteborg men fick ett omedelbart avslag på min ansökan. Fast det var ju kanska inte annat att vänta eftersom vi faktiskt åker till Turkiet några veckor efter det och det är väl just inte läge att spendera några tusenlappar just då. De tusenlapparna kan vi shopa för i Turkiet i stället.

Min ring!

Igår så slank jag in på Smycka av en ren händelse efter jobbet. Och vad ska man säga, det var inte jag som hittade ringen utan det var ringen som hittade mig. Det var ringen med stort R, den bara skrek efter mig. Och ja jag vill ha den.
Så vid tillfälle så ska jag ta med mig min blivande man och så ska vi titta på den tillsammans, kanske titta lite på vad de andra butikerna har för utbud. Men det blir svårt att hitta en som lever upp till denna perfekta skapelse, för den sitter som gjutet på mitt finger tillsammans med ringen som redan finns där. Men det skadar ju inte att titta på vad som erbjuds mer.

Febern stiger

Två feberrosiga barn ligger i varsin soffa och kollar på film, ja det är tur vi har ett stort filmbibliotek så det blir lite variation sånna här dagar. Just nu är det Tingeling som gäller.
De ligger om mumsar på en varsin Brandts fullkornsskorpa med mörk choklad, ja det är ju inte utan att snålvattnet rinner lite på deras mamma. Men jag får nöja mig med att se på hur de njuteer av gosakerna.

Perfekta köttfärssmeten

I går ficjk jag till den! Efter att ha experimenteratr i köket en del med köttfärs så har jag slutrligen hittat den perfekta smeten att göra kättfärsanrättningar av som köttbullar och biffar och järpar och allt vad man nu kan kalla dom, här blir det mest plattbullar!!!!!!

ca 400g köttfärs
1 rödlök
2 ägg
Färskost, smaksatt efter tycke och smak
en skvätt vispgrädde
vitlök
kryddor efter smak

Vispa upp äggen, blanda i riven lök, vitlök, färskost, grädde och kryddor.
Blanda till en jämn smet.
Lägg i köttfärsen och blanda väl.
Stek i smör i önskad storlek och form, eller baka i ugnen.

Jag gjorde biffar med stekt lök och tzatziki till.

VAB

Nicke har kundbesök i Mariefred i dag och for hemmifrån tidigt tidigt. Så jag skulle lämna barnen till förskolan. Börjar med att upptäcka att vagnen står redan på förskolan för den var det ingen som kom ihåg att ta hem i tisdags när jag kört dit dom i vagnen. Nicke hade inte en tanke på den när han kom och hämtade med bilen, och jag hade totalt glömt bort det i går när jag hämtade då vi stannade ute och lekte i snön och sen tog bussen hem. Så Nicke började sin tidiga morgon med att hämta hem vagnen från förskolan, vilken hjälte han är.

När Emil kom uppsmygande så såg han allt annat än fräsch ut, tänkte först att det var för att han inte riktigt var vaken. Men ju mer jag tittade på honom ju mer övertygad blev jag om att han inte var frisk. Mycket riktigt, när jag tog tempen så visade den på över 38 grader. Så det var bara att tänka om och varva ner och bädda ner barnen i soffan. Gry ser ju inte allt för pigg ut hon heller, och har även hon lite förhöjd temperatur, och hostan skräller på båda och snoret svämmar över.

Ja så det är dags igen för att anmäla en vab till försäkringskassan. Har fortfarande inte fått pengarna för förra gången som jag la in en begäran om utbetalning 16 februari!!!!! Jag tvångssparar med försäkringskassan just nu. Fast jag ska inte gnälla, det har aldrig hänt mig tidigare att jag fått vänta på pengar. Och det har inte gått någon nöd på oss. Men nu vet jag ju ett knep hur jag ska göra för en snabb hantering som jag fått från en säker källa från försäkringskassan. Så nu ska jag prova det och se om det funkar, kanska får jag denna vab utbetald före den förra!!!!!!!

Vintern håller sig kvar

Ute ligger snön fötrfarande vit och tjock, och för tillfället har det slutat att snöa. Vi har ett riktigt vackert vinterlandskap just nu, det enda ovackra med det är ju att man vill ha vår nu!!!!!!! Ja den kommer väl så småningom.

U2 till Ullevi

Tänk att jag har missat denna viktiga information, ja så går det när man lever i sin egen värd och stänger av det massmediala bruset. Satt och bläddrade i tisdagens Aftonbladet, som jag köpte enbart för den nya resebilagan som hade en artikel om Turkiet, och då ser jag att U2 kommer till Ullevi 31 juli, och biljetterna släpps i morgon. Himmel och pankaka varför har ingen berättat!!!!!!!!!

Ja det var ju en upplevelse sist de spelade på Ullevi, 2005. Mitt i alltihopa när vi står där så öppnar sig himmeln och regnet vräker ner över oss men vad gjorde väl det för vi var ju i Bono Heaven, och just då svalkade det ganska skönt. Men det var en konsert utan dess like, och jag skulle kunna göra mycket för att se dom i gen. Men det gäller ju att det ska synka med livet också.....Hmmm 31 juli verkar ju inte vara det mest sammarbetsvilliga datumet. Men jag får fundera lite fram och åter och se vad det blir.


Det kom snö

Just som man trodde att våren var på väg så kom det välbekanta bakslaget.
Fick en smärre chock när jag tittade ut genom fönstret i morse, det var en hel del vitt fluff som låg där ute på backen och mer kom det uppifrån. Och så har det fortsatt hela dagen och håller på så än.
Och jag som just började känna att det var lite vår i luften och att min vinterfrusna kropp började att tina. Ja jag får stå ut ett tag till innan jag får släppa lös vårkännslorna, för jag lovar att de kom av sig i dag.
Men barnen blev glada och har varit helnöjda med dagen då de har varit ute och busat i snön. Ja man får vara glad för det lilla.

Dagens mat

Frukost: Blandade bär med fjällfil, ett kokt ägg och kaffe med mjölk.

Lunch: Marinerad ytterfilé av en gris, tzatziki och sallad

Mellis: Fjällfil med blandade nötter och linfrön

Middag: Isterband med sallad och avocado.
Isterband är ju inte det bästa allternativet av mat då det innehåller lite för mycket kolhydrater, men det är ju så gott. Och då det låg där i kylen var det ju dumt att inte äta upp den.

Vi försov oss!

I morse vaknade jag med ett ryck och har en kännsla av att det är något som inte stämmer. Försöker skaka av mig den kännslan och tänker först bara vända mig om och sova vidare men bestämmer mig för att titta på klockan i alla fall. 6.15!!!!!!!!!! Skit och helvete vi har försovit oss!!!!!!! 5.30 går jag upp i vanliga fall, så nu blev det fart på tanten. Nicke studsar upp ur sängen han med och Emil flyger upp av bara farten. Med raket fart så tvättar jag av ungarna, borstar deras tänder och klär på dom, i samma fart gör sig Nicke i ordning och de tre kommer i väg i vanlig tid och sen kan jag ägna mig åt att stressa i lugn och ro! Hur man nu gör det?!? Endast 15 minuter försent kommer jag till jobbet, ganska bra jobbat om jag får säga det själv. Då han jag ändå med att duscha, måla ögat, föna håret, äta frukost och borsta tanden ja kläder fick jag på mig med.

Nyklippta

Har ju glömt att berätta att vissa av oss här hemma har varit hos frisören och är alldeles nyklippta och snygga.



Och såhär ser vi ut egentligen!!!!!!



Något som slog mig när jag såg dessa bilder är att jag är fan i mej inte 22 längre.....Det syns att man passerat 35!!!!!!
Tur man har en f.d kollega på akademikliniken som kan ge lite kompisrabatt, ett pannlyft kanske?

Halsbandet jag har på mig är förresten halsbandet jag fick av Nicke på alla hjärtans dag.

Började med att hämta bilen.

Den här dagen började vi med att hämta bilen.....Ja Nicke var inte direkt körduglig i går kväll när vi skulle hem. Vi var på en fantastiskt trevlig middag hemma hos familjen Enbrand. En utsökt parmesanfylld kyckling inlindad i seranoskinka, med basilikasås och sallad, så galet gott. Och ett jätte gott shiraz vin till det som var kvar från nyår. Och eftersom regler är till för att brytas så blev det glass och cholkadpraliner till efterrätt. Och sen var det  melodifestivalens andra chans att bänka sig vid. Och den melodi som hela familjen går och trallar på idag är Tingeling tingeling, så jag tycker nog att den borde få vinna.

Det blev en promenad hem efter melodifestivalens slut, barnen höll sig vakna hela vägen men ingen var svårsövd när de väl kom i säng, inte deras mamma heller. Vaknade 02.00 i Grys säng och kände mig lite ledbruten, tog mig till min egen säng och fortsatte att sova till kl 7.10 då Emil med bestämdhet talade om att det var morgon och att VI sovit klart.

Det var bara att kliva upp och göra lite kaffe och försöka vakna till liv, när vi vaknat så började vi göra lite frukost. Jag gjorde en skink och ost omelett med grönsallad och keso och mera kaffe. När vi var färdig ätna och påklädda så promenerade vi i väg och hämtade bilen, slank in till Enbrands och sa hej och tackade för en trevlig kväll innan vi åkta iväg till Ica Maxi för att proviantera inför veckan.
Barnen vart lite hungriga när vi var där så vi gjorde det lätt för oss och köpte varmkorv till dom innan vi åkte hem. Gry däckade på vägen och rörde knappt en min då vi bäddade ner henne i sängen, Emil satte sig och kolla på film och softade lite medans jag och Nicke käkade lunch. För min del blev det sallad på ägg, skinka, avocado, fetaost och keso.

Somnade gott

Jag var nog ganska trött igår! Nicke var ute med jobbet och jag gick här hemma och gäspade käkarna urt led efter att jag och barnen ätit middag. La mig i soffan och lät barnen leka frisör med mig, en jätte bra lek tycker jag, innan det var dags att borsta tändera och krypa i säng. Eftersom jag var själv att natta barnen så bestämde vi att vi skulle sova alla i min säng, och jag gjorde mig också klar för natten. Barnen valde en bok var som vi skulle läsa och sen släcktes lampan och allt var svart för min del till kl 05.00 i morse, 9 timmar senare.

Vi klev inte upp förrän 7.30 och då hittade vi Nicke sovandes i Emils säng. Hade inte ens hört när han kom hem i natt.
Han den stackaren skulle i väg till jobbet i dag, så vid 8.30 stack han och vi började laga frukost. Lördags frukost är det bästa i matväg på hela veckan. Det blev äggröra med bacon, grönsallad och keso för min del och givetvis en stor kopp kaffe. Och efter att vi ätit våran frukost och fått kläder på oss gick vi ner till affären för att köpa barnens lördagsgodis, själv avstod jag.

Och jag hade en dejt med vågen i morse, och det fortsätter neråt. Men inte så mycket som jag hade hoppats/väntat mig, men besvikelsen över det la sig när jag plockade fram måttbandet och mätte midjemåttet, där var det en klar förbättring från förra veckan.

Och i kväll är vi borbjudna på middag med andrachansen som efterrätt, ska bli så najs.

Äntligen

Min älskade vän Katja och hennes familj ska äntligen få ändan ur och flytta från Madeira. Ja de lyckades inte ta sig ända hem till Sverige, men nära nog. De flyttar till Åland och lite avis är man ju, för det är ju en så otroligt vacker ö. Och det bästa av allt är ju att det tar ju inte så lång tid alls att åka dit, och kostar just ingenting. Så hyra en stuga på Åland i sommar känns ju ganska självklart helt plötsligt......Vi ska nog kunna klämma in det i våra semesterplaner, annars får vi ta det någon helg.

Min mat idag

I dag har det varit rester högt och lågt, men det har ju funkat det med men lite enformigt blev det med samma kött både till lunch och middag.

Frukost: Det vanliga

Lunch. Köttfärs rullader med fetaost och tzatziki, kokt blomkål och broccoli och grönsallad.

Mellis: En handfull blandade nötter på stående fot.

Middag: Samma köttfärs rullader med fetaost men nu med acocado kräm gjord av avocado, turkisk youghurt, färskost och vitlök. Kokt blomkål och en klick beaarnaissås, och grönsallad.

Och i morgon är det dags för att ställa sig på vågen.

En händelserik kväll

Igår var det en riktigt händelserik kväll. Det började med att vi fick storfrämmande ända från Nordanås upp i norr, Nickes tremänning/syssling var i Stockholm på utbildning och passade på att komma och hälsa på oss. Mycket trevligt, och barnen blev eld och lågor. Och när vi som bäst sitter och fikar så ringer det på dörren och där står våran granne med sin 3-åriga dotter och är alldeles uppriven. Hennes man har brakat samman totalt och är helt psykotisk och hon vet inte vad hon ska ta sig till. Så jag tar hand om dottern medans Nicke och Manne tar hand om den upprivna frun och kör mannen till psykakuten. Jag är fortfarande ganska chockad över hur nonchalant och oproffisigt hon blev behandlad när hon ringde till 112 och ville ha hjälp.
När de kom tillbaka hen vid 12-tiden på natten så sov dottern gott i våran soffa och försiktigt bars hon ner till sin egen säng. Pappan blev inlaggd och omhändetagen och de skulle ge honom rejäla grejjer att sova på då han inte sovit på 5 dygn.

Så det var ett ganska trött gäng här i morse, men vi kom i väg dit vi skulle och i tid.
Och jag är lite i valet och kvalet om hur jag ska göra. Ska jag gå och ringa på hos grannen och fråga hur det är och om de behöver något eller ska jag ge dom utrymme och avvakta tills de söker upp mig. Jag sa igår till henne flera gånger att det är bara att komma eller ringa när som hellst. Och eftersom jag inte känner dom så jätte väl så vet jag ju inte heller hur de är. Endel vill inte bli störda och vill inte att man tränger på om man mår dåligt. Och de sista jag vill är ju att tränga mig på och vara obehaglig med frågor om hur det är. Hur skulle ni göra?

Inget att göra!

I dag har jag haft absolut ingenting att göra på jobbet. Telefonen har varit helt tyst och allt för lönekörningen är klart. Med andra ord en skit trist dag på jobbet. Så med gott samvete kunde jag gå hem tidigt och hämta barnen tidigt.

Och vad har jag hittat på att äta för gott i dag då. Ja till frukost blev det som vanligt bär och naturell youghurt med linfrön och ett kokt ägg och en stor kopp kaffe med mjölk. Till lunch hade jag med mig broccoli och blomkålsgratäng och grönsallad med avocdo. Till mellis blev det youghurt och linfrön. Och till middag lagade jag fläskfilé gryta på då givetvis fläskfilé, lök, vitlök, blomkål, vispgrädde, cremefraich och färskost, till det grönsallad. Ja det slank ju ner helt utan problem.

Dagens mat

Frukost: Hallon, blåbär, linfrön med naturell youghurt. Ett kokt ägg och kaffe med mjölk

Lunch: Kyckling gryta men kokt blomkål och broccoli och grönsallad

Mellis: naturell youghurt spetsad med turkisk youghurt och linfrön

Middag: Köttfärsrullader med feta ost och tzatziki med kokt blomkål och grönsallad

Rulladerna gjorde jag av nötfärs som jag blandade med 2 ägg, vispgrädde, vitlök, rödlök och kryddor. Blandade i riven mozzarella ost och tärnad feta ost. Brynte dom i stekpannan och ställde sedan i dom i ugnen i 20 minuter.
Det blev mumsfilibabba!

Öde på jobbet

I dag har det varit riktigt ensamt och öde på jobbet. Chefen tog time out i dag och var ledig så där satt jag helt för mig själv och knattrade på min dator. Ja hade man haft häcken full så hade det inte spelat så stor roll, men i dag hade jag verkligen inte mycket att göra. Så jag skurade vårat pentry, rensade mina lådor och pysslade lite här och lite där.
En och annan dyker fortfarande upp i våra lokaler för att byta om och äta lunch så lite folk såg jag i alla fall.

Min framtid är fortfarande inte helt spikad och klar. Men som det ser ut i nu läget så ska jag hålla i det externa intaget av personal för hela sjukhuset, men vem som kommar att bli min chef och vart jag ska sitta är inte klart. Men denna månad så sitter jag kvar på min vanliga stol vid min vanliga dator och har min vanliga chef. Men till 1:a april vet jag inte hur det kommer att se ut.

Dagens matsedel

Frukost: Är inte så mycket för att variera mig på morgonen så det blev ett kokt ägg, blandade bär och linfrön med naturell youghurt och en stor kopp kaffe.

Lunch: Kycklingsoppa som en kollega kom förbi med och grönsallad. Känndes lite väl magert och tunt, men det fick duga.

Mellis: En näve blandade nötter.

Middag: Broccoli och blomkålsgratäng med skinka. Gratängsåsen var gjort av vispgrädde, creme fraich, färskost, vitlök och kryddor och så ett tjockt lager av riven mozzarelle ost. Till det grönsallad. Åh det var så gott att jag knappt kunde sluta äta.

Knasigt

Många skratt ledde det till i dag på jobbet när varken jag eller chefen hade en susning om vad vi skulle svara när telefonen ringde. Och mer än en gång blev vi helt blockerade och tomma i huvudet när vi satt där med luren i handen, nja handen och handen vi har ju headset, och skulle svara. Och det blev mest öh....öh....var är jag....öh hallå vänta *garvar så tårarna rinner* Ja du pratat med Nina i alla fall......Och stämningen var halvt hysteriskt rolig under dagen. Men jag klarade eldprovet när en av mina systrar ringer bara för att kolla hur jag svarar i dag. Lugnt och sansat svarar jag då: Extern bemanning, det är Nina. Ja för det var det vi kom fram till att vi nog skulle svara, för det är ju just det vi sitter och jobbar med just nu. Min chef var klok nog och satte upp en fusklapp vid hennes telefon där det stod vad hon ska svara. Själv trodde jag ju att jag skulle klara det utan några fler hjärnsläpp, men så fel jag hade. Blir nog en fusklapp för mig i morgon också.

Många frågar

Jag får en hel del frågor om mitt ätande just nu, framför allt frågas det om vad man äter i stället för kolhydrater. Så jag tänkte att jag skulle föra lite matdagbok här i min blogg.

I dag så startade jag dagen med ett kokt ägg, blandade bär med linfrön och naturell youghurt, och för att fetta till youghurten lite så slevade jag i några skedar 10% turkisk youghurt, mums! Och en stor kopp kaffe med mjölk

Lunch: Sallad av isbergsallad, paprika, gurka, körsbärstomater, avoccado, fetaost och skinka med keso och olivolja.

Mellanmål: En näve blandade naturella nötter.

Och till middag ska det bli kycklinggryta gjord på creme fraiche, till det kokt blomkål och broccoli, grönsallad och Nickes vitkålsallad.

Och blir jag sugen på något under kvällen (vilket jag sällan blir) Så tar jag mig några ost skivor och några skink skivor järna med lite bregott eller riktigt smör på. En macka utan bröd.....skippar brödet och käkar bara pålägget.

Det var dagens ätande det.


Ska man vara glad eller lessen?

I går var det som jag skrivit tidigere en reunion på Soft för oss töser som hängde i hop i Vallentuna, men jag kunde ju inte vara med. Och i dag har jag suttit och lusläst i facebook och kollat alla bilder och förstår ju att jag gått miste om något galet tokroligt. Fast det förstod jag ju att det skulle bli. Och jag vet inte om jag ska vara glad eller lessen över att jag inte var med......Jag är givetvis jätte lessen över att jag missade detta och hoppas att det kommer att återinträffa innom snar framtid igen. Men jag är glad i dag på ett sätt, för hade jag varit med så hade jag nog inte klarat av att vara i upprätt tillstånd i dag. För då hade jag nog legat golvad i min säng och varit riktigt ynklig och tyckt synd om mig själv. Fast det hade det nog varit värt.

RSS 2.0