Det fortsätter nedåt.......

Trotts att jag fortfarande har svårt att tro på det så ser jag med egna ögon att vikten fortsätter nedåt. Vad är det då som jag hittat på som fungerar så bra kan man ju undra. Jo det är något som jag personligen har fnyst åt väldigt länge och hävdat bestämt att det kan inte vara bra och varit väldigt tveksam till att det skulle ge någon effekt över huvud taget. Men här står jag nu och biter mig i rumpan och får erkänna att jag hade fel, det funkar. Men jag förstår fortfarande inte!!!!

Jag rivstartade ju med två veckor av pulver soppor, mest för att bryta ett dåligt mönster och gå ner några kilo snabbt för att få lite blodad tand. Det finns ju många olika varianter som Modifast, Nutrilett, Alevo och Naturdiet. Alla har de ett gemensamt och det är att byter man ut dagens alla måltider så får man i sig endast ca 500 kcal/dygn. Jag körde på Nutrilett av den enkla anledningen att det var billigast, och det levde jag på i två veckor och tappade över 7 kg. När jag började äta igen så hade jag räknat med att gå upp minst 2-3 kg direkt, men det gjorde jag inte. Det blev bara +0.8 kg.
Och nu när jag äter igen så har vissa förändringar gjorts i kosten, till en början uteslöt alla kolhydrater och socker. Ingen ris, pasta, potatis, bröd eller liknande alls. Och succesivt så har jag ökat mitt fett intag, och kilona rasar på både mig och Nicke. Ja så vad kan man säga mer än att sk Low carb high fat mat fungerer. Så numera är alla light produkter banlysta här och ersatta med riktigt smör, vispgrädde och andra feta produkter. Maten blir mycket godare och man är mätt på ett mer behagligt sätt och blodsockret slipper åka berg och dalbana av alla kolhydrater vilket i sin tur minskar sötsuget.


En kväll i soffan

Det blir en mys kväll i soffan med melodifestivalen. Kvällens utgong blev inställd för min del, mina tjejkompisar från förr får slå klackarna i taket uten mig. Hoppas att de får det tok roligt.

Sista dagen på BMC

Idag var det sista dagen som jag gick till jobbet på BMC, och i morgon är det absolut siste dagen det existerar.
Så jag och chefen spånade lite på vad  och hur vi ska svara i telefon på måndag?????? Bemanningscenter det är Nina funkar ju inte. Ja det är Nina låter ju inte helt proffesionellt heller. Vad sägs om: Hej-och-välkommen-till-externa-bemanningar-du-talar-med-Nina-vad-kan-jag-hjälpa-till-med? Ja behöver jag säga att vi spårade ut fullständigt och vi skrattade så tårarna rann.
Och tårar har det runnit hela dagen till och från, en riktigt fruktansvart vemodig dag i dag. Många farväl och mycket kramandes. Från 11.30 tiden så har vi inte gjort mycket annat än att fikat och pratat och gråtit och fikat lite till. Det fanns massvis med olika tårtor och jag var så duktig och tog inte en tårt bit, utan satte mig och åt min lövbiffsallad med guaccomole i stället.
Ja det blir ensamt i våra lokaler på måndag när det bara är jag och chefen där, och på måndag blir det dessutom bestämt vad jag ska pyssla med, hoppas jag.

Och Emils stövlar har kommit tillrätta. Och mycket riktigt fanns de på förskolan och hittades i en annan pojkes hylla. Så Emil vart så blöt och kall alldeles i onödan. Morrrrr Och skorna hans är inte torra än, då har de ändå stått med skotorkar hela natten, ett par i filt innerskon och ett par i ytterskon och hela dagen har de stått på elementet i Grys rum. Ändå är de inte torra än, undra om de någonsin kommer att torka?

Försvunna stövlar

Idag när jag kom till dagis och hämtade mina små troll så möttes jag av en mycket nöjd Emil som var plask blöt från topp till tå ute på gården. En härlig eftermiddag ute i slasket och vattenpölarna. Det första fråga jag fick från personalen var om han inte hade några gummistövlar där? Jag ser mest ut som ett frågetecken och svarar att jo hans svarta fodrade tretorn stövlar finns där. Men av någon underlig anledning så hade han inte dom på sig, och han berättar för mig att han är lite blöt om fötterna. Konstigt tycker jag då hans vinterskor ska vara vattentäta. Ja ja vi går in och jag tänkte att jag ska byta till torrt på hans fötter. När jag tar av honom skon så känns den märkligt tung och när jag vänder på den så kan jag hälla ut ca 1 dl vatten, det har plaskats rejält och skon är blöt från skaftet och ner. Hmmm ja hade overallen suttit på ordentligt och rätt så hade han kunnat vara lite torrare. Och jag börjar nu undra på riktigt varför han inte haft gummistövlarna på sig. Men vad gör väl det, det är ju bara vatten och torkar så småningom tänker jag. Men när jag ska hämta torra strumpor och  stövlarna så finns de ingenstans, kollar runt ifall någon råkat ställa dom i fel hylla, men nej Emils stövlar är borta. Börjar undra om de av någon anledning är hemma, fast är mycket tveksam till det då han har dubbel uppsättning av gummistövlar just för att vi ska slippa släpa dom fram och tillbaka. Stackars Emil får stoppa tillbaka sina frusna fötter i ett par plaskvåta skor och ta sig hem i dom. Tur att vi bor nära och att det inte är så kallt ute.
Hemma när jag tar av honom så är han så iskall om fötterna att jag ställer honom i duschen så han får spola isbitarna i vatten en stund, det slutade med vild vatten lek för båda barnen och ett blött badrum, men kul var det.
Gick igenom alla tänkbara ställen hemma som ett par gummistövlar kunde gömt sig i, men nej jag hittade dom ingenstans. Hemma är dom inte. Så jag hoppas för allas bästa att de hittar dom i morgon på dagis, för jag är rädd för att jag kommer att gå i taket om de inte kommer fram.
Men högsta betyg till säsongens Polarn o. Pyret overall som inte släppt igenom en droppe vatten på hans kropp.

Maskerad

Idag har de haft maskerad på Grys avdelning, och hon var så fin.



Mjauuuu en tjej med klös, catwoman släng dig i väggen.

Häromdagen så var vårat hem en byggarbetsplats och det fixades och grejjades.









Mina goa små troll.

Somliga tänker bara på nöjen!

Idag har jag haft en eftermiddag fullspeckad av nöjen. Efter lunch stack jag från jobbet och först så hade jag tid hos läkaren och sen direkt efter hade jag en tid hos tandläkaren. Vilken höjdar eftermiddag!

Doktorn klämde och kände på mina händer och vek och böjde på dom åt alla håll. Gör det ont om jag gör såhär? Och böjer fingrarna hur som hellst...njaaaoooo kanske lite då, men jag tror nog att det hade gjort ont på vem som hellst.
Hon skickade i väg mig till lab för att ta en del prover, åter igen reuma prover och sen allt mellan hb och borelia. Och skulle det inte finnas några svar i proverna så skulle hon skicka mig till reumatologen för fortsatt utredning. Det som talar till min fördel att det inte är något reumatiskt är att jag inte är stel i lederna på morgonen.

Sen bar det av till tandläkaren, och det är verkligen inget billigt nöje, 10 minuter och 670 kr fattigare. Och som vanligt hade jag utomordentligt fina och välskötta tänder, pyttelite tandsten hittade hon mellan två tänder som hon skrapade bort bums. Jag har ju faktiskt aldrig haft hål i mina tänder så jag hade inte tänkt börja med det nu heller.
Men tandläkaren hade en möjlig och väldigt trolig förklaring på min huvudvärk, hon sa att det ser ut som om jag gnisslar en del tänder. Och det leder ofta till att man vaknar med en ihärdig huvudvärk....hmmmm jag i ett nötskal. Så vem kunde svara bäst på om jag gnisslar tänder???? Jo Nicke som sover brevid mig varje natt. Och han bekräftade att jag faktiskt gnisslar en del på nätterna. Så 30 mars har jag en ny tid hos tandläkaren för att prova ut en bettskena. Och vad det kommer att kosta vill jag inte ens tänka på. Men tar det bort min huvudvärk så är jag beredd att betala vad som hellst.

Och eftersom det är fettisdagen idag gick jag förbi Balders och köpte 4 st semlor, men det blev mini semlor. Jag tyckte i och för sig att de var stora nog. Inte ens jag är så hård mot mig själv att jag avstår från semla på fettisdagen, men det gäller ju att välja vilken semla det blir. En och annan tackade man ju nej till under dagen, ska det syndas i matväg så ska det göras tillsammans med familjen. Åh vad den var god!

Så sant så......

Hormon Guiden 
 
Kvinnor kommer att förstå det här! 
Män borde lägga det på minnet!
 

Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig I plånboken som körkortet; varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här I sin plånbok!
 


FARLIGT


LITE SÄKRARE


TROLIGTVIS SÄKERT


TOTALT SÄKERT


Vad blir det till middag?


Kan jag hjälpa till med middagen?


Vart skulle du vilja äta middag?


Här, ta lite vin...


Tänker du verkligen ha det där på dig?


Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!


WOW! Kolla på dig!


Här, ta lite vin...


Vad är du så upprörd över?


Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?


Ta min lönecheck.


Här, ta lite vin...


Borde du verkligen äta det där?


Du vet, det finns massor av äpplen kvar.


Vill du ha lite choklad till det där?


Här, ta lite vin...


Vad har du GJORT hela dagen?


Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.


Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!


Här, ta lite vin...





Tretton olika betydelser för PMS: 


1.  Pass My Shotgun (Skicka mig min pistol)

2.  Psychotic Mood Shift (Psykotisk humörsvängning)

3.  Perpetual Munching Spree
 (Oändligt tillstånd av mumsande)

4.  Puffy Mid-Section (Plufsigt mellan-parti)

5.  People Make me Sick (Folk äcklar mig)

6.  Provide Me with Sweets (Förse mig med godis)

7.  Pardon My Sobbing (Ursäkta mitt snyftande)

8.  Pimples May Surface (Finnar kan dyka upp)

9.  Pass My Sweatpants (Skicka mig min mjukisbyxor)

10.  Pissy Mood Syndrome (Pissigt humör syndromet)

11.  Plainly; Men Suck (Helt enkelt, män är hopplösa)

12.  Pack My Stuff
 (Packa mina grejor)

och här kommer min 
favorit  

13.  
Potential Murder Suspect (Potentiell mordmisstänkt)

Skicka denna information till alla dina hormonella vänner och till alla som behöver ett gott skratt... 
...och till alla män som behöver en varning.



Snön kom med sportlovet

Nu är det sportlov här och som sig bör har snön väkt ner så att lagom till denna vecka 9 har vi ett snövitt landskap och barnen leker i varje snödriva.
Det är bara att hoppas på att det håller i sig ett tag.

Söndag igen

Helgen har susat förbi som vanligt.
Och i går var det full rulle hela dagen. Klockan tio var jag, Maarit, Emil och Gry på badhuset och det var en stor succé vill jag lova. Dit borde man ju gå lite oftare med dom, men efter ett par timmar så minns man varför det går så långt mellan gångerna. Det tar på krafterna att vara där helt enkelt. Men det är ena riktika blötdjur till barn jag har, Emil är i alla fall lite försiktig och inser sina begränsningar men Gry kastar sig runt huvudstupa och är helt osädd. Att få en kallsup då och då gör det hela bara roligare.
Vi har ett så fantastiskt fint badhus här i Sollentuna men ett jätte kul äventyrsbad för barn mellan 0-7 år med en behaglig temperatur i vattnet.

Efter bad och bastu så var det tänkt att vi skulle ta bussen hem. Men Gry stod nästan och sov medans hon blev påklädd så vi ringde till Nicke och frågade om han inte kunde komma och hämta oss. Och medans vi väntade på honom så gick vi ner till bowlinghallen och köpte kexchoklad till barnen och en varsin kaffe till mig och Maarit och ställde oss ute i den värmande solen och väntade.

Sen var det bara att göra sig klar för nästa tillställnng. Strax efter fyra så var vi innen i stan jag och Maarit och skulle möta upp våra två andra systrar. Vi tog en härlig promenad i det soliga väder på Söder innan vi gick hem till Ami på Borgargatan. Där bjöd hon på god välkomst drink på fläder saft och bubbelvin. Till middag blev det försk tortellini med gorgonzola sås, och till det drack vi ekologiskt rödvin. Till efterrätt blev det Ben & Jerry med hallon och chokladsås. Man kan ju lugnt säga att det sket sig redan i dörren att undvika kolhydrater och socker. Men va fan är är man bjuden på fylleri så är man. Och gott var det till sista slicken.

Klockan var någonstans efter 23 när vi tog oss till Södrastation och pendeln hem. Jag sov hos Maarit för att slippa åka hem ensam halva vägen. Och på så viss så fick jag sova i lugn och ro till klockan 8.30. Vid 9-tiden klev vi upp och började inventera Maarits kyl. Det var ju inte helt lätt att hitta något som jag kunde äta. Det fanns mest bröd, flingor och söt youghurt. Så det fick bli äggröra med bacon toppat med keso och ärtskott. Riktigt gott!

Hemma var det full rulle när jag kom och barnen blev glada att se mig så jag fick känna mig lite saknad. Kom hem lagom tills det var lunch dags, resten av familjen åt makaroner och korv och jag gjorde en sallad med rostbiff och toppade den med guacomole. Sen var det dags att sova middag och hela familjen törnade in och sov till 14.30.

Fredagen är här.

Det känns riktigt skönt efter att ha haft en körig vecka på jobbet, har haft häcken full från att jag kommit på morgonen tills jag gått. Och inte en endaste gång har jag lyckats gå hem i tid utan blivit kvar och jobbat undan varje dag. Och det känns ungefär som att hur mycket jag än jobbar undan så minska aldrig högen "att göra" för den växer sig bara större underifrån. Fast när jag gick hem i dag så känndes det ganmska bra och att jag fått undan det vktigaste i alla fall.

Och i helgen blir det mera party, då jag är bjuden hem till en syster på fylleri. Fast först ska jag gå till badhuset med mina barn i morgon på förmiddagen, Maarit möter upp mig och barnen utanför kl 10.00 sen är det plumsiplask tills vi storknar.
När vi har lämnat barnen i tryggt förvar hos sin pappa igen så drar vi i väg in till stan på syster fylleri. Sover över hos Maarit så att jag kan våndas i min bakfylla i lugn och ro.

Party party!

I går kväll så samlade vi i hop alla på BMC och gick ut och år middag på Stocksundshamnkrog. Ett mycket trevligt ställe.
Det var en fantastiskt trevlig tillställning med mycket skratt och flams och roliga tal. Men även mycket tårar och ledsamhet då det faktiskt var våran avslutningsmiddag.
Maten var otroligt god. En smakfull buffé med renkött, duva, lam, kyckling paté, en gratäng av potatis, svartrötter och kronärtskocka, mycket grönt och massa olika såser och röror. Och till efterrätt var det choklad mousse och kaffe. Maten bjöd Danderyds sjukhus på och drycken fick vi betala själv, och ett och annat glas med rödvin slank ju ner.

Hade bestämt redan innan att jag inte skulle följa med ut om någon skule få för sig att gå vidare efteråt. Hmmm vem försökte jag lura?????? Precis som om jag skulle vara så svår övertalad efter ett par glas vin!!!!!! Jodå så vid 22-tiden så åkte ett tappert gäng in till stan och gick på Dubliners. Och så kul vi hade det, ja det var helt galet. En och annan öl slank ju ner i takt med att vi stuffade loss till bandet som spelade.
Vid 00.30 ringde Nicke och efterlyste mig och undrade vart jag hade tagit vägen. Hehe ja då var det väl dags att börja tänka på hemfärd, och vid 01.15 tog jag en taxi hem.

Båda barnen sov hos Nicke så jag fick krascha i Grys säng, och i 3 timmar han jag sova en skön medvetslös sömn innan väckarklockan talade om att de var morgon. Kände mig lite svag när jag vaknade.......Men orkar man vara ute och ränna om natten så är det bara att bita ihop på morgonen, och 7.18 flexade jag in på jobbet. Mmmm lite ont i håret hade jag allt och kände väl mest för att lägga mig på soffan och sova en stund. Men det var bara att kavla upp ärmarna och börja jobba.
Men efter en så galet kul kväll så är det helt klart värt att må som ett ras en dag.

Ingen åtkomst!

I går fick jag inte komma fram till datorn alls och jag var för lat för att ta fram den bärbara så det blev inget inlägg alls. Nicke la vantarna på sin gullegris (läs dator) och gullade med den hela kvällen. För gullegrisen har fått en ny kompis som skulle instaleras. Ett monster till skrivare som han köpte häromdagen, det är inte bara en skrivare utan en scanner och kopiator också. Och den skriver inte bara ut pappers dokument utan det är en fantastisk fotoskrivare också, ja den spottade ut foton i världsklass.
Så Nicke hade fullt upp i våran dator hörna i går med att möblera om så att allt fick plats.

Har haft fullt upp på jobbet både i går och i dag eftersom jag var hemma hela förra veckan. Ja saker och ting låg på hög på mitt skrivbord och det var bara att kavla upp ärmarna. Jag har innte hunnit i kapp ännu men hoppas att jag ska vara i fas i morgon när arbetsdagen är slut.

I morgon ska vi ut och käka med jobbet en sista gång. Först har vi möte hela eftermiddagen för att "knyta i hop" BMC säcken, och sen avskutar vi med en middag på Stocksunds hamnkrog. Ska bli riktigt trevligt. Jag och chefen spånade om det kanskle var lika bra att ta sig tillbaka till jobbet på nattkröken, för dit är det ju kryp avstånd, och kvartta på soffan där.

Frukost

Frukost är nog den godaste och bästa måltiden på hela dagen. Och i dag åt jag något så gudomligt gott att jag levt på det hela dagen. Tänk att något så enkelt kan vara så gott. Hjortron med naturell youghurt och hasselnötter och en stor kopp kaffe till det. Mmmmm så gott det var.

Jag har faktiskt bara ätit massa gott hela dagen, för till lunch blev det kycklingsallad med avocade, blandade nötter och keso. Och till middag ska jag göra färskost fylld lövbiff med kokta rödbetor, broccoli och blomkål, mums snålvattnet rinner redan.

Har fått en hel del gjort här hemma. Eftersom barnen inte anses som smittfria förrän i morgon så har vi varit hemma och inne. Vi har städat sånt som sällan blir städat, lådor. Helt galet vad mycket skräp man slänger ner i sina lådor. Och så har jag städat ungarnas rum och bett dom välja en leksak var att skänka till barnen på flyktingförläggningen. Emil valde en lastbil och Gry har inte gjort något val än. Jag får nog hjälpa henne med att plocka fram lite olika saker och så får hon välja en som hon ska ge bort.

Och så har jag varit i tvättstugan också. Ja det är mitt nya nöje. Vi har en fullt fungerande tvättmaskin, men jag är såååå trött på att jämt höta den harva runt. Så i stället samlar jag på mig en veckas tvätt och går ner och får det undanstökat på en gång och in i skåpen. Det är ganska behagligt att stå där nere för sig själv i tystnaden. Ja det är tantvarning på hög nivå!

GRATTIS

Ett stort grattis till Elisabeth som i dag fyller år. Måste ju säga att hon är av en fantastisk årgång, ja vi -73 är bra vi. Likt ett fint årgångs vin så blir vi bara bättre och bättre för var år som går.

Melodifestivalen

Precis som jag trodde så blev det underhållning på hög nivå i kväll.
Lili och Susie såg precis lika dana ut som för 20 år sedan. Vad har de gjort? Konserverat sig eller?
Måns var en läckerbit som vanligt. Jag tycker att han är enastående som artist, vilken stjärna.
Markoolio bjöd ju som väntat på ett riktigt gott skratt, höll på att kissa på mig då den feta skridskoåkaren fattade eld.
Några som tog mig med storm var H.E.A.T, vilka grabbar. Ja Upplandsväsby kan det där med pudelhår och spandex byxor. En personlig favorit är ju Lasse Lindh, men tyvärr är nog melodifestivalen fel forum.
Amy Daimond är kusligt begåvad, men i kväll var det inte helt bra. En ganska tjatig och intet sägande låt. Cookies ´n beans ver en frisk fläkt men höll inte i konkuransen. Jennifer Brown passerade helt obemärkt förbi.

Mera schlager

Så var det dags igen i kväll. Dags för del tävling nr två. Och jag tror nog att det kan bli underhållning på hög nivå. Ser fram mot Lili och Susies comeback kan bli riktigt kul. Och Marcoolio brukar ju vara underhållande, och så blir det lite ögon godis med Måns Zelmerlöw.
Vi är laddade, ungarna har sovit riktigt länge under eftermiddagen, de har båda sparat lite godis tills i kväll. Och själv har jag en påse med blandade nötter. Och läskeblask finns det så det räcker åt oss alla. Så nu är det bara att vänta tills det börjar, Emil är redan otålig.

Rensat förrådet

Förråd har ju en förmåga att bara explodera av grejjer som man lägger där så länge. I dag har vi röjt vårat källar förråd och rensat bort allt som inte ska vara där. Det är ju helt galet var med kläder man sparar på som man trolige aldrig mer kommer att använda. Hmmm så som kläder i stl 36, inte så troligt att de kommer att klä mig igen...någonsin. Och även om de mot förmodan skulle passa en dag igen, VILL jag ha dom då? Mest troligt är det ju så att jag inte vill det utan vill handla nytt. Och jag vet inte hur många flyttkartonger med skor som låg där. Men nu är de väck!
Fem st sprängfyllda flyttkartonger med kläder för barn, dam och herr skänker vi till en flyktingförläggning här i närheten som håller på att snyggas till. 
Vi släpade upp nio kartonger och en väska full med grejjer, tillbaka ner fick 2 kartonger åka, varav en var halvfull bara.
Och en hel del åkte rakt i soporna. Så nu kan man åter igen gå in i vårat källarförråd.

Alla hjärtans dag

Dagen börjagde bra på många olika sätt. Jag och barnen sovet tillsammans i dubbelsängen och det första de säger till varandra när de vaknar är att de älskar varandra, helt ovetande om det komersiella jippot kring alla hjärtans dag.
Med ett leende kliver jag upp ur sängen och ser fram mot att mina 14 dagar gått och idag är det dags att avbryta min fasta och få börja äta lite. Mmmmm ser fram mot det!
Vi går in i Emils rum där Nicke sover och pussar honom godmorgon och berättar att det är dags att vakna nu.
Och när vi håller på att plocka fram frukosten så ligger det plötsligt ett litet paket vid min tallrik, som ett barn på julafton sliter jag upp pappret och hittar ett alldeles förtjusande halsband med ett guldhjärta. Så fint och så perfekt, ja jag hade inte kunnat välja det bättre själv. Någon vet verkligen vad jag tycker om, och honom ska jag gifta mig med snart. Puss och tack!

Och det var riktigt gott att äta vill jag lova, men det tog stopp väldigt fort. Min frukost bestod av björnbär, blåbär och jordgubbar med naturell youghurt och en liten avoccado, och en stor kopp kaffe till det. Så vansinnigt gott.

Ja det var med viss spänning som jag ställde mig på vågen idag, och till min stora glädje så stannade den på -7,1 kg.
Var det värt det? Absolut.
Kommer jag göra om det? Tveksamt
Det var inte speciellt jobbigt förutom de första dagarna förståss när hela min kropp slog bakut. Och jag var inte hungrig och jag saknade inte att äta. MEN det var så förbannat tråkigt tillslut, allt smakar dö trist om man äter/dricker samma sak varje dag, fem gånger om dagen i 14 dagar.

Men jag har uppnåt det som var tanken med det hela. Några snabba kilon ner och framför allt bryta ett dåligt mönster jag hade innan, så nu är det bara att starta på ny kula och lägga sina dåliga vanor bakom sig. Visst det kan ju låta tråkigt, men då får man komma ihåg att allt är tillåtet....ibland.

Scharlakansfeber

Idag när jag såg Emils tunga och den var som ett stort smultron så förstod jag att det var scharlakans feber som härjar i hans kropp. Och när jag tänkte tillbaka på veckan så stämde ju allt. Hög feber, ont i halsen, utslag över kroppen och nu denna typiska tunga. Tittade in i Grys mun och såg en svullen och röd hals med en tunga med vit beläggning med röda upphöjda prickar i, hmmmm mer scharlakansfeber. Ja det var bara att konstatera att streptocockerna har dom i ett järngrepp och det var bara till att ringa till vårdcentralen. Fick en tid väldigt fort och när vi kom ner så blev vi visade in på doktorns rum omedelbart. Nä för de ville verkligen inte ha oss i väntrummet så att vi skulle sprida det vidare till alla som satt där. Läkaren konstaterade också bara genom att titta på tungan att det var scharlakansfeber men tog ett halsprov mest för synsskull. Och eftersom killen var ett sånt skolboks exempel så var det även kandidater som undrade om de fick titta, och Emil sträckte stolt ut tunan till alla som ville titta och var så duktig. Ja de var otroligt duktiga båda två, ja Gry var väl inte helt samarbetsvillig till en början men lät doktorn titta in i munnen tillslut om än lite motvilligt.

Sen var det bara att bege sig till apoteket och hämta ut antibiotikan som hon skrivit ut, och där inne var resten av Edsberg också och väntade på att få sina mediciner blandade. Ja det var inget annat än att slå sig ner och vänta. Det tog sin lilla tid men sen när det var färdigt så gick vi förbi pizzerian och köpte en Bambino till de fantastiskt duktiga barnen. Klockan hade hinnit bli 12.30 innan vi var hemma igen och de var hungriga som varger. Ja det blev inte mycket över, de slukade nästan hela pizzan. Tur var det väl att jag tog med en varsin påse Wall-E kex till dom så de hade något att knapra på när hungern var som värst på apoteket.

Och jag måste ju säga att de är helt otroliga på att ta medicin, gapar som små fågelungar och sväljer helt utan protester.
Och efter 48 timmar är det smittfria vilket innebär att på måndag blir det dagis, jag tror att de längtar dit nu. Men helgen får bli på hemmaplan.

Kall som en istapp

Det spelar ingen roll vad jag gör. Klär på mig, virar in mig i täcken, dricker varmt jag är ändå kall som en istapp. Emil och Gry som är lite febriga tycker att det är jätte skönt när jag lägger mina kalla armar om dom, ja det svalkar visst skönt. Och jag håller järna om dom och snor lite av deras kroppsvärme.
Kanske håller jag på att kallna!!!

Fortsatt sjuka

Här fortsätte sjukstugan! Emil är lite piggare idag i alla fall och har suttit lite vid sin dator och ätit några tuggor på en macka. Värre är det med Gry som har en temperatur som stiger nu. Det är väl hennes tur att ligga som en trasa i soffan i dag.

Ja det var ju inte utan att man fick lite hjärtvärk i går när man tittade på Emil, så liten så tunn och så ynklig. Det var inte mycket han stoppade i munnen, det enda han kunde tänka sig att dricka var portello. Tack och lov för soda stream och att vi har just portello essans hemma. I övrigt åt han 1 köttbulle, 1 liten glasspinne, 2 bitar choklad och några tortills chips. Ja det täcker väl nästan hela kostcirkeln.

Så idag är det väl Grys tur att ge mig hjärtvärk, synd att hon inte gillar portello!!!!! Vad ska jag hitta på till henne????? Ja proviva brukar ju slinka ner i henne, och annars har vi ju en hel uppsjö av olika essanser till vår soda stream så något ska jag väl kunna hitta på som hon vill dricka.

Och själv då, ja ska jag vara ärlig så mår jag som en pissruska och får snällt nöja mig med att dricka vatten. Ja någon kuckelimuck medicin är ju inte att tänka på i nu läget. Men snart har mina fjorton dagar gått av bara flytande föda och jag har varit SÅ DUKTIG. Nu är det bara slutspurten kvar, ska bli spännande att väga sig på lördag.


Hög feber, och gratulationer på födelsedag!

Emil ligger som en trasa i soffan med feber runt 40 grader och vill knappt varken äta eller dricka. Har lyckats peta i honom lite vatten och kex i alla fall. Ja när t.o.m glass ratas så är man riktigt sjuk.
Men hans lilla syster är det då rakt inget fel på, hon far runt som en duracellkanin med hundra järn i elden. Just nu räknar hon småpengar på glasbordet, vilket medför ett yttrest irriterande ljud.
Själv är jag inte riktigt på topp heller, fortfarande ont i halsen och bihålorna.

Och sen ska jag ju givetvis passa på att gratulera en storasyster som fyller år idag, ett stort grattis på 25 års dagen. Hurra, hurra, hurra, hurra!

Sjuka

Redan i natt började jag inse att det inte skulle bli något dagis för barnen eller något jobb för mig idag. Visst en anna hade ju kunnat stoppa i sig en näve ipren och knallat iväg, men jag hade nog inte blivit så poppis om jag lämnat barnen i det skick som de är. Emil hostar och skräller och snoret bubblar åt alla håll, Gry är risig i magen och skiter högt och lågt, och själv har jag ont i halsen och har bankande bihålor. Ja det är synd om oss.
Tillsammans har vi kurat tätt intill varandra i natt i min säng efter en närmara katastrofal kväll igår. Alla tre som  började bli sjuka och var väl inte på humör någon av oss, så allt var ju lite grinigt och jävligt från början. Och det kulmenerade i en mamma explotion som senare planade ut i gos och kram kalas där alla blev sams igen och somnade gott tillsammans.

Nicke på äventyr

Nicke har åkt i väg till Såstaholm med jobbet och blir borta över natten. Nä jag är inte ett dugg avundsjuk på allt gott han kommer att få äta och dricka. Nä vem vill vara med där när man kan vara hemma själv med barnen och dessutom hålla på att bli förkyld. Kännde när vi var på väg hem från dagis att någonting smög sig på mig och nu har jag den där obehagliga kännslan  i hals, näsa och bihålor och den ännu mer obehagliga smaken av att en förkylning är på antågande. Ja vi får se vad det blir av det hela, om det stannar vid en obehagskännsla och försvinner lika fort igen eller om jag faktiskt kommer att bli sjuk. Kan ju säga att jag har inte riktigt tid med sjukdom nu, fast å andra sidan när har man tid med det????? 

Söndagen kom och gick

Barnen vaknade i vanlig tid (runt 6.30-7) trotts att de varit uppe sent igår, då det var både fest och melodifestival.
Festen i går hos Maarit var mycket trevlig, och vi var där ganska tidigt, typ först och hjälpte den då stackars yra hönan att komma till rätt i sitt eget kök. Massor av god mat och dryck bjöd hon på, som jag då snällt och väldigt duktigt bara tittade på. Slog till på två flaskor mineralvatten ur läskbacken men det var allt. Hon hade gjort en stor sallads buffé där var och en fick komponera sin egen sallad och massa olika bröd till. Det såg verkligen jätte gott och jätte fräscht ut och alla som åt verkade nöjda, t.o.m mina barn.
De övriga gästerna hade väl knappt hunnit äta klart när vi sa hej då och tackade för oss. Klockan var 19.30 och barnen verkade fullt nöjda med festen och ville hem och kolla på melodifestivalen.

Idag var det en riktig grå trist och regnig dag utanför fönstret, barnen hade benen fulla av spring och någonting måste vi göra. Men man var ju inte så värst sugen att gå ut och hitta på något i det där gråa sörjiga vädret. Så det fick bli Stinsen eftersom det ändå  var lite smågrejjer som måste inhandlas. Vi kom dit 20 minuter innan affärerna ens öppnat så barnen fick verkligen springa av sig allt spring de hade i benen. Det är gott om spring ytor i ett köpcentrum där affärerna inte öppnat!!!!!!! Vi gjorde våra inköp, och sen fick barnen nuggets på Burger King och sen blev det ett varv på ICA MAXI också, då toapapper och blöjor behövde fyllas på.

Sen åkte vi hem och somnade så gott som hela familjen, ja Nicke vet jag inte om han sov eller kollade på film, och sov bort hela eftermiddagen. Riktigt skönt!

Varför????

Varför gör de så här mot ett bra evenemang som melodifestivalen? Omröstning på omröstning på omröstning och så extra chanser om vart annat. Nä skippa telefonröstningen helt tycker jag och återgå till jury. Men så länge stora delar av svenska folket hänger på telefonen och röstar och röstar och röstar så tjänar svt massa pengar på det och kommer inte att ändra ett, för dom, vinnande koncept. Så skit i att rösta nästa gång!

I övrigt så gick ju en av "rätt låt" vidare till globen, alcazar är ju klockrena! Men det andra bidraget som jag tycker borde gått vidare men som inte ens fick en av alla extra chanser utan åkte raka vägen ut, var ju bidrag nr 1 Tick tock med Nina Söderquick.

Översikt till er som inte vet! =)



Deltävling 1: lörd 7 feb , Göteborg
Deltävling 2: lörd 14 feb, Skellefteå (alla hjärtans dag, då måste man kanse äte gele hjärtan till!)
Deltävling 3: lörd 21 feb , Leksand (bjuden på fylleri! Kanske kan få snegla på tv mellan glasen, tror jag fick det förra året)
Deltävling 4: lörd 28 feb, Malmö (skandal! Har andra planer denna kväll!)
Andra chansen: lörd 7 mars, Norrköping
Final: lörd 14 mars 2009 i Globen, Stockholm´

Ja så nu vet man ju vad man ska göra endel lördagkvällar framöver


Melodifestivalen

Idag är det dags att bänka sig i soffan och kolla på första deltävlingen i melodifestivalen. Och Emil och Gry är spända av förväntan och har fått löfte om att få vara uppe så länge han orkar och titta, familjen schager fjolla!!!!! Fast först ska vi hinna med att gå på fest! Ja visst sörrö, som småbarns familj så är man ju hemma från festen lagom tills melodifestivalen börjar.
Maarit har inflyttningsfest i dag och bjuder på gosaker att äta och dricka, själv får jag nöja mig med att titta på allt och när alla äter. Ögongodis fick en ny innebörd!

Kom just hem från att varit med på Rösjöskolans öppet hus idag, och alla ligger och sover gott. Ja de stack i väg för att köpa lördagsgodis när jag gick i väg till skolan. Med lite tur så har de även ätit lite lunch också. Och det är bra att båda barnern sover så vi orkar med alla roligheterna i kväll.

Det är jobbigare att vara hemma och inte äta än att vara på jobbet. Men det är bara att bita ihop, och idag är jag inne på sjunde dagen med att bara äta/dricka flytande. Det går bra, faktiskt mycket bättre än väntat och nu är det bara sju dagar kvar. Det jobbigaste är att jag fryser så hela tiden så det går åt en hel del the kan jag lova.

Leva en stund till i ovisshet.

Min chef har suttit i möten från morgon till kväll och stött och blött vart vi alla ska placeras. Och vad jag förstod på henne i dag så går det väldigt bra och de flesta får komma dit de önskar. Men sen finns de ju de som är liter mera svår placerade. Och i den kategorin så hamnar visst jag *himmlar med ögonen*
Visst att placera mig som undersköterska hade nog inte varit svårt, men det är ju inte det jag önskat.
Så man får väl se vad de hittar för ett hål att stoppa mig i, just nu känns det ju inte helt muntert. Men va fan jag är ganska anpassningsbar och kommer allt som oftast väl till rätta. Förhoppningsvis så får vi något slags besked nästa vecka.

Fick en utmaning hos Katja meeen jag ids inte just nu för jag är inte på humör för att komma på 8 ovanor hos mig själv, det skulle bara bli galet negativt i nu läget. Så jag låter den utmaningen ligga lite på is och återkommer en dag när solen skiner och jag är lite muntrare.

Gladare kropp

I går trodde jag helt seriöst att jag höll på att  bli dödligt sjuk, men nix pix så var det ju inte. Jag har alltid himlat lite med ögonen åt de som talat om att detoxera sin kropp från socker, och att man skulle blir abstinent när kroppen inte får sitt socker som den vill ha. Men jag himlar inte så jävla mycket åt det längre. Jag frös mådde illa hade ont i huvudet och kännde mig helt förtvivlad och ynklig och tänkte att det måste nog vara influensan som drabbat mig. Tog det tjockaste täcke jag hittade och bäddade ner mig så fort jag nattat barnen och sov som en stock tills det var morgon. Trodde att jag skulle vakna och vara jätte sjuk. Men nej, vaknar pigg som en lärka och så full av energi och är som en helt annan människa idag. Hmmm undra om jag någonsoin mer vill äta något.....känns rätt så bra just nu. Och dessutom börjar byxan sitta lite löst i rumpan.

Arg kropp!

Min kropp är arg på mig i dag, ja för att inte säga helt galen. Den skriker efter socker och jag känner mig som en jäkla knarkare på avgiftning. Men då jag är envis som en blå gris och har en stålkarraktär när jag väl bestämt mig så ignorerar jag allt var min stackars kropp försöker skrika  ut till mig. Nä jag har varken gett den fett, socker och knappt ens kaffe på flera dagar. och snart är jag väl "avgiftad" och börjar känna mig normal igen.

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Litre äldre och bredare verkar ju mest naturligt att svara!!!!!!

Idag har jag haft mitt framtids samtal med min chef och i alla fall fått lämna in mina önskemål. Men det är väl tveksamt hur mycket de kan tillmötesgå dem. Men man kan ju alltid hoppas på det bästa i alla fall. Och t.o.m min chef hade svårt att se mig gå tillbaka till vårdverksamheten utan vill hellst ha mig på något administrativt jobb. Så jag håller en tumme och hoppas på det bästa.
Och jag tycker att det är så rysligt svårt att svara på frågan: Vad vill du göra? Prova något jag aldrig gjort förrut vill jag svara, men det är man ju inte så kvalificerad till kanske.

Det som gör mig lite orolig är att det finns enheter på huset dit ingen av oss vill gå, men som har ett stort behov av folk. Och jag tror nog att en och annan kommer att bli placerad på sånna ställen mot sin vilja. För alla kan ju omöjligt få komma dit de önskat. Och visst är allternativet arbetslöshet så gör man ju det, men det lär ju kännas surt. Fast å andra sidan så är ju ingenting för evigt, det går ju alltid att flytta på sig om det är helt vidrigt så fort det lättar på arbetsmarknaden.

Fast jag blev faktiskt headhuntad idag, ett externt bolag som järna skulle lägga vantarna på mig antingen som undersköterska eller bemanningsassistent. Smickrande, men nej tack! Jag släpper ju inte min fasta tjänst på sjukhuset för att gå till ett externt bolag i dessa tider. Ja för ge dom ett halvår, och sen lär ju de åka på sin stora smäll och behöva dra ner om de ens går runt, precis som det var för 10 år sedan.

En tuff dag

Det  har varit full rulle i dag för barnen på dagis, ja i alla fall verkar det vara så för Emils del i alla fall. För den lilla krabaten somande av ren utmattning i soffan redan 17.30 (!) efter att ha ätit middag. Så det ska bli intresant att se hur den här natten blir!

Mina kommenterer

Alla kommentarer skrivna sedan 16 december har försvunnit från min sida på bloggen!!!! Men när jag går in på sidan som är tillgänglig för läsarna så finns de kvar.....Skumt! Undra vad de är ute på för utflykt? Och jag undrar om de kommer tillbaka?

Kampen mot kilona

Nu är det 11 månader sedan det var skottdag oah jag friade till Nicke. Och då känndes det att det var läääänge kvar och överflöds kilona skulle vara en baggis att bli av med när det var ett bröllop jag hade att se fram mot. Och jag visste då det jag vet i dag att jag aldrig skulle vilja stå där och säga ja till Nicke bärandes kläder i storlek 44. Ja som sagt det är 11 månader sedan och vad har hänt på den tiden?????? Ja inte är det mycket får jag lov att säga. Precis som då är jag fortfarande idag en 44:a. Och nu är jag trött på mig själv och mina dåliga ursäkter och undanflykter till att inte ta tag i bitarna. Nä jag tänker inte förlåta mig själv om det inte blir ändring på saker och ting nu.
Jag har inga som hellst krav på att bli stl 36/38 som jag vare innan jag fick barn men att få bära en klänning i stl 40 vore ju najs. Så från och med idag är det nya vindar som blåser och det är fanimej bara att bita ihop och gilla läget.

Morgon och ensam

Vaknade och trodde först att det var mitt i natten, men det var faktiskt morgon och ALLA sov. Och jag visste att lämnar jag min plats i sängen så kommer barnen att vakna bilxt snabbt. Så jag bestämde mig för att ligga kvar där i mörkret och filosofera i min ensamhet. Det finns ju mycket att fundera på i dessa dagar men som den kloka kvinna jag är så väljer jag att sväva i väg i mina tankar och fylla hela mitt sinne med glad tankar om det stundande bröllopet och tillhörande resa. Nu är det ju faktiskt inte jätte länge kvar tills vi är man och hustru.
En timme fick jag ligga där i min egen värld och bara mysa inna Emil kröp tätt intill mig och viskade:
-Mamma, vet du en sak?
-Nä, svarade jag.
-Jag älskar dig. Följt av en bamsekram och en stor puss.
Ja kan morgonen börja bättre? Knappast.

Det dröjde inte länge innan Gry hörde att vi låg och prata och hon hojtade lite för att göra oss påmind om att hon låg där i sin säng och också var vaken. Så vi tre klev upp och bäddade ner oss i soffan med tillhörande oboy, proviva och kaffe och lät den fantastiska mannen i huset få sova en stund till.

RSS 2.0