Cykeltur!

Cykelturen var jätte trevlig......d.v.s om den hade blivit av förståss......
Nä det blev ingen cykeltur och det var inte mitt fel, jag var helt inställd på det. Men ibland så blir det bara inte som man tänkt, och man måste ändra lite på planerna.

När dagen började, vilket var väldigt tidigt för min del, så var jag på jätte gott humör. Blev väckt av Emil vid 5-tiden och jag stoppade om honom igen i hans säng och la mig brevid. Och han höll just på att somna om när hans lillasyster började stöka och det slutade med att båda väckte varandra i stället för att sova. Ja det var bara att kliva upp, och när jag står där i mörkret i vardagsrummet säger Emil att hans pyamas är blöt. Och jag vet att Gry skulle bryta ihop fullständigt om jag satte ner henne på golvet. Så jag ställde mig och hojta i mörkret:
-NIIIIICKEEEE! Jag har två vakna barn här och det är mitt i natten, kan du ta Emil.
Sömndrucken stapplade han upp och tog Emil och bytte hans blöja, sen la de sig i Emils säng och skulle förhoppningsvis sova mera. Jag tog Gry och la mig i våran säng och hoppades på att få sova mera. Men hur det är var så slutade det med att Nicke sover gott i Emils säng och jag har 2 vakna barn hoppandes i min säng........
Jaha bara att kliva upp, och huvudsaken är ju att Nicke får sova (notera sarkasmen i det sista jag skrev!!!!!)
Men humöret var trotts det på topp, bäddade ner oss i soffan och kollade på barn program.
Barnen börjar bli lite griniga och stingsliga av lågt blodsocker så jag ropar in till Nicke, som fortfarande sover gott i Emils säng, att idag fick han lov att göra frukost.
Ja en halvtimme senare masar han sig upp och sätter på kaffe och låser sen in sig på muggen. Och barnen är ju nu i upplösningstillstånd av hunger och lågt blodsocker. Så med en djup suck så är det ju då jag som gör klart frukosten och utfodrar våra hungriga barn......Och jag kan ju säga som så att nu var INTE humöret på topp längre. Nä jag var arg för att inte säga skit arg ja för att inte säga rosenrasande, hade lust att ge någon (nämner inga namn) en box på läppen. Ja så jag sa ett par väl varda ord, grina en skvätt och surade jätte länge. Men sen var det ganska bra igen. Och Nicke ska vara väldigt glad över att jag älskar honom så mycket som jag gör, och jag ska väl vara nog så tacksam över att han står ut med mig och mitt humör. Puss älskling *flirtar och ser lite sexig ut*

Kl 11.30 mötte vi Lenita och Isak och promenerade till hembyggdsgården och gick på höstmarknad, ja marknaden var ju just inte mycket att hänga i gran, men smedjan var öppen och Emil var djupt fascinerad av elden som brann där inne. Och sen var det ponnyridning, och det tyckte Emil var jätte spännande och kul. Jag tror nog att ridturen på hästen Maja var dagens höjdpunkt.
Ja vi hade ett fantastiskt väder och fikade lite hembakt inna vi promenerade därifrån.

Stannade till i Sollentuna centrum på vägen hem och gjorde ett besök inne på leksaksaffären. Det var uppskattat av barnen kan jag säga, sen var det bara att promenera hem igen och börja laga mat.
Smördegs inbakad fläskfilé med klyftpotatis stod det på menyn denna söndag.

Och på begäran så ska jag tala om hur jag gjorde min fantastiskt goda pasta gratäng igår.
Slängde i lite kokt fullkornspasta i en ugnsforn, hällde på fredagens rester av köttfärssås och strödde över lite mager riven ost, och sen in i ugnen tills osten smällt och fått fin färg. Och en grönsallad till det, ja det var så otroligt smarrigt, och enkelt. Och det bästa med pastagratäng är att man kan ju slänga i vilka rester som hellst och det blir bara jätte gott. Och har man inga rester så blir det smarrigt att ta färdig tomatsoppa och strimla ner rökt skinka och blanda med kokt pasta och lök av något slag.
Ja man tager vad man haver.....lycka till Katja!

Och till alla eventuella framtida barnvakter.....Självklart sover våra barn minst till 10 när mamma och pappa inte är hemma!

Tidig morgon!

I morse var det en viss liten kille som tyckte att vi skulle vakna 05.00!!!!!
Morrrr och gäsp! Men vad ska man göra, har han sovit klart så har han. Vid 06.30 vaknade Gry och då gick vi in och väckte Nicke. Innan klockan var 7 så satt vi och åt frukost, ja inte Nicke förståss. Men till min påtår av kaffe så gjorde även han mig sällskap.
Ja när man går upp tidigt så får man mycket gjort, kl 9.00 stod vi på ica MAXI och skulle handla. Och för att undvika samma skrik och panik som uppstod förra helgen så tog vi med oss dubbelvagnen så vi hade uppsikt över båda barnen samtidigt.
Och gå och handla direkt på morgonen är ju heeeelt ljuvligt, vi var typ ensamma i butiken, ingen trängsel ingen stress, jätte skönt. Så i fortsättningen så handlar vi bara på morgonen!

Sen for vi till Stinsen och käkade lunch, mycket trevligt om än Emil var lite trött och kinkig. Men när vi väl fått i honom lite köttbullar så bäddade vi ner honom i vagnen och gav honom tutte och snutte och där somnade han som en sten.

Vi gick runt och shopade lite, och efter ett tag hade även Gry somnat.
Och medan jag var i provrummet på Lindex så stötte Nicke ihop med Lenita och hon kommer efter mig till provrummet. Det hon inte ser är att jag är klar och slinker ut igen. Och jag hade så järna velat se när hon smyger runt där och hojtar lite väsande på mig bakom alla drapperier hahaha ja de andra som var där inne undrade nog vad hon var för en mystisk person....... Ja tillslut så hittade vi varandra, men tyvärr så hittade jag inga kläder.
Det enda jag fick med mig i klädväg från stinsen var 2 par strumpor till Emil från Polarn o Pyret, men Nicke däremot hittade lite kläder.

Sen var det bara hem och röja. Jag och Gry städade medan Emil och Nicke gick ner i källaren och mekade cykel.....ja ni läste rätt.....VI SKA UT OCH CYKLA I MORGON!!!!!!!!! Ja va fan vi måste ju innan snön kommer. Vi kan inte köpa kärra och hjälmar för ex antal tusenlappar och sen inte använda det.

Och rätt vad det var så var klockan 17.00....och ingen middag så långt ögat nådde. Ja middags planerna blev hastigt ändrade från fyllda lövbiffar med klyftpotatis till pastagratäng.....Men det var inte fyskam det heller, riktigt gott var det och inte en smula blev det över.

En ny dag

Kännde mig lite vissen och hängig i morse, illamåendet var borta i alla fall. Och när jag tagit en dusch så kännde jag mig ganska skaplig, så Nicke for till jobbet och när jag ätit frukost mådde jag prima igen.
Och gissa om jag var hungrig???? Det blev ju inte så mycket att äta igår eftersom det kändes att allt bara skulle vända och komma upp igen så fort jag åt. Jag och barnen hade en riktig mysfrukost och satt länge och väl.

Roade mig med att betala räkningar under förmiddagen, och det var faktiskt riktigt trevligt för en gång skull. För pengar blev det över, och då inte bara några hundralappar utan riktigt mycket pengar. Ja det passar ju fint nu när alla möjliga födelsedagar närmar sig för att inte tala om julen.

Egentligen så är jag inte så överförtjust i julen, ett kommersiellt jävla jippo tycker jag att det är. Men nu när man har lite barn i huset så är man ju illa tvungen, så om inte annat så får man ju göra det lite juligt för deras skull. Slog ju många med häpnad härom året när jag faktiskt köpte mig en julgran och en och annan tomte har ju smugit in. Ja vad gör man inte för sina barn! Men inget jävla bling bling med blinkande lampor och hysteriska bjällerklang kommer innanför min dörr!!!! *S* Där går gränsen för vad jag klarar av.
Men än är det ju ett tag kvar innan tomte terrorn är här.

Cirkusen kommer till stan!
Jätte kul tyckte jag och tänkte att jag skulle gå med Emil. Ända tills jag såg vilken tid det var........18.30!!!!!!!! Och hur många barn (ja även de som är äldre än Emil) börjar det inte vara natti natti för då?????? Jag blev faktiskt jätte besviken, kunde de inte ha en eftermiddags föreställning också? Eller är cirkus bara för vuxna nuförtiden? Jag trodde att det var för barnen.......

Jag är sjuuuuk!

Vaknade vid 04.00 i morse och mådde illa som en räv, känndes som om jag skulle kräkas presis när som hellst. Kallsvettig och illamående lyckades jag somna om och vaknade någon timme senare av att Emil stod vid min säng. Gick med honom på darriga ben och la mig i hans säng, kännde mig spyfärdig igen men lyckades somna och sov tills Nickes klocka ringde. Kännde mig hyffsad då och traskade in i duschen men efter att jag duschat så var jag som ett urskiter äpple igen. Kallsvettig darrig och illamående serverade jag barnen frukost. Så Nicke fick stanna hemma från jobbet idag och jag fick bädda ner mig i sängen igen. Och näää jag är inte gravid igen, man kan faktiskt må illa i alla fall.......
Jag låg i sängen och försökte sova medan jag lyssnade på hur barnen bråkar med Nicke. Emil gör vad han kan för att få pappa att gå till kyskis med dom, men lyckades inte så bra. Det han däremot skulle få göra var att få åka till stora mat affären (maxi) och köpa sig en Byggare Bob tandkräm.

Tillslut var jag tvungen att gå upp och göra en insatts för att få iväg dom hemmifrån så att jag kunde få lite lugn och ro och sova.
Något av barnen hade gömt undan Grys ena sko och medan vi letade efter den så passade Emil på att dra ur Nickes sko snören. Ja tillslut kom de iväg och jag fick äntligen sova.

Jag sov tills de kom tillbaka vid 13-tiden, mådde fortfarande illa men kände mig inte akut spyfärdig. Emil hade inte sovit på hela dagen så vi läste Pettson och pankakstårtan och sen somnade han brevid mig, Gry tog också en tupplur.

Illamåendet höll mig i ett järngrepp, men jag lyckades peta i mig lite mat som Nicke lagat. Satt och målade lite vattenfärg med Emil efter middagen och Gry gjorde sitt första konstverk, som genast klistrades in i hennes bok.

Nicke la barnen och eftersom jag legat i sängen så gott som hela dagen så kännde jag att jag skulle bli smått galen av att ligga där mer, så jag satte mig i köket och började märka upp lite kläder som ska säljas nästa helg på klädbytar dag.

Ja och man undrar ju hur man ska kunna sova i natt när man sovit så mycket på dagen. Trött är jag just inte men illamåendet sitter i.........

Trådlöst bredband

Nä nu är det ingen hejd på hur IT-anpassade vi är. Nu har vi även trådlöst bredband, så jag kan sitta precis vart jag vill och blogga med den bärbara datorn och Nicke får ha sitt nya monster i fred.
Ja han och jag kan ju för alldel börja chatta med varandra också så slipper vi prata face to face med varandra.

Monster!

Jag vet inte ifall att det är mina barn som är monster eller ifall att det är deras mamma som är ett monster????????
Hur som helst så var det en vidrig morgon då den ena gläffste värrer än den tredje. Ja det är ju tur att man har sådanna dagar som vi hade igår för annars skulle man inte överleva mornar som vi hade idag.
Trotts att jag sovit som medvetslös i natt så lyckades de reta gallfeber på mig i alla fall. Jag var så rosenrasande på båda två innan vi kom iväg att hälften hade varit nog. Och inte nog med att man blir så överjävligt förbannad, för sen så går man ju resten av dagen och har dåligt samvete för att man blivit så arg och halvt skrämt ihjäl sina barn. Och precis alla andra barn vi möter verkar vara så snälla och rara. Är det bara jag som har monsterbarn och är det bara mina barn som har en monster mamma? Hur klarar alla andra att komma iväg hemmifrån utan att tappa greppet totalt?

Ja det var ju tur att det bara var morgonen som var katastrofal, resten av dagen blev ju ganska bra.

Ja och Gry gick ner på öppnis och busa och käka lunch, sen så skulle jag gå en långpromenad hade jag tänkt. Halvvägs så blir jag skitnödig......Men va faaaaan! Har du försökt att promenera i rask takt när du är så nödig att du håller på att explodera??? Det är fan plågsamt. Älgade iväg till Mcdonalds och kunde sedan i lugn och ro fortsätta min promenad.........

Gick en sväng till lekparken efter att ha hämtat Emil, men han ville inte gå till lekparken som vi brukar gå till dit vart alla andra går, så vi gick till en annan. Och den var helt folktom och det kunde ju bero på att de höll på att fixa med någonting på huset intill som levde om så fruktansvärt att vi nog alla tre fick tinitus. Men Emil tyckte att det var super nice att vara där för hur jag än skrek så hörde han mig inte.
Vi blev inte så lång livade där kan jag säga, gick en promenad i stället.

Hade tagit med mig risifrutti till mellis och trodde nog att i alla fall Gry skulle gilla det. Emil har inte tyckt om det så värst mycket tidigare, men han kan ju ha ändrat sig tänkte jag. Smaklökarna utvecklas ju de med, och häromdagen så fick han smaka lite at Isak och Elliot och påstod att han tyckte att det var gott om än hans min visade lite annat.
Ja hur som hellst så tänkte jag pröva, och Emil börjar med att säga att han inte tycker om. Men när jag sa att jag inte har något annat med mig så gapade han snällt och gick med på att smaka. Jösses jag trodda pojken skulle kräkas, han ulkade flera gånger och såg gråtfärdig ut. Ja men då vet jag! Och Gry var inte överförtjust hon heller, hon slickade bara bort sylten.
Inga mer risifrutti!

När vi hade varit hemma en stund så kom Emil och frågade vart kissen är......FAAAAN......Den och tutte och snutte hade vi glömt på dagis!
Ja det var bara att klä på barnen och ut på en liten promenad. Och jag vet inte riktigt hur jag tänkte för jag tog ingen vagn. Trodde jag att det skulle gå fortare då eller?????? Ja särskilt när båda mina barn springer åt varsit håll. Ja ja vi kom fram innan dagis stängde i alla fall, och på tillbaka vägen så väntade vi in pappa Nicke som kom hem från jobbet. Och dagens hjälte hade köpt med sig middag på Mcdonalds. Ja det var ju bara för att jag ringt tidigare och sagt att jag vägra laga middag!!!!!!!!!!

Ny dator

Ja så har vi nu en ny dator......
Fast jag undrar just om det verkligen är en dator???? Det ser snarare ut som ett monster, aldrig sett en så stor hårddisk förrut, ja den är stor som en mindre lägenhet!!!! Vi skojjade om att det är den perfekta datorn för Maarit att ha i sina 20 kvm...... Ja men den är svart och fin och matchar tangentbordet nu.....
Och operativ systemet är uppgraderat från XP till Vista, Nicke är helnöjd och jag är förvirrad!!!!!!!

Ja nog om vårat nya monster.

Idag har jag haft en fantastisk dag.
Började dagen med att vara utvilad, har sovit såååå gott. Nicke säger att barnen stökat lite, men jag har sovit som en sten och inte hört någonting förrän vid 04.00 då Emil stod och trampa vid min säng. Gick tillbaka med honom till hans säng och så somnade vi om båda två tills Nickes klocka ringde.
Emil sov vidare och jag smög in i duschen. Gry och jag satt redan och åt frukost innan Emil kom in tassande i köket alldeles sömndrucken med ett leende på läpparna.
-Jag har sovit jätte gott och är jätte hungrig!
Ja dagen kan ju knappast börja bättre, och det märkligaste av allt var att den fortsatte i samma stil.
Ja det kan ju bero på att jag var utvilad och orkade stå emot alla konflikter som blir. För jag tror inte att barnen var mindre bråkiga, utan det var jag som orkade och hade tålamod.

Gry fick ett ganska charmigt raseri utbrott på sin mamma vid frukosten.
Hennes hund låg på golvet och hon ville förståss ha den när hon åt. Men jag tog upp den och satte den på en egen stol i stället. Och Gry tänder till skriker av ilska, pressar fram en tår spänner ögonen i mig och pressar sönder havrefras efter havrefras i handen och är såååå arg på mig. Men vad hjälpte det, hunden fick hon inte i alla fall. Nähe tyckte hon och fortsatte äta, och jag bara log åt det lilla trollet.

Efter att vi lämnat Emil på dagis så gick jag och Gry på en lång promenad i den fantastiska sensommar värmen, för vad sägs om 17 grader och sol? Ja det blev så varmt att jag var tvungen att ta av mig och gå klädd i bara t-shirt.
Vi gick hem och åt lunch och trotts att Gry sovit i 1.5 timme på förmiddagen så tyckte hon att det var läge att sova mera efter lunch, så det blev en timme till. Tror hon växer för just nu verkar hon inte göra mycket annat än sova och äta.......
Gick till kyrkis och käkade mellis och pysslade lite och lekte förståss.
Sen var det bara hem och laga mat, korv och potatis gratäng mmmmmums vad gott.

Och imorgon är det en ny dag, hoppas att den blir lika bra som denna dag har varit.

Ingen sömn och ingen mat......

En måndag morgon i ett nötskal!
Sömnen var just inte den bästa både Emil och Gry har sovit oroligt och jag har rännt upp och ner ur sängen sovit lite hos Emil, sovit lite i min säng och där emellan letat nappar, snuttefiltar och katter.
Så givetvis vaknade jag med huvudvärk och var trött som en gris.
Emil stod brevid mig med en lastbil som piper, tutar och brummar och körde den på min mage, så det var väl bara att gilla läget och kliva upp. Men jag var INTE glad!
Och frukosten han jag inte äta klart innan barnen höll på att riva köket...Grrrrr

Morgonen var mer eller mindre katastrofal, fast som omväxling var Emil ganska lugn och det var Gry som bråka och ställde sig på tvären. Så är det inte den ena så är det den andra.
När vi väl fått kläder på oss och kommit ut i hissen så känner jag hur det rinner svett i mina tinningar. Ja jag är fan helt genomsvettig innan vi kommer ut genom dörren.

När vi kommer till dagis så är alla på väg ut. Men givetvis så river Emil av sig kläderna och ska bara vara inne. Ja när jag gick så satt han vid bordet och degade.......(Emils ord för att leka med lera)

Jag och Gry gick ner på öppnis och sakta men säkert så rinner mitt dåliga humör av mig, vi är kvar där tills det är dags för Gry att sova.
Och eftersom det är en strålande sensommar dag där ute så går jag givetvis på en låååång promenad tills det är dags att hämta Emil.

Vi går till lekparken och tur var väl det för där var det jätta mycket barn och jätte skoj. Och precis när vi ska gå så dyker Lenita, Elliot och Isak upp, och inte kan vi gå då heller, så vi blev kvar ännu en stund.
När vi kommer hem så står pappa Nickes bil parkerad utanför vårat hus. Så Emil fick följa med pappa och parkera bilen i garaget och så gick jag och Gry upp och börja laga mat.

Anledningen till att Nicke var hemma så tidigt var att hans nya dator har kommit, så nu vet man ju vart man kommer att hitta honom i kväll och inatt och den närmaste framtiden!!!!!!
För han ska nämnligen sluta snusa och belöningen skulle vara en ny dator, han gör det lite bakvänt och börjar med datorn och nu är det bara att sluta snusa kvar....Men hur svårt kan det vara!!!!! *S*
Jag både rökte och snusade och från den ena dagen till den andra (15/4 -04) slutade jag när jag fick veta att jag väntade Emil, tog inte ens en sista cigg/snus. Så jag vet att det går och att det inte är så förjävla svårt som var och varannan påstår. Har man bara viljan och karraktären så löser sig resten.
Så nu ser jag fram mot en snus fri karl att hångla med.

Jobba

Det känndes som om jag smög upp mitt i natten när jag klev upp 05.30 för att åka till jobbet. Emil kom upptassande i köket när jag satt och åt frukost och såg alldeles vimmelkantig ut av trötthet, och innan jag gick så hade även Gry vaknat.

Och på jobbet var det lätt förtjänta pengar idag, lite patienter och mycket personal. Men det fanns något att sysselsätta sig med hela tiden i alla fall så man slapp ju sitta och ha långtråkigt.

När jag kom hem så skulle vi gå och titta på en lägenhet som vi blivit erbjudna via sollentunahem. En fyra här i samma område, något mindre men mycket billigare. Men nääää den var inget för oss, känndes mycket mindre än våran och standarden var riktigt sunkig. Visst vi hade säkert fått om tapetserat i samtliga rum och nya golv men det skulle knappast räcka. Nä då betalar jag hellre de 2000 kr mer som vi betalar idag.

Annars så känner jag mig mer eller mindre som en sengångare idag, så fruktansvärt trött och vill bara sova. Är det kväll snart så att man får gå och lägga sig???????

3-års trotts!

Hur jobbig kan en kille på snart 3 år vara????????
Tydligen hur jobbig som hellst. Mitt i vanliga fall spikraka blonda hår är numera krulligt och grått.

Ja man vet ju nästan med en gång att när Emil vaknar vid 5-tiden och sovit klart att det omöjligt kan bli en bra dag.
Det var i alla fall en fin dag där ute om något blåsig, ja man får ju vara glad för det lilla.

Emil inleder varje mening med Nej eller Jag vill inte......Vad man än ska göra och hur roligt han än tycker att det igentligen är.
Ja vi hade i alla fall tänkt att tillbringa förmiddagen med att storhandla på MAXI. Och allt började ju helt strålande med att vi möter Lingemarks i dörren och får oss en liten pratstund med dom.
Emil vill självklart åka en tungstyrd bil kundvagn, och är jätte nöjd med att sitta i den i ca 2 sekunder!!!!!!!! Sen börjar han kliva i och ur och bängla, jag börjar känna mig smått irriterad och tar säkerhetsbältet och knyter ihop det i en dubbelknut som han inte kan knyta upp, och senare så visade det sig att inte ens jag skulle få upp den knuten jag knytit i ilska.
Men än så länge så satt han där fastknuten och väldigt arg över att han inte kom loss. När jag lessnat på hans bölande så kompromissade vi att han fick gå själv om han gick snällt och jämte mig hela tiden. Det var nu Nicke fick rycka in och trolla upp en super knut!!!!!!!!
Och hade jag verkligen trott på det själv att Emil skulle lyssna på mig???? Ja man hoppas ju varje gång. När han sprungit iväg för femtielfte gången så ilsknade jag till och får nog. Tar Gry i vagnen i ena handen och Emil i andra och stormar ut ur affären och låter Nicke avskuta inköpen själv. Och hur jag lyckades ta mig ut ur affären är en gåta för Grys paraplyvagn är nog så svår att köra med en hand i vanliga fall och nu har jag dessutom en gallskrikande Emil i min andra hand plus att jag balanserar en halväten banan också. Ja men ut kom jag och in i bilen med en halvt hysterisk Emil och Gry fick avsluta sitt banan ätande utanför innan jag satte henne i bilen också.
Emil lugnade ner sig tillslut och när Nicke kom for vi till Mc donalds för att käka lunch.
Och när vi kom hem så var det bara att hoppa i säng för alla och sova så länge man fick, själv har jag ju så attans svårt att sova på dagen men även jag slummrade en liten stund. Men resten av familjen sov till 14.30.

Efter att vi fått i oss lite mellis så gick vi ut en stund och promenera hela familjen, ja man får ju inte ha så bråttom då när Gry ska gå själv, och det är inte helt säkert att hon och Emil vill gå riktigt åt samma håll, men det brukar lösa sig rätt så bra. Tanken var att vi skulle gått till skogen men klockan hade hunnit bli så mycket så vi nöjde oss med att promenera runt i när området.
Och ett ypperligt tillfälle för barnen att prova sina nya fina överdragskläder som vi köpte på Polarn o Pyret igår, skit snygga. Och visst de var ap-dyra men nu vet man ju ialla fall att man fått vad man betalat för, och behöver inte oroa sig för att de ska gå sönder och spricka i sömmar efter en vecka.

Ja med tanke på att det är lördag så blev det tacos till middag och godis till efterätt. Emils och Grys nya lördags godis är popcorn, precis som deras mamma så ääääälskar de popcorn, och de får en varsin liten skål. Och när Gry ätit upp sina så lägger hon över popcorn från Emils skål till hennes så fort hon får chansen.......

Pottan

I morse när jag skulle klä på mina gullungar så tar Emil av sig sin blöja och säger:
-Jag vill gå på pottan!
Inga problem, vi dansade bort till pottan och Emil satte sig glatt på den först ute i hallen. Men där var det en nyfiken lillasyster som kom och studerade, och Emil kände med ens att dethär var ju något privat. Så han släpade själv in pottan i badrummet och stängde dörren till Grys stora förtvivlan. Men eftersom han precis kissat innan han tog av sig blöjan så blev det ingenting i pottan, men han satt länge och väl och ville dessutom ha en tidning........
Och efteråt vill han INTE ha blöja utan kalsonger, tur vi har lite kalsonger han fått ärva av kusin Erik. Men det är bara 2 par.....måste nog handla lite.

Och Gry klättrar både högt och lågt, allt som går att klättra på är värt att testa. Ibland går det bra ibland inte. Hon rasade ner från soffan idag med huvudet före, ajajaj vad ont det gjorde, så nu har hon en snygg färgglad bula i pannan. Och självklart skulle hon ha maximal fallhöjd så hon klättrar upp på armstödet innan hon faller ner. Ja det är tur att de små liven är tåliga och mjuka i kroppen, ja för annars hade ju ingen överlevt sin barndom!

I dag fick jag faktiskt sovmorgon ända till kl 7, jätte skönt. Jag och Gry låg och tryna för fullt. Hörde hur Nicke slog på tvn åt Emil och han fick lite proviva i soffa. Lagom tills Nicke skulle åka till jobbet vaknade jag och Gry till liv.
Och idag tänker jag inte ens försöka att göra något annat än att vara hemma på förmiddagen, för det är fredag och då är vi trötta.
När Nicke kommer hem så ska vi försöka ta oss till Kista Galleria hela familjen och shopa lite, kanske blir det middag där också!

Förresten igår fick jag ju jätte roliga och glada nyheter som jag glömt att dela med mig av.
En gammal kär vän till mig ska bli pappa i januari!!!! Jag blev så glad att jag nästan dansade runt här för mig själv. Jätte grattis till dig killen jag är så rackarns glad för din skull! *killar dig lite under hakan*
Och för den som undrar vem denna kille är så kan jag avslöja att han är polis och fyller år samma dag som jag (dock ine riktigt lika gammal som jag då).
Ja ni som vet vem jag menar och känner mannen i fråga är nog lika förvånade som jag och gapar lika stort.
Och sättet han talade om det för mig var ganska kul. Han mailade en ultra ljuds bild och skrev: Ja resten får du gissa dig till.
Ja puss på dig och lycka till nu.

Vart tar tiden vägen?

Jaha vips så var det torsdag....vad var det som hände? Nyss var det ju Söndag!!!!!!!!!

Jaja måndagen gick bort i dåligt humör och ångest över livet i största allmänhet. Det finns bra och dåliga dagar och så finns det dagar som denna.....katastrof dagar då man bara önskade att man slutade att existera.
Det mesta är bara svårt och jobbigt vissa dagar, och då är det skönt att veta att man har en sådan klippa som Nicke vid sin sida.

Och i Tisdags så var jag och vägde mig.....-0.8 kg....Bra jobbat Nina!
Trotts att viktkurvan ständigt går nedåt och kläderna är förstora och t.o.m nyinköpta kläder sitter löst så känner jag mig gigantisk.....när ska psyket hajja att man inte är ett fetto längre??????? För som det är nu så har jag faktiskt "bara" en övervikt på 5 kg om man går efter BMI kurvor, och några kg över har ju var och varannan.
Härom dagen köpte Nicke AJAX professional ultra degreaser Fettlösare........men det funkade inte....hur mycket jag än sprayade midjan så hände INGENTING...... Får nog reklamera den!!!!!!
Ja det är nog som Katja säger, jag är kanske lite för självkritisk.

Onsdag var det igår och då var jag ute från morgon till kväll. Mmmm älskar sådanna dagar. Efter att ha lämnat Emil på dagis så gick jag hem och hämta Gry. Ja Nicke var hemma från jobbet eftersom han har varit sjuk och var klok nog att stanna hemma tills han kännde sig helt fit for fight.
Jag och Gry gick ner till Edsbergs parken där det var Öppna förskolans dag mellan 10-12.30. Det innebär att alla Sollentunas öppnaförskolor har en gemensam träff i parken med sångstund och picnic. Vädret var perfekt och massor av barn kom. Och Sollentuna har faktiskt flest öppnaförskolor i hela Sverige, sicken tur att man bor just här då när man har förmånen att få vara hemma så länge med sina barn.
När vi kom hem vid 13 tiden var Gry tok trött och störtade i säng, och det var väldigt skönt att slippa väcka henne när det var dags att hämta Emil. Medan Gry och Nicke tillbringade eftermiddagen hemma så var jag och Emil ute i lekparken, där träffade vi Åsa, Ebba och Moa, mycket trevligt.
På kvällen efter att vi ätit middag så var det dags för barnen att bada, och eftersom de näst intill dränker varandra när de badar tillsammans så tyckte vi det var bädst att bada dom var för sig. Medans Emil väntar på sin tur springandes naken utbrister han:
-Mamma jag är kissnödig.
Och snabbt som attan hämtar jag pottan, och Emil tittar på mig och säger att han inte alls behöver kissa. Nähe säger jag och tala om för honom att om han blir kissnödig så kan han ju sätta sig på pottan. Och jag går tillbaka in i köket och fortsätter att röja disk. Emil blir misstänksamt tyst och tillslut frågar jag vad han gör. Och med stolthet i rösten säger han:
-Mamma, mamma Emil har kissat i pottan!
Och mycket riktigt, min lilla kille har äntligen kissat i pottan för första gången. Vad han är duktig!

Och idag har vi varit på Kyrkis hela förmiddagen, och sen en promenad innan vi gick hem för att äta en sen lunch.

Edsbacka marknad

Idag har det varit Edsbacka marknad,och när jag insåg att det krockade med Nickes golfhelg så blev jag ju ganska besviken över att missa möjligheten att strosa där ensam utan barn. Men nu är det ju så att man får göra det bästa av det man har. Och en riktigt kanon bra dag blev det.
Min plan var att äta tidig lunch hemma och sedan stuva ner barnen i vagnen så de fick sova och hoppas på att de skulle sova länge medan jag gick på marknaden.
Tidig lunch var det inga problem med, redan vid 9 började Emil tjata om att han var hungrig och ville ha mat. Ja vi klev upp JÄTTE tidigt i morse och vid 9 började det att vara ganska länge sedan vi ätit frukost.
Och Gry började att smacka och dra runt sin stol i köket och kom med sin haklapp vid 9.30, så vid 10.00 började jag laga lunch, klockan 11 skulle vi möta Lingemarks nere vid korsningen.
Gry skötte sig exemplariskt och somnade innan vi ens var inne i hissen, men Emils sovande var det lite värre med, och när han på långt håll såg vilka det var som stod och väntade på oss i korsningen så var det bara att glömma att han skulle sova just då. Men han var ganska nöjd med att sitta i vagnen i alla fall till en början.
Jag hittade en samma likadan grävmaskinist tröja som vi köpte till Emil uppe i Tärnaby på gränsmarknaden, så det var ett givet köp i en storlek större än den förra. Och eftersom jag nu är "stammis" hos killen som säljer dom så fick jag den lite billigare!
Och ett par kängor blev det till mig för 100 kr, ja håller de hösten och våren så är jag ju mer än nöjd till det priset. Och håller de inte alls så var det ju bara 100 kr.
Vi mumsa lite varmkorv och killarna åkte lite karusell, och när pojkarna somnat så promenerade vi till Stinsen, där det blev lite fika innan vi gick hem. Ja och då var klockan helt plötsligt 16.45!!!!! Men klockan var ju nyss
14.00....konstigt det där!

Ja det var bara att gå hem och laga mat, och där hemma låg det en magsjuk Nicke, ganska ynklig såg han ut. Inte utan att jag tycker lite synd om honom.
Emil slet fram sin nya grävmaskinist tröja och skulle ha den på sig bums, och den sitter på än där han sover så sött. Undra just om jag får ta den av honom i morgon och byta till en annan tröja som han inte har legat och svettats i hela natten? Ja det återstår att se.
Eftesom klockan tickade iväg och middagen borde varit klar för läne sedan så gällde det att hitta på något som går fort att göra. Inventerar frysen och hittar där ett paket fjällskav, vips så har jag svängt ihop en smarrig fjällskav gryta och ris. Jätte mumsigt, Nicke sitter brevid och ser lite hålöggd ut och sippar på ett glas vatten och säger att maten luktar jätte gott och sen gick han och la sig igen. Stackars honom, jag är inte avis. Nu är det bara att hoppas på att det inte är något som smittar, för magsjuk vill jag inte bli och jag vill framför allt inte att mina barn ska behöva bli det.
Men den som lever får se och jag kan inget annat än vänta och se.

Byxlös

Den som inga byxor har hon får gå med rumpan bar....ja det blir väl jag det!
Finns det någonting som är sååå knäckande för självförtroendet som att leta byxor???? Nä tror knappast det, jag provar hellre badkläder.
Efter många om och men så kom jag i alla fall iväg till Kista galleria igår. Maarit som skulle möta mig där fick i stället vänta på mig.....hmmm ja jag kom dit tillslut i alla fall.
Glad i hågen och riktigt shoping sugen kastade vi oss in i folk vimmlet och affärerna, humöret sjönk lite för varje affär vi kom ut från, när vi gått igenom hela gallerian utan att hitta någonting så var humöret under skosulorna, och suget efter att ta en öl eller tre var som bortblåst. Inte ett enda par byxor hittade jag och jag kännde mig ganska deppig med tanke på att jag bara äger ett enda par långbyxor. Ja men vad ska man göra, jag kan ju inte köpa ett par byxor som inte sitter bra.
Och byxor som är låga i midjan sitter inte bra på barbamamma, det blir lixom någonting över som rinner över kanten........
Och de enda smala svarta jeans med högre midja fanns ju bara upp till storlek 30 som störst, och det är ganska mycket för lite. Jag hade ju redan svårt att hitta byxor när jag vägde 10-15 kg mindre, så det är inte undra på att det var OMÖJLIGT nu. Ja så är det när man har en världsdel istället för en bakdel...........Hur smal jag än varit så har rumpan alltid varit bred (bredare BREDAST)....skelettet är svårt att forma om...en mejsel tack så hackar vi loss lite.
Ja man undrar ju vad jag ska ha på benen nu när det börjar bli kallt ute??????
Fast ylle knästrumpor och benvärmare verkar ju vara ganska inne, så det är bara att fortsätta med trekvarts byxorna *ryser*
Ja det var ialla fall länge sedan som jag kännde mig sååå fet som jag gjorde igår *gråter*

Det var bara att hoppa på bussen och åka hem igen, när jag kom till Sollentuna centrum så visade det sig att jag precis missat min buss till Edsberg, nästa går om en halvtimme. Knappast troligt att jag skulle stå där ensam i mörkret på bussterminalen där folk blivit ihjälslagna till höger och vänster de senaste åren. Så trotts att det är mörkt ute och jag är mörkrädd så valde jag att gå hem. Aldrig har jag väl gått så fort hem från centrum men tack vare det så är jag kanske liiite närmare att komma i ett par byxor nu!!!! Hehe ja det är väl ut i mörkret jag ska gå för då pinnar man på, jag var alldeles genom svettig när jag kom hem.

Såg fram mot att komma hem till mina sovande barn och mysa lite med Nicke. Men där gick jag på en nit, Gry var vaken och tyckte visst inte alls att hon skulle sova. Hon satt och mös och halvsov i mitt knä en stund, sen tog Nicke henne och försökte söva henne i våran säng. Och det tog ju sin lilla stund innan hon somnade, och när hon väl sov så sov hon oroligt och kastade sig av och an och gnällde och gnydde. Hon vaknade massor av gånger och Nicke fick tillslut gå upp med henne så att hon lugnade ner sig. Och självklart vaknade Emil, så jag gick in och la mig hos honom en stund.
Ja så det var den natten utan sömn det, det verkar vara så att Gry sover vartannan natt, ja det bådar ju gott för i natt.

Nicke for iväg tidigt som attan i morse och skulle spela golf med jobbet, han kommer hem i morgon kväll igen. Känns inte som om han och jag har sett varandra så mycket denna vecka!
Jag och ungarna var ute redan 9 i morse för hemma var det hela havet stormar,och det var bara att kasta ut dom så de fick springa av sig. Vi hade en jätte skön förmiddag i skogen och lekparken, lämnade vagnen hemma så Gry fick rejsa lite hon med.
Sen åt de lunch med god aptit och när de var mätta och belåtna så var det en baggis att få dom att sova.
Tror vi tar eftermiddags passet i skogen med och tar med oss lite bulle och festis till mellis, och en banan till mamman........

Fredag

Gry sov i alla fall till kl 04.00 i sin egen säng i natt, en klar förbättring från igår.
När Emil kom intassande till vårat sovrum i morse strax efter kl 6 så blev han jublande glad när han såg sin älskade pappa som äntligen hade kommit hem, studsade upp i sängen och kröp ner under Nickes täcke.
Själv klev jag upp och gick in i duschen. Det känndes som om mitt högra bröst höll på att explodera så det var bara att lätta på trycket lite. Ja för nu har i alla fall mitt vänstra bröst fattat att jag slutat amma.....men det högra är lite mera trögfattat och producerar mjölk för fullt så fort Gry skriker. Ja så jag ser ju lite osymetrisk ut just nu....hahaha

Och det är något märkligt med fredagarna här hemma, det blir varken hackat eller malet. Barnen är sura trötta och griniga. Vädret är strålande så jag tyckte att vi kunde gå ut i lekparken, det blev skrik och panik när de skulle klä sig och jag var tvungen att avbryta påklädandet, ta en paus och gå in i ett annat rum för att jag höll på att tappa fattningen (och på min högra axel satt då Maarit med sina pom-pom och hejade på och sa duktig Nina som inte blev arg).
Vi gör ett nytt försök efter en stund och alla kläder, inkl. ytterkläder kommer på, och vi har omorganiserat från lekparken till en promenad ner till affären. Tänkte att får jag bara ut Emil så brukar han ju inte vilja gå in. Och allas humör känndes som om det gick upp någta pinnhål när vi väl kom ut i solen. När vi kommer ner till affären ville Emil sitta i vagnen, tur att det var dubbelvagnen som stått närmast dörren då när jag gick.
När vi om ut ur affären och jag tänkte att nu skulle vi gå till lekparken säger Emil helt enkelt:
-Nu åker vi hem!
När jag frågade om han inte ville vara kvar ute i friska luften svarade han bara:
 -Behöver inte frisk luft, nu åker vi hem.
Ja och eftersom jag hade haft en diskussion med honom tidigare på morgonen om hänsyn och respekt att det bla betyde att man lyssnar på varandra och gör som andra säger. Så tyckte jag då att det var ett lysande tillfälle att faktiskt lyssna på min son och göra som han säger, för visst ska väl hänsyn och respekt vara ömsesidig.

Och innan vi hade kommit hem så hade Gry somnat och Emil kröp direkt upp i soffan och ville kolla på Barbapappa.
Ja en fredag i ett nötskal här hemma hos oss. Vi är trötta på fredagar och vill inte ha och behöver inte aktiveras, vi vill ha lite långsamt och tråkigt.

Och så fort Nicke kommer hem från jobbet idag så far jag iväg till Kista Galleria för att shopa lite kläder till MIG, Maarit skulle dyka upp där efter jobbet hon med. Och eftersom det är fredagkväll så kanske vi t.o.m slår på stort och går och tar en öl...eller tre.

Orolig natt

Natten blev ju inte fullt lika bra som dagen varit.
Båda barnen somnade dock snällt och utan protester efter att Maarit läst Robin Hood för dom, så att vi i lugn och ro kunde äta våra kräftor och snacka lite strunt. Det är ju inte var dag längre som man får kvalitets tid med sin syster. Men vid 22 tiden började Gry att vakna, första gången nöjde hon sig med att få nappen och bli omstoppad och somnade då om gott. Men efter ett tag vaknade hon igen och ville inte riktigt som jag ville. Och eftersom jag så gott som var på väg att lägga mig så tog jag henne med i min säng. Där somnade hon så gott så......ett tag. Sen tyckte hon att det var dags att få lite tutte!!!!!! Men se det tyckte inte jag. Hon böka och stöka och snurra runt, var arg och sov oroligt och vaknade vart 10:e minut när det var som mest intensivt, där i mellan kunde hon somna en längre stund, bara för att vakna igen och vara arg och lessen. Stundvis satt jag med henne i knät och vyssade och vaggade, men någon tutte blev det inte. Ibland är det jobbigt när mor och dotter är lika envisa!!!!!!!
Men det var inte utan att jag i mellanåt drog lite på munnen där i mörka natten när hon var så tutte sugen att hon t.o.m suger tag i min näsa där vi låg ansikte mot ansikte, ja jag stoppade snabbt in nappen i stället!
När hon väl sov så sov hon oroligt och kastade sig av och an i sängen, flera gånger höll hon på att ramla ur. Så jag vågade inte somna riktigt. Och rätt vad det är så hör jag att Emil är uppe och tassar. Hinner tänka: Vad fan gör jag nu???? För Gry gick det ju inte att gå ifrån, då hade hon rasat ur sängen på nolltid. Ja det var väl för väl att Moster Maarit som sov i lekrummet också hörde de små tassande fötterna och förbarmade sig över pojken och stoppade tillbaka honom i säng.
Ja fram mot små timmarna så fick jag mig ialla fall lite sömn och tillslut blev det morgon, och då......ja då sov Gry så gott!
Emil väckte Maarit strax efter 6, det var kul tyckte hon!!!!!!! NOT
Själv kravlade jag mig in i duchen och försökte vakna till liv för att sen sätta på kaffe. Och Gry fick jag VÄCKA vid 7-tiden!
Ja en ny dag och det är bara att bita ihop och låssas som om man sovit gott!

Vi följde med Maarit till bussen och vinkade av henne. Emil grät när bussen for! Oj vad han älskar sin moster Maarit, som han länge kallade för Mamma Maarit.
När han gråtit klart och gillat läget att hon faktiskt åkt så gick vi till kyrkis, och där var det full rulle så när klockan var 11.30 och dags att gå så somnade Gry i vagnen innan vi ens hunnit ut därifrån, och Emil somnade inte långt där efter. Tur att de hade fikat så mycket och tur att det var mackor de fikat för någon lunch hade vi inte hunnit med. Var ute och gick medan de sov och när de vaknade så gick vi och handlade lite varmkorv i grillen och satte oss i solen och åt, för vem vill gå in när det är sådant fantastiskt höst väder. Resten av eftermiddagen tillbringade vi i lekparken.

Och nu sover de små trollen så gott, och jag kan inte låta bli att förundras över vilka fantastiska barn jag har, ja så perfekta helt enkelt (i alla fall när de sover snällt i sina sängar =)

En bra dag!

Dagen började alldeles utmärkt med att Gry sovit i sin säng hela natten, ett par gånger hade hon vaknat men somnat om i lugn och ro efter att blivit lite omstoppad. Men det hade inte jag hört någonting av, Nicke fixade det för jag sov som en sten ZZZZZZZZZZ.

Nicke for i väg okristligt tidigt idag, skulle någonstans med jobbet och blir borta över natten. Stackars honom som får sova ensam på ett hotell!!!!! Gissa om jag är avis på hans hotell nätter han har, och jag tror nog att han har börjat uppskatta dom mera efter att vi fick barn med allt vad det innebär med vaknätter och trångt i sängen.

Och Emil var så trött i morse att jag var tvungen att väcka honom vid 7 för att hinna till dagis. Och på dagis hade det börjat en ny fröken som Emil synade uppifrån och ner och var lite skeptisk till. Men han följde med henne ut på gårdeden i alla fall. Och vid dagens slut när jag frågade om nya fröken så sa han glatt: -Hon är jätte snäll! Så det känns ju tryggt.

Jag och Gry gick ner på öppnis och busade och vips så var klockan 11.30 och det var dags att stuva ner henne i vagnen för att sova. Regnet hängde i luften, men jag hade regnkläder ner packat under vagnen och hade tänkt att gå ut och promenera oavsett väder. Men det blev inget regn, de tunga molnen drog förbi och himlen sprack upp och det blev jätte fint väder. Var ute och gick tills det var dags att hämta Emil och så gick vi till lekparken och stannade där hela eftermiddagen, vi hade så kul och där var så mycket barn. Men tillslut var vi tvungna att gå hem för moster Maarit skulle ju komma och äta middag med oss. Och jag ville ha en middag som går att göra på ingen tid alls, och vad passar bättre då än korv med bröd????? Och efter som jag och Maarit ska äta kräftor när barnen somnat så vill man ju inte vara allt för mätt.........

Emil tycker att paketet med kräftor som står i köket är JÄTTE spännande.
-Oj oj oj vilka häftiga klor! skriker han
Men när jag säger att kräftor smakar nästan som räkor gåt upphettsningen ur honom och utbrister:
-Usch och bläh..................
Ja så nu sitter man här bara och väntar på att Maarit ska ha nattat mina barn klart....Sicken semester att ha henne här, och Gry verkar inte heller protestera över att det är någon annan än mamma eller pappa som nattar, bådar ju gott inför våran Sandhamn resa.
Ja inte är hon direkt blyg inte, hon sätter sig i det knä som är ledigt och närmast till hands när vi är på öppnis. Och jublar av lycka när det kommer barn (och vuxna) som hon känner igen.

Ja det har varit en näst intill erfekt dag i dag och jag tror inte att jag blivit arg en enda gång.

Feber

Stackars lilla Gry som blev alldeles febrig och ynklig av sprutan. Men det finns en fördel med små sjuka barn....de vill sitta och gosa i knät!!!!! Ja det var en jobbig eftermiddag och natt för lillgrisen, kvällen var dock bra för då var hon pigg av alvedon. Och när hon började stöka på natten så gick jag in och la mig brevid Emil som vaknat, visst det är inte så gott om plats i hans 90 säng men han sover i alla fall. Och Nicke fick ta stöket med Gry....han var trött i morse!
Nicke var hemma själv igår kväll och nattade barnen medan jag var på föräldramöte på Rösjöskolan. Ett mycket givande möte som handlade om att Rösjöskolan, som är en friskola, har tagit över Skogsbacken i deras regi. Och Skogsbacken är ju då förskolan som Emil går på och Gry ska börja på efter att tomten varit här. Och jag tror att det kommer att bli jätte bra.

När jag kom hem låg barnen och sov och hemmet var städat och fint och Nicke satt vid datorn (vart annars?)
Ja sedär de behöver visst inte mig längre!!!!!!!! Hmmm undra vad jag ska hitta på för roligheter då????
Ja till att börja med så ska jag åka till Kista galleria och shopa lite på fredag när Nicke kommit hem från jobbet. För jag har bara ett par långbyxor!!!!! Och det börjar vara liiite kallt att gå i trekvarts byxor nu, men det funkar så länge det är över 10 grader i alla fall. Men rätt vad det är så är det ju inte det längre. Så iväg och shopa blir det. Men känner jag mig rätt så kommer jag väl hem med drivor av kassar innehållandes kläder.....TILL BARNEN!!!!!!!

GRATTIS MAARIT

Ett jätte stort grattis till Maarit.
Du om någon är värd att vinna pengar, jag är sååååå glad för din skull.
Hoppas att de kommer väl till pass nu när du ska ut och resa.
PUSS

Ståndaktig!

Jag var ståndaktig i natt när Gry bröt ihop fullständigt när hon inte fick slurka. Rackarns vad arg hon blev! Och Nicke var en riktig klippa och tog henne till sig och fick henne att somna om, så att jag kunde vända ryggen till och sova vidare.
Två gånger vaknade hon och ville tutta och sen ville hon i morse också, men nix pix det blev inget av med det. Och ju mera hon skrek dessto mera rann mjölken till. Och det gör ont ont ont. Och på BVC sa de idag att jag har så mycket mjölk fortfarande att jag måste släppa lite på trycket och mjölka ut lite morgon och kväll, annars kommer jag att få mjölkstockning snart, och det vill man ju inte.

Gry var på 12 månaders kontroll idag och fick spruta, hon var så duktig. Och nu väger hon över 9 kg, 9110 g och är 72 cm lång. Hon har inte vuxit något på längden sen sist men ökat endel i vikt.
Och de tittade på det fula märket hon har på benet efter att en fästing kalasat på henne, men sa att det var ingenting att oroa sig för.

Hade tänkt att gå ut och gå efter att vi varit på öppnis, men det regnade och jag hade inte tagit med mig regnkläder till mig själv. Och jag kännde mig inte så sugen på att promenera i regn utan dom, så jag gick hem och la Gry i sängen innan hon somnat helt. Ganska skönt för mig att för en gång skull bara göra ingenting. Det händer ju inte så värst ofta.

Och så var Nickes och min resa till Sandhamn bokad. 1 december bär det iväg UTAN BARN!!!!!!!
Gissa om jag längtar.....Julbord, glögg, vin och en natt ensam med Nicke på seglarhotellet......hehe.

Hemma igen

Ja så är man hemma igen efter att tillbringat helgen i Morgongåva tillsammans med Emil.
En riktigt nice helg har vi haft trotts lite visset väder. Och här hemma har de haft det riktigt bra. Så officiellt har jag nu slutat att amma!!!! YES vad skönt! Ja det beror ju förståss på hur ståndaktig jag kommer att lyckas vara nu när jag kommit hem igen, ja snarare i natt när jag vill sova och Gry vill tutta. Ja hon försökte ett tigga till sig en liten slurk här innan hon skulle sova. Gjorde sig gullig som få, la sig tillrätta i mitt knä och kraffsade på tröjan, men nej nej nej sa mamma då och hon verkade gilla läget.
Men jösses så ont jag har i mina numera ENORMA tuttar. Ja storleken och formen kunde ju få kvarstå, men smärtan kunde ju få försvinna. Ja det spränger och värker och det känns som om de ska explodera, men snygga är de!

Ja som sagt så har jag och Emil varit i Morgongåva i helgen. Först sov vi en natt hos mormor och morfar. Nicke och Gry skjutsade dit oss och stannade på middag, sen var det hejdå och puss & kram. När Emil somnat så frågade mamma om jag ville ha ett glas vin, och av gammal vana säger jag nej tack. Men stannar sedan upp och frågar mig själv:
-Varför INTE????? Och ångrade mig snabbt som katten och fick mig ett glas rött.
Mmmmm mums så gott det var, men när mamma ville fylla på så känndes det som att det var bra för mig.

Lördag morgon och regnet VRÄKER ner, ja vi lekte inne! När vi ätit lunch och sovit (ja jag somna också) så packade vi ihop oss och fortsatte våran weekend tripp och promenerade till Johanssons, med ett obligatoriskt stopp i godisaffären. Emil var så duktig där inne han plockade sitt godis själv i påsen och jag plockade mitt. Om man varit inne i den godisaffären så vet man att det är en hopplöst omöjligt att begränsa sitt godis inköp, man har alltid med sig på tooook för mycket. Men godis ÄR gott!

Och mat det var det ingen som orka laga....Pizzerian behövde något att göra, så vi ställde upp. Man vill ju vara lite bussig. Och efter allt godis och en pizza på det så var jag spräng mätt och kännde mest för att kräkas.
Och när Emil skulle sova så somnade jag med (20.30), var uppe vid 22.00 och borstade tänderna och klädde av mig och fortsatte med det jag påbörjat så bra.

Ja inte var man något piggare i morse för det när Emil vaknade alldeles onödigt tidigt. Satte på Barbapappa till han, men den rackarns ungen ville ju att jag skulle titta med honom.....
-MAMMA! Du sover väl inte?
-MAMMA! Blunda inte!
-MAMMA! Titta på Barborna!
Vid 7.30 gav jag upp och klev ur sängen och gick ner och börja göra frukost (läs kaffe). Emil hittade en party tuta och vips så var alla andra vakna också.

Det regnade inte ute, så jag tyckte att det var bäst att passa på med lite utomhus aktivitet. Lurade med mig Hanna ut också, så vid 9-tiden så står hon där i skogen med mig och Emil och konstaterar att hon i normala fall inte har vaknat vid den här tiden en lördag. Ja nu är ju ingenting normalt när Emil är och hälsar på.
Vid 10.30 har Emils blodsocker sjunkit till ca 0 (så även hans mammas), så det var bara att släpa in honom och ge pojken lite mellis. Och sen var det bara på med galonisarna igen för nu skulle han med Anders ut och åka traktor. Ja livet kan inte bli mycket bättre när man är 3 år.

Resten av min familj dyker upp så småningom, och Gry väljet att ignorera mig fullständigt. Men efter ett tag så tinar hon upp och kommer och ger mig en bamse kram. När vi har fått en alldeles utsökt hemstampad potatis mos och kassler till lunch så tackar vi för oss och börjar fara hemåt.

TACK alla inblandade för en mycket trevlig helg!




                                     






Brännskade mottagningen.

Sov som en stock i morse, vaknade av att Emil stod brevid min säng och frågade:
-Har du sovit gott?
Bombsäker på att det fortfarande var mitt i natten så kisade jag sömndrucken upp på klockan och såg till min förskräckelse att det stod 06.51!!!!!! Klockan har alltså stått och ringt i 20 min utan att jag hört den....och jag brukar säga att jag är lättväckt!!!!!! Hmmmmmm
Ja ja det var bara att rusa in i duschen och vakna till.

Planen var att vi skulle gå på kyrkis och ha med oss lunch och äta där för att sen ta oss till bussen och åka till Karolinska sjukhuset, där Emil hade en tid i dag på brännskade mottagningen.
Men det kom himmelens massa grönt snor ur alla små barn näsor idag, så jag tyckte inte att det var så bussigt att gå till kyrkis och smitta ner alla andra med grönt snor, så vi stannade hemma. Och tur var väl det för båda ville sova innan vi åt lunch. Och det passade ju alldeles utmärkt för sen var det bara att käka och gå till bussen.
Och Emil är så duktig när vi åker buss och bara Gry åker vagn, han kliver på och står snällt stilla i gången och väntar tills jag fått på vagnen. Sen sitter han nästan stilla hela vägen och kliver sen av själv och står nästan stilla och väntar tills jag lyft av vagnen. Min stora kille, jag blir så stolt!

På brännskade mottagningen var de så nöjda med hur hans hand har läkt och vi behöver inte komma tillbaka förrän om ett år. Och de siade om att han inte kommer att behöva operera handen igen förrän han är cirkus 5 år.

Sen var det dags för det obligatoriska glass fikat som vi alltid tar när vi varit på sjukhuset med handen, innan vi tog bussen hem igen.

Födelsedag

Det blev en födelsedags morgon för Gry med ja må hon leva och paket, som Emil ivrigt hjälpte till att öppna.
Hela morgonen blev givetvis försenad och det var mer eller mindre kaos innan vi kom iväg till dagis, men vi var där till 9 i alla fall. När Emil var lämnad så gick jag och Gry till öppnis där vi sjöng ja må hom leva igen när det var sångstund. Och efter det så dök Maarit upp där, och gissa om Gry blev glad. Vi käkade lunch där tillsammans som jag hade med mig. Ninas goda soppa och frallor som jag köpt på Figges i morse, mums.

Medan Gry sov gick jag och Maarit ner till Edsbergs parken och satt där och mös i solen tills det var dags att hämta Emil. Och i samlad trupp så gick vi ner till Figges och hade lite födelsedags fika till mellis, för att sen ta en promenad till lekparken.

Bus i lekparken

Bus i lekparken

Prinsessa

Prinsessa

Födelsedags fika på Figges

Födelsedags fika på Figges

1-ÅRINGEN

1-ÅRINGEN

Tvättmaskin

Aldrig trodde jag väl att man skulle komma till det läget att man skulle bryta ihop av att tvättmaskinen går sönder!!!!!!!!
Men det var precis det som hände. Jag insåg till min stora förtvivlan att tvättmaskinen var paj och jag kännde hur jag nästan började gråta, hur jag började kallsvettas och hur paniken nästan bröt ut. Ja det var ÅNGEST i stora mått och jag trodde att det var tack och godnatt för alltid för min kära tvättmaskin.
Men som tur är så lever man ihop med "handy man" (låter ju lite porrigt va?) och han plockade fram stora verktygslådan och lagade min älskade tvättmaskin. Oj vad jag älskar den mannen!
Men inte trodde jag att jag hade det tajta förhållandet till min tvättmaskin, men nu vet jag. Och nog är det så att det är läge för att köpa en ny, för den sjunger verkligen på sista versen. Men vem 17 har pengar till det??????
Jo visst kan jag tvätta i tvättstugan men det känns som om jag har behov av att tvätta lite oftare än varannan till var tredje vecka, för det är så lång tid det tar innan man får en tvätt tid där. Och som det är nu så tvättar jag minst en maskin om dagen. Ja nu vet ni lite om mitt förhållande till tvättmaskinen, som för den delen heter Lisa!

Varför regnar det alltid på tisdagar????? När jag ska promenera till Helenelund och gå och väga mig hos viktväktarna. Ja det kan man ju fråga sig, men inte stoppar lite regn mig.
Tog ett djupt andetag och blundade och klev upp på vågen, det har ju varit enhel det tårta och bullar och annat gott i helgen. Men den stannade på -0.4 kg och jag kunde andas ut. Ja jag är jätte glad att det är minus, men det är inte så mycket som jag vill. Och det kan jag ju förståss inte skylla på någon annan än mig själv. Men det känns som om det går såååå trögt just nu och det är lätt att tappa sugen då. Jag minns i början vad sporrad man blev när vågen stannade på -2 kg och liknande.
Men va fan det är bara att bita ihop och kämpa vidare...det ska gå......

Var och inhandla lite vantar till små trollen och det var på håret att man blev utan!!!!!!! Ja det är början av september och det var slut!!!!!! Ja man kan ju hoppas att det kommer in mera. Fick också byta tröjan som Emils mormor inhandlat i alldeles för liten storlek, trotts att jag inget kvitto hade. Bytte den tröjan, som var jätte fin, till en lite mera användbar munkjacka. Ja jag tyckte att den skulle passa lite bättre nu när hösten är här.
Och det fanns sååå jätte mycket fint som jag ville köpa til barnen, jag vill ha onödigt mycket pengar........

Det lilla duggandet slog över till spöregn lagom tills jag skulle hämta Emil. Panik...var är mina röda fina gummistövlar????? NEEEEJ de är längst ner under allt bråte i klädkammaren och jag har jätte bråttom, ska vara på dagis NUUUUU. Riva ut allt, golfbag med klubbor, en bal med hushålls papper, en jävla dammsugare, en miljard skor och massa kläder, och ja där lååångt nere låg mina fina röda gummistövlar. Och jag är alldeles svettig, för självklart är jag fullt påklädd med jacka och allt.
På med dom och rusa till dagis, stuva på Emil alla regn kläder och ut i regnet. Ja vi skulle ju inte så långt, till kyrkis och det ligger ju brevid dagis. Men vi stannade till i alla vattenpölar på vägen. Och när jag tar av Emil stövlarna så är strumporna plaskblöta, ja nog för att vi plaskat lite men det här var ju löjligt!!!! Något stämde inte nu.....vände på stövlarna och....se där....ett STORT hål under vardera stövel. Nä så kan man ju inte ha det. Så de åkte i soporna så fort vi kom hem. Emil blev ju inte jätte lessen över det för det innebär ju att han får plocka fram sina nya häftiga stövlar med döskallar på.
Och i kväll så ska Nicke röja kläkammaren.

Och du Lenita! Dina killar är alltid jätte glada och dolar runt för fullt när jag kommer och hämtar Emil. De har det jätte roligt. Men de blev lite sura på mig idag för att de inte fick följa med till kyrkis!!!!!!!! Men sen sa de hejdå och gav oss släng pussar i mängder.

TRUMMMMMMOR

HEEEELA morgonen så har mina barn turats om att spela trummor för mig, tack ock lov så hade jag hunnit vakna och klivit upp OCH hunnit dricka kaffe. Denna fantastiska skapelse till trumma har Gry fått i ett-års pressent av Anders och Erik, ja jag tackar ödmjukast för denna pressent som INTE går att stänga av. Kan de inte hoppa på den så att den går sönder så att jag måste kasta den?!?!

Och jag får passa på att härifrån sända en grattis hälsning upp till Norrland till en viss kusin till barnen som fyller 6 år samma dag som Gry. Jätte grattis! HURRA HURRA HURRA HURRA!

Trotts trummandet i morse så blev det en bra dag. Emil blev överlycklig när han kom till dagis och såg Isak och Elliot. Jag och Gry var på öppnis, där jag fick gulla lite med en 1 månad gammal Leo, ja de små pluttarna väger ju ingenting. Och sen blev det långpromenad, som vanligt. Efter att vi hämtat Emil så gick vi till lekparken och njöt av den sommar varma höst dagen. Ja en alldeles vanlig måndag i mitt liv alltså.

Gry har börjat klättra upp på allt som bara går att klättra på, och det hon och Emil har roat sig med är att riva ut alla kuddar från soffan och bygga berg och klättra upp på, misstänkte att det kunde sluta i tårar och visst gjorde det det när Gry störtade ner från soffan och fastnade mellan två soffkuddar. Men när hon väl kom loss så vände hon sig om och tittade på kudd högen och skratta. Så det gjorde nog inte ont utan hon blev nog mera förnärmad över att hon fastnade och inte hann med att springa efter Emil.

Och tänk vad mycket roligt man kan hitta när man röjer lite i sitt hem......När vi i lördags skulle hälla upp godis i en skål så låg där en julgranskula i skålen!!!!! Och i barnens lekrum hittade vi under våran gamla video som låg långt uppe på en hylla två oskrapade trisslotter!!!!!! Ja man kunde ju tycka att det skulle varit en storvinst på en av dom i alla fall, men nej inte en krona. Det var visst inte våran tur nu heller.
Men när jag blir stor så ska jag vinna massa pengar och blui rik som ett troll....jag lovar!

Tack Katja för ditt snälla inlägg om mitt utseende, visst e jag snygg!!!!!! Hehe snart blir jag sådär dryg och ego. Men känn lugnet Katja, det tog mig 3 år innan jag började hitta tillbaka till formen igen, och än så har jag ju en bit kvar innan jag är riktigt där jag var innan barn kom in i mitt liv, för att inte säga JÄTTE långt kvar. Puss på er där på Madeira, och hoppas inte att värmen är allt för jobbig.

Sovmorgon

Det var visst jobbigt för båda mina troll att kalasa, för de sov ända till 08.00 båda två. Jätte skönt tyckte jag!
Hann inte med att skriva så jätte mycket igår, men det var ett jätte trevligt kalas med trevliga gäster och jätte mycket fina paket.

Och idag har jag och Emil varit och köpt födelsedags pressenter åt Gry, ja Emil fick sig en liten gaffeltruck han med för annars blir det ju för plågsamt för en snart treåring att gå i en leksaksaffär. Tanken från början var att jag och Emil skulle fara in på tumanhand till stora staden, men vi gjorde en familjeutflykt av det i stället. Och medan Gry sov gick jag och Emil in på Toys`r´us och shopade. Nicker passade på att ta en tupplur han med i bilen för det tog ju sin lilla stund. Och bråttom var dt minsta vi hade, vi gick runt och klämde och kännde på allt. Och Emil talade om allt han önskade sig i födelsedags pressent och av tomten. En dammsugare står högt i kurs! Kolla mamma, jätte häftig sa han. Och alla barndatorer fingrade han på och önskade. Och precis ALLA elbilar skulle han provsitta, och höjden var nog när han hittade en Blixten Mcqeen elbil....ojojojoj bad han önskade då. Han tittade på mig med hundögon och sa maaammmmaaaa Emil öööönskar. Och ja jag smallt som en tvål under hett vatten. Ja det var väl tur att jag inte hade 3000 kr som låg och skräpade i fickan.

Vi hittade en jätte fin dockspjälsäng i trä med tillhörande sängkläder och ett prinsess smyckeset med en prålig tiara till Gry. Emil tyckte förståss att vi skulle köpa bilar åt henne, och jag tänkte nästan köpa en gåbil till henne efter som de slåss dagarna i enda om Emils, men dels var de så fruktansvärt dyra och sen insåg jag att jag skulle bli omkullkörd här hemma om de skulle ha en varsin........

Vi lunchade på IKEA och Nicke och barnen frossade i köttbullar som sig bör på IKEA, själv skulle jag vara så duktig och äta en sallad. Och när jag fick min sallad framför mig så blev jag nästan arg, det var en halv kyckling filé, två skivor gurka, två mini tomater och lite blandad grönsallad....jaha och maten då?????? Och det är ofta det är så när man tar en sallad, precis som om det tycker att beställer man en sallad kan man lika järna gå och vara hungrig.........Ja ja det var ju så att jag fick upp mitt blodsocker i alla fall som var dalande. Och när jag fått i mig lite kaffe så känndes det ändå ganska bra.

Vi tillbringade eftermiddagen på Stinsen, hade tänkt att handla lite strumpor och höst atteraljet till barnen. Men höst och vinterkläderna kommer inte in förrän nästa vecka, så då gäller det att vara där om man inte ska bli utan. Lika bra att köpa vinterns overaller också då. Men jag fick mig lite strumpor till Gry i alla fall.
Vi kollade lite på små söta tjej gummistövlar också, men beslöt tillslut att hon får ha Emils gammla i höst med bilar på, och sen får hon ett par rosa fina till våren i stället.

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt men mycket trevlig ändå. Men i morse när jag vaknade så såg jag oss i en trevlig lekpark mysandes i höstsolen och Gry fick provgå hennes röda nya fina Gulliverskor. Men hon fick provgå dom på IKEA i stället och de satt ursnyggt på henne, och hon tycker själv att de är jättefina, har burit runt på dom här på morgonen.

Ja och snart har denhär dagen också gott och barnen ska in i badrummet och jaga tandtroll snart. Måndag i morgon och en ny vecka väntar, undra vad den har att bjuda på?

Födelsedags barnet

Födelsedags barnet

Kalas fin.

Kalas fin.

Smarrigt!

Smarrigt!


Gott var det!

Tårta

Tårta


Ja man är ju så sugen på denna smarriga White lady tårta.

Kalas

I morse när Emil kom ut i köket och ser en whisky flaska på köksbänken utbrister han:
-Emil tycker inte om stark sprit.
-Nä vad bra, säger jag med ett leende, det gör inte mamma heller.
-Pappa tycker om starksprit, svarar han på det.
Ja vad säger man om det?????

Hela förmiddage ägnade vi åt att plocka i barnens lekrum och laga mat. När klockan väl var 13.00 så var vi klara med allt och bara väntade på kalas gästerna så att vi fick hugga in på maten. Och vilken fantastiskt god mat jag hade gjort då. Fläsk filé gryta med ris och grönsallad. Hade i lite allt möjligt smarrigt i grytan bla färskost, dijon senap, syltlök, gul och rödlök, massa vitlök och div kryddor. Ja det blev fantastiskt gott om jag får säga det själv. Och sedan bjöds det på mumsig tårta, white lady, som är vit marsipan tårta med cholkad mousse fyllning.

Emil tyckta att det var liiite jobbigt att all fokus låg på Gry, han ville ju också ha paket. Och tur var det väl då att mormor och morfar köpt ett litet paket till honom (en tröja), och det hade även Elisabeth och Johan gjort (gazillon bubbels såp bubblor). I övrigt så var han helnöjd med att ha sina kompisar Elliot och Isak här och när dessutom Marcus och lille Filip kom så var lyckan gjord. Det var en heldel små knattar som for omkring här runt fötterna på oss. Ljud nivån låg stundtals på 90 000(!) decibell känndes det som, men det var ett riktigt trevligt kalas och jag hade ont i magen efteråt av allt svullande.

RSS 2.0