Brasa

Det är många timmar kvar tills Valborgsfirandet börjar och brasan ska tändas, och jag undrar ja om Emil kommer att hålla sig vaken tills det är dags att gå ut. Han ser inte helt pigg ut, och han insåg det själv och i stället för att ligga i soffan och kolla på Bollibompa så gick han in i sitt rum och satte på Irom Maiden och rockar nu loss.
Så vi får väl se om det blir någon promenad till brasan eller inte.

Önskar er alla en trevlig Valborg.


Boetskenes

Jag  har köpt mig en sydsamisk ordbok och kan nu säga fjärt på sydsamiska, boetskenes!!!!!!! Men jösses, när ska jag växa ur kiss och bajs åldern? Behöver jag säga att mina barn tycker att det är galet kul, och Nicke han ler han med.
I övrigt så är ju språket inte bus enkelt.

Emil har ett stort interesse av alla hans olika nationaliteter och börjar att få ett hum om hur det ligger till. Den svenska flaggan kommer från att han är född i Sverige och är svensk medborgare, samiska flaggan kommer från farmor, grekiska flaggan kommer från farfar och den finska flaggan kommer från mormor och morfar. Ja han är alltså fyra olika flaggor som han själv utryckte det.

Min bettskena

Jag kommer aldrig att få min bettskena och få leva med tandagnissel och huvudvärk i evighet. Det börjar ju vara ganska länge sedan jag gjorde avtryck på mina tänder. Och hela tiden har det kommit någonting i mellan. Men i dag så skulle jag äntligen få prova den och hämta den. När jag kommer dit och min tandläkare försöker att få den på plats så inser vi ganska fort att den var inte så välgjord. Ska den göra ont och ska den glappa, och ska det spänna i tänderna precis som när man var yngre och hade spännt sin tandställning??????? Näh det ska det ju inte. Och när tandläkaren jämförde med modellen så passade den inte ens där. Totalt fel och katastrof. Ja  någon tandtekniker ville väl gå hem tidigt just den dagen de gjorde min bettskena, eller kanske var ny på jobbet och inte särskilt duktig, ynkligt.
Så ett tandläkar besök helt i onödan.....Vi gjorde nya avtryck och skickade i väg och jag får ännu en gång komma tillbaka. Tack ock lov hittade vi en tid efter arbetstid, men på Nickes födelsedag. Ja det får vi leva med.
Fast just nu har jag lust att knäppa en viss tandtekniker på näsan, tur jag inte vet vem det är jag vill knäppa på näsan.

Träningsvärk

Jag har faktiskt träningsvärk i rumpan, känns ju ganska ynkligt. Fast då vet jag att jag inte är ute och fingår med stavarna i alla fall. Och jag gör det ju verkligen inte lätt för mig där ute i skogen, utan väljer det håll som det är mest uppför. Fast det känns ju lite som att man är i ur usel form........Nya skor måste jag införskaffa mig, för de jag har knarrar!!!!!!!!

Hurtigt

Tog en vända i spåret idag igen innan jag åkte till jobbet, fan vad bra jag är. Har faktiskt träningsvärk i mina skinkor nu!Och nu mera kommer jag faktiskt i kläder som jag inte har kunnat ha på väldigt länge. Det bådar gott inför sommaren. Ja, jag avbokade ju min strandplats i vassen redan för två år sedan, optimistisk som man är. Men förra sommaren så lyckades jag få tag i en sista minuten buske som var lite i skym undan, och kunde stå där undan gömd och lapa sol. Men i år så hade jag tänkt att hålla till mitt på stranden i klädd bikini....utan att skrämma någon......

Stora kalas helgen

Helgen som gick var verkligen stora kalas helgen, och nu menar jag i stora mått. Det har kalasats från början till slut. Och alla invanda matvanor är heeeelt i kull kastade.

Ja i fredags så fyllde ju jag år och det gick ju ganska stillsamt till och jag mjuk startade helgens frossande med en glass, och inte vilken glass som hellst utan en Magnum temptation chocolate. Världsklass, en glass i min smak. Det var chocklad med chocklad och toppat med ännu mera choklad.

Lördagen kommer och det börjar dra i hop sig till Pirat fest. Isak fyllde tre år och det firades bland kamrater och pirater med med dunder och brak. Med lapp för ögat och döskalle snusnäsdukar på huvudet kom vi dit. Ja Emil ville inte klä ut sig till pirat utan tog på sig sin coola draktröja i stället. Väl på kalaset så blev vi ju bjudna på än det ena och än det andra och jag förlorade fotfästet totalt och tryckte i mig allt jag kom åt, åhhhh så gott det var. Sen skulle vi ut på skatt jakt och uppe i skogen skulle vi sen grilla. Fast hur det än försöktes och försöktes så blev det ingen fart på grillen. Trotts att det tillslut hade hällts över två (!) flaskor tändvätska så brann inte kolen, nä den blev inte ens varm. Ett hårt slag för männen runt grillen. Men vi tröstade dem med att det var fel på kolet och räddade på så vis det manliga egot =)
Nä allvarligt så var det något som var helt galet, har aldrig sett något liknande.
Vi förflyttade oss in och lagade maten och åt den också inne. Ett och annat glas vin slank ner för mig och det måste varit något fel på det med för det gav mig en viss obehags kännsla i hårbotten dagen efter!

Söndagen kom och då skulle jag bjuda på kalas i Morgongåva. Så i väg till Ica Maxi och handla så fort vi ruskats till liv och sedan i väg och ta över storasysters kök. Det blev en kyckling rätt som var så god att det slank ner en hel del. Jag brynte kyckling fileér snabbt på var sida i smör och sen la jag dem i en sås gjord på creme fraich, vispgrädde, turkisk youghurt, stark aivar, vitlök och kryddor och toppade med tärnad knaperstekt bacon och så fick det stå i ugnen och puttra i 30 min. Mumsfilibabba!
Till efterrätt blev det chokladmousse tårta som jag hittat på Ica.

Söndagkvällen avslutades med en mamma son aktivitet då jag och min syster tillsammans med våra söner åkte till folketshus Heby och kollade på Flight 666, en dokumentär om Iron Madien. Filmen visades världen över i tisdags på mindra digitala biografer, och egentligen skulle vi gått då. Men de satte in en extra föreställning i går och det passade oss bättre, så vi bokade om våra biljetter. Men runt om i världen så vallfärdade Iron Madien fans till biograferna för att se denna mycket välgjorda och intressanta dokumentär. Så innom kort blir väl 21 april internationella Iron Madien dagen och allmän helgdag =) Emil var i extas och tyckte att det var helt fantastiskt. Då det var en lång film på 2 timmar som inte började förrän 19.00 så trodde ju jag att han skulle somna, men där hade jag fel. Det var alldeles för spännande och bra för att sova bort något så stort. Men efter att ha suttit i bilen på väg hem i 5 minuter så drog han timmerstockar.
Behöver jag säga att han var yngst i salongen?


En skön start på dagen

Idag hade jag en lite annorlunda start på dagen, ja hela veckan förresten.
Så fort barnen var klädda och redo att gå till förskolan med sin pappa så letade jag fram mina stavar och drog på mig spring skorna. Och i stället för att rejsa till bussen och till jobbet så tog jag ett varv i spåret. Sen gick jag hem och tog en dusch och åt frukost för att en timme senare än vanligt åka till jobbet. Det var en kanon start med lite solsken och fågelkvitter och flås i uppförsbackarna. Så nu är jag full av energi att jobba hela dagen.

Passar även på att tacka för alla grattulationer jag fått med anledning av att jag blivit lite äldre, tack det värmer i hjärtat. Ja inte att bli äldre men att folk tänker på mig.

Och Katja! Sorry jag kan inte den helgen. Så jag får överlämna min plats till någon annan. Skit trist, men vår semester börjar då och är ganska hårt planerad. Vi får ta en mini semester du och jag en annan gång.

Senare idag ska jag berätta lite om våran fantastiska kalas helg.

Glass

Den var precis så god som jag hade väntat mig. Magnum temptation chocolate och en latte till det på Figges uteservering, ja det var inte dumt alls. Fick dessutom sällskap av fru Lingemark med barn och så mina barn förståss. Sen var det ju ingen vettig människa som ville gå in så det blev en promenad med div stopp i olika lekparker.
Nicke kom hem med middag, pizza till han och barnen och en 25 bitars sashimi  till mig. Nu är jag så trött att jag håller på att stupa. Får man gå och sova kl 18.56 en fredag kväll som dessutom är ens födelsedag????? I morgon är det fullt program. Stinsen först och inhandla nya springskor till barnen och mat och tårta till söndagens lunch som jag ska bjuda på ute i Morgongåva.

Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag?
Är det det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag.
För det är Ninas födelse dag.
Hurra, hurra, hurra

Grattis på min födelsedag *klappar mig själv på axeln*

Emil sjöng för mig med klar och fin stämma i morse, Gry var lite blygare och stämde inte in. Men lite senare kom hom och kramade om mitt ben och sjöng med ansiktet tryckt mot mitt lår.
Goa härlig ungar.


Trött

Jag är trött nu och längtar efter helgen. Fast det blir ingen tid för åtehämtning då inte för kalasen avlöser varandra. Jag det är så otroligt mycket fantastiskt folk som fyller år nu i dagarna. I morgon ska jag äta glass.........i stora lass.

Stackars min tvättmaskin

Den stackars lilla Lisa (tvättmaskinen heter så) kommer nog aldrig att hämta sig i gen. Hon har gått varm ända sedan vi kom hem. Men nu är allt tvättat också. Men tvättnaskinen låter lite oroväckande konstigt. Den har visserligen låtit konstigt de senaste 1-2 åren, men nu är det något i hästväg. Helt öronbedövande och grannarna måste hata mig. Men jag har en önskan och det är att den håller i hop över sommaren, för jag vill inte ha den utgiften nu att köpa en ny tvättmskin. Nä för jag ska ju gifta mig och åka till Turkiet för alla pengarna först.

Snyggingar

Fick en riktigt fin bild på mailen i dag från min svägerska.



Jo vi ser ju ganska nöjda ut med tillvaron.

Gry och jag har suttit och kollat tillsammans på bilderna från fjällen och hon hoppar högt och skriker av förtjusning så fort hon ser en bild på hennes nya bästa kompis kusinen. Ja de två fann verkligen varandra.
Igår när hon satt och pratade om sin kusin så brast hon plötsligt ut i gråt och när jag frågade vad det var så snyftde hon fram att hon saknar sin bästa kompis.

Utvecklingssamtal

Idag har jag varit på Grys utvecklingssamtal på förskolan och hon verkar ju vara en fullständigt normal tös =)
En go och glad tjen med en järnvilja, jo det låter som min Gry det.

I dag har det blivit klart att jag ska ägna mina 75% som jag jobbar på extern bemanning som jag gör idag. Men vilken verksamhet jag ska tillhöra är inte helt klart än. Det som är på tapeten just nu är hur jag ska lägga upp mina arbetstider, kanske att jag får förskjuta min arbetsdag lite och börja senare och ha lite senare eftermiddagar. Vi har inte hittat den perfekta lösningen än, jag får prova mig fram och se vad som blir bäst. Men det är i alla fall måndag-fredag jag ska jobba, känns fint.

De kroknade

Båda barnen somnade som klubbade sälar i soffan i kväll. Ja det är inte konstigt med en så intensiv och spännande vecka bakom sig och på det komma tillbaka till förskolan och alla kompisar och lajja hela dagen.

Allt började med en spännande hotellövernattning där överslafen på rummet var riktigt kul.



Och det var ju galet kul att hoppa ner därifrån till sängarna som stod nedanför. Ett sånt tillfälle som mamma Nina vänder bort blicken och hoppas på det bästa.
Senare blev det en O´boy i baren innan det var natti natti.

Första morgonen då vi vaknade i Storskog var det påskafton och påskharen hade kommit förbi och lämnat ett ägg i farstun.



Det var ett ganska litet och blygsamt ägg.



Fullt av gosaker, och lite annat av nytta som tandborstar och underkläder.

     

Kollar att solbrillerna sitter bra.




Emil i sitt rätta element.



Emil tar tjejerna på en åktur.



Hem och käka lite godis.



Stugan måste hållas varm.



En frukt mellan allt godis skadar inte.



Vi njuter av solen på altanen i stugan som vi hyr av Ragna.



Utsikten är ganska njutbar den med.


Min nya snygga jacka som jag fick av Nicke i en något tidig födelsedagspressent (födelsedagen är på fredag för den som inte vet!)



Storskogs bion visade Lucky Luke



Akka med bästa kompisarna.



Hallå vi vill ha fika!



Lite skön avkoppling i solen.



Ibland måste man ta en tupplur.



Fiskekillen.



Mot nya äventyr.



En lagom backe!



Slutligen blev det lite åka av för Emil, tillsammans med Viktor.





Gissa vad Emil önskar sig.

Ja det blev ett långt inlägg med mycket bilder.

Vi var ju med i tidningen

Vi fick den äran att vara med i tidningen där uppe i norr då de gjorde ett reportage om hur byar i fjällen växer till påsk. Jag har inte läst det själv bara sett bilden, men då jag hittade denna länk i Katjas blogg av alla ställen så var jag ju tvungen att publicera den även här.

www.vk.se/Article.jsp?article=270283&category=390

Men om fjällen kommer senare, för jag sitter egentilgen och jobbar....ja jag skulle bara........Åter till arbetet.

I´m Back!

Solbrända och nöjda med veckan som gått kom  vi hem i dag till ett fantastiskt vår Sollentuna, där björkarna börjat slå ut.
Vi har haft en underbar semester i fjällen med lite blandat väder men mestadels fint och soligt. Emil har fått åka skoter varje dag, men är inte nöjd utan har snarare fått blodad tand och vill bara ha mera. Och de två sista kvällarna låg han och grät för att han tycket att det var så sorgligt att vi skulle fara hem. Gry har fått sig en bästa kompis hos sin kusin Alexandra och hon pratat om och längtar efter henne jätta mycket. De äldre kusinerna är också väldigt saknade hos både Emil och Gry. En fin fin vecka har vi haft det med massor av vintriga fjäll, skoter åkning, god mat och trevligt sällskap, och nu blir det inte mycket mera skrivande utan jag får återkomma med detaljer och bilder vid senare tillfälle. Det ska bli sååå skönt att sova i sin egen säng i natt.


GLAD PÅSK

Glad påsk önskar jag er alla. Så fort jag jobbat klart så ska jag ägna mig åt att ha semester och tar en liten bloggpaus av naturliga skäl. Ja det är svårt att blogga i Storskog, men kanske jag kan skicka lite röksignaler.
Må så gott allihopa! Och glöm inte att borsta tänderna......Nu vaxar jag kvasten och drar.

Packar

Nu packas det för fullt, eller ja det är väl mer eller mindre färdigt. I morgon direkt efter jobb och dagis (halvdag) så börjar vår resa mit Storskog, Tärnaby. Men vi tar en bit i taget och mellanlandar i Sundsvall där vi tar in på hotell, ser fram mot den frukosten. Och på fredag åker vi sista biten, så någon gång under eftermiddagen lär vi vara framme.
Så nu ska jag än en gång gå igenom vad jag packat, eller snarare vad jag inte packat.

Missar kalas igen

Varför har alla kalas när Emil är i fjällen? Idag fick Emil ytterligare en inbjudan till kalas, och inte från vem som hellst heller. Det kom från Cassandra, tjejen som Emil säger att han ska bo med när han är vuxen. Men kalaset är ju när vi är uppe i fjällen, Emil blev ganska besviken. Snacka om otur hela tiden när han blir bjuden på kalas.

Nu är även sidan publicerad!!!!

Ja jag missade en liten detalj igår, nämnligen att publicera våran bröllopssida......
Ja ja skit händer som de säger på engelska, nu är i alla fall länken i inlägget nedan klickbar.

Nu är det spikat.

Nu är allt spikat och klart, och vi kommer inte att planera om det en gång till.
Ja från att ha startat med en plan på ett stort kyrkbröllop med många gäster och stor fest så blev det en mycket mindre variant som jag känner mig mycket mer bekväm med. Fast tänk att jag behövde planera allt nästan klart innan jag insåg vad det var jag INTE ville ha, ja det blir knasigt i bland. Det blir en dag som jag framförallt kommer att spendera tillsammans med Nicke, och för den som vill veta lite mer om de få detaljer som finns så går det bra att kolla in länken nedan.

http://www.brollopstorget.se/Brudpar/NickeochNina/


Vovvov is back!

Efter att ha varit ute i den stora världen och sett sig om lite så har han äntligen återvänt hem. Vovvov är hemma igen!!!!!
Och när Gry såg vem det var som låg i pappas jackficka så såg det ut som om hon inte trodde att det var riktigt sant, att hon nästan ville gnugga sig i ögonen och nypa sig själv för att verkligen kolla att hon var vaken. Nä den glädjen gick inte att ta miste på, ett riktigt kärt återseende.

Nicke var i Gustavsberg och handleade lite på Biltema och tänkte att när han ändå var där så kunde han ju fråga efter byrackarn, och visst fanns han där. Och han längtade hem!

Gick fort!

Helgen börjar närman sig sitt slut och som vanligt så gick det väldigt fort. Men vilken otrolig helg vi har haft det. I lördags när vi i lugn och ro fått frukost i oss och klätt på oss så åkte vi i väg för att plocka upp Maarit, och så åkte vi mot Morgongåva. Väl framme så slank Emil och Nicke in till godis affären och inhandlade ca ett kilo nödvändigheter och jag Maarit och Gry gick upp till mormor och morfar. Gry tog sig an morfat direkt och kröp upp i hans knä och lämnade honom inte ur sikte. Vi åt en utsökt godlunch som jag hade lagat, klappar mig själv på axeln. Och sen när maten fått sjunka undan lite så förflyttade vi oss till Johanssons. Jag, Maarit, Emil och Gry hade tänkt promenera medans Nicke skjutsade den äldre generationen. Men precis utanför glider Anna-Maria förbi med sin bil, så det verkade ju knasigt att inte åka med henne.

Det var en fantastiskt solig eftermiddag med en temperatur på en bra bit över 10 grader, så vi satt i solen och fikade och njöt och ingen ville väl direkt gå in. Men tillslut var vi ju tvungna att börja tänka på middag. Och middag blev det, tacos till allas glädje och till det slank det ner lite rött vin och läskeblask till de som inte hade åldern innen för vinet. Och det var fullt ös på båda barnen hela kvällen lång tills de stupade och själv bad om att få gå och sova. Och Emil skulle sova inne hos kusin Erik och när Nicke skulle natta honom så sa han bara:
-Du kan gå pappa jag kan somna själv.
Ja det börjar bli en stor kille. Och på 2 sekunder hade båda somnat.

Och de sov och sov och sov ända till kl 8.00 i morse. Och vi hade en soft morgon med lång sittning vid frukostbordet. Och inte förrän vi fått i oss yttrligare en måltid så började vi röra oss hemåt.

Och väl här hemma så dök jag ner i tvättkorgen och försöket förinta innehållet där, ja jag fick undan en del i alla fall. Började så smått plocka fram lite av det vi ska ha med oss upp till fjällen. Ja det är ju inte många dagar kvar nu tills vi åker.

Nu börjar det likna något!!!!!

Tog mod till mig och prövade klänningen som jag tänkt ha när vi gifter oss......Och gissa vad? Jag är så JÄVLA bra.
Jag kommer i den och jag kommer att kunna ha den på mig 29 augusti, och jag kommer att vara så otroligt snygg. Ha jag är i världsklass. Ganska nöjd med mig själv.

Lagat mat till ett helt kompani!

Eller i alla fall till en del av familjen Muminen.......I morgon har jag lovat att bjuda min mamma och pappa på lunch hemma hos dom och Maarit får följa med. Och i stället för att stå där och harva och grisa ner deras kök så har jag lagat det mesta redan nu. Det blir bacon inlindade färsrullader med aivar i, till det tzatziki (har gjort en heeeel hink till min pappas stora glädje) och sallad. Och jag får väl lov att koka lite potatis till den äldra och yngre generationen som äter sånt. Ja det är sånt jag roar mig en fredagkväll när jag själv inte äter, men man blir ganska behagligt mätt av matoset också.

Sol sol härliga sol.

Ahhh vad det är ljuvligt när solen skiner på den vinter trötta kroppen som är utsvulten på ljus. Man väcks till liv i både själ och hjärta. Igår hittade jag en trappa i lä där solen sken och landade på den en stund tillsammans med Maarit, och när jag kom hem var näsan alldeles prickig.
Och i dag är det ännu mysigare ute, varmare och soligare. Hoppas verkligen att det håller i sig över helgen och att solen gassar över Morgongåva då vi kommer att tillbriga helgen där.

I övrigt har jag haft fullt upp på jobbet i dag och jag säger bara, LOVE IT! För attans vad tråkigt det är att vara på jobbet och inte ha något att göra. Men så har det alltså inte varit i dag.

Och vågen är min bästa vän......Veckan som gått har lämnat ett gott resultat. Ja undra på att man är på gott humör.

Det blommar

Ja nu har jag sett det själv! Det är inte bara snödropparna som blommar, utan även tussilago och skilla. I dag har det åter igen varit en fantastisk vår dag då längtan efter en glass på en bänk i solen varit stark. Och lyckos Maarit som har en uteplats med eftermiddag och kvälls sol. Ja så här års är längtan efter hus stor, men det är och så bara f.o.m nu och några månader framöver. Resten av tiden är det ganska bekvämt med lägenhet.
Ja våren är en härlig tid och det spritter i hela kroppen.

Kvällarna börjar bli ljusa

Det är så härligt nu när man ställt om klockorna och det är lite ljusare ute om kvällen. Klockan har passerar 18.00 och solen skiner för fullt där ute. Och i dag har det varit en riktigt härlig vårdag, varmt, solsken, fågel kvitter, snödroppar som blommar och ryktet säger att det skymtats tussilago i soliga släntar och ett riktigt säkert vårtecken är att det är fullt av folk i lekparkerna på eftermiddagen. På bänkarna i centrum satt folk och mös i solen och käkade glass, jag det är bara att hoppas att det håller i sig.

I dag servade jag inte min familj med någon mat, det fick de ombesörja själv. Och själv har jag bara två dagar kvar nu inna jag så smått får börja äta också. Det har gått riktigt bra och jag saknar inte heller nu att få äta, inte ens när jag lagar mat till resten av familjen. Hungrig var jag litegran dag två men sen har det inte varit så värst hungrigt heller.

RSS 2.0