Nagel lim

Nagel lim är nog den absolut bästa uppfinning som finns. Tänk en liten limburk med tillhörande pensel, en alldeles fantastisk liten grej. Jag har nog lagat det mesta med det, förutom mina naglar förståss.... Jag lagade skorna när de gick söndar i Turkiet, och jag lagade en anna sko i dag. Vid närmare eftertanke så är det kanske sko lim!?! Ja numera går jag ingenstans utan mitt nagel lim i alla fall.

Paltkoma

Jag blev drabbad av riktig paltkoma i går. Slocknade som medvetslös när jag nattade Emil efter att våra gäster gått. Magen full av palt och så ett glas vin på det, jag då sover man gott hela natten. Diskussion uppstod i går om vad man dricker till palt, norrlänningarna i sällskapet hävdade bestämt att det ska vara mjölk till och inget annat. Medans jag envisades med att det går att dricka vin till. Och med facit i handen så hade jag rätt!!!!! En lite lättare röd sydafrikan passar alldeles utmärkt även till palt. Hur som hellst, vad man än valde för dryck så var det väldigt trevligt och sällskapet var som vanligt i världsklass.

Idag blir det uppstekt palt till middag.......

Palt till middag

I går stod Nicke och gjorde palt till ett helt kompani, så i dag ska det ätas palt högt och lågt och det är inte ok att sluta förrän koman infinner sig. Extra trevligt blir det ju då vi fåt middagsgäster i form av Lingemarks och Enbrands. Ska bli MYCKET trevligt att ses.

Jobbar dessutom hemmifrån i dag då Gry hade hög feber i går och i natt. Men i dag verkar hon vara frisk som en nötkärna. Men det blev en dag hemma från förskolan i alla fall, så här sitter jag och jobbar akompanjerad av Hoobastank från Emils rum och Tre små björnar från Grys samtidigt som att jag försöker blogga. Ja det är entuff värld jag lever i =)


I kväll blir det galej

Idag ska jag inte hem efter jobbet. Hämtning på dagis och lagandet av mat har jag helhjärtat överlämnat till min kära make. För själv ska jag på raj-raj! Ska ut och äta middag på restaurang Cypern med några gamla BMC kollegor, ska bli riktigt skojsigt. Jag och chefen blir upplockade runt 15-tiden här på jobbet, sen blir det väl ett glas vin eller tre på vägen innan vi hamnar rätt på restaurangen.

Boktips

Fick ett tips, eller snarare en uppmaning av Katja att läsa boken THE DIRT: BEKÄNNELSER FRÅN VÄRLDENS MEST ÖKÄNDE ROCKBAND. Och som ett gamalt Mötley fan så såg jag verkligen fram att få läsa den och blev lite ängslig då den var så svår att få tag på, slut såld på många ställen. Men på Pocketshop på Arlanda fann jag den till sist. Och det var under min vistelse i Turkiet som jag slukade den 568 sidor tjocka boken från pärm till pärm. Jag ömsom skrattade, grät, förfasades och tyckte synd om dessa killar. Jag häpnade gång på gång över kvinnors dumhet, hur en del är beredda att göra precis vad som hellst för att få sig ett nyp med en rockstjärna. En
fantastisk bok där ingenting censurerats om fyra killar och deras rock karriär och livsöden.

Kan inte låta bli att gilla

Nu har även jag sett henne i tv rutan, den omtalade svenska Hollywood frun Anna Anka. Och jag kan faktiskt inte låta bli att gilla henne och tycker att hon är ganska underhållande med sin direktsändning från hjärnan. Och sen är det ju riktig ögongodis att se hur det vackra och rika folket "over there" bor och lever. Det finns ju folk och så finns det folk och så finns det de med gräsligt mycket pengar.

Så ja, ber min man mig om en avsugning på morgonen när han vaknar så är det min plikt som hans hustru att ställa upp....................Och på så vis slipper jag en sur och grinig man. Det säger Anna Anka och då måste det ju vara så.

Åter i verkligheten

Det var lite motigt i morse när klockan ringde 05.30 och hellst hade jag bara vänt mig om och sovit vidare. Emil knorrade lite när jag väckte honom och sa:
-Men mamma, det är ju mitt i natten. Se själv, det är alldeles mörkt ute.
Och Gry satt och gnuggade ögonen bra länge. Men när de insåg att det var måndag och dagisdag så tinade de fort och såg fram mot att få träffa alla sina kompisar igen. Det är ju faktiskt 3½ vecka sedan de var där sist. Och själv tyckte jag att det var riktigt najs att få komma tillbaka till jobbet. För hur det än är så gillar jag att gå till jobbet och göra nytta och träffa folk.

Hade endel att ta tag i när jag loggade in på min dator. Och det är enhel del pyssel med att byta namn. Och just nu är jag mer övertygad än någonsin om att vi skulle tagit mitt. Nicke Niininen hade ju varit klockrent. Eller vad säger ni? Ja pappret från skatteverket kom jag i alla fall ihåg att ta med och lämna till lönekontoret (värre var det med ett visst minneskort som jag ochså skulle skickat) och sen rullade det på ganska fort. Vips så var det Nina Sydlén i alla system och i morgon måste jag i väg till säkerhetsavdelningen för att fotograferas till mitt jobb leg. Måste även ta mig till banken för att fixa ett leg. också. Visserligen kan jag använda det jag har på jobbet, men om jag skulle sluta en dag så måste jag ju lämna tillbaka det, så det är lika bra att ha ett privat också. Men det där med att gå till banken är ju inte plätt lätt. Var finna det ett bankkontor???? Och när man väl hittar ett så har de inte öppet på sånna tider som en annan kan gå eftersom jag då är på jobbet. Ja det är mycket med det jordiska. Jag röstar för NICKE NIININEN!!!!!!!!! Fast det är väl försent.......

Och i morgon ska jag i väg till Vallentuna och Evis för att snygga till naglarna.

Fotograf bilder

På begäran kommer det här lite fler bilder som fotografen i Turkiet tog.
















Edsbackamarknad

Hade sedan tidigare bestämt med Emil och Gry att vi skulle till Stinsen och köpa nya överdragsbyxor till Emil på Polarn o Pyret idag. Och så såg jag av än händelse på fb att det var Edsbackamarknad idag och vips så var eftermiddagen fullbokad också. Eftersom Nicke inte är hemma så tog vi bussen så nära man kan och gick resten. Handlade överdrags byxorna och så blev det en hög med mjukis byxor på Lindex och lite leggings till mig. Ett stopp i inne lekparken som belöning för att det varit så duktiga innan vi gick och åt lunch. Sen promenerade vi till slottsparken och gick på Edsbackamarknad. Emil hittade en ny Iron Maiden tröja och Gry ville ha en monstertröja, men när hon väl skulle välja en så blev det en med Mimmi Pigg. Vi gick runt där och strosade och kollade, köpte lite popcorn och satte oss på en klippa och fikade och mös i solen. Och så blev det lite leksaker till barnen innan vi promenerade hem. För att orka gå hela vägen så var vi tvungna att göra ett glasstopp och fylla på med energi. Barnen hade haft önskemål om att stanna till i lekparken en stund, men när vi väl var framme så orkade de inte utan ville gå hem direkt, de var helt slut och deras mamma med. Trötta och hungriga som vi var så blev det givetvis en krigszon här hemma innan middagen blev klar. Men med tacos i magen så blev allt ljust och vackert igen, och ännu bättre blev det när Nicke uppenbarade sig i hallen.

Fortfarande semester

Här har de flesta av oss semester fortfarande, jag och barnen sov till 8.45 medans Nicke klev upp vid 06.00 för att åka i väg på den obligatoriska årliga golfhelgen med jobbet.

En fantastisk sensommar dag har vi haft med sol från en klarblå himmel och 20 grader varmt. Så då passar det ju bra att visa lite mera semester bilder från Turkiet.

Nyanlända och spanar in uteplatsen (klicka på bilder för att förstora den)

   

Blekfisar på väg att äta middag dag 1



Game room

   

Emil tänker på säkerheten framförallt. Armpuffar, badring liggandes på en luft delfin i ca 1 dm djupt vatten. kan ju säga att hans försiktighet gick över allt eftersom dagarns gick.



Gry guppar runt på djupare vatten



Man måste torka upp i mellanåt





Emil har lämnat några av flyt grejjerna och fått på sig ett cyklop, efter de var han mer under vattnet än över.



Det finns inga dåliga väder!!!! En mulen dag med regn på eftermiddagen hade vi. Passade på att shopa då.



Glass är gott. Men man fick vara snabb för att hinna få i sig den innan den smalt.



Salta vågor är kul att leka i.

   

Stranden sträckte sig kilomerter efter kilomerter och bjöd på 28 gradigt salt och vågigt vatten.



Sandbygge



Man måste återhämta sig en stund i skuggan.



Eller så kan man ta en paus i solen



Barhäng

   

Det fanns bananträd på hotellet, det tyckte barnen var galet skoj.



Och under trädet var det djungel mysigt.



Vecka 2 så har vi förflyttat oss till den djupa delen av poolen.



Och Emil kastar sig i helt orädd.



Vi var mera i vattnet än ovanpå.

     

 Men i bland låg vi på tork



Efterrättsbordet på middags buffén



Vad passar bättre som avslutning än en fantastisk familjebild





Utflykt

Man hade verkligen inte behövt lämna hotell området, för allt man kunde tänkas behöva fanns ju där. Men när vi bokade resan så sa Emil att han ville åka iväg och se de trasiga husen. Och självklart åkte vi i väg och kolla på dom.











Man måste ju stanna upp och se ut över havet.



Och där ute kom kapten krok i hans sjörövar skepp.



Jag fastnade också på bild



En välbehövlig glass paus i värmen.



Med munnen full av glass så såg vi ut över hamnen.






Någon fyllde år!


Ett STORT grattis till världens bästa 3-åring.




Det blev middag på restaurang och glass i stora lass. Inte så dumt med kalas i Turkiet när allt kommer omkring, och paket hade vi med oss.







Efter middagen blev det lite barhäng med en irish coffee





Sen när vi kalasat klart var det bara natti natt som återstod.




Hemma

I natt vid 3-tiden kom vi hem och fick stupa i säng. Vi har haft det helt underbart och det är nästan svårt att sätta ord på det senaste 2 veckorna. Ultimat avkoppling är en bra summering. Denna otroliga bekvämlighet ledde dock till att vi inte sett så mycket av Turkiet, men det gör inget för det kan vi titta på en annan gång. Det blev ingen shopping heller då barnen givetvis tyckte at det var dötrist att gå på stan och glo i affärer när man kunde leka i salta vågor eller glida runt i poolen, eller härja i Mini land.
Hotellet bjöd på ljuvig mat varje dag, och den som säger att Turkarna inte kan göra vin har helt enkelt inte smakat de goda turkiska vinerna. Visst här hemma så föredrar jag de lite mera fylliga vinerna men där nere i värmen så var det perfekt med de lite lättare sorterna. En favorit vi hittade vi som heter Angora och det dracks både till lunch, middag och lite här och var. Den turkiska ölen var inte min melodi, för besk.

Jag ska försöka återkomma under dagen med bilder och berätta mera om hur vi haft på vår ljuvliga resa.

Klara

Väskorna är packade, soporna tömda, barnen sover och allt är klart. Ska själv snart ta och krypa ner i säng för att hinna få några timmara sömn innan klockan ringer mitt i natten. Ja det blir ju ett helt litet äventyr för barnen att kliva upp mitt i natten för att åka iväg till flygplatsen.

Det ska bli skönt med lite sol och värme. Och en bloggpaus på 2 veckor kommer på köpet. Fast man vet aldrig, kanske det blir något litet inlägg från Turkiet så håll ögonen öppna.

Och när vi är hemma igen så hoppas jag att det finns masor av bilder här hemma från vårat bröllop som kan publiceras.

Jobbar fast hemma

Jobbar in i det sista men gör det vid min dator hemma i alla fall. Men måste även avlägga en visit på mitt kontor under eftermiddagen för att lämna över det som är ogjort.

Ligger så pass mycket steget före här hemma att ALLT redan är packat. Helt otroligt! Fast med tanke på när klockan ringer i morgon så är det inte läge för att ha något halvgjort när vi går och lägger oss i kväll. För klockan ringer nämnligen 03.00.


RSS 2.0