Bäst att passa på!

Emil han knappt få i sig sin middag innan han hade skorna på sig och var på väg ut för att cykla. Så nu är killlarna ute och leker och vi tjejer är kvar inne. Blev nästan lite förvånad då Gry inte ville gå ut, men förstod ganska snart vad det berodde på. Efter två minuter i soffan tittandes på Bollibompa så har hon somnat.

Ja det är bäst att passa på att vara ute och leka om kvällarna så länge det är ljust. För det dröjer inte länge innan mörkret är här och det är svart som natten efter att vi ätit middag. Men eftersom vi köpt lyse till hans cykel så ska väl det inte vara något större hinder.

Love is in the air!

Det är något visst med sista helgen i augusti, kärleken bara sprudlar då.

Min söta syster förlovade sig med sin kärlek Danne. Stort grattis till de båda!

Bröllopsdag

29 augusti 2009 var den dagen jag och Nicke tackade jag till att leva med varandra inför vigselförättaren. Men är det då man ska fira sin bröllopsdag? Inte om man frågar mig. För mig och även för Nicke kommer våran bröllopsdag alltid att infalla sista lördagen i augusti oavsett datum, för det var just det det var när vi gifte oss.

Så igår firade vi våran bröllopsdag, och det började med en guldfylld pressent från min make vid frukostbordet som fick pryda mina öron och den avslutades med en fantastisk middag på Edsbacka Världshus. Barnen var i tryggt förvar hos Enbrands där de åt pizza och hade det fantastiskt bra.

Jag och Nicke började med ett glas champagne var, Taittinger Brut Réserve.

Till förrätt åt jag tartar på lax och laxrom som var gudomligt god. Och Nicke åt rencarpaccio med syltade kantareller och hjortronvinaigrette som inte heller verkade gå av för hackor.

Varmrätt för min del blev stekt marulk med chablissås, chatkakrabba och forellrom och Nicke tog sjötunga meuinière. Till förrätt och varmrätt så delade vi på en flaska österrikiskt Langenloiser Pinot Noir från 2003. Och jag blir alltid lika imponerad när man beställer vin på rekomendation. Smakerna bara exploderade i munnen.

Till efterrätt blev det chokladterrin med bärcoulis och till det ett glas Delitia Recioto, och det var så sagolikt gott att det måste provas igen. Nicke tog en kaffecombo beståened ev espresso, chokladtryffel och cognac.
Och när alla rätter var avklarade tog Nicke en whiskey, själv var jag så proppmätt så jag var nöjd med att bara sitta och jäsa och däsa en stund.

En fantastisk kväll med bästa tänkbara sällskap.

Fotboll

Idag drar fotbollen i gång för Emil och han är taggad till tusen. Det var ju lite si och så med lusten för fotboll de senaste gångerna innan sommaruppehållet och vi kunde inte riktigt förstå varför han helt plötsligt inte tyckte det var roligt längre. Men sen har det kommit fram att han haft "fel" kläder. Troligen har någon retat honom för att han inte hade fotbollskläder utan en vanlig t-shirt och ett par vanliga shorts och gympaskor. Man blir alldeles matt! Precis som om det skulle spela någon roll i den åldern, men tydligen gör det det. Så nu har det shopats fotbolls kläder, strumpor och skor och lusten för fotbollen återkom. Och jag inser att jag inte är ett dugg bättre än de andra föräldrarna som driver på att ha "rätt" kläder. För det är ju trotts allt vi vuxna och föräldrar som bär ansvaret över vad som är rätt och fel.

Nu hoppas jag bara på uppehålls väder i Edsberg i kväll, för i regnväder så tryter min fotbollslust.

Skolstart och utan stödhjul

Det har varit en stor dag för min förstfödde idag. Det är ingen liten småkille som går runt här inte utan en stor skolkille. Första dagen på skolan hade varit jätte spännande och pappa var med honom och han ser fram mot morgondagen då han får träffa sina nya och gamla kompisar.

Och som om det inte var nog med stora händelser så ville han att vi skulle ta bort hans stödhjul på cykeln idag. Så efter middagen så gav vi oss av med skiftnyckeln i högsta hugg. Och jag hade förväntat mig att få springa benen av mig dubbelvikt hållandes i hans pakethållare. Men så fel jag hade, han hoppade upp på cykeln och cyklade iväg som om han aldrig gjort annat och kvar stod jag där och gapa. Han tyckte att det var lite svårt att komma iväg innan han fått upp fart, men då visade hans nya klasskompis, Teodor hur han skulle göra. Hur pedalerna skulle stå för att få bästa fart på en gång. Det var så rart att jag nästan fick hjärtvärk av att se på dem. Det är en riktig kompis det. Sen var det bara cykla som gällde och det gick fortare och fortare och han blev modigare och modigare. Visst en och annan vurpa blev det, han fick styret rakt i bröstkorgen en gång så det gjorde ont och blod kom det på armbågen. Men han reste sig upp borstade av sig och hoppade upp på cykleln igen.

Långhelg

Eftersom dagis och skola haft stängt torsdag och fredag för planeringsdagar så började helgen lite tidigrare för min del. Nicke var hemma med de små i torsdags och efter lunch så åkte han iväg för att lämna dem i Nynäshamn hos Maarit där de skulle sova över. Sen kom han och hämta mig på jobbet och jag kunde påbörja min helg. Eftersom vi fick en barnfri kväll sådär mitt en torsda så gick vi mer på Krutan och åt en brakmiddag med betoning på brak. Det var libanesislk Meza för hela slanten och eftersom det tog så lång tid att avnjuta denna delikata middag så han vi med att tömma två flaskor rött till. Mycket gott och vi var mer än mätta när vi gck hem.

Det blev inte mycket till sovmorgon på fredagen eftersom Nicke skulle iväg och jobba och då jag ändå var vaken så gick även jag upp. Hade lite mysmorgon och njöt av tystnaden tills det var dags för mig att ge mig av. 11.00 hade jag en tid hos Evis i Vallentuna för att fixa naglarna. Och när de var klara så tog jag sikte på Nynäshamn för att leta rätt på mina barn. Det tog sin lilla stund att åka ut dit kollektivt kan jag ju säga, men vid 14-tiden var jag framme och Maarit, Abbe, Emil och Gry mötte upp mig. Vi gick och fikade lite vid hamnbodarna då jag var hungrig som en varg och de övriga var glass sugna i värmen.

På väg till Maarit så slank vi in på Åsas kläd- och leksaksförmedling. Ett fantastiskt ställe som man kan göra världens fynd på, och jag önskar att det låg lite närmare. Hittade en så gott som oanvänd trampbil till Emil, Gry hittade en ny hund som nästan är större än hon själv och så lite annat smått och gott fick vi också med oss.

Nicke kom även han ut till Nynäshamn efter han slutat jobba. Och till middag åt vi diverse skaldjur så som kräftor, räkor, ostron och kungskrabb ben och så drack vi bubbel till det. Mumsigt värre! Vi sov kvar där och morgonen där på när vi ätit frukost så gav vi oss av därifrån. Vi funderar på att göra om det varje fredag! Hehe.

Klockan han bli ganska sent på eftermiddagen innan vi kom hem då vi strosat runt i Nynäshamn och åt lunch innan vi åkte hemmåt. Väl hemma så satte vi igång och städa vårat hem.

Idag har vi varit till Stinsen och handlat lite "terminstart grejjer" och strosat lite. Eftermiddagen spenderades ute i lekparken och Emil trampade runt på sig trampbil och Gry puttade runt på sin vagn där en av helgens nya hundar låg. Det blev nämnligen en till ny hund idag då vi var in på BR.

Och efter middagen så satte jag igång att leta rätt på alla våra småpengar som ligger och skramlar här och var i diverse burkar skålar och sparbössor och hittade 1530 kr! Och de vägde 5.98 kg! Det ska jag släpa på i morgon för att ta med till banken. De går oavkortat in på vårat Turkiet-konto. 9 september kan man börja boka nästa sommars resor hos Ving, och vi ska hänga på låset så vi får bästa tänkbara resa under två veckors tid.


Jobba hemma

Idag blev det till att jobba hemmifrån. Emil är lite hängig med snor i näsan och hostar så han fick vara hemma för att pigga på sig tills i morgon. Jag är väldigt tacksam över att jag har möjligheten till att jobba hemmifrån, men det känndes inte helt bra att vara hemma 3:e dagen efter en 7 veckor lång ledighet. Det mesta på jobbet har jag hunnit bena ut men det känns som om jag skulle behöva vara där. Men idag får de klara sig utan. I morgon är jag åter på plats för då är Nicke ledig eftersom dagis och skolan är stängd pga planeringsdag. Då kan jag jobba från tidig morgon till sena kvällen. Och när jag kommer hem i morgon från jobbet är min älskade barn ute i Nynäshamn och hälsar på moster Maarit och ska sova över. Så jag och Nicke har en barnfri kväll och natt framför oss. Den ska spenderas till en början på Krutan med god libanesisk meze och gott vin. ;D

Förkylt

Höstterminen hinner inte ens börja innan det snoras och snörvlas här. Efter vår lång ledighet så blev mötet med alla bakterier ute bland folk brutalt och den ena är snorigare än den andra. Den enda som verkar helt kry är Gry. Så vi får se imorgon i fall att det blir något fritids för Emil eller ifall att han blir hemma.

Gry har det lite jobbigt på dagis nu när hon inte har storebror med sig. Lämningarna är ångestladdade och fulla av gråt. Och det är inte så att hon slutar direkt när man passerat runt hörnet utan hon fortsätter att gråta och gallskrika alldeles förtvivlat när Nicke gått så hon skrämmer slag på de andra barnen. Man får hoppas på att det är tillfälligt och att det snart går över.

Det gick fort!

Tiden går fort när man har roligt brukar man ju säga. Dagen gick rysligt fort och kul var det att vara tillbaka på jobbet. Men skulle lätt kunna säga att jag har haft det fullt upp idag, väldigt rörigt och mycket förvirrat. Men jag gissar att morgondagen kommer att kännsa lite klarare.

Inte ens barnen protesterade då det var dags att kliva upp kl 06.00, utan de var lika förväntansfulla över att vardagen var här igen som jag. Och Gry for med Nicke till dagis och jag och Emil promenerade till skolan.

Och det var två trötta yrväder som somnade utan protester i just den tid man ska sova när vardagen är här med sina tidiga mornar.

MC Collection

Idag har vi gynnat den lokala kulturen och besökt MC Collection som ligger 10 minuters promenad från oss. Inget ställe man spenderar en hel dag på, men väl värt ett besök och man slår lätt ihjäl en timme eller två. Så det var en perfekt sysselsättning denna söndag förmiddag. På väg hem så stannade vi för att äta lunch på restaurangen nere i Edsbergscentrum.

Och i morgon är det dags för oss alla att återgå till verkligheten, så det är hög tid att leta fram allt som ska med barnen typ regnkläder och extra kläder, så man slipper irra runt i morgon i ottan och leta.

Drönare

Det är något visst med mitt fina kök. Drönarna vill komma in och dö där!!!! Varje morgon måste jag dammsuga rent efter döda/halvdöda getingar som gjort sitt och blivit utkastade av sin drottning. Gissar att det finns ett getingbo någonstans ovanför mitt köksfönster. Vi har inte haft några problem med levande getingar som flugit in i sommar, tack och lov. Men en död geting kan göra nog så ont att trampa på, så det gäller att kolla vart man sätter ner sina tassar.

Äventyr

Idag har det varit kalas i Morgongåva eftersom Erik fyllt 12 år. Och Nicke är ju som sagt inte hemma och eftersom det inte finns något i världen som skulle få mig att missa att uppvakta Erik så åkte vi kollektivt. Och det funkar det med, tar bara lite längre tid ;o)

Klockan ringde 05.30 och jag gnuggade sömnen ur mina ögon innan jag hoppade in i duschen. Vi såg det som en liten övning inför måndag att kliva upp "vanlig" vardagstid. Barnen klev upp utan protester vid 6.00 då jag väckte dom och fick i lugn och ro ligga och vakna till i soffan med ett glas o´boy var. Kl 7.00 gick bussen. Först tog vi buss till Sollentunacentrum, där bytte vi till pendeltåget till Märsta, i Märsta blev vi stående i 30 minuter för att vänta på tåget till Uppsala och i Uppsala bytte vi till buss till Morgongåva. Det tog oss ganska exakt 3 timmar, sen var det en liten promenad som tog oss 30 minuter då vi stannade till och tittade på det ena och det andra.

Väl hos Erik så blev det storslaget kalas med smaskig salladsbuffé och gott fika. Och det kom lite fler mostrar till Erik med tillhörande män och en mormor och morfar.

När det var dags för oss att tänka på refrängen så orkade barnen inte gå till bussen. Och det var väl tur att den gula taxin, tillhörande John fanns där och kunde skjutas oss till bussen. Och det är väl för väl att man har en syster som aldrig slänger någonting, för hon rotade fram två st bilbarnstolar så att både Emil och Gry kunde åka säkert i bilen.

Sen var det bara att ta samma sväng med buss och tåg igen fast åt andra hållet. Denna gång slapp vi bli stående i 30 minuter i Märsta i allafall, och resan hem tog bara 2.5 timmar. Så kl 20.00 kunde jag servera middag till 3 hungriga varelser.

Måste säga att jag har fantastiskt duktiga barn och jag är så stolt över dem. Trotts att det varit hett som i helvetet idag så har det inte gnällt och de har uppfört sig som änglar hela dagen. Och inte nog med det, de är söta som socker också. Gissar att de kommer somna ovaggade så fort jag stoppar dem i säng, det lär i alla fall deras mamma göra.

Nicke på vift

Maken har nu åkt iväg på party-helg med sina spelkompisar och är åter på söndag kväll. Hoppas att han har det riktigt roligt. Han gjorde som en sann partyveteran och packade med sig Resorb ;D

Jag och barnen har roat oss kungligt idag. Efter en skön sovmorgon åkte vi in till den Kungliga hufvudstaden. Vårat uppdrag var av den omöjliga arten, nämnligen att hitta ett kort med Stinky på till Erik som har kalas i morgon. Som sagt det var helt omöjligt, det enda vi hittade med Stinky på var en pipmugg och kalsonger i stl 122. Tror inte att han hade velat ha det. Mumin grejer är väldigt svårt att hitta över huvudtaget i detta avlånga land, tänk att man måste åka över Östersjön för att hitta dessa ljuvliga krabater.

Vi passade även på att inhandla ett par nya jeans till Emil, vilket inte är det lättaste till min spinkiga lilla kille. Och så var vi förbi på Maarits jobb och sa hej, och fick lite kaffe och choklad. Vi han även säga hej till Nina Larsson (för er som inte vet så är det min systerdotter) som också jobbade idag.

När magarna började kurra så gjorde vi det enkelt för oss och gick på McDonalds och mumsade lite. Och sen tog vi en promenad genom den varma staden till Humlegården och där blev vi kvar på parkleken hela eftermiddagen. På vägen hem blev det ett stopp på 7Eleven, slush till barnen och en stooor yoghurtglass till mig.

Och vår beskärda del av fredag den 13 har vi också fått. När vi står i Danderyd kl 16.30 och ska kolla när bussen går, konstaterar jag att det är ca 10 minuter kvar tills nästa går. Något matta, varma och hungriga efter dagens strapatser så söker vi upp en plats i skuggan för att vänta dessa minuter. Dessa minuter blir väldigt långa ska det visa sig. För nästa buss kommer inte, och inte bussen efter det heller och vi blir stående i en halv evighet. Kl 17.15 dyker en buss 607 upp som en hägring i horisonten och lyckan är total. Och många var vi som ville med. Jag brukar inte vara den som hettsar på en buss för att få sitta, men idag vässade jag armbågarna och intog ytterkanten på trottoaren så att jag och barnen skulle få sitta. Att stå på en het buss med två trötta och hungriga barn samt en trött och hungrig mamma hade varit mer än jag klarat.

Väl hemma blev det middag bestående av färsk tortelini och ostsås. Och nu sitter barnen nyduschade i soffan och har fredagsmys bestående av öl-korv och paprika samt dricker oboý till det. Och snart är det dags att stoppa dem i säg och det gäller även mig. För vi ska upp tidigt i morgon och påbörja vårat äventyr till Morgongåva med komunala färdmedel. Vi har bestämt att vi ska ha frukost picknick på bussen så att vi får sova så länge som möjligt.

Nääää

Jag är inte helt mentalt förberedd på att Nicke åker bort i morgon och är borta hela helgen. Och att jag då ska ta mig komunalt till Morgongåva med barnen på lördag. Nä det är jag inte helt förberedd på, men det får gå som det går. Och man får bryta ihop och gå vidare X fler om så nu krävs.

Fast mina barn är ju så fantastiska varelser så det blir nog inga problem.

Skrivkramp

Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Jag och Gry går mest runt och myser och har det bra medans Emil är på fritids mellan kl 9-14.30. Han tycker (än så länge) att det är jätte kul där. Och jag förmodar att det kommer att bli ännu roligare när fler "Lotusbarn" kommer. Än så länge är det inte så många barn och de har bara en avdelning öppen. Nästa vecka kommer det säkert lite fler och 23/8 börjar skolan.

Fritids

Idag tog sommarlovet slut för Emil och det var dags för första dagen på fritids. Så klockan ringde kl 7.00 i morse och själv trodde jag inte att det var möjligt för mig att vakna då. Så tidigt har jag inte slagit upp ögonen och klivit upp på bra länge. Men det var bara att bita ihop och svänga benen över kanten. Tur vi tar lite mjukstart och inte behöver gå upp i vanlig tid i alla fall. Jag och Gry ska ju inte tillbaka till verkligheten förrän nästa vecka.

Emil var riktigt förväntansfull och söt som få då han tog sin nya skolväska på ryggen och knallade iväg, och Gry tyckte det var jätte spännande att få följa med storebror till skolan. Emil ville inte att jag skulle gå så jag och Gry stannade där ända tills de skulle gå till matsalen för att äta lunch. Då passade vi tjejer på att gå hem för att få oss något att äta också. Och eftersom Gry fick välja så blev det korv med bröd. Själv var jag inte så sugen på det så jag gjorde en halloumi sallad till mig.

Vi var tillbaka på skolan vid 13-tiden och Emil for runt som en duracellkanin med sina nya och även några gamla kompisar. När klockan började närma sig 13.30 känndes det som att det var dags att avsluta denna första fritidsdag och Emil kände sig väldit nöjd med dagen och tackade för sig.

På väg hem så gjorde vi ett stopp på Figges som öppnat idag efter att haft sommar stängt och åt lite glass.

Världens bästa make

Utan tvekan så har jag världens bästa make på alla sätt och vis. Medans jag är och roar mig bland hårdrockare på Sonisphere så roar han sig med att fixa fint i vårat hem. Han har monterat ihop våran köksskänk som han köpte härom dagen och ställt den på plats. Och i och med det så blir han tvungen att möblera om lite varstans i vårat hem för att allt ska passa in. Han har bytt ut våra köksgardiner mot ett par nya som han köpte i sommras. Det är så fint i vårat hem nu och köket är ett helt nytt kök. Och som om detta inte vore nog så hade köpt thai-mat till mig som stod och väntade när jag kom hem mitt i natten och var vrål hungrig. En bättre man går inte att finna.

Och idag har vi gått runt på IKEA och hittat lite små prylar för att förfina vårat hem ännu mer. Och avslutade dagen med en utflykt till Vaxholm där vi åt glass i stora lass och tittade på båtarna.

Nu är jag så galet trött efter gårdagens strapatser så jag tar nog och lägger mig också när jag ändå ska natta barn.

Sonisphere

Jag har nog aldrig varit med om att det kommit så stora mängder vatten från himlen på en och samma gång! Det regnade så mycket stundvis att det var helt galet och man kunde bara skratta åt det. Men jag har haft en århundradets upplevelse i alla fall. Det går inte att jämföra med att vara där som publik, för det är givetvis något helt annat att stå framför scenen än att vara bakom. Jag hade alltså min placering backstage, och där kommer man det mesta väldigt nära, ljudupplevelsen är klockren utan att man behöver öronproppar. Folket är glada och trevliga. Och sen kan man ju alltid smyga fram och kolla lite på det som händer på scenen. Och i slutet av Iron Maidens konsert, som var den sista för kvällen, så kom en security kille i sin elbil och bad mig och två till hoppa in och sa: Nu tjejer ska ni få hjälpa mig att få ut Maiden, hoppa in. Ja det blev inte så häftigt som man kan tro. Men vi banade väg genom festivalen så att de bara kunde köra ut när de spelat klart. Och vi blev stationerade i nödutgången. Och när väl Maiden åkte ut så vinkade de åt oss och tackade för hjälpen ;o)

Ja, jag behöver väl knappast säga att jag fick stor användning av regnställ och gummistövlar. Och jag är så tacksam över att jag packade med mig så mycket ombyte, och att jag hade två regnjackor med. För vad hjälper Gortex då det rinner ner vatten via halsen och nacken och kryper in vatten genom ärmarna. Det tar inte långtid innan man är blöt inpå bara skinet. Fötterna höll sig torra hela kvällen och natten, tack Elisabeth för det. Och regnbyxorna höll också tätt. Men det som gjorde mig väldigt förvånad var att vi var så få som hade gummistövlar. Men jag såg väldigt många dyra märkesskor som blev förstörda i lervällingen.

En galet kul, blöt och regnig kväll.
Rock on!

GRATTIS

Det är inte vilken dag som hellst idag. Utan det är min fantastiska gudsons födelsedag idag.

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ERIK ÖNSKAR VI ALLIHOPA!


Solig dag

Idag har det varit en fantastiskt solig dag och jag och barnen har varit ute och lekt. Det var från början tänkt att vi skulle äta lunch i form av picknick på lämpligt ställe. Men när magarna började kurra och vi dukat upp vår smarriga mat och just börjat äta så var det några oinbjudna gäster som ville mumsa tillsammans med oss. När jag hade 3 getingar i min mat och några till surrande runt mitt huvud så frågade om det var någon mer än jag som ville äta inne. Så snabbt packade vi ihop vår lunch och cyklade hemåt och hade picknick runt köksbordet i stället.

Det blev en sväng ut till lekparken efter vi ätit och jag hade gärna stannat hela dagen där ute. Men när Gry fick en geting in under klänningen så hade hon fått nog och vägrade vara kvar ute. Och det kan man ju förstå, det är en nog så obehaglig upplevelse att få in en geting under kläderna även om man inte blir stucken.

När Nicke kom hem var det dags för mig att bege mig av till Stora Skuggan före en informationsträff för oss som ska jobba som säkerhetsfunktionärer på lördag. Jag är sjukt taggad, men undrar samtidigt vad det är jag gett mig in på. Det var en skön avslutning på denna fantastiska dag, egentid i några timmar ute i kvällssolen.

Nya byxor

Har idag inhandlat nya byxor som jag kan jobba i på lördag som säkerhetsfunktionär på Sonisphere. De krav jag hade var att de ska sitta bekvämt och ha fickor utan att för den skull vara mjukisbyxor. Det blev ett par jeans i en icke önskvärd storlek, men det blev en jäkla massa byxa för pengarna.

Tågmuseét

Idag blev det ett besök på Spårvägsmuseét som mina barn kallar tågmuseét. Ja det är ju inte utan att man känner sig som en fossil när man går där bland Roslagsbanans vagnar som man åkte i som barn och bussar som man drog i ett snöre när man skulle plinga. Ja man är visst inte 22 längre, men ganska snygg ändå. I entré priset som landade på hela 40 kr för oss tre så ingår även entré till leksaksmuseét där fastnade jag och Emil vid ett Super Mario spel och Gry var helnöjd med att sitta på en leksakshäst och rida runt. Behöver jag säga att vi spelade tills jag vann och att Emil då surt reste sig och sa att han inte ville vara med längre. Hahah vi är så fruktansvärt dåliga förlorare båda två.

RSS 2.0