Skrapa rutor

Nu är hösten hr på riktigt. I morse när jag gick till bussen så såg jag hur folk stod där och skrapade sina rutor på bilarna. Det såg inte så mysigt ut, och jag är glad över att slippa då jag inget körkort har, och hade jag ett så har vi varmgarage.....


Aldrig mera ledig en måndag

I morse när jag kom till jobbet och såg mitt skrivbord så konstaterade jag att jag aldrig mera ska ta ledigt en måndag!!!!!!!
Det hade fullkomligt exploderat av post-it lasppar högt och lågt, ja det satt nog en på varje tom yta.
Det hade hunnit bli lunch innan jag hade hunnit gå igenom och åtgärdat alla lappar, och det var en hel del sjukskrivningar som skulle läggas in. Ja det är höst nu och den ena förkylningen värre än den andra härjar. Än så länge har vi klarat oss väldigt bra. Men det är väl bara en tidsfråga innan det slår till även här hemma, så det är bara att luta sig tillbaka och vänta.

Läkarbesök gånger flera

Eftersom Emil hade två olika läkarbesök idag så passade jag på att försöka minska på mitt överfulla flexkonto på jobbet och tog en flexledig dag.
Gry tyckte att det var lite märkligt att hon skulle gå själv till dagis, men fann sig snabbt i det och åkte med Nicke. Men när jag försökte locka till mig Emil vid frukost bordet så var det Gry som kom som ett skott och ville ha något att äta, medans Emil hellst ville vara utan. Så Gry åt frukost hemma innan hon gick till dagis och åt frukost!!!
Emil däremot ville inte ha någonting som jag erbjöd tills jag frågade om han ville ha några av gårdagens skansen prins-korvar. Och då sken han upp men han ville ta loss dom själv. Och tryckte säkert i sig 5 st innan han var nöjd, ja ibland kan det väl få bli knasfrukost.

8.45 var det dags för första läkarbesöket, och det var ett återbesök hos våran husläkare som skulle titta i Emils öron och se att de såg bra ut. Och jag hade räknat iskallt med att bli sittande där ett tag, men i bland blir man förvånad. För vi var ute därifrån innan våran läkartid egentligen ens hade börjat, och öronen var så perfekta som de kan bli.

Ja då var det bara att gå till bussen och åka till Emils sjukhus som är Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska sjukhuset. Och givetvis var vi galet tidiga då det gått så fort på morgonen, inte förrän 11.00 hade vi tid på brännskade mottagningen, så vi strosade runt och gick på äventyr i alla spännande korridorer. Vid 10.20 var vi åter i huvudentrén för att möta upp Maarit, hon skulle äta lunch med oss efter vi varit hos läkaren.
Och på brännskade mottagningen gick det galant, och de var så nöjda med hur Emils hand såg ut. Så nu är vi helt frikända därifrån, och risken för en felställning i fingrerna är näst intill obefintlig för om något sånt skulle uppstå så skulle det redan ha hänt menade han på. Så nu blir vi inte kallade dit mera men vid minsta oro så var jag ju givetvis välkommen att höra av mig.
Ja jag kan tro att doktorn var nöjd, för som de siade om Emils hand när olyckan skett och handen var nyopererad så trodde de att han skulle bli tvungen att komma regelbundet tills han vuxit klart. Men så är alltså icke fallet nu.
Och som vanligt blev han bjuden på en piggelin av syster Sanna som tack för ett gott samarbete.

Efteråt så gick vi och åt lunch i restaurangen vid barnakuten, jag tror att de har K.S bästa mat för det är alltid knökafullt där. Men eftersom vi var ganska tidiga så var det inga problem för våran skull. Efter maten så sa Emil att han faktiskt ville ha en glass till efterätt!!! Jag försökte påtala att han faktiskt just ätit en glass, men det argumentet bet inte på honom. Och eftersom han faktiskt varit på TVÅ läkar besök idag så var det ju inte mer än rätt att han faktiskt fick TVÅ glassar, så en Calippo cola slank ner och han t.o.m pressade ur de sista dropparna.

Sen var det dags att säga hejdå till Maarit och ta bussen hem, Emil blev ju lessen som vanligt men accepterade läget då han visste att de skulle ses igen på lördag.
Det var en trött kille som satte sig på bussen och vi han inte långt innan han kurade ihop sig intill mig och somnade, så jag fick bära honom från bussen och hem, tur det inte är långt att gå.
Vi softade en stund hemma och Emil fick vakna i lugn och ro innan det var dags att bege sig till affären och sen hämta Gry.


Skansen

En strålande höstdag med klarblå himmel och hög och klar luft har vi haft hela dagen. Så det var ju givet att åka in till Skansen och gå på höstmarknaden. Först åkte vi ut till Vallentuna och hämtade Maarit och vid 11.00 mötte vi upp Ami och Hanna utanför. Vi tog vägen förbi bageriet och köpte lite nybakade sockerkringlor. Och väl på marknadsplatsen mötte vi Helena och John, några ord han vi byta med varandra innan vi skingrades åt varsitt håll. Vi som varit uppe tidigt var hungriga på lunch när klockan närmade sig 11.30 så det fick bli lite viltskavgryta till barnen och kroppkakor till oss andra. Sen strosade vi runt lite och kollade lite om det fanns något kul att spendera pengarna på och stötte på lite systrar här och var. En syster hade köpt sig 1 METER prinskorv och bjöd runt på!!!!!!!!!! Det som blev över (ganska mycket) stoppade hon ner i Grys vagn och tyckte barnen kunde äta upp. Och de var ju inte så värst nödbädda på att göra det.

Och gå på skansen med barnen utan att ta en sväng förbi djuren går ju inte. Gry blev förälskad i alla de små kaninerna på lill-skansen och ville ta med sig alla hem, och Emil kunde inte få nog av ugglorna.


Det var ett trött gäng som gick till bilen vid 15-tiden, och när vi kom hem så somnade jag en stund i soffan och barnen hade redan somnat i bilen och rörde inte en min när vi bar upp dom. Och mat var det ingen som orkade göra så det fick bli pizza till middag.

Skogsutflykt

Efter en lång jobbvecka så sitter det fint med en skogsutflykt.
Direkt efter frukost så packade vi väskan med fika och lunch, sen mötte vi upp Lenita och hennes grabbar och gick iväg till skogen. Började med att fika lite macka och kaffe/varmchoklad så barnen fick fylla energi depåerna så de orkade rejsa runt i skogen. Det var ingen vidare värme ute, men med överdragskläder och lite fleece där under så höll vi värmen.
Efter lite lek och bus så var energi depåerna tömda och det var dags att äta lunch. Och vad passar inte bättre i skogen än varm korv med bröd. Vid 12.30 började vi packa i hop oss och ta oss hemåt. Gry höll sig varken nästan hela vägen hem, men nästan framme så föll hon i djup medvetslöshet och rörde knappt en min när vi klädde av henne och stoppade henne i säng.
Emil ville kolla på Lejon Kungen men det tog inte många minuter innan även han sov. Nicke har åkt och handla och här sitter jag själv och njuter av tystnaden.
Och om det inte är drivis och hagel i morgon så blir det en heldag på skansen, men givetvis har vi en plan B i händelse av dåligt väder.....Då blir det brandstationen och spana in brandbilarna........och brandmännen hehe Maarit kanske vill hänga med!

Mastodont fredag

PUH en lång dag börjar nå sitt slut och helgen är på intågande.
Idag har vi alltså haft ett rikstäckande seminarium med fullspäckat program, och allt har gått galant och jag skötte mig fin fint. Det är inte klokt vad jag är bra! En tuff men kul dag som gick försvinnande fort och massor av matnyttigt har jag med mig. Och stå i en aula full av folk och prata visade sig vara pice of cake, precis som om jag aldrig gjort något annat i hela mitt liv. Ja det var ju inte utan att jag njöt lite där i rampljuset och när dagen var slut så fick jag mycket beröm av chefen *ler stolt*
Nästa år är det inte vi som är värd för detta seminarium som kallar Budkavlen, utan då packar vi väskan och flyger upp till Umeå för ett två dagars seminarium, ja det ser jag fram mot.

När jag kom hem så var det bara att sätta sig vid dukat bord och äta mat och när vi var mätta och belåtna så sjönk vi ner i soffan och kollade på Bamse. Hade tänkt att vi skulle ta en tur med tandborsten efter det men barnen var av en anna åsikt. Och eftersom det ändå är fredag så gick jag med på att se lite mera film och Lejon Kungen åkte in i dvd spelaren. Ja Emil han ju inte titta så värst länge innan jag hörde små snarkningar från den änden av soffan, och även Gry ville gå och borsta tänderna efter en lite stund.

Och själv är jag ganska trött men samtidigt ganska taggad efter denna dag. Ideérna sprudlar i min lilla hjärna och det är nästan så att jag grämer mig över att jag är flexledig på måndag, för jag vill till jobbet och omvandla ideér till verklighet!!!!!!!!!!

Fullt ös.

Det har varit mycket nu ett tag.......Och de få lediga stunder som blivit har jag helt ägnat åt att dumstirra in i en vägg eller läsa några rader i min förtjusande bok, Ett bedårande barn av sin tid. Men eftersom jag varirt så trött när jag väl fått några minuter över så hinner jag inte många meningar innan bokstäverna dansar runt framför mina ögon.

I måndags så var det knappt att jag han hem odch laga lite mat och tugga i mig det fort som attan innan det var dags att kasta sig ut genom dörren och iväg på föräldrarådsmöte på dagis. Och eftersom det är jag som är sammankallande så kan jag ju inte järna skita i det heller, och så hade jag ju dessutom lovat att komma lite tidigare så att jag och förskole chefen kunde sammanställa lite material som jag skulle ta med mig. Och eftersom jag hade endel att ta upp till diskussion så blev vi ju kvar ganska länge. Hem och dyka direkt i säng.

I tisdags så gick jag tidigare från jobbet och hämtade barnen redan vid 14.30 och tillsamnmans med Lenita och hennes killar så gick vi till kyrkis. Och på kvällen när barnen somnat så sjönk jag ihop i en hög isoffan och kollade på idol.

Och igår blev det en lång dag på jobbet. 7.30-21. Har jag sagt att jag jobbar 75%!!!!!!!! Tror inte att jag lyckats med det konststycket en endaste dag. Mellan 14-21 var det möte på möte, men tillslut så skjutasde min chef hem mig. Och då var vi båda ganska matta i pälsen.

Och i dag har jag haft halvdag kurs och fick lite lugn och ro i morse eftersom jag inte började förrän 8.30. Så när jag fått iväg Nicke och barnen så satte jag mig i lugn och ro och åt frukost och drack kaffe.
Kom iväg i hyfsad tid från jobbet och kunde hämta barnen lite tidigare. Så vi passade på att stanna ute en stund i sommar värmen som råder där ute.

Och i morgon blir det en lång dag igen på jobbet, 7.30-18. Vi ska hålla i ett seminarium dit vi bjudit in alla bemanningscenter i hela sverige. Puh jag blir matt bara jag tänker på att stå där i aulan i morgon och prata om något som jag inte har riktigt kläm på. Ja jag får skylla på att jag är nyanställd......Ja det är ju tur att jag inte tycker att det är obehagligt att prata inför stora grupper, men jag hade järna varit lite mera förberedd.........

Edsbacka marknad

Morgonen började med lite sovmorgon då Maarit lät oss sova och tog barnen. Gissa om hon är världens bästa syster/moster/svägerska???? Vid 8-tiden när jag kom upp så låg Maarit, Emil och Gry tätt ihop kurade intill varandra i våran lilla soffa och hade mysmorgon med tv, det såg så mysigt ut att jag hade lust att krypa ner hos dom. Men jag sansade mig och gick ut i köker och lagade frukost i stället.

När jag skulle klä på mig så svor jag eder över att det inte fanns en endaste strumpa som var hel, den ena värre än den andra. Ja tillslut så hittade jag något i alla fall som höll ihop någorlunda och vi kunde börja bege oss mot Edsbacka marknad. Och som vanligt så var där knökafullt med folk och bland det första jag ser är ett stånd som säljer STRUMPOR!!!!!! 10 st för 100 kr, som hittat! Så nu har jag i alla fall 10 st hela strumpor och alla trasiga och snart trasiga har åkt i soporna.

Vi strosade runt där och tittade, handlade lite och pratade med folk. Maarit drog vidare efter ett tag men jag, Nicke, Emil och Gry stannade kvar. Vi tog en liten promenad ner till slotts parken och kollade lite på fåglarna när vi lessnat på att trängas och barnen hade spring i benen. Sen gick vi tillbaka till vimmlet och mötte familjen Enbrand och strosade lite med dom innan det var dags att bege sig hemmåt för att det började närma sig middags tid.

Ja så det blev en heldag ute på Edsbacka marknad det, många mötte jag som vi kände men INTE familjen Mattson!!!!!!

Väl hemma och efter att vi ätit middag och det egentilgen var dags för att börja tänka på natti natti. Så började vi istället att möblera om i Emils rum. För han hade ju lämnat in ett litet önskemål om att ha sängen på en annan plats än vad den stod, och varför inte, det är ju hans rum så det måste ju han få bestämma. Och i morgon så är det dags för Grys rum.

Lördag

Arbets veckan är slut och Lördag är här. Och igår var första gången på jobbet som jag kännde att jag vet vad jag pysslar med och att jag hade lite flyt och koll på läget. Och genast kom Sigrid med något nytt som jag ska lära mig....puh, men kul är det. Men många ute på avdelningarna passar på att skälla lite på mig då de möter mig och tycker att det är tok dumt att jag ska sitta på kontoret, att de behöver mig ute på avdelningarna....hehe men det är slut på det nu.
Och Emil har bestämt sig för att bygga ett eget sjukhus där jag kan få jobba!

Efter att ha sålt massa grejjer på blocket så sved pengarna i fickan och det vart bråttom iväg och spendera dom. Och jag är så nöjd med att jag faktiskt spenderade det mesta på mig själv. En ny jacka att hålla mig varm i och en ny handväska. Det var länge sedan jag hade en handväska, det har mest varit skötväska de senaste åren! Och givetvis blev det en hög med kläder till barnen också.

När vi kände oss nöjda med vårat shopande på Stinsen så åkte vi och fikade hos Maarit, och när vi ändå hade henne innom en armlängds avstånd så tog vi med henne hem, ja vi tyckte det verkade bäst så.

Tröttmössa

Idag när jag hämtade barnen på dagis så var jag helt övertygad om att Emil var sjuk. För i stället för det pigga lilla bustrollet som brukar rejsa runt i turbo så möttes jag av en ynklig lite glåmig pojke som låg ihop kurad i dagis vagnen in virad i en härlig fleece filt. Och bara vid förfrågan om han orkade kliva ur vagnen och gå hem så började underläppen att darra på honom, och eftersom jag inte hade våran vagn med mig så var det inget annat att göra än att låna med sig dagisvagnen. Och där låg han och såg ynklig ut ända tills vi var hemma och jag var helt säker på att jag skulle få lyfta upp en febervarm kille. Men så var alltså inte fallet, inte ett dugg sjuk, bara lite trött. Ja fast det är ju inte så konstigt för jag har inte en aning om hur längen han varit vaken i morse när jag klev upp. Själv vaknade jag vid 5.30 av att det var något som lät i vardagsrummet, och när jag tittade ut från vårat sovrum så såg jag Emil ligga i soffan under ett täcke. Och där kan ju han ha legat halva natten och glott.

Och idag har jag fått in lite extra pengar då jag sålt iväg lite babyprylar som dök upp under flytten, och det sista som jag hade kvar av mina dykgrejjer. Undra vad jag ska hitta på för skoj med de pengarna.

SÖTNOSAR





  
 

Höga tankat om sin mor

Satt och pratade med Emil när vi åt middag i dag, och han berättade att han om dagarna låssas att dagis är Kylma (Nickes jobb) och att han har sitt kontor där.
Jag berättade för honom att jag numera också har ett kontor på jobbet, att jag inte längre jobbar med de sjuka människorna.
Emil funderar ett ögonblick och så utbrister han:
-Mamma är du inte doktor längre?
Jag fick grusa alla hans illutioner om mig och berätta att jag aldrig varit doktor att mitt jobba har varit att hjälpa doktorn. Nja han verkade ju ganska nöjd med det i alla fall. Fast en doktor till mamma hade nog varit bättre!!!!! Hahahah


Det snurrar på

Tiden snurrar på fortare än någonsin just nu, och jag hänger knappt med själv. Det känns som om det var ett tag sedan som jag såg Nicke länger än ett snabbt möte i dörren. Men i kväll har ingen av oss någonting bokat så i kväll kanske vi får chansen att prata lite med varandra. Vi har ju faktiskt ett bröllop att planera och det är väl hög tid att börja finslipa lite på gästlistan så man vet vad man ska utgå ifrån. Visst det kan kännas som att det är länge kvar men hösten kommer ju bara susa förbi och vips så har julen passerat och det är januari och 2009.

Blixt visit

I går kom Nicke hem på en blixt visit här hemma och han natta och gulla med barnen lite och pussa lite på mig. I morse for han iväg igen för att jobba lite på annan ort, och här sitter jag själv igen. I morgon är det jag som är borta på möte på kvällen och jag och Nicke började fundera lite när vi ska ses, ja för det hade ju varit trevligt att träffas och prata lite. Vi skulle båda att göra vad vi kunde för att hålla onsdag öppet..........men lovade ingenting!!!!!!!

Idag har det varit min första riktiga arbetsdag då jag stått på egna ben på mitt jobb. Det var mycket att göra och rörigt och knasigt, men jag överlevde och jag tror att jag lyckades göra någonting rätt i alla fall. En del frågetecken blev hängande kvar i luften med de får jag ta tag i i morgon.

Och måndag är det och det var dags att damma av vågen, -0.8 kg. Ja inte så mycket men det är ner i alla fall. *klappar mig själv på axeln*

Blåbär

Även om vi inte flyttade långt så har vi nu kommit jätte nära skogen, så efter mellis så var det på med gummistövlarna och ta med sig en liten hink och bege sig ut dit. Och mitt lilla blåbärs monster till son blev ju överförtjust när han såg hur mycketr blåbär där fanns och plockade både i munnen och i hinken. Gry var inte riktigt lika road, spottade ut blåbären jag stoppade in i hennes mun och sa att de smakade illa och tyckte mest att det var jobbigt att gå i skogsterräng idag. Hon brukar inte vara den som piper i första taget utan brukat kämpa på över stockar och sten. Men idag var det alltså ingen bra dag alls för henne, hon roade sig mest med att skala stammarna på tallarna, vilket i sin tur var jätte kul.

Förra året när vi var ute och plockade blåbär så tog jag alla bären och gjorde en blåbärspaj , men det misstagen gjorde jag inte om nu. För nu har jag lärt mig att Emil älskar blåbär som de är eller torkade, allt annat går bort. Så vi plockade inte mer än att Emil har lite att peta i sig när han blir sugen. Ja och så jäkla kul är det ju inte att kravla runt där i skogen samtidigt som man ska hålla reda på vilket håll barnen går åt......Myggmedel hade jag varit förutseende att ta med mig, men det låg ju givetvis kvar där i fickan orört. Jag och Gry klarade oss ganska bra ändå men på Emil hade de partat loss. Men å andra sidan så besväras han inte så mycket av betten.

Så åretst skogstur med blåbärsplockning är nu avklarad.......hahaha. Nu låter det ju som om vi aldrig är i skogen, men det är vi ju ganska ofta faktiskt.


Va dumt!

Nicke sa dumt nog härom veckan:
-Har du tänkt på att barnen sover hela nätterna nu för tiden!
Alla varnings lampor började blinka förtvivlat och alla sirener skrek öronbedövat!!!!!! För jo visst hade det varit så fram tills han sa så, men efter det så har de naturligtvis inte sovit en hel natt, alltid någon som vaknat och velat något!!!!!!!
I natt fick jag sova en timme i min säng i alla fall, ja det är ju alltid något. När jag somnat gott så bröt Emils röst tystnaden i mörkret med ett gällt:
-MAAAAAAMMMAAAAAAA
Och när jag kom in till honom vände han sig nöjt om och somnade om, så det var bara att krypa ner tätt intill och somna själv. Och där sov vi visserligen gott resten av natten. Ja det går ju ingen större nöd på en när man sover brevid honom, han har en stor säng och man har gott om plats. Fast nästa gång tar jag med mig mitt eget täcke, för som vi har kämpat om det i natt. Riktiga täcktjuvar båda två!
Och i morse när han slog upp ögonen vid 7-tiden var det första han sa:
-Varför måste Maarit åka hem, jag blir så lessen då.
Vi låg och småpratade lite om Maarit och varför hon måste åka hem och jag lovade att hon snart skulle komma tillbaka, och snabbt som attan frågade han om hon ska bo här då!!!!!!!! Ja du Maarit du skulle nog tackat ja till lägenheten här under oss............
Vi hade inte hunnit vara vakna länge innan Gry kom intassande till oss och kröp ner hon med en stund innan det var dags att gå upp och låta dagen börja.

Skeppsholmen

Maarit dök upp här som en fullständig överraskning för barnen i går kväll strax före sju. Jubel och glädjeyra utbröt, och Emil som jag haft fullt sjå med att hålla vaken glömde fullständigt bort att han var trött.
Natten blev ju sådär halvdan, båda barnen somnade tidigt och både jag och Maarit kom i säng i tid, men sen vaknade de en efter en. Gry vaknade innan jag ens somnat och jag tänkte att det nog skulle bli lättast att ta över henne i min säng. När vi väl somnat om så vaknade Emil och vrålade efter Maarit, så hon fick knöla ihop sig där med honom. För han accepterade inte att hon försökte smyga därifrån, och vid 4-tiden väckter han henne och sa att nu skulle vi på utflykt!!!!!! Hahah ja lite sömn fick vi i alla fall och vid 10-tiden så kom vi iväg på våran utflykt.

Matsäck med lunch och fika hade vi packat ner och solen sken från en klarblå himmel, visserligen väldigt kallt (+7) men vi tänkte att solen skulle värma och tog inte på oss de varmaste kläder. Bussen in till Danderyd och sen tunnelbanan in till stan. Och när vi kommer ut på Drottninggatan så är solen spårlöst borta och det finns ingen som hellst värme i luften. Jaja tänkte vi, vi får hålla oss i rörelse så vi blir varma. Barnen var ganska avslagna och trötta efter att inte ha sovit så mycket, så de ville mest sitta i vagnarna så det blev en rask promenad ut på Skeppsholmen. När vi promenerat runt lite på läsidan av ön så tog vi djurgårdsfäjan ut på Djurgården. Där blåste det snålt och kylan kröp in mer och mer, men lite branta uppförsbackar gjorde att vi återigen fick upp värmen. Vi hittade ett trevligt ställe att äta våran lunch på, men det var ju inte så att man ville sitta kvar där i evigheter, för nu frös jag som en hund. Vi tänkte gå och fika på Rosendahl och värma oss med en stor kopp kaffe, men det tänkte visst resten av Stockholms befolkning idag. Så det blev bara en paus på toaletten där. Och så gick vi vidare till Flickorna Hellin och Voltair i Skånka gruvan, men det gick inte att ta in vagnar där och då båda barnen kroknat så fick vi sitta ute och fika. Men det var lä, sköna soffor och fleece plädar att värma sig med, så det var inte så att man satt där och frös.
Sen promenerade vi från Djurgården till Centralen och åkte hem igen, och innan vi var hemma så var klockan 16.30.
Det fick bli tacos till middag och alla åt med god aptit, sen tog Maarit barnen och sjönk ner i soffan medans jag fick röja upp lite här hemma.

Golfänka

Ja så var man golfänka för helgen då, Nicke stack tidigt i morse och jag skulle lämna barnen på dagis innan jag skulle till jobbet.
Hade iskallt räknat med skrik och panik och förberett allt som gick redan igår kväll, ställde klockan en halvtimme tidigare än jag brukar gå upp och var glad över att jag inte började förrän 8.30 idag.
Det hela slutade med att jag var en timme för tidig till jobbet, för just denna morgon hade jag två änglar till barn som gjorde som jag sa utan att bråka.
Eftersom jag skulle gå på kurs idag så tog jag vägen förbi mitt kontor och tog en morgon fika tillsammans med chefen och Claudia och han prata lite strunt med nattpersonalen som var på väg hem.

Det var lite trögt att avsluta veckan med en korvstoppar kurs, känndes som om jag inte tog till mig så värst mycket utan mest bara tappade tråden och hade svårt att koncentrera mig på det vi gjorde. De andra på kursen verkade känna likadant och första frågan på morgonen var när vi skulle fika!!!!! Hahaha men lite fastnade nog för hoppningsvis, och om inte annat så har jag i alla fall sett det en gång när det dyker upp i det verkliga livet och kanske jag kan leta fram det då ur något gammalt minnes arkiv.
Tanken från början var att vi skulle hålla på till 15.30 men det var ingen som hade ork till det så vi bröt upp 14.30.

Helgen ligger framför oss och ikväll kommer moster Maarit och sover över. I morgon blir det utflykt, Emil har ett önskemål om att åka till ön där hotellbåten ligger.....dvs Skeppsholmen. Varför han vill just dit har jag ingen aning om, men det kan ju bli en trevlig utflykt och därifrån ta färjan ut på djurgården och ha lite picnic med sig och njuta av en förhoppningsvis fin höst dag.

Ett bedårande barn av sin tid

Jag är en lycklig ägare av boken Ett bedårande barn av sin tid, boken om NOICE.
Maarit hade fått den som läs exemplar på sitt jobb, och i vanliga fall så brukar de få flera exemplar av samma bok, men just denna fick de bara en enda av. Och jag suktade efter den när jag såg den där i högen en dag när jag var förbi på hennes jobb och tittade på henne med de allra snällaste ögon jag har. Och hon lovade att hon skulle försöka lägga vantarna på den. Och eftersom hon jobbar med tjejer som är 20+ så var det ju inte någon direkt kamp om vem som skulle få den, så Maarit fick ta den utan protester från någon. Och JAG är nu en mycket lycklig ägare till den boken med tillhörande cd skiva med deras super bästa låtar.

Och när jag satte på den skivan så blev det en resa tillbaka i tiden när jag var endast 7 år gammal och gick i första klass, den tiden då det var jag och Hasse Carlsson mot resten av världen, då grabbarna från Gustavsberg ägde hela världen och mitt hjärta. När de andra på fritids stod och mimade till ABBA ock Baccara så drog jag på NOICE på högsta volym och vrålade med i texterna och kunde dom baklänges och framlänges redan som 7-åring. Ja det var väl en syn för gudar att se mig sjunga med för allt vad tygen höll i* jag vill inte va som alla andra för jag vill va mig själv'* och * i natt e hela staden vår bara för en kväll bara för en kväll* och något år senare i deras nästa skiva vråla till *svart läder skin kläder syl vassa klackar och kedjer* och så vidare och så vidare.

Och det var yterligare en syn för gudar att se mina barn hur de reagerade när jag satte på NOICE.....Ja de är sin mors barn, och de blev helt som vilda och vi alla tre dansade och rockade loss tills vi var alldeles svettiga. Grannarna måste tro att vi blivit helt galna.

Trött kille.

Emil har slutat sova om dagarna nu, och det innebär att han är ganska trött om kvällarna. När vi kommer hem från dagis så är det inte ens att tänka på att slå på tvn, för då somnar han bums. Nä det gäller att aktivera honom medans man lagar mat och har han lyckats hålla sig vaken så långt så brukar det gå bra över maten med och han äter med god aptit. Men sen när det är dags för att sjunka ner i soffan och se på bolibompa med en mätt mage så tar det ca 2 sekunder innan han sover. Då gäller det att man kommit ihåg att kissa honom för annars blir det översvämmning under natten. Och när han väl somnat där i soffan så kan man bolla runt med honom nästan hur som hellst utan att han vaknar, han har nämnligen hamnat i någon slags medvetslös dvala.

Och i helgen är det bara jag och barnen hemma, Nicke ska iväg och spela lite golf och sticker tidigt på fredag morgon och kommer inte hem förrän på söndag. Våran höst verkar bli ganska fullbokad av det ena och det andra, är inte Nicke bortrest så är jag det. Och det är ett väldans pyssel att se till att vi inte råkar vara borta samtidigt, för någon måste ju lämna och hämta barnen på dagis. Men vi ska nog kunna få ihop alla möten och resor på något vis....hoppas jag.

Och mitt nya jobb börjar klarna lite mera för varje dag, men det är galet mycket att sätta sig in i. Hon som hade tjänsten före mig fick 9 veckors introduktion, jag får TVÅ!!!!!!!!!!! Ja behöver jag säga att skallen känns lite rörig?

Jag fick ett mail.

Hulda skickade mig ett mail som jag bara måste få dela med mig av, många har säkert redan läst det på annat håll men det är bara sååååå underbart att det tåls att läsa igen.




 Den här uppsatsen lästes upp i fredags på Rix FM

 radiokanal. De har sedan blivit nermailade och nerringda då

 folk ville höra den igen och så gjordes det, men den lades

 också ut i skrivet format på radiokanalens hemsida.



 Uppsatsen är skriven av en okänd mellanstadieelev i vårt

 land.


Nyttan med Kon

 Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset.

 Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till

 staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den

 inte själv.


 Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta

 sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan

 - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.


 På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för

 att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av

 horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på

 sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.

 Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon.

 Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.


 På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den

 för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i

 mjölken och drunknar.


 På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra

 sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid

 samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


 Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger

 mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner

 mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men

 hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.


 Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också

 användas till att dra ut spikar med.


 Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den

 alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon

 är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men

 hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


 Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på

 långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter

 tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk

 och är därför inte ett däggdjur.


 Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter

 ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon

 slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i

 affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas

 återanvändning.


 Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför

 gillar jag kon väldigt mycket.



 Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Mitt nya jobb

KONTORS POLICY

 Klädsel :

1)  kom till jobbet klädd efter din lön 

2)  kommer du klädd i Pradaskor eller bär en Gucci-väska, antar vi att du har en god ekonomi och att du därför inte behöver någon löneökning.

3)  är du klädd i 'trasor', måste du lära dig handskas med pengar bättre så att du kan köpa bättre kläder, därför blir det ingen löneökning.

4)  är du klädd helt rätt så är du precis där du ska vara, och behöver därför ingen löneökning 

 Sjukfrånvaro : 
 Vi kommer inte längre att acceptera läkarintyg. Orkar du gå till doktorn orkar du gå på jobbet


 Ledighet: 
 Varje anställd kommer att få 104 fridagar per år, vi kallar dem lördag och söndag.  

 Toalettbesök :
 Alldeles för mycket tid tillbringas på toaletten. Nu införs därför en strikt treminuters regel för dessa besök. Efter tre minuter ljuder ett larm,

toalettpapperet dras tillbaka, dörren öppnas och toalettbesökaren fotograferas. Vid en andra upprepning av förfarandet så sätts bilden upp

på kontorets anslagstavla under 'återfalls förbrytare'. 
 

 Lunch : 

*  Magra personer får 30 minuters lunchrast eftersom de behöver äta mer för att se friska ut. 


*  Normalviktiga personer får 15 minuters lunch för att inta en balanserad måltid så de kan bibehålla sin medelmåttiga figur. 


*  Överviktiga personer får 5 minuters lunchrast, då det är all tid som behövs för att dricka en mugg Nutrilett. 


 Slutligen: 
Tack för att du är lojal mot ditt företag.

Vårt motto är att alltid ha en positiv anda inom företaget och därför vill vi självklart att ni skickar alla frågor, kommentarer, bryderier,

klagomål, irritationer, anklagelser eller övriga aggressioner någon annanstans. 


Ledningen 


Äntligen lite bilder!!!!!!


Äntligen så har sladdar kommit på plats så jag kunnat tömma kameran och så funkar det t.o.m att ladda upp bilder.
Så här kommer lite bilder från diverse håll.

Självklart så börjar jag med en stolt 2-åring på sin två-års dag.




Två dagar senare så var det kalas med tårta och ballonger.

     


Ja det var ett rejs utan dess like i söndags på kalaset så när alla gäster gått så kroknade Emil i soffan och vaknade inte förrän 05.30 dagen där på.




Och så här kul har vi det på Kolmården, safari är såååå spännande.




Stora killen skjutsar lillasyster.




När vi flyttade hade jag vissa problem med att packa endel grejjer, hur jag än försökte så fick det inte plats.........



Så trött

Hjälp jag är så trött så trött så trött. Jag får ägna mig åt skrivandet någon annan dag då inte ögonen roar sig med att gå i kors. *gäspar stooort och letar efter sängen*

KALAS

TACK alla som uppvaktat min stora lilla tjej på två års dagen. Kalas i stora mått har det varit, kul och skoj både på längden och tvären och samtidigt skönt när det är över.

Vi bjöd på lunch, fika och tårta och Gry fick så mycket fina saker och kläder att det var ju inte klokt. Ja höst garderoben är räddad nu!

Till lunch blev det fläskfilégryta med ris till, och den hade jag gjort bra, riktigt mumsigt. Och sen var det ju fika så det både räcker och blir över (som vanligt) Det var bulle, delicatobollar, kakor i olika former, kockostoppar och givetvis tårta en White Lady dagen till ära.
Det var fullt ös medvetslös och själv så han man ju inte riktigt sitta ner och prata med alla.

En kanon kalas trevlig dag som lämnat efter sig massor av nya leksaker, kläder, blommor till vårat nya hem, skålar och ljusstakar, en alldeles fantastisk bok till mig och en hel del annat.

Tack alla ni som var här.

2-ÅRING

VAD ÄR DET FÖR EN DAG
ÄR DET EN VANLIG DAG
NEJ DET ÄR INGEN VANLIG DAG
FÖR DET ÄR GRYS FÖDELSE DAG
HURRA HURRA HURRA


Liten flicka börjar bli stor och dagen började med lite skönsång för henne. Mycket mera firande än så blev det inte direkt på morgonen eftersom alla skulle i väg på sitt.
Själv så började jag lite senare idag eftersom jag skulle på kurs, så det blev några minutere helt för mig själv med en kopp kaffe som ända sällskap innan jag gick till bussen.

Gry hade med sig ett paket Piggelin som hon skulle bjuda sina dagiskompisar på, och var så fin så när hon gick i väg iklädd sin födelsedags klänning.
När jag kom och hämta henne så hade hon fått massa ballonger och kompisarna hade ritat teckningar till henne som de satt i hop som en liten födelsedagsbok, jätte fint och mamma hjärtat växte enormt.
Emil hade gjort ett halsband till Gry under dagen och berättade för mig att Gry skulle få det i födelsedagspressent, och mamma hjärtat växte lite till.

Vi tog en sväng förbi Figges och köpte lite födelsedags bakelser inna vi gick hem. Väl hemma var det bara att vänta på Nicke som hade mat med sig från kinesen och födelsedags pressenter.
Med skrik av förtjusning så öppnade hon sina paket med hjälp av sin bror. Hon fick ett dockskötbord med badkar, dock potta och nappflaska och givetvis en docka "de luxe" med 7 olika funktioner. Dockan Sara kan blinka, suga på nappflaska, smaska, skratta, gråta, snarka och prata. En helt underbar liten skapelse och Emil blev minst lika förtjust i henne och har burit runt på henne och kokat välling och matat henne. När hon sover så kan man väcka henne genom att stryka henne över ansiktet. Ja en sån docka hade man ju velat ha själv när man var liten.


Idol juryn

Ja så var man fast igen,,,,,i att titta på Idol alltså.
Var ju lite orolig över att nya juryn inte skulle vara någe vidara, att allt fokus skulle krettsa kring att de kulle vara elakare och vassare än gamla juryn. Och att det mest bara skulle bli plumpt och elakt bara för elakhetens skull. Men så var det ju inte. Både jag och Nicke skrek av skratt stundvis då deras främsta vapen var humor, visst var de vassa och ärliga med men mer åt det ödmjuka hållet. Rappa i käften mot varandra och svar på tal haglade och det blev mycket god underhållning.
Så flaggan i topp för nya juryn, häst längde bättre än den gamla som satte så mycket prestige i att vara elaka och faktiskt inte var någe vidare förebilder för någon.

Trisslotter och trottsiga barn

I morse så hade vi ett prakt exempel på hur det kan se ut hos en småbarnsfamilj med två trottsiga barn.
Båda två är mitt uppe i någon jätte jobbig utvecklingsfas och samtidigt så låg de stela som pinnar raklånga på golvet och bankade och slog och vrålade ut sin ilska och frustration för allt vad de var värda. OBSERVERA! DE GJORDE DET SAMTIDIGT I KÖR!!!!!! Ja det var sådär så att man bara skakade på huvudet och undrade i vilken ände man skulle börja.
Mitt i utbrottet kommer Nicke med en trisslott i handen och håller upp framför mitt ansikte och frågar vilket bröllop jag vill ha.Till saken hör att det är morgon, jag är stressad och sen till jobbet, puttrar lite innombords när jag ser denna trisslott han har i handen med tre stycken klöver med 75 i!!!!!!!!!! Jag vrålar rakt ut och börjar dansa runt i badrummet och fullkomligt skriker av glädje att vi har vunnit. Tills jag ser Nicke i ögonvrån småskrattandes och inser att han driver med mig, och när jag tittar på honom och lotten så ser ju även jag att det är två lotter som han monterat ihop. Glädje yran går snabbt över och min första reaktion är att jag vill falla ihop på badrumsgolvet i gråt, nästa är att jag vill dela ut en handflata i ansiktet på Nicke, men det hela slutar med att jag bryter ihop i skratt och talar om att så får man INTE göra. På dessa få millisekunder så han ju jag redan boka om allt, köpa en klänning och var ju redan på bröllopsresa. Hahahah, ja så skojar vi till det här hemma på mornarna, det blir inte roligare än vad man gör det till.

Mer förvirrad

Just nu känns det som om att jag aldrig kommer att få koll på mitt nya jobb!!!!!!
Nästan hela förmiddagen gick åt till att sitta i samtal med min chef om saker som jag bör känna till, så jag har just inte hunnit sitta och pilla med det jag ska hålla på med. I morgon ska jag på kurs och lära mig vårat lönesystem som tydligen är ganska komplicerat. Ja allt känns ju kristallklart!!!!!! Min chef sa till mig att jag ska räkna med åtminstånne ett halvår till ett år innan jag är varm i kläderna. Jo man kan ju undra vad man gett sig in på, men det är väl jag i ett nötskal. Kul är det i alla fall och jag gillar ju utmaningar.

Det var trötta barn som jag fann på dagis, i alla fall Emil. Han har nu bestämt sig för att det är dags att sluta sova om dagarna, så det blir ju lite trött och gnälligt om eftermiddagen och kvällen. Hade tänkt gå och handla på vägen hem men kom på andra tankar när jag såg barnens status. Var inte sugen på ett psykbryt i affären, så vi gick direkt hem.
Insåg att de båda högst troligt hade somnat i soffan om jag satt på tvn, så tillsammans med barnen så bestämde vi på vägen hem att tvn skulle vara avstängd tills vi ätit middag. I stället fick de hjälpa mig att laga middag så gott det kunde.
Emil rörde i skinksåsen för allt vad han var värd och Gry hängde med och kollade att allt blev rätt. Det är ju inte utan att det känns lite nervöst när båda barnen klättrar upp på en stol intill den varma spisen, men de är duktiga och sköter sig utmärkt.
Maten var klar lagom tills mannen i huset kom hem.

Och när vi var mätta och belåtna och barnen bänkade i soffan så tog jag mig en tur i lugn och ro till affären, medans Nicke satte upp lite lampor.

Härdsmälta!!!!!!!

Hjärnan är som sås och det pyr lite vidbränd rök ur mina öron, och jag känner mig totalt förvirrad och KORKAD.
Ja så känns det efter första dagen på mitt jobb. Jag fattar INGENTING och det känns som att jag har noll koll, och på jobbet säger de att det ska vara så!!!!!!!!!!
En miljard grejjer att hålla reda på samtidigt plus att telefonen ringer och avbryter en hela tiden så man tappar tråden och glömde vad man höll på med. Men jag ska nog lära mig det där....så småningom. 
Var med på ett möte i eftermiddags och jag kännde mig som en prao elev, eller som någon som lånat pappas kostym och klätt ut sig och gått till pappas jobb!
Alla har sån sten koll och så drivna och så stensäkra på vad de gör, och jag hajjar ingenting hahahah.
Fast Nicke påstår att snart står jag där och pekar med hela handen.

13.30 tyckte min chef att jag skulle gå hem innan min hjärna exploderade. Visst sa jag , jag går hem och gråter nu. Som svar på det får jag ett skratt och: Ja det kan du behöva efter idag.
Undra hur jag kommert att känna mig i morgon eftermiddag?

Passade på att falla i koma en stund hos frissan innan jag lämnade jobbet, praktiskt att ha en frisör vägg i vägg.

Sommarvärmen har försvunnit och det är ganska kyligt om tassarna att gå runt i sandaler. Och eftersom sandaler i olika former är det enda skor jag verkar ha så tog jag en sväng förbi Mörbycentrum på jakt efter ett par nya skor. Ja man måste ju vara fin om fötterna numera, så hasa runt i gympa dojjor går ju inte för sig. Var ganska så på det klara vad jag var ute efter för skor, men självklart hittade jag inget. Så är det ju alltid när man har pengar på kontot, nä de bästa skorna hittar man ju när det är så gott som tomt och budgeten hellst inte tillåter några skoköp.
Ja jag får se om jag hinner med en tur till Stinsen i helgen och kolla, mellan allt kalasande så ska väl även det hinnas med.

Och måndag är det ju idag, vilket innebär vägning.
-1.1 kg sen förra måndagen. BRAVO! *klappar mig själv på axeln*
Bara resten kvar nu..........

 

RSS 2.0