Ärtgrönt är visst inne

Var på arbetslunch idag och fick då veta att valet av mitt ärtgröna nagellack är visst det hetaste man kan ha just nu på sina naglar! Så helt utan att veta om det så är jag väldigt inne och jätte trendig. Det ni!

Ärtgrönt

Införskaffade mig ett påskfint och vårigt och färgglatt nagellack i går från China Glaze. ÄRTGRÖNT! Jätte fint och roligt.

Barnfritt

I kväll är det bara jag och Nicke hemma. Barnen blir hämtade på dagis efter mellis av moster Maarit. Uppståndelsen över det var stor hemma, och de ser fram mot att få lite kvalitetstid med henne. Nu gäller det vara att vi kommer i håg att hämta dem i morgonbitti innan vi åker upp mot Vännäs som är vårat delmål i resan upp till Storskog, Tärnaby. Tänk om vi någonstans kring Ö-vik kommer på att det är något som inte riktigt stämmer, det är så väldigt tyst.......JÄVLAR! Barnen är kvar hos Maarit!!!!!! Ja ja de får det nog bra vi hämtar dem efter påsk. Hehe

Så idag efter jobbet så ska jag, i stället för att rejsa till dagis och skynda hem för att laga mat, åka hem till en tyst lägenhet och rejsa lite på min crosstrainer innan jag gör något annat. För sen har jag en heldel att göra. Blöt tvätt hänger överallt i lägenheten och det är meningen att stora delar av det blöta ska packas mer i kväll. Så jag hoppas att det hinner torka under dagen. Som en nödplan har jag bokat tvätt tid i kväll 19-22 så vi kan gå ner och torka eventuell blöt tvätt och tvätta sånt som inte har lagts i tvätt korgen och blivit bortglömt. Ja jag tar det med ro, jag har ju hela natten på mig.

Nicke bakade Ghakkoe i går och det doftade ljuvligt i hela vårat hem, det ska vi festa loss på uppe till fjälls.

Fullständigt överraskad

Som vanligt kommer det som en fullständig överraskning att vi ska åka upp till fjällen på fredag morgon!!!!! Man borde kanska ha tvättat och fixat så det som ska packas mer är rent. Nej nej, det är ingen sport då heller. Nä jag bokar en tid i tvättstugan torsdag kväll i stället så hinner jag både tvätta och få det torrt innan vi åker. Eller vänta nu, är detta som bäddat för att jag ligger i migrän på torsdag och inte kan röra mig, och får överlåta allt på Nicke. Jo det låter allt för bekant. Undra när jag ska lära mig?

Påskblomma

Medan vi väntade på att laxen skulle bli klar i ugnen så piffade jag och Gry till våran blomma i köksfönstret. Den såg lite grön och tråkig ut, så vi gjorde den påskfin helt enkelt.

Vad tycks?


Vinter igen

Från att varit vår i lördags med gassande sol från en blå himmel och tussilago. Så är det åter igen vinter. Gårdagens ihärdiga snöande gav resultat och det blev inte mindra vintrigt av att temperaturen sjönk och blev riktigt kallt i natt. Hur kallt det var som kallast vet jag inte, men när jag gick hemmifrån i morse så var det -6 grader. Uppfriskande! Men dessa bakslag hör ju till, och hittils så har ju våren aldrig uteblivit. Solen är åter igen på plats och gassar från den blå himmeln idag och temperaturen stiger sakta men säkert. Så snart har denna snö som kom igår åter smält.

Och lite snöväder hindrade inte mig och Emil från att fara in till stan och gå på Medelhavs museét. En fantastisk dag hade vi tillsammans min son och jag. Och det var inte bara mumierna som fångade hans intresse utan det mesta där tyckte han var spännande, från guldrummet till de Cypriotiska utgrävningarna. Och givetvis så blev det en fika på Café Bagdad, och gissa om Emil blev eld och lågor då det fanns Turkish Delight. Och i museéts butik så bläddrade han vetgirigt i alla böcker om mumier och olika mytologier. Och det var just en bok som fängslade honnom mer än andra och det var en om mumier från hela världen, och boken var full av bilder av mumifierade människor från jordens alla hörn och endel bilder var riktigt läskiga. Men han bläddrade bara fascinerat vidare och konstaterade att de var döda människor, men att man kunde ju se att de en gång levt men ögonen var ju ruttna! Den enda bild han inte tyckte om var en bild av mumien ur filmen munmiensåterkomst, och det kan man ju förstå. Och det är ju heller ingen riktig mumie. Och i morse kunde Emil redogöra för mig hur de i Egypten en gång i tiden lindade sina döda, i vilken ordning och vilken riktning de lindade kroppen bit för bit.

Snöflingor stora som monster

Ena stunden då jag tittar ut genom fönstret så är det visselligen gråmulet men vårväder då vattnet rinner i kanaler längs vägen. Näste stund jag tittar ut genom fönstret så seglar det ner en miljard jättelika snöflingor. Hmmmm nu fryser tussilagona som jag såg igår och jag hoppas att den nyvakna flugan hunnit ta skydd.

Museum

Gry ska iväg på sitt första riktiga barnkalas idag, ett sånt där som föräldrarna inte får stanna på. Gissa om hon ser fram mot det och tycker att det ska bli spännande. Jag och Emil ska passa på att åka in till stan och gå på medelhavsmuseét och kolla på mumier. Och det ser han fram mot vill jag lova. Vi ska även hitta något lämpligt ställe att äta lunch på och fika blir det på Bagdad Café på museet och om vi orkar och har lust så tänkte jag att vi även ska göra ett besök på buttericks och spana in plast bajskorvar odyl. Humorn är på riktigt hög nivå idag.

Vårtecken

Ett och annat vårtecken har jag sett i helgen. Igår blev Emil skrämd av en nyvaken och lite slö fluga. Idag såg jag massor av tussilago i släntarna när vi passerade Uppsala, och även i de krokarna så såg jag massor av barmark med intensv-grönt nytt gräs. Och bara solen i sig som gassat hela dagen och +10 gradet är ju ett fantastiskt vårtecken i sig.

Middagen är klar

Kvällens middag var klar redan kl 10.10 idag. Man kan ju tro att något inte står rätt till här hemma. Men lugn bara lugn, jag har inte blivit helt kokko, än i alla fall. Jag har bjudit över min familj till min mor och far på middag idag, och med det menar jag inte att de ska laga mat åt oss, utan det är jag som kommer dit och härjar i deras kastruller och grytor. Och för att slippa söla ner i deras kök och göra massa disk där så lagar jag maten klar här hemma och sen är det bara att skicka in det i ugnen en stund när vi är där. Och kvällens meny består av snorkusar!!!!!! Eller baconinlindade färsrullader kan man också kalla dem, men snorkusar låter lite roligare tycker jag.

Ute är det ett fantastiskt vårväder, sol och +7 grader, och varmare lär det bli längre fram på dagen.

Vår

Trotts det gråmulna vädret så känner man att våren är på väg, för att inte säga här. Man både hör och ser hur snön smälter, och fort går det. Det rinner vatten i floder överallt och vattenpölarna är inbjudande att hoppa i, fåglarna kvittrar och det luktar vår. Jag det är inte utan att det börjar spritta i kroppen och humöret sprudlar. Och ett par nyinköpta röda skor gör livet ännu roligare. Och i dag ska jag gå och köpa mig en ny klänning som jag spanat på sedan igår, förutsatt att den sittar bra när jag provar den förståss.

Utskriven

Idag har min mamma blivit utskriven från sjukhuset. Nu återstår det bara att se hur hon klarar sig hemma, håller tummar och tår för att de ska gå bra. Ska åka dit i helgen och pyssla om dom lite.


Första glassen

Efter att vi varit på BVC, och hämtat Gry så skulle vi gå och fika på Figges tänke jag. Men det tyckte inte barnen, de ville ha glass i vårsolen. Och hitta något ställe som säljer glass skulle visa sig att det var inte plätt lätt. Av fyra möjliga ställen som brukar sälja glass så var det bara ett ställe som tagit hem det än. Så tillslut så fick barnen en varsin glass och satte sig på en bänk i solen och avnjöt det. Om inte det är ett vårtecken så vet jag inte vad det är.

Och på BVC gick allt bara bra, Emil tog sin spruta utan några protester och han är 108 cm lång och 17.3 kg tung och ser alldeles utmärkt.

5 ½ års kontroll

I dag ska min lilla kille på 5 ½ års kontroll på BVC, det måste ju betyda att han inte är någon liten kille längre. Vaccin ska han också få, och det ser han väl inte fram mot så jätte mycket. Men som den kloka kille han är så gillar han läget. Och lite stolt berättade han för sin lillasyster att han ska få en spruta idag. Vilket leder till att Gry nästan bryter ihop och tittar olyckligt på mig och säger att det vill hon INTE ha. Och blev väldigt nöjd då  jag berättade att det bara var Emil som skulle få, att det dröjer tills hon är 5 ½ år innan hon ska få stelkarampsprutan.

När vi är klara men BVC besöket så får det nog bli en vända in på tobaksaffären och låta Emil få välja en ny leksak. De har en liten lekhörna där inne där de har jätte fina skotrar, flygplan, motorcyklar och bilar. En och annan tjej-grej finns det med men kill-grejerna är klart överrepresenterade. Sen går vi och hämtar Gry och om lusten finns hos barnen så avslutar vi med ett besök hos Figges på en fika. Men det ska man ju inte vara säker på att mina barn vill. Fika ligger inte så högt i kurs hos dem.

Jag+min crosstrainer=Sant

I förr veckan så kom Nicke hem med en crosstrainer till mig och ställde i vårat vardagsrum. Så nu är det verkligen svårt att hitta ursäkter till att inte motionera, det finns inga. Och jag har faktiskt inte ens försökt hitta några, utan snällt och lydigt klivit opp på den dagligen och kört i 30 minuter. Och jag lovar att det tar på i både armar, ben, mage, rygg och rumpa. Ett ganska behagligt sätt att motionera måste jag säga. Man blir både flåsig och svettig, men samtidigt kan man stå där och titta på tv. Helt underbart. Och det är ju faktiskt så att min kropp nog är i mitt livs största oform, trotts att rund är en väldigt fin form. Och det handlar inte bara om fåfänga, utan jag vill verkligen orka leka och busa med mina barn och inte bara stå brevid och titta på, eller ännu värre, sitta på en stol brevid. Och så blir det ju om man inte tar tag i bitarna. En mjuk kropp och ett bra flås är vad om krävs för att orka med att vara småbarnsförälder. Och sen att Nicke får en vacker fru att titta på blir ju givetvis en härlig bonus.

Kolhydrater

Nu är det 15 dagen som jag helt utesluter kolhydrater från min kost. Det enda som jag ätit som innehåller lite för mycket kolhydrater är råa morötter, de innehåller ca 8.5 g kolhydrater per 100 g. Men bortsett från de så har jag hållt mig till livsmedel med mindre än 5-6 g kolhydrater per 100 gram. Och även om händerna inte är bra så är de mycket bättre, visst har jag ont fortfarande men inte alls lika mycket. Och jag får inga låsningar i fingerlederna när jag sitter och skriver och måste avbryta för att sträcka och böja fingrarana och vissa dagar känns händerna riktigt bra.

Så trotts att jag älskar potatis, ris, pasta, socker och sötsaker av alla de slag så är det helt klart värt det. Och på kuppen visar vågen -3 kg efter 2 veckor!

Influensa

Jag måste fått någon influensa av något slag, jag har ont i huvudet och i kroppen, mår illa och är kallsvettig och har en allmän sjukdomskännsla i hela kroppen. Måste vara någon influensa, jag kan inte tänka mig något annat. Eller har jag fått diabetes? Törstig, törstig, törstig och tungan känns som en gammal lovikavante. Kanska är bäst att bädda ner sig!

Det borde finnas en varning från socislstyrelsen på melodifestivalen om dess biverkningar.

Mys med barnen

Det var städning på dagordningen idag här hemma, så jag och barnen flydde. Nej vi hjälpte faktiskt till lite. När allt var uppplockat och låg där det skulle så packade vi ihop oss så att Nicke kunde rengöra lägenheten från golv till tak. Min plan från början var att vi skulle till badhuset men det är lite för mycket snor i våra näsor och lite för förkylt för att det skulle kännas bra. Så vi åkte till Stinsen i stället. Mitt hår var i akut behov av en frisör, så jag lämnade in barnen på Lekhörnan och sen gick jag själv och satte mig hos frissan. En mycket behaglig och skön stunde blev det. Sen strosade jag runt lite i affärerna och kollade lite och handlade bara pyttelite, innan det var dags att hämta barnen. Och nu så stod det lunch på agendan. Barnen ville ha pizza och själv var jag inte hungrig trotts att klockan var 13.00, så det blev en barnpizza och två colalight till oss alla tre. Barnen fick i sig mindre än halva pizzan för de ville mest bara ha grönsaker ur salladebuffén, så från resten av pizzan skrapade jag av pålägget och åt upp, det var fullt tillräckligt för mig. Mätta i magen så gick vi och handlade en pressent till Grys kompis som fyller år och har kalas nästa helg. Och innan vi började bege oss hemåt igen så blev det även ett glass och kaffe stopp. En helt underbar och mysig dag har jag haft med mina barn och kommer sen hem till ett skinande rent hem.

Och middagsgäster får vi i kväll. Maarit och Danne kommer över och äter en bit mat, dricker lite vin och kollar melodifestivalen med oss. Sen ska de provsova vår nya bäddsoffa. Och i melodifestivalen vet jag inte riktigt vem som ska vinna. Jag har två favoriter. Salem för att han gör mig alldeles varm med sitt kärleksfulla och glada sätt, jag smälter som vax. Och så Anna som är ett sådant musikaliskt unikum, jag kan inte bestämma mig vem som är nummer ett. Barnen håller på Ola och Nicke håller på Anna.


Galonisar

Köpte nya fleecefodrade galonisar till min prinsessa igår, ett par rosa/lila med matchande galon vantar. Jätte fint tyckte både hon och jag. Och eftersom man är lite praktiskt lagd så tänkte jag att jag skulle köpa ett par rejäla så det var lite att växa i. Varför förstår jag inte riktigt då de där gummigalonisarna inte håller så väldigt länge. Men men jag köpte i alla fall en storlek större än vad jag borde gjort! För när vi kommer hem och ska prova galonisarna så är ärmarna på jackan typ 1 dm för långa. Visst det går ju att vika upp, men hur skönt och smidigt blir det? Så det är bara att på vägen hem i dag gå och köpa nya galonisar i rätt storlek denna gång. Och hänga in de andra i garderoben tills de vuxits i. Det är ju förståss inte första gången jag gör detta misstag, att jag aldrig lär mig att köpa kläder i rätt storlek.

Telefonförsäljare

Det verkar vara dags att anmäla sitt telefonnummer till NIX igen, för den spärren verkar vara hävd nu. Telefonen går varm och det är den ena korkade telefonförsäljaren efter den andra som ska kränga allt mellan himmel och jord. Och de telefonförsäljare som ringer till oss och det är Nicke som svara har tur, för han är en snäll och god man. Själv är jag frätande som syra mot dom. Och jag visste väl att de skulle vara bra mot någonting, man kan ge utlopp för sina aggressioner mot dom. När de inte accepterar att man från början vänligt säger nej tack jag är inte intresserad, utan fortsätter att argumentera och pracka på vad det nu är för något de vill kränga. Ja då tycker jag att de helt enkelt får skylla sig själva när jag talar om vad jag i djupet av mitt hjärta tycker om telefonförsäljare som ringer hem till mig och stör. För stör är det enda de gör. Vill jag ha en viss vara eller tjänst så söker jag upp en försäljare som kan sälja det jag vill ha till mig. Så jag betackar mig för alla idioter som ringer hem till mig, för i mina ögon är telefonförsäljare endast avskum som borde skaffa sig ett riktigt jobb. Och jag tänker aldrig mer säga ett vänligt ord mer till en telefonförsäljare.

Mamma

Som jag skrev tidigare så blev min mamma inlagd på sjukhus för ett tag sedan, och där är hon kvar. Och idag har hon blivit opererad. Och troligen så är hon tillbaka på avdelningen nu. Jag har inte hört något från någon som vet något än så jag vet inte hur det har gått. Men man får ju förutsätta att allt gått bra. Och sen är det bara att hoppas på att hon återhämtar sig fort efter operationen.

Samtliga har överlevt

Tänk, vi har överlevt allihopa! Både helgen och de första dagarna denna vecka. Fast det var ju bara jag och Emil som blev sjuka, och jag blev inte så jätte sjuk trotts att det ett tag känndes väldigt dödligt. Jag väntade som vanligt in i det sista med att bli sjuk och till och med när jag tyckte att det var läge att blåsa faran över, och tänkte att nu blir ingen mera sjuk. Så drabbas jag av magkramper från helvetet, kallsvettningar och avgrundsillamående. Jo tack, så mycket för den faran över. Låg i dessa plågor hela söndagnatten, hela måndagen fram till sen eftermiddag då det började ge med sig. Kräktes gjorde jag tack ock lov aldrig, men det mystiska var att det som gjorde så vansinningt ont tog sig inte ut bakvägen heller! Vart tog det vägen? Äta var i alla fall inte att tänka på. Vatten och fil var allt jag fick i mig på hela måndagen och hela tisdagen. Men igår så var det som om jag återuppstod från de döda, och nu är jag fullständigt åter på banan.

Kom till jobbet i går något matt i kroppen efter ett sparsamt ätande i två dagar. Men det var bara att kasta sig huvudstupa in i vargkulan och jobba på. En hel del att ta tag i efter att ha varit hemma i två dagar. Och dessutom skulle jag på utbildning mellan kl 10-12. Så nu har jag gått en grundutbildning som webbredaktör, nu återstår det bara att få ordning på hemsidan. Insåg igår när jag satt där att jag har en hel del att ta tag i. Vår hemsida på jobbet är precis det den inte ska vara enligt Danderydssjukhus riktlinjer. Så jag har som sagt lite att bita i, men det ska bli jätta kul.


Helgen som blev inställd

Det var en hel del kul som inte blev av denna helg pga magsjuka, vi får ta det roliga en annan gång.

Vaknade fredag natt vid 02.00 tiden av att Emil ropar och låter konstigt. Med blixtens hastighet var jag inne på hans rum och möts at en helt nerspydd Emil och säng. Nicke lyfter in Emil i duschen och jag tar itu med sängen. Tillslut har vi fått pojken ren, sängkläderna i tvättmaskin och bäddmadrassen ställer vi ut på balkongen tillsvidare, så vi slapp den kräksjuka lukten tills vi var lite piggare och redo att ta itu med att tvätta upp en bäddmadrass. Emil kräks lite till i badrummet men får då fatt på en hink. Vi bäddar ner honom i våran säng och hoppas på att han ska få sova lite till. Givetvis vaknar Gry då vi äntligen lagt oss och släckt lamporna. Självklart så tror vi att vi ska finna även henne nerspydd, men hon villa bara ha någon att sova med. Så hon fick komma äver i våran säng hon med. Jag och Nicke gjorde ett stopp vid barskåpet och tog oss en varsin whiskey för att ha ihjäl eventuella kräksjukor i våra magar innan jag gick och la mig hos barnen och Nicke la sig i Grys säng.

Knappt hade vi sovit en timme inna Emil väcker mig och säger att det är dags igen. Så där sitter han den lilla stackars pojken och kräks i en hink sittandes i min säng. Gry står bakom och klappar han på ryggen, jag hjälper till att hålla hinken och Nicke springer och hämtar papper och vatten.

Tillslut så lugnar det ner sig och vi får sova i några timmar. Vid 6-tiden vaknar vi igen och vi beslutar oss för att förflytta oss till soffan och bädda ner oss där. Gry mår fortfarande bra och lika så jag, Emil däremor ser ut som sju svåra år. Han som är så tunn och smal i vanliga fall ser ännu tunnare ut och är alldeles gråblek i färgen och har mörka ringar under ögonen. Och han är så törstig, men jag vågar inte riktigt ge honom något för jag inser att det kommer att komma upp omedelbert. Jag blandar i ordning ett glas Resorb och drar upp det i en spruta och ger honom milliliter för milliliter, en i taget. Efter ett tag så vill han verkligen inte ha denna saltblandning utan frågar om han inte kan få lite the. Och jag ger med mig och gör en kopp the till han, långsant dricker han ca 3 munnar och ställer sedan bort koppen. Och efter 15 minuter så kräks han igen. Jaha, det var bara att lägga ner all dryck ett tag och endast ge han vätskersättningen en milliliter i taget. Och så höll vi på i ett par timmar, och slutligen kunde han ta mer och mer. Vid 11-tiden kunde han t.o.m dricka lite vatten som han fick behålla. Och vid 12 åt han en rostad smörgås som även den fick ligga kvar, sen somnade han. Och när han vaknade hade han 39 grader feber. Men nu fick han i alla fall behålla det han stoppade i sig.

Ingen annan har tack och lov insjuknat....än kanske man ska tillägga. Men nu har det gått över 24 timmar sedag sista kräkset. Men jag är i alla fall glad om inga fler sängar kräks ner. För vilket jobb det är att tvätta madrasser, och vilken tid det tar för dem att torka. Emil får kanske tillbaka en mycket ren säng i morgon kväll.

Så att åka och hälsa på mamma på sjukhuset är inte att tänka på denna helg i alla fall. Nicke skulle hämtat en loftsäng till Emil i går, men det blev uppskjutet det med. Och tack och lov att han inte hunnit få sin nya säng och kräktes i den, ja man får vara glad för det lilla. Och kanske att Nicke kommer iväg idag och hämta sängen.
Och inget tårtkalas ute i Angarn blev det heller. Lenita har fått klara av sitt födelsedags firande helt utan våran hjälp i år. Men det får vi ta igen en annan gång!

Bättre än inget

Då vi roar oss med kräksjuka så blir det inget skrivande i dag. Men jag kan ju alltid underhålla med en historia som min svägerska skickade till mig.

Skapelseberättelsen som den blev, inte som den skrevs…
 

Först skapade Gud åsnan. 
  

 
Gud sa till åsnan:
- 'Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad
dum i huvudet. Du kommer att leva i 20 år.'
 
Åsnan svarade:
- 'Usch då, det låter inte som något bra liv.
Kan vi inte säga att jag bara skall bli 5 år gammal ?'
 
Gud accepterade åsnans förslag.
 
Sen skapade Gud hunden

 
Gud sa:
- 'Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från
middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år.'
 
Hunden svarade:
- 'Oj då, det blir kanske inte så roligt.
Kan jag inte få bli bara 15 år istället ?'
 
Gud accepterade hundens förslag.
 
Därefter skapade Gud papegojan 
  

 
Gud sa:
- 'Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och
upprepa allt   som sägs, till stor irritation för alla.
Du blir 75 år gammal.'
 
Papegojan undrade:
- 'Det låter väldigt enformigt...
Kan vi inte säga bara 50 år ?'
 
Gud accepterade papegojans förslag.


Till slut skapade Gud mannen. 
  

 
Gud sa:
- 'Du är en människa, en man!
Du skall ha ett bra liv.
Du är klok och intelligent, så du kommer att bestämma här i världen.
Du skall bli 20 år.'
 
Mannen svarade:
- 'Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre ?'
(Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens..)
 
- 'Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha,
de 20 som hunden tackade nej till,
samt de 25 som blev över från papegojan också?'
 
Gud accepterade mannens förslag.
 
Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år.
Sen gifter han sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet.
Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov,
leva på rester från bordet och vakta huset i 20 år.
De sista 25 åren av sitt liv sitter han i ett hörn och upprepar allt,
som folk säger, till stor irritation för alla i sin omgivning...


Intensiv dag

Det blir nog ganska intensivt i dag. Jobbar hemmmifrån under morgonen fram till kl 11.00. Sen jag och Maarit tåget till Uppsala och hälsa på mamma som är inlaggd på Akademiska. Därifrån tar vi bussen till Morgongåva till pappa för att se hur han har det utan mamma. Laga lite mat, fylla kylen/frysen med färdiga matlådor så han klarar sig ett tag. Och sen bara vara där och hålla han sällskap till kl 20.30 då vi tar tåget hem.

Mjukisbyxor

Mjukisbyxor är nog det ultimata plagget såhär års för mina barn som är 3 och 5 år. De är bekväma under overallen, sköna att leka i innomhus och funkar t.o.m att sova i om man somnar med kläderna på. Så därför har mina barn en hel hög med mjukisbyxor i sina garderober. Eller ja i vart fall så borde det vara en hel hög. För det var inte alls länge sedan, ca 1-2 månader som jag inhandlade massor av svarta mjukisbyxor till dem båda på Lindex. Och utan att ljuga så var det banne mig de absolut värsta och sämsta mjukis byxor man kan tänka sig. Samtliga har nämnligen gått sönder på knäna. Visst kläder slits och går sönder, det säger jag ingenting om. Men att alla byxor från en och samma affär går sönder efter så kort tid kan bara tyda på usel kvalitet. Om jag jämför med mjukisbyxor som inhandlats på H&M så har först Emil haft dem och sen har Gry ärvt dem och hinner ibland t.o.m växa ut dem innan det gått hål på knäna.

Så några fler mjukisbyxor från Lindex blir det inte framöver, utan jag gör som Sverker och kastar dem rakt ner i soptunnan.

Ont

Jag har ju sedan länge tillbaka haft problem med värk i mina händer, och det har kommit och gått. Och just nu är det värre än någonsin och jag är snart redo att hugga av dom, för jag tror att det kommer att göra mindre ont. Och jag har varit hos olika läkare, och reumatologen har klämt och kännt, det har tagits prover och det har röntgats både händer och fötter. Men de hittar inget fel!

Förra våren så uteslöt jag kolhydrater helt i min kost för att då gå ner i vikt till bröllopet. Och i samband med det så blev mina händer också mycket bättre. Jag vet inte om det berodde på kosten eller om det var andra omständigheter. Men nu tänker jag i alla fall prova igen att helt utesluta kolhytraterna för att se om mina händer blir bättre. Och försiktigt så håller jag mina värkande tummar och hoppas på att det onda ska försvinna.

Magsjuka

Det verkar som om det härjar magsjuka omkring mig. I går möttes jag av en mycket illaluktande spya i hissen och backade ut och tog trappan i stället. Och idag ringer telefonerna varma av personal som är sjuka i just magsjuka. Inget vidare med andra ord. Så nu är det bara att tvätta händerna och överkonsumera handsprit som gäller och hoppas på att man klarar sig.

Vår

Enligt kalendern så är det årets första vårmånad nu, och ute vräker snön ner. Inte helt vårlikt. MEN om jag blundar riktigt hårt så kan jag låssas att det där vita där ute är vitsippor. Visst det regnar vitsippor dag, så är det.

Men det är kul för de som har sportlov att vintern ligger kvar ett tag till. Men t.o.m jag ogillar när det blir denna blöta, gråa slask Stockholms vinter. Ska det vara snö ska det även vara kallt.

Kärt återseende

Så äntligen kom de hem. Efter en lång dag i bilen så uppenbarade sig killarna i familjen i hallen vid 18.30 tiden. Och puss och kram kalaset var ett faktum. Och se Emil och Gry så kärleksfullt och innerligt krama varandra var så ljuvligt att se. Och de hade massor att visa och berätta för varandra. Gry ville gensat ta på sig Pippi kläderna och visa Emil och Nicke, och de smalt båda två i sin bedårande Pippi syster/dotter. Och katten, som jag köpt till Emil på Junibacken blev han förälskad i omedelbart och bestämde genast att den skulle heta Lill-Kattis.
Det tog sin lilla tid innan barnen kom i säng och fann ro och somnade. Men tillslut så sov de sött båda två.

Det var inte bara mina älskade killar som kom hem, med sig hade de en heldel delikatesser. Det var både älg, kantareller och en alldeles makalöst god hembakt Bountykaka. Tusen tack till er alla som skickat med dessa godsaker det kommer att smaka finfint.

Det känns skönt att ha alla hemma igen.

RSS 2.0