Plumsiplask

Smet i väg från jobber väldigt tidigt och hämtade barnen strax efter kl 14.00. Och så promenerade vi iväg i det fantastiska vädret hem till Enbrands och har legat och guppat i deras pool hela eftermiddagen, hur skönt som hellst. Nicke dök upp efter jobbet och hade med sig thaimat till hela ligan och sen var det dags för han att flyta runt i svalkan. När barnen bröt i hop av trötthet så packade vi ihop oss och åkte hem. Det tog inte jätte lång tid att natta de små idag. Sen var det dags att bänka sig vid tvn, det är väldigt sällan jag glor på den meningslösa lådan men Morden i Midsomer måste jag bara se. Så med sällskap av en tallrik full med slicad vatten melon så sjönk jag ner i ett riktigt svalt vardagsrum. Passade på att piffa till tårna med lite färg mellan morden, så nu är de respektabla igen.

Ett mail med en förfrågan

Jag fick ett mail från Fritidsresor i dag där det stod:

[citat]
Är du en resvan, nyfiken och barnslig förälder med simhud mellan tårna? Är du dessutom van att skriva för webben och fotografera? Då passar du vår profil perfekt och har chans att tillsammans med din son eller dotter bli Sveriges första vattenrutschkane-testare.
[slut citat]

Kännde genast att det skulle vara jobbet för mig =)
I 17 dagar i augusti ska man åka runt och prov åka vatten rutchkanor. Synd att det är i augusti och jag inte har några som hellst möjligheter att ta ledigt, så jag får strunta i att söka det.


Badat

Ja så har man klarat av årets första dopp, det var i Enbrands 27 gradiga pool. Men trotts det så tog det sin lilla tid innan jag kom i, badkruka som man är. En fantastisk och varm dag har vi haft där vi jäst hela dagen på Enbrands altan och pool. Ätit god mat, glass, jordgubbar och vatten melon. Precis som en sommar dag ska vara, det enda moln på min himmel är att jag har en vecka kvar att jobba innan jag själv går på semester. Fast det ska nog gå bra, en del kuligheter som väntar i veckan. Pool plask och middag med Enbrands på tisdag, afterwork med jobbet på hamnkrogen på onsdag och träffa systrar på torsdag så veckan kommer att rusa iväg och så är det semester sen.

Härlig dag

Temperaturen bara steg och steg och steg och solen bara gassade. Nicke kom hem strax före 12 och vi var precis nyätna. Packade väskan och sen i väg. Men innan vi for till stranden hade vi lite att uträtta på Stinsen. Där var det förvånansvärt mycket folk med tanke på det fantastiska vädret. Uppdaterade våra sommargarderober lite, jag hittade tyvärr bara en klänning men det är ju bättre än ingenting. De som kom till bilen med flest kassar och påsar var Gry och Nicke. När vi shopat klart så bar det av til Rösjön, och där var det tokigt mycket folk, men på  en liten plätt fick även vi plats. Barnen badade för glatta livet i det 23 gradiga vattnet och jag och Nicke stod i strandkanten utan att plågas, men badkrukor som vi är så hade vi inte ens med oss badkläder.

Bröllop idag!

Det är något visst med flickorna som växte upp och lekta tillsammans på Sörgården 131, Vallentuna. Inte nog med att vi är fantastiska som vi är (hehe) utan vi giftar oss båda två i sommar också. Idag är det min barndoms bästa kompis, Lotta som ska säga ja till sin älskade. Fick av en händelse nys om detta då jag på facebook snubblade in på bilder från hennes möhippa. Jag och Lotta har inte haft någon kontakt på över 10 år, men genom en gemensam bekant har jag skickat ett brev med ett litet tal från kompisen från förr. Och jag hoppas verkligen att hennes dag blir undarbar.

Lördag och sol

I morse stack Nicke i väg vid 5-tiden för att spela golf och jag och barnen sov vidare. Och när han kommer hem någon gång efter 11 så ska vi äta lunch och sen åka i väg och bada. Ja det verkar vara en perfekt sysselsättning i dag då det redan före kl 10.00 är 22 grader varmt. Och det passar alldeles utmärkt för mig att mysa runt hemma i våran svala lägenhet nu på morgonen och bara njuta av att inte göra någonting. Fast lite nytta har jag gjort och betalat räkningar, det är ju förståss inte en så spännade sysselsättning men bra att ha bort gjort. Och med facit i hand så blev det en peng över!

Fästing

Finns det något kryp som är så äckligt som en fästing? Nä jag tror inte det.

I morse när jag väckte Gry så satt det en fästing på hennes överarm och partajade på hennes blod, och det var inte fästingen i sig som jag blev förskräckt över utan märket den gjort på Grys arm. En fläck stor som en femkrona som var blåröd som såg ut att sprida ut sig. Troligen hade jag smått panikartad röst då jag ropade på Nicke för han har då aldrig studsat upp ur sängen så snabbt på morgonen och kommit in i Grys rum. Plockade bort fästingen och inspekterade henne i ljuset, kliade mig i huvudet och gick och kollade i barnläkarboken. Och där stod det faktiskt att olika reaktioner av fästingbett inte är ovanligt. Kännde mig gensat mycket lugnare och bestämde att hon skulle gå tillförskolan och att de skulle få hålla fästing fläcken under uppsikt. Och det verkade lägga sig lite undertiden vi gjorde oss klara för att gå.

När jag skulle hämta henne så var fläcken inte större men svullen och blåsvart och det såg ut som om det var en blodutgutelse under. Beslutade mig för att ta vägen förbi vårdcentralen och höra vad de tyckte. Där hade de aldrig sett något liknande, och det var inte så märken efter fästing bett brukar bete sig. Så de klämde in oss till en läkare mellan två bokade tider. Och läkaren kliade sig i huvudet hon med och trodde att fästingen bitit i en artär så att det uppstått en blödning under huden. Men eftersom det var en fästing som varit framme och det var en väldigt udda reaktion på bettet så vågade hon inte chansa på att läget var lugnt. Så penicilin är utsktivet nu som Gry ska ta i 10 dagar 3 (!) gånger om dagen, typ hästdos!

Bilder

Ja det var ju tur att någon hade med sig någon sorts kamera under midsommar helgen då vi glömde våren hemma.

Vinnare av helgens "snyggaste" outfit måsste ju vara denna!!!!!



Gummistövlar med dubbla, knälånga raggsockor och tjocka tumvantar. Jag det är ju synd att bilden är svart/vit så man inte ser alla färg kombinationer.......
Maarit är dessuton fotografen till dessa fina bilder.

Min blivande man. Eller M2b som det sååå fånigt heter på sajten Bröllopstorget....hårresande!



Han och jag tillsammans, snygga kaninöron jag har!



Mina vackra barn.



Muppsystrar!



Jag och Nicke igen!



Love is in the air!!!!!!



Jaha det var det!

Sommar

Ahhhh vad härligt, det är sommar och solen gassar och det är varmt och härligt. Man kan ju bara hoppas på att den är här för att stanna nu.

I morse var det segt att vakna, jag tror att hela jag börjar längtar efter lite semester nu. Annars så brukar jag studsa upp i samma sekund som klockan börjar ringa och pigg och glad ta mig an den nya dagen. Men i morse ville jag hellst bara vända mig om och somna en liten stund till. Men jag masade mig upp tillslut i alla fall och in i duschen. På jobbet var det fullt rejs hela dagen och vips så var klockan över tre och jag var tvungen att springa till bussen för att hinna hämta barnen i tid.

Överförtjusta barn möttes jag av som berättade att fröknarna sprutat iskallt vatten med brandslangen, och det kan jag tro var kul i värmen.

Nu ska här ätas vattenmelon och jordgubbar och sen i säng.

Måndag igen

Midsommar helgen rusade förbi och var lite väl kort tycker jag. Men en fantastiskt trevlig helg som bjöd på mycket god mat och dryck, trevligt sällskap och framförallt blandat väder. Jag det var allt från regn till sol på stranden! Tyvärr så låg kameran kvar hemma så det blev inget foto på Maarits fantastiska utstyrsel i raggsockor upp till knäna i gummistövlar och tjocka tumvantar. Vi trottsade vädret och dukade ute i logen, mest för att vi insåg att vi inte skulle få plats inne. Så där ute åt vi både traditionell midsommar lunch med sill och nubbe och på kvällen åkte grillarna fram och fylldes med diverse läckerheter.

Vi var kvar ute i Morgongåva hela helgen och vädret blev bara bättre och bättre och i går var det så fint att vi gick ner till sjön och badade. Ja barnen badade och jag tittade på var väl närmare sanningen. Och Gry är verkligen ingen badkruka, rusade rakt ut i det kalla vattnet och sen satt hon där tills jag sa att hon måste gå upp. Emil var lite mera försiktig men även han var blöt om hela kroppen innan vi gick därifrån. Själv skulle jag aldrig ha badat i den temperaturen!

När vi ätit familjen Johansson ur huset så var det dags att åka hem.

Simultankapacitet

Ja det har jag fått visa pårov på idag då jag försökt jobba, packa och roa uttråkade barn samtidigt.

Barnen är så pass friska nu att vi åker till Morgongåva ikväll, och eftrasom vi inte riktigt har vetat hur det kommer att bli samt att Nicke varit bortrest i veckan så har jag just inte förberett någonting. Så allt är kvar tills i dag!!!!! Barnens regnkläder är på förskolan och dom måste vi bara komma ihåg att hämta då det verkar vara den perfekta midsommarklädsel. Handla måster vi göra, tillsammans med alla andra som måste göra det idag! Och så måste vi packa, fast det är så gott som klart. Optimist som jag är så har jag packat ner badkläder till barnen. Ja man vet ju hur barn är....badar i vilket väder som hellst.

Så jag passar på att här önska alla en riktigt trevlig midsommar.

Midsommar närmar sig

Midsommar helgen närmar sig och det börjar kännas lite hoppfullt här bland de sjuka barnen. Och vi ska nog komma oss iväg till Morgongåva för att fira lite midsommar med sill och färskpotatis och jordgubbar.

Funderade lite på vad man skulle packa med för kläder och konstaterade efter att kollat vädret att regnkläder blir nog bra. Det verkar smartast att lämna midsommar klänningen hemma. Fast jag har ju beställt finväder med sol och värme!!!! Ja lika bra man helgraderar sig och packar allt.

Crazy dag

Idag har jag suttit fastnaglad vid datorn och jobbar livet ur mig hela förmiddagen, vid 10-tiden började jag tappa fokus och insåg att jag inte ätit frukost än. Man kan säga att jag haft häcken full. Vid 12-tiden var jag tvungen att avbryta och få iväg Emil hem till Lenita som skulle passa honom en stund medans jag själv åkte på ett läkarbesök. När jag kom tilbaka så gick jag och hämtade Gry och Isak på förskolan och så gick vi också hem till Lenita. Där stod fikat och väntade och barnen, både de sjuka och de friska fick leka av sig lite. Vid 16-tiden böjade vi röra oss hemåt och barnen var ganska trötta. Hem och se till att de fick lite mat i sig och sen naglas fast vid datorn igen och fortsätta jobba. Men nu är jag i kapp och hinner andas lite.


Ringen beställd

Nu är min vigselring beställd och våra förlovningsringar inlämnade, Nickes för gravyr och puts och min för gravyr, puts och ombyggnad....eller vad man nu ska kalla det. Förlovningsringen passade inte riktigt ihop med vigselringen så den måste göras om lite och så sätter de stenen på förlovningsringen, det skulle visst bli finast så eller nåt. Jag nickade och höll med bara och frågade sedan Nicke vad de sagt. Vi gick från butik till butik och kolla div ringar endel dyrare andra lite billigare, tillslut så blev det i alla fall ringen som jag tånat efter så länge. Ni vet, ringen som hittade mig för ett par månader sedan. Nicke tyckte ochså att det var otroligt fin, så den ska jag nog stå ut med att ha på mitt finger resten av livet. Just nu känns ringfingret väldigt tomt!


I väntan på fint väder

Medans vi väntar på att regnet ska ha regnat klart och solen ska titta fram så det blir sommar på riktigt. Så har vi handlat och provat badkläder. Jag för det var ju en vecka som vi han var friska allihopa mellan vattkopporna.



Och de är så söta mina ungar att jag har lust att äta upp dom.

Kolla ring

Trotts att vi har en sjuk son så ska jag och Nicke iväg för att kolla på vigselring idag. Från början var det tänkt att Maarit skulle hämta barnen på förskolan och sen åka hem till henne där de sen skulle sova över och så skulle hon lämna dom i morgon. Men eftersom Emil är så sjuk så fick vi ändra planerna lite. Maarit hämtar Gry och kommer hem till oss och passar barnen så jag och Nicke kommer iväg, men det blev ingen natt på tu man hand. Ja man kan intte få allt.


En jobbig natt

Det har varit en ganska jobbig natt för Emil i natt. Han har haft ont och det har kliat och varit besvärligt. Men tillslut tog sömnen över och vi båda fick sova ganska många timmar i sträck. Men vid 5-tiden gav vi upp och gick och satte oss i soffan och kollade på tv. Men han är så tappen min lilla kille och jag hoppas att det värsta är över nu.

Första dagen är man fortfarande vid ganska gott mod och orkar skratta åt hur man ser ut och orkar komma med mothugg som:
-Om jag vore en prickigkorv så skulle jag ju vara rund!





Idag ser han ut såhär. Det har lagt sig lite och han ser inte fullt lika grotesk ut som igår. Igår hade jag som sagt inte ens hjärta att fota honom.



Gry är där emot pigg och rask.
Konstapel Gry håller ordning här hemma.



Här är hon på väg ut på nya äventyr med sin fantastiska pappa  i sina nya snabba springskor.


Mamma hjärtat värker

Det är perfekt väder för att vara sjuk och bädda ner sig i soffan och kolla på massor av bra film. Men mitt hjärta värker när jag ser på Emil idag. Givetvis hade jag ju hoppatas på att hans vattkoppor skulle bli lika lindriga som Grys, men när jag såg honom i morse så insåg jag att så skulle det inte bli. Det är inga små vattenfyllda blåsor inte utan stora gulaktiga bölder som sitter tätt tätt ihop över hela kroppen, ansiktet ser nästan groteskt ut. I morse hade jag fortfarande hjärta att fotografera honom, men nu gör jag inte ens det. Men han är tappet och duktig och biter ihop, gråter förtvivlat och beklagar sig emellanåt men mesta tiden är han bara så duktig. Skickade i väg Gry och Nicke på lite ärenden under dagen så Emil skulle få vara i fred, för det gör ju inte saken lättare att ha en ettrig lillasyster som retas hela tiden.
Ja så jag gissar att det blir en natt med mycket lite sömn i natt.

Regn, jätte mycket regn

När jag och Emil skulle gå till förskolan och hämta Gry så regnade det så där härligt mycket, ja det bara vräkte ner. Så det var bara att ta på sig regnkläder och gummistövlar, och är man rätt klädd så är det ju jätte härligt att vara ute i regnet. Det tog faktiskt två timmar innan vi var hemma igen, för när vi hämtat Gry så var vi ju bara tvungna att stanna i varenda vattenpöl. Från kyrktaket sprutade det ner vatten som duschar och det var riktigt spännande om man skulle ta sig förbi torr eller om vinden skulle få tag i det fallande vattnet och blöta ner oss fullständigt. På vägkanten rann det så mycket vatten att man var ju tvungen att stanna där och släppa ner pinnar och grässtrån och titta när de virvlade ner för backarna. När vi gick förbi Figges så insåg vi ju att det här var ju en alldeles strålande dag för att gå och äta glass. Gry tyckte att vi skulle sitta ute, men där satte jag stopp. Så när vi skakat av oss det värsta blöta så satte vi oss inne och åt glass innan vi fortsatte våran promenad genom regnet. Och utanför oss fanns det så stora vattenpölar så vi var tvugna att stanna och fiska i dom. En kvinna kom förbi och muttrade surt över att det samlas så mycket vatten och inte rinner undan, jag var bara tvungen att le mot henne och tipsa om gummistövlar. Om möjligt så såg hon ännu surare ut och muttrade ännu mera.

När vi satt på Figges kom en främmande kvinna fram till oss på ca 70 år och talade om att hon aldrig har sett så välartade barn som sitter så tyst och snällt och fikar, och väntar snällt på sin tur i kön och gulliga var de med. Stolt tackade jag för de fina orden och sträckte på ryggen.

Vattkoppor....igen!

Ja nu är det dags för Emil att få pricksjuka. Han satt mitt i mot mig i morse när jag drack kaffe och pratade på för fullt när jag såg något i halsgropen på honom. Och när jag bad honom komma närmare så jag fick titta lite så rådde det ingen tvekan om vad det var. En stor fin blåsa, och när jag inventerade honom lite till så hittade jag några fler. Så det var bara att lägga ner planern på att han skulle till förskolan i dag. Men jag var tvungen att ta mig till jobbet för att fixa lite och hämta en del grejjer för att underlätta att jobba hemifrån. Så Nicke gick med Gry till förskolan och jag och Emil gjorde en utflykt till mitt jobb. Löste en del grejjer på plats men Emil började ganska snabbt att tycka att det var långtråkigt att snurra på min kontorsstol (själv fick jag sitta på en pall) och jag tog med mig resten hem och fortsätter att jobba hemifrån rester av denna dag. Nu gäller det bara att komma ihåg att hämta Gry i eftermiddag!

Solen tittade fram

Under eftermiddagen sprack den grå himmeln upp och släppte fram solens ljuvliga strålar, och jag kände mig nästan euforiskt lycklig. Hade järna stannat ute längre, men magen kurrade på ett obehagligt sätt och tvingade mig in och laga mat. Det blev kyckling på en bädd av turkisk youhgurt, aivar och vitlök, och nu är magen lugn ett tag till.

Emil frågade mig vad det är för dag i morgon och när jag svarade att det är fredag så såg han lite underfundig ut och sken sen upp och utbrast:
-Då är det nära lördag!
Och såg alldeles lycklig ut. Ja det är nära lördag och det är även nära semester nu. Och hela min kropp skriker efter vila och ledighet.

Skatteåterbäring!

I går landade mina skattepengar på mitt konto. Och nu undrar jag var jag ska hitta på för kul med alla mina 210 kr!!!!!!  En resa kanske??? Hehe jo jag tar mig nog till Åland fram och tillbaka på den pengen. Ja det kunde varit värre, man kunde ju fått en fet räkning i stället. Så jag är glad åte de slantar som kom.

En tjock dimma ligger tung där ute i den grå luften, jag börjar vara i akut behov av solens strålar nu. Men den kommer väl???? Hoppas jag!

Regnet det bara öser ner

Och det är inte utan att jagh börjar längta lite  efter sommar och sol. Ja ja blir det inte förr så får jag vänta tills i September.

Just nu ser livet ut så här: Jobba, jobba, jobba, sova, sova, sova och där i mellan äta lite mat. Näh inte så jätte kul! Jag är så galet trött att det gååååår inte att natta barnen utan att själv somna och så vaknar man någon gång mitt i natten bara för att upplys Nicke om att man går och lähgger sig. Dahhhh skit tråkigt. Men trött är jag och sover gör jag och snart är jag väl utvilad förhoppningsvis.

Nationaldagsfirande

I går var det sverigesnational dag och den tillbringade vi med våra goa vänner Enbrands. Som vanligt hade vi det fantastiskt trevligt i deras sällskap. Vi var dit bjudna på sill lunch och nubbe. Och Elisabeth hade gjort en galet god gubbröra som jag åt på tok för mycket av och så var det lax och sill i olika former och färskpotatis och ägg. Vid sånna här tillfällen äter jag både potatis och kavring! Ja en nubbe slank ner även det. Efter maten blev det lite chokladkaka med svenska jordgubbar och till det så drack vi bubbel, ja en kopp kaffe slank ner också.
När vi var mätta och belåtna så gick vi till Edsbergsparken där det är stort firande varje år. Men det var ju inte jätte varmt där ute så tur var det ju att vi kom så pass sent, för man ville inte stanna där någon längre tid.

I dag har solen tittat fram, jätte skönt. De som får i den här familjen har varit i väg och röstat på morgonen och sen åkte vi i väg till Stinsen för att inhandla lite badkläder till barnen och Gry var i akut behov av trosor då hon över en natt blivit helt torr på dagtid. Visste väl att vattkoppor skulle vara bra för någonting, har man fullt av koppor i de nedre regionerna så vill man inte göra i från sig i blöja utan väljer att bli en stor tjej och gå på potta/toa.
Det blev lite grekiskt till lunch på Stinsen och sen sövde vi barnen i bilen en liten stund då vi åkte ut till Vaxholm. Årets första besök i sommarstaden och årets första mjukglass. Fast det var ju ganska kallt där ute men en liten stund höll vi ut så barnen fick se lite båtar och motorcyklar.

Veckan som gått har bestått av ganska mycket dåliga val i matväg och det är jag ju inte helt nöjd med. Men i bland måste man få falla tillbaka i dåliga vanor och gotta sig i lite gosaker. Måndag i morgon, ny vecka och nya friska tag.

Hannas blogg

Jag vet att jag lobbat för det tidigare, men jag måste bara göra det igen!

Alla som har en stund över borde titta in på min systerdotters blogg http:www.ekologiska.devote.se och läsa hennes kamp mot anorexin. Det är en grym sjukdom som hon var alldeles på tok för ung att drabbas av och det gör ont i hjärtat att läsa.

Fredag och det regnar

Vädret ser ju lite dystert ut för morgondagens nationaldags firande. Men jag håller fortfarande tummarna så hårt jag kan för att det ska slå om och bli strålande solsken och sommar varmt.

Vi hade lite sovmorgon i morse då vi kom i säng väldigt sent igår, barnens mått mätt. Klockan hade passerat 21.00 innan vi släckte lampan och sa godnatt. Och jag blundade en liten stund och rätt vad det var så stod Nicke vid sängkanten i Grys rum och petade på mig och sa att det var mitt i natten att klockan var 01.00!!!!!!!! Märkligt, för jag sov ju inte!!!!! Det var bara att borsta tänderna och lägga sig i rätt säng och sova vidare.

Mina barn börjar vara friska och väldigt less på att vara inne. Har fått ta ett allvarligt snack med dom i dag om att man INTE får spela fotboll inne. Och nyss kom en freesbee ut flygande ut Emils rum, får nog ta ett snack om det med.

Google träff

Fick ett meddelande på facebook i morse från en vän till min syster att när hon hade googlat  godis morgongåva för att hon sökte telefonummret till Candystore så fann hon min blogg bland de första träffarna. Det tyckte jag var skoj!

Bilder var länge sedan!

Inte en bild så långt ögat når på min blogg!!!!! Det måste jag ju göra något åt. Och det passar ju ganska bra att publicera lite prick bilder.

Här är min alldeles egen prickigkorv.





Det är skönt med en tupplur i soffan när man är sjuk.





Jag har ju en fantastiskt fin son också





Och i kameran låg det lite bilder från Valborg också.

Man är spänd av förväntan.



Och det ÄR spännande när brasan tänds.



Och vissa missade all uppståndelse, men sov skönt i värmen från brasan.


Återfall utan dess like

Jag har ju som bekant uteslutit pasta, ris, potatis och bröd ganska länge ur min kost. Och jag har inte saknat det till vardags alls och valt mina tillfällen noga då jag ätit kolhydrater. Idag ville mina barn (som vanligt) ha köttbullar och makaroner till lunch och jag tänkte att jag äter något sen när de vilar. När Gry har somnat och Emil är bänkad i soffan tittandes på film så tar jag mig in i köket och tänker laga mig en sund måltid. Meeeen jag trillar i den absolut vanligaste fällan för att äta fel som bara finns, jag är för hungrig. Och det första jag får syn på är en förpackning med rostisar som vi köpt till barnen nu när de varit sjuka. Och vad händer?????? Det blir rostis med ost och marmelad ner sköljt med ett stort glas oboý.!!!!!! Och dra mig baklänges vad det var gott, och här sitter jag nu och har ont i magen.....Och huvudvärken lär ju komma som ett brev på posten. Men det var så gott att det nästan var värt det.

Nybadade barn

Nu är mina älskade barn som två nyponrosor, nybadade och fräscha. Har inventerat kopporna på Gry och konstaterat att där fanns inga nya men en hel del som var kladdiga och lite infekterade, men de flesta var på väg att torka ut. Och jag förstår att hon har haft det ganska lindrigt, inte haft speciellt mycket kli eller hög feber. En endaste natt var det som var lite jobbig för henne och hon hade svårt att komma till ro, men somnade och sov gott efter kl 12.00. Vi mötte en av hennes dagiskompisar igår som inte haft samma tur, de hade behövt få tavegyl utskrivet så att tösen överhuvud taget skulle kunna få sova någonting och sky hög feber på det. Så ja, Gry kom lindrigt undan. Få se hur det blir för Emil, ja för det är väl dags för honom snart.


Välling

Emil har av någon underlig anledning fått för sig att han tycker om vuxenvälling och har tjatat om att vi ska köpa det en längre tid. För er som inte vet kan jag tala om att ingen av mina barn någonsig har druckit denna dryck. Och i går när vi var i affären så frågade han ännu en gång om vi inte kunde köpa vuxen välling till honom, så jag tog ett paket och la i korgen och tänkte att det skulle ju vara jätte bra om han faktiskt börjar dricka välling på morgonen.
När vi kommer hem från affären så vill han ju givetvis ha en kopp välling på en gång och både Gry och han sitter förväntansfulla vid köksbordet. Och när an tar en klunk så får han ett obetalbart ansiktsuttryck, han ser helt förvriden ut och brister nästan ut i gråt och säger ynkligt:
-Mamma det smakar inte alls som jag trodde.
Det var ju inte utan att man tyckte lite synd om honom för han trodde verkligen att det skulle vara gott. Gry gav det i ala fall en chans och tog två rejäla klunkar innan hon bestämde sig för att det smakade pyton. Så finns det någon som är sugen på en kopp Godmorgon fullkornsvälling så finns här ett helt paket fört avhämtning.

Hemma resten av veckan

I går fick jag ju i alla fall komma hemifrån ett tag och vila upp mig från mina sjuka barn. Och i dag har jag konstaterat att de blir hemma resten av veckan. Visst de skulle säkert kunna gå till förskolan då de förmodligen inte smittar något längre. Men jag tycker inte att det är speciellt bussigt att hettsa i väg dom utan att få återhämta sig lite efter att varit så sjuka så pass länge, för det tar ju trotts allt en hel del på krafterna.

I går så kom jag mig i väg på lite utflykt utanför mitt hem. Skulle in på Cityakuten för att röntga händer, fötter och mina lungor samt ta lite prover. Jag var helt inställsd på att det skulle ta hela förmiddagen då de har drop-in. Jag var där en kvart innan de öppna och hängde på låset och se det lönade sig för 8.30 var allt klart!!!! Men hade jag varit där precis kl 8.00 så skulle hela förmiddagen gått med all sannolikhet, för när jag som första patien kommer tillbaka ut i väntrummet så är det fullt. Ja något ska man väl ha för att man är morgonpigg!
Den 16:e ska jag tillbaka till reumatologen och då har han fått svar på det som gjordes i går.

Och klockan 9.00 var jag på jobbet till min chefs stora förvåning. Och eftersom jag kom så pass tidigt kunde jag även åka hem ganska tidigt. Hemma hade barnen spelat ut hela registret mot sin pappa och alla var ganska trötta. Vi åt middag och sen bestämde vi att vi skulle gå ut. Men....det var bara ett litet problem, barnens ytterkläder är ju kvar på förskolan!!!! Och ute regnade det....hmmmm. Jag det var bara att rota fram det som fanns hemma av extra kläder. Dubbel uppsättning av gummistövlar har vi, så det var inga problem. Och till Emil hittade jag en oanvänd Polarn o. Pyret vatten tät skal jacka i stl 110, som jag inpuls köpt någon gång och ett par överdragsbyxor som också var oanvända. Då var han klar! Till Gry hittade jag en stört läcker riktig galon jacka, väldigt retro a´la 70-tal och ett par Emils gamla överdragsbyxor. Sen var det bara att gå ut.
Vi tog en promenad till affären och fyllde på mjölk förrådet lite och sen drev vi runt och spanade in alla sniglar som var på kvälls promenad och stannade ute ända tills glassbilen kom. Så nu är frysen full av glass i stora lass!

Så här såg min dag ut i går. Hur såg din ut?

Morsdag

Anvisningar till firande av Mors dag

  1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
  2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
  3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
  4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
  5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
  6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag.

Jobbar hemmifrån

Barnen är fortsatt sjuka, ja Gry är det i alla fall. Emil hade säkert kunnat gå till dagis men han ville inte. Och jag fann ingen anledning till att skicka iväg honom mot sin vilja när jag och Gry ändå är hemma. Gry är inte speciellt påverkad av sina vattkoppor, ser visserligen ut som en prickigkorv och har feber men far runt som en duracell kanin ändå. Natten som gick var lite jobbig då det kliade lite, men tillslut somnade även hon.

Och min migrän/yrsel håller mig i ett järngtrepp denna gång. I vanliga fall så brukar det aldrig hålla i sig mer än i ett dygn. Men jag mår inge vidare idag heller faktiskt, orkar tack och lov hålla mig upprätt och huvudvärken är mer bara dov i dag men är snurrig och vinglig och mår illa. Och jag vet inte om illamåendet är en biverkan av mina nya mediciner mot ledvärk, ja det är bara att bita ihop och se vad det blir.

Ja det är tur man kan lägga sig på soffan då och då trotts att man jobbar, fördelen med att jobba hemifrån.

RSS 2.0