Gabriel

Idag så känner jag så otroligt starkt för min kära älskade vän Katja, då hennes rara son läggs in på sjukhus och ska opereras för synostos i morgon. Och jag skulle så järna vilja vara där hos henne för att ge det stöd hon nu behöver. Titta järna in på hennes blogg och visa att ni finns där för henne och ägna lilla Gabriell en tanke   www.pucko73.blogspot.com
Katja, allt kommer att gå bra och jag finns här bara en telefonlur ifrån dig. Jag tänker på dig, jag tänker på Fredrik och jag tänker på Gabriel. Och det gör ont i hjärtat att veta vad ni måste gå igenom nu det närmast dygnet, men ni kommer att klara det galant, och om en vecka är det över.
Skickar över massor av kramar och pussar till er på Madeira via sajberspejs.

Mätt i magen.

Jaha så har nu denna dag kommit, minsista dag i sus och dus. I morgon är det åter i verkligheten och jag går ut hårt och jobbar hela helgen, men redan på måndag så är jag ledig......

Hos tandläkaren gick allt galant, ja nu var det ju inte tandläkaren jag var hos utan tandhygienisten, och det var faktiskt första gången jag gjorde ett besök där. Och det var ju inte utan att jag var lite orolig för tandläkaren hade ju fått mig att tro att det såg ut som fan i min mun, och där står sedan tandhygienisten och frågar sig varför jag egentligen blivit skickad till henne för den lilla tandsten jag hade hade ju tandläkaren gott kunnat ta bort själv. Ja ja nåt ska de väl tjäna pengar på så varför inte låta mig ränna där i onödan. Hon tog i alla fall bort det som fanns att ta bort och jag måste ju säga att det är ju rätt skönt på ett smärtsamt sätt när de skrapar bort tandstenen, hmmm undra om jag är sjuk på något vis eller nåt!!! Efteråt så känns det ju riktigt skönt i alla fall, hela munnen känns så fräsch och man har huxflux värsta stomatol leendet (tror man).
Ja jag är ju inte så värst van att ränna hos vanliga tandläkaren, då jag fortfarande aldrig har haft något hål i mina tänder. Men jag har ju rännt destomera hos tandregleringen där de plågade mina tänder med diverse tandställningar den ena värre än den andra. Och hos oralkirurgen hade jag klippkort då de satte kniven i min överkäke och opererade den ett flertal gånger. Men nu dröjer det minst ett år innan de vill se mig igen.

Så fort Nicke kom hem igår så stack jag i väg, barnen vinkade glatt och skrek hejdå sov så gott när jag gick.
Plockade upp Maarit på hennes jobb och så skulle vi gå och käka, den stora frågan var om det skulle bli sushi eller indiskt???? I och med att det var rå kallt och regnade lite så kännde vi oss inte jätte sugna på sushi så vi bestämde att vi skulle gå på våran favorit indier i gammla stan. Där var det bra länge sedan vi gjort ett besök, ja så länge sedan att när vi står utanför så inser vi att restaurangen finns inte kvar!!!!!! Nä det var nu en RYSK restaurang, och NÄÄÄ det var vi då rakt inte sugna på. Jaha plan B, fanns det någon sådan???? Nä vi ville inte återgå till sushi planen för nu var vi sugna på indiskt...Hmmmm....Hornstull, där vimmlar det av indiska restauranger. Iväg till tunnelnanan och åka ett par hållplatser och när vi kommer fram så är alla 3 restauranger helt öde och folktomma, jo de är öppna men har inte en ända gäst och inte ens en endaste liten människa som hämtar mat. Och då blir jag lite skeptisk och känner inte alls för att äta på någon av dom. För har de så lite gäster så kan man ju undra hur gammal mat de serverar????? Fånigt kanske med så kännde vi båda. Jaha en plan C vore på sin plats nu. Vid Zinkensdam ligger Ellora dit skulle vi ju kunna gå, skulle vi ta och promenera hornsgatan ner eller??? Nä det är en sååå lång och tråkig gata så då kunde vi ju ta tunnelbanan tillbaka en station men det känndes ju lite tråkigt det med så det fick bli en tur med bussen, ja omväxling förnöjer. Sist jag var på Ellora så var där knökafullt och man fick vänta ett tag på ett bord, nu var restaurangen halvtom!!! Ja både Maarit och jag gissar på att det är helt ute att äta indiskt just nu. Det är väl sushi och libanesiskt och en och annan tapas som gäller just nu.
Vi trottsade mattrenden och stannade där i alla fall och åt gudomligt god indisk mat med drivor av nanbröd till och 6 glas vin fick vi i oss, ja inte var förståss.......Och hela detta kalas gick på ynkliga 500 kr, ja det var nästan så jag trodde att det blivit något fel någonstans men när jag tittade på notan så blev det inte mer hur jag än räknade. Ja man ska ju inte gå omkring och vara lessen över att ett restaurang besök blir löjligt billigt.
Proppmätta som vi var så kännde vi att en promenad skulle vara på sin plats och så gick vi till slussen , och därifrån gick ju både Maarits och min tunnelbana hem. Det är ju lite tråkigt att inte ha sällskap hela vägen hem längre, särskilt när man blir stående vid varje byte och det tar en halv evighet innan man är hemma, och Maarit var hemma på 10 min!!!!!! Ja tanken var ju från början att jag skulle sova över hos Maarit, men mitt samvete lät mig inte göra det.

Skräp i glassen

Nicke köpte en kartong med GB klassiker i helgen, och häromdagen när han mumsade på en GB-sandwich så kom han plötsligt av sig, för i munnen hade han helt plötsligt en metallspiral!!!!! URK fyyyy vad läbbigt och vilken tur att han inte gjorde sig illa på den, och det var ju bara rena turen att det inte var just den GB-sandwichen Emil eller Gry tagit. Ja man får ju ont i magen bara men tänker på hur det kunde ha gått.
Frågan är ju nu, hur i hela friden har en metall spiral hamnat i glassen, och om det finns metall spiraler vad kan det då finnas för annat läbbigt i glassarna.
Nicke skickade ett mail till GB glass igår och informerade dom om det som inträffat, så nu ska det bli spännande att se om han får något svar eller någon reaktion överhuvudtaget.


Var är jag?!?

I morse när jag vaknade så låg jag inte i min säng, vaknade av att Gry och Nicke kommer in smygande och frågar vart mamma är. Fattade ingenting i någon hundradels sekund, och sen insåg jag och kom ihåg att jag låg i Emils säng. Och jag kännde mig mer eller mindre ledbruten, men sovit måste jag gjort eftersom jag inte gått tillbaka till min säng.
Emil har haft en orolig natt och gråtit mycket och kastat sig av och an, vet inte om han varit vaken eller gjort det i sömnen. Men han har lugnat sig så fort man pratat med honom och strukit honom över ryggen. När mina barn har mardrömmar och orolig sömn så lider jag med dom, hade väldigt mycket sånt när jag var liten och periodvis så var jag rädd för att sova. Har haft sånna perioder även som vuxen och det är verkligen inte kul. Tänk dig själv att du är så trött att du knappt står ut men vågar inte sova, så fort mörkret fallet och ögonen sluts så får du panik, nä det är inte särskilt skoj. Det är tack och lov länge sedan jag hade så men jag minns precis när det var sist. Så jag hoppas verkligen att mina barn håller sig till "vanliga" mardrömmar, ja för det är ju sånt alla har till och från.
Såg ett program på tv för ett tag sen om just nattskräck, och där var det nattskräck på hög nivå kan jag säga, hua. Så mina bekymmer nattetid känndes genast ganska ynkliga, det är alltid bra att få lite distans till sina egna problem och inse att det finns de som har det mycket värre. Fast sedan några år tillbaka så sover jag gott om natten, ja när jag nu får sova för mina barn vill säga.

När jag vaknat till liv så kännde jag mig bra risig, det sprängde i pannan, snoret rann och hostan kraxade och inte nog med det jag hade mer eller mindre tappat rösten. Känndes som om jag var rejält sjuk, och eftersom regnet öste ner där ute så passade det ju ganska bra att krypa ner i soffan och dra täcket över huvudet. Och efter ett par timmars vila och en dusch så kännde jag mig mycket bättre, huvudvärken sitter förståss kvar, men rösten är tillbaka och snoret rinner inte konstant i alla fall.

Och idag ska jag roa mig på hög nivå, ska nämnligen till tandläkaren. Jo jag vet jag tänker bara på nöjen!
Ska kompensera det med att äta middag ute med Maarit i kväll, kan det bli sushi tro? Nja kanske vi slår till på indiskt i kväll, vi får se.

Papegojan Gry

Gry är precis som en liten papegoja nu, allt man säger försöker hon härma och säga efter. Och det leder givetvis till en rad härliga skratt. Och hon pratar och bubblar och blir överförtjust när man förstår vad hon menar och nickar ivrigt och ler med hela kroppen.
Igår så stod hon och lagade mat i sitt kök och gick runt och matade alla och envar och var såååå nöjd när vi gapade och sa tack, rörde runt i grytorna och ställde in något i ugnen för att sen gå ett varv till och fylla våra munnar med vad det nu var hon bjöd på.
Idag när vi kom hem från dagis så blev hon kvar och grejjade i hallen och när jag tittade ut dit så hade hon tagit på sig sin fleece tröja igen, mössan på svaj, en vante på handen och så hade hon Emils skor på sig, och jag grämde mig över att kameran är död.
Ja hon är en fantastisk liten tjej.

Jävla start på dagen

Tur var det väl att man fått sova i natt i alla fall. Vaknade av Nickes väckarklocka och är nästan lite förvånad över att det var den som väckte mig och inte en fot i ansiktet eller en Emil som står och hänger vid min säng, ALLA sov!!!!! Jätte konstigt! När jag började känna att jag var vaken så känner jag något mer än bara vakenhet....ont i halsen....jävla dagis bakterier, nu har de satt sig i min hals. Ja ja vad uppfanns paracetamol för? Jo för att när vi börjar bli sjuka så kan vi ta en näve och inbilla oss att vi är friska. Ligger kvar i sängen och tycker lite synd om mig själv och hör hur Nicke börjar väcka Emil, Gry vaknar snart där efter och jag makar på mig så att hon kan krypa ur sängen. Är vansinnigt trött och känner mig raspig och vissen och hade gladeligen legat kvar och somnat om om det inte var för det där förbannade samvetet som jagar upp mig för att hjälpa Nicke med barnen så att han ska slippa komma försent till jobbet.

Ja de kommer iväg och jag fixar frukost och häller upp kaffe som Nicke den raringen satt på till mig. För en gång skull så sätter jag mig i köket och äter, ja för hade jag sjunkit ner i soffan så hade jag nog inte gjort mycket mer idag. Och så kunde det ju inte bli, för jag skulle ju till JOBBET!!!!!!!! Planen var att jag skulle åka hemmifrån senast kl 8.00, men så blev det ju inte kan jag säga.
Färdig och glad i hågen så ska jag bara sammla ihop mina saker som jag måste ha med mig och jag vet ju att allt ligger där det ska i min "jobb väska" och den hänger ju där den ska i hallen.........TRODDE JAG!!!! Putts väck borta och jag leta och leta och leta, tillslut måste jag ringa till Nicke och fråga om han ställt den någonstans. Men han har ju givetvis ingen aning om vart den är, och varför skulle han hålla reda på mina grejjer.
Och i den väskan ligger ju mitt kort som jag behöver just idag för att det är ju just till korttillverkningen jag ska för att fixa nytt lösenord eftersom jag för längesedan glömt det gamla. Och utan detta kort kan jag inte jobba, för utan detta kort kommer jag inte in genom några dörrar och kan inte logga in på någon dator och kommer inte åt några journaler mm mm. Ringer till jobbet och frågar om det ligger kvar där, men nä. Men då berättar de att jag har en rekvisition i mitt fack på ett nytt kort, ett E-legitimation som jag ska ha i stället för det gamla kortet. Ja ja då kan jag ju lägga ner sökandet och rivandet i alla skrymsler och vrår. Åter igen glad i hågen börjar jag klä på mig ytterkläderna och när jag står där i hallen med alla kläder på och ska se vart min remsa är så att jag har något att betala bussen med då de inte tar några kontanter längre. Sen jag och Nicke var på bio så har remsan legar i min jackficka men nu.......putts väck borta den med, faaaaan river igenom alla jackfickor och vänder upp och ner på plånboken, men näh den är borta. Måste ha tappat den, och jag vet att den låg i fickan så sent som i förrgår så den måste ha fallit ur fickan igår eller nåt.
Jaha då var det ja bara att slå sig ner och vänta tills Ica öppnar så att jag kunde gå dit och köpa ett  månadskort. Så 9.10 bussen han jag med!!!!!!!!!!

Hade jag kommit io väg den tid som jag tänkt så hade jag ju aldrig mött Maarit på sjukhuset, hon hade varit hos doktorn. Hon hängde med mig bort till kort tillverkningen och höll mig sällskap medans jag väntade på min tur. När det väl var min tur så var det fort gjort, fick ett reservkort att ha så länge tills mitt nya legitimation är klart, så nu kommer jag in genom alla dörrar och på alla datorer igen. Frågan är bara hur jag ska bära mig åt för att minnas detta lösenord........
Stannade kvar på jobbet och uppdaterade lite skvaller, lämna in lite ledighetsansökan och så käkade jag lunch med chefen och i samma veva så fick jag veta att de höjt min lön. Ja man bugar bockar och tackar, men jösses så man halkar efter i löneutvecklingen när man varit hemma i 3½ år, ja ja det kommer jag väl i kapp snart hoppas jag, typ nästa löneförhandling.
Och på kontoret så låg där en julklapp kvar till mig......6 st Iittala ljusstakar för värme ljus, likadana som jag har 2 st av (långnäsa på Maarit....Avis????) Blir jätte glad då jag är väldigt svag för just iittalas prylar. Ja det är inga dåliga julklappar vårat sjukhus kostar på sina slavar.

När jag sitter och ska kolla upp en grej i min kalender så inser jag att jag fortfarande har 2007 i min!!!!!! Dags att köpa ny nu kanske??? Så det blir en sväng genom Mörby centrum innan jag far hem. I slutet av Januari så finns det inte jätte mycket kalendrar kvar, men de som finns (hittar tack och lov en som passar i min agenda) är å andra sidan kraftigt nedsatta i pris. Ja det är bara att tacka och ta emot.

Vem orkar laga middag såhär en måndag?

Här stod man med andan i halsen och hade förberett ett riktigt försvarstal när fastighetsskötaren kom för att titta på köksluckan. Men han frågade faktiskt inte ens hur det hade gått till och talade bara om att han skulle kontakta snickaren så att han fick komma och fixa skåpet, puh säger jag bara och andas ut. Ibland är det fan så skönt att bo i hyresrätt. Jag föreslog att de kunde ju byta ut alla luckor och att jag järna ville ha någon snygg mörkt träslag järna med lite glasluckor och när de ändå höll på så kunde de ju tapetsera om också........Nähe han garvade bara och upplyste mig om att luckan var ju faktiskt hel och att nya tapeter är ju inte så praktiskt när man har små barn.....Ja ja jag gjorde vad jag kunde för att få det lite renoverat.

Barnen sov riktigt länge, varför händer aldrig det när jag också sover???? Nä för jag insåg ju att det var ju ingen idé att gå och lägga sig för då hade väl fastighetsskötaren ringt på dörren så fort man somnat, så jag satt i soffan och slöa och kolla på Våra bästa år.
När ungarna vaknat och käkat mellis så gick vi ut en stund, promenerade till affären och handlade lite viktiga saker (läs kaffe). Sen gick vi och mötte Maarit vid bussen, och när barnen såg henne på långt håll så blev de så glada att de nästan hoppade ur skinet. De sprang så fort de bara orkade för att möta henne och kastade sig i armarna på henne. Ja det går inte att ta miste på den kärleken inte, de älskar sin moster och moster älskar dom.

Maarit ville förståss ha middag när hon kom och hälsa på sådär på kvällskvisten, men jag hade då rakt ingen lust att laga mat. Så jag bestämde att jag skulle bjuda Maarit och mina barn på restaurang och sen ta med mig mat hem till Nicke. Men klockan var inte riktigt dags att äta så vi gick t ill biblioteket en stund och botanisera och läste kul böcker. Vi skrattade alla så vi höll på att kissa ner oss när vi läste Bajsboken, så klockrent och Emil bara dog av skratt och gapa av ren förskräckelse om vart annat när vi läste den.
Sen när magarna började kurra så gick vi och käka, och vi hade det riktigt mysigt och barnen skötte sig riktigt bra ja lite små insidenter var det ju men konstigt vore det ju annars. När klockan närmade sig 18.30 ringde Nicke och efterlyste oss och informerade om att han var ganska hungrig!!!!! Förvånade kollade vi på klockan och insåg att MINA barn suttit stilla på en restaurang i EN TIMME!!!!!!!!!! Kors i taket, och jag trodde att vi varit där i max 20 min.....Ja helt plötsligt var det ju förståligt att Gry började vara lite kinkig, det var ju faktiskt inte långt ifrån natti natti för henne.
Ja vi gick hem och lekte en liten stund innan det var dags att landa i soffan och varva ner lite så att de skulle kunna somna, och när de väl somnat så for Maarit hem.
Och i morgon så ska de till dagis och lämna sin mamma i fred och ge henne lite lugn och ro...........

Hemma från dagis

Ja de blev hemma i dag med, för snoret rinner och hostan skräller fortfarande. Och trotts att de inte har feber och nu är pigga och alerta så tycker inte jag att det känns bra att lämna dom på dagis med ansiktet fullt av snor, det är inte snällt varken mot Emil och Gry eller de andra som är på dagis. Så en dag till får de vara hemma och bli ordentligt friska och krya så får de gå i morgon.

Hade tänkt att vi skulle gå ut till någon lekpark eller så under förmiddagen så att vi skulle få smaka på lite frisk luft. Men eftersom det ser ut som skit här hemma så blev det att vi städade lite i stället. Och sen lovade fastighets skötaren att komma förbi och kolla på köksluckan som jag pajat och se i vilket skick den är i om det går att laga eller vad de ska göra med den. Och jag trodde ju förståss att han skulle komma under förmiddagen då jag pratade med honom vid 9, men så blev det inte. 

Vi får ta oss en promenad i eftermiddag i stället helt enkelt.
Nu sover de små trollen så gott i alla fall, kanska man ska passa på att ta sig en tupplur själv också...eller ska man roa sig med räkningarna????? Näh jag gör lite kaffe och kastar mig på soffan ett tag tror ja.

En kopp kaffe.....

....eller två är livsviktigt för mig, får jag inte kaffe direkt på morgonen så fungerar inte jag.
Och i morse så var det givetvis inget undantag, till min frukost som bestod av knäckemacka med avocado och paprika så ville jag självklart ha två stora koppar av denna läckra dryck. Och när första koppen var urdrucken häller jag upp en till, medans den står och svalnar lite så råkar Gry spilla ut ett glas tranbärs juice över bordet som genast måste torkas upp. Och småbarns förälder som man är så lämnar man ju inget varmt obevakat på bordet så jag ställer min kopp på diskbänken medans jag torkar. Och när det är färdig torkat och jag ska ta min kopp med perfekt tempererat kaffe och njuta av den så upptäcker jag till min förskräckelse att koppen är BORTA!!!!!!!! En bit längre in på diskbänken står en annan tom kopp som fortfarande är varm och när jag ser ner i diskhon så syns det tydligt att någon just hällt ut kaffe där. Jag blänger ilsket på Nicke och frågar om han hällt ut mitt kaffe, genast så inser han ju sitt misstag och försöker neka. Men när jag talar om för honom att det syns ju i vasken att någon hällt ut kaffe där och det var fan inte jag som hällde ut kaffet som jag just hade tänkt dricka.
Nicke fnissar lite och ursäktar sig med att han trodde att jag var klar och börjar hälla upp nytt kaffe till mig, och ur perkolatorn kommer det två droppar och lite sump. Han ser lite skamsen ut och frågar om han ska sätta på nytt, men nu surnar jag till och fräser att jag har ingen lust att vänta i hundra år på att perkolatorn ska vara klar....... Nicke fortsätter att fnissa och tycker nog att situattionen är MYCKET komisk. Av allt han kunde gjort i köket efter att hela familjen ätit frukost, t.ex plockat undan och ställt in allt i kylen, så väljer han att hälla ut MITT kaffe!!!!!!!! Ja jag inser ju snabbt det komiska i det hela jag med och fnissar tillslut jag med.

En härligt solig dag.

I dag var klockan närmare 7.30 innan vi vaknade till på riktigt. Emil gjorde ju förståss ett försök vid 5.30, för då vaknade han (och vi andra också) av att någon kom hem från krogen och hade lite efterfest hemma med hög musik, och när musiken tystnade så var det någon som började spika i väggen......En lugn och behaglig söndagmorgon med andra ord. Nicke lyckades i alla fall få tillbaka Emil i sängen och la sig där med honom och så sov vi vidare tills Gry fått nog och klev upp och gick in till Emil och Nicke och väckte dom.

Ute var det klarblå himmel och sol och jag  hade järna gått ut bums, men det blev att vi tillbringade förmiddagen inne då vi lekte med briotåg och så lekte vi lite med köket och lagade mat. Men sen när vi ätit lunch så stoppade vi barnen i vagnarna och gick ut så de fick sova ute och vi fick promenera lite. Köpte med oss lite mellis och gick ner till slottsparken, Emil vaknade strax innan vi var framme. Och han var väl inte helt nöjd med att vi var där för andra gången i rad utan att ha med oss något att mata fåglarna med.....Nä nu får det bli skärpning på dessa två föräldrar, men som förra gången så var det massor av andra som faktiskt hade med så det fick duga med att titta på när de andra matade den här gången också. Jag loooovade Emil att nästa gång skulle vi ha något med oss!
Sen tog vi en sväng in på konstgalleriet Edsvik och kolla lite, Emil tycker att det är jätte kul att gå runt och titta på tavlor och skulpturer, så jag funderar på att ta med honom på Morderna museét någon gång. Där gillar jag ju själv att gå runt, och deras fik går ju inte av hackor, framförallt under sommar halvåret, och bara promenaden ut till Skeppsholmen gör ju att det är värt ett besök.

Och jag hade sett fram mot morgondagen då barnen skulle till dagis och jag skulle luncha med Maarit i Mörby, men det känns inte som om Emil och Gry är friska nog att gå i morgon, hostan skräller och snoret rinner och det är ganska pipigt så de blir nog hemma i morgon också så jag får ställa in morgondagens alla planer. Och tänk en av planerna var ju faktiskt att åka till jobbet.......Får ta det en anna dag!

Det finns förklaringar till allt!

Som ett brev på posten kom svaret på de senaste dagarnas dåliga humör.......Fick mens idag!!!!!!
Ja det är väl en utmärkt ursäkt till ALLT!

Vi fick lite sovmorgon i morse och vaknade strax efter kl 7 av att Emil kom in och väckte oss och hela familjen åt mysfrukost tillsammans. Det var fint väder ute och dagen skulle passa perfekt till en promenad till Stinsen, så vi ringde till Lingemarks och frågade om de ville följa med och det ville dom. Så 10.30 möttes vi och så gick vi till Stinsen där vi åt lunch tillsammans och efter att barnen fått springa av sig lite i lekparken där inne så ägnade vi oss åt lite shoping. Det blev ett par byxor till mig och ett par skor till Nicke och INGENTING till barnen....Det är rättvisa det!
Och innan vi var hemma igen så hade hela dagen gått och det var dags att fixa middag, idag blir det smördegsinbakad fläskfilé och kanske slår vi till med ett glas rött till.

Kaos i köket.

Ja inte blev eftermiddagen ett dugg bättre än förmiddagen nä fullt kaos utbröt och här sitter jag nu och undrar vad fan som hände!!!!!!!
Hemmet förfaller med en rasande fart då man är inne med två naturkatastrofer, och hur jag än försökt plocka undan under dagen så hinner jag inte i kapp. Insåg att det var bara att ta itu med köket och det växande berget på diskbänken trotts att barnen var högt och lågt och vägrade vara någonannanstans än i mitt knä. Insåg att det skulle ju inte bli busenkelt, men det här blev ju löjligt. Ja för det känns som om köket faktiskt står i ruiner nu.
Började att plocka ut den rena disken och genast så hade jag Gry halvvägs inne i maskin rivandes runt, när jag för 10:e gången lyfter bort henne känner jag att temperamentet puttrar, och när Emil kommer och ska hjälpa sin lillasyster känner jag att nu är det nog och jag ska bara snabbt ställa ifrån mig bestick korgen på diskbänken och så ska jag ta mig ett snack med barnen och förvisa dom ur köket. Men i farten hinner jag riva ner ett par smuttsiga tallrikar från diskbänken som stod kvar sen frukosten med gamla gröt och mjölkrester i som skvätter ner både mig och köket...... MEN VA FAAAAN skriker jag bara rakt ut, ungarna studsar i rena förskräckelsen och jag skriker åt dom att gå ut ur köket, riktigt jävla arg är jag nu med gammal sur mjölk droppandes från mig. Barnen går lite tjurandes in i lekrummet, och jag kan torka upp i köket och fortsätta med disken givetvis ilsket muttrandes. Och det tar inte många sekunder tills att ungarna är i luven på varandra inne i lekrummet. Och där står jag i köket med en hög med tallrikar i vardera hand, djupa i den ena och flata i den andra. Samtidigt som jag ryter till barnen att nu får de sluta bråka så råkar ju jag smälla i de djupa tallrikarna i de flata varav en tallrik går i en miljard bitar, och det gör mig förståss bara ännu argare. Ställer ifrån mig tallrikarna och ska smälla igen skåpluckan, men råkar ta i fel lucka och försöka stänga den åt fel håll.Vilket slutar med att jag sliter lös hela skåpluckan och den flyger genom köket......Gissa om att jag kom av mig i min ilska och bara står där och gapar....Va fan var det som hände?
Tack och lov hade ungarna gått ut ur köket och slapp se hur jag demolerar vårat kök.
Jag blir helt förtvivlad och ringer till Nicke (precis som om han skulle kunna göra något från jobbet) och bara storbölar the ugly gry och bekänner för honom vad jag gjort och vilken jävla galning han lever ihop med.
När jag sansat mig lite och torkat tårarna dyker Emil och Gry upp och Emil frågar förvånat vaifrån den luckan kommit.....Ja de verkar ju lyckligt ovetande om vilken galning till mamma de har........
Fan det kommer att kosta många pengar det här, för skåpet är alldeles trasigt på insidan, Hulken släng dig i väggen.

Ja jag har ju alltid sagt att mitt temperament kommer att stå mig dyrt.....................

Säga vad man vill om barn......

.....men sjuka barn är jobbiga!!!!!!!
Särskilt när man själv inte har fått sova, jag håller på att bli gaaaaalen här hemma nu.
Hela förmiddagen gick åt till att undra om det inte var dags för barnen att sova snart, och när det väl var dags och jag trodde att äntligen så skulle jag få lite välförtjänt sömn så blir det bara skit av alltsammans.
Börjar med att natta Gry, det tog en halv sekund så snarkade hon, sen tog jag med mig Emil och la honom i hans säng och la mig brevid, han somnade också ganska fort och jag gick och la mig i soffan och drog täcket över huvudet och önskade att de skulle sova till 3. Men vad händer....de vaknar stup i ett av att de antingen hostar, nyser eller drömmer så det enda jag får göra är att springa fram och tillbaka mellan dom. Så ingen sömn för mig nu heller, och när de vaknar är de precis lika gnälliga och jobbiga som innan de somnade.
Varför kan inte barn vara som vuxna när vi är sjuka, och inte vilja göra något annat än att ligga i sin säng och vara för sig själv??????????

Det stiger.

Temperaturen stiger hos båda barnen men stannar i alla fall under 39 grader....än så länge!
Snoret rinner och hostan kraxar mer och mer, och det är ganska pipigt och gnälligt. Och själv så känner jag mig frisk än så länge men ganska pipig och gnällig ändå, för sova blir det ju inte så mycket med när små trollen behöver sin mors omsorg även nattetid, ja sin fars med för all del. Emil har faktiskt sovit snällt hela natten när han väl kom till ro igår, fast det var lite svårt att somna för honom så han kom upp och satte sig med oss i soffan en stund och väntade på John Blund. Gry däremot har sovit oroligt sen vi la henne i sängen igår, kastat sig av och an i feberdrömmar, tappat bort nappen och vaknat stup i ett. Och när hon väl sovit så har hon antingen legat på mig eller sparkat på mig. Så ja jag är jätte trött idag och drömmer om det som skulle vara.....lugn och ro ensam i soffan med en kaffe kopp......
Men trotts att de är lite vissna så är aptiten på topp i alla fall, så frukost slank ju ner. Och när de ätit så tänkte jag att jag i någolunda lugn och ro skulle äta själv. Men det slutade med att jag kastade i mig min frukost och kännde knappt vad det smaka och jag tror att jag tuggade någon gång i alla fall.
Ja det är inte utan att jag tycker liiite synd om mig själv idag, vilket ger mig liiite dåligt samvete, för det är ju mina barn som är sjuka och det är ju dom jag borde tycka synd om..........För inte tal om Nicke som måste åka till jobbet utan att ha sovit så värst mycket han heller.
Fast det är väl så att hur trötta alla andra är så finns det väl ingen som är sååååå trött som jag.... ;-)

Man tacklarav fort!

Mellis!!!!!! Jaha skulle jag ha något sånt hemma så här helt plötsligt??????
Något sånt har man ju inte direkt stående om ifall att barnen skulle komma hem. Bröd finns det nästan aldrig här hemma förutom på helgerna då jag nästan bara äter hårt bröd. Jag kokade lite mannagryns gröt till Gry, men det skulle ju Emil aldrig någonsin falla sig in att äta, så jag fick rota igenom frysen där jag hittade en liten brödbit till honom. Så det blev lite mellis i alla fall!
Men man blir lite tagen på sängen när man inte har räknat med att ha dom hemma. Ja hade jag tänkt efter före så hade jag ju gått en sväng förbi affären när jag hämtade dom på dagis, men så långt tänkte jag inte.
Ja jag får väl ta en liten promenad med de små liven nu på eftermiddagen, ja för Gry verkar inte vara dödligt sjuk på något vis nu när hon fått sova ett tag. Och lite frisk luft götr dom bara gott.
Om inte annat så har vi ju en morgondag framför oss då de vill ha både frukost, lunch och mellis....Tror visst att jag blivit lite bortskämmd de senaste dagarna.

Hängbjörk

Vid 10-tiden i morse så ringde de från dagis och sa att min lilla dotter inte mådde så bra. Jag slet åt mig de kläder som låg närmast och samlade i hop mitt trassliga hår i en toffs och drog med tandborsten ett varv i munnen innan jag rusade ner till dagis. Och där, nerbäddad i en vagn låg min lilla ängel och sov alldeles rödrosig om kinderna och såg så liten och ynklig ut. Hon vaknade till när hon hörde min röst och makade sig närmare mig och ganska nöjd över att jag var där. Ja det var bara att  väcka henne och klä på henne och ta med henne hem. När jag frågade Emil hur han ville gör, om han skulle stanna på dagis eller om han ville föja med oss hem så ville han först stanna, men efter en liten stund så hade han ångrat sig och kom och klädde på sig han med.

Gry blev väl inte överförtjust i att behöva gå ut i ruskvädret där ute, blåsigt, fuktigt och råkallt. Ja för det man trodde skulle vara vinter ett tag höll ju inte i sig särskilt länge, nä i morse så vaknade vi av att regnet åter igen smattrade mot rutan. Men tack och lov så regnade det i alla fall inte just när vi skulle gå hem, men det blåste dessto mera.
Väl hemma så gjorde jag i ordning lite lunch och båda två åt överraskande med god aptit. Och medans Emil satt och tittade på tv så stoppade jag om Gry i våran säng och när hon somnat och jag går ut i vardagsrummet så håller Emil på att somna i soffan så jag lyfter in honnom i hans säng och stoppar om honom, och nu sover de båda en stund i alla fall.

Så oavsett hur de mår i morgon så får de stanna hemma och ha en dag hemma med mamma, ja några dagar han jag ju glassa runt innan den första dagisbakterien anföll.

Ja och jag slapp ju gå till tandläkaren i dag som var inbokat 12.20, det var bara att ringa och avboka den tiden. Fast så lätt kommer man ju inte undan......de hade en ny tid åt mig redan nästa vecka.

Fisk

Igår tvingade jag min familj att äta fisk till middag, det brukar inte bli direkt jubel vid matbordet då.
Ett tag var jag ståndaktig och lagade fisk MINST en gång i veckan vare sig de ville det eller inte. Men det är inte speciellt kul att lägga ner själ och hjärta i matlagning och så sitter resten av familjen och petar i maten och rynkar på näsan. Så det har blivit ganska dåligt med fiskätande här på sista tiden. Själv älskar jag ju fisk och äter det i alla former, nja kanske inte surströmming då. Emil älskar visserligen fiskpinnar men frågar man mig så räknar jag inte det som fisk, andelen fisk är så försvinnande liten att det gills inte. Så jag skulle snarare säga att Emil gillar panering!!!!!!!
Ja hur som hellst så blev det i alla fall lax till middag igår och Emil inleder med att bestämt säga:
-Såndär fisk gillar inte jag.
-Joho, svarade jag. Det gör du visst, och så var det slut diskuterat.
Och Gry äter upp allt runt fisken och vägrar ens smaka, men jag är ju sån att smaka ska man bara göra.
Så jag sätter lite fisk först på Emils gaffel och stoppar in den i hans mun och han ger ganska snabbt med sig och erkänner att det är ju faktiskt gott, och ännu godare blev det ju när han fick lite citron till.
Och sen trugar jag i Gry lite fisk och t.o.m hon kapitulerar och tycker att det är gott och äter upp rubbet, ja hon till och med slickar tallriken när den är tom. Och Emil får även han i sig all fisk tillslut.
Nicke kom hem senare så han åt inte middag med oss. Men inte ens från honom hörde jag några protester över att det var fisk, utan han åt också.
Ja så det finns ju kanske ett liiiitet hopp att jag ska få lite fiskätare här hemma.

Jag somna!!!!

Efter att haft en ganska sömnlös natt då Gry väckt oss minst en gång i timmen och varit väldigt orolig så var jag väldigt trött när Nicke och barnen gått. Gör i ordning frukost och en stoooor kopp kaffe och sätter mig i soffan och myser i mörkret och tittar på morgon tv. Men något konstigt händer och innan jag ens har hunnit dricka ur mitt kaffe så har jag SOMNAT där i soffan.......Vaknar 9.30 av att telefonen ringer och jag fattar ingenting. Det var bra länge sedan något liknande hänt, men det var ganska skönt att få sig en liten tupplur. Så av förklarliga skäl så blev det ingen morgonpromenad som jag tänkt.

Nä för nu var det bara att hoppa in i duschen och snygga till sig för klockan 11.00 skulle Sofie komma och hämta mig och vi skulle luncha. Tänk äta lunch i lugn och ro tillsammans med en annan vuxen människa utan att ha några barn att springa efter....Mmmm härligt, snacka om vardags lyx. Och sen gjorde det ju inte saken sämre att jag och Sofie har ju inte setts på ca 7 år av olika anledningar. Så vi hade mycket skvaller att uppdatera och vi hade så mycketr att prata om och hade det så trevligt att tiden bara rusade iväg, och vi blev hastigt ryckta tillbaka till verkligheten då hennes dotter ringer och säger att hon slutat skolan nu och undrar var hennes mamma är!!!!!
Ups! Då har klocka helt plötsligt blivit 13.45, och vi fick ta och bryta upp och återgå till verkligheten. Men vi bestämmde att vi snart skulle göra om det, och det ser jag fram mot.

Så förvånad jag blev.

Idag fanns det inte så mycket tid till att slöa på morgonen, nä för nu var det hög tid att kravla sig ut ur grottan och pallra sig iväg till ett möte med viktväktarna. Ja det var ju bra länge sedan sen sist, och det blir ju inte lättare ju längre man drar på det.
Så det var bara hopp in i duschen när Nicke stuckit med barnen, och när jag väl står där ute blir jag alldeles förvånad.......SNÖ!!!!!! Jaha då var vintern här då, och det var väl tur att jag dragit på mig överdragskläder men det var ju för att jag trodde att det skulle regna på mig. Men nu fick jag gå i snöväder i stället, ja det känns ju bra mycket behagligare än regn.

Och när jag väl kom fram så kom det ju inte som en överraskning att vågen stannade på plus, men även fast jag var förberedd på det så känndes det ju givetvis surt. Och man försöker ju hitta den ena ursäkten efter den andra och skylla på ditten och datten, och tycka stackars mig hur blev det såhär!!!!!! Meeeeen det är bara att inse att man är inget offer utan man är helt enkelt en produkt av sina egna handlingar. Kort och gott jag får skylla mig själv, jag har på helt egen hand ätit mig till min muffinsmidja. Ja som man bäddar får man ligga och just nu är det ganska mjukt =)
Men nu var jag i alla fall sporrad till att promenera hem i rask takt, egentligen hade jag ju tänkt att gå och luncha i Sollentuna centrum efteråt och njuta av mitt eget sällskap, men sånna belöningar får man bara då man skött sig.

Idag ska jag hämta barnen tidigt och så ska vi gå en stund till kyrkis innan det är dags att gå hem och laga middag. Fast den är så gott som klar redan, steget före som man ligger. Så ingen brådska hem idag inte! 

Biblioteket

Idag efter dagis så slank vi in på biblioteket, Emil har ju en ny passion till hur allt fungerar och ville så järna låna en bok om hur kroppen fungerar. Så det var bara att gå in och kolla om de hade något inne och vi hittade Lilla kropps-skolan, och det verkade vara något som Emil blev nöjd med. Och så slank en bok med om hur flugor fungerar, Har du sett flugan?
Och boken om kroppen ville han höra om och om och om, det var så spännande.

Lagom tills det var dags för barnen att gå och sova så skulle jag iväg till dagis på föräldrarådsmöte, och eftersom Nicke höll på att natta Gry just när jag skulle gå så mutade jag Emil med en halstablett och satte honom i soffan och han sa glatt hejdå och han lovade att gå och lägga sig sen, och nä det var inga problem att sitta där själv och vänta på pappa, för pappa var ju bara inne i sovrummet och natta Gry.
Och han hade skött sig riktigt fint och när Nicke fått Gry att somna och kom ut i vardagsrummet så stod han där och kolla på tv och berättade att han hade en halstablett, men att han råkat svälja den och att den då hade åkt ner genom matstrupen till magsäcken där den knådats för att sen åka ut i tarmarna och sen kommer den att komma ut som bajs.......Ja han lyssnar ju på vad man läser i alla fall, och kommer ihåg. Så nu kommer han väl berätta om matsmältningsapparaten för alla som orkar lyssna.

Och eftersom han råkat svälja halstabletten så hade han ju tagit sig friheten att ta en ny. Till saken hör att påsen låg längst in uppe på micron, dit når han inte.....OM han inte först hämtar en stol och klättrar upp på, förstår att han tycker att det är kanon när pappa nattar lillasyster och mamma går på möte.

Sagt av Emil

-Mamma är Anders min kusin?
-Nä, Anders är din ingifta morbror.
-Mhm
-Men hans barn, Hanna och Erik, är dina kusiner.
-Heter dom Johansson?
-Ja
-Vad heter Erik mer?
-Erik Alexander Johansson
-Vad heter Anders mer?
-Jag vet inte vad Anders heter mer.
-Jooo
-Nä jag vet faktiskt inte.
-Han heter BONDE!
-Nä Emil han heter inte Bonde, han ÄR bonde, det är hans jobb.
-Jaha han går till jobbet och är bonde?!!!?

Ett samtal med Emil i mörkret minutrarna innan han somnade för natten.
Gissa vem som är stoooora idolen i hans liv?

När gjorde du rent inne i din tvättmaskin senast?

Själv så upptäckte jag att det visst var alldeles för länge sedan.....URK!
Jätte äckligt måste jag ju säga, tänk att det kan samlas så mycket smutts på en och samma plats. Ja nu är i alla fall tvättmaskinen ren innifrån och ut och jag kommer nog ha mardrömmar om Hasses kusin som lagt sig för att sova i gummilisten....För inte tal om en annan kusin som huserade i filtret.....hua. Ja det var inte bara tvättmaskinen som åkte på en rejäl omgång, utan hela badrummet är nu skurat och puttsat. Tänk att det kan hamna sååå mycket grejjer i ett badrum som överhuvudtaget inte ska vara inne i ett badrum, mystiskt fenomen.
Tog en svängom med snabeldraken i resten av lägenheten och passade även på att skura bort intorkade lerfläckar från hallgolvet. Ja så det är vad jag har roat mig med här under förmiddagen.

Och snacka om att jag hade timeing i morse, mellan två regnväder så var jag ute och gick och solen sken på mig ja ibland ska man ha tur helt enkelt, för solen lär vi inte se mer av denna vecka i alla fall.

Solig eftermiddag i parken

När Gry väl vaknat och fått lite lunch i sig så packade vi väskan med lite fika och promenerade ner till slottsparken.
Gry var alldeles betagen av alla änder och svanar som var där nere och hade järna hoppat ner i vattnet efter dom. Och att vi helt glömt att ta med något att mata fåglarna med gjorde absolut ingenting, för vi var då rakt inte ensamma om att tycka att det var en bra idé att göra ett besök i slottsparkern denna soliga eftermiddag, det var otroligt härligt.

Familjen Enbrand kom och förgyllde våran tillvaro och vi fikade och grabbarna sprang runt och lekte, och när de ville springa längre bort så fick de ta sina pappor med sig så vi mammor kunde fortsätta och fika i lugn och ro, Gry var gansak nöjd med att sitta i vagnen, men bara ganska. Det var inte utan att man var lite små frusen när vi började röra oss hemåt och vi han just inte mer än komma innanför dörren och få av oss kläderna så var det mörkt ute, trist att dagarna är så korta men vi går ju tack och lov mot ljusare tider nu.

Sovmorgon

I morse så vaknade barnen 05.30, men jag kunde bara vända mig om och somna om eftersom Nicke gick upp med dom.......Stackars mig! Och där låg jag kvar till 8.30 då Nicke kom in och väckte mig och undrade hur länge jag skulle sova. Lite förvånat tittade jag på klockan och undrade varför han inte väckt mig tidigare, men snäll som han är så hade han låtit mig sova då jag för en gång skull sov. Jag gick upp och fixade lite frukost till mig för de andra hade ju ätit för länge sedan. Det blev fruktsallad med vaniljyoughurt och knäckebröd med avocado på och så två stora koppar kaffe till det. Barnen gjorde mig sällskap och knaprade i sig ett varsit äpple.

Sen plockade vi fram alla mumin grejjer, dvs en miljard små pryttlar, och så satt vi där hela familjen och lekte. Emil serverade kaffe ur den pyttelilla servisen och vi dukade för hela mumin familjen och jag fick mig en kopp jag med. Gry intog rollen som Godzilla och mejjade ner allt som kom i hennes väg, och tålmodigt byggde jag och Emil upp muminvärlden ett par gånger till innan vi gav efter för Godzilla som nu började bli väldigt trött och bara kastade saker omkring sig. Nicke tog med sig henne och satte sig i soffan och softade lite och på två röda så somnade hon.

Eftersom solen skiner där ute så hade vi tänkt att gå ut lite, först lite lunch hemma och sen hade vi tänkt natta barnen i vagnen och ta en promenad. Men nu har ju Gry somnat redan innan maten så vi måste nog kolla efter om vi har en plan B, ja ut ska vi i vilket fall som hellst.

Fynd

Man tycker ju att barnen borde vara trötta efter en hel vecka på dagis och ta lite sovmorgon.....borde var rätta ordet, för så var icke fallet. Gry som i vanliga fall är den som är morgontrött vaknade 06.15 och låg där mellan oss i sängen och snackade och mulade mig med vovvov, men försökte än så länge inte krypa ur sängen i alla fall och jag hade ett liiite hopp till att hon skulle somna om. Men kl  06.45 kom Emil intassande och sa att det faktiskt är morgon, och ja det var ju i och för sig sant så det var bara att kliva upp. Jag stängde dörren om Nicke så att han fick sova ett tag till (fan vad jag är snäll, ja det är inte klokt så snäll jag är).
Vid 7.30 gick Emil in och väckte Nicke och så gjorde vi lite frukost. Gry åt tomtegröt med frisk aptit, ja det blir ju om möjligt ännu godare när man bara får det på helgerna. Och så frossade vi i nybakt bröd som vi köpt igår på eftermiddagen.

Nicke behövde göra ett besök hos frisören och jag behövde lite ramar till fotona på barnen så att de kommer upp på väggen innan det är dags att gå till fotografen igen, och Emil kommer snart att ha ett akut behov efter en ny overall eftersom han växer så det knakar och Gry skulle behöva en ny fleece jacka. Så vi bestämde oss för en familjedag på Stinsen.
När vi kom till frisören så var det proppfullt med folk som vänta och Nicke såg lite tveksam ut. Men då såg ägaren till salongen oss genom fönstret och så vinkade han in Nicke direkt att sätta sig. Snacka om att komma just i rätt ögonblick, så Nicke gled bara förbi alla som vänta och satte sig ner och blev klippt, och barnen fick klubba medans vi väntade. Ja det är väl så det är att vara stammis......... Och vilken snygging det var som kom ut sen, WOW!
Gick till Polarn o pyret sen mest för att kolla OM det överhuvudtagen fanns några vinterkläder kvar eftersom rean hållt på ett tag. Och gissa om jag blev förvånad då det fanns hur mycket som hellst att välja på och till vrakpriser, ja är det något Po.P kan så är det att rea. Hittade en overall till Emil som kostat 1300 kr och nu kostade den 800 kr och en tjock fleece jacka med tumhål i ärmarna (typ Helly Hansen modell) för 200 kr, lite synd att det inte fanns en sån i Emils storlek fast å andra sidan så har han fleece jackor så det räcker och blir över.
Ja det var inte utan att jag kännde mig helnöjd över de fynden när vi gick därifrån.

Käkade lite lunch och medan barnen sov så handlade vi lite till, och när barnen vaknade så var det dags för veckans besök i godisaffären. Med en varsin godispåse så åkte vi ut till Arlanda och kollade på flygplan från utsiktsplatsen. Ja det är ett klockrent ställe på sommaren, ha med sig lite fika och sitta där och kolla på hur planen lyfter och landar. Och har man turen på sin sida (som vi hade i sommras) så kostar piloterna som landar på sig att sticka ut armen och vinka. Så här års är det inte lika mysigt, allra hellst när det blåser mer eller mindre storm som idag och regnar, men det går bra att sitta inne i bilen och titta också..


Otroligt fina smycken

Kolla in denna hemsida www.freewebs.com/hannassmycken för att se jätte fina handgjorda smycken som min systerdotter Hanna gjort. Är lycklig ägarinna till ett av hennes halsband.

Ny bil

Eftersom Nicke hade tidig fredag idag så kom vi båda två till dagis och hämtade Emil och Gry, det tyckte de var roligt. Men inte gick det något lättare att få hem dom för det!
Vi for iväg och kollade in våran blivande nya bil, en Ford Mondeo. Den såg inte alls dum ut och bra mycket rymmligare en den lilla kakburken vi har idag. Emil tyckte att det var jätte spännande att  vara i stora 'bil affären' och gissa om det var spännande att kolla in i hallen där de färdigställde bilarna inför försäljning, där stod han och tryckte näsan mot rutan länge....och tänk där inne kunde de ju hissa upp bilarna i taket....wow det var stort.
Fast det dröjer läääänge innan vi får våran nya bil vi får vänta ända till augusti så än ett tag får jag sitta i kakburken och trycka.

När vi kom hem så gjorde vi tacos och mumsade allt vad vi orkade, och det är ju helt sjukt vad det är gott. Och av någon märklig anledning så har det hamnat TVÅ paket Ben & Jerry's glass i frysen, varav den ena heter Chocolate therapy......Ja jag förstod ju med ens att det var något för mig. Fast det är ju lite skadat att betala 50 kr för en ½ liter glass, men åhhh så gott.......

Och barnen är trötta efter en hel vecka på dagis minsta motgång så går världen under. Ja de har haft en tuff vecka mina små troll. Och jag inser att jobba fredagkvällar blir svårt, för då blir de tvungna att vara kvar på dagis till 17.30 och sen gå hem med pappa och börja laga middag......Hmmm jag är glad om Gry håller ut till 18 i dag.

Städa städa varje fredag.......

I dag så struntade jag i att gå på någon morgonpromenad och började min kamp mot Hasse, ja nu ska han ut!!!!!!
Förstår att endel lyfter frågande på ögonbrynet och undrar varför?!? Men jag står helt enkelt inte ut i denna röra och här har jag ju chansen att få städa i fred utan att Emil och Gry ska hjälpa till. Ska bli bättre på att ligga på sofflocket nästa vecka....lovar!
Gick igenom ungarnas leksaker och slängde allt som var trasigt t.o.m Emils älskade gaffeltruck åkte i soporna och ska bli koliox i sopbilen. Nä trasiga leksaker är inget att spara på.
Började att plocka ihop deras fina mumin hus & båt & badhus så att de skulle vara fina där de pryder sin plats. Men slutade ganska snart med det då jag insåg att det kommet att ta en hundradels sekund innan alla miljarder delar ligger utspridda överallt. Så ja nöjde mig att bara slå ihop dom och ställa dom på rad där de ska stå, och alla lösa ting fick ligga kvar i lådan.
Och det är verkligen inte klokt vad mycket grejjer barnen, och vi vuxna har. Trotts att jag flera gånger om året rensar och slänger trasigt, skänker eller säljer bort sånt som är helt och rent. Vilket sjukt överflöd vi lever i!

Häromdagen när jag hämtade barnen på dagis så satt Gry i mitt knä och en annan mamma blev nästan full i skratt när hon tittade på oss och sa att det är nästan läskigt vad Gry och jag är lika, att vi ser ju precis likadana ut. Ja eftersom Gry är ett otroligt vackert barn så säger ju det endel om mig......Hahaha
Det där med likheter är ganska kul, mina systerar och jag har enheldel likheter och endel olikheter också förall del.
En av oss har ju levt liiite längre än oss andra och vet liiite mer än oss andra och det kan vi aldrig ta ifrån henne. Det finns perioder av våra liv då vi utseendemässigt varit fånigt lika och folk snudd på tagit fel. Och sen finns det ju systrar som skriver lysande resultat på högskoleprovet, en av dom skrev faktiskt hela 2.0 svårt att skriva bättre än det. Där upphörde visst likheterna med lillasyster......
Ja jag är glad över att jag har just de systrar jag har och är stolt över att de är så duktiga och snart ska vi ses bara vi systrar över en middag då en av dom visst blir ytterligare ett år äldre, 25 tror jag visst att det var va?
Ser fram mot att få komma och avnjuta en härlig middag med tillhörande efterrätt (hoppas jag) i den otroliga vindsvåningen på Södermalm ;-)

Bra dagar

Dagar som denna blir allt så mycket lättare. Solen skiner från en nästan klarblå himmel, och man behövde inte vänta halva dagen för att se något som liknar dagsljus.
Stack iväg tidigt i morse på en promenad så det var mörkt fortfarande och jag var helt ovetande om att solen snart skulle skina på mig. Och när jag efter 1½ timme var hemma igen så hade jag ingen lust att gå in, hade det inte varit för att jag var så förbannat kissnädig så hade jag stannat kvar där ute ett tag till.
Det är så att jag känner för att köpa med mig en STOOOOR latte och gå ner till slottsparken och sjunka ner mot husväggen och njuta av solen......Och du det finns ju ingenting som hindrar mig att göra det, dagen blir bara bättre och bättre. Men jag måste se till att få i mig något ätbart innan, vill ju inte sitta där och bli störd av en hungrig och vrålande mage. Och dessutom smakar kaffet bättre om man är mätt och belåten.

Frågar man inte.......

....så får man inget veta!

Apropå mitt tidigare inlägg 'skrik och  panik' så stod jag halvt förtvivlad på dagis härom morgonen och frågade dagis kollegorna som har någotsånär jämngammla barn med mig hur det låter hemma hos dom från klockan middag till klockan natti natti. De log överseende (jag hade väl panik i blicken antar jag) och talade om att det lät precis likadant hemma hos dom. PUH tänkte jag, åter igen så ÄR jag inte ensam, mina barn är inget annat än helt normala. En annan mamma klappade mig på axeln och talade om att det går faktiskt över, att hennes son varit precis likadan och nu när han är 4 år så börjar det att lugna ner sig. Ja det är ju skönt att veta att det blir bättre och lugnare framöver.

Och Emil har det jobbigt just nu, han är så trottsig och ska bara göra tvärt emot vad vi säger. Och får han inte som han vill så blir han raaaasande. Och det är så svårt att hantera det tycker jag, hur gör man????? Åh en sån stark vilja han har och han kan verkligen spela ut hela registret, och i nästa sekund är han såååå gosig och mysig och vill sitta i knät och läsa bok och pussas. Ja jag försöker att tänka att det är jobbigast för han själv. Och ständigt har jag kloka barnpsykologen Malin Alvéns kloka ord i bakhuvudet: Både du och barnet VILL ha dessa konflikter, ni vet bara inte om det än. Men när stormen är över har ni båda vuxit. Ja hon är en mycket klok kvinna och jag skulle vilja ha henne boendes här hemma hos mig så hon kunde tala om hur man gör och inte gör.

Ja och i övrigt så hade mina barn skött sig på dagis hela dagen. Men som det första de sa när jag kom var: Nina du har busiga barn! Hmmm tänk det har jag aldrig märkt..... Ja de hade fått gå ut tidigare än de brukar för Emil och Gry var i sitt esse och så uppvarvade efter frukost och drog med sig alla andra barnen. Så det var bara att klä på dom och låta dom springa av sig ute. Och de  har så roligt att det inte är klokt.
Och idag fick jag med dom hem nästan utan protester också...ja jag mutade ju förståss med att vi skulle till biblioteket. Med en hel hög med nya böcker så fick ju jag laga middag i lugn och ro, kyckling wok med fullkorns couscous.
Nicke jobbade över och kom hem lagom så att han i alla fall fick säga godnatt till en mycket trött flicka. Emil var vaken ända tills bolibompa tog slut, sen gick även han och borstade tänderna utan några större protester och följde med pappa snällt i säng där de läste en barn-fakta bok om myror och myrstackar.

GRATTIS 'SEFAF'!

Det blev en lång och lagom tung pojke som ska förgylla tillvaron för oss på denna jord.
Grattis till hela 'nya' familjen, det gjorde ni bra.

Ensam hemma

I morse så tog Nicke med sig båda barnen till dagis och lämnade mig här hemma själv. Känndes lite konstigt att vara den som stod kvar här hemma i hallen nyvaken och vinka hejdå till barnen kl 6.45. Och det hade inte varit några som hellst problem för Nicke att lämna. Emil hade som vanligt rusat in och Gry hade glatt vinkat hejdå innan hon gick in. Och de känns så himla skönt att det går så bra och jag känner mig så trygg med personalen där, ja för det är ju faktiskt det käraste jag har som lämnas in där.

Ja här stod jag som sagt kvar ensam. Kaffet var klart och jag fixade lite gröt och satte mig (läs la mig) i soffan och åt frukost och kollade morgon tv. Passade på att ringa fru Lingemark och berätta hur körigt jag hade det! Men redan vid 7.30 började jag vara uttråkad....Så jag ringde och väckte Maarit, så hon inte skulle komma försent till jobbet!!!!!! Slog ihjäl en halvtimme med henne i telefon. Och så fort det ljusnat ute så drog jag på mig gympa dojjorna och tog mina stavar och gick på en promenad i regnet, trotts det griniga vädret så gick jag i alla fall en mil innan jag var hemma igen. Och då var jag dyblöt, men skönt var det att få röra på rumpfläsket.

Ska försöka få lite vettigt gjort innan det är dags att hämta mina små troll kl 15.00. finns ju en hel del att förgylla dagen med här hemma. Som att skura badrummet, rensa barnens garderober, rensa deras lekrum, ja hur mycket små roligheter som hellst finns det att göra.

Båda barnen på dagis


Det var inga som hellst problem att lämna Gry i morse, hon gav mig en puss och en kram och vinkade glatt och följde med de andra barnen ut på gården.
Och kvar blev jag där alldeles ensam!!!!!!! Jaha och vad skulle jag ta och hitta på nu då? Jo jag kunde ju gå raka vägen hem och lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och sova tills det var dags att hämta barnen, men nä det känndes som lite slöseri på tid. Och vad skulle inte passa bättre än en lång rask promenad efter denna äta-så-mycket-du-orkat-och-järna-allt-du-kommer-över december månad? Sagt och gjort och det blev 1½ mil innan jag var hemma igen, jätte skönt. Ja december har ju satt sina spår och vågen morrar lite, men jag väljer att strunta i det och tycker att det var värt det och gott var det med.

När jag kom hem så känndes det så tyst och konstigt, och i stället för att njuta av tystnaden så känner jag för att lyssna på massor av musik...och högt! Och förvånar mig själv med att inte sätta på KENT utan slår på radion och rattar in Rock klassiker. Och tänk att lite bra musik kan få en på så bra humör och bara vilja studsa runt, grannarna måste tro att jag blivit galen. Hackade rovor till kvällens soppa sjungandes och dansandes till Alice Cooper, Scorpions, Ozzy, Ramones. Och i duchen sjöng jag glatt med till Sex Pistols och Ebba Grön och ja vad kan jag säga musiken gör mig glad. Och den får mig inte bara glad utan får mig glatt att minnas massor från min vilda ungdom (oj nu lät jag sådär gammal igen trotta att jag bara är 22....lovar!) Konserter, festivaler, rockklubbar, mängder av öl, klänningar av skin och byxor av lack. Nä jag längtar inte på något sätt tillbaka till den tiden men jag älskar att se tillbaka och minnas alla knäppa och galna saker man faktiskt gjort. Och att man faktiskt överlevde!!!!!!

Och det är inte bara den tiden jag tittat tillbaka på idag. När jag var ute och gick där helt solo utan vagn och utan barn så fick det mig givetvis att se tillbaka på de åren som varit. Från att jag fick veta att jag var gravid till idag då båda barnen är så stora och går på dagis och jag ska tillbaka till arbetslivet. Ja jag minns det med glädje och med facit i hand så tog jag verkligen tillvara på tiden jag hade dom hemma. Känns lite konstigt och vemodigt att någon annan ska få tillbringa dagarna med dom och få uppleva allt de gör medans jag ska gå till jobbet.
Ja jag går snart in i en ny fas i mitt liv och det ska bli spännande och se hur det blir.
Men först ska jag njuta av att faktiskt ha fått mig lite egen tid då inskolningen går så bra.

Skrik och panik

Hur i all världen ska man få tiden mellan middag och natti natti att bli lugn och harmonisk? Hur låter det igentligen hemma hos andra med små barn vid den tiden? Är det verkligen samma volym och samma skrik och panik som här hemma?
Jag skulle så järna vilja att kvällarna var lugna och mysiga, så att det blev ett behagligt avslut på dagen. Men vid den tiden är mina små änglar såååå trötta och hopplöst ur balans att ingenting fungerar. Och det spelar ingen roll vilken tid man påbörjar förberedelser inför natten, det blir totalt kaos här hemma.
Drömmen vore ju att vi efter middagen har en mys-pys stund i soffan med Bolibompa och Proviva och sedan lugnt och sansat går och borstar tänderna och byter till pyamas för att sedan läsa en bok tillsammans innan vi säger godnatt och släcker lampan. Ja men vad vore väl livet utan drömmar!!!!!!!

En hel dag på dagis

I morse var en sådan morgon att jag hör någonstans långt borta hur Nicke och Emil kliver upp. Jag och Gry sover lugnt kvar, och det hade vi kunnat fortsätta med ganska länge om det inte var för att vi måste upp och till dagis vi med. Gry ligger kvar en stund till medans jag går upp för att sätta på kaffe, och när jag kommer ut i köket så upptäcker jag att det redan är gjort. Nicke den raringen har satt på det innan han och Emil gick, mmmmm vad jag gillar sånt.

Gry knallar in på dagis som om hon aldrig gjort något annat och efter en kvart ungefär säger de att jag kan gå ut i personalrummet och sätta mig. Och där ute blir jag sittande......typ resten av dagen!!!!! Tanken var ju att jag skulle äta där med Gry och sen skulle vi hem, men allt hade gått så bra så de åt utan mig. Trodde att de skulle komma ut med henne sen när hon ätit klart, men nääää. De kommer ut och säger att hon sover...... Jaha och jag börjar ju nu (kl12) vara lite små hungrig, men känner att jag vill inte gå därifrån ifall att hon skulle vakna om en kvart och vara lessen. Men inte vaknade hon efter en kvart inte, nä hon sov i 1 timme och 20 min och stannar dessutom och äter mellis och bara trivs som fisken i vattnet.
Så när jag får med mig mina barn därifrån så har klockan blivit 15.00!!!!!! Och nu är jag så hungrig att det gått över så det blir bara en macka när vi kommer hem för sen är det ju snart dags för middag.
Ja nu återstår det bara att se hur det går i morgon, men de tycker att hon är mer eller mindre färdig inskolad min stora lilla flicka.

Förbannade huvudvärk

Glasögon kanske vore nått, men det är fegt att se bra. Men kanske att det skulle ta bort lite av min huvudvärk. Äh säger Nicke jag tror det är migrän du har. Ja kanske ett läkarbesök vore något............

Vilket påminner mig om en tidigare gång i min vilda ungdom då jag hamnade på akuten och de gjorde en CT-skalle på mig och till min förvåning fann de INGENTING!!!!!!! Blev remitterad att göre ett EEG och till ännu större förvåning får jag beskedet att det finns INGEN aktivitet i min hjärna.....Ja då fick man ju det svart på vitt i alla fall. Kan det bero på att jag är blond????? Ja ja blonds have more fun var det ju någon klok en som sa, och snyggare är vi med....Moahahahaha

Nästan sovmorgon

I morse så fick vi äntligen lite efterlängtad sovmorgon. Ja man ska ju inte gå omkring och påstå att man sov, men både jag och Nicke fick ligga kvar i sängen (om än i olika sängar) till kl 8. Emil gjorde vad han kunde för att få liv i familjen kl 6 redan, men Nicke tog han under armen och bar tillbaka honom till hans säng och sa att det var mitt i natten. Och inte förrän kl 8 kom han in till mig och Gry och sa att nu ÄR det faktiskt morgon och Gry hade just börjat skruva lite på sig och tyckte hon med att det var dags att kliva upp, och ja det var det väl.

Och en klarblå himmel med en stor gul sol mötte oss när vi väl såg dagsljuset, typiskt just en dag när man inte hinner gå ut. Ja hade vi varit det minsta lilla organiserade och planerat och strukturerat lite för dagen så hade vi ju kunnat tillbringa förmiddagen ute i solen, men nu är vi inte den organiserade sorten. För på eftermiddagen kl 13.30 skulle vi på dop och ingen hade någonsom hellst aaaaaning om vad för kläder som skulle på och oooom de ens var rena......SUCK vad jag blir trött på mig själv, tänk att det alltid kommer som en fullständig överraskning då man ska göra något som ändå varit planerat och inbokat länge. Jaja man jobbar väl bäst under stress, eller nåt!

Förmidagen roade jag mig med att försöka hitta några kläder att ha på mig och då jag inte har något enormt utbud i garderoben längre så var det ganska fort gjort. Och tänk att det är så mycket roligare nu än vad det var för ett år sedan att hitta något att ha på sig. Och sen gör det ju sitt till att utbudet är som det är, ju mindre att välja på desto lättare att välja. Vilket får mig att tänka på den perioden i mitt liv då jag var bostadslös och bodde i kappsäck. Då hade man ju verkligen inte så jätte fett utbud av kläder, för allt jag hade var jag ju tvungen att kunna bära med mig. Och sen när jag väl fick ett eget tak över huvudet efter 3 månader utan så hade jag bara EN (!) liten garderob där alla mina kläder skulle få plats. Så man hade det allra viktigaste och såg till att det man hade gick att kombinera i oändlighet, och tänk, det fanns just inget i klädväg jag saknade. Man är inte rik av att äga mycket utan fattig av det man saknar. Och jag vet faktiskt inte om jag tackat Katja och Jenny nog mycket för det stöd de gav mig under den tuffa, men ganska spännande tid då jag inte hade något hem, för till dom var jag alltid välkommen om jag behövde en sovplats. Puss på er tjejer ni är guld värda, alla borde ha vänne som er.

Men nu tror jag minsann att jag tappade tråden lite, åter till januari 2008 då jag har ett hem med alla tillbehör.

Vi hittade alla kläder tillslut, mina ögon blev målade och håret på både mig och Nicke blev fluffat och sist men inte minst vi kom iväg i tid, om än det blev bra stressigt på slutet. Gry sov en stund liggandes i sin vagn i hallen medan vi andra sprang omkring som yra höns men Emil ville inte sova idag heller, jaja tänkte vi det får bära eller brista. Haha man borde smyga upp en kamera här hemma så man fick se hur vi beter oss då vi är stressade och har bråttom iväg!

Det var ett fint dop och Emil höll låda i kyrkan och sjöng med allt vad han kunde då vi sjöng blinka lilla stjärna, och dop barnet skötte sig exemplariskt. Sedan var det dopkaffe med smörgåstårta och varmkorv till barnen och efter det så serverades det smarrig blå prinsesstårta. Barnen hade så roligt med varandra vilket ledde till att vi vuxna fick lite tid att prata med varandra, men andra ord en otroligt trevlig eftermiddag.
Och med oss hem hade vi två trötta barn, men trotts det så somnade de inte förrän vid 20.00, lite förvånad är ju jag över det då Emil inte sov något alls under hela dagen. Han börjar bli en stor kille.

En dag i nyttighetens tecken

Ja någon sovmorgon blev det ju inte, kl 06 kom Emil in och väckte mig. Och klockan var ju så pass mycket att jag visste att det var ju ingen idé att försöka få honom att somna om, så det var bara att ta täcket med sig och lägga sig i soffan. Fick ligga där och halvsova en liten stund i alla fall, men sen kom murbräckan Gry upp och ville vara med. Med andra ord slut på friden. Ja det var lika bra att sätta på kaffe och göra ett seriöst försök med att vakna.

Efter att vi ätit och klätt på oss så skulle vi på lite utflykt. In till stan skulle vi fara för att köpa en dop pressent eftersom vi ska på dop i morgon. Färden skulle gå till Maarits affär där hon plockat ihop lite böcker som skulle vara lämpliga att ge bort i pressent. Och eftersom det skulle bli en familje utflykt så skulle bilen lämnas hemma, Nicke försökte att vi skulle ta bilen i alla fall då han tittade ut och såg att det regnade. Men försök få Emil att hoppa in frivilligt i en bil när man först pratat om buss, tunnelbana, pendeltåg och sen buss igen......Så Nicke blev nedröstad och så gick vi iväg till bussen. Ja vädret hade ju kunnat vara roligare förståss.

Allt tar ju sin lilla tid då resan är endel av målet, tänk det finns så mycket att stanna och titta på. Men tillslut kom vi till Maarits affär, och genast ville Emil gå ner i dess källare och kolla på lagret och kontoret, jätte spännande. Och det finns ju så otroligt  mycket bra och fina böcker, ja själv så vill jag ha alla, så det var verkligen inte lätt att välja bland de Maarit plockat ut. Så Emil fick ta det svåra beslutet tillslut, annars hade vi aldrig kommit därifrån.

När vi var klara så gick vi till McDonalds och käkade lunch, ja det var den enda fem stjärninga restaurangen våran januari ekonomi tillät. Och jag tror nog att barnen var ordentligt hungriga för aldrig förr har det hänt att både jag och Nicke ätit klart, och fortfarande sitter båda barnen tyst och fint och mumsar förfullt.

Sen var det dags att börja åka hemmåt, och det är ju lite fegt att ta samma väg hem som man kom. Så vi gick till centralstation och tog pendeltåget. Åhhh vad Emil tycker att det är kul att åka tåg, måste nog ta tåget någonstans vart som hellst så att han får åka bistrovagn.
Och sista biten hem åkte vi lite till buss, väl hemma så gick vi ner till affären för att köpa lite Lördagsgodis. Och det är ju också stort för lilla pallevanten att få plocka ihop sitt godis själv. Och snacka om att han har sten koll på vad han gillar och inte. Ja än så länge har ju Gry inte fattat hur stort det här är med Lördagsgodis, hon är glad bara man stoppar något gott i munnen på henne.
Utan för Figges föll vi för frestelsen och slank in och köpte en semla var.............. Ja det är väl ett mellis gott som något, semla och godis.
Kanske vi ska försöka få i oss någon liten grönsak till middag idag!!!!! Om vi ens orkar hålla oss vakna så länge. Gry har bara sovit en kortis på förmiddagen och Emil har inte sovit alls.....än.....kan kroknar väl snart i något lämpligt hörn.

En lång vecka

Äntligen var det då fredag efter denna långa vecka. Alla här hemma var trötta, barnen har fått många nya intryck och Nicke har jobbat över mycket, och jag var trött bara för att det gick. Så hur spenderade vi då fredagkvällen? Tätt intlii  i soffan drickandes vin efter att barnen somnat????????? Näh ALLA somnade när det var natti natti för barnen, yrvaken sitter jag här nu och försöker gnugga liv i mina ögon och Nicke sover än. Hahaha ja är det en typisk fredag för småbarnsföräldrar det?
Men i morgon är det lördag och vi hoppas givetvis på en sovmorgon.


Köttfärslimpa

Tänk att det ligger nog en förbannelse och vilar över mig och köttfärslimpor....Ja det som är bland det simplaste att göra, ja tänk att det ska vara så j-a svårt för mig. Alltid är det något som går fel, tror aldrig att jag riktigt lyckats. Och idag tänkte jag åter igen ge mig på det konststycket (skam den som ger sig) och färsen ser riktigt fin och bullig ut samtidigt som den är lagom lös. Och jag ler för mig själv och tänker att den här gången kommer jag nog att lyckas. Men när jag ska städa undan efter mig så upptäcker jag till min fasa att äggen som ska vara ner blandade i färsen snyggt och prydligt ligger kvar....orörda.....Men va faaaaan det är ju äggen som håller ihop hela köttfärslimpan!
Jaha så till middag får Nicke en hög med köttfärs och rostade rotsaker till.

Vad ska du bli när du blir stor?

-Vad ska du göra när du blir stor?
-Gå till jobbet.
-Vad ska du ha för jobb?
-Ett stort jobb.
-Jaha, vad gör man på ett stort jobb?
-Golfar.

Emil berättar om sin framtid, ska han bli VD tro?

Konsten att må bra.

Igår efter att barnen somnat så sjönk jag ner i ett varmt bad och låg där och mös en stund. Innan var jag kall som en istapp men nu kännde jag hur den välkomnande värmen spred sig i min kropp.
Efteråt satt jag ihopkurad i soffan i klädd min fleece badrock och läste en tidning och bara njöt av tystnaden och lugnet. Ingen tv på (det är den ganska sällan) ingen musik i bakgrunden, Nicke satt vid datorn med hörlurarna på och spelade, och från ingenstans så fick jag en så behaglig stund för mig själv. Kännde mig så harmonisk, lycklig och rofylld när jag gick och la mig.
Tänk att så lite kan göra så mycket.

Fyrverkerier

Gillar du fyrverkerier?
Läser du Katjas blogg?

Då har du redan sett det kan jag tänka. Och om du inte har så är det helt värt att göra ett besök till Katjas egoblogg http://pucko73.blogspot.com för att se det fantastiskt sprakande nyårsfyrverkeriet de hade hemma hos henne på Funchal, Madeira.
Mycket nöje!

Funderingar

För några månader sedan så satt jag och bläddra i en kvarglömd tidning som riktar sig mot unga kvinnor och läste en artikel om hur man kan utläsa persomlighetsdrag utifrån utseende, en inte allt för vetenskaplig artikel kan jag tänka *S* Men där stod det i alla fall att har man en vän med ett födelsemärke på halsen så ska man var mycket rädd om denne, för det är ett tecken på en mycket trogen och tillgiven vän. Jag har ju alltid haft ett ganska stort födelsemärke på höger sida av min hals, så det måste ju betyda att jag varit en trogen och tillgiven vän. Men nu var det ju så att mitt födelsemärke började växa och blev ännu större och jag var tvungen att operera bort det för tre år sedan. Men vad hände med mig då?????? Blev jag mindre trogen och tillgiven som vän då?????

Och för ett par år sedan så läste jag i en veckotidning, vilken minns jag ej, att finskor är bäst i sängen. Ja finska som jag är så sträckte jag på mig och mådde bra. Men vad har då hänt med mina systrar som bytt medborgarskap och blivit svenskar????? Har de blivit sämre i sängen????? *kliar mig i huvudet* Ja det är nog bäst att jag fortsätter med att vara finska i alla fall................

Ja sånt här kan man ju gå och fundera på om man inte har något annat att fylla sin söta lilla hjärna med.

Jobba över.

Nicke har nu möjlighet att jobba över på jobbet så mycket han bara orkar, och lite övertid tackar man ju inte nej till då det alltid finns hål att stoppa extra pengar i. Men visst är det drygt och trist här hemma om kvällen utan honom.
Och nu mer än någonsin är jag ganska glad över att vi faktiskt inte köpte något av alla husen vi var och tittade på i Morgongåva, för då skulle han ju ha så långa arbetsdagar att han aldrig skulle vara hemma förrän 18.30.
Och det är inte så buskul att stå här med två griniga och trötta barn, laga mat ge dom mat och därefter hinna få lite kvalitetstid med dom OCH hinna röja upp efter middagen och sen börja förberedelser inför natti natti. Och åter igen går mina tankar till alla ensamstående föräldrar där ute som alltid har det så, dag efter dag. Aldrig ha möjlighet med lite tid för sig själv och alltid vara den som står för allt ansvar och får möta alla konflikter, ja det är svårt för mig att begripa hur de orkar. Fast när man väl står där så är det ju klart att man orkar, för barnen går man ju igenom eld och vatten. För hur jobbiga och griniga och jävliga de än är, så när de somnat för natten och sover gott så är de ju så fina att man glömt hur dagen varit för länge sedan.

Sol sol du härliga sol

Idag äntligen så visade den sig en stund, den korta tid det väl är ljust så var det sol. Mmmmm vad härligt.
Jag blir snart tokig i detta mörker och galen av allt regn, gråväder, mörker, regn och mera gråväder. Fast det är nog mörkret som är värst, att knappt få se dagens ljus gör mig låg, medstämd och sur. Och jag är evigt tacksam att Nicke inte vill tillbaka norrut, för jag hatar vinter och jag HATAR att frysa. Nä hellst så skulle jag vilja bo någonstans där det är varmt åretom, sol , värme och glädje. Solen gör mig lycklig och glad, och på sommaren mår jag allra bäst. Tänk om man ändå slapp overaller, mössor , vantar och tjocka vinterkängor, ja det vore något. Men nu är jag ju inte ensam över att bestämma i denna familj, och hur det än är så har barnen det bäst i Sverige.

Manfall på dagis

Idag när vi kom till dagis möttes vi av en förtvivlad fröken som var helt ensam med alla barnen och som dessutom skulle ha oss inskolningar, för fröken som skulle kommit kl 8 var sjuk och ingen ersättare fanns att sätta in och chefen var på möte och inte anträffbar. Alla barn hade fått frukost och nu skulle de (för länge sedan egentligen) klä på sig och gå ut. Och där stod denna stackars fröken, nyanställd dessutom och visste varken ut eller in för hon kunde ju inte vara ute med barnen samtidigt som hon skolade in de nya barnen, och mer personal skulle inte komma förrän om 15 minuter. Så jag erbjöd min hjälp och den andra mamman som skolar in sin son var inte sen att haka på. Så tillsammans så klädde vi på alla barnen och gick ut och lekte lite, och Gry var överförtjust att få vara ute med de andra barnen och leka en stund och själv tyckte jag att det var jätte kul att få vara med barnen och se vad de gör ute på gården. När väntad personal kommit så gick vi in och fortsatte med inskolning av våra barn, men inte ville Emil bli lämnad kvar ute då????? Så han fick följa med in och ta hand om småttingarna.

Morgon

GÄSP....... Varför kan inte jag ha morgontrötta barn????
Vet inte vad klockan var när jag vaknade av att Emil stod vid min sängkant och tröck mig på näsan!
Tack och lov vaknade även Nicke och tog med sig sonen och gick ut ur sovrummet så att jag fick soman om. Och när jag vaknade igen var allt så tyst så jag trodde att Nicke och Emil redan gått, kanska hade klockan varit dags att kliva upp när Emil kommit in???? Näh, för när jag sneglar på klockan nu så är den inte ens 5!!!!!! Så Emil har alltså varit inne och terroriserat mig mitt i natten.....Hmmmm
Klockan hinner bli 6 innan han kommer in på nytt och då väcker han även sin lillasyster, jaha det var den sovmorgonen det. Nicke sätter på kaffe åt mig och ger barnen proviva innan han går in i duschen. Och när jag ligger där i sängen och drar mig och förtränger att jag måste upp så hör jag mystiska ljud från köket!!!! Bara att kliva upp och kolla vad ungarna gör. Där står de glatt huserande i ett skåp och plockar fram macka, nä jag inser att det är ingen idé att ta det ifrån dom. Emil plockar först fram en macka och ger till Gry och sedan häller han ut resten på golvet....d.v.s två kantbitar och ALLA smulor......Och utbrister överlyckligt: -JAAAAA det fanns TVÅ kantor!
Kanter är det bästa han vet. Så nöjda med vad de funnit går de och sätter sig i soffan och äter macka och kantor.
Själv tar jag en kopp kaffe och sjunker ner i soffan, men känner att jag är ju också hungrig, så jag går och gör en macka till mig med och äter i soffan. Så nu har vi smulor både högt och lågt, och jag såg dessutom när jag gick igenom lekrummet, att Gry har inventerat blomkrukorna och krafsat bort överflödig jord. Och när jag gick in i köket så såg jag hur Hasse vuxit till sig bakom dörren och låg där och morra åt mig. Dammsuga kanske vore en idé!!!!

Kul på dagis, del 2

Det är minsann inte bara Gry som tycker att det är kul på dagis, hennes storebror fullkomligt älskar det.
Och det är ju lite skillnad att gå från kl 9-13.30 tre dagar i veckan, mot kl 7-15 fem dagar i veckan som han gör nu. Och man skulle ju kunna tro att han ska vara ganska så mätt på dagis och vilja gå hem när man kommer och hämtar honom, men nej. Just nu är det svårare än någonsin att få med honom hem, han har så vansinnigt kul att det inte är klokt. Och hellre att han gråter när han ska hem än att han gråter på morgonen när man lämnar, för det är verkligen inte kul att lämna kvar ett gråtande barn trotts att man vet att tårarna försvinner så fort man försvunnit runt hörnet, men resten av dagen överskuggas av magont. Och jag förstår att han trivs för de är ju helt kanon och guldvärda både personalen och de andra barnen.

Dagis är så roligt

I morse låg jag och Gry fortfarande och sov när grabbarna gick till dagis resp. jobbet. Gry har haft en väldigt orolig natt så jag var glad och tacksam över att hon tog sovmorgon, själv så fick jag ju ligga där i mörkret och halvsova för inte blev det så värst mycket sömn för mig i natt inte. Var det inte Gry som höll mig vaken så drömde jag att Emil var uppe och tassa. Och vid 01 tiden var det något pucko till granne som började banka i betongväggen så ljudet bara dånade i hela huset. På så vi sak det bli väldigt skönt om vi får den andra lägenheten, för så mycket som det borras och bankas här i huset så borde det inte finnas en enda hel vägg kvar. Huset vi ev. ska flytta till är bra mycket mindre, 6 våningar i stället för 13.

Ja ja hur som hellst så klev jag upp strax före 8 och gjorde lite kaffe och när jag både druckit ur allt kaffe och klätt mig så sov Gry fortfarande, så nu var jag tvungen att väcka henne om vi skulle hinna till 9.30. Så det var bara för henne att sleva i sig sin risgrynsgröt och en macka och hopp i kläderna och iväg. Glad i hågen så gick hon med bestämda steg mot dagis.

Och väl framme så stod ju storebror i fönstret och väntade, han och några till barn skulle få vara inne med de nya små liven. Och det är en stolt storebror den där Emil. Och Gry springer bara rakt in och kastar sig in i leken med de andra och bryr sig inte så mycket om mig. Det ska verkligen bli spännande att se hur hon reagerar när jag går därifrån, för man ska ju inte alls vara så säker på att det går så jätte bra bara för att det går bra när jag är med.

När de andra barnen som varit ute och lekt kom in så sken givetvis bröderna L upp vid åsynen av Gry, och lilla Herr L gick sin vana troget direkt fram till Gry och gav henne en kram, sen fick även jag en. Och han får något visst i blicken när han tittar på min dotter och så har det alltid varit sen hon föddes, ja vi får väl se vad framtiden kommer med där....barnbarn kanske *S*

När de andra barnen skulle äta var det dags för oss att gå hem, Gry delade ut lite pussar och kramar innan hon snällt kom med och klädde på sig fullt nöjd med att få komma tillbaka i morgon.
Och åter igen ligger hon i storebrors säng mätt och belåten och sover så gott.
Hmmmm vi måste fixa en säng åt henne snarast, men januari är ju inte den allra bästa månaden att behöva köpa en säng!!!!!!
Någon som har en säng över som bara står och skräpar?

En stor dag

Inte nog med att min stora lilla flicka vuxit ifrån sin spjälsäng, idag började hon dessutom på dagis.
Ja det var stort, och redan tidigt i morse så stod hon i hallen och trampade och höll i overallen.
Emil, som har blivit stora karln, fick gå till dagis tidigt i morse med pappa, och det var också stort. Och jag tror nog att han längtat dit lite under jullovet. Så för honom var det bara att kliva upp tidigt, dricka lite proviva och sen på med kläderna och iväg, frukost skulle han äta där. Och det hade inte varit några som hellst problem killen hade knappt haft tid att säga hejdå till sin pappa utan stormade rakt in.

Jag och Gry softade lite här för oss själva på morgonen, för vi skulle ju inte vara där förrän 9.30. Vid 9-tiden började vi klä oss och det var en stolt tjej som tultade iväg med sin fjällräven mini-konken på ryggen. Och när vi äntligen kom dit så han hon inte få av sig kläderna fort nog innan hon sprang in. Alla andra barnen var ute och lekte så inne var bara Gry och en annan ny pojke samt två fröknar. Men strax innan 10.30 så kom ju alla de andra barnen in, och det var glade jubel från båda sidor när Emil uppenbarade sig i dörren. Och Gry blev strålande glad när grabbarna L kom in och Isak och Gry kramades länge. Hon han leka en liten stund med de andra barnen innan det var dags för oss att gå hem, behöver jag säga att hon INTE ville hem? Och Emil blev lite orolig när jag sa att vi skulle hem och sa:
-Nä mamma jag vill inte gå hem.
Och det behövde han ju inte heller, för stora killar som han får stanna kvar ända tills efter mellis, så kl 15 ska jag tillbaka och hämta honom.

Mätt i magen sover nu Gry så gott i sin storebrors säng, och jag förundras över hur stora mina barn blivit.

Utan snus i 14 dagar........

Ja snart så är han där, bara 12 kvar så är det 14 dagar.
Nicke har nu slagit till, och han är så duktig och jag är såååå stolt över honom. Så lite dåligt humör får jag ha överseende med ett tag framöver, vill minnas att jag inte var genom trevlig när jag slutade röka hehe.
Men det är ju egentligen inte så svårt, särskilt inte när man inser fördelarna.
Och har man dessutom barn så är det ju ännu lättare att mottivera sig, för vill man verkligen frivilligt stoppa i sig massa gifter i onödan och riskera att inte få se sina barn växa upp!!!!! Visst man kan dö i morgon av att taket rasar in, det vet man ju inte men varför öka riskerna med ett liv i ohälsa??????
Och dessutom kommer han bli så mycket godare att pussa på. Vet ju bara vad mycket fräschare jag blev när jag slutade stinka rök.
Nikotinister är också människor, fast inte lika länge!!!! Tänk på det.
Hejja Nicke du är bäst.


Jag fick en till......

.....håll till godo!




Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? Min vanliga nyckelknippa är alltid borta så jag har alltid extranycklarna på mig och där är det 2 nycklar och en aptusbricka (magnet bricka till kodlåset så jag slipper lära mig koden.
Vilken svordom använder du mest? Helvete
Äger du en iPod? Nej, bara en vanlig MP3.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Väckarklocka, länge sedan jag behövde sånt
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute? Alltid, året om, jämt och ständigt
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica MAXI
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Linslus som jag är så finner man mig ofta på bild, men gillar ju även att vara bakom kameran.
Vilken var den senaste filmen du såg? Arn
Har några av dina vänner barn?J a
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Bröllop
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?  Kent
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Måste man välja??????
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Jo
När var senast någon stötte på dig? Nicke stöter dagligen på mig! *ler*
Vad åt du till middag? Har inte fått nog, så jag gjorde en julskinka trotts att vi är en bit in i januari!!!!!!
Använder du huvtröjor? Ja
Kan du vissla? Ja
Har du någonsin deltagit i en demonstration? Ja
Vem var den sista som ringde dig? Maarit

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Berg och dalbana
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Alla gånger, en fantastisk människa som mig finns det alltid något att säga om.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja och gör det än.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Båda växer och blir gigantiska.......
Hur många syskon har du? Många fantastiska varelser
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej
Vilken film kan du alla replikerna till? Dirty Danceing och Tjuren Ferdinand
Äger du några band t-shirts? Nej men en gång i tiden hade jag många James Dean tröjor. Nu ljög jag....jag har en Bob Marley tröja!
När flög du senast? 2003
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4-5
Läser du för skojs skull? Ja varför skulle man läsa annars, önskar att jag han läsa mer
Pratar du några andra språk? Ja
Diskar du din egen disk? Ja ibland
Har du gråtit offentligt? Ja
Vilka gör du, önskningar eller planer? Planerar mina önskningar.......
Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar? Nä det räcker med de jag har.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? En hink med popcorn och en tunna med cola light
Vem var din favoritlärare? Kajsa som jag hade i engelska på högstadiet
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar? Ja om jag nu skulle hamna i dejting träsket igen.
Har du en blogg? Ja
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Anatomi och Psykiatri
Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner? Mänga, men ärlighet är en av dom
Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv? Ja.
När sov du senast på golvet? I julas
Vilken är din favoritdrink? GT
Gillar du din boende situation? Nja, vill ju hellst ha hus, men jag sitter inte i sjön
Vilken är din mammas hemstad? Tammerfors tror jag.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Helst 8-9 men det blir det sällan.
Äter du frukost dagligen? Ja
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nej
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Haha ja alltid
Vilken är din favorit frukt? Vatten melon
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ibland
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Gammal?!? 22 hurså?
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Nä är en kratta på stavning och grammatik
Tror du på liv på andra planeter? Vet inte
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Blir väl aldrig arg heller!
Tror du att Gud är man eller kvinna? Tror inte på Gud
Vad var det senaste du åt? Julskinka
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Jag kommer överens med personer, inte kön!
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Fantasin var slut då jag var nr 7 så det blev Niina Niininen
Gillar du senap? Ibland.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Det är bara att bryta ihop och gå vidare.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej.
Sover du på sida, mage eller rygg? Varierar.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Toker
Har du någonsin köpt något från eBay? Nej
Tycker du om att krama folk? Ja.
Skulle du säga att du är trendig? Nej.
Äger du en digitalkamera? Ja.
Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt hur skulle du reagera? Tacka nej.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Eva Dahlgren
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? Jar Jar Binks
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nä oftast inte
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?  Många
Tycker du att du är attraktiv? Jag är en 10 poängare, fråga Nicke
Vad är du allergisk mot? Nåt är det men ingen vet vad....än
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser? Är man sugen så är man
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Ingen aning.


Min stora lilla flicka

Liten börjar bli stor!
Min lilla "bebis" har vuxit ur sin spjälsäng, och önskar sig nu en stor-flicka säng. Ja hon har kommit på att hon faktiskt blir frihetsberövad då vi lägger henne i spjälsängen och direkt börjar hon att gråta förtvivlat och dra i spjälorna, eller ska man säga skaka galler!!!!!!!
Och försöker man lägga henne där i alla fall och som förälder "stå på sig" så får hon nästan panik och skriker hysteriskt tills man tar upp henne. Jag minns att Emil gjorde precis likadant i samma ålder.
Så nu är det helt enkelt dags att skrota spjälsängen och köpa henne en riktig säng. Och fram tills vi hunnit göra det så får hon sova i våran stoooora säng, och det trivs hon alldeles utmärkt med.

ÄNTLIGEN!!!!!!

När jag nu på kvällen gick förbi Figges så såg jag dom......Tyvärr var det ju redan stängt!!!!!
Men äntligen är de här, SEMLORNA. Ja det betyder ju att äntligen är julen över och man kan mota bort alla tomteligister, och njuta av dessa härliga gräddbakelser.
Fast numera brukatr jag faktiskt bara äta semla på just fettisdagen, men annat var det förr. Ja då kunde man trycka i sig både en och två och fler i tid och otid. Minns engång då jag avbröt en  sju dagars fasta med 2 (!) semlor, behöver jag säga att jag mådde liiite illa då?

Men nu är de i alla fall här och man kan gå runt och bli suktad och drägla efter dom tills det är dags.

Måndagar-STÄNGT

Eftersom vi fått en bonus dag på jullovet så måste man ju göra något kul förståss!!!!!!
Nicke for till jobbet i morse och blev nog ganska förvånad då jag och Emil redan satt uppe i soffan och kollade tv när han smög ut ur sovrummet., han trodde att vi sov *ler*
Själva hade vi tänkt oss något museum besök med grabbarna Lingemark med tillhörande mamma, men det skulle visa sig att det inte var så jätte lätt. För stora delar av Stockholm har stängt på måndagar........
Från början hade vi pratat om att gå på Naturhistoriska , vilket jag helt hade glömt bort igår när jag gladeligen gick dit med Maarit, ja det finns ju en mening med allt, för det visade sig ju att det var stängt idag.
Jaha så det var bara att börja bläddra i min braiga bok, 08 för barn mellan 0-8 år, som jag fått av tomten.
Polis museét-stängt
Historiska museét-stängt
Livrustkammaren-stängd
Armé museét-stängt
Postmuseét-stängt
Stadsmuseét-stängt
Junibacken kostar en halv förmögenhet+lite till (110 kr för vuxen och 75 kr för barn), och mat/fika säljer de till överpris och medhavd matsäck får ej ätas!!!!!! Så det la vi på hyllan omedel bums, så det fick bli en favotit i repris för mina barn, Spårvägsmuseét, men det var de inte ett dugg lessna över.

Vi drog iväg direkt efter vi kommit i ordning här på morgonen, och resan var ju halva nöjet. Det blev buss till Danderyd och därifrån tog vi tunnelbana till Slussen. Klockan hade hunnit bli lunch så då passade vi på att stanna på Mcdonalds innan vi tog en promenad till museét och barnen fick sova en stund.
Lingemarks killarna hade aldrig varit där så Emil och Gry guidade glatt runt dom, och Emil berättade stolt när vi kom till Roslagsbanan att det tåget hade minsann hans mamma åkt när hon var liten.
Det blev lite mellis där innan vi tog en promenad genom Söder till Södra station vartifrån vi tog pendeltåget hem.

Ja och väl hemma så är det inte utan att man känner sig lite mör i kroppen, men kul har vi haft och det var definitivt inte vårat sista besök där.

Naturhistoriska riksmuseét

Ojojoj vilken dag vi har haft. Maarit sov över här efter att ha suttit barnvakt till mina änglar (fast Maarit kallade dom visst för monster ett ögonblick hehe), så barnen vaknade ju ganska tidigt......typ kl 4.30 tassade Emil in till Maarit för att se om hon vaknat. Så fort vi vaknat till liv och fått i oss frukost och fått på oss kläder så lämnade vi Nicke  här hemma för en dag i hans eget sällskap och så for vi iväg med bussen. Ute snöade det och blåste och vädret hade ju kunnat vara lite mysigare, men det var ju inga långa stunder vi skulle vara ute.
Sen var det fullt ös hela långa dagen och både Emil och Gry var eld och lågor. Ja dinosaurier ÄR häftigt.
Vi fick barnen att ta ett litet lunch brake och äta lite varmkorv som vi hade med, och det var ju tur vi hade det för restaurangen var stängd pga ombyggnad. Och sen fick jag och Maarit en micropaus och hann hälla i oss lite kaffe innan det var dags att rejsa vidare.
Klockan 15.00 var barnen heeeelt slut och somnade bums i vagnen och sov hela vägen hem.

Lägenheten som vi var och tittade på igår lutar det åt att vi nog kommer att tacka ja till. Nu är vi ju 5 st som blivit erbjudna att se på den. Så bara för att vi tackar ja så betyder der ju inte att vi får den men vi har en bra kö tid och ligger bra till. Och vad gäller de dubbla hyrorna så är det ju bara pengar och drabbar ingen fattig!!!!!!!!

Och nu till det vissa läsare bara väntar på att jag ska skriva om.
Jag är både arg, lessen och besviken över hur endel uppför sig här på min blogg. Att skriva direkta elakheter och dessutom utge sig för att vara någon annan är inte ett OK uppförande. Och ni som vet att uppföra er och inte har en susning om vad jag skriver om hänvisar jag till mitt inlägg Ett utsökt vin, där ni under kommentarer själva kan läsa och begrunda.
Redan vid första inlägget misstänkte jag vilka de var som låg bakom, och när inläggen fortsatte att komma spårade jag IP-adresserna och fick då svart på vitt att det var de som jag trodde. Och när de blivit avslöjade dessutom skylla på att allt var ju ett skämt!!!! Ja det är ju nästan ännu värre.
För jag kan inte se att det är någonting annat än ren och skär mobbning de ägnat sig åt. Varför vill man ens läsa en blogg som skrivs av någon man inte tycker om. Och jag väljer att inte umgås eller ha en rellation till folk som inte gillar mig eller ens respekterar mig. Och jag vill inte att mina barn ska behöva ha en rellation till folk som inte vet hur men beter sig gentemot andra människor, hur Nicke väljer att göra får vara helt upp till honom.
Och jag ångrar djupt att jag faktiskt har givit dessa två ett hedersuppdrag till min familj.
Med det här vill jag stryka ett streck över det som hänt och gå vidare, trotts att jag är väldigt arg och lessen och skulle kunna älta detta i oändlighet och ägna mig åt en hel del elakheter själv, men jag väljen med respekt för Nicke att inte göra det.

Arn

Ahhhh vilken härligt bra film. Mmmmm vilken god mat. Åhhhh vilket underbart sällskap.

Vi kom in till stan i god tid (4 timmar) innan filmen började. Gick till Pig'n Whistle och satt och dreglade över menyn innan vi båda bestämde oss och valde revbenspjäll med hickorysås (heter det så?). Kladdigt men ohhh så mumsigt. Eftersom vi var där i så god tid så kunde vi äta i lugn och ro och dricka ett och annat glas med vin för mig och öl för Nicke, och så toppade vi det med en kaffe så att vi inte skulle somna på bion.
Fast nu var det ju ingen större risk att man skulle somna, filmen var alldeles för bra för det.

När man står där mitt i natten och är på väg hem så kommer man ganska snabbt ihåg varför man så sällan beger sig ut!!!!!!! Glada i hågen kommer vi till Södra station och ser att tåget ska gå om bara några minuter, perfekt! Men när har det senast hänt att pendeln kommer i tid?????? Först så ropar de ut att tåget är 15 min försenat, efter en alldeles liten stund ändrar de till att tågen är 15-20 min försenat och kommer att tas ur trafik på centralen.......Jaha med andra ord är det inställt! Jaja tid var det enda vi hade gott om så det var bara att vänta på nästa, som i sin tur också var lite försenat. Visserligen bara några minuter, men dessa få minuter gör ju att man missar bussen i Sollentuna. Men nu hade vi sån tur att även bussen var några minuter sen, ja för Sollentuna station är inget ställe man vill stå och hänga på i 30 minuter mitt i natten, nä då hade vi hellre gått hem.

Men nu är vi i alla fall hemma och Maarit har överlevt kvällen med våra barn, även om en viss liten fröken inte var helt sammarbetsvillig här när hennes mamma och pappa inte var hemma.
Tusen tack Maarit, alla borde ha en moster som du.

Lördag

Jullovet börjar att dra mot sitt slut och vad skulle passa bra att göra då??????
Ja jag kan ju inte tänka mig något bättre än att skaffa barnvakt och umgås på tumanhand med Nicke. Ja så får det bli. Tur att barnen har sådana fantastiska mostrar som alltid ställer upp när vi frågar, så Maarit kommer hit och tar hand om små trollen så att jag och Nicke kan få en stund för oss själva. Det blir middag på Pig'n whistle, där vi hade många dater i tidens begynnelse av våran romans, och sedan blir det Arn.

I övrigt så har dagen varit lite motsträvig med endel dåligt humör och sånt. Vi tyckte att det skulle vara en bra idè att gå ut en stund och leka i snön efter frukost och när vi väl står där ute så är det såååå svin kallt att det inte var ett dugg skoj där ute. Kallt, fuktigt och blåsigt, men vi höll ut ett tag i alla fall innan det var dags att gå in och fixa lite lunch.

När barnen hade sovit så var det bara att klä på alla kläder igen och rusa iväg för att kolla på en lägenhet. Den var jätte fin och mycket fräschare än den vi har. Så nu ska vi bara överväga om vi ids att flytta och om vci tycker att det är värt att betala dubbla hyror i 2 månader. När det är dags att flytta så har jag ju börjat jobba igen, men ändå, är det kul att betala över 16 000 kr i hyra i 2 månader????? Pengar som vi kunde sparat till våran Madeira resa som planeras till hösten/vintern.
Ja vi får fundera under kvällen och morgondagen.

Men nu är det lite kvalitetstid med Nicke som gäller, och jag är så glad över att han är den han är älskar honom så.

I pulkabacken

Efter att fått sovmorgon till 8.30 i morse så mådde jag mycket bättre än i går.
Så efter att jag fått i mig lite frukost, ja för det hade ju de andra ätit för länge sedan, så drog vi på oss varma kläder och gick ut och lekte i snön
Blev lite förvånad till en början över att vi var helt ensamma ute i backen, men sen kom jag på att det fortfarande var ganska tidigt och att alla har ju inte den förmånen att få vara hemma med sina barn alla mellandagar. Men allt eftersom tiden gick så kom det lite fler barn som var åksugna.
Emil tycker att det är lite läskigt när det går fort ner för backen och vill hellst bara springa och dra pulkan upp och ner i backen och sätter sig järna på rumpan och åker ner.
Men däremot så blev ju Gry heeelt eld och lågor över att åka, det var ju  premiär i pulkabacken för henne idag. Och lite otippat så blev hon överförtjust och skrek av glädje.
Ja jag har verkligen två helt olika barn, jag minns Emils premiär tur i pulkan.....nä han skrek inte av glädje.....

              

Ja vi lyckades att få några bilder trotts att våran kamera mer eller mindre har gett upp, är nog bara att köpa en ny tyvärr.

När vi kom in igen så passade det ju bra att äta lite varm soppa till lunch. Och med mätta magar så tog det inte så jätte lång tid innan båda barnen (och deras pappa) sov.

Snurrig i bollen

I morse när jag vaknade så var jag alldeles yr och vimmelkantig och stapplade mig vinglande upp och slog på tvn åt Emil. Trodde först att det berodde på att klockan bara var 06.00 och att jag sovit dåligt, och att det skulle ge med sig allt eftersom jag vaknade till. Men när jag stod i köket och gjorde kaffe blev jag alldeles kallsvettig och illamående och var tvungen att gå och lägga mig på soffan ett tag, och där blev jag liggande och kaffet var orört.
Jag låg kvar där på soffan när Gry kom upptassande och jag låg fortfarande kvar när Nicke kom upp. Nicke fixade i ordning frukost men jag bara kände att jag inte skulle kunna få ner en bit. Men tillslut tänkte jag att det kanske skulle bli bättre om jag åt lite och petade i mig en macka och lite kaffe. Efteråt var jag om möjligt ännumera yr och illamående och vinglade tillbaka till soffan. Nicke skulle ner till kiosken och handla lite snus, och eftersom det snöart hela natten så tog han med sig Emil också.
När de kom tillbaka och jag skulle gå upp och öppna dörren till dom var jag så yr att jag fick hålla mig i väggen när jag gick och jag trodde att det skulle landa en spya mitt på golvet. Men så fort jag la mig i gen så försvann yrseln och illamåendet.
Så Nicke tog barnen och gick ut och lämnade mig i fred så att jag fick sova lite, och ute var det ju massa snö så Emil tyckte i alla fall att det var jätte kul, Gry tycker att det är sådär.
Själv gick jag och la mig i sängen, Jag hörde när Nicke och barnen kom hem men jag orkade inte ens gå upp. De käkade lunch och sen gick de för att sova middag, och jag låg kvar i min säng. Och så länge jag låg ner så känndes allt ok, men så fort jag reste mig upp så bytte tak och golv plats.

Tanken var ju från början att vi skulle gått till Vallen och åkt lite skridskor idag, men det fick bli inställt. På eftermiddagen tog Nicke med sig Emil ut och åkte lite pukla, Gry fick stanna hemma och ta hand om sin mamma.
Lyckades hålla mig uppsätt så pass länge att jag kunde svänga ihop en soppa till min kära sambo och barn, men sen var jag tvungen att gå och lägga mig raklång medans den kokade klart, tur att det ska koka ganska länge.

Och nu har det blivit så pass bra att  jag i alla fall kan vara uppe och så länge jag inte gör några hastiga rörelser med huvudet eller tittar nedåt eller sneglar åt sidan så går det bra. Men så fort jag gör något av ovanstående så håller jag på att välta. Har haft såhär ett flertal gånger tidigare och jag minns när jag fick det första gången, då var Emil bara en liten bebis och jag var tvungen att ringa hem Nicke från jobbet för jag var rädd att jag skulle ramla med Emil i famnen. Minns hur jag stod där kallsvettig, yr och illamående och höll i mig i skötbordet när jag bytte blöja på honom. Och det brukar  hålla i sig ett dygn sen försvinner det. Och ja jag vet att jag borde söka hjälp och ta reda på vad det är. Men så länge det håller på så tar jag mig inte ens ner till vårdcentralen och när det väl är över så blir det inte av.
Nickes (och även Maarits) teori är att det är någon form av migrän, och så kan det nog mycket väl vara för att det kommer alltid när jag haft det jobbigt, stressigt eller när jag fått sova dåligt en längre period. Och det enda jag vill när det är som värst är att ligga ner i ett tyst och mörkt rum.

I morgon är det i alla fall en ny dag och då ska vi försöka ägna oss åt snön där ute och åka pulka.

Spårvägsmuseét

Trotts att jag var galet trött i morse och hellst hade stannat kvar i sängen så kom vi i väg hela familjen redan vid 10-tiden. Och dagens projekt skulle bli Spårvägsmuseét. Och vilket ställe och vilken succé. Tåg, bussar och spårvagnar i alla modeller och varianter och i de flesta fick man gå in och kolla och provsitta. Men det var ju inte utan att man kännde sig lite gammal, för numera så står Roslagsbanans vagnar som man åkte i som barn på museum och bussarna som man plingade i genom att dra i snöret lika så........ Så det var en nostalgitripp utan dess like. Och där fanns en mini tunnelbana som kostade 10 kr per åktur. Men den blev inte alls den hit hos Emil som jag hade trott, han ville inte ens åka!!!!!!! Och tur var väl det för när det var dags för oss att åka, ja det blev ju bara jag och Gry som ville, så ville den inte mera. De sa att de hade haft problem med den ett tag och nu gav den upp. Men jag och Gry han åka en liten bit, den bästa, som var genom en tunnel.
Och det var så många fotolägen att det var inte klokt, men det var inte bara mini tunnelbanan som gett upp just idag, utan även våran kamera.
Där fanns förarhytter där man kunde "köra" både tunnelbana, pendeltåg och spårvagn. Och i tunnelbanan hade de en tv skärm som vindruta som filmade tunneln och perongerna så man körde nästan på riktigt. Och man kunde stämpla biljetter i tunnelbane spärren, och 5 bord med briotåg fanns det att leka med. 

Och som en glad överraskning så fick vi veta när vi gick in att i detta entré pris ingick även entré till leksaksmuseét, och där inne fanns det ju ännu mera tåg och massa annat kul.

Där fanns enklare mat och fika att köpa, och så fanns det plats för att äta medhavd matsäck vilket vi hade. Så vi festade loss på varmkorv med bröd.
Och det som var mest förvånande var ju att det kostade nästan ingenting, för vuxna kostade det 30 kr att gå in och barn kostade gratis. Och inte ens fikat och maten tog de några överpriser för, som de gör på de flesta museum här i Stockholm.
Så dit lär vi gå många gånger till, och fick Emil välja så gick vi tillbaka dit i morgon.

Det blev en heldag där för oss, och på väg hem i bilen somnade båda barnen och sov som medvetslösa i över en timme så vi passade på att ta en sväng igenom Sigtuna och Märsta när vi ändå var ute och åkte bil!!!!! Och vi var båda ganska överens om att Sigtuna ser faktiskt riktigt mysigt ut....kanske man ska spana in det lite närmare?!?!!


Nyårsafton

Då var det första dagen på 2008 nu då.
Nyårsafton har vi överlevt och hade en riktig kanon kväll, men vi saknade familjen Lingemark.
Vi fick lite brådis här på eftermiddagen eftersom hela familjen sov till 15.00, men tillslut blev vi fest fina i alla fall.



I snöfall tog vi en rask promenad till Enbrands, och när vi väl kommit in och fått av oss ytterkläderna och så, skålade vi välkommen med lite Moet och jordgubbar. Barnen busade och lekte....och hittade chipsskålen.



Till förrätt blev det toast skagen som sköljdes ner med Moet, mycket gott.....mums
Och till varmrätt fick vi oxfilé med rödvinsås och potatisgratäng med en fantastiskt god sallad av b.la melon och avocado, och till det drack vi givetvis Château Belgrave, som alla tyckte smakade fantastiskt gott.
Och efterätten var hemmagjord chokladglassmaräng, ja behöver jag säga att det var läckert gott????? Mmmmmm det vattnas i munnen bara jag tänker på det.

En jättegod middag i ett fantastiskt trevligt sällskap. Och alla barnen uppförde sig exemplariskt, givetvis lite bråk och kiv men mest höll de sams och lekte fint. Och Emil var ju särskilt förtjust i bilbanan som fanns på plats, och Gry ägnade sig åt fyra i rad och att köra traktor.

        


Vid 20.00 tiden hade vi lilla nyår och killarna klädde på sig och gick ut och sköt av lite raketer. Fulla av förväntan gick de ut...........



Men OJ vad läskigt det var....Det pangade ju jätte högt och de små killarna blev lite rädda och lessna. Men när de väl var inne i tryggheten igen så var det ju faktiskt lite häftigt och mycket spännande.

Emil var vaken hela kvällen, men lilla Gry orkade inte riktigt och vid 22-tiden tog hon en tupplur.
Tiden bara försvann och vips så var klockan 12.00 och det var dags att öppna lite mera bubbel och skåla in det nya året. Och Gry vaknar förståss av allt pangande och vill också vara med.

image136

Sedan satt vi kvar och snackade lite strunt och klockan var närmare 02.00 innan vi kom iväg hemmåt.
Emil slocknade direkt han kom i vagnen, men Gry låg vaken och tittade på de stora snöflingorna som föll i natten. Hon fnittrade lite förtjust när vi väl var hemma och la henne i sängen, hon vände sig om och somnade bums. Emil rörde inte en min när jag klädde av honom och la honom i sängen.

Och hemma i vårat hus så var det fullt röj hos grabbarna som bor två trappor längre ner, tror nog att de höll hela huset vakna. Vid 4-tiden kroknade deras gäster och började röra sig hemmåt, och förmodligen så hittade de lite kvarglömda raketer på utvägen för vi 4.30 så pangades det förfullt utanför! Men sen fick vi äntligen sova.......

Emil och jag började vakan vid 8-tiden och klev upp vid 8.30. Gry kom utsmygande vid 9-tiden och vid 9.30 väckte barnen Nicke. Vi gick upp och åt lite frukost och landade sedan i soffan, ett mycket trött gäng satt där och kollade på Bolibompa. Och vid 11-tiden gick vi och la oss igen och sov till 14.30........Jätte skönt!

RSS 2.0