Årets sista dag......

.....är det idag och den började med en hejdundrandes huvudvärk och jag trodde att jag skulle gå i bitar.
Kaffe hjälpte inte, Ipren hjälpte inte, och det  blev inte bättre av att åka till Coop och sista minuten handla inför i kväll.
Vi tog en sväng in på sprit butiken också, kanske man kan hitta något där som piggar upp och tar bort huvudvärken!!!! Hittade bara lite smarrigt vin som troligen kommer att ge mig mera huvudvärk.
Fast Emil fick mig att småle när han utbrister där inne;:
-Kolla mamma vad mycket sprit.
Ser sig lite om.
-Och där är det mera sprit!!!!!!
Inne på Coop så brast det och jag orkade inte mer, släppte allt jag hade för händerna sket i att vi höll på att handla och gick bara ut och satte mig på en stol och vänta. Nicke fick handla klart!!!!

Kom hem och fick lite mat i mig och gick sedan för att sova en stund.....Och peppar peppar, det känns som att huvudvärken är borta. Hoppas att den håller sig borta också.

För nu så är det hög tid att släpa sig in i duschen och sedan pudra näsan och göra sig nyårsfin.
Och just nyårsafton är en sådan dag som jag saknar min älskade vän Katja extra mycket, för sååå många nyårsaftnar vi firat ihop och haft så otroligt kul, ja det borde bli ett eget inlägg om det "Nyårsaftanar med Katja jag minns"  Hmmm kanske vore något, får fila på det.

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA FRÅN OSS HÄR HEMMA HOS MIG.

P.S Det snöar här i Stockholm idag. D.S

Varmkorv på IKEA

Förmiddagen bestod mest av att omorganisera planerna för nyårsafton.........
Alla planer blev ikullvälta då värdparets barn är sjuka i hosta och feber, känns väldigt bekant.
Så det var bara att styra om de som hållt sig friska till ett annat lämpligt hem att laga och inta middag och dricka endel bubbel.
Det känns jätte tråkigt att alla inte är friska och inte kan vara med, men det är ju tyvärr sånt som händer. Och nu hoppas vi bara att vi andra ska få vara friska och krya under morgondagen och kvällen.

När barnen sovit middag så började de (och deras mamma) att känna sig ganska rastlösa och ha en hel del spring i benen, så vi tog en eftermiddagstur till IKEA för att kolla lite efter en byrå att ha i hallen nu när den inte är fullproppad av vagnar. Det är nog bara den här familjen som åker till IKEA bara för att titta på en grej, helt utan tanke på att köpa den nu, mitt i mellandags rean.......Ja jag kan ju säga som så att vi var ju inte ensamma där. Men Emil tyckte att det var kul att kuta runt där och kolla på alla möbler, och Gry släppte vi lös en stund på barnavdelningen så hon också fick springa lite och åka rutchkana. Och utan att ha handlat en endaste grej kryssade vi förbi de ringlande köerna och gick och käkade lite varmkorv.

Och byrån får vi ta och lägga på is ett litet tag till för ev. så ska vi gå och titta på en anna lägenhet snart, och känns det ok så flyttar vi kanske. Den är lite mindre men mycket bättre planerad och har ett STORT badrum. Men det ska till att den känns bättre än den vi har idag för jag flyttar inte, med allt vad det innebär, till något likvärdigt som vi har. Men vi ska börja med att se om vi får komma och titta på den, som det ser ut nu så kommer vi att bli erbjudna den men vi får vänta till på torsdag innan vi vet säkert.

Igår satt jag och läste Katjas makes blogg där han sumerade det gångna året. Och det var nästan så att jag fick en tår i ögat när jag läste om deras händelserika och fantastiska år, ja de har ju både fått barn och gift sig och en hel del annat smått och gott.
Och då tänkte jag att det kunde ju vara kul att göra en egen liten sumering av mitt år, och började genast fundera hur det varit.......Hmmmmm

Jag har varit arg och arg och arg sen grät jag en skvätt.....Insåg att jag var fet, blev lite arg, skrev in mig på viktväktarna. Och sen var jag lite arg, sur och förbannad. Och sen var jag mera arg och lite mer arg och förengångskull var jag lite arg...........Och sen var året slut!!!!!!!
Hahaha nä riktigt så illa är det väl inte, men arg har jag varit men det är i och för sig inget nytt för det har jag ju varit i hela mitt liv.
Men det bästa med året som gått är att jag har gått ner 20 kg, att Nicke stått ut med mig och fortfarande älskar mig (PUSS DU ÄR MITT ALLT) och att mina barn är de dom är.

Så nu är det bara att vänta och se hur 2008 blir.

MINA GOA SMÅ TROLL

              

          

Varken hackat eller malet

Idag har vi en såndär dag då vi inte får någonting gjort. Själv var jag seg som en deg i morse och ville inte kliva upp när barnen vaknade, så Nicke gick upp ochh så kom jag efter när kaffet var klart.
Kännde att vi borde göra något men jag orkade inte, och vädret där ute är ju inte så inbjudande. Så jag la mig i soffan och snackade i telefon med Lenita i stället.
Vi gjorde ett tappert försök att planera och organisera ihop något för nyår, men det var lite svårt. Man vågar ju inte riktigt spika något och fara iväg och handla när var och varannan är liter små sjuk. Så vi bestämde att vi väntar in i det sista och handla och så får vi ta sjukdomsstatus i morgon bitti hos varandra.
Men så långt har vi bestämt i alla fall att vi ska ses och att vi ska grilla uppe i skogen på dagen och sedan äta middag hos Lingemarks. Så nu håller vi alla tummar vi har för att samtliga familjer (hitills 4 st) håller sig friska.

Eftersom vi inte kom ut något på förmiddagen så är det bara att organisera ihop slöhög familjen på eftermiddagen och hitta på något. Emil har lämnat in önskemål om att åka till Stinsen och äta glass, så det lär det nog bli......det är ju lördag!

En skön dag med familjen

Igår kväll när jag frågade vad Emil skulle vilja göra i morgon så fick jag omgående svaret:
-Jag vill gå till stora lekparken där långt borta.
Så då blev det en dag i lekparken med hela familjen när vi kommit till liv.
Nicke fick lite sovmorgon och jag gick upp med barnen och gjorde frukost. Emil ville ha macka med fräs och Gry ville ha nya favoriten, tomte gröt.
När klockan blivit 8.30 tänkte jag att vi lugnt och stilla skulle väcka Nicke.....men Emil tog munspelet med sig!!!!!
Så det blev ett ganska abdrupt uppvaknande för honom.

Men när alla var vakna och klädda så promenerade vi iväg till stora lekparken där långt borta, d.v.s lekparken på Platån. När vi gungar, åkt rutchkana och rejsat runt där ett tag så gick vi ner till Edsbergs centrum för att äta lunch på grillen, men vi var lite tidiga och det var en halvtimme kvar tills de öppnade. Men den halvtimmen slog vi ihjäl genom att kolla in skyltfönstret  till leksaks/barnklädesaffären som har häftiga drakar i taket och alla andra fönster och så bekantade vi oss med en jätte stor hund som Gry blev jätte förälskad i , men Emil var lite mer reserverad och spanade in den på håll.

Tillslut så öppnade grillen i alla fall och vi fick oss lunch, mycket gott. Och sedan när vi var mätta och belåtna så gick vi hem och la oss och sov hela familjen till kl 14.00.
Och då var vi ju lite hungriga igen så det var bara att fixa lite mellis.
Och nu blev man ju pinsamt medveten om hur tomt kylskåpet var, så det var inget annat att göra än att packa in oss i bilen och åka och handla lite mat.
Eftersom det är fredag så fick det bli tacos till middag....Emil åt, Gry åt, ja alla åt.....och mätta blev vi.

Mellandags rea

Då så har vi hunnit fram till mellandagarna och rean är i full gång. Eftersom både jag och Emil var i akut behov av en frisör så besluiteda vi oss för att ta en familje dag på Stinsen idag. Så efter att frukosten var avklarad och kläder kommit på plats så for vi.

Emil tyckte att det var lite kittligt hos frisören  och hade ganska svårt att sitta stilla, men tillslut var även han klippt. Själv hade jag kunnat sitta där hela dagen och blivit kammad. Så nu är både sonen och mamman nyårsfina i håret.

Och när vi ändå var på Stinsen så vore det ju tokigt att inte gå och kolla lite på rean. Och tur var väl det för jag hittade en ny jacka och ett par jeans till Emil, och till mig hittade jag en nyårsklänning. Det jag skulle ha behövt var ju en jacka och ett par byxor, men det var roligare att pröva klänningar!!!!!! Nicke och Gry hittade inget på rean, men det hindrade ju inte dom att handla lite för det.

Utsökt vin

Igår när barnen somnat så sjönk jag och Nicke ner i soffan, lutade oss tillbaka och avnjöt ett så gott vin att jag aldrig har smakat något liknande.
Det var nog utan tvekan det godaste vinet jag någonsin druckit, och då har jag ju prövat en hel del olika viner genom åren.
Château Belgrave, ett rött franskt medelfylligt vin i prisklass 230 kr rekomenderas varmt, jag lär nog inte köpa något annat i fortsättningen i alla fall.

image118

Hemma igen

Nu så är vi hemma igen efter att ha firat jul med dunder och brak hela helgen. Med mycket mat och onödigt mycket godis, en och annan julklapp blev det med och så han vi med lite utomhuslek.

Men det är väl lika bra att ta det från början.

I söndags efter att barnen sovit och ätit lite mellis så for vi iväg mot Morgongåva.
Och av en händelse så råkade jag titta i Emils skridsko kartong medan de äter och upptäcker till min fasa att där i ligger ju två olika skridskor!!!!!! En i stl 26 och en i stl 27. Ja det var väl förväl att jag upptäckt det NU för då skulle vi ju hinna ta en sväng förbi Stinsen och styra upp misstaget. Men det skulle ju visa sig att det inte var fullt så lätt!!!!!
Nicke blev bemött av en mycket arbetsskygg, flat och dessutom otrevlig expedit på Intersport som tog en djup suck och tyckte nog att Nicke var jobbig som ville ha två likadans skridskor.
Ja mig hade Nicke låst in i bilen och lämnat i garaget, och det var väl lika bra det. För hade det varit jag som gått dit med skridskorna så hade nog Stinsen stått i ruiner efteråt. Hur det än var så fick Nicke denna latmask att kolla efter en till skridsko i stl 26 men tyvärr så fann de ingen, så det var bara att lämna igen de vi fått och försöka förklara För Emil att han nu inte har några skridskor för att det jobbar puckon i affären där vi köpt dom. Självklart så blev ju han jätte lessen, för han hade ju sett fram mot att få åka på sina nya skridskor och ha sin nya hjälm på sig.

Ja så nu visste vi i alla fall vad vi skulle roa oss med dagen innan julafton på väg till Morgongåva.....Stanna i samtliga sportaffärer längst vägen.........
Men vi hade tur, för det vart jackpott redan vid första Stadium vid Eurostop, så helgen var räddad, nya skridskor var inhandlade och jag kollade en extra gång att jag verkligen hade två av samma storlek med mig ut ur affären.

Sen var det raka vägen till Johanssons, och klockan började närma sig middagstid.
Senare åkte Nicke och hämtade Maarit i Uppsala och när de kom tillbaka så var det dags för lite glögg och annat gott.
Och sen var det något ettrig rackare som försökte att tränga sig på hos oss och ville vara med och påstod sig vara inbjuden. Men vi ville inte ha henne där för det var ingen vi kännde och hon verkade ganska obehaglig så vi jagade ut henne igen.



image74

Hon kallade sig för tandfe´n och var det fulaste vi sett. Någon som känner till henne?


Och äntligen så var det julafton, Emil och Gry skuttar upp och springer till julstrumporna som vi hängt upp kvällen innan. Och lite förvånade blev de nog över att det faktiskt låg två paket var till dom där. En film och en krokodil till Emil och ett gose djur och ett smycke set till Gry.
Och sedan var det dags för frukost, och det var nog första gången jag varit med om att vi alla äter samtidigt och tillsammans hos Johanssons. Där fanns tomtegröt, dopp i grytan, julskinka och julvört. Och för de som inte gillar julfrukost (läs Emil och Erik) så fanns det choklad puffar med choklad fyllning!!!!!!! Alla åt med god aptit.


           


Sen var det dags att klä granen. Och när vi sa det till Emil så kunde han inte annat än hålla med om att det var dags för den såg lite skruttig ut tyckte han.

     


När granen var klädd så var det hög tid att få på sig lite andra kläder än pyamas, för klockan 12.00 skulle jag, Nicke, Maarit, Emil och Gry vara hos min mamma och pappa och käka jullunch, för nu skulle vi dela på oss ett tag för att sedan åter ses hemma hos Johanssons för det var dit tomten fått vägbeskrivning!!!!!!

  

Och så fick barnen lite mellis innan vi satte dom i vagnarna och tog oss en promenad till mamma och pappa.

image84


Och hemma hos mamma och pappa var det mat i långa rader, och Både Emil och Gry var hel nöjda med att det serverades köttbullar och prinskorvar och slukade en heldel. Men de sparade plats åt allt godis också........
Och sen ramlade vi alla ihop i soffan för att kolla på Kalle Anka och självklart fika lite......


image85


Eftersom det finns så få bilder på mig och Nicke tillsammans så gjorde Maarit ett tappert försök att försöka fånga oss på bild samtidigt, men det verkar nästan omöjligt....Ja bedöm själva!!!!!!!

                    


Proppmätta och till bredden fyllda av fika och godis så var det väldigt skönt att ta sig en promenad tillbaka till Johanssons, och nu började samtliga barn att vara ganska ivriga och väntan på tomten känndes ganska lång.
Vi satt i trappan och tittade ut för att se när han kom och medans vi väntade så sjöng vi Tipp Tapp, och precis i samma ögonblick vi sjungit klart så KOM tomten runt hörnet.



Och det var sååå spännande, och jag tror nog att Emil klarade att sitta stilla en halv sekund.

     

Gry var måttligt förtjust och ville inte gå nära tomten, hon tyckte nog att det var en lite läskig filur. Fast sen när han började dela ut paket så tinade hon upp.
Och Emil som är en stor kille nu gav sin napp till Tomten och bad honom att ge den till något annat litet barn som ingen napp har!!!!!!! *mycket stolt mor*
Och när klapparna började delas ut så utbröt mer eller mindre kaos...haha ja det rycktes och slets i klapparna och pappret revs av och Emil hann inte ens se vad de innehöll innan han började riva i nästa. Att dela ut alla klappar innan man börja öppna var inte att tänka på.

              


image104


Och efter att julklapparna öppnats så var man ju lite fika sugen igen....En liten macka med skagenröra och gravad lax på slinker ju alltid ner!
När Emil och Gry lekt med sina julklappar ett tag så var det dags att stoppa dom i säng, och de var ganska möra och trötta. Gry somnade bums, men Emil hade lite svårt att komma till ro, ja för hans bästa vän hade han ju lämnat till Tomten. Hörde hur han låg och pratade med sin katt och berättade att han inte hade någon tutte mer, men tillslut så somnade även han.......utan sin tutte! *mamma stolt igen*

Den äldre generationen for hem till sitt och större delen av familjen Johansson for till kyrkan. Kvar var bara jag, Maarit, Erik och Nicke samt Emil & Gry som låg och sov. Och vi var mycket trötta och flamsiga och man kan ju undra varför vi inte gick och la oss. Och fortfarande när de andra kom tillbaka från midnattsmässan så låg vi där och flamsade och käkade godis i soffan.......
Men sen var det hopp i säng, en ny dag väntar.



Efter frukost så var det dags att pröva nya skridskorna, isen låg blank och fin på sjön och solen tittade fram då och då.

                    

Och Emil tyckte att det var roligt, läskigt, spännande och jätte halt. Så det lär ju bli ett och annat besök till Vallen i vinter och så hoppas vi på lite kyla också för då har vi ju både Norrviken och Edsviken om knuten där de plogar banor. Ja så nu återstår det ju bara för mig att lära mig åka också.........

Och sedan var det dags att gå hem och svida om till innomhus aktivitet och ta oss till min mamma och pappa igen för att äta lite. Och till denna måltid kom även familjen Larsson och förgyllde tillvaron.


Och idag, onsdag så har vi tagit oss hem. För som man visst brukar säga: Det är med gäster som det är med färsk fisk, efter 3 dagar börjar det lukta illa........Så det var bäst att åka medans man bara luktade lite små surt!

Nu är vi i alla fall hemma och har instalerat samtliga julklappar.
Jo visst ja, glömde ju det viktigaste av allt!!!!!! Det är nog så att Nicke älskar mig....se själv vad jag fick....


image113


Så fint och jag blev såååå glad. Tack min älskade, du är det bästa som finns!




Och slutligen.....Saker som man bör börja med i tid.........

    Dataspel



    Julmust



    Se dum ut....ja se övning ger färdighet.



GOD FORTSÄTTNING!

Dan före dopparedan

Tänk, det är dagen före julafton och vi är alla friska.....Ja det trodde man ju inte för bara ett par dagar sedan. Jo Emil äter ju fortfarande penicillin, men frisk är han. Och det tackar vi för.
Så väskorna är mer eller mindre färdig packade och så fort barnen sovit middag klart (och Nicke) så ska vi börja bege oss mot Morgongåva. Och vi får se hur länge vi blir kvar där, tills de slänger ut oss.

Emil ser fram mot att få åka skridskor och Gry är vansinnigt avis på hans fina hjälm, kanske vi skulle ha köpt en till henne också. Så nu hoppas vi ju bara på att kylan håller i sig så att isen inte smälter.

Ja som sagt så vet jag inte riktigt när vi dyker upp hemma igen. Men härifrån får jag passa på att önska er alla läsare en riktigt GOD JUL.
Imorgon kommer tomten!!!!!! Och han har ett paket till MIG....*dansar ett varv runt granen*

Julgranen

Som sagt så fick vi ordning på granen igår, men då gick det inte att ladda upp några bilder.



FÖRE          EFTER    



Jo så det blir nog jul här hemma trotts allt. Och i kväll ska vi plundra pepparkakshuset, bäst att äta upp det innan det dammar ihop fullständigt.

image73


Och Emil han är ju så kul att det inte är sant.
Här kommer han glad i hågen med sin plånbok i högsta hugg.
-Mamma kolla vad mycket pengar jag har.
Jaha tänker jag och frågar vart han har hittat alla dom.
-I din plånbok!
Hahaha ja se där, han kommer att bli en bra affärsman.   
Och för pengarna ska han köpa en blå motorcykel...........

Julklapps rejset

Ja det var ju fort gjort, att köpa julklappar menar jag. Och jag är lite förvånad fortfarande över vart alla människor var, för det var verkligen inte mycket folk. Och i de flesta affärer var det ingen kö alls, mycket märkligt. Jag hade väntat mig en dag i kaos bland riv och slit och sura och stressade människor. Men nej inte alls folk var glada och trevliga vart man än kom, och de log och sa god jul. Så det var riktigt kul att handla.

Ja vi stack iväg strax efter nio. Nicke skjutsade mig och barnen till Stinsen och själv for han till Toys`r´us och sen till någon juvelerare och ruinerade sig på en julklapp till MIG....Jag är såååå nyfiken.
Jag och barnen började med att välja ut en julklapp till Nicke. Och medan jag for runt och letade kläder till mig och barnen så somnade de i vagnen, så jag kunde i lugn och ro gå från affär till affär. Och jag kan säga som så att det är förvånansvärt svårt att hitta ett par röda tights/strumpbyxor/leggings trotts att det är jul, ja i barnstorlek fanns det ju i alla möjliga nyanser av rött men inte för vuxna. Tillslut så hittade jag ett par svart/röda tweed mönstrade strumpbyxor på Twillfit.
Och en vit skjorta i stl 92 var ju helt omöjligt att hitta, så det fick bli i stl 98, han växer väl i den och tills dess får vi vika upp ärmarna.
Och innan barnen vakna så var jag färdig med det jag skulle handla, och när jag ringde till Nicke för att fråga hur det gick för honom så var han på väg hem för att lämna julklapparna han köpt.
Och på Toys`r´us så hade det ju varit något mer folk, inte just när han kom men bara 15 minuter senare var parkeringen full!!!!!!

Ja Nicke kom till Sinsen vid 12-tiden och vi gick och åt lunch, och sen handlade vi lite mer eftersom vi ändå var där.
Och eftersom isen lagt sig på axsjön i Morgongåva och tydligen är jätte fin så ska det åkas skridskor förståss. Så det var bara att åka och inhandla Emils första skridskor och en hjälm, så nu kan han och hans pappa åka. Själv avstår jag, jo jag har ett par jätte fina skridskor MEN jag kunde inte ens åka som barn så risken är ju inte så jätte stor att jag blivit bättre!!!!!!!!

Jag har åkt skridskor en gång i vuxen ålder och det var bara för några år sedan, tillsammans med Hanna, Erik och Maarit i  Kungsan, och det var så hysteriskt kul att det liknade ingenting. Maarit var bäst, hon tog på sig skridskorna, staplade sig ut på isen, höll sig krampaktigt i sargen och klev av isen. Jag åkte i alla fall typ 2 varv....utan att ramla. Jag åkte tillsammans med Hanna, som då inte hunnit bli så bra på skridskor, och när hon ramlade så kunde jag inte hjälpa henne, för då hade jag ramlat på henne. Så hon fick krypa fram till sargen där hon kunde dra sig upp. Och Erik som inte var så gammal då hade nog aldrig åkt tidigare, halkade runt som en vante och tyckte att det var jätte kul. Ja vi hade nog alla tok roligt och garvade nog läppen av oss flera gånger.
Men på Axsjön så finns det ingen sarg att hålla i....så jag hoppar över skridsko åkandet i helgen och överlåter det till grabbarna.

Granen på plats

Nu har vi fått fason på granskrället, och den pryder nu sin plats i hörnet. Undra om barnen kommer att bli förvånade i morgon när de vaknar?

Och jag hade ju självklart tänkt att lägga ut en blid på detta förtjusande träd. Men sörrö det gick inte........ 


Hoppfullt

En solig och vacker dag som denna får det att kännas extra hoppfullt inför helgen. Barnen har ingen feber idag och de är pigga och allerta och leker (läs bråkar) som vanligt. Och när Emill t.o.m frågar vid frukost bordet:
-Och vart ska vi idag då???? Och när jag tittade lite frågande på honom så blängde han tillbaka och preciserade sig:
-Ja, vad ska vi GÖRA?
YES! Känns som att Emil äntligen är frisk.

Trotts att de var piggelin så blev det en förmiddag inne så att de verkligen får tid att återhämta sig.
Och när jag satte mig vid datorn för att betala mina räkningar så fick jag nästa glada överraskning, för där på kontot fanns det så mycket pengar att jag har inte sett så mycket pengar på mitt konto på väldigt länge.....
YIPPPPIIIII vad jag ÄLSKAR retroaktiv löneförhöjning.
Så även fast jag betalt räkningarna så fanns det fortfarande kvar mer pengar än det brukar finnas innan räkningarna är betalda. Känns så jävla bra, for nu ska vi shopa i morgon. Vi har ju som sagt alla julklappar kvar!!!!!!

Och nu är det bara en pytte stund kvar tills Nicke är hemma och våran julledighet är äntligen här.

Trött och frustrerad

Natten blev orolig och fattig på sömn. Gry fick som sagt feber igår igen och har sovit inne hos mig och kastat sig av och an i sin febriga sömn. Och Emil har haft mardrömmar och skrek efter pappa alldeles förtvivlad och grät mitt i natten. Så det är nog ingen som har sovi så bra i natt. Barnen tog tack och lov lite sovmorgon i morse så att jag i lugn och ro fick duscha och dricka lite kaffe så att jag ska orka med hela dagen. Och just nu bara längtar jag tills klockan är 20.00 och barnen sover för natten.

Jag blir fruktansvärt frustrerad och rastlös av att bara var hemma och göra ingenting, jag är inte gjord för att lägga mig i soffan och bara göra ingenting. Det om något får mig stressad, jag vill ha saker att göra och ständigt vara på väg någonstans. Så att ha två sjuka barn är pest och pina för mig. Lite friskluft tvingade jag på dom i alla fall och gick ner till affären och köpte lite mjölk och proviva. Och mina små sötnosar tyckte nog att det var gott att smaka på lite frisk luft, men det var typ vad de orkade med och då åkte Gry vagn och Emil på brädan.

Eftersom det varit direkt katastrof med barnens ätande så frågade jag var Emil kunde tänka sig att stoppa i munnen så fick jag snabbt pizza till svar. YES tänkte jag, vi går förbi pizzerian efter att vi handlat och köper med oss en barnpizza som de får dela på. Trodde jag ja....Dom öppnar ju inte förrän 11.00, och där stod jag och klockan var bara 10.10....Hmmmmm en fryst pizza kanske, så det fick bli Billys panpizza. Och mina, just nu, storätare till barn DELADE på en....I vanliga fall så delar de på en vanlig pizza, ja ja man får vara glad för det lilla och att de faktiskt äter någonting.

Och sen har ju jag och Emil en kamp varje gång när han ska ta sitt penicillin, som han dessutom ska ha TRE gånger om dagen. Men jag har hittat det perfekta lösningen ( ja inte perfekt om man frågar tandläkaren, men perfekt för mig) Funkar inget annat så mutar jag honom med godis, så efter varje gång han tagit sitt penicillin så får han en Marianne godis. Lyckos han som ska ha penicillin TRE gånger om dagen i SJU dagar, det blit fan 21 st Marianne godisar utan att ens vara lördag. Ja nått ska man väl ha för att äta sånt äckelpäckel.


Börja om från början.......

Dagen gick och barnen var mer eller mindre griniga och ingen av dom vill äta, och fram på kvällen börjar Gry se misstänkt glansigt ut om ögonen.......Tar en temp....jaha 38.8 grader!!!!!!!!!!! Ja då börjar vi om igen då, ja 1½ dag var hon ju feberfri i alla fall. Helgen närmar sig och jag böärjar vara lite tveksam om de kommer att vara friska tills dess. Ja vi får se.....
I värsta fall får vi stanna hemma och vara utan tomte....ja vi får väl säga till barnen att de inte varit snälla!!!!! *S*

Mer galenskap åt folket

Hur man upprätthåller galenskapen i livet:

1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.

2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.

3) När någon ber dig om hjälp, Säg: jag delegerar!

4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det?

5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg

7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla
har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.

8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster.

9) Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."

10) Använd inte punkt

11) Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.

12) Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har
svarat.

13) Specificera att din drive in order är för att "ta med".

14) Sjung med på Operan

15) Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.

16) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna.

17) Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.

18) Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret......

19) När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag vann!" "Tredje gången denna vecka!!!"

Och det sista sättet att hålla uppe en lagom nivå av galenskap:

20) Skicka detta e-mail till alla i din adressbok, även om de har
skickat det till dig eller uttryckligen bett dig att INTE skicka
dem sådana här e-mail.
 

Julhälsning

Till alla er som inte kunde öppna länken i mailet.

Höj volymen, luta er tillbaka och njut av detta fantastiska skådespel.
Mycket nöje.

God jul önskar jag och min familj.



http://www.elfyourself.com/?id=1529711994

 

Feberfritt

Idag är det första dagen på länge som ingen här hemma har feber, och Nicke är åter på jobbet.
Hmmm det finns mycket bra med att ha det sjukt här hemma, och det allra bästa är ju att få ha Nicke hemma. Så nu längtar jag mer än någonsin tills han är julledig, för då är han hemma ända till 7 januari. Läntar längtar längtar!

Ja det här med julklappar har ju hamnat lite på efterkälken, och bara för att det är feberfritt så är de inte riktigt pigga för att gå på stan med mamma. Hade tänkt från början att ta en sväng till stinsen idag då lite nya pengar kommit in på kontot, ja för de gammla gjorde vi slut på vid Emils födelsedag! För tomten är ju på stinsen och man får lämna sina önskelistor till honom, men nu är det som det är och barnen får snällt tala om för sin mamma eller pappa i stället för till tomten vad de önskar.

Så på lördag blir det julklapps rejs....Och jag tror nog att vi kommer att vara helt alena i alla affärer!!!!! Eller också inte. Nicke tar bilen till Toys`r´us och jag tar barnen i vagnen och går till Stinsen och handlar. Ja det är lika bra vi börjar tidigt på morgonen. Och när Nicke är klar med barnens klappar så möter han upp oss så kan vi göra lite gemensam shoping, tur stinsen har öppet till 21.00.
Ja så ser i alla fall planen ut, och blir vi inte friska så skiter vi i julen.

Lunginflammation

Just som man tror att sjukdommar och förkylningar ska ge med sig så slår det om och blir ännu värre. Igår när jag vaknade var jag inte tarzan. Prövade att pigga upp mig med en dusch men när jag kom ut därifrån känndes det som om jag skulle falla i bitar. Yr i huvudet, illamående och kallsvettig så kröp jag ner i sängen igen. Med min fleece morgonrock och under Nickes jätte tjocka täcke låg jag sen där och huttrade resten av förmiddagen. Nicke fick stanna hemma från jobbet och ta hand om barnen som vi trodde var på bättringsväg. Ja Gry piggnade till allteftersom dagen gick och blev av med sin feber, men Emil han blev bara sämre och sämre.
Han låg som en gråblek trasa i soffan hela dagen och rörde inte en fena, ville inte äta och fick knappt i sig något att dricka. När jag pratade med dom på vårdcentralen så sa de att vi skulle ge det ett dygn till, och de skulle ringa till oss direkt på morgonen och fråga hur vi mådde. Och så länge jag såg att det var kiss i blöjan så var jag inte orolig.
Så det blev film efter film igår, och Nicke han var inte så värst piggelin han heller. Ja en fördel var ju att jag för första gången fick se Bilar från början till slut, och den filmen går ju dagligen här men ändå hade jag aldrig sett hela. Men nu har jag det!

I morse när jag tog tempen på min stackars sjuka kille och den stannade på 39.7 känndes det inte kul längre. Ingen vidare morgontemp och med tanke på att det är 6:e dagen han har högfeber så tyder det ju på att han har något som kroppen inte själv klarar att ta hand om. Så när de ringde från vårdcentralen så fick jag en tid ganska omgående. Och när vi kom ner så konstaterade de ganska fort att han har lunginflammation. Så det var bara att gå till apoteket och hämta ut penicillin och hostmedicin.

Så nu hoppas vi bara att vi är friska till jul.

Grattis Hanna!

Jätte stort grattis till Hanna på födelsedagen. Ja tyvärr så kan vi ju inte komma då Emil och Gry är sjuka, men ni får ju försöka att ha så roligt det nu går utan oss. Ja jag vet att det kommer att bli svårt!!!!! Men håll ut till nästa helg är vi förhoppningsvis friska.

Ja båda barnen hade ju feber i morse igen, fast nu var det bara 38+, så i jämförelse med vad det varit så är de ju nästan friska.
Vi slapp i alla fall en natt på akuten, Emil fattade galoppen och satte sig upp i sängen när det blev jobbigt att andas och andades lugnt ett tag tills det var över. Och Gry lät som en astmasjuk pensionär under förnatten men sov lugnt vidare. Men detta gjorde ju att jag hade ganska svårt att sova då jag bara låg och lyssnade på deras andning. Det slutade med att jag gick och la mig brevid Emil för att vara i närheten och tillslut så somnade även jag. Och jag somnade och sov så hårt att jag inte hörde när Gry vaknade och började leka i sin säng och inte heller vaknade jag av att Nicke kom in och hämtade henne heller Zzzzzzzzz. Ja så vem vet, hade de fått ett krupp anfall så hade jag kanske lugnt sovit vidare!!!!! Zzzzzz
Idag så mår de som sagt bättre men är ju inte riktigt bra än så i morgon blir det nog inget dagis för Emil.

Riktigt sjuk

Man vet att Emil är riktigt sjuk när hgan t.o.m ratar lördagsgodis och glass!!!!! Det har han nämnligen gjort idag, men hans lillasyster är inte riktigt illa däran, än i alla fall.
Nä han varken låter eller ser rolig ut, och febern håller honom i ett järngrepp. Ser riktigt gråblek och emlig ut, ögonen blanka och krupphosta som skäller värre än en hund. Det är så att man nästan räknar med en natt på akuten då han förmodligen vaknar och inte får luft. Ja det är bara att vänta och se hur natten blir, just nu så sover de gott i alla fall.

Det bästa med att vara sjuk, är ju att man får göra lite hur som hellst när andan faller på. Och skulle man råka bli sugen på något att äta så är det inte så viktigt hur och var man äter det. Så Emil tyckte nog att det var ganska busigt och mysigt att få ligga i soffan och äta kyckling nuggets. Tanken från början var ju att det skulle intas vid köksbordet tillsammans med ris. Gry somnade i soffan innan maten ens var klar, så henne var det bara att räkna bort och stoppa om i sängen. Och Emil hade just inte ork att komma upp och äta, och när jag frågade om han ville ha några nuggets i soffan så nickade han bara. Fyllde en tlllrik (10 st) och så tog jag en varsin gaffel till han och mig. Sen låg vi där i soffan och fnissade och mumsade nuggets, och han tömde nästan hela tallriken. Och sen somnade han så gott i soffan.

När man är instängd tillsammans med sina två sjuka barn så är det skönt att komma hemmifrån om så bara för en liten stund. Så när Nicke kom hem från att ha handlat mat så gick jag ner en stund på Figges och tog en latte, och på så vis så fick jag sammla lite kraft för att orka ta hand om mina små sjuklingar resten av dagen.
Och man blir ju lätt ganska uttråkad av att vara inne och inget orka göra, så vi passade på att göra ett pepparkakshus, lagom pyssligt att ägna sig åt. Och fint blev det, jag och Emil gjorde ena sidan och Nicke gjorde den andra. Kan du gissa vem som har gjort vilken sida???????

        

Och när vi ändå hade kristyr högt och lågt så passade jag på att snygga till några av pepparkakorna vi bakat häromdagen.



Tycker att vi lyckades ganska bra och inga allvarligare brännskader fick vi heller .....Jag har lite blåsor på min tumme efter att ha skvätt lite smält socker, Nicke la sin tumme också i smält socker, men det som kunde gått riktigt illa var ju att Emil känner lite på den varma plattan. Så i hans brännskade hand har han nu en ny liten brännskada mitt i ärret, fast jag tror att det gick bra det var ett litet sår på ca 2 mm. Vi får se hur det ser ut i morgon.

Nu återstår det bara att hitta en bra plats att ställa huset på, man vill ju att det ska stå framme så att det syns samtidigt som man inte vill att barnen ska dyka på det....än i alla fall. Ja inte bara barnen, här bor ju minst 2 gottegrisar till!

Ja den här helgen blev ju inte alla som planerat!!!! Trist, men så är det när de är de små trollen som styr.
Emil skulle ha tagit tåget tillsammans med Moster Maarit till sina kusiner på landet. Och vi som var kvar här hemma skulle till Enbrands och dricka glögg, och i morgon så skulle vi på kalas hos Hanna. Men allt har vi tyvärr fått ställa in.
Men du Hanna! Det är ju för väl att Maarit faktiskt har ditt paket från oss med sig!!!!! Vilken tur va? Och hoppas att du får en kanon dag i morgon med massor av fina pressenter.

Vi håller en tumme för att vi ska vara friska nästa helg i alla fall, för då kommer tomten!


Sjuka barn

Ja så fick man svar på varför barnen var så överdjävliga igår....på kvällen hade de båda över 40 grader feber.
Hela hösten har de klarat sig något sånär från div sjukdommar, men självklart blit Emil jätte sjuk just den helgen han skulle ha mys helg med moster Maarit, ja det var bara att ställa in helgens alla aktiviteter, ja i alla fall kvällens och morgondagens. Kanske de har frisknat till fram på söndag då vi ska på kusin Hannas födelsedagskalas. Håller en tumme!

Ja det var en ynklig liten kille som kom in i natt och ville sova hos oss, och i morse så låg han i soffan nerbäddad under täcket och tittade på tv, så lite låg var han ju i jämförelse med hur han brukar vara. Men det är ju för kul med barn när de är sjuka, skulle en annan ha 40 grader feber så skulle man ju vara helt golvad. Medan Emil då bortsett från att han var lite låg i morse och att han inte ville äta så har han lekt och tuffat på som vanligt.
När jag och Gry satt och åt frukost så satt Emil bara och stirrade rakt framför sig och såg olycklig ut, när jag frågade om han inte ville äta skakade han bara på huvudet och gled ner från stolen. Blandade en stor flaska med oboý till honom och stoppade om honom i soffan, när han druckit ur den så kom han tillbaka in i köket och sa lite tyst -Jag vill ha glass?!. Och tittade hopp fullt på mig. Och är det någon gång man kan få äta glass till frukost så är det väl när man har hög feber, så självklart plockade jag fram en glasspinne var till dom. Och genast så blev de lite piggare, och sen var det full fräs på dom igen.

Och självklart så hade Emil en BVC tid för 3-års kontroll idag. Först så tänkte jag att det var ju bara att avboka den tiden och hoppas på en ny tid. Men jag han inte mer än tänka tanken innan jag insåg vad krångligt allt skulle bli, det skulle troligen inte bli en tid på denna sida av året och sen skulle det med all sannolikhet krocka med Grys inskolning på dagis. Så jag gjorde faktiskt en liten fuling och gav barnen ipren och sen gick vi ner och hoppades på att det inte skulle vara några nya bebisar där. Hade de varit fullproppade av snor och hostat så det skvätt så hade jag inte gjort det, men nu har de bara feber och inget annat. Och med lite ipren i kroppen så var de så pigga och glada igen att det liknade ingenting.
Den "stora" 3-åringen är numera 90,5 cm lång (kort) och väger 12 kg, endast 2 kg mer än lillasyster! En stadig bit med andra ord.
Sedan stoppade jag om dom i vagnen så de fick sova ute i friska luften och tog en promenad.

Och hela eftermiddagen så var de jätte pigga och alerta, ända tills middagstid då Gry först somnar i soffan och när vi ska äta börjar Emil att frossa så tänderna skallrar. Så han ville inte ha någon mat utan fick en stoooor flaska oboý med grädde som han låg i soffan inbäddad i täcke och drack. Resten av kvällen blev ganska pipig och gnällig med hög feber igen. Och sen dröjde det inte länge förrän de själva ville borsta tänderna och gå och sova.
Ja så man får väl se hur de små liven mår i morgon.

Lucia

Idag är det alltså lucia, och som alla andra mornar här hemma så startade den tiiiidigt. Redan kl 06.00 så satt jag och Emil ihop kurade i soffan under hans täcke och väntade på att Lucia skulle komma på tv. Och lagom tills det började kl 06.30 så kom Nicke utsmygande och kurade ihop sig under sitt täcke i soffan han med, och efter en liten stund så ville även Gry vara med. Och för ett litet tag så hade vi det så mysigt och lugnt och skönt, men barnen tröttnade ganska fort på att lyssna på Lucia sångerna och fick spring i benen.

Sen fick Nicke bråttom till jobbet och barnens och mitt blodsocker var oroväckande lågt och skrik & panik utbröt!!!!!!!
Lugnet som funnits innom mig var som bortblåst och humöret dalade allt eftersom barnen satte sig på tvären. Ja just nu är de mer än lovligt jobbiga båda två faktiskt, och jag känner att det blir mig övermäcktigt vissa dagar och jag varken kan eller orkar med dom. Jag vill bara springa iväg och stänga dörren bakom mig och inte se mig om mer, nä det är inte roligt med sånna dagar. Och vad ännu värre är, är ju att alla bara viftar bort det och inte tar mig på allvar när jag säger att det är jobbigt och att jag inte står ut. Nä Nina du e ju en sån super morsa, det här grejjar du, det är bara att bita ihop, barn är barn, det är jobbigast för dom själva, du kan inte göra si och så du måste göra si och så i stället, se det ur deras ögon o.s.v o.s.v
Jag vet allt det där, men jag tycker ändå att vissa dagar är skit och jag undrar va fan jag ens skaffat barn för, att jag är värdelös som morsa, och bara vill sätta mig mer och gråta "the ugly cry"
Men nä, just det, glömde....Nina gör ju inte sånt.

Och dessutom HATAR jag julen och alla jävla tomtar, om nu någon skulle ha fått för sig något annat.

För frya år sedan.......

.......Så hade jag vid denna tidpunkt inte en aaaaning om vem Nicke var. Idag är det alltså 4 år sedan vi båda oberoende av varandra blev övertalade att komma på luciafest på MC-klubben Rapido. Ingen av oss hade egentligen lust men lät oss övertalas, och tur var väl det. För annars hade man ju inte varit där man är idag. Undra hur saker och ting hade sett ut om man gjort andra val och tagit andra beslut. Hur hade livet sett ut idag om jag bestämmt för att inte gå på festen? Hade ödet sett till att jag och Nicke möttes i alla fall? Ja det är ju sånt man aldrig får veta, och ganska ointressant också för den delen.
För jag är i alla fall väldigt nöjd med hur det blivit, trotts att vi fått två monster till barn.........men väldigt gulliga monster.

3-åring och pepparkakor

Så har man då en stor kille här hemma, som idag har sin tredje födelsedag.
Dagen började tidigt med paket och Ja må du leva i soffan. Planen var ju förståss att väcka honom med skönsång, men det är ju svårt att hinna vakna före honom. Så det fick bli sång med levande ljus, proviva och paket i soffan i stället. Funkade ju bra det med.

                   

När han öppnade paketet med flygplanet så rådde det ingen tvekan om glädjen och han utbrister:
-Den här kommer jag nog tycka om!
Och dammsugaren skulle ut ur kartongen bums och så var det städning som gällde för hela slanten ett tag.

image65

Ja vi hade en jätte härlig morgon hela familjen. Och så blev det macka med fräs till frukost.
Och det var motvilligt jag fick Emil att klä sig och gå till dagis, han ville ju vara hemma och leka med alla nya leksaker. Fixa muminhuset, för tänk om det inte var kvar när han kom hem!!!!
Ja jag fick påminna honom många gånger om att han skulle ju bjuda alla sina kompisar på dagis på glass idag. Slutligen så kom vi i alla fall iväg, och jag fick lova om och om att ALLA saker skulle vara kvar när han kom hem.

Jag och Gry gick till öppnis efter att vi lämnat Emil. Och där bakade vi pepparkakor och busade runt tills Gry kraschade, och då hade klockan inte hunnit bli mer är 11:00!!!!!!!! Ja det hade ju varit en tuff morgon. Och lilla fröken-löken är ju inte van att Emil får all uppmärksamhet, så hon har haft det ganska tufft idag tror jag.
Stoppade Gry i vagnen och gick på en långpromenad i det soliga vädret. När hon vakdnade efter 1½ timme så gick vi hem, och Eftersom Nicke var hemma så gick jag själv och hämtade Emil. Och då fick Gry i alla fall 100% uppmärksamhet av far sin ett tag.

Eftersom hela familjen var samlad och det var Emils födelsedag så ägnade vi oss åt mera pepparkaksbak, och i bakgrunden så satte vi faktiskt på en julskiva! (Nu är det inte bara min storasyster som är lite orolig, för nu börjar faktiskt även jag att bli riktigt orolig över vart jag har tagit vägen!!!!!) Mycket mysigt! Och gott luktar det, för att inte tala om hur gott det smakar!
Och efter att vi ätit middag så gick jag och Emil ner till kyrkan för att titta på Lucia, oj vad det var spännande. Emil berättade för mig efteråt att Lucia faktiskt inte alls var läskig, nä han är ju en stor kille nu.

Behöver jag säga att Emil somnade ovaggad efter denna födelsedag!

Lik mamma, men söt ändå!

Lik mamma, men söt ändå!

Luciafirande

I dag har det varit luciafirande på dagis, väldigt trevligt och mycket rart.
Det kryllade av små tomtar och pepparkaksgubbar där och alla hade massa spring i benen.
Eftersom det är en småbarnsavdelning så blev det inget vanligt lucia tåg, men tillsammans med barnen satt vi och hade sångstund med levande ljus och de fick sjunga luciasångerna som de övat på tillsammans de senaste veckorna, och alla föräldrar såg mycket stolta ut.
Och fika i form av pepparkakor som barnen bakat och lussebullar, mumsfilibabba!

image49


image50

Givetvis så var även våra barn sött klädda som pepparkaksgubbe och tomte nissa.

     

Och fullfart var det på alla barnen, och Gry tyckte att det var buskul att vara där, hon kastade sig in i leken med de andra, så henne blir det nog inga problem att skola in där. Och under sångstunden ville hon inte sitta hos varken mig eller Nicke eller någon annan som hon redan känner, utan hon gick helt sonika och satte sig i en frökens knä, känns lovande och jag tror nog att det är en liten dam som längtar till 8 januari.



Lite knäppa och knasiga föräldrar stod vi för! Det var t.o.m så att fröknarna tog kort på honom.....


    

Och när vi om hem så var det alldeles mörkt, för där fanns ingen lampa i taket i lekrummet. Men barnen hjälpte ivrigt till så snart var det ljust igen.

Knöligt i sängen!!!!!!!

Efter att igår kväll ha gjort klart det sista med mina julkort och stoppat dom i kuvert och klistrat på frimärken så tyckte jag det skulle bli så sköööönt att få krypa ner i min sköna säng och sova lite. Nicke och Gry var redan där och jag smyger in för att inte väcka Gry och kryper in under täcket i mörkret och lägger mig till rätta. Men det var inte skönt.....hårt och knöligt????? Men va FAAAAAN!!!!!!! Studsar upp och river bort lakanet, och VAD hittade jag där? Jo så fint inbäddat under mitt lakan låg en hårborste och en plast fisk!!!!!!! Jaha! Ja dethär är ju inte helt obekant, har ju hänt förr om man säger så, och jag har en hel radda på huvudmisstänkta. Så inte nog med att det är tomte terror här hemma hos mig, nu är det annat familje bus som vaknat till liv.
Min mormor var ju ligaledare för sånnahär upptåg, och det är väl hon som lärt oss att vara sådär små jävliga mot varandra. Det har funnits tider i livet då jag finkammat mitt hem efter att löjliga familjen varit och hälsat på och man gick inte och la sig förrän man muddrat sängen. Och jag minns en tid då jag bodde i Alby och alltid efter att en viss syster och svåger varit och hälsat på så hittade man små grodor på de mest möjliga och framförallt omöjliga ställen.
Men som sagt det har varit väldigt lugnt på bus fronten men nu har det visst vaknat till liv, och med det kan jag bara säga.....NU ÄR DET KRIIIIIIIG.


2:a advent

Dagen till ära så plockade jag fram adventsljusstaken som vi slängt in i köksskåpet tidigare i år och dammade av den. Ja för förra året så kom vi visst inte längre en till just 2:a advent på den, så två ljus var brända och i övrigt så var den intackt, ja mossan var ju lite torr men i övrigt så var det inget fel på den. Vi tände de redan brända ljusen en liten stund när vi satt och åt middag, känndes fint.

Ja jag har en storasyster som verkar vara uppriktigt bekymmrad över sin lillasyster. Nja inte bara bekymmrad, hon undrar var hennes jul hatande och tomte mördande lillasyster har tagit vägen, och vem är den kvinnan som är otäckt lik henne som figurerar i hennes hem. Har lillasyster blivit utbytt? Vem är skyldig? Och vad har igentligen hänt?

Kalas nr 2

Så var även detta kalas till sin ände, och det är ju inte utan att man är lite matt i både kropp och själ. Och inte tal om barnen....jösses så trötta och slutkörda det var när vi gjorde natti natti långt före vi brukar, nä de orkade inte längre det var total haveri från topp till tå hos båda två.

Men trevligt och roligt har vi haft det, och ätit massor av gott har vi gjort.
Dagen till ära så bjöd jag gästerna på sopplunch. En mycket god soppa hade jag lagat. Och medan jag stod och skalade och hackade div grejjor som skulle i så trodde jag att vi skulle få äta soppa resten av december, men där hade jag fel. Ja jag får ta det som ett gott betyg för kvar blev bara en liten slatt på botten.

Och vilka fina pressenter han fått, ja jag vet inte vad han tyckte var roligast om det var lego helikoptern, den radiostyrda Bergarn eller fiske spelet han har nog lekt lika mycket mad alla sakerna. Ja jag vet ju i alla fall vilken pressent han tyckte minst om.....det var Rock`n´roll tomten!!!! Vilket var en tomte med elgitatt som spelar eller ska man säga skrålar Jingel bells för fullt högtryck och dansar lite käckt, ja den tyckte han var liiiite läskig. Hahaha men lillasyster tyckte den var jättekul.
Ja tack då kära storasyster för den fantastiskt gräsliga och oljuds görande tomten, den pryder sin plats på tvn. Och jag kan ju även passa på att tacka min svåger för detta tillskott av tomtar han pyntat mitt hem med i smyg, ja vi hittar tomtar både här och var nu när alla åkt hem. Ja nu när tomtarna bestämt sig för att flytta in här så får de ju stanna.

Allt detta kalasande i dagar två och födelsedagen har inte ens varit, så mera pressenter är ju förståss att vänta på onsdag för min lilla skatt.

Tack till alla som varit här i helgen och förgyllt våran, och framförallt Emils tillvato.

Kalas nr 1

Nu har det första av två kalas nått sin ände, och kvar har vi två socker stinna och trötta barn. Men så kul de har haft, här var full rulle fem små troll som rejsade runt runt och det sjätte lill-trollet låg och sov så gott.
Och vi vuxna fick gott smarr fika i långa rader.

Emil är helt klart nöjd med dagen och tackar alla som uppvaktat honom idag så hjärtligt mycket. Och vi föräldrar tackar också alla som kom hit med fina pressentar och trevligt sällskap.

Och i morgon går kalas nr 2 av stapeln.

Macka med fräs

Här var det full rulle redan tidigt på morgonen....Morrrrr
Bara för att Emil är morgonpigg och vaknar okristligt tidigt, MÅSTE han väcka alla andra???????? Självklart måste han det, han kliver upp och tänder lite lampor så att hans lillasyster vaknar och sen kommer han in och skriker och lever om i sin mammas och pappas sovrum. Och sen finns det folk som undrar varför jag är på dåligt humör!!!!!! Man kan ju säga som så, att jag vaknade INTE med ett leende på läpparna i morse.

Ja inte mycket att göra, morrandes och grymtandes så kliver jag upp, sätter på kaffe och in i duschen. När jag kommer ut ur duschen så känns det i alla fall lite bättre, jag jag kvittrar ju inte som en kanariefågel direkt. Men jag är inte heller svart i blicken och morrar inte längre.
Barnen får proviva och jag häller upp lite kaffe och så sätter vi oss i soffan och kollar tv. Jag bara vägrar att tända några lampot, för jag ÄR trött och inte riktigt vaken, och hoppas givetvis att barnen ska sitta tyst och stilla i en egen soffa så jag i lugn och ro får dricka kaffe.....NOT, just idag ska båda två sitta i mitt knä! Ja det blir ganska mysigt efter en liten stund när båda satt sig till rätta och slutat att knuffas och trängas med varandra. Och slutligen kan jag få dricka mitt kaffe.
Vi blit kvar ganska länge i soffan, och tillslut börjar min mage att säga ifrån och vill ha mat.
Frågar barnen vad de vill ha till frukost, och Emil svarar att han vill ha en macka med fräs!?!!? Å vad kan det vara då????? Tittar frågandes på Nicke man han ser lika frågande ut som jag och skakar på huvudet.
-Vad sa du att du ville ha, sa jag till Emil
-En macka med fräs!!!!!
-Vad är det?????
-Kom mamma, säger han med ett leende, jag ska visa dig.
Och nyfiket följer jag efter honom in i köket där han börtjar öppna ett skåp, hela tiden med ett stort och stolt leende. Han tar fram brödrosten.
-Inte denhär, säger han och ställer den åt sidan. Nähe så det var inte rostis han ville ha.
-Här längre in , säger han glatt och pekat in i skåpet och drar fram smörgåsgrillen.
Aha!!!!! Macka med fräs är alltså en toast. Ja och med facit i hand så är det ju så självklart, klart att macka med fräs är en toast, man brer en macka och lägger på div pålägg och klämmer ihop den och så fräser det. Det är ju klart som korvspad.
Så det blev toast till frukost till barnen idag, och dom åt båda två.

Efter frukost så hamnade vi åter igen i soffan, men nu hade vi tänt lite lampor i alla fall. Emi kom med bok efter bok som han ville att vi skulle läsa. Så man kan ju säga att förmiddagen gick i läsandets tecken, många böcker blev det. Och t.o.m Gry hade ro att sitta och lyssna till och från.
De små liven som vaknade tidigt kroknade också väldigt tidigt, så kl 11.00 sov de båda två redan. Och det borde jag också göra....GÄSP! GO´NATT!

Frågeformulär

Tänkte att jag skulle skona allas mailboxar så i stället för att skicka det vidare så lägger jag ut det här, sen får du göra som du vill. Skita i det eller kopiera det och sända det vidare med dina egna svar.
Mycket nöje!




Hej!
Kopiera detta mail och ändra sedan svaren så att de passar dig, sänd sedan
brevet till ett gäng vänner och till mig:)

Teorin är att vi vänner ska lära känna varandra bättre.

1). När gick du upp idag?
Det blev en tidig morgon, någon gång före kl 6 stod Emil och stampade vid min säng. GÄSP bara att kliva upp.
2). Diamanter eller pärlor?
Diamanter
3). Senaste filmen du såg på bio?
Ondskan, hehe ja det var ju ett tag sen man var på bio
4). Favorit tv program?
Gilmore Girls, Desperate housewifes
5). Vad åt du till frukost?
Idag var det fruktsallad med vaniljyoughurt och kaffe....massor av kaffe
6). Vad är ditt andra namn?
Marjatta....jaja skratta du
7). Din favoritmat
Sushi
8). Vilken mat gillar du inte?
Mat och gillar inte går väl inte att ha i samma mening! Eller jo lever stoppar jag inte i mun, nä inte inälvor överhuvudtaget
9). Favoritchips?
Lantchips
10). Vilken är din favorit cd för tillfället?
Kent, Tillbaka till samtiden
11). Vilken bil kör du?
Bil??? Jag kör barnvagn, åker dock Toyota RAVE4
12). Favoritmacka?
Älskar mackor och bröd av alla slag så det är svårt att välja, men en vanlig rostis med smör, marmelad och ost står sig genom alla tider.
13). Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?
Trångsynthet
14). Vilka är dina favoritkläder?
Jeans o tröja
15). Om du fick åka vart du ville på semester vart skulle det vara?
Vietnam
16). Favorit klädmärke?
Adidas, polarn o pyret till barnen
17). Vart vill du dra dig tillbaka?
Någonstans där det är varmt, behagligt, stränder och garanterat snörfritt, thailand kanske.
18). Favorittid på dagen?
Morgon är inte så dumt om man fått sova gott, annars är det nice om kvällen efter 20
19). Var är du född?
Sahlgrenska sjukhus, Göteborg
20). Vilken är din favoritsport att se på?
Friidrott, hockey
21). Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
Ganska många eftersom jag skonar allas mail och lägger ut mina svar på bloggen.
22). Vem tror du skickar tillbaks detta först?
Från Maarit förväntar jag mig ett i alla fall.
23). Coca cola eller Pepsi?
Pepsi MAX
24). Fotboll eller Ishockey?
Hockey
25). Är du en morgon människa eller nattuggla?

Blivit mer och mer morgonpigg, men innan barnen var jag en odödlig nattuggla.
26). Pedikyr eller manikyr?
Fötter är äckligt så det får bli manikyr.
27). Vad ville du bli när du var liten?
Polis eller sjuksköterska, ja jag kom ju halvvägs....
28). Bästa barndomsminnet?
Oj det finns många, sommrarna hos mormor, i skogen med mor, far och Maarit ja jag vet inte vad jag ska välja.
29). Varit i Afrika?
Nej
30). Nånsin rullat in någon i toapapper
Nej
31). Varit med om en bilolycka?
Ja
32). Favoritdag i veckan?
Lördag
33). Favoritrestaurant?
Restaurang besök av alla de slag slår högt. 
34). Favoritblommor?
Rosor
35). Favorit snabbmat restaurant?
Max
36).Äger du en cykel?
Självklart, en orange 21 vxl citybike
37). Vem fick du det senaste mailet ifrån?
Någon syster
38). I vilken affär skulle du vilja utöka ditt kreditkort?

Ingen, vill inte krita
39). Läggdags?
Väldigt olika, men någongång runt 22-23 blir det väl
40). Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar till?
Som sagt, skickar inte till någon denna gång. Så lite nyfiken är jag ju om någon sänder vidare härifrån.....
41). Senaste personen du delade en middag med?

Nicke Emil och Gry
42). Vad lyssnar du på just nu?
Bolibompa som Emil tittar på och Gry som vrålar för att Nicke byter hennes blöja.
43). Favoritfärg?
Svart
44). Hur många tatueringar har du?
En stor blaffa
45). Hur lyder ditt favoritcitat?
Man måste kyssa en gräsligt massa grodor innan man finner sin prins. Okänd
46). Hus eller lägenhet?

Lägenhet, men drömmer om det perfekta huset.


Hundbajs

Vad FAN är det för fel på hundägare som inte kan plocka upp efter att deras hundar bajsat????? Kan någon förklara detta äckliga fenomen för mig. Visst det är en klar minoritet av hundägarna som har detta vidriga beteende, men de utmärker sig väl.
Vid ett flertal tillfällen den senaste tiden så har nåt av mina barn klivit rakt i en illaluktande hundbajs som smaskat in sig snyggt och prydligt i minsta lilla reffla i deras sko.
Visst jag säger ingenting om att det ligger bajsar här och där i skogen, eller på en stor äng. Men som idag när vi går fram och tillbaka till affären, hela tiden asfalterad väg, ochändå!!!!!!!
Jag står i köket då Emil kommer in alldeles olycklig och säger att det är bajs i hallen. Och när jag gåt ut där och tittar så var det mycket riktigt så, och under hans ena sko finns en stooooor hög med stinkande hundbajs. Och tillsaken hör att han dessutom hunnit klafsa runt och kletat inn denna bajs högt och lågt i hallen när han skulle klä av sig.Så i stället för att laga mat så var det bara att skura Emil, hans sko och hallen. Så JÄVLA ÄCKLIGT, och jag bara undrar, dessa hundägare som inte plockar upp efter sina hundar, spolar de inte efter sig när de bajsat på toa heller??????????????

Visste du att..........

Jag får så mycket kul på min mail..............


Visste du att...

Om du skriker I 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe?(Är knappast värt det...)

Om du fjärtar oavbrutet I 6 år och 9 månader kommer du att producera
tillräckligt med gas till en atombomb?
(Nu börjar det likna något!)

Hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i kroppen att det kan spruta 914,40 cm?
Oh My God!)

En gris orgasm varar I 30 minuter?
(I mitt nästa liv vill jag vara en gris!!)

En kackerlacka kan leva I 9 dagar utan huvud innan den dör?
(Ohyggligt!)

(Jag har fortfarande inte kommit över det där med grisen...)

Om du bankar ditt huvud in I väggen gör du av med 150 kalorier I
timman?
(Prova inte detta där hemma. Men kanske på arbetet...)

Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är
fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita
loss hannens huvud?
('Älskling, jag är hemma! Vad f...?!')

En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det
motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.
(30 minuter...Lyckliga gris.. Kan du föreställa dig detta??)

Havskatten har över 27000 smaklökar!
(Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)

Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen?
(Jag vill fortfarande va en gris I mitt nästa liv - kvalitet
framför kvantitet!)

Fjärilar smakar med fötterna?
(Någonting jag alltid har önskat att veta!)

Den starkaste muskel I kroppen är tungan?
(Hmmmmmm....)

Högerhänta människor lever I genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta?
(!)

Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa?
(OK, det är nog bra.....)

En katts urin lyser under svart ljus?
(Svart ljus.... ?)

En struts öga är större än dennes hjärna?
(Jag känner människor med samma problem...)

Sjöstjärnor har ingen hjärna!
(Sådana människor känner jag också!)

Isbjörnar är vänsterhänta?
(Om dom byter, kommer de att leva längre!)

Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull?
(Men grisen då?)
 

Finsk julkalender

image48

Ja det här verkar ju vara ett bra allternativ till en i alla fall glad jul, ja vi finnar kan. Skål


Har faktiskt inte ens köpt någon adventskalender av något slag, fast jag tror nog att barnen överlever.
Det har varit en ganska soft dag idag, vi var ner till kyrkis på förmiddagen så den susade ju förbi fort.
Och i helgen är det ju kalas i dagarna två och som vanligt så kommer det ju som en fullständig överraskning...... Så i kväll finns det ingen återvändo, efter natti natt så drar stora bullbaket igång. Men det är nog det enda jag kommer att göra själv, ja vad ska man annars med ett prima konditori till här i Edsberg, Figge måste ju ockaså ha lite att göra så han får baka tårtorna.

Husmor vs Riktig kvinna

Det här har jag plankat rakt av från min storasysters blogg www.helenamittilivet.blogg.se



Är du husmor eller riktig kvinna?

Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...


Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips :
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips :
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips :
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????


Ja vad kan jag säga.....Jag är ganska långt ifrån en husmor änså länge.


Pepparkakor

Ja nu har nog helvetet frusit till is, för idag har jag faktiskt bakat pepperkakor tilsammans med mina barn...Nästan heeeelt frivilligt. Ja självklart hade jag ju från början ingen som hellst tanke på att göra något sånt, tyckte att det var ju alldeles strålande att Emil skulle få baka allt sånt på dagis, för nu skulle ju jag slippa....Trodde jag!

Redan igår när jag hämtade Emil så pratade de om att de skulle bakas pepparkakor idag på dagis. Så Emil hade bråttom dit minsann idag, han ville t.o.m åka på brädan dit så vi kom fram fort. Ja då kan man ju förstå att han var lite sugen på att baka. Hur det än var så när vi kom dit så betättade ju jag att Emil minasann skyndat och inte kunnat komma fram fort nog för han var baksugen, och själv så sprang han in med kläder och allt på och skulle titta på degen. Så det framkomm ganska tydligt om vad han faktiskt ville göra, när jag frågade (mest för sakens skull) om han skulle vara ute eller inne, så blir jag förståss lite förvånad över att de svarar att han ska vara ute. Emil blir förståss lite trumpen och sätter sig med armarna i kors och ser sur ut, och jag tror då att han ska ut först och om en stund ska han komma in och baka. För självklart så bakas det ju i mindre grupper, och personalen säget t.o.m till mig att han ska in och baka när han varit ute ett tag.

Ja jag och Gry vinkar i alla fall hejdå till en glad och nöjd kille och så går vi ner till öppnis. Och efter att vi käkat lunch så går vi hem så Gry får sova hemma, för regnet bjöd inte direkt in till någon promenad idag.
När vi kommer till dagis för att hämta Emil så berättar personalen att han varit så väldigt olik sig arg och ilsken och vägrat att äta mat och allmänt bara på tvären, men nu när han sovit var det lite bättre. Och när jag frågade Emil hur det var så snörpte han bara på munnen åt mig och la armarna i kors. Och när jag frågade om han bakat några pepperkakor så bet han ihop och tittade ner i golvet och skakade på huvudet. Jag tittade då lite frågande på personalen och de sa att nä inte hade Emil bakat något, han hade varit ute hela förmiddagen.............Jaha och så undrar de varför han var arg och sur då, han som längtat eftyer att få baka pepparkakor sedan igår. Och då sa de glatt att i morgon ska han ju få baka!!!!!!! Öhhhh koll på läget? Nä.....Emil har sedan ett år tillbaka varit ledig varje torsdag och fredag då han bara går 15 timmar i veckan och kommer så även att vara det denna vecka. Och när jag tala om att han faktiskt inte är där så blev de lite skamsna och insåg sitt misstag och bad om ursäkt och lovade att spara lite deg till måndag. Ja jag bråkade inte något mer om det utan insåg att det var som det var och att det fanns bara en endaste sak att göra. Så efter att vi varit på biblioteket, som var våran planerade eftermiddags aktivitet, gick vi och köpte oss en pepparkaksdeg och väl hemma så letade jag fram kavlar (jo jag har faktiskt fler) och pepparkaks formar( ja det har jag också, massvis). Och sen blev det baka av, och döm av min förvåning hur kul vi hade. Ja Gry åt mest bara deg, men hon höll i alla fall en kavel i handen och mitt tålamod räckte till att göra i alla fall en pepparkaka med henne. Eller snarare så hann jag bara göra en pepparkaka framför henne som hon inte åt upp eller snorade ner.
Men Emil däremot bakade på som aldrig förr, det han behövde hjälp med var att kavla ut degen. Sen stansade han ut kakorna själv och plockade bort "kleter" som han kallade det i mellan innan han försiktigt pillrade loss kakan så jag kunde lägga den på plåten. Så nu kar jag en hel burk med hemma gjorda, jätte smarriga pepparkakor i alla former. Fast den burken lär nog vara tom ganska så snart, kanske att det finns någon kvar till helgens alla kalas men det kan jag faktiskt inte lova.

Trångt i sängen

Ja i morse så var det inte utan att man önskade sig en bredare säng av tomten, våra 160 cm är på tooook för lite när båda barnen vill komma över på natten. Det är ju så att man får plats, men det finns ingen plats att vända sig eller ändra läge. I den ställning man ligger när de kryper ner, i den ställning får man ligga kvar hela natten.
Och blev jag halvt vansinnig när Nickes telefon börja ha konstiga ljud för sig och jag trodde att det var väckarklockan, halvvägs till badrummet inser jag att det inte var dags att gå upp förrän om 30 minuter grrrrrr. Det var Nickes kalender som ville påminna honom om att han har säljmöte i morgon.............Men hallå......Måste den göra det kl 06.00????????????????
I övrigt så flöt morgonen på som vanligt, satt i soffan och mös en stund innan frukost, barnen drack proviva och jag tog en kopp kaffe och så vaknade vi i lugn och ro. Allt gick som en dans tills det var dags att gå och jag hittar Emils fleece fodrade galonisar blöta ihop knölade i en kasse..................Grrrrrrr. Det var hans pappa det som lämnat dom där igår....gissa om jag var arg? En liten stund i alla fall........

Efter denna helg av frosserier så bestämde jag helt enkelt att jag skulle skita i att gå till viktväktarna idag och se hur vågen hånade mig. Det var ett tag sen jag var där, så nästa tisdag finns det inga ursäkter . Men när jag vägde mig hemma så verkade det vara ganska lugnt.

Efter att vi lämnar Emil på dagis så gick jag och Gry hem, hade endel att ta tag i där hemma. Ja lite tvätt fick jag undan i alla fall och lite disk. Men sen när Gry skulle sova så hände det något konstigt, jag somnade!!!!!! Ja innan det var dags att gå och hämta Emil så hann jag i alla fall förberreda middagen, tacolasagne.

Vi gick till kyrkis på eftermiddagen, där var det julpyssel som gällde. Fast mina barn ville bara fika, när de fått lite i magen så hade de lite ro att sitta stilla de med, ja Emil i alla fall. Gry har ju inte riktigt åldern inne för pyssel. Vi gjorde ett fint julkort som en viss moster ska få, och sen tittade Emil på när jag gjorde en fin liten tomte. Och när vi skulle hem så trollade jag fram Emils ficklampa som jag lagt ner i vagnen, gissa om det var kul att fickla på vägen hem i mörkret.
När vi kom hem så var jag lite inspirerad av allt julpyssel så ett par julgardiner i köket åkte upp. Ja nu har jag inga mera julgardiner att hänga upp så de andra rummen får vara utan. En liten tomte jlusstake hittade jag som åkte upp på köksfläkten. Så jag tände lite ljus och hade det riktigt myspysigt när jag gjorde klart maten, och när Nicke kom hem så var det bara att slå sig ner vid dukat bord med tända ljus.

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Maarits födelsedag.
HURRA HURRA HURRA

Vardag igen

Ja då var det måndag igen med allt vad det innebär.
Insåg igår att i morgon är det Maarits födelsedag och att idag var den enda dag hon hade tid att fira det..Hmmmmm och pressenten var förståss fixad sen länge tillbaka.....Ähh nähe inte det. Tänk att december alltid kommer som en chock, man har ju ingen aaaaaning om att alla fyller år, det kommer ju som en fullständig överraskning varje år.
Jaha då var det bara att skippa öppnis och handla pressent i stället, kul det regnar.......Ja ja det var bara att dra på sig regnstället och knalla iväg. Frågan var ju bara nu VAD ska man köpa, jag är ju såååå kass på detdär med pressenter. Gick på Nickes förslag och köpte en DVD spelare till henne, så nu har nog alla i sverige en DVD. Passade på att inhandla en tomteluva till Gry också så nu har barnen en varsin och slipper slåss om vem som ska ha den på sig. Kollade lite på julklappar också, men det är ju sååååå j-a tråkigt så jag sket i det. 
Sen fick det bli lunch på Stinsen innan jag gick hem igen, och det regnade fortfarande.........

Hem en liten stund och slå in paketet och låta Gry rejsa av sig lite innan vi gick och hämta Emil, och det regnade fortfarande. Det var inga som hellst problem att få med sig Emil hem när jag berättade att vi skulle gå direkt till bussen och åka till Maarit. Yippi jublade han och  klädde på sig glatt, sen var det bara att gå till bussen, och det regnade. Väl framme i Bromma kom Maarit och mötte oss, och det regnade.

Emil hade bakat gulbulle på dagis idag som han bjöd Maarit på, de var jätte goda. Och jag tror nog att Maarit blev lite glad över pressenten från oss. Fikade och busade lite, och Nicke ringde när han åkte från jobbet och tog upp en middagsbeställning. När vi käkat middag och lite godis till efterrätt så tog vi våra trötta barn och for hem, ja det var bäst att göra det INNAN de tagit sönder något, och ute regnade det.

Hade fullt sjå med att hålla Gry vaken på vägen hem, men att sitta och killa henne på låren funkar. Hon blir ju förståss lite grinig efter ett tag. Ja man kan ju bara tänka själv hur det skulle vara om någon hela tiden satt och killa en när man höll på att somna, ja jag hade ju inte varit jätte glad då.

Första advent!!!!!!

Eftersom det ändå är första advent så har jag faktiskt hängt upp en julgardin........Kanske blir en i köket också.....en annan dag...........................

Sandhamn

Ahhhhhhh vad härligt vi har haft, det tråkiga är ju bara att man måste hem och tillbaka till verkligheten. Men det roliga med det är ju att man kommer hem till sina gulliga ungar som visst har saknat en.

Ja igår for vi alltså iväg på våran Sanhamnstripp, kl 10.30 vinkade vi hejdå till barnen och barnvakterna (som var Ami, Hanna och Erik), och tog bilen till Stavsnäs där vi skulle ta båten ut. Väl på båten så fikade vi lite ocgh drack lite vin och njöt av varandras sällskap. Tanken var att när vi chekat in på Seglarhotellet att vi skulle ta en promenad på den vackra ön vi besökte. Men just som vi hade kommit iväg och gått en bit så öppnade sig himmelen och regnet vräkte ner, så vi gick tillbaka till hotellet och satte oss i restaurangen och käkade lite Vånörökt lax och drack lite mera vin.

Tillbringade den regniga eftermiddagen på hotellrummet!!!! Och snart var klockan dags för lite glögg, och den avnjöt vi nere i baren bland en miljard levande ljus och i bakgrunden så spelade de lite trevlig julmusik, mycket mysigt och stämningsfullt.
När glöggen var uppdrucken så gick vi upp i restaurangen där ett gigantiskt julbord väntade på oss. Och vi fick ett fantastiskt litet bord för två i fönster hörnet med utsikt över det nattsvarta havet.
Och vad vi åt och vad det var gott mmmmmums.

Där fanns sill av alla de slag, rökta räkor, ägg med löjrom och med skagenröra, lax på tvären och på bredden, rökt ål, böckling och sik, syltor och pateér, gravad hjort, rökt renhjärta och fårfiol, lutfisk, jansson och revbenspjäll, murkelomelett, prinskorv, köttbullar och givetvis skinka med flera olika sorters senap och massor utav annat smått och gott.
Slutligen hade vi ätit oss fram till godisrummet, åhhh det var en fröjd för ögat att bara titta på alla läckerheter.

              

Och en ännumera fröjd för våra gomat. Tyvärr är det ju så mycket att det gååååår inte att smaka på allt även fast man vill OCH verkligen försöker. Det är svårt att välja bort något för där fanns tryffel, tårtor, chokladbollar, mera choklad och ännumera choklad, och allt gjort för hand med kärlek och omsorg. Men tryffeln var nog det som var allra godast och gav mina smaklökar en riktig himmelsk resa, ja det var så gott att man bara blundade och njöt när det lena chokladen smallt sakta i munnen. Och hur järna jag än ville så kunde jag inte äta mera, för nu var det stopp och fullt.
Vi svalde ner all den goda maten och den läckra efterrätten med ett utsökt gott rött vin som var så gott till vad vi än stoppade i munnen.

                                                 
 
Länge och väl satt vi och åt och njöt av alla läckerheter, utsikten och varandras sällskap.

                                      

Och tanken var ju att efter vi ätit så skulle vi förflytta oss till baren och där skulle vi ju dricka sprit och dansa hela natten...........
Men det är dåligt party i oss, och efter att ha ätit alldeles för mycket så kunde vi inte röra på oss, så vi rullade iväg till vårat rum och landade pladask på sängen och där blev vi liggande och kunde inte annat.

                 image47

Någonstans så trodde jag nog att det skulle räcka med att vila en liten stund och sen skulle vi orka partaja......men jag hade fel såååå fel. Vid 23 tiuden kröp jag ner under täcket och somnade som en sten..........Zzzzzzz hahahaha
Party party............

Men i morse så var jag ganska glad över att det inte slutat i baren. Klockan 8 vaknade vi av väckarklockan, och hur konstigt det än kan låta så hade jag en känsla av hunger i min mage och var nu riktigt sugen på frukost buffén.
Och även den var ju så delikat och ljuvlig och jag åt och jag åt. Behöver jag säga att det tog lång tid innan min mage började kurra igen?

Softade en stund på hotellrummet innan det var dags att packa ihop och checka ut.
4000 kr senare så känner i alla fall jag mig väldigt nöjd med denna helg, och jag tycker inte att det blev speciellt dyrt heller, ja hade vi hamnat i baren så hade det förståss dragit iväg ett par tusenlappar till, och det har varit värt varenda krona.

Men nu är man hemma igen och det börjar faktiskt vara dags att tänka lite på detdär som kallas middag, och faktiskt så hör jag ett litet kurr i min mage, har ju förståss inte ätit något sedan frukost.

RSS 2.0