Julklappar

Då var fårets första julklappar inhandlade trotts att det inte ens är december....konstigt! Ja det känns ju fortfarande lite ovant det här med julklappar då jag inte har pysslat med sånt på bra många år, men när Emil föddes så var man ju illa tvungen och julen smög sig på även i mitt liv.
Det blev ett par "nyttiga" klappar i alla fall, en varsin fjällräven mini-konken, kunde inte riktigt motstå dom för de var ju så gulliga.

Har inte varit helt piggelin i dag, är snorig och så har jag tappat rösten. Det bara kraxar om mig när jag försöker prata och Emil börjar nästan fnissa när jag skäller på honom, för jag låter ganska rolig. Egentligen borde jag försöka vara tyst och vila mina stämband, men det är inte så lätt.
Fast tack ock lov så känns det i alla fall som om min förkylning nått sin kulmen och är på väg tillbaka nu. Så jag slipper ligga golvad på Sandhamn i alla fall.
Man har ju inte så mycket val när man har små troll att ta hand om, det är bara att bita ihop och låssas som om man är frisk. Jag har ju inte så mycket val, de behöver ju mat och underhållning, de skiter ju rätt bra i om jag är sjuk. Men jag är väldigt glad för att de valde att sova ända till 7.30 i morse, så att man fick lite sovmorgon i alla fall.

Äventyr nr 2

Då har man sagt hejdå till Katja och hennes familj för denna gång, nästa gång vi ses så hoppas jag att det är hemma hos henne på Madeira. Jo det ligger ganska på topp som prio ett att spara pengar till när jag börjar jobba, jo en utlands resa kan jag leva med. Men de påstår att vi bara har ett år på oss att hinna dit......Kanske är så att de verkligen tänker flytta hit till Sverige (hoppas hoppas). Ja så man får lägga manken till med sparandet, kanske är vi där till hösten, lagom till Afrika vindarna blåser över Madeira. Ja då kan vi inte klaga på värmen i alla fall.

Det var precis så att vi hann med bussen som gick 14.30. Tyckte ju innan att jag skulle ha gott om tid!!!!!! Barnen skulle både hinna äta och sova i lugn och ro, jo  man tycker ju så mycket!
Gry somnade ju som sagt redan i vagnen på väg hem och Emil han ju i alla fall äta lunch. Och jag trodde ju att Gry skulle vakna typ vid 13 och vara hungrig, jag hade fel! Jag fick väcka båda två kl 13.40!!!!! Så medans jag klädde Emil så fick Gry en kall korv att tugga i sig, gissa om hon var nöjd med den lunchen, ja hon tuggade glatt i sig en till medan vi klädde på oss ytterkläderna och en tredje korv slank ner medan vi tog oss ner till barnvagnsrummet för att rota fram dubbelvagnen, som av någon anledning alltid hamnar längst in under div pulkor och grejjor.
Sen var det bara att rejsa iväg till bussen, och kl 15 var vi i Täby centrum.
Och för att få ens en liten chans att få sitta ner och prata med Katja, Fredrik och Cissi (som också dök upp) så plockade jag fram mitt mutar-mästar-äss ur skjort ärmen, så barnens mellis bestod av glass och chokladboll!!!!! Kände mig som en riktigt bra mamma!!!!!! Men barnen var nöjda hehe. Ja jag bör väl tillägga att det händer inte varje dag att de får sånt lyxmellis, men vad gör man inte för att få sitta ner ett tag och hinna prata lite.

Nicke kom till Täby så fort han kunde efter jobbet, men det gick ju inte så fort han tänkt då han fastnade i bilkö. Tanken var ju att han bara skulle plocka upp oss och så skulle vi fara hem och fixa käk, men nu hade klockan hunnit bli för mycket och magarna alldeles för kurriga så det blev en middag på Mcdonalds, jo så barnen fortsatte att vara ganska nöjda. Sen i bilen hem hade jag fullt sjå med att hålla Gry vaken, och det fixade jag genom att sitta och killa henne på låren. Hon blev lite grinig på slutet men vaken var hon när vi kom hem.

Och självklart så hade bokat tvättid en kväll som denna, så det var bara att rafsa ihop smuttstvätten och rejsa ner i tvättstugan. Tog Emil med mig och det fick bli en avslutning på denna roliga dag. Gissa om han tycker att det är roligt att följa med dit ner, särskilt när klockan egentligen är efter natti natti.
Medan jag var ner till affären och handlade lite mjölk så har resten av min familj somnat så gott så gott.

Två alvedon och en kaffe tack!

Vaknade med sprängande huvudvärk.............Men valde att ignorera det, för vem har tid och lust med att vara sjuk?
Så jag svalde ner två alvedon med mitt kaffe och ruskade liv i mig, huvudvärken gav med sig och jag kännde mig ganska ok. Men jag har en oroväckande känsla i mina bihålor....ignorerar, ignorerar, ignorerar.

Ungarna och jag trottsade spöregnet och gick ner till kyrkis, trodde först att vi skulle bli ensamma men så småning om så droppade det in några fler. Fast å andra sidan så var vi ju där prick 9 så det var ju inte så konstigt att ingen annan hunnit dit! Ja för ibland så går allt bara så smidigt här hemma på morgonen, märkligt....varför kan det inte vara så alla dagar.

Gry somnade förståss i vagnen på väg hem, så det var bara att lyfta över henne i sängen och sen gjorde jag lunch till mig och Emil innan han stupade i säng han med. Så här sitter man nu och väntar på att de ska vakna för då ska vi iväg på nästa äventyr. Då ska vi trottsa regnet igen och ta bussen till Täby centrum där vi ska träffa Katja, Fredrik och Gabriell för en fika. Ja det är sista chansen för mig att få träffa Katja innan hon far hem till Madeira igen. Fast de påstår ju att de faktiskt tänker flytta hem till Sverige igen om ca ett år, men det tror jag nog inte riktigt på innan jag verkligen ser att de bor här igen..........Men ingen skulle ju bli så glad som jag förståss om de verkligen gör det, ja kanske att deras föräldrar skulle kunna uppskatta det ungefär lika mycket *S*

Telefonkatalog


TELEFONKATALOGEN SUCKS!

I år delas 5,5 miljoner telefonkataloger ut. Rätt onödigt va?
Varje modern människa checkar telnummer via hitta.se eller typ eniro.se.
Telefonkatalogen belastar miljön på onödigt sätt vad det gäller transporter och papper. (0,7% av Sveriges förbrukning)

Jag rekommenderar att du avbeställer dina kataloger. Ta 1 minut av din tid och du gör en insats för miljön!
2007 var det enbart 3500 personer som avbeställde telefonkatalogerna. Låt det bli 1 miljon nästa år!

Länk: http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/




Morgon sega.....

Inte spelar det någon roll att vi vaknade och gick upp nästan en timme tidigare än vanligt i morse, vi blev tooook sena i alla fall, ja t.o.m senare än vanligt. Sneglade på klockan och insåg att den var 9.00, Emil ska vara på dagis då, och där stod vi kvar hemma och hade inte ens börjat klä på oss. Och ta på bångstyriga barn overall gör man ju inte på en handvändning!!!!!! Hatar vinter och längtar tills det är varmt och sommar igen. Och vad hjälper det att jag snyggt och prydligt lägger fram alla kläder som ska på kvällen innan då lilla Gry kommer och river runt och bär iväg på allt i alla fall. Och nu var Emils ena vante som bortblåst, förmodligen ligger den i lekrummet någonstans. Fick rota fram stora vant förrådet och Emil fick välja ett par nya, han hittade ett par jätte fina blå/röda hestra vantar som föll honom i smaken, på med dom och iväg.
Halvvägs till dagis så ringer min telefon. Nu är vi så sena att de t.o.m erfterlyser oss och undrar var vi är.......Hehe sa jag, jo vi är på väg, kommer om en minut.

Sen tänkte jag gå med Gry till öppnis, skulle bara in på ica och handla lite lunch. Men det fanns ingenting som föll mig i smaken så jag struntade i det. Och när dessutom Gry somnar i vagnen så tänkte jag att jag skiter i öppnis idag. Men så slog det mig att fotona kanske kommit.....Tar vägen förbi där och tänkte att jag bara skulle hämta fotona och sen ta en promenad. Ja och som vanligt så blir det ju aldrig som jag tänkt, självklart fastnar jag där och stannar och pratar, Gry vaknar efter en stund och vill ju komma upp och leka när hon ser vart vi är. Så det är bara att gilla läget och stanna. Sen när magen säger att det är lunch dags så stöter vi ju givetvis på nästa problem....Hmmmm vi har ju ingen mat nu eftersom jag var så kräsen...... Solveig har ju lite burkmat ifall att man står utan, men Gry har ju aldrig gillat det, men jag hittar en kinagryta som ser överkomlig ut och tänker att hon får väl ta en banan till efterätt. Döm till min förvning då hon slukar nästan allt, ja se vad hunger kan få en att göra.

Fotona blev jätte fina, ja syskonfotot blev sådär, inte dåligt men Emil ser lite sammanbiten ut. Men porträtten blev JÄTTE bra så då stötte jag på nästa problem.......Nu har vi två så jätte bra bilder på Emil och vi kan ju bara behålla den ena, jaha vilken ska vi välja då?????? Får ha överläggning om det med Nicke ikväll. Vi var ju helt övertygade om att ett så bra kort som det tagit på honom på dagis skulle ju aldrig gå att matcha....men såååå fel vi hade.

Julpynt

I år smyger sig julen på lite i förtid här hemma, anledningen är ju förståss att vi inte är hemma i helgen då det i vanliga fall brukar åka fram (om det åker fram). Och för den som missat vart vi är så kan jag ju berätta att jag och Nicke kommer att spendera våran tid på tu man hand ute på Sandhamn. Bara han och jag, julbord, sprit och ett hotellrum.....say no more!

Men nu har alltså julen smugit sig på, det var Emil som bad så fint om att vi kunde väl hänga upp stjärnorna i fönstret efter att vi gått runt ute idag och tittat på andras juldekorationer på väg hem i mörkret. Fast han tycker nog att vårat stjärndrapperi är lite mesigt och tråkigt, för det varken blinkar eller spelar......Nä tack sånt är jag mycket allergisk mot, jag kan sträcka mig till att köpa ett sånt där istapps drapperi och hänga på balkongen.
Vi upptäckte nu att det var några lampor som rykt i drapperiet och då är ju förståss frågan......ska man leta och köpa nya lampor eller är det helt enkelt så att det går fortare att köpa nytt????? Ja det är ju frågan det!

En julstjärna i fönstret inne hos ungarna och en el adventsljusstake i vårat sovrum samt i köket, tänk om det ändå kunde räcka med det. Våran såndär adventsljusstake med 4 ljus i som man tänder ett för varje advent står färdig och klar att plockas fram 3:e advent, för längre än så kom vi inte förra året. Den står där klar med mossa och allt i ett köksskåp, ja vi orkade inte ens packa ner eländet, vid påsk slängde vi in den i köksskåpet och där har den sen stått, känns som att den får stå kvar där.......

Annars så har det varit en bra dag idag, bortsett från att jag är förkyld och har mens förståss, så visst har jag känt mig ganska eländig och ynklig då och då, men det är inte värre än att lite kuckelimuck medicin gör susen.....så mot soffan........................

MORRRRRRR

Min första tanke i morse var att det hade ju varit härligt med lite sömn.........
Men näää inte det, Gry har hållt mig vaken. För det första så ville hon inte somna igår kväll, eller jo hon somnade som vanligt och vaknade efter 30 min och hade sovit klart!!!!!!! Tog med henne i sängen och gick och la mig strax efter 22, och sedan resten av kvällen och natten så vaknade hon MINST en gång i timmen, så NÄÄÄ jag har inte sovit i natt.
Så humöret var inte på topp när klockan ringde och det var dags att gå upp, och dessutom så kändes det som att en förkylning höll på att bryta ut i min kropp. GRRRRRR och MORRRRR snor i näsan och ont i halsen humöret var riktigt avgrundsdåligt, och hela morgonen bestod av bråk, skrik och panik med barnen innan vi kom iväg till dagis, och jag var redo för att ge bort barnen till vem som hellst och själv var jag redo för en stå plats i Nybroviken. Hatar sånnahär dagar, hatar när jag bråkar merd mina barn och jag HATAR att se barnen lessna för att jag varit en arg monster mamma.

Trotts allt så gick jag ner på öppnis så Gry fick se lite snälla ochg trevliga människor. Sen när hon var trött så tycktejag att det var läge för en rask promenad och försöka springa ifrån det dåliga humöret som visst aldrig ville försvinna. Jag gick och gick och försökte springa ifrån mig själv och mitt vidriga humör, men vad händer????? Jag är fan om möjligt ännu grinigare när jag kommer hem..............GRRRRRRRRRR och ännu mera MORRRRRRRRR
Går på toa och upptäcker att jag fått mens.......jaha men då förstår jag!
Hittar en halväten 200 g marabou mjölkchoklad kaka med nonstop i skåpet som jag gladeligen åt upp. Den skulle jag och Nicke festat loss på igår kväll när barnen somnat och vi hade lite vuxentid....jojo det blev ju mycket av med det.

Kalas

3-års kalasen löser av varnadra nu i höst mörkret, idag var det Marcus tur. Och med Pippi på de sju haven i paket så promenerade jag, Emil och Gry dit i regnet. Eftersom Nicke varit och roat sig med jobbet så skulle han komma direkt dit så fort han kunde.
När man är 3 år så är det JÄTTE jobbigt att köpa något som man själv vill ha för att ge bort till någon annan, så Emil var ju inte helt nöjd med att ge bort en film som han själv önskar. Men tyckte att det var ganska ok när jag sa att han kunde ju alltid kolla på filmen hemma hos Marcus.

Ett mycket trevligt kalas med massor av gott att mumsa på, barnen var på bristningsgränsen av trötthet då vi for hem för att laga middag. Och som alltid efter att ha varit på kalas så är man ju inte jätte sugen på att äta mat. Men något måste man ju stoppa i sig, om inte annat för att förhindra att man blir hungrig i natt.

Fick höra att fotona de tagit på dagis kommit i fredags, så jag ser fram mot att hämta dom i morgon och se hur de ser ut.

Fast just nu är jag så trött att hjärnan inte fungerar, har inte varit människa på hela helgen för att jag drack lite vin i fredags............TANTVARNING!
Nästa gång jag ska dricka vin så ska jag se till att jag får sova dagen efter i alla fall, det var ju lite taskig timeing att Nicke skulle åka bort i går morse och vara borta över natten, och lämna mig ensam och bakis med barnen!!!!!!! 


En kväll med brudarna.

Ja så fick man sig lite fredags-kvälls-permis igen. Och givetvis så valde jag att tillbringa tiden tillsammans med Katja och Cissi. Och vi hade så kul att jag fortfarande idag har skrattkramp i magen.

Eftersom Nicke hade tidig fredag så kom jag iväg redan vid 13-tiden, mötte upp Katja och Cissi i Mörby centrum och så började vi med en fika och lite shoping. Ja vi satt ju mest kvar på fiket förståss och fnittrade och skrattade så det ekade över hela centrumet. Det var mycket skvaller som skulle uppdateras.
Och eftersom Katja gift sig, fått barn, fyller år nästa vecka och är min bästa vän som dessutom bor på Madeira så krävdes det ju en väl genomtänkt pressent. Och jag grubblade och funderade länge, stötte och blötte och tänkte så det knaka. Och så plötsligt en kväll kom jag på det, självklart skulle jag ju köpa ett Pandora smycke till henne. Så det blev ett halsband på läderrem med silver beslag med 4 st pandora berlocker, en bröllopstårta för vigseln, en liten pojke för att hon fått Gabriell, en groda för att det var från mig och ett hjärta för att det är just hon som fyller år.
Ganska fyndigt och jag tror hon blev riktigt glad över det.

När vi fnissat och flamsat klart i Mörby så for vi vidare in till den stora staden Stockholm. Och vi var smarta nog att bestämma innan vart vi skulle så att vi slapp driva runt på stan i blötsnö och inte veta vart vi skulle. Men det tog ju sin lilla tid innan vi bestämt vad vi skulle äta. För på frågan vad vi ville käka svarade alla tre: Ingen aning.... och ingen av oss visste vart de serverade det. Men tillslut kom jag på den briljanta idén att vi skulle gå på Wok house, mycket och god mat till en billig peng.
Maten är billig, ölen är löjligt billig men det är vinet de får in pengarna på........Och gissa vad jag dricker? Nä jag dricker just inte öl så det blev dyrvin för mig, men det drabbar ju ingen fattig. Och nä dyrt är det ju egentligen inte, men om man jämför priserna på t.ex öl som kostar 29 kr, och drinkar som kostar 65kr så kännde 52 kr för ett glas rött ganska mycket. Men det är det ju förståss inte.

Ja vi fortsatte som vi börjat...d.v.s satt kvar! Maten var ofösskämmt god och vinet slank ner, ja både ett två och fyra glas. Men vid 22-tiden hände det något med Wok house, från att varit en familje restaurang med thailändsk inredning så blev det ett öl hak för 17-18 åringar med max volym och genast så började vi känna oss lite gamla och knarriga och började leta våra rollatorer och hörapparater. Vi satt kvar en stund till innan vi gav upp då det inte gick så bra att prata med varandra i det höga musiken (tantvarning på hög nivå).
Men vi ville ju inte gå hem så vi gick vidare, men eftersom det var lönings fredag så var det mycket folk på stan och det var kö in överallt så landade vi på Radisson sas hotellbar, där hittade vi en soffhörna som passade oss perfekt. Gick till baren och inhandlade kvällens sista (som tur var) glas vin och inser snart att jag kommer att få betala 75 kronor för det glaset!!!!!!!!! Ja det var det värt för det smakade jätte gott, men som sagt det var tur att det var sista anhalten innan det var dags för hemgång, för plånboken började vara bra tunn nu.

Vid 01-tiden kom jag inramlande hemma och tyckte att jag smög in tyst och stilla, men det lät mera som en hel elefanthjord tydligen och jag levde om och hade mig......Ja ska väl erkänna att jag var ju inte helt nykter.......*S*
Och om inte annat så fick jag känna av det idag när barnen väckte mig vid 7......Huuu så illa jag mådde, va ju sjuuuuuuk urk! Nä jag var verkligen inte tarzan idag, men är man kung på natten så får man lov att vara kung även på morgonen för Nicke skulle åka iväg med jobbet. Så det var bara att masa sig in i duschen och ruska liv i sig.
Men det var värt precis allt illamående för jag hade så himla tokroligt igår och jag skulle göra om det bums.

Nu är Maarit här och förbarmar sig över mina kära barn, och vi har varit ner till affären och köpt lördagsgodis. Så just nu kan det inte bli mycket bättre.

Jag ska inte äta........

......är det nya från Emils sida. Igår när vi skulle äta middag så var Nicke sen och jag och barnen skulle börja äta. Emil kommer inte när jag ropar och när jag frågar om han ska komma och äta så svarar han nej. Frågar då om han vill vänta tills pappa kommer och äta med honom och får då ett tveksamt ja till svar. När Nicke väl kommer hem och sätter sig vid bordet så kommer Emil med mitt IKEA kort och säger:
-Mamma kolla! Emil ska inte äta, det står så här. Och så tryckert han upp kortet i ansiktet på mig.........
Jaha vad svarar man på det? Jo man skrattar och säger ok, va utan mat då´rå. Och tänker att han får väl ta en macka i kväll om han blir hungrig. Men han dricker sin proviva innan det är dags och sova och är nöjd med det, ja så killen var väl inte hungrig helt enlkelt. Och jag är inte den som strider om mat, han käkar när hungern blir för besvärlig.
Så i morse så tänkte jag att han skulle vara vrålhungrig......men nä.
Samma visa, Emil ska inte ha!!!!! Jag frågade om han inte var hungrig och då svarade han jo, men Emil ska inte äta!!!!!! Nähe sa jag och då ska Emil inte gå till kyrkis heller då? För mamma går inte till kyrkis med en hungrig och grinig kille, svarade jag. Och då började han att äta, och han åt sina puffar och youghurt och han åt sin macka med god aptit, för hungrig det var han ju.
Ja är man 3 år och kan säga nej så är man.

Snålt med sömn i natt........

Ja barnen somnade ju så snällt igår, men det behöver ju inte betyda att de tänker sova gott hela natten......
Nä 21.30 tyckte de att de sovit klart!!!!!!!!! Nicke kom upp med Gry till mig och gick in och försökte få Emil att somna om. Och dom två såg jag inte av något mer på hela kvällen, för när Emil väl somnade så hade Nicke gjort det med.
Gry rejsade runt här som en tok och hade inte för avsikt att somna om inte. Vid 22.30 så tog jag henne med mig i våran säng och släckte alla lampor. Ja tillslut kom även hon till ro! Men jag och Nicke låg där med tomma magar.....för vi hade inte ätit någon middag då vi hade tänkt att fika något när barnen somnat.
Nicke hade vaknat vid 03.00 tiden och varit så vråååål hungrig att han var tvungen att gå upp och ta sig något. Han sa att min mage kurrat när han kom och la sig, gissa om jag var hungrig när jag vaknade.
Ja lite sömn fick vi och äta kan vi ju göra idag!

Det var två trötta barn jag hade att göra med här i morse, men vi kom iväg till dagis i tid. Men sen känndes det som om en våg av oflyt drog över mig. Min plan för dagern var att åka till Kista Galleria och handla något fint till Katja. Och när jag kommer så att jag ser busshållplatsen så ser jag hur min buss just åker, tänkte inte så mycket på det för de går ju ganska ofta.....ja ialla fall fram till 9, och nu var ju klockan 9.05.......Jaha nästa går 9.22, tänker att jag går ner till Danderydsvägen och kollar när en annan buss går, visserligen tar den längra tid men jag slipper byta buss. Jaha den hade precis gått och nästa dröjde till 10.05. Ja då är det inget annat att göra än vänta på 9.22 bussen, och det är nästan så att jag förväntar mnig att när bussen väl kommer så är den full av barnvagnar och jag kommer inte att få plats. Men så mycket oflyt hade jag inte, och nu tar mitt oflyt faktiskt slut (men det vet jag ju inte om än) för väl i Sollentuna centrum, där jag ska byta buss, är bussen till Kista tack ock lov försenad så den kom i stort sett samtidigt som jag. Och när jag kommer till Kista så är klockan 9.45 och affärerna öppnar ju inte förrän 10.00, vilket jag inte hade någon som hellst tanka på. Så allt har en mening, hade jag inte missat bussen så hade väntan på att affärerna skulle öppna blivit väldigt lång. Nu blev det bara en väntan på en kvart och vad passar inte bättre för att slåihjäl en kvart, jo en latte.....Så jag och Gry gick och fikade tills affärerna öppnade och hade det så mysigt.

Eftersom jag visste i stort sett vad jag skulle köpa så var det ganska fort gjort.
Och medan vi väntade på att bli lite lunch hungriga så promenerade vi runt och Gry charmade alla hon mötte. När vi käkat lunch så åkte vi hem, för snart var det ju dags att hämta Emil på dagis. 

Det blev bröllop idag.......

En grå mulen tisdag, molnen hänger tunga och regnet duggar då och då. Trotts plusgrade på termometern så kryper kylan in och igenom allt bara man är ute en liten stund.
Vad känns inte mer uppiggande då än ett bröllop?
Jaha, vad behöver man då???????????
Ett Stadshus, en vigselförättare....så långt allt klart.
Hindersprövning.....ojojoj vad sånt kan dra ut på tiden, och krångligt blir det med medborgarskap odyl....men YES, det kom med posten igår.
Ringar.....klart för länge sedan.
Och då var det visst bara ett brudpar kvar!!!!!!!
Och jag vet några som väntat på denna dag väldigt lääääänge, och äntligen var det dags.

Det var en ära för mig att få vara med och delta när Katja och Fredrik lovade varandra evig trohet och livslång kärlek.
Och det var på håret att jag faktiskt inte hade kunnat vara med, då vigseln var idag (en tisdag) kl 16.00 i Eskilstuna. Men ibland så har man bara ödet på sin sida, och denna gång var det så att Nicke hade ett kundbesök idag kl 10.00 just i Eskilstuna. Så hela familjen for ju dit och tillbringade dagen där och delade denna fantastiska dag av förberedelser med Katja och sedan slutligen vara med på Katjas och Fredriks vigsel.
Jag är så glad att jag fick vara med och dela denna dag, om än jag var tvungen att åka hem när det var dags för restaurang besök med drycker man blir glad av. För så dags så var mina barn såååå trötta att de höll på att gå i bitar.

Ett stort GRATTIS och SKÅL till brudparet!


              



Ja denna dag har ju inte gjort mig mindre sugen på bröllop, fast vi siktar nog på en torsdag eftermiddag!!!! *S*


Ja det har varit en lång och intensiv dag, den började tidigt, 05.30 ringde min klocka. Insåg ju att ville jag duscha så var det bara att kliva upp tidigt. För inte nog med att vi skulle vara i Eskilstuna kl 10.00, lilla killen Emil har ju blivit så stor att han skulle till tandläkaren. Kl 7.40 hade vi tid hos tandläkare Cecilia, spänd och full av förväntan så åkte vi dit. Och han var sååå duktig och jag blev så stolt. Han gick in och var mäkta imponerad av allt som fanns där inne, stolen, kranen, lamporna ja allt stod han och tittade på med stora runda ögon. Sen klättrade han upp i stolen, la sig ner och gapade stort som en krokodil så Cecilia fick räkna tänderna. Och vi fick beröm för att de var så bra borstade och nästan alla tände hade kommit, två kindtänder nertil saknas än. Så om 2 år är Emil välkommen tillbaka. Och med sig därifrån fick han en ballong, en tandborste, en tandkräm, en liten giraff och ett sudd. Ja det var stort för den lilla killen.

Och resten av dagen gick ju som sagt i kärlekens tecken, och jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är för deras skull. Och jag tror nog att just nu i skrivande stund så är det nog full håll i gång på den restaurang de befinner sig på. Hade varit jätte kul att vara med, men man kan inte få allt. Jag får svinga en bägare med Katja på fredag.

Klockan var 19.00 innan vi kom hem, barnen hade inte ätit middag eftrsom de båda somnade som medvetslösa i bilen hem så det var lika bra att köra på. Så det var inget annat att göra än att sätta igång att laga mat till de små liven. Sen var det inte mycke kvar av denna dagen för dom, och jag lovar att det blev tyst ganska fort i deras sovrum efter att lampan släckts.
En UNDERBAR dag som jag aldrig hade velat vara utan.   

Äntligen måndag

Ja äntligen var det måndag och dags för dagis, tror att Emil längtat lite. Killen har varit ledig så länge nu att han var t.o.m lite blyg när vi kom, men det gick snabbt över och han rejsade ut på gården med sina kompisar.

I morse var det som vanligt heeeelt galet och upp åt  väggarna innan vi kom iväg, hittade ingenting och allt låg överallt men mest ingenstans. När jag slutligen inte ens hittar min plånbok så började jag att puttra ganska mycket, och då hör jag Emil säga lillgammalt och snusförnuftigt:
-Mamma försök att inte bli arg nu.
Mitt puttrande kom helt av sig och jag bara log åt min kloka son, och lovade att försöka att inte bli arg.
 
När vi väl står där och är så gott som påklädda så kommer jag på att jag inte gjort i ordning någon lunch till mig och Gry att ta med. FAAAAAAN! Jaja jag får gå och köpa mig sushi då tänkte jag och kanske lite pannkakor till Gry.
Vi sticker iväg i alla fall och lämnar Emil och sen går vi till affären och upptäcker att de har INGEN sushi idag....GRRRR. Det fick bli en av viktväktarnas nya färdig mat i stället, och kalkonbröst med ris var helt ok.

På öppnis var det full rulle, och alla små flickor var sååå söta, för just idag var det nog stora klänning måndagen.  Under sångstunden så gick Gry runt och skrämde alla med en stor spindel som hon satte på handen, jätte kul tyckte hon, och ja vi andra med för den delen.
Det blev en promenad i solen efter att vi ätit lunch och sen gick vi och hämtadfe Emil.

Det var den helgen......

Ja så sitter man här nu och det är söndag kväll, och man undrar vart helgen försvann.......
Fullt program har det varit.
Mamma fyllde 70 i lördags och då var det förståss kalas i stora mått.
Våran plan var att fara direkt efter frukost, och det gjorde vi..... Men jag undrar vad det var som hände när klockan helt plötsligt var 11.30 innan vi kom iväg. Vi mös runt här hemma och fixa och donade på, ja det blir väl så när tjejerna i familjen inte har någon glasklar plan om vad de ska ha på sig.....Ja för då måste vi ju gå igenom hela garderoben, först mor och sedan dotter. Och det kan ju vem som hellst förstå att det kan ta lite tid.
Ja hur som hells så kom vi iväg. Och från att vi kom tills att vi åkte igen så satt vi och åt!!!!!!!!!!!! Det var mat i långa rader (femtielva olika rätter), det var ficka av alla sorter och sen var det godis i drivor, så det tog ju sin lilla stund innan man betat sig igenom allt. Gott var det och illa mådde jag efteråt, men det kan det ju vara värt.

Det tog sin lilla stund innan barnen kom till ro och kunde gå i säng när vi väl var hemma. Och sen gjorde det ju inte saken bättre att Emil fick urtikaria i nacke och rygg som kliade så han höll på att gå i bitar. Så det gjorde ju att jag inte vågade stoppa honom i säng i fall att det skulle bli värre när han sov. Så det fick bli en dusch för barnen och lite till lek. Och när dett gått en timme sen det blossade upp och det inte blivit värre så var det natti natti. Vet inte vad det var som gjorde att det blev en reaktion, minutrarna innan så åt han pez godis, kan ju varit något lukt, färg eller smakämne han reagerade på, förmodligen kommer vi aldrig att få veta.

Och i morse (läs mitt i natten) ringde min väckarklocka och jagade iväg mig till jobbet. Fast det var mitt sista arbetspass för det här året, nu ska jag inte jobba något mera innan  februari och det är dags att börja jobba på riktigt. För den här tiden som är kvar ska jag bara vara mamma ledig och ta tillvara på tiden som aldrig kommer igen.

Det blev ingen drömvinst igår heller, men åter igen vann jag 22 kr...........................

Fredag

Idag är det fredag och det innebär att Katja faktiskt går på svensk mark. Yippppiii äntligen, vad jag har saknat henne. Men tyvärr kommer det att dröja ytterligare en vecka innan jag får träffa henne eftersom hon åker till Eskilstuna först. Och hur järna jag än skulle vilja åka dit och anfalla henne med miljoner kramar och pussar så går det inte. *snyft*
Vid sånna här tillfällen så kan jag ångra så grönjävligt att jag aldrig tagit det där förbannade körkortet. Ja en gång i tiden var jag i alla fall på god väg, men det sket sig om man säger så.

Så Katja hade jag haft bil och körkort så hade jag kommit på studs, tagit en kaffe med dig och gjort en julskinka åt dig, varje dag hade jag rejsat till Eskilstuna tills du kom hit. Bara så du inte går och tror något annat.

Ja men nu är det som det är och jag får vänta tills nästa fredag, men då å andra sidan ska vi umgås för båda har fått permis från man och barn.

Idag har vi inte varit så värst överaktiva här hemma jag och barnen, en promanad till affären är allt vi lyckats få till.
Vi spar på krutet tills i morgon då lilla mamsen fyller 70 och har ett stort partaj. Party party!

JAG VANN!!!!!!!

Och nu är jag gaaaaalet riiiiik!!!!!!!!
Undra vad jag ska göra med alla mina 22 kronor????????? Ja det lär bli ett hus i Edsviken i alla fall!
Eller så får jag återgå till verkligheten och gilla läget att jag faktiskt inte är onödigt rik.

Har faktiskt pratat jobb med min chef idag, ja den dagen närmasr ju sig med stormsteg. Fast när hon la fram det som så att jag faktiskt bara ska jobba 27.75 timmar i veckan så känns det i alla fall lite ok. Och det blir 1.5 helger av 5 men sen är det det där med storhelger, då finns det inte mycket annat än att jobba.....Vartannan midsommar och vartannan påsk och antingen jul eller nyår, det tycker jag känns skit. Särskilt när jag i alla år har ställt upp att jobba storhelg efter storhelg, känns som om jag är såååå klar med det.

Men det är bara att fortsätta att se sig om efter ett nytt jobb, till en början så känns det i alla fall ganska ok att gå tillbaka till det gamla. 

Tokigt

Eftersom Emil är ledig från dagis så hade jag lovat att vi slulle till Solvei på öppnis idag. Och det har han ju sett fram mot hela veckan. Så gissa om han blev besviken när det var stängt just idag.....Typiskt! Men man får ju se det positivt, vi fick oss en morgonpromenad i alla fall. Och tur var väl det att vi gick hem igen för väl hemma så ringer telefonen och det är Sussi, min jobbarkompis som jag inte har pratat med på jätte länge. Så det blev ett lååååångt samtal med henne. Hon tyckte att det var på tiden att jag kom tillbaka till jobbet nu och så ville hon att jag skulle komma med på julfesten den 12/12, men eftersom det är min förstföddes födelsedag så lär jag nog inte följa med.

Ja förmiddagen susade iväg medans jag pratade i telefon och det var dags att laga lunch när vi la på. Och när vi sovit så gick vi hem till Marcus och hälsade på. Vi var ute en stund och lekte, men Gry är inte jätte förtjust i att vara ute  när det börjar bli kallat, så vi förflyttade oss in och det var ändå dags för mellis.
Klockan var redan 16.30 innan vi kom därifrån, så vi hade just kommit innanför dörren när Nicke klev in.
Och eftersom jag redan igår visste att det skulle bli så, så hade jag självklart förberett dagens middag redan igår så det var bara att ställa in det i ugnen, och på nolltid var det klart.

Hja nu väntar jag bara på att lottodragningen ska bli klar....ja jag undrar vad jag ska göra med alla mina miljoner?

Vinterkräksjukan

Då det fortfarande går vinterkräksjukan på dagis så bestämde jag att Emil får vara ledig och hemma med mig och Gry hela veckan. Ja jag är ju ändå hemma så varför ska jag jaga iväg honom till kräksjuka när jag inte måste????
Och det är ganska mysigt att ha honom hemma, och snart är man ju tillbaka på jobbet och har inget val så det är bäst att passa på nu att mysa med sina barn.

Vi tog lite sovmorgon i morse, Nicke smög upp och for till jobbet och vi andra trynade lugnt vidare. Kl 7.15 tyckte Gry att vi sovit klart och när Emil hörde att vi rörde på oss kom han inspringande till oss han med. Klev upp och gjorde liter kaffe tittade ut och såg att där snöade. Och snöandet höll i sig mer eller mindre hela dagen. Kännde mig som en usel mor då vi inte gick ut på förmiddagen och lät mina barn endast stå vid balkongdörren och tråna efter snön.....Ja hur konstigt det än låter så är jag inte perfekt, och orkar ibland inte göra det som barnen hellst vill. Så vi blev kvar inne!
Men efter att vi ätit lunch och sovit så klädde vi på oss och gick ut, det snöade fortfarande. Gick till kyrkis och kolla läget, där var det jätte lugnt och skönt för vi var bara två familjer som dök upp. Vi var kvar ända till kl 16 sen var det bara att rejsa hem och laga middag.

Sitter här och är lite småfrusen efter att ha nattat barnen, kanske man ska ta ett varmt bad och tända lite ljus?

Bara 117 miljoner........

Uuähhhh.....jag är ju helt felinformerad, drömvinsten som jag tänkte vinna på onsdag är ju bara på 117 miljoner kronor.....Buhuhu det räcker ju ingenstans........Nä då tror jag att det får vara!

Idag var det dags för fotografering igen, denna gång var det på öppnis.
Emil var ledig från dagis så att vi skulle få oss ett färskt syskonkort att förgylla våran vägg med. Kan ju säga att barnen var ju inte jätte sammarbetsvilliga men efter ca 354 kort så fick vi till ett hyfsat, dock inte i samma klass som förra årets foto, men det duger. Ja vafan det är ju mina vackra barn så det kan ju inte vara annat än fint.
Emil och Gry ville ju inte gå därifrån när det var klart, och jag förstår dom. Vi stannade en stund och lekte lite och så tog vi en fika innan vi gick hem. Köpte med mig sushi till mig och Emil käkade köttbullar, Gry stod över lunchen då hon somnade i vagnen på väg hem.
Emil vart lite avis på att jag åt med pinnar det ville ju han med, så det var bara att plocka fram ätpinnar till honom med. Och han var ganska fiffig på det, maten han inte kunde klämma fast spetsade han.
När Gry vaknat och satt och käkade lunch så plockade Emil fram pinar till henne med, jisses vad skoj det var, även hon fattade att man skulle äta med dom. Ja de har väl sett sin mamma ett antal gånger leka med pinnar i maten.

Igår när vi var och handlade på ICA MAXI så hade de börjat få in lucia grejjer. Då vi inte kunde bestämma oss om Emil skulle ha pepparkaksgubbedräkt eller tomtedräkt (nån jävla stjärngosse med dumstrut är inte att tänka på) på lucia så köpte vi båda två. Och så blev det lite tärneljus att lajja med i mörkret, sånt måste man ha. Men lucia krona skippade vi, än är barnen för små...fast det skulle väl vara om jag skulle smyga omkring här och lussa förståss,.....hu hemska tanke, snacka om ett skräckfyllt uppvaknande för min familj.......Men vi hittade inga dräkter till Gry, flick dräkterna fanns bara från stl 92 av någon mysko anledning. Och Emils gamla pepparkaksdräkt har jag gjort mig av med av någon märklig anledning.

Nu ska jag hoppa in i duschen (nä Maarit jag ska inte hoppa, jag vet att jag kan göra mig illa då) för jag är full av gammal äckel svett sen jag var ute och gick för en stund sen.

Jag vann pengar.......

Heeelt otroligt, jag har vunnit pengar på lotto!!!!!!!!!!!!!!!! Hela 108 kr....Fast  det var ju förståss bara förtruppen, för givetvis loggade jag in på svenskaspel.se och spelade bort rubbet för nu plockar jag hem drömvinsten på 119 miljoner på onsdag.
Och vinner jag det då lovar jag att det blir ett hejdundrande bröllop.......................

Man blir trött av att jobba

Idag klev jag åter igen upp mitt i natten (kändes det som) och smög iväg till jobbet.
Men i natt så har jag i alla fall sovit såååå gott. Somnade så sött med ett leende på läpparna igår kväll när Nicke stoppade om mig, och jag vaknade faktiskt före(!) klockan ringde 05,30.

Det var ett något behagligare tempo på jobbet idag, fullt upp visserligen. Men inte lika rörigt som igår.
Och det finns vissa saker med mitt jobb som jag inte tycker är jätte kul. Som att suga rent mun och övre luftvägar från segt slem, och att sen behöva tömma och göra rent sugflaskan....nä det är såååå jävla äckligt och jag kommer aldrig att vänja mig vid det. Mycket kan jag stå ut med men där går gränsen, och jag vill bara kräkas, det har varit bra nära många gånger.
Och en gång när jag var ny på ortopeden höll jag på att svimma. Vi fick in en kvinna som av misstag råkat injecera sig själv med amoniak (ja fråga inte ens varför....) i knäleden. Givetvis så dör endel av vävnaden och det måste rensas upp kirurgiskt. Och dagen efter är det jag som ska lägga om det här såret upp pe på avdelningen, och jag är helt oförberedd på vad jag ska få se. Jag lyfter av förbandet oich möts av ett stort hål, och i detta gigantiska hål så ser jag muskler, senor och leder som rör på sig när hon flyttar sin fot. Ja de dansade runt där inne precis som om inget hänt som om knäleden var som den skulle, och jag bara kännde hur jag blev kallsvettig och började se konstiga prickar....Insåg tack och lov vad som höll på att ske och fann mig fort och gick ut ur rummet och satte mig på närmast stol med huvudet mellan knäna. Gissa om mina kollegor höll på att garva läppen av sig? Till mitt försvar kan jag säga att jag var ung...endast 19 år.
Ja efter det så fick jag i alla fall en helt annan uppfattning om knäts anatomi.
Och hela människans anatomi landa på en helt annan nivå när jag jobbade på operation, där fick man ju vara med om så sjuka saker att det var inte klokt. Som den gången jag står och klipper upp och nålar fast ca 1 m tjocktarm på en korkskiva för att den ska skickas till patologen för analys. Och alla kroppsdelar man varit med och amputerat, känns ganska makabert att stå och hålla i en arm som någon annan sågar av........

När jag kom hem från jobbet så blev mina barn jätte glada, tror att de hade saknat mig.
Och eftersom jag gick så tidigt i morse så blev det just inget farsdag firande då. Så Nicke gick lydigt och la sig i sängen så att vi fick komma med lite paket till honom. Emil lämnade stolt över två par kalsonger med glitter detaljer på, och dom ser jag fram emot att se på när vi är på Sandhamn.

Och nu är jag så trött så trött efter denna helg och det känns inte kul att det är måndag i morgon. Nä det blev inte mycket vila denna helg. Men det kommer det att vara värt när pengarna rullar in...........


Tidigt tidigt på morgonen.

Jag kännde mig som en tjuv om natten när jag tassade runt här ensam i mörkret i morse.
För sent igår på eftermiddagen så pep min telefon, och det var från jobbet....de ville att jag skulle jobba hela helgen!!!!!!! Hmmm när man är inställd att vara ledig en hel helg så känns det motigt att ställa om sig till jobb och arbetsglädje. Och det var ju inte utan att jag lekta med tanken att jag skulle skylla på att barnen var sjuka och stanna hemma, men bättre arbetsmoral än så har jag faktiskt, men det känndes i alla fall väldigt locklande vid 02 tiden i natt då jag fortfarande inte somnat. Och jag som aldrig brukar ha svårt att sova låg där och åla runt som en annan korv och var bara tvär pigg.

Ja hur som hellst så somnade jag i alla fall, fört jag sov när klockan ingde 05.30, och när jag tittade ut i mörkret där ute så var där inte så mörkt, för ett snötäcke hade lagt sig ute under natten.
Jag smög runt här så tyst jag kunde och alla sov fortfarande när jag gick. Men fick veta efteråt att i samma veva som jag stängt dörren så hade barnen slagit upp ögonen.

På jobbet var det full rulle, var på MAVA (medicinsk akutvårdsavdelming) och jag lovar att jag fick slita för de stackars tusenlappar som kommer dimpa ner på mitt konto i december. Det var sjukt mycket att göra och som vanligt fånigt lite personal, och hur man än försökte så kände man sig aldrig helt tillräcklig idag. Och det känndes inte bra att gå hem kl 13.00 för det känndes som om ingenting var riktigt klart och att man bara gjort det absolut mest akuta och viktiga. Ska dit i morgon också, hoppas att tempot har lagt sig något då, känns ju alltid lite bättre när man hinner med att prata med sina patienter lite.

När jag kom hem så var det egentligen tänkt att vi skulle på Elliots 3-års kalas, men det var tyvärr inställt p.g.a att hans lillebror var magsjuk. Det var jätte tråkigt tyckte vi som sett fram mot att träffa alla som skulle dit, och jag tror nog att det var en viss snart 3-åring som var ganske besviken också. Men jag hoppas att vi kan få till ett litet kalas en annan dag , så att vi får fira det stora killen.

Så istället för kalas så gick vi ut och lekta i snön som var kvar, hittade så pass mycket att vi kunde ha lite snöbollskrig. Lyckades kasta en snöboll rakt i örat på Nicke, och även fast han nog inte riktigt tror mig så var det faktiskt inte meningen...........Gry tyckte att det var jätte kul när man kastade snö på henne och Emil tyckte att det var roligast att kasta på sin mamma....hrmpf
Sen blev det en vända till affären och handla lördagsgodis och innan vi gick hem igen så gjorde vi ett kort stopp på lastbils lekparken.

Det blev fläskfillégryta med ris till middag och sen mys och bus med godis i soffan.
De visade Pippi på de 7 haven på tv idag, och Emil var heeeelt trollbunden, hade knappt tid att komma och äta.
När Nicke nattade barnen så tappade jag upp ett varmt bad och tände lite ljus och låg där och föll nästan i koma, såååå jätte skönt. Och nu har jag tänt lite mera ljus och ska sjunka ner i soffan och mysa lite med Nicke.....hmmm undra om jag måste gå in och väcka honom först????????

Sovmorgon

Barnen var trötta efter att moster Maarit varit här och busat så se sov ända till 7-tiden. Jag orkade inte heller gå upp så jag passade på att ligga och halvsova jag med. Jag hörde hur Emil tassade ut i köket där Nicke stod och frågade vart Maarit var, när han svara att hon åkt hem igår efter att de hade somnat så vände Emil på klacken och gick och la sig igen......Det var som inte ens värt att kliva upp om inte Maarit var här!
Innan Nicke for till jobbet var vi alla vakna och kunde säga hejdå till honom. Vi drog runt här och mös i våran sömnighet och klockan han bli över 8 innan vi åt frukost.
Vid 9.30 tog vi tag i bitarna och klädde på oss och gick ut, tog en promenad till affären. Kännde att jag inte hade den minsta lust att laga någon mat till lunch, så jag bestämde att det skulle köpas färdiglagat. Det blev sushi till mig och potatisbullar till barnen och så passade jag på att köpa färdiga plättar till mellis också.

Klockan hann bli närmare 13.00 innan barnen kom i säng för att sova middag, dels så blev ju allt förskjutet med våran sovmorgon. Och sen när vi väl ätit lunch och jag stoppat barnen i säng och låg ock läste Pettson tältar så känner jag hur en bajslukt sprider sig i sovrummet......Då har Gry dragit i blöjan så den hamnat på sniskan och satt sig på sin kudde och bajsat på den, ja det mesta låg ju tack och lov kvar i blöjan men det var bara att riva ur alla sängkläder och kudden och stoppa in i tvätt maskinen och sanera tösen och sen bädda rent och leta fram en ny kudde innan vi kunde sova. Men sen sov vi som 3 klubbade, jag vaknade strax före 15.00 av att jag hörde något i lägenheten. Visste inte om jag drömt eller om det var någon som var inne hos oss. Låg kvar och lyssnade ett tag....visst var det någon som pratade. Jag smög upp och kolla....och där sitter Nicke vid datorn och spela......Jaha då hade de bytt vecka för tidig fredag och han hade slutat vid lunch, och när han märkte att jag sov med barnen så smög han in och satte sig vid datorn och passade på att spela. Ja själv så tyckte jag ju att han hade kunnat passa på att städa alldeles i lugn och ro..........

Både jag och Nicke hade tagit en sväng förbi affären och handlat lite idag, men ingen hade handlat mjölk....typiskt! Så jag kilade ner till affären för att göra det. Och jag blir lika förvånad varje gång jag råkar hamna i affären under fredagseftermiddags rusningen....Åh panik! Men man möter väldigt många man känner så det tar sin lilla tid när man stannar och pratar med var och varannan. Och det är så jätte kul nu när jag varit hemma i en vecka och inte varit på kyrkis, öppnis eller knappt lekparken, för alla man möter undrar vart man varit och hur det är och säger att de saknat en. Sånt gör i alla fall mig väldigt glad, att man faktiskt är saknad när man är borta, för man saknar ju inte någon man inte gillar.

Min middagsplan var att göra fläskfillé gryta till middag, men Nicke hade handlat hem tacos....och nä jag är ju inte ett dugg svårövertalad när det gäller texmex.....fläskfillén tar vi en annan dag.


Och idag fick jag jätte glada nyheter, min älsklingskompis Katja kommer hem till Sverige och hälsar på. Och redan nu till helgen kommer hon och ska stanna i två veckor. Oj vad jag ska krama henne när vi ses, längtar jätte mycket.

Satt tidigare idag och tänkte på pojken i Finland som sköt ner sina skolkamrater innan han tog sitt eget liv igår. Undra hur hans mamma mår? För han har ju också en mamma som älskar honom. Hur hanterar man något sånt? Och vad säger man som en anhörig eller vän? Beklagar sorgen men det var väl ändå rätt åt honom att han också dog.....Nä så kan man ju inte säga. Tänk om ens egna barn hamnar snett i livet, hur gör man då? Jag vet ju att jag inte gjorde livet så bus enkelt för min mamma när jag växte upp, men en sak var jag alltid lika säker på och det var ju att hon trotts alla mina snesteg faktiskt älskade mig. Och jag är ganska så övertygad om att vad än mina barn kommer att göra så kommer jag ju alltid att älska dom. Men nu kommer ju mina barn aldrig att göra några som hellst dumheter, det kommer att vara idrottsintresserade nördar som bara pluggar....för det har de väl i generna?!?

Shopping

Insåg i morse att det är både kalas och farsdag i helgen och inga pressenter inhandlade.
Tanken från början var ju att knalla iväg och göra det medan Emil var på dagis och jag bara hade Gry att hålla efter, men eftersom han varit hemma i stort sett hela veckan så har det inte blivit som jag tänkt.
Och idag förstod jag att det inte går att förhala så värst länge till.
Då det inte regnade så tyckte jag att det var en bra dag för en promenad till Stinsen idag.
Vi åt en tidig lunch hemma och sen stuvade jag ner dom i vagnen när de var trötta, mätta och belåtna. Jag behövde inte ta många steg förrän de sov.

Först gick vi och handlade farsdags pressent, Emil valde alldeles själv och jag tror nog att Gry samtyckte och tyckte att det blev jätte bra.
Sen var det en 3-års pressent till Elliot som skulle införskaffas. Och det var jobbigt att köpa, Emil gillade inte riktigt det där med att köpa saker man själv vill ha för att ge bort till någon annan. Så eftersom jag är så vek som jag är så gick jag med på att de fick köpa något litet till sig själva, ja jag vet att det var riktigt lågt ja grundvatten lågt........ Men jag gjorde så och Emil valde en liten Blixten Mcqeen bil och så valde han en Sally bil till Gry. Fick påminna honom om och om att det nu faktiskt var Grys Sally att han inte skulle få ta det hur som hellst. Och Gry är nu en lycklig ägarinna till en blå Sally bil, och som hon har lekt med den hon kör med den överallt med rejsande och brummande ljudeffekter, och blir givetvis skogstokig om Emil snor den. För det är hon helt på det klara med att det är hennes Sally.

Heltplötsligt efter att vi ätit middag och satt och kolla på Bolibompa så hör vi hur det knackar på dörren....Emil rusar dit och kollar ut genom brevlådan för att se vem det kunde vara som kom strax innan natti natti, och brister ut i ett hejdundrande jubel. För där ute står ju Maarit, åh vilken härlig överraskning. Båda barnen trängs vid hennes fötter och vill ha hennes uppmärksamhet, Emil drar in henne i hallen och skriker: Jag hjälper dig, jag hjälper dig, samtidigt som han försöker dra av henne jackan. Gry står och trampar jämfota och sträcker upp Sally och vill visa Maarit och när hon böjer sig ner försöker Gry klättra upp i hennes knä. Nä den glädjen går det inte att ta miste på!
Så det blev inte natti natti i vanlig tid idag inte, nä de fick vara uppe och leka med moster tills de var helt oresonliga. Då var det dags för tandborsten och saga, vilket Maarit givetvis ställde upp på att läsa när Emil frågade om hon ville.
Ja det höll inte ut så värst mycket längre än vad de brukar, en timme senare än vanligt så sov de så gott minsann.

Och idag har jag åter igen lyckas komma i ett par byxor som jag aldrig mer trodde att jag skulle kunna ha, ett par jeans som jag använde innan jag blev gravid med Emil. Känns så jävla bra!

Första tanden!

Idag  tittade äntligen Grys första tand fram. Man kan ju tycka att det är lite sent att börja få tänder vid 14 månaders ålder, men det beror ju på vad man jämför med. Jämför man med hennes bror så är hon ju jätte tidig, för han väntade nämnligen tills han var nästan 16 månader.
Men det har ju inte varit något hinder att ha varit utan tänder, det ända som varit lite svårt att äta är morot. Gry har ju blivit lite sugen när vi andra går och knaprar och järna velat smaka. Och givetvis så har vi gett henne en morotsstav då. Hon har stoppat den i munnen och försökt tugga, tagit ut den och blängt ilsket på den, in i munnen igen och sen blänga lite till och skälla lite på den innan hon ilsket slängt den över axeln. Men som sagt det är nog det enda hon inte har kunnat äta, för annars så har hon ju ätit detsamma som övriga familjen sedan hon var 8 månader.
Ja nu återstår det att se om det blir någon popcorn effekt i munnen på henne och alla tänder kommer samtidigt.

Hemma idag igen

Vi blev hemma idag igen, Emil var på väg till dagis i morse och vi var på gång. Men som tur var ringde Lenita och berättade att det var lite magsjukt på dagis. Bestämde då genast att Emil skulle få vara hemma idag också, för någon magsjuka vill jag inte ha med hem om det går att undvika.

Så dagens sysselsättning var att dammsuga soffor, allt började med att Emil drog ner alla soffkuddar på golvet och skulle bygga något. Och då blev ju alla smulor och kraffs väldigt uppenbart när de låg där i soffan och blottade sig för mig. Så jag frågade Emil om han ville hjälpa mig att dammsuga upp skräpet, OM han ville. Killen jublade av glädje och så blev sofforna rea, nja rena är ju synd att kalla dom men de blev fria från lösa partiklar i alla fall. Ja en vacker dag så ska jag ta och klä av sofforna och tvätta, tur det inte är en så vacker dag idag då!
Medan dammsugaren var framme så fanns det ju ingen anledning att inte köra runt med den i resten av lägenheten, det är ju snabbt gjort.

Och av en händelse när jag kröp runt på köksgolvet med mina barn så råkade jag se hur våra köksstolar ser ut, inte jätte rena, full av stänk och snusk. Ja så då var det bara att skura av dom också, jag gav Emil och Gry en varsin trasa så de hjälpte glatt till, och Emil torkade av skåpluckor och lådor av glatta livet.

Så fort barnen vaknar så ska vi ut till lekparken och busa och få lite frisk luft i våra lungor. Vi ska träffa Elisabeth, Marcus och Filip där, och när jag frågade om Emil ville gå dit och träffa dom så jublade han och sträckte upp båda händerna i luften....tolkar det som ett ja.


Sjuka barn

Idag var det fullt av grönt tjockt snor i båda barnens näsor, ja tur det var där och ingen annanstans.......
De hade ingen feber men jag bestämde att Emil skulle få vara hemma från dagis idag. Han var ju förståss inte riktigt nöjd med det beslutet.
Eftersom han aldrig stannat hemma från dagis p.g.a sjukdom tidigare så trodde ju han till en början att han var hemma föe att vi skulle hitta på något skoj, så ideligen frågade han vad vi skulle göra, ska vi till Solvei (öppnis), kommer Maarit, ska vi till kyrkis???????
När jag försökte förklara för honom att vi inte skulle någonstans, att han var hemma för att han var sjuk. Så såg han fundersam ut ett tag och sen la han huvudet på sne och sa: Mamma jag mår bra!
Ja så i morgon blir det nog dagis igen.
Men han har varit rätt nöjd med att vara hemma i alla fall, han har sett ca 100 gånger på Bärgarn och spökljuset och femtielva gånger på hela filmen Bilar, ja hela filmen är väl att ta i han har sina favorit scener han ska se och där i mellan gör han annat, men nåde den som stänger av filmen.

Och Gry älskar också att kolla på Bilar, den är säkert jätte kul. Jag är den enda i familjen som inte hunnit med att se den. Och det är ju lite mysko för det är ju verkligen en Nina film, men andra ord en film för mig!!!!!
Ja för får jag välja så ser jag hellst barnfilm, två av mina absoluta favvo filmer är just Shrek och Ice age, man skrattar ju ihjäl sig. 
Visst händer det att jag tittar på andra filmer också och då finns typ Ammelie från Montmarte, Realaty bites och Döda poeters sällskap på favvo listan, och självklart en klassiker som Dirty danceing.
Ingenting i världen skulle få mig att se en skräckfilm, jag avskyr att bli skrämd. Men så är jag ju också det mest mörkrädda som gått i ett par skor, ja t.o.m Nasse är modig jämfört med mig.......Det kan vi ju tacka det där puckot som blev kallad yxmannen i Vallentuna. Efter att blivit jagad av honom kunde jag inte sova överhuvud taget på flera veckor, och Maarit var tvungen att dras med mig dagarna i ända för att jag inte vågade vara ensam. Innan det hände så var jag inte mörkrädd, och jag var väl kanske 13 år när det inträffa. Så med åren har man ju lärt sig att leva med sin rädsla för mörkret och idioter!
Fast det värsta var nog när jag skulle göra en polisanmälan och inte blev trodd, så där ute fanns och finns väl ännu en galen människa som roar sig med att kläut sig i svarta kläder och ha en svart mask för ansiktet och jaga ungdommar som är ute sent med yxa!


Fotografering

Idag var det fotografering på dagis vilket innebar att samtliga barn skulle vara där senast 8.30.
Nicke hade lovat att hjälpa mig med barnen på morgonen innan han for till jobbet, men vad hjälpte det när Emil bara sov och sov och sov. Ja tillslut satt vi alla tre hos honom och ruskade om honom och hojtade GOMORRON. Han påminner om en viss moster när man ska väcka honom, grymtar lite vänder sig om och fortsätter sova. Han brukar ju vara den som vaknar först av oss alla i vanliga fall, typiskt att han ska ta sovmorgon just en dag när man har brådis, och varför kan inte det hända en lördag????????
Ja Nicke var ju tvungen att fara till jobbet och jag fick rejsa runt här själv, men vi han....ja klockan var 2 minuter över halv när vi kom inflåsande....men jag såg att det var många fler som kom senare.

Gick inte till öppnis med Gry för hon är lite snorig och hängig så vi gick direkt hem.
Hade tänkt att städa medan Gry sov, men jag somnade ju så sött själv när jag nattade henne och vaknade 2 timmar senare....Ja så det  var bara att väcka Gry och gå till dagis och hämta Emil.

Fotograferingen hade gått bra och nu är det bara att vänta på att bilderna ska komma. Nästa måndag är det fotografering på öppnis, funderar på att låta Emil få vara ledig från dagis och följa med så att jag kan få ett syskonfoto på de små liven.

I kväll så ska jag på föräldrarådsmöte på dagis, och det krockar ju givetvis med min kvällspromenad, men drar det inte ut på tiden så kan jag ju gå en sväng efteråt. Men man vill ju hem också....och sova, ja det verkar vara det enda jag vill numera!

Emil är också snorig och hostig, så nu får man väl se om de blir sjuka eller vad det blir av det där snoret och hostan, än så länge mår i alla fall jag bra.

Dåligt humör

Redan när jag vaknade var jag på dåligt humör idag, och det höll i sig....hela dagen.
Vet inte om det beror på att jag fått sova förmycket eller att jag har mens eller om det bara är för att jag är jag.
Men det är sånna här dagar det är så extra härligt att Nicke smyger upp bakom mig och håller om mig hårt och talar om att han faktiskt älskar mig även dessa dagar, ja det måste vara kärlek det.

Trotts mitt surmulna humör så kom vi i väg på höstmarknad i Ulriksdals slottspark, men det var sådär. Det fanns just ingenting som tilltalade oss. Vi for till stinsen och käkade lite lunch i stället. Och medan vi var där så passade vi på att gå in på Clas Olsson och shopa lite. Så nu har jag två stycken töntiga skotorkare....... Och medan vi var där inne så blev det en ny kökskniv, div reflex ja b.la jätte roliga små djur som var sydda i reflextyg som nu hänger på nya vagnen, lite folie av alla de slag och disktrasor och nya pluppar till mina stavar. Nä det går inte att gå in i denna affär och bara köpa en grej. Och inte nog med att jag köpte skotorkare, jag var ju tvungen att höja min töntighets faktor lite till så jag införskaffade mig elektriska värme ljus. Ja tänk jag behöver aldrig mera tänka på att blåsa ut ljusen nu! Ja för en som faktiskt har somnat med ljusen tända och vaknat av brandlarmet och vardagsrummet står i lågor så är man ju lite nojjig med levande ljus, men nu kan jag ha ljus i mina ljusstakar utan att vakna 311 gånger under natten och undra om jag släckt dom. 
Man kan ju lugnt säga att jag sammlat på mig endel töntighets poäng idag!!!!!!!!! 

Igentligen så borde jag gå ut och gå nu när Nicke nattar våra barn, men jag har verkligen ingen lust idag.
Så jag ska sjunka ner i soffan och fortsätta sura och dessutom trycka i mig delicatobollar, för jag har 6 st i kylen.........

Tröttmössa

Jag har chockat min kropp med sömn och nu vill den bara ha mera.......
Jag sa godnatt och gled in i en medvetslös sömn igår vid 23.30 och var inte medveten om någonting som hände runt omkring förrän min telefon började skrälla helt hysteriskt vid 9 i morse, och gissa vem det var????? Jo Nicke...morrrrrrr. Talade om för honom att jag sov äver hos Maarit just för att få sova. Men han tog ju för givet förståss att jag skulle ha vaknat för längesedan när klockan var så mycket.
Men till min egen häpnad så somnade jag faktiskt om och sov åter igen som medvetslös till klockan 11 då telefonen började skrälla igen. Gissa vem det var denna gång? Jo åter igen fick Nicke den äran att väcka mig ur min medvetslöshet. Gissa om han var nöjd nu! Själv så började jag nu känna att det var väl dags att vakna till, men min kropp ville något helt annat.
Men jag och Maarit tog oss i kragen och ruskade om oss själva och klev upp och gjorde frukost.

Första snön föll i natt, men den missade jag ju helt. För när jag väl var så pass vaken att jag kunde titta ut så hade den smällt bort förlänge sedan.
Min och Maarits plan var ju från början att vi skulle gå på symässan och sen trodde jag att det skulle bli en lucka ledig för att gå till frissan. Men nääää vi han ju ingenting för vi sov ju hela dagen. Vi sket i mässor och frissor och gick och åt sushi i stället,  ja man kunde ju tro att vi fått nog av det igår. Fast å andra sidan så är det svårt att få nog av något som är så himelskt gott.

När jag väl kom hem efter att haft permis i 24 timmar så ignorerade mina barn mig fullständigt! Ja det var ganska sura på mig för att jag inte hade varit här hos dom....ja det kan de få vara *S*
När jag läste saga och nattade dom så somnade jag så sött själv och Nicke fick ännu en gång väcka mig. Ja min kropp har fått mersmak på sömn och nu vill den bara ha mer och mer och mer.

Permis

Permision åter 3/11 klockan någongång närmare middag..............

Ja men visst sörrö man har ju fått permis från famijen ikväll...i natt och i morgon.
Och då klunde man ju tro att det skulle bli party party hela natten lång och kräkas i en papperskorg på vägen hem och somna i en taxi och inte veta vart man är........
Men nääääää, det är dåligt party i mig numera. För här sitter man nu kl 21.45 och har redan kommit hem!!!!!! Eller hem och hem, jag är ju i allra högsta grad inte hemma. För jag sitter i en liten rar lägenhet på 24 kvm i Bromma och är lite osocial mot min kära syster, men sen resten av kvällen är jag hennes.
Vi har haft det riktigt myspysigt och självklart så har vi varit och käkat sushibuffé och så slog vi på stort och tog ett glas vin till. Det bästa med det stället vi brukar gå på är att de har även en glassbuffé, så 8 kulor glass slank ner.
Tanken var från början att vi skulle gå vidare någonstans och ta ett glas vin eller tre. Men eftersom vi är sånna partydjur som vi är så blev det en latte på Hurtigs och sen en liten promenad via spökslottet på Drottninggatan där en liten harpallt höll på att skrämma skiten ur tuffa mig innan vi tog oss hem till Maarit.

Och här sitter vi nu och har en flaska läskeblask och lite choklad, ja kan livet bli så mycket bättre... 

En alldeles underbar dag

Ja idag har det varit en näst intill perfekt dag.
Vädret var inte på topp direkt på morgonen, men allteftersom timmarna gick så piggnade även vädret till. Och när vi gick hemmifrån strax efter 10 så hade det slutat regna och det var +10 grader....och bättre skulle det bli.

Eftersom Emil och Marcus hade så himla kul ihop igår så bestämde vi att vi skulle ses idag igen. Så när vi morgon myst klart och kommit i ordning så tog vi en promenad hem till Elisabeth och hennes killar. Och hela vägen gick Emil och berättade om alla häftiga leksaker som Marcus har som han skulle leka med. Och han visste precis hur vi skulle gå och vart vi skulle svänga för att komma fram. Och väl framme så såg jag knappt skymten av honom då han roade sig kungligt i Marcus lekrum. Och lille Filip var vaken så man fick gulla lite med honom med, men nä Katja, där finns inget som hellst bebissug!!!!!!! Bebisar är jätte fina och underbart söta men jag har gjort mitt.

Barnen lekte och hade jätte kul och sen blev vi bjudna på lunch, jätte gott.
När vi käkat så tog jag med mig Emil, Marcus och Gry ut så Elisaberh fick amma Filip och söva honom i lugn och ro innan de också kom ut. Och ute hade det blivit en klar och solig höst dag, ja man var tvungen att ta av sig jackan t.o.m.
Killarna roade sog med att cykla järnet fram och tillbaka genom en stoooor vattenpöl, gissa om det var skoj. Sen hjälpet de Elisabeth att kratta ihop en stor lövhög på tomten. Men när det var färdig krattat så tyckte ju de att det bara var början.....det var ju nu det riktigt roliga börja, att kasta sig i högen och sprida ut alla löven igen!!!!! Ja jag tror nog att det är någon som får göra om hela krattningen!
Tillslut gick Emil till vagnen och säger lite ynkligt:
-Jag vill sova nu, var är tutte och snutte.
Ja i normala fall så hade han ju sovit för länge sedan, men jag tänkte att han skulle få köra på tills han stupade. Och ca 2 minuter efter att jag satt han i vagnen så sov han.
Klockan var väl runt 15 när vi sa hejdå och jag gick på en liten promenad medans barnen sov.

Och det var väl tur att de sov så sent för hur skulle de annars orkat vara vakna ända tills mormor och morfar kom.
Så nu är jag en lycklig ägare till en femte barnvagn!!!!! Riktigt snygg och barnen slogs om att få provsitta den, ja de varkade gilla den.
Helakvällen har jag gått här och varit lite sugen på choklad och tänkt att det brukar ju mamma och pappa alltid köpa med sig från båten. Och jag tänkte som så att jag skulle trycka i mig allt på en gång....Men vad händer....De har inte köpt något godis till mig!!!!!!! Jämmer och elände......Och det värsta av allt är ju att om jag inte minna helt fel så sa jag åt dom sist att jag inte ville att de skulle köpa med sig godis till mig.....Grrrrrr mamma har väl aldrig gjort som jag sagt tidigare, var hon tvungen att göra det nu??????
Ja så det blev ett päron och ett äpple skivat i småbitar tillsammans med lite päron youghurt i stället för godis. Bra mycket nyttigare men hur jävla kul var det?????????????????

RSS 2.0