Regnet det bara öser ner......

Ja just nu så gör det det, men hela dagen har varit en jätte fin kall och solig dag. Men självklart börjar det regna lagom tills jag ska ut och gå, så jag var som en dränkt katt efter att ha varit där ute i en timme.

Dagen har som sagt varit jätte fin och det var väl tur det för jag vaknade med huvudvärk, och det har tyvärr kommit och gått under hela dagen. Men det fina vädret gjorde mig på bra humör och jag ville ut i solen. Öppnis hade öppet idag, men jag kände inte alls för att gå dit och sitta innomhus. Så jag och Gry gick ut och promenerade lite, oj vad det finns mycket att titta på för en sån liten tjej som knallar runt där på sina egna ben. Och inte en människa vi mötte var oberörd efter att ha sett henne tulta fram, nä vi mötte bara leende människor. Och det gjorde ju mitt humör ännu bättre.
Gry blev trött av allt promenerande så när vi kom hem så somnade hon i min famn precis som hon gjorde när hon var bebis, det var så mysigt att jag inte ville lägga henne ifrån mig så vi satt där i soffan en bra stund. Men när mer eller mindre halva kroppen domnat bort så la jag henne i sängen.

När vi hämtat Emil så gick vi till lekparken, där skulle vi möte Elisabeth, Marcus och Filip. Emil och Marcus stojade runt och  busade och levde om, ja det hade så kul att det liknade ingenting. Och jag och Elisabeth förundrades över hur stora de blivit, det var ju inte länge sedan de låg på en filt på golvet och på sin höjd försökte sträcka sig efter någon leksak. Barnen busade så de var alldeles svettiga, ja Filip busade ju inte så mycket.....han sov just hela tiden. Värre var det med oss vuxna kvinnor, när klockan började närma sig 16.00 och mörkret började smyga sig på var vi som två istappar, så då var det bara att stuva ihop barn och leksaker och börja knalla hemåt. Ett par långkallingar hade inte suttit så dumt idag. Barnen ser man ju till att de är ordentligt klädda och att man har något varmt att dricka med sig....Men sig själv är det värre med. Vad hade jag med att dricka till mig? En kall läskeblask, kan ju säga att jag inte var så värst sugen på den.

Man får endel gjort.

Nu när det är höstlov och öppnaförskolor och kyrkis är stängt och vädret har varit mest regn så har man ju varit hemma en hel del. Och det syns kan jag säga, ja för när jag ändå bara är hemma så kan jag ju lika järna städa. Båda mina barn hjälpert gladeligen till och tycker faktiskt att det är jätte kul, och jag tycker om att se mitt hem rent och fint, om så bara för en liten stund. För alla som har små barn hemma vet ju att det där städade tillståndet på hemmet varar ju inte särskilt länge.....Vips så är det leksaker överallt igen, och en fläck proviva där och en pöl av drickyogurt här och en in smetad macka i bordet....Ja men för en liten liten stund så hinner man njuta av sitt städade hem.

Ja nu har vi ju inte bara varit hemma, vi gillar ju att vara ute i regnet vi. Ja frågan är ju bara vem som gillar det mest, barnen eller mamman? Men jag har ett litet problem, när vi kommer in så är vi ofta ganska blöta. Och det är inte ovanligt att gummistövlar är lite blöta på insidan, likaså nertill på byxbenen och insidan av ärmarna och inte tal om de fodrade galon vantarna. Ja det är ju inte hela världen att bli blöt, problemet är att få det torrt. I morse när Emil skulle till dagis så var både stövlar och vantar fortfarande fuktiga, och det känns ju inte jätte kul att sätta på honom det när han ska ut. Så här stod jag som ett fån och fönade stövlar och vantar, men torrt blev det i alla fall.
Och jag har inget bra ställe att hänga upp de blöta kläderna, som också ofta är lite/mycket smuttsiga. Skulle vilja ha någon anordning i hallen så att man slapp släpa runt på de leriga kläderna i hela lägenheten och dra med sig sanden överallt. Men vart skulle det få plats bland alla barnvagnar?????Men jag  funderar på att köpa mig en såndär töntig stöveltork!!!!!!!!!

Var och vägde mig idag, -0.4 kg. Det var ju i och för sig bra att det var minus, men jag tyckte att det var lite ynkligt......Men det är ju bättre än +0.4.
Jag försökte fuska lite idag och ta bussen till viktväktarna, tänkte att vädret var ju inte så kul....Men när jag kommit till Sofielundsskolan (knappt halvvägs) så fick jag lite dåligt samvete och kände mig lat och tjock så då klev jag av och gick. Och sen promenerade jag i regnet hela vägen hem, men då spelade det ju inte så stor roll att det regnade för då skulle jag ju bara hem.

Höstlov

Eftersom det är höstlov så har Gry inga aktiviteter idag, nä nästan ingenting på hela veckan faktiskt.....Långtråkigt!
Men Emil skulle till dagis och eftersom regnet öste ner så var det bäst att ta  god tid på oss. Ja för ösregn är ju det kuligaste vädret att vara ute i, och någonstans i bakhuvudet så anade jag att de inte skulle vara ute på dagis idag, så det var bara att dra på Emil galonisar och själv tog jag på mig mina röda gummistövlar och så passade vi på att vara ute lite innan (!) dagis. Ja vi tog 45 minuter på oss att gå dit, och då hade vi nog stannat till vid varenda vattenpöl och plaskat lite. Och tur var väl det, för visst var det som jag trodde, de skulle vara inne.....mycket märkligt tycker jag, för regn är ju jätte kul.

Jag och Gry gick hem efter att ha lämnat Emil, passa på att tvätta och röja lite när man ändå bara är hemma.
Och så roade jag mig med att betala räkningarna, och det var riktigt skoj det med. För det blev massa pengar över denna månad med, och tänk jag har inte ens börjat jobba än....Hur mycket pengar kommer det inte att finnas då. Ja det är nästan hur kul som hellst, undra vad jag ska köpa mig för något onödigt!!!!!!!!!

Hoppas att regnet håller i sig under eftermiddagen så att jag och mina barn kan få plaska lite till.

Hejja Katja som spenderar pengar på snygga barnvagnar.....haha ja jag kännde igen mig så i det du skrev att man vill ha en snygg vagn trotts att det inte är just den vagnen man behöver. Ja den enda skillnaden på dig och mig är ju att jag inte betalar så mycket!!!!!!! =) Så barnvagn nummer 5 är på ingående....min pappa ringde häromdagen och sa att jag minsann hade namnsdag i finland och om jag hade något på önskelistan för de far till finland ett par dagar....Ja tänkte jag en ny vagn kanske.........Nicke blir gråhårig på mig. Men jag har lovar att ställa undan dubbelvagnen i barnvagnsrummet i alla fall när den nya kommer........Visst kalla mig bortskämd bara =) men jag får faktiskt inte allt jag pekar på.......

Klockan

När man drar tillbaka klockan till vintertid så får man räkna med att dagen börjar väldigt tidigt. 05.00 var det full rulle i barnens rum, lampan var tänd och Emil satt på golvet nedanför Grys säng och så spelade de på hennes speldosor när Nicke kikade in. Nicke bar in Gry till mig och själv la han sig med Emil i Emils säng, och hör och häpna de somnade faktiskt om en liten stund, men vid 7-tiden tyckte de att det var nog. Men en fördel med att dra tillbaka klockan är ju att man får ju en extra timme och dagen räcker så mycket längre, så det känndes faktiskt riktigt härligt när klockan var .09.00 och jag redan varit ute och gått en timme.
Och eftersom det är svårt att i lugn och ro få lyssna på musik när man har två små troll här hemma så passade det ju utmärkt att gräva fram en bärbar cd spelare och plugga lurarna i öronen och ösa på KENT på högsta volym medans jag promenerade, ja vad kan man säga, jag tror att jag blev lite kär i den skivan.

En något grå och dimmig morgon övergick i en solig och fin förmiddag, och då vill man ju inte slösa bort tiden med att vara inne. Så vi ringde till Lingemarks och frågade om de ville följa med till Bögs gård, och det ville de. Gry hade förståss kroknat på vägen dit i bilen men Emil rejsade runt och kollade på djuren och traktorn och hästtransporterna och hade det buskul. När det började bli lite väl grinigt och gnälligt så gick vi och käkade lunch på fiket, och efter det så var det tre killar som var sååå trötta att de visste inte riktigt vart et skulle ta vägen. Så det var bara att stuva ner dom i vagnen och stoppa om dom, och så passade vi på att ta en kaffe på maten ute i höstsolen. Och medan alla andra barnen sov så var ju förståss Gry vaken, ja för vem vill vara som alla andra!!!!!!!
Men givetvis så somnade hon i bilen på vägen hem så vi tog en liten omväg hem så hon fick sova lite.

Nicke stod för middagen och bjöd på spagetti och köttfärssås, jätte gott. Och medan han lagade maten så röjde jag i ungarnas rum och rationaliserade bort en hel del leksaker. Så mycket grejer i deras rum att jag blir tokig, men Emil var tack och lov upptagen med att bygga lego så jag fick röja i lugn och ro. För annars så plockar han tillbaka sakerna i samma takt som jag plockar bort!!!!!!!

Nu ska jag ägna min sista vakna tid idag åt facebook som jag självklart sålt min själ till =)

Presenter

Man kan säga mycket om att få saker, men jag älskar att bli överraskad och överöst med presenter bara helt appropå. Alltså utan att det är födelsedag eller något annat speciellt, visst gillar jag att få presenter då med, men de här helt appropå presenterna är ändå mer betydelsefulla. För man vet att det ligger både själ och hjärta bakom och som i detta fall otroligt mycket kärlek.
Ja nu kom det ju inte som en överraskning att jag skulle få en present idag, för det hade Nicke sagt redan tidigare i veckan. Och jag har ju hållit på att förgås av nyfikenhet och verkligen gjort vad jag kunnat för att försöka få hans hemlighet avslöjad, men han har varit stoneface. Och då bör man också veta att jag är väldigt duktig på att avslöja och komma på hemligheter och överraskningar, kan ju ha något med min hopplösa nyfikenhet och oändliga envishet att göra.
Och så blev det också denna gång.......men det dröjde ända till sista minut innan jag lyckades komma på vad det var. Det var när Nicke helt i förbifarten frågade mig om det finns någon skivaffär på stinsen, heeeelt plötsligt så trillar poletten ner!!!!!!! DING DING DING JAG VET VAD DET ÄR DU SKA KÖPA TILL MIG! Utbrister jag, Nicke ser ut lite som om han blivit tagen på sängen och då blir det jag tror bara ännumera bekräftat. Och jag frågade om det börjar på K och slutar på ENT. Och då ler mitt hjärta med hela ansiktet och frågar om jag skulle vilja ha det.
Om JAG skulle vilja ha KENTS nya skiva???????? Vill man ha något att dricka när man är törstig? Vill man komma till en toalett när man är bajsnädig? OM jag vill ha JA JA JA, och jag bara älskar denna underbara man ännu mera.
Ibland blir det bara sååå klockrent, bara så sent som i förrgår så satt jag och prata med Maarit och trånade efter denna underbara skiva och sa att jag bara måste köpa den bums....Ja det var ju tur att jag inte hann före Nicke. Visst man kan ladda ner från nätet, men sörrö det är inte samma sak som att köpa på riktigt. Jo så töntig är jag och jag är stolt över att vara lite töntig.
Så fort vi kom hem så åkte givetvis skivan på och jag seglade in i min lilla KENT värld och för ett par minuter så fick jag vara där i fred. Sen ville Emil vara med och Gry med, och gissa vad....Jag tror att de också älskar KENT.
Ja jag kan inte annat än hålla med kritikerna, det är ett musikaliskt mästervärk som de levererar och det är musik som berör en rakt i både själ och hjärta, det är tungt och det är mörkt och det är bara såååå jävla bra.
Tack älskade Nicke, du vet verkligen vad jag vill ha, puss.

I övrigt så har Emil haft en dag som gått ut på att säga nej och jag vill inte till allt....precis allt.
Men vi fick sova till 8 i alla fall, ja Emil började att skruva på sig vid 6-tiden men jag lyckades brotta ner honom igen, han somna om men inte jag. Men det var ju skönt att bara ligga där i mörkret och bara lyssna på andra som sov.
Efter frukosten så for vi och handlade lite mat, det är så kalas att knalla omkring i affären på morgonen utan att trängas med andra.
Sen hade vi en plan, ungarna skulle käka lunch på Play ground café och sen skulle de somna så att jag och Nicke kunde äta lunch på tu man hand. Men det enda man kan vara säker på här i livet är ju att det aldrig blir som man tänkt. Gry somnade innan lunch redan och vaknade lagom tills vi kom till Stinsen, jaha en familje lunch....... Vet knappt hur min räksallad smakade, om jag ens han tugga räkorna....men det brukar vara gott där så det var det nog i dag också. Ja lunchen blev ju inte riktigt som vi tänkt men vi hade dert ganska mysigt och fnissigt i alla fall.
Och eftersom Emil helt plötsligt vuxit ur nästan alla pyamasar så gick vi en sväng på Lindex och inhandlade några nya, varav en vad det Blixten Mcqeen på......BALLT, och givetvis ska pojken ha kallingar med Blixten också...det kanske kan driva på potträningen lite, för vem vill inte ha så coola kallingar på sig.
Sen var det bara godisaffären kvar på att göra listan, när vi ätit upp vårat lördagsgodis så var barnen så trötta att de såg stjärnor, de slocknade bums i bilen så vi for på en bilutflykt ut till Ekerö så att de fick sova. Där ute finns det ju en hel det trevliga hus....synd att det ligger så långt bort och att trafiken ut dit är så grötig. För det är ju otroligt vackert där. Men jag tror nog att vi har bestämt oss för att försöka köpa någonting här i Sollentuna, ja just nu är det ett hus till salu i Edsviken, endast 17 000 000. Ja jag tycker faktiskt att vi kan unna oss det, vi är värda det helt enkelt........Näh men ett radhus ska vi nog kunna ha råd med.

Eftersom det är lördag så har vi ju ätit massa gott nu på kvällen, ja det är inte utan att jag mår lite illa. Vi grundade med tacos. Det är nog den enda gång som båda våra barn är tysta....samtidigt. Och behöver jag säga mer än Ben & Jerry`s om vad vi slevat i oss medan vi sjönk längre och längre ner i soffan. Om jag säger Chokolate fudge brownies så kan jag  tänka mig att snålvattnet rinner till i en och annan systers mungipa. Ja det är tamigfan den godaste glassen som finns att få, ja den slår Häägendaz med hästlängder. Ja en bytta var slevade vi i oss, sen frös jag och det tog säkert 5 minute innan mina tänder slutade att isa. Och det är också ganska kul för de isar inte medans jag äter utan det börjar efteråt, märkligt. Men oj vad det var gott och som sagt så mår jag lite illa nu....men det går över.


Gulliga barn

Ja idag har jag stannat upp flera gånger och blivir så faschinerad vad otroligt vackra och fina barn vi har.
Ja se själva.........

                               

Och här har vi min fina pumpagubbe, ganska stolt är jag över den.



Emil har bakat chokladbollar och målat spargrisar

     


Och slutligen Dr Gry


Myspys dag

Idag har vi haft det riktigt myspysigt, var bara hemma under förmiddagen och gjorde just ingenting. Lekte lite, kollade lite på tv, jag passade på att plocka och röja lite.
Eftersom barnen inte åt så jätte mycket till frukost i morse så hade vi lite mysmellis i soffan när vi kollade på Tintin, som är barnens stora favorit.
Och medan jag pratade i telefon så somnade Gry i mitt knä och Emil kom vid 11-tiden och sa att han vat trött och ville ha tutten. Jaha då var det bara att hoppa i säng, ja det där med lunch kan man ju alltid ta vid ett annat tillfälle.
Vi sov så gott, och tur är väl det att man kan lägga sig en stund på dagen när man inte har sovit ihjäl sig om natten. Ja för vi har det ju lite stökigt om natten just nu.
Och någonting som är jätte märkligt är ju våran telefon som allt som oftast är helt tyst, men de få gånger jag får sova en stund på dagen då ringer den som aldrig förr. Men inte orkade jag kliva upp och svara då inte, nä låt det ringa är det viktigt så ringer det igen.

När vi vaknade så åt vi fredagsmys lunch, korv med bröd. Och sen tog vi oss en promenad till affären och handlade lite. Och eftersom vi ätit lunch så sent så var det ju inte riktigt läge för något jätte mellis vid 15-tiden. Nä så jag köpte festis och ett paket med pepperkakor och så satte vi oss på en bänk och fikade. Det var jag, Emil, Gry och ett paket pepparkakor....kan det bli bättre.
Promenerade lite till innan vi gick hem, så lite frisk luft har vi fått i oss i alla fall.
Hem och laga mat, chili och rödlökmarinerad kyckling och klyftpotatis, ja det slank ju ner.

Efter maten så hjälptes Nicke, Emil och Gry åt att städa upp i lekrummet. Och när det var klart så fick Emil välja ut en av sina leksaker som han ska få ge bort till ett barn i Lettland som inte har några egna leksaker, han valde en brandbil, tror nog att någonstans i Lettland så kommer en liten kille att bli jätte glad på julafton. Och jag har en hel hög med andra leksaker och gosedjur som vi ska skänka bort, och man hoppas ju att de ska komma någon annan till glädje. Ibland glömmer man bort hur bra man har det och att det faktiskt finns barn som inte har någonting, inte ens en mamma och pappa. Och jag tycker att alla borde tänka på det nu när det närmar sig jul och vi köper hysteriskt med grejjer som ingen igentligen vill ha.

Snurrigt värre!

Dagen började hel snurrigt........Nicke och Emil sover i våran säng och jag och Gry sover i Emils säng och när jag vaknade så visste jag inte riktigt vart jag var. Vaknade av att Emil tassade runt och förmodligen letade efter mig, han hade väl inte en tanke på att jag skulle ligga i hans säng. Ja det vart en lite snurrig start, men resten blev bra.

Nicke stack iväg som vanligt i morse, men kommer ju tyvärr inte hem som vanligt, för stackarts Nicke måste följa med på whiskey provning i kväll med jobbet. Ja det lär väl vara stackars Nicke på riktigt i morgonbitti!!!!! Hehe
Själv kände jag ju förståss lite stackars Nina när jag stod där i morse och hade hela dagen framför mig och visste att jag bara hade mig själv som backup ända till natti natti. Men det har gått över förväntan faktiskt. Barnen sover, de har fått både frukost, lunch och middag samt div mellanmål, disken är röjd och hemmet städat.
Ja vad kan man säga, tack och lov att man inte är ensamstående. Och tur är väl det att man har Nicke som tänker bli gammal tillsammans med mig.

Men är det något jag märkt idag så är det att mina barn är bortskämda....på att få riktig och hemlagad mat. För en dag som denna så gör jag det järna lätt för mig, så det blir lite makaroner och lite korv och lite stekt ägg och sånt där som går fort. Emil petade runt lite i maten och frågade tillslut vart grönsakerna är, och Gry åt inte heller som hon bruka och båda sa tack tack ganska fort. Haha ja det får mer än järna vara bortskämda när det gäller sånt.

Emil tyckte att det var jätte spännande att gå ut i morse, för det låg en så tjock dimma så man knappt såg huset framför vårat. Vi gick till kyrkis och busade, i vanliga fall så brukar ju jag ta barnen i syskonvagnen och gå ut och gå efteråt. Men nu är det ju så trist att jag fått punktering på ena framdäcket så den vagnen fick bli kvar hemma. Så när kyrkis stängde så gick vi hem och åt lunch och sov sen, ja vi sov och sov och sov alla tre till klockan var 14.30.......
Så eftermiddagen blev ganska kort, vi tog en promenad till affären och det kan ju ta nog så lång tid när man möter någon man känner iderligen och stannar och pratar.

Och nu sover de små trollen så sött, och själv ska jag njuta av ensamheten ett tag innan jag ska gå och sova.


Duktig

Eftersom jag är så duktig på alla vis så har min älskade Nicke lovat mig en pressent i helgen, gissa om jag är nyfiken och gissa om han tiger som muren..............
Ja det är bara att vänta och se vad älsklingen har hittat på.
Nyfiken, nyfiken, nyfiken........

Dagens bravader

Nä det har inte hänt någnting som inte brukar hända på en onsdag idag....Alltså en helt vanlig dag i mitt liv.
Klev upp i morse, drack mitt kaffe och åt min frukst. Ja man var ju inte jätte pigg, för lilla fröken löken Gry vaknade 02.00 i natt och ville ha lite undrehållning så hon tyckte att det var en bra idé att väcka heeeela familjen. Och mitt i allt så blir jag kissnödig och tassar upp i mörkret och när jag kommer tilbaka in i sovrummet så får jag inte plats i sängen!!!!!!!! Nä för nu ligger både Gry och Emil där...Ja vi möblerar om lite i sängen och försöker att få plats allihopa men Gry och Emil envisas bara med att lägga sig på varandra, så det slutar med att Nicke tar Emil och går och lägger sig i emils säng. Vilket då resulterar i att jag inte vågar somna ordentligt för att Gry har ju den förmågan att rulla ut ur sängen....Nä så jag var inte jätte pigg i morse. Men va fan jag fick ju sova till 02.00 i alla fall.....

Och Emil åkte upp på ståbrädan i morse när vi skulle till dagis, för de senaste veckorna har han roat sig med att gå såååå sakta att han snarare går baklänges. Visst vi har ju inte bråttom heller men mitt tålamod orkar inte med vadsom hellst, ja nä faktiskt just ingenting nuförtiden hehe.

Jag och Gry gick på öppnis som vanligt och det var riktigt trevligt, och sen var det dags för en promenad i höst solen.
Emil var lite tvär och trubbig när jag hämtade honom, han hade visst haft någon utbrott och blivit arg på fröken och då fått gå ut i kapprummet tills han blivit en lugn och glad kille igen. Och där satt han i en vagn och sura när jag kom, och tyckte framförallt synd om sig själv (hmmm låter misstänkt likt någon annan.....typ hans mamma).
Iväg till lekparken, och med tanke på det väder som det varit idag så trodde man ju att det skulle vara fullt av folk där, men så var icke fallet.
Emil lessnade ganska fort på att  vara där när det inte fanns några kompisar så vi tog en promenad hem, och väl hemma var det dags att börja laga mat. Och idag blev det pasta med skinksås, riktigt gott.
När Nicke nattade barnen så tog jag mina stavar och gick ut och gick en timme. Det är inte alls lika läskigt att gå där ute i mörkret längre, nä det är faktiskt riktigt skönt. Bara släppa allt som rör sig i huvudet och bara lyssna på sina andetag.

Och igår så sökta jag faktiskt ett jobb!!!!!!!!! En måndag-fredag tjänst på röntgen på Täbynärsjukhus, visserligen en heltidstjänst men vi tänkte som så jag och Nicke att får jag jobba måndag till fredag så är det värt att jobba heltid då kan det inte hjälpas att det blir långa dagar på dagis för barnen. Men jag behöver nog inte bekymmra mig över det för det lär ju vara en miljard sökande på den tjänsten så risken är ju ganska liten att jag skulle få den. Men jag håller en tumme!

Vägning

Ja så var det åter igen tisdag och dags för ett besök hos viktväktarna och se sanningen i vitögat.
Och jag försökte hitta på diverser svepsjäl till att slippa gå dit men hittade inget som var riktigt bra, så det var bara att knata iväg efte att ha lämnat Emil. Och jag fick knata på bra fort för jag var seeeeen, ja jag vet inte riktigt vad vi pysslar med här på morgonen, vi går upp samma tid som alltid men ändå lyckas jag inte komma iväg i tid. Nä jag irrar mest bara runt som en yr höna här hemma på morgonen och det blir varken hackat eller malet. Och jag har ändrat Emils tider till 8.45 i stället för 8.30, men allt som oftast hinner klockan bli 9.00 innan vi är där....Ja det var ju inte det jag skulle skriva om........

Som sagt så fick jag pinna på för att hinna, och jag satte nog rekord i att gå fort till Helenelund för det tog inte ens 30 minuter, men gissa om jag var svettig när jag kom fram. Andra gick klädda i tjocka jackor och mössor där ute, jag ångade fram i klädd bara en munkjacka...jag blir jätte varm när jag går fort......
Och det var med en viss ångest jag klev upp på vågen, nu ångrade jag både big macen, chokladen, kebabrullen och allt godis som jag lyckats få i mig under veckan....Grrr för min dåliga karraktär. Förväntar mig att det ska bli plus på vågen....men det blir det inte....utan minus 0.6 kg......Fy faaan vad jag e bra.
Så hamburger och kebab dieten funkar!!!!!!!! Mera kebab åt folket.

Ja det känndes ju förståss jätte skönt, nu är det bara resten av kilona kvar.......*suckar*
Ja det blev en rask promenad hem igen och laga lite lunch till mig och Gry.

Sömn

Just nu, just idag så längtar jag efter sömn......Inte för att jag sovit nämnvärt dåligt i natt, nä faktiskt så har jag sovit riktigt bra. Men jag är sååååå trött så trött så trött. Kanske beror det på hösten och mörkret, nu har det varit mulet i två dagar och solen har inte fått en chans att visa upp sig....och värre lär det ju bli.

Var ner till öppnis med Gry och tyckte att dety var jätte skönt att vi var där själva till en början, hade ingen ork att ens prata och vara trevlig. Och när Gry visade på att hon var ganska trött så käkade vi en tidig lunch och sen gick vi, som vanligt tog vi en promenad det var skönt.
Gick till lekparken efter att vi hämtat Emil, och jag kände mig bara såååå less på att stå där i sandlådan och glo, hade ingen lust alls att engagera mig i barnens lek. Så det blev ett ganska kort besök där och vi gick hem i stället....som om det skulle vara roligare...................

En mulen söndag

Ja och vad kan inte passa bättre då än en sovmorgon?????
Vi sov till 7.30, jätte skönt! Ja jag sov jätte skönt, Nicke var inte lika nöjd över sin sömn för han hade somnat brevid Emil någongång på småtimmarna och blivit kvar. Så han påstod att ryggen var av när han vakna. Jo jag vet ju att man känner sig halvt ledbruten när man sovit där i ett par timmar, så det var lite synd om Nicke faktiskt.

Jag klev upp och började röja köket, som vi bara lämnat igår kväll. Ja vi måste ju få plats någonstans att äta frukost!!!!! Svisch svisch svisch så var kökert som nytt.....innan jag druckit kaffe!!!!!! Konstigt!
Efter att vi käkat frukost så tog jag mina stavar och gick ut och gick i en timme, jätte skönt.

Och laga någon lunch behövde ingen av oss tänka på, för det fanns pasta och köttfärssås kvar från härom dagen, ja och det slank ju ner. Nicke är världsbäst på att göra köttfärssås, nä jag vet ingen som gör det så bra som han. 
Efter att vi ätit så skickade jag alla mina tre trötta barn i säng och själv så skurade jag badrummet.....va fan e det med mig idag....börjar bli lite orolig nu.
När alla vaknat så ska vi ta en promenad till sportfälltet och rejsa av oss lite, kanske blir det en tur in i i skogen.

Systrar

       LIKA SOM BÄR     


Eller?????? Somliga tycker det, andra inte.

Lördagsmys

Lördagsmys

Maarit kom på besök

Veckan blev fulländad för barnen då Maarit ringde på dörren vid 9-tiden i morse, ja tänk att moster-Maarit kliver upp onödigt tidigt bara för att träffa mina barn. Ja för jag tror nog inte att det var för min skull hon kom......
Ja vi började med ett besök på Figges och köpte med oss lite kaffe och en frukost macka till Maarit. Sen gick vi ner till slottsparken och matade fåglarna. Det tyckte Emil vat tok roligt och han var inte ett dugg rädd för de fjäderklädda kreaturen som en viss mamma är, nej då han lät dom äta ur handen på honom. Och han bara skratta när de naffsade honom lite i byxbenet....en anna höll på att göra i brallan.
Sen ville Emil åka buss!!!! Emil och Maarit tog bussen till Sollentuna centrum och jag gick med Gry som sov i vagnen. När jag kom till busstorget gick Emil balansgång på en murkant och när han tittar upp och ser mig säger han till Maarit:
-Titta där kommer Nina!

Det blev lunch på McDonalds, för det hade Emil bestämt tidigare i veckan, ja det var ju faktiskt han som bestämt allt vi skulle göra hela dagen inkl. att Maarit skulle komma.
Efter att vi käkat så gick vi till teamsportia och köpte en as cool mössa till Emil i reflextyg.....såååå häftig, rekomenderas varmt till alla små och stora barn, tillverkad av Didrikson.
Innan vi hunnit ut ur affären så hade Emil somnat så jag fick klä på honom i sömnen. Han visade inget tecken på att vakna eller att han ens över huvudtaget brydde sig om vad jag gjorde.

Vi promenerade hem i det vackra höstvädret och Emil vaknade lagom tills vi var vid pandaparken (en lekpark)  så givetvis så blev det ett stopp där innan vi gick till affären och köpte lördagsgodis.
När barnen var fulla av socker så passade vi på att låta dom gå hela vägen hem så de fick springa av sig lite av sockerruset. Så att vi i lugn och ro kunde sätta oss vid köksbordet och karva till ett pumpahuvud som nu står på balkongen. Emil sprang fram och tillbaka till balkongdörren och tittade på det när det blivit mörkt ute med skräckblandad förtjusning.

Nicke har haft inventering på jobbet idag och när han kom hem vid 16-tiden var det ingen som var sugen eller hade ork till att ställa sig och laga mat. Så Nicke kilade ner till grillen och köpte kebabrullar till oss vuxna och pizza till barnen, riktigt härligt svullarkäk. Sen var vi alla proppmätta och mådde mer eller mindre illa.....men det var det värt.


Tvättstuga

Jag har börjat ta till vana att boka tvättstugan ca 1 gång i veckan, så slipper man ha våt tvätt hängande överallt i lägenheten. Och det är ganska skönt att få undan all tvätt på en gång och så behöver jag bara tvätta uppe i lägenheten någon gång i bland, typ en till två maskiner i veckan.
Ja igår kväll var det då dags att tvätta, jag och Nicke brukar dela upp det så att jag går ner och börjar medans han nattar barnen, och sen går jag ner vända två och börjar torka och sen tar Nicke sista vändan och viker och hämtar.
Och jag var trött igår så jag gick och la mig 21.30, alltså 30 min innan tvätten skulle hämtas. Och jag påminner Nicke att han inte ska glömma tvätten. För eftersom vi har en datorstyrd tvättstuga så kommer man inte in efter att ens tvätt tid är slut. Tror du Nicke kom i håg att hämta tvätten??????????????
Hahaha nä det gjorde han inte. Så han fick ju springa ner i morse när första tvätt tiden började kl 7.00 och hänga på låset när den som hade tvätt tid kom....men denna person dök inte upp.....Så Nicke fick stå där och vänta i 30 minuter innan tvätt tiden avbokades automatiskt och han kunde boka tiden och ta sig in och hämta våran tvätt, som nu såg ut som små russin efter att ha legat i torktummlaren hela natten....Hahaha ja han lär nog inte glömma det igen.

Ja har kommit på den ultimata motionsformen....Ut och gå när det är mörkt och kallt. Mörkret gör att man pinnar på av bara fan för att man är skitskraj för allt som rör sig i buskarna. Och sen så klär man på sig liiite för lite så att man måste öka tempot för att hålla värmen. Smart va? Fast igårkväll när jag var ute och gick mellan mina två besök i tvättstugan så önskade jag faktiskt att jag hade en mössa, för det drog snålt om öronen.
Jag och Nicke har båda börjat att gå ut och gå om kvällarna, vi turas om varannan kväll. När Nicke lägger barnen går jag ut och när jag lägger barnen går Nicke ut. Visst skulle det vara mycket trevligare och mindre läskigt om vi gick tillsammans men det funkar ju inte när man har de här små trollen.

Emil och Gry tittar på Disneys bilar och Gry är så upphettsad att hon hyperventilerar....Blixten McQueen äger!!!!!

Och i eftermiddag är det dags för mig att göra ett besök hos tandläkaren. Ja där är jag inte så ofta typ vartannat år. Nä min tandläkare tycker att det är onödigt att jag kommer oftare då jag har så fantastiskt bra tänder, har faktiskt aldrig haft ett enda hål. Fast i gengäld så har jag ju haft en heldel andra besvär med min överkäke och opererat det 5 gånger..........

Alla söta gubbar.

Nu har jag varit hemma så länge att jag och barnen är tjenis med alla söta pensionerade gubbar här i Edsberg. Alla vill dom stanna och gulla med ungarne och både Emil och Gyr charmar smeckarna av dom allihopa.
Vissa dagar, som idag, tar det en evighet för mig att bara smita in lite snabbt i affären och köpa något till mellis, för bakom varje hylla så står där en gullig gubbe och är lite pratsugen, och jag kan ju inte låtabli att stanna upp en stund och utbyta lite erfarenheten med dom allihopa. Det finns så mycket gulliga gubbar (och gummor med för den delen) här i Edsberg.

I övrigt så har det varit en helt vanlig onsdag. Dagis/öppnis, promenad och sen hämtade vi Emil och gick till lekparken och där var det fullt av glada ungar och deras föräldrar, ja inte undra på det när det var så härligt väder.
Vi var kvar ända tills Emil kommer till mig och säger att nu vill han gå hem.............Ja jag hade så trevligt att jag hade kunnat stanna ett tag till, men det var bäst att göra som Emil ville. Så vi gick hem och lagade lite kyckling wok. Och efter maten hjälpte Emil Nicke med att sätta upp en taklampa i vardagsrummet, så det känns jätte konstigt att vara där inne nu....ingen halvskum belysning där nu inte, nä nu ser man t.o.m handen framför sig.

Facebook

Jaha och nu så finns man där med....och snart är man väl fast i det med....precis som om jag inte har annat att göra *S*

Svårt att ta ett nederlag......

Ja barnmorskan försökte att förbereda mig på det här......Och jag trodde att jag skulle kunna ta det bra.....
Det är ju tisdag idag och då ska man väga sig, och eftersom jag har ätit precis som jag ska, förutom i lördags då vi hade palt gäster. Så var jag självklart inställd på att vågen skulle landa på minus. Men det gör den inte, den stannar på +0.4 och jag känner att jag verkligen inte gjort mig förtjänt av det.
Och man kan ju tycka att då är det bara att bita ihop och jobba vidare och ta nya tag och återkomma nästa vecka med bättre resultat, ja så borde det vara.....Men NEEEEJ inte när det gäller Nina, för hon reagerar inte alltid så himla rationellt.
Jag går raka spåret till McDonalds, käkar en Big Mac & co. Sen går jag direkt till tobaksaffären och köper mig en 150 g choklad kaka som jag åtminstånde äter upp medans jag promenerar. Och väl hemma så river jag ner lite ost i maten också....ja för har jag ändå gått upp i vikt så....eller....
Och vad jag inte tänker på är ju att det är hormonerna, och att det är övergående....Nina 4 år, känner ni henne????
Var på jätte dåligt humör när Nicke kom hem, barnen var stökiga och jag hade ångest över allt jag ätit. Nicke lirkar lite och stryker medhårs, och tillslut berättar jag om min dag och allt jag stoppat i mig. Och medans jag berättar hör jag ju hur puckad jag är och börjar givetvis att skratta åt min dumhet och blir genast på bättre humör. Ja jag är ett pucko men det är i alla fall ganska kul att vara det....och gott!

Så ikväll blir det en kvällspromenad med stavarna för att gottgöra lite kalori intag......

Tatuering

Igår så satt Emil vid sitt skrivbort och måla, och han kan sitta där länge och väl och måla och måla och måla. Så jag reagerade inte över att han satt där länge och målade tyst och konsentrerat.
Slutligen kom han ut ur sitt rum och säger glatt:
-Titta mamma jag har tatuering!
Jag bara gapar för min lilla kille är GRÖN från topp till tå..............
Och så vänder han sig om och pekar sig själv i nacken.
-Kolla en likadan som mamma!
Och även i nacken är han alldeles grön..............
Ja om det är någon som inte vet så har jag ju min 30-års-kris-tatuering mellan skulderbladen.
Tog med honom till spegeln och frågade om han tyckte att det var fint, han speglade sig länge och väl och spännde musklerna lite, men näääää han tyckte inte att det var så fint. Men mammas tatuering tycker han är jätte fin.
Ja så nu har jag lagt undan alla hans tuch pennor och i fortsättningen så vill jag nog ha lite mera översikt på när han målar. För annars så blir det väl en piccasso på väggen nästa gång.

Vi hade tänkt gå till kyrkis när vi hämtat Emil från dagis idag, men möts av en stor lapp att det är stängt p.g.a sjukdom..Gissa om Emil blev besviken.
Så vi gick hem och lagade smarris mellis......Plockade fram och dammade av min smörgåsgrill och gjorde lite varma mackor. Ja den har jag nog inte använt sen jag köpte den för typ 300 år sedan, nä sist jag använde den så bodde jag i Alby......och det var ju inte igår jag bodde där. Men tur var väl det att den hänger kvar än, för det var en stor succe hos barnen.

Och min middag igår blev en stor succe den med, så en tex mex gratäng lär jag ju göra fler gånger.
Och på tal om mat experiment så var jag riktigt modig i morse.
Jag är en riktig vanemänniska vad det gäller frukost, och är oftast inte upplagd för något konstigt direkt på morgonen och har framför allt inget sinne för humor före jag fått kaffe.
Hur som hellst, det jag äter till frukost är antingen jordgubbar och youghurt eller gröt med rivet äpple. Ibland blir det fel som i morse, då har jag jordgubbar men ingen youghurt.....hmmm vad gör jag då???? Jo jag gör ju förståss jordgubbs gröt, ja istället för att koka med ett rivet äpple i min havregrynsgröt så kokade jag med mosade jordgubbar......Tro mig gröten fick en riktigt giftig rosa färg. Och Emil utbrister förskräckt när jag lägger upp det i en tallrik:
-Mamma, VAD är det????? Ja hade det inte varit så tidigt på morgonen så hade jag kanske funnit mig och dragit till med att det var drakblod eller nåt, för då hade jag kanske t.o.m fått honom att äta det. Men nu sa jag bara lite trött att det var precis det som det var.....gröt med jordgubbar. Självklart ville han inte smaka då.
Ja det var ju inter utan att jag var lite skeptisk själv, men tro det eller ej det var riktigt gott. Smakade som varma jordgubbar med mjölk....för själva gröten försvann bland alla jordgubbar.
Ja ibland får man helt enkelt vara lite öppen för något nytt, för det kan ju faktiskt bli riktigt bra.

GÄÄÄÄSP

Att handla skor till mina barn finns numera inte med på 10 i topp listan på vad jag gillar att göra med mina barn.
Jösses man var ju inte som människa på hela kvällen efter gårdagens bravader i Barkaby, jag var slut, Nicke var slut och barnen var helt slut. Och man blev ju inte direkt piggare och alertare av att trycka i sig en hög med uppstekt palt.....nä då kännde jag mig verkligen som en zombi pösmunk som bara ville sjunka ner djuuupt i soffan och slappa.....Men gjorde jag det????? Nähe då inte jag inte! Nicke tog och nattade barnen tidigt och jag drog på mig överdragskläder och tog mina stavar och gick en promenad på en timme i regnet, men vad det känndes bra....så där lite lagom nyttigt........och präktigt.

Och idag är det måndag igen....men det var ju fredag nyss!?!?!?
Vi sov rätt gott i morse, ja jag har sovit som en sten hela natten. Hade Gry brevid mig när jag vakna men har ingen aning om hur hon kommit dit. Har inte hört att hon vakna och jag har inte hört att Nicke hämtat henne. Smög upp när klockan ringde, fast jag hellst bara ville dra täcket över huvudet och somna om. Gry vaknade när jag kom ut ur duschen men Emil sov en stund till.
Vi tog det lugnt på morgonen och struntade i att vi kom en halvtimme försent till dagis!!!!!
Ja och inte kom vi fortare fram av att Emil gick så långsamt att han nästan gick baklänges!!!!! Men varför stressa när man inte måste. För det lär ju komma dagar då vi måste rusa iväg och hålla stressnivån på max, men inte nu!
När vi kom till dagis passade jag på att ändra lite på Emils tider, så att han börjar lite senare så att vi kan softa runt här på morgonen nu när det ändå bara är mörkt och eländigt.

Jag och Gry gick våran vana trogen ner på öppnis, där var det full rulle.
Och Gry var ju för rar med sin kompis Gabriell där nere, när de satt och åt lunch höll de varandra i handen, bjöd på varandras mat och där i mellan pussades de lite....Ja det är sånt som får ett mamma hjärta att smälta.

Sen blev det en promenad, och idag var det återigen dags att slita av sig jackan....För det var +13 grader ute.
Emil stod i fönstret och storgrät när jag kom och hämtade honom.
Han tittade förtvivlat på mig och sa:
-Mamma, jag saknar min mamma!!!!!!!
Lilla hjärtat saknade mig!!!!!! Och personalen såg helt oförstående ut för han hade haft en jätte bra dag och haft jätte kul, och helt plötsligt så bara bröt han ihop och längtade efter mamma. Mitt goa lilla troll.

Hade lite idé torka om vad jag skulle göra till middag, funderade lite på vad det fanns för rester.........
Strimlad taco kryddad kyckling.......massa ris.......Hmmm kan man göra något kul på det??????
Ja jag blandade ihop kycklingen och riset, hällde på lite tacosås och mjölk, hackade en paprika och blandade med hällde upp det i en ugnsfast form och strödde lite ost på......Ja nu står det där i ugnen och grattineras.....Ska bli spännande och sen hur det blir.

Shoping shoping shoping

Ja idag har vi inte gjort annat än handlat och spenderat pengar, känns häääärligt.
Vi har tillbringat hela dagen i Barkaby, och självklart så började vi på IKEA där vi handlade lite smått och gott och så blev det förståss jätte lass med köttbullar till lunch. Sen var det skor och underställ till barnen så nu är de redo för vinter och kyla. Ja vi kom ju hem med en heeeel hög med skor, ja det är väl så att ha en sko galen mamma hehe.
Vi hade tänkt att ta en fika innan vi for hem, men tänk att på hela Barkaby outlet så finns det bara ett enda fik, som var knökafullt och inte speciellt barnvagns vänligt. Så vi for hem i stället, hittade tack och lov en banan i väskan som ungarna fick dela på till mellis.

Du Jenny, självklart får du ta mina barn när du vill och framförallt så länge du vill.....Bara säga till hehe

Gry och Emil är inne i en period just nu där de ständigt är i luven på varandra, den ena värre än den andra. Det är ganska kul att stå och betrakta dom på avstånd när de inte är riktigt överens, och se hur de löser konflikterna.

Och ikväll blir det uppstekt palt til middag, mums tycker jag och barnen grymtar, så vi får väl göra något annat till dom. Ja för då slipper ju jag och Nicke dessutom dela med oss av palten.........


Full rulle dag

Ja idag har det varit fullt ös från att vi vaknade tills att det var dags att natta barnen.
Innan klockan ens var 10.00 hade vi städat här hemma, sen var det bara in i duschen och på med kläder och fara till Stinsen och käka lunch. Hade hoppats på att hinna dit innan barnen kroknade, men det var dömt att misslyckas. Gry han inte mer än få på sig bältet innan hon somnat, ja ja jag tänkte att hon vaknar ju när jag lyfter över henne till vagnen.....eller också så gör hon inte det.
Ja jag, Nicke och Emil går i alla fall och käkar lunch, Gry får väl äta när hon vaknar.
När vi ätit skulle vi gå och handla pressent till Johan och Camillas lilla Lina som redan blivit 3 månader. Hittade en jätte fin klänning och tights på exit....mmmmm inte utan att jag blev sugen på att köpa likadant till Gry.
Emil somna och Gry vaknade, och nu var hon hungrig. Jag satte mig med henne så att hon fick käka lite lunch och Nicke tog den sovande Emil i vagnen och gick till frissan. När Gry ätit klart så passade vi på att leka lite med alla andra barnen i inne lekparken medan vi väntade på att killarna skulle komma tillbaka.
Gick på Vinn och handlade lite innan vi for hem igen.

Hemma var det dags att skala potatis i stora mått, ja Nicke skulle göra det. För idag skulle det bjudas på palt och då är det minsann Nicke som står vid spisen. Jag och barnen kollade på Bilar och käkade lite lördagsgdis.
Och vid tre-tiden kommer Johan, Camilla och Lina. Åhh vilken liten go-knopp hon var lilla Lina, ja henne hade de verkligen lyckats bra med. Och Gry blev blixtförälskad i Johan och Emil skulle visa alla tuffa leksaker han har.
Vi käkade palt tills vi föll i coma, och tröck i lite godis på det. Så man skulle kunna säga att jag mår lite illa nu!!!
Vips så var klockan 20.00 och natti natti för våra barn för länge sedan igentligen, dags att bryta upp och vinka hejdå och sen natta barnen.
Puh ja det var verkligen en full rulle dag det.

Och igår var jag till barnmorskan och fick spiralen insatt, och efter alla skräck historier så var jag ju livrädd och alldeles genom svettig när jag låg där i gynstolen....och allt det heeeelt i onödan, för det känndes ju inte ens. Men efteråt blödde jag ganska mycket, ja så mycket att jag blödde igenom jeansen och allt.....det har jag nog inte gjort sen jag var tonåring....hahaha. Men även det har gått över nu, och än så länge har jag inte kännt några men utav den. Så nu håller jag en tumme för att jag ska slippa biverkningar som:
-svullen mage
-acne
-huvudvärk
-humörsvängningar (har jag ju redan så det räcker)
-fett hår
-håravfall
-svettningar
Men de är å andra sidan ofta övergående. Barnmorskan sa det att får jag några hormonella biverkningar så ska jag försöka hålla ut för de ger med sig ganska så fort. Så det är väl bara att bita ihop dårå.

Det är farligt att städa!!!! Det blev jag varse om i allra högsta grad i morse. Skulle böja mig ner efter dammsugaren och ser mig inte för. Vrider lite på mig samtidigt som jag lutar mig framår och PANG så krockar min panna med hörnet på Emil och Grys trapp hylla.....AJ AJ AJ OCH FAAAAAN VAD ONT DET GJORDE!!!!!! Ja det gjorde så j-a ont att jag dansade runt på stället och ville bara krypa in under täcket ochg grina och gallskrika. Men då hade jag ju skrämt slag på barnen, så jag svor en ramsa, bet ihop och dammsög vidare. Och nu är jag alldeles öm i pannan, ja jag får ju vara glad över att det inte blev en stor blå Kalle Anka bula, som den gången när pannan krockade med parketten......Ja den gången slutade på akuten med en hjärnskakning, riktigt så illa var det inte idag.

Jobba!

Ja det är inte utan att man börjar tänka mer och mer på det där som kallas jobba!!!!!!!
Ja för f.o.m 1/2-08 så sägs det att jag ska börja göra sånt..........hmmmm konstigt! Men det stora problemet är ju bara att jag vet inte vad jag ska bli när jag blir stor!
Visst jag har ett jobb med ok lön att gå tillbaka till och jag vet att de vill ha mig där och ingen annanstans. Men vad vill jag då?
Det jobb jag har kräver att jag är väldigt flexibel, att jag arbetar kvällar, nätter och helger. Vilket var helt i sin ordning att göra innan jag hade de här små trollen hemma. Inte vill jag vara bort från dom nu inte, särskilt inte på kvällar och helger, för att inte tala om jul, påsk och midsommar och sånna helger.
Och vad än värre är med mitt jobb så är det ju att det är lite dålig framförhållning hur man kommer att jobba, eftersom jobbet är av den sort det är. Ja för den som inte vet så jobbar jag på ett bemanningcenter, vilket innebär att jag går runt på hela sjukhuset och täcker upp där det behövs. Så jag kan vara ena dagen på förlossningen och nästa dag på ortopeden, men det är inte variationen som ger mig djupa veck i pannan utan det är att jag aldrig vet mer än en vecka i förväg vilka tider jag kommer att jobba, om det är dag, kväll eller natt. Och det känns inte som om jag skulle vilja jobba så längre, nä jag vill ha fasta arbetstider måndag-fredag. Men tyvärr så är det ganska svårt i min branch, eftersom människor är sjuka dygnet runt.

Så den stora frågan är ju då....Vad ska Nina bli när hon blir stor? Plugga är inget allternativ, dels är det ap-trist att hänga med näsan över böcker dagarna i ända och dels så tillåter inte ekonomin det.
Kanske det finns någon där ute som har användning av en undersköterska som vill göra något nytt!!!! Ja vem vet!

Foton

Har roat mig med att sätta in foton i album, det fanns ett par stycken....ja närmare 600 st. Anledningen till att de samlats på hög sådär är för att jag inte haft några album. Men när de var inköpta så var det bara att sätta igång. Och mina foton brukar aldrig samlas på hög sådär för jag tycker så rysligt mycket om att sitta och pillra med det, ja jag hamnar som i ett meditativt tillstånd och han sitta i timtal. Minnas skratta och förundras över tiden som varit.
Och självklart så bläddrar man tillbaka i alla albumen och skrattar hysteriskt och minns allt roligt man gjort.
Ja för man har ju inte haft ett händelselöst och tråkigt liv i alla fall. Nä mycket bus och fest och stoj, och alla kompisar som passerat i ens liv, ja många av dom finns ju kvar i mitt liv på ett eller annat sätt. Men ganska många har kommit och gått igen, ja för att inte tala om alla män!!!!!!! Man måste kyssa en gräsligt massa grodor innan man finner sin prins.

Satt och tittade på foton från min och Maarits fantastiska once in a life time resa till Thailand, visst jag har varit i Thailand flera gånger innan men inte på det viset. Vi spenderade gräsligt mycket pengar, bodde på lyx hotell och käkade hummer i 1 kg klassen dagligen, for på utflykter, och bara njöt av livet till 100 % i en månads tid.
Tack Maarit för denna oförglömliga resa önskar att jag någon gång ska kunna bjuda tillbaka på ett eller annat vis.

Och alla tokroliga kryssningar vi åkt på i tid och otid. Ja det var party, party och lite mera party. Och där fanns en heldel bilder från Kellys, ja där i baren har man suttit er en än gång, ganska många gånger med Maarit. Där kostade ölen 20 kr, jag och Maarit behöll alltid enkronorna som blev över och byggde torn av dom, och när vi kunde köpa en öl till av de enkronor vi fått tillbaka så visste vi att det var dags att gå hem. Ja inte för att man alltid var så klok och gick hem....för det var ju party party party.
Många nätter har man dansat sig i genom på något svettigt dansgolv. Och det var just på ett dansgolv som jag träffade Nicke, Ja vem kunde tro att jag på en MC klubb av alla ställen skulle finna drömprinsen.

I övrigt så är de fredag i dag och jag roar mig atrt göra så lite som möjligt, barnen leker snällt en så länge men det är väl bara en tids fråga innan de är uttråkade och frontalkrockar med varandra och lugnet är över.
I eftermiddag ska jag till barnmorskan och sätta in min svindyra spiral....aj aj aj det kommer att göra ont. Ja det är bara att hoppas på att det kommer att sitta bra och passa mig så jag inte behöver plocka bort den om ett par veckor igen. Ja för man har ju fått en hel del skräck historier levererade efter att man berättat att man ska sätta in en spiral. Ja vad är det med kvinnor, det är samma sak när man är gravid. Aldrig annars så får man höra om så många mardrömms förlossningar. Det är precis som om vi bara måste få dela med oss av allt obehagligt när vi får veta att någon annan kanske ska gå igenom detsamma.....Ja tyvärr så tror jag nog inte att jag är bättre själv *ASG*

Zzzzzzzzz

Det finns en sak som är värre än att bli väckt av barnen på natten. Och det är när man TROR att barnen väcker en mitt i natten och man sömndrucken vinglar upp och ska stoppa tillbaka dom i säng och få somna om brevid Emil en stund, tills man sneglar på klockan och inser att det är morgon om FYRA minuter..........
Det var precis det som hände i morse, och jag trodde verkligen att klockan var typ 3-4 på morgonen och att jag skulle få sova länge till. Men så blev det alltså inte, så gissa om jag kännde mig lite snuvad på sömn........

Och vissa dagar bara vet man att de inte kommer att bli jätte bra, det liksom bara hänger i luften.
Kände att jag var lite grinig och bitchig direkt när jag vakna, och då kan man vara lugn för att det kommer att bli värre! Gry var mammig och Emil var gåpåig och jag morra....ingen bra kombination, men det blev ingen större katastrof faktiskt. Jag bet ihop och svalde mitt griniga humör och vi kom iväg till kyrkis utan några större katastrofer.

Och idag var det småbarns gudstjänst, vilket innebär att vi har sångsamlingen inne i kyrkan och prästen är med. Men Emil blev lite konfunderad, för det var inte samma präst som det brukar, så han utbrister högt och klart inne i den ekande kyrkan:
-Men mamma var är prästen Per???????
Men det gick ju bra med denna präst också, det var första gången mina barn stannade kvar snällt inne i kyrkan och var med tills det var slut. Annars så brukar Emil alltid sticka därifrån efter en liten stund, precis som sin mor....inte riktigt bekväm i kyrkan.
Och efteråt var det varmkorv och chokladbollar, själv var jag duktig och tog en banan.

De hade lovar busväder i eftermiddag, men när vi gick från kyrkis så var det fortfarande uppehåll så jag klädde barnen varmt och så gick vi på promenad. Och eftersom jag själv inte hade riktigt så mycket kläder som behövdes så fick jag hålla ett rasande tempo för att hålla värmen.

Eftermiddagen tillbringade vi hemma, och det ena barnet bråkade värre än det andra och jag kännde hur mitt dåliga humör puttrade i bakgrunden hela tiden.

Shoping!

Idag blev det inget öppnis för jag stoppade Gry i vagnen när vi lämnat Emil och gick en promenad till Stinsen, ja jag gick ju inte den närmast vägen (20 min) utan jag tog en omväg på 75 minuter. Gry var trött och somnade bums så jag passade på att promenera lite då.
Kom till stinsen strax efter 10, och mitt uppdrag var att hitta en ny knopp till perkolatorn. Ja det är ju bara en sån grej som inte får gå sönder, för då får jag inget kaffe. Så jag köpte mig ett 2-pack på en gång, så man har när nästa brakar......
Hahaha ja nu små skrattar jag lite för mig själv, för jag kom nämnligen att tänka på en gång för längesedan när min vän Katja skulle göra kaffe hemma hos Sofie och glömmer att sätta på locket på perkolatorn.....det slutade med att det nyrenoverade köket var ner kladdat med kaffe från golv till tak.......

Passade på att gå in en sväng på polarn o pyret och köpa lite strumpor åt barnen innan jag och Gry gick och åt lunch. Det blev räksallad till mig och pankakor åt Gry, och det var uppskattat vill jag lova. Eftersom Emil inte gillar pankakor så äter vi ju det väldigt sällan, ja för att inte säga aldrig. Så jag tror nog att de var första gången hon åt det, och hon skrapade rent.

Strosade runt lite till efter att vi ätit, kollade lite på skor till barnen, för jag upptäckte idag att åter igen har Gry inga skor. De hon fick för typ en månad sedan än nu urvuxna, mätte hennes fötter på sko affären och konstaterade att hon gått från stl 19 till 21 på mindre än en månad.......Ja det är bara att köpa nya skor....jaja det drabbar ingen fattig hahaha.

Hade utvecklingsamtal på förskolan om Emil idag på eftermiddagen. Så Emil fick vara där hela dagen idag och äta mellis och sen gå ut på gården och leka. Gissa om han tyckte att det var skoj, jag tror han längtar lite tills att jag börjar jobba och få vara på förskolan hela dagen och röja.
De hade mest bara gott att säga om min lilla kille, han behöver jobba lite med sitt tålamod....men vilken snart 3-åring behöver inte det?
Han är pigg, allert, glad, kul och mycket intensiv, är ödmjuk och gillar inte att slåss. De använde ordet överaktiv när de pratar om honom........Men som de sa:
-Han är överaktiv men inte aggresiv.
Ja det e tur jag har en DAMP försäkring på honom haha.

Sen var det bara hem och laga mat, och idag blir det korvstroganoff och ris.

Viktväktarna

Jaha så var det dags igen idag dårå.....att se sanningen i vitögat och väga sig.
Ja tänk vågen stannade på -0.8 kg, fan vad jag är bra....ja det är inte klokt vad bra och duktig jag är, måste heeeeelt änkelt vara bäst i hela världen! Ja jag har gått runt och älskat mig själv hela dagen efter morgonens besök hos viktväktarna. Känns fin fint!

Och sen blev ju inte dagen sämre av att det var kanon väder idag igen, visserligen kallt bara +3 grader i morse, men jätte soligt och jätte härligt.
Och jag vet faktiskt inte vad som är bäst, sommar eller höst. Ja jag kan ju säga så mycket att jag älskar hösten just nu i alla fall, när det är sånna dagar som idag. Soligt och kallt, man måste klä på sig och kan behålla jackan på trotts att man är ute och går i rask takt. Sommaren är ju jätte härlig den med, men nu slipper man alla förbannat ettriga kryp som getingar, mygg, div skalbaggar och annat äckel päckel.....

Var ute och gick i stort sett hela förmiddagen och njöt av solen, när vi hämtat Emil så gick vi till kyrkis och käkade mellis och gjorde en födelsedags pressent till mormor som snart fyller 70 år, tror nog att hon kommer att bli jätte glad.

Och tänk igår kväll så nöjde jag mig inte med att bara gå ner i tvättstugan, utan när jag ändå hade ångan uppe så passade jag på att skura badrummet också. Ja för Gry hade kissat på mattan där inne medan hon väntade på att badvattnet skulle fyllas på. Och när jag ändå tvättade den så kunde jag ju lika järna skura rent där inne, för inte ville jag lägga den rena mattan på ett skitigt badrums golv.
Och medan Emil väntade på att bada så passade han på att smyga iväg och bajsa på pottan......Det var jätte häftigt tyckte han, så nu har han både kissat och bajsat på pottan så tids nog är han utan blöja också. Och Gry tycker att det är jätte kul att prov sitta pottan hon med, ja det skulle inte förvåna mig om hon blir torr innan Emil!

Ännu en måndag

Jaha så var det en ny vecka igen, jag tycker dagarna bara rusar iväg och jag hinner liksom inte med.
Men det har väl med åldern att göra.....Gissa om mina systrar ska tycka att tiden går fort....ja för de har ju levt liiiite längre än jag.......

Ja måndag är det idag i alla fall, och för att ha varit en måndag så har det varit en riktigt bra dag, ja för att inte säga en kanon dag.
Ja det förståss, Emil vaknade 04.00 i morse och det var ju inte så kanon förståss. Jag vaknade av att han irrade runt snyftandes i lägenheten och när jag frågar honom vad det är så borrar han ner ansiktet i sina armar mot soffan och snyftar alldeles förtvivlat:
-Jag hittar dom inte, dom har tagit snutte och tutte........
Ja du förstår ju vilken tragedi, här var det bäst att ta fram silkesvantarna och hitta tutte och snutte och ge de som tagit dem en box på läppen.
Ja han blev väldigt nöjd när jag skakade fram både tutte och snutte ur täcket...mamma är dagens hjälte!
Men somna om var det värre med, ja han var ju skräckslagen över att de skulle komma tillbaka och ta tutte och snutte ifrån honom......Ja vi låg där i alla fall och slummra till och från, och vid 6.30 började Gry att knorra och tyckte att det var dags att kliva upp, och det var det ju.

Iväg med Emil till dagis och så gick jag och Gry på öppnis, en mycket trevlig förmiddag. Sen var det promenad medan Gry sov i det fantastiskt soliga höst vädret.
När vi hämtat Emil så gick vi till lekparken en stund innan det var dags att gå hem och laga mat, och idag blev det pasta med köttfärsås.
Sen ett dopp i badkaret för de små liven innan det var hopp i säng.

Och ikväll ska jag roa mig med tvättstugan....ja jag vet jag tänker bara på nöjen!!!!!!!!


Kalas

Idag har vi varit i Morgongåva på kalas, min pappa fyllde 76 i onsdags.

Vaknade i morse strax före 7 av att Emil stökade i vardagsrummet, så det var bara att kliva upp och slå på tvn. La mig en stund i soffan jag med, men det dröjde inte länge innan Gry kom ut trippande från sovrummet.
Var så jätte trött i morse trotts att jag sovit bra i natt, ville bara dra fleece filten över huvudet och somna om i soffan.
Men mina barn var av en annan åsikt.

När vi fått frukost i oss och duschat och fått kläder på kroppen åkte vi iväg så vi skulle hinna gå en vända på Karlsson och kanske göra något fynd.
Det vi behöver är en lampa till vardagsrummet, får spelet på att det är så mörkt här.....
Men ingen lampa hittade vi, men ett par jeans till Emil!

Hos mamma och pappa fick vi mat och tårta så att det räckte och blev över, och Emil och Gry fick leka och busa med Hanna och Erik.

Tröttheten har hållit i sig hela dagen, vet inte om jag håller på att bli sjuk eller nåt. Och tack och lov så var kylen full av rester så laga mat slapp jag. Undra vem som kommer att somna först i kväll....jag eller barnen??????

Nöjd!

Fan vad nöjd jag är!!!!
Har just varit nere i kyrkan och hämtat det som blev över och pengar.
Och jag har sålt för ganska exakt lika mycket som jag handlat för, men andra ord så har jag fått en Ikea kasse proppfull med kläder till mina barn för typ gratis.....gratis är bra, det gillar jag!
Fan vad nöjd jag är!!!!!

Klädbytardag.

Om jag nu tyckte att det fanns lite plats över i garderoberna igår....så är det ett minne blott.
Jag mötte Maarit vid bussen i morse kl 8.50 och kl 9.00 slog de upp dörrarna till höstens klädbytardag. Och det var tooook mycket folk och hysteriskt med kläder. Jag och Maarit delade på oss, hon tog tjej kläder och jag tog kill kläder, och vilka fynd jag gjorde!!!!!!!!
En hel IKEA kasse proppfull för 500 kr, ja det e fan inte illa.
Och sen passade vi på att fika lite hembakat innan vi gick hem till Nicke och barnen.

Och gissa om det fanns två barn som blev överlyckliga när Maarit stod utanför dörren???????
Det var bara att springa på toa och sen klä sig igen, för i centrum pågick Edsbergsdagen. Tidigare år så har det varit jätte bra men i år var det sådär, det var just ingenting. Men det fanns ett litet spökhus för barnen att leka i, och Emil knallade in och tyckte att det var jätte skoj. Men när han varken kom ut från det ena eller det andra hållet så började jag ana oråd, började gå runt och kika in i alla små gluggar. Och vem hittade jag gråtande längst upp på stegen.......Han kom varken fram eller tillbaka utan hade lyckats klättra upp så han inte kunde komma någonstans. Försökte tala om att han skulle vända på sig och klättra ner igen, men han vågade inte. Jaha så det var bara för mig att krypa in i spökhuset modell mini....och till saken hör att jag hade lång kjol och höga klackar......Men jag tog mig in och jag fick ner Emil och jag tog mig ut.......

Sen var det lunch på grillen, ja det var ju just ingen idé att stanna där inne och äta för det var knöka mycket folk. Så vi tog maten med oss och satte oss på en bänk utanför och lyssnade på lite musik uppträdanden. Det tyckte Emil och Gry var jätte spännande, hög och fartig musik.

När barnen somnat i vagnen så gick vi tillbaka till kyrkan, för mellan 13-15 så sålde de allt som var kvar till halva priset. Hittade lite till.........Och så passade vi på att fika billigt igen.

Glömde ju att berätta att dagen började såååå fantastiskt. Vi sov till 7 och när jag kom ut ur duschen var det mysfrukost dukad och klar, bara att sätta sig vid bordet. Och medan jag var inne i badrummet och satte upp håret och målade ögat så städade Nicke dessutom upp efter oss......Och sen har han lagat middag också.....och tagit rätt på disken....Ja vad kan man säga, den mannen älskar jag!

Full rulle hela dagen idag, och nu återstår det bara att få barnen i säng och sedan gå ner till kyrkan och hämta det som inte blivit sålt och pengar för det som blivit sålt. Håller en tumme för att det blivit lite pengar, kanske dagen gått +-0.

Packa upp kläder.......

......är vad jag har roat mig med de senaste timmarna nere i kyrkan.
Men nu är alla urvuxna barn kläder väck och det som inte blir sålt ger vi bort. Huxflux blev det lite plats i garderoberna, för jösses vad mina barn har kläder och vissa knappt använda.
Ja jag var ju inte ensam om att stå där och sortera och packa upp kläder, och var och varannan känner man ju så det blev en riktigt trevlig stund.
Och jag blev lite full i skratt när jag står brevid en tjej och hänger upp en precis likadan overall i samma storlek, sneglar lite på vad hon satt för pris och sätter nästan i halsen.....100 kr ville hon ha för något som jag satt 30 kr för...ja man undrar vems som blir såld först.
Nä jag tänkte som så när jag satte mina priser, vad skulle jag vilja betala själv för kläder på klädbytardag??? Typ nästan gratis, och många som kommer dit och handlar har just inga pengar över och får handla allt deras barn har i garderoben på sånna här dagar.
Ja så i morgon ska jag möta Maarit kl 9 utanför kyrkan och så ska vi fynda till vrakpriser.

I övrigt så har dagen varit som fredagar brukar, lite segt och lite trögt.
Hade inga ambitioner alls för dagen och den blev därefter.
Nicke hade tack och lov tidig fredag så när vi sovit och ätit mellis tog vi en promenad till biblioteket och affären. Lämnade vagnar hemma så alla fick röra lite på benen.
När vi var tillbaka hemma var det dags att börja fixa middag.
Fredagens meny bestod av:
Mozzarella fylld kyckling filé
Klyftpotatis
Sallad

Och i Nickes filé tröck jag ner lite soltorkade tomater med, och gissa vem mer som älskade det???? Jo Gry, hon vräkte i sig och ville bara ha mer, mer och mer.

Nu ska jag umgås lite med den där snygga killen som smyger runt här och bara är så läckler...................

Underbara barn

Ja tänk jag tror att jag har världens finaste barn. Nä ingen har nog lyckats så bra som jag och Nicke med att få så fina ungar........*S*

Jag har haft en fantastisk dag tillsammans med mina barn.
Vi började dagen med kyrkis, och barnen uppför sig exemplariskt, de leker fint och på sångstunden sitter de fint när det ska sittas, dansar när det ska dansas, lyssnar när det ska lyssnas.
Till fika bjöd de självklart på kanelbulle, barnen högg i glatt + en macka var. Själv stod jag över och tog en banan istället, sparade mig till kvällen då jag visste att Nicke skulle ha med sig bulle hem.
När jag stuvat ner barnen i vagnen så stoppade jag i dom en varsin banan också, för jag visste att de båda skulle somna bums så lunch skulle det bli sent. Själv åt jag en till banan och ett äpple så att jag skulle orka promenera medan de sov.
Vädret där ute var undrebart, gassande sol och svalt i luften.

När Emil vaknade frågade jag om han var hungrig, då svarade han med -Ja jag vill äta McDonalds. Och eftersom jag inte gjort upp några lunch planer så köpte jag den idén.
Lite magknip hade jag över att gå dit och äta med mina två vildjur själv, men när vi satt där så skötte de sig även nu exemplariskt. Vi hade jätte mysigt och satt länge och åt i lugn och ro. Oc när Emil ätit klart säger han: -Tack för maten. Får jag gå till lekrummet?
Så jag skickade in både honom och Gry dit och fick i lugn och ro röja upp efter oss.

Vi hade tagit så god tid på oss att äta så nu började det bli lite brådis att hinna till min tid på mödravården, så det var bara att sätta fart.
Insättningen av spiralen blev uppskjuten till nästa fredag, då jag blöder för mycket just nu.
Och det är ju för väl att jag fick så mycket pengar över denna månad, för en hormon spiral är ju INTE gratis!!!!!!

När vi var klara promenerade vi hemåt, och Emil gick nästan hela vägen hem.
Och till middag blev det lax i ugn med potatis, och min familj är den mest otacksamma att laga fisk till. Jag som älskar fisk har hamnat i en familj som hatar det.....Grrrrr, undra på att jag gör fisk så sällan. Det var ändå ett tag som ag stod på mig och gjorde fisk minst en gång i veckan, men jag har gett upp med det.

Och efter middagen så var det äntligen dags......En smarrig kanelbulle och ett glas mjölk....men var det fel eller.....mmmmm mums!

Barnen var trötta efter en sån heldag och somnade snällt båda två.
Och jag inser att jag har två fantastiskt söta och rara barn som jag älskar så otroligt mycket

Mensvärk!

Efter snart två år utan så har nu min mens kommit tillbaka med dunder och brak, och det gör för jävla ont och det verkar som om ingen värktablett i världen kan ta bort det onda.
Och fredag ska jag till barnmorskan och sätta in en spiral, för här blir det inga flera barn, nu är jag så nöjad med de två fina ungar jag fått.

Och fina ungar är de verkligen idag, vi har haft så roligt och mysigt hela dagen. Vi kom iväg smärtfritt till dagis i morse och jag och Gry gick till öppnis och lekte tills hon stupade. Det var så jätte härligt väder så det blev en promenad i lugnt och behagligt tempo, ja så lugnt och behagligt att jag blev lite sen till dagis.

Hade bestämmt träff med Elisabeth och hennes små rara killar i lekparken på eftermiddagen, jätte trevligt. För det var minsann inte igår vi sågs, och det kan ju bero på att lille Filip bara är 2 månader.
Emil och Marcus rejsade för fullt och hade buskul tillsammans, rejsade lite i skogen också så vi verkligen blev av med allt spring i benen. Men Gry tycker att det är lite jobbigt att gå i skogen med hennes korta ben, ja ett blåbärsris blir ju värsta snaran, men hon kämpade på. Ramlade, upp igen ramlade, skälla lite på ris och pinnar och kottar, upp igen, skälla lite till och på´t igen
Och lilla Emil har ju blivit en så stor kille att han vågar klättra upp i den stora klätterställningen, men ner var det lite värre att komma.
Ja vi hade det så trevligt att vi bestämmde att göra om det nästa onsdag.

Hela vägen hem sprang Emil framför vagnen och skrek:
-Du kan inte ta mig!
Och ville bli jagad, och Gry skrek av skratt när jag sprang efter. Så vi kom hem ganska fort.
När vi kommit upp och Emil hunnit in och börjat slite av sig kläderna. Kom en granne ut ur hissen, och när hon såg att vi var på väg in så frågade om det möjligtvis var vi som tappat en mockasin och ett par vantar bakom huset. Jag kollade i vagnen....och mycket riktigt, det var precis vad som saknades. Så det var bara att ta på Emil skor och jacka igen och gå på klädjakt.

Och när jag skulle laga mat så hittade jag inte potatisskalaren någonstans, tror jag vände upp och ner på halva köket. Ringde Nicke och skällde lite på han, men den kom inte fram För det!??!!? Så förmodligen så har den åkt ner i soporna.......
Ja det blev ju mat i alla fall, baconinlindad kyckling och klyftpotatis (med skal på). Och när Nicke kommer hem har han svängt in på Ica och köpt en ny potatisskalare. Jag ber lite skamset om ursäkt för mitt utbrott och han övertygar mig om att han älskar mig....Ja vad kan jag säga, jag har mens!!!!!!

Och glöm inte bort att imorgon är det KANELBULLENS DAG!

Ännu en bra dag.

Vi har haft en bra dag idag igen. Ja Gry har ju varit arg, grinig och stingslig förståss, men ganska gullig ändå.
Barnen hade inte vaknat i morse när klockan ringde och jag gick upp, och de hade dessutom sovit så gott som hela natten också.
Men när jag kom ut ur duschen var alla vakna, pigga och glada. Så det var bara att börja göra iordning frukost.
Nicke åkte och jobba och vi kom iväg till dagis utan något skrik och panik, jätte skönt

När jag och Gry vinkat av Emil på dagis så promenerade vi iväg till Helenelund och gick på ett viktväktar möte.....och mycket besviken blev jag då vågen stannade på +-0, visst jag ska vara glad att jag inte gått upp i vikt, men det här duger inte......Pratade lite med konsulenten om vad, hur och när jag äter och hon trodde att jag äter för lite att det är därför jag står still. Och visst har jag varit slarvig med att räkna och skriva uppp allt jag äter, och då kan det ju vara lätt att det blir för lite mat i stället för lagom. Så det är bara att plocka fran check listan igen och skriva upp allt jag stoppar i munnen.
Det jag tycker är allra bäst med viktväktarna är att allt är tillåter att äta, det finns inget som är förbjudet.

Gry fick lunch i Sollentuna centrum, och jag promenerade hem innan jag käkade. Gry somnade i vagnen på väg hem och jag lät henne ligga kvar där när vi kom in. Och efter att jag ätit och var mätt och belåten tänkte jag passa på att sträcka ut mig en stund när Gry ändå sover. Och tror du jag höll mig vaken????? Näh somnade som en sten och vaknade av att Gry hojtade från hallen när hon vaknade 13.10......Ups! Emil ska hämtas om 20 minuter.....skynda skynda.
På med ytterkläder och sen promenerade vi till dagis och lämnade vagnen hemma.
Tillbringade eftermiddagen på kyrkis där vi bakade idag, chokladbollar skulle det bli men Emil gjorde choklad korvar, men de smakar förmodligen lika bra. Och för Gry blev det just inget annat än att stoppa i munnen, men det gick ju bra det med.
När de bakat, lekt och busat klart så var det dags att klä på oss och gå hem, och nu känndes inte idén att ha lämnat vagnen hemma lika brilljant!!!!! Två trötta små griniga barn som stretade åt varsitt håll. Men hem kom vi om än det tog lite tid. Det är ju så kul att stanna och titta på allt när man är ett år och det måste man ju få göra också, ja och även en snart treåring vill ju stanna och titta på precis allt....Ja det är ju tur att man inte har bråttom här i livet för den biten som tar 2 minuter att gå tog oss 45 minuter.

Hem och laga mat....idé torka till max, kliar i huvet och funderar så det ryker ur öronen. Har en bit kassler i kylen...vad ska jag göra av det????? Tråkigt att bara äta den som den är, så det blir en annorlunda lassagne, På kassler i stället för köttfärs. Och det blev toooook gott, fan jag är ju i världsklass på att laga mat.

Och i kväll när barnen gått och lagt sig ska jag roa mig med att fortsätta märka upp kläder och leksaker som ska krängas på klädbytar dagen på lördag.

Måndag

Trotts att det är måndag så har det varit en kanon dag!!!!! Märkligt!
Allting var frid och fröjd och mest mys och pys här på morgonen.
Vi vaknade strax före klockan ringde och gick upp och käkade frukost.
Det var inget tjafs eller skrik och panik, utan alla åt det de skulle och vi var glada och nöjda. Tvättning och påklädning gick lika galant och vi kom iväg nästan i tid.
Och Emil skuttade iväg glatt till dagis och var på strålande humör.
Ja man undrar ju vad som är haken när allt går så smärtfritt en måndag morgon.....jo innom kort skulle jag bli varse om det.......

Jag och Gry går ner till öppnis, och där är allt frid och fröjd så länge Gry är där i ensamt majestät. Men allt eftersom det droppar in andra barn så dalar hennes humör och hon blir argare, surare och grinigare......Och hon visar temperament i allt och till alla. Sångstunden är vi inte ens med på utan jag passar på att ge henne lunch medan de andra sjunger. Med mat i magen så är allt frid och fröjd igen....i två minuter....Ger upp efter ett tag och klär på henne och stuvar ner henne i vagnen, och innan vi ens hunnit in i hissen så har flickan somnat...stackarn hon var ju jätte trött och inte alls sugen på att vara social och trevlig!
Ja hon sov länge och väl och sov fortfarande när vi hämtade Emil.

Emil hade precis vaknat när jag kom för att hämta honom, men när han väl piggnat till så kom han i kläderna och vi kunde gå. När jag sa att han skulle säga hejdå till alla sina kompisar vänder kan sig om och vinkar glatt och ropar:
-Hejdå alla balla polare!
Jag höll på att skratta ihjäl mig.

Emil visste att Maarit skulle komma och hälsa på så han vägrade att gå hem, han ville hellst sitta på busshållplatsen och vänta på henne. Ja man får väl vara glad över att det inte var kl 18 hon skulle komma.
Lyckades övertala honom att vi kunde ju gå ner till affären och handla lite grönsaker och något mellis och äta medan vi väntade.

När vi går där mot affären och Emil vill stanna till och kika in på alla häftiga leksaker som de har i skyltfönstret på tobaks affären, då är det en liten vidrig hundjävel som försöker ge sig på Emil och skäller, morrar, visar tänderna och biter i luften efter honom. Emil blir ju givetvis livrädd och alldeles paralyserad av skräck. Först trodde jag att Emil gått fram och försökt klappa hunden och blir ju själv jätte rädd och tror att hunden bitit honom, men en kvinna som såg allt som hände kom fram och sa att Emil inte gjort någonting. Och efter en stund när jag tröstat Emil så säger han själv att han bara skulle titta på leksakerna och att man inte får klappa hundar man inte känner.
Och kärringen som har hunden har inte ens vett att dra till sig hunden utan låter den ilskna byrackarn gå fritt i sin långa löplina. Och inte en tillstymmelse till ursäkt utan hon står bara där som ett fån och ser dum ut. Jävla kärring som inte har pli på sin jycke, hade den satt tänderna i Emil så hade jag inte tvekat en sekund att stampa ihjäl terriern OCH kärringen.

Ja vi kom i alla fall till affären och handlade grönsaker och mellis som vi satte oss på busshållplatsen och åt medan vi väntade på Maarit.
Och när Maarit klev av bussen så fanns det ingen hejd på glädjen hos båda barnen. Och eftersom det började regna så gick vi hem och lekte. Och vi fick alla lite pressenter som hon köpt med sig från hennes resa till Budapest.
Maarit stannade på middag och fick fyllda lövbiffar och klyftpotatis, jo det slank ju ner utan att bråka. Och när barnen skulle gå och sova så åkte hon hem, och själv somnade jag en stund när jag nattade mina trollungar.

RSS 2.0