Inget nattsudd

Jag är inte så värst bra på det där med att nattsudda precis. Men jag klarade i alla fall av att hålla mig vaken tills melodifestivalen var slut igår, det var ju mer än vad Gry klarade. Nej hon somnade så sött i min famn en stund innan det började. Så det var väl för väl att vi öppnat våran rosa schlager-chipspåse tidigare och mumsat till Bolibompa. Så när jag stoppat om henne i sängen så fick jag sitta och titta på melodifestivalen själv. Och nu när alla 4 delfinaler varit så kan man ju bara konstatera att det nog var det sämsta startfältet någonsin. Gårdagens delfinal var den bästa och hade i alla fall något guldkorn, men jag tycker nog att melodifestivalen 2010 tråkigt nog hållit ovanligt låg standard. Nä nu är det nog dags för Christer Björkman att rycka upp sig i framtiden.

I morse när jag vaknade efter att ha sovit i 9 sköna timmar så var jag så vansinnigt arg på Nicke när jag vaknade. Hade drömt att han gjorde de mest dumma saker och jag var så galet arg på han, och så fanns han inte där när jag vaknade så jag kunde tala om ett och annat för han. Klart man blir ännu argare! Fast när jag vaknat till ordentligt och gosat en stund med Gry så var det arga borta. Ja det är väl för väl att både han och Emil kommer hem idag, saknar dom så otroligt mycket.

Simhallen

Så fort simhallen slog upp dörrarna idag kl 10.00 så var jag och Gry på plats. Och sen vad det plumsande och plaskande som gällde. Och dagen blev ju ännu roligare då två dagiskompisar till Gry, med tillhörande syskon också var där. Det badades i alla bassänger, från den minsta till den största. Och sen var vi upp och värmde oss i bastun en stund och åt lite frukt för att sen orka bada mera. Så när klockan var 13.00 så började vi känna att vi var nog blöta, så in i duschen och skrubba bort klor doften så gott det gick och så en sista vända i bastun. Och som lovat så avslutade vi simhall besöket med varmkorv och läskeblask till lunch i restaurangen.


Fredag

Jag är riktigt trött idag. Både jag och Gry somnade så gott i soffan efter att vi hade ätit oss proppmätta på tacos. Nu har jag stoppat om henne i sängen och det såg så skönt ut så jag tror att jag ska göra detsamma med mig själv. Sen struntar jag i att det är fredagkväll och klockan bara är 19.30. För jag ser ingen anledning till att sitta här och glo för mig själv när jag är så trött. Nej då är det bättre att gå och lägga sig och sova så att man är pigg och rask i morgon. För då bär det av till simhallen för mig och Gry.

Tillägg

Det blev ett så långt inlägg igår så att jag glömde att skriva om våra upptåg på bussen hem. Gry var ju ganska trött efter den heldag vi haft och det sista jag ville var att hon skulle somna på bussen så jag skulle få bära henne hem. Ett smidigt sätt att hålla sig vaken är att sjunga så jag bad henne sjunga en sång för mig. Och sakta började hon att sjunga på Pippis sommar visa, Och nu så vill jag sjunga......Efter en stund tittade hon på mig och sa att hon inte kan hela att jag måste hjälpa henne. Så tillsammans klämde vi i och sjöng:
Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön, 
träden är så fina och marken är så grön,
och blommorna är vackra och höet luktar gott
och solen är så solig och vattnet är så vått.
Och lilla fågel flyga ur boet ut och in.
Så därför vill jag sjunga att sommaren är min.
Detta gjorde jag ju för att hålla min dotter vaken, men när jag tittade upp så var det en hel del medresenärer som log mot oss. Ja man får bjuda på lite skönsång på bussen i bland.

Min Pippi

Jag och Gry har haft en fantastisk mysdag i stora mått. Att åka till Junibacken har vi pratat om och planerat länge. Så att lite vinter, snö och minusgrader skulle sätta P för våran dag fanns inte ens. Nej i stället skulle vi starta tidigt och ha både en plan A,B,C och D. Så att ta lite sovmorgon en ledig dag var absolut inte att tänka på, eller ja klockan ringde kl 06.00 och det är ju faktiskt 30 minuter senare än vanligt. Jag klev upp och ställde mig i duschen och gjorde mig i ordning innan jag började tänka på att väcka Gry. Och jag han inte mer än tänka tanken så kom hon uppsmygande och satte sig i soffan för att vakna i lugn och ro.

Kollade sl´s hemsida och såg att det inte var några allvarliga störningar på vår färdväg. Så jag packa en väska med diverse mellis för oförutsägbara händelser, tog på mig och Gry kläder så vi skulle överleva kyla och snö och sen stack vi med siktet på att ta 8.29 bussen. Men bussen som skulle gå 8.19 var något sen och gled in på hållplatsen precis när vi kom upp på andra sidan vägen. Så jag tog Gry under armen och la på en rem och han med den bussen. När vi kommer ner på T-bane perrongen på Danderyd så var det knöka fullt med folk och det hade nog inte gått något tåg på länge. Men precis när vi glider ner på mitten ungefär så kommer ett tåg som öppnade sina dörrar mitt framför våra näsor. Vi åker till Östermalm och byter tåg som tar oss till Karlaplan, det tågen får vi faktiskt vänta på i hela 5 minuter! Anledningen att vi tar oss till Karlaplan är att OM det inte går någon buss så är det inte långt att gå därifrån till Junibacken. Men när vi kliver upp från T-banan så står ju buss 44 inne och det var bara att kliva på. Sitter där på bussen och småpratar med Gry och tittar inte ut. Och när jag lufter blicken så anar jag att något är hel fel, och just då hör jag hur rösten som ropar ut stationerna säger: Humlegården. NÄÄÄÄÄ JÄVLAR! Vi har hoppat på bussen åt fel håll. Och innom mig rabblas vartenda svordom jag kan upp i ett slags mantra som går om och om och om igen. Jaja tänker jag tillslut, det är ju bara att kliva av vid Tekniska och ta nästa buss tillbaka. När vi närmar oss busshållplatsen så ser jag en sjukt stor människosamling där som väntar på lämplig buss. Och jag börjar prata högt för mig själv och funderar på att åter igen ta T-banan till Karlaplan och gå. Men just då kommer buss 4 och dammsuger busshållplatsen ren på människor. Puh de skulle inte mad samma buss som jag. Jaha, men man undra ju när nästa 44 skulle dyka upp, kanske man skulle ta T-banan.....Ja jag han inte tänka klart tanken innan buss 44 stod där bredvid mig med öppen framdörr. Så äntligen hade vi kommit på rätt köl igen. Kollade på klockan och insåg att vi fortfarande hade gott om tid på oss. Så när vi kom fram till Junibacken så var det fortfarande 5 minuter kvar tills de öppnade. Så det var ju tur att vi tog våran lilla sightseing runda, annars hade vi fått stå utanför och vänta väldigt länge.

Och inne på Junibacken var det ljuvligt som alltid. Och fattas annat då de tar så hutlöst mycket betalt. Gry stannade inte till så länge i den första utställningen, utan när hon kollat läget i Muminhuset, Mulle Meck, Pettsson & Findus, Rut, Knut och lilla Tjut och de övriga så stampade hon otåligt och undrade vart Villa Villekulla var. Så det var bara att hoppa på sagotågen som milt uttrycks skrämde brallorna av min lilla flicka. Men modet kom snabbt åter nät tjejen som jobbade på slutet av tåget log mot henne och sa: Välkommen till Villa Villekulla. Och där i Pippi huset tillbringade hon mycket tid och vi lekta och lekte och lekte. Gjorde ett avbrott i leken och gick ner och kollade på teaterföreställningen de hade i Lennart Helsing utställningen. Sen upp till Villa Villekulla igen och leka lite innan Pippiföreställningen började. Och det var nog dagens höjdpunkt. Sen var det dags för lite lunch, och det fick bli köttbullar för oss båda två om det skulle bli någon peng över i min plånbok. Med en mätt mage så gick vi lös i Lennart Hellsing utställningen och lekte och busade i Bagare Bengtssons bageri, kastade loss med piratskeppet, gick vilse i en laburint osv tills vi var helt matta i pälsen. Då slank vi in på Junibackens pittoreska butik och brännde lite mera pengar. Slutligen så behövde jag en kopp kaffe och Gry hävdade att hon var i akut behov av en violpolkagrisklubba modell onödigt stor. Jaja varför inte. Sen gick vi och klädde på oss och gick därifrån, och klockan hade blivit närmare 14.00.

Ja nu kan man ju tycka att det var dags att åka hem. Men nej nej, nu for vi till åhlens och köpte Gry Pippikläder med tillhörande peruk, som jag lovat henne väldigt länge. Och då de är lite billigare där en på Junibacken som tar ett hutlöst överpris på precis allt så var det ju givet att ta den vägen hem. Och när vi ändå var vid Drottninggatan och snokade så passade vi på att snoka upp Maarit på jobbet och hälsa på en glatt överraskad moster. Ja så glad att hon t.o.m bjöd på fika. Sen åkte vi hem. Och åter igen hade vi samma flyt med tunnelbana och buss, och på ett ögon blick var vi hemma.

Och väl hemma så undrar jag om Gry blev kvar på Junibacken och jag fick med mig Pippi hem.



Min ljuvliga prinsessa!

Och hon somnade i soffan med ett leende på läpparna när vi tillsammans tittade på den nyinköpta Pippi filmen.

Hoppfullt

Det ser hoppfullt ut när jag kollar på sl´s trafikupplysning, så vi ska nog ta oss fram till Junibacken idag. Men jag tar det säkra för det osäkra och tar mig till Karlaplan först. Och skulle det visa sig att buss 44 inte kommer så får vi promenera därifrån. Tänkte först att jag skulle släpa med mig en pulka att dra Gry i, men i stan är det nog inte så pulkavänligt. Sen funderade jag ett vagt ögonblick på att rota fram en vagn. Men dels så blir det trångt att sitta med overall och sen är det npg inte så lätt att ta sig fram med vagnen heller. Så Gry får gå hon med. Hon har friska starka ben så det ska hon nog klara av. Och jag tror nog att hon skulle bli förnärman om jag bad henne sätta sig i vagnen, för i den har hon inte suttit det senaste året. Orkar hon fjällvandra så orkar hon säkert gå till Junibacken.

Bara tjejer

Nu är det bara vi tjejer här hemma. Emil och Nicke har mellan landat i Vännäs över natten för att i morgon fortsätta sin resa till Storskog. Jag passade på att gå tidigt från jobbet idag då det ändå var lugnt. Och så gick jag och Gry till biblioteket och läste bok efter bok efter bok. Mest blev det Lotta på Bråkmarakegatan, både Visst kan Lotta cykla och Visst är Lotta en glad unge, men även Barbapapas semester, Sova vilse och Jag vill inte kamma mig. Och alla dom lånade vi även med oss hem. Gry fick välja middag och ville ha varmkorv med bröd, och det hävdar hon att vi ska äta varje dag!!!!! Ja vi får se hur det blir med den saken. När vi var inne i affären så passade jag även på att köpa lite Ballerina kladdkaka, känndes som att det nog var ganska slut på sånna nödvändigheter hemma. Och så fick Gry en Prinsess tidning med tillhörande glittrig prinsess telefon.

Och i morgon bär det av till Junibacken. Vi siktar på att vara där när de öppnar kl 10.00, så jag håller mina tummar för att kollektivtrafiken fungerar ända in till Djurgården i morgon.

Packa pappas kappsäck

Emils kläder är nerpackade, pojken har resfeber och Nicke håller på förfullt att packa sitt. I morgon bär det av med deras grabb-weekend till Storskog, Tärnaby. Ja har man 100 mil enkel resa framför sig så måste helgen börja redan tisdag morgon. En kort vecka med andra ord! Tisdag till söndag blir mina killar borta, och kvar här hemma blir vi tjejer. Och vi kommer att sakna dom, jätte mycket.

Fantastiskt trevlig kväll

Vi hade en helt otoligt trevlig kväll igår trotts att en syster var tvungen att avboka i sista stund. Men tre av fyra tog sig in till Restaurang Cypern vädret till trotts. Det var inte helt självklart att vi skulle ta oss ända fram då en startade från Morgongåva och skulle åka både buss och sen tåg från Uppsala, en startade från Nynäshamn och skulle åka pendeltåg med ett byte och jag, som hade den lättaste biten som startade från Sollentuna och skulle åka buss och tunnelbana. Men eftersom vi alla startade i god tid så kom vi fram till restaurangen lagom till kl 18.00. Och då man var förberedd på eventuella stopp i trafiken och redo för att kanske bli stående ute i snövädret så var man ju klädd därefter. Det är nog första gången jag kommit in på en restaurang klädd som om jag skulle ut på skotersafari, men det var bara att skala av sig kläderna när man kom in och sätta sig tillrätta och bli serverad en fantastisk meze-middag men ett utmärkt vin till. Så mycket och så otroligt god mat.

Och boken hade vi mycket att säga om. Jag var nog den som sågade den mest, inte för att den var dålig utan mest för att jag tyckte den var lite svårläst och jag inte fick något flyt i läsandet. Storyn av två i en och väldigt fängslande till och från, för att i nästa stund tråka ut mig. Så av mig får bokan endast två stycken Niininen, men betyget stiger nog endel om vi slår ihop vad vi alla tyckte och lägger ett medelbetyg av det.

Och nu har Maarit valt en ny bok åt oss och den ska avhandlas, stötas och blötas i slutet av april tillsammans med en god middag och ett gott vin förhoppningsvis med alla systrar med på deltagarlistan.

En slö dag

Efter att ätit frukost tillsammans med familjen så åkte Nicke iväg till jobbet för att i deras verkstad fixa något med variatorn till skotern, själv så kröp jag ner i sängen igen. Och där låg jag och läste hela förmiddagen medans barnen roade sig själva och lekte så fint ända tills det var dags att äta lunch. Kännde att jag inte skulle överanstränga mig med allt för avancerad matlagning så det blev fiskpinnar med koktpotatis. Och nu funderar jag på om jag kanska ska ägna mig åt att göra något nyttigt innan det är dags att ställa sig i duschen och sen göra sig i ordning för kvällens restaurangbesök tillsammans med mina systrar, där vi ska vända ut och in på boken Kuntzelman och Kuntzelman av Carl-Johan Vallgren och analysera den innifrån och ut. Starta en maskin med tvätt låter lagom ansträngande tycker jag.

Förvirrad

Idag fick jag ta hjälp av min 5-åriga son för att veta vad det var för dag idag. Jag hade nämnligen inte en susning och när jag gissade så trodde jag nog att det var onsdag, men där rättade Emil mig och sa att jag hade fel och att det var torsdag!!!!!!!
Undra om tant börjar bli lite minnessvag, för jag undrar nämnlgen vart onsdag tog vägen. Nicke påstår att det var igår, men jag minns inte.

Och sen har jag fått veta av en av chefern på min arbetsplats idag att det är lättare att lösa kvantfysikens hemligheter än att svara på mina frågor. Gillar att sprida lite huvudbry!

Semlan

Allt du inte visste att du ville veta om semlan:

 

  Namnet:

 

Kommer från det latinska namnet för fint vetemjöl, simila (det finaste vetemjölet). Men semlan har fler namn: fastlagsbulle, fettisdagsbulle och hetvägg.

  Så många äter vi:

Enligt Svenska Bageriförbundet sätter den genomsnittlige svensken i sig fyra-fem semlor per säsong. Varje semla innehåller cirka 500 kilokalorier. Grädde: 130 kcal, mandelmassa: 200 kcal, bulle: 160 kcal och florsocker: 8 kcal. En vuxen människas dagsbehov av energi ligger mellan 2 000 och 3 000 kcal beroende på hur mycket man rör sig.

  Ursprung:

En typ existerade under romarriket. Romarna introducerade denna kulinariska uppfinning i Germanien, i tyska urkunder från medeltiden återfinns ordet semala. Den första semlan i norra Europa finns på en målning från 1250 i en dansk medeltidskyrka.

  När semlan kom till Sverige:

I Gustav Vasas bibel från 1541 kan man läsa om tackoffer i form av ”bakade semlokakor blandade med olio”.

  Semlan som statussymbol:

Detta utsökta bakverk var från början högreståndskultur och inget for vanligt folk. Det berodde bland annat på att fattigt folk inte hade råd med vitt vetemjöl.

  Regionala skillnader:

På 1700-talet uppstod regionala skillnader i ätvanorna. I södra Sverige åts semlorna på fastlagsmåndagen (bullamåndag), medan de i övriga landet åts på fastlagstisdagen (fettisdagsbullar). Norrlänningar särskiljer sig genom att gärna äta semlan som efterrätt till bruna bönor och fläsk, medan man i övriga landet tar den till kaffet.

  Utvecklingen:

Under namnet hetvägg, en försvenskning av tyskans heisse Wecken (varma kilar), introducerades bullarna med killiknande form, for att få bättre rum på botten av en kastrull, där de mandelfyllda bakverken före servering kokades i mjölk. Under 1800-talet började man äta dem utan föregående kokning, men med mjölk, socker och kanel. Det var först vid sekelskiftet som den moderna semlan med vispgrädde under locket lanserades av yrkesbagare och konditorer.

  Det katolska ursprunget:

Semlan, eller fastlagsbullen, fortfarande det namn som används i södra Sverige, hör intimt ihop med den katolska fastan. Fastlagen föregick den 40 dagar långa fastan och bestod av fastlagssöndagen, bullamåndagen och fettisdagen. Man samlade på sig fett genom att käka semlor inför fasteperioden.

  Semlor i litteraturen:

Den läspande, därav uttalet ”temlor”, mästerdetektiven Ture Sventon, åt massor av semlor i Åke Holmbergs ungdomsböcker och inköpen skedde alltid på Konditori Rosa: ”landets enda fackmässigt skötta konditori”, enligt mästerdetektiven.

 

  Rekordsemlan:

 

Bagare i Alingsås bakade största semlan till Bullfesten den 13 februari 1996. Den var 113 cm i diameter och vägde ca 60 kg, med grädde och mandelmassa 134 kg. Denna jättelika semla finns upptagen i Guinness rekordbok.


Källa: Aftonbladet



Hur många semlor har du ätit idag?


Fettisdag

Idag är det dags att sätta tänderna i en semla eller tre. Mumsfillibabba! Vi får hembakta semlor på jobbet, bakade av chefen själv. Det är inte illa!

Prova kaffe

Min mage har varit ganska så snäll mot mig hela helgen, och jag har kunnat äta utan att den sagt ifrån allt för mycket. Så i morse så tänke jag att kanske ändå det skulle funka med en liten skvätt kaffe. Sagt och gjort, jag gör i ordning en kopp och sätter mig för att avnjuta denna härliga dryck. Men efter två klunkar så känner jag att fortsätter jag med detta så kommer magen att bryta ihop, så det var bara att slå ut det. Och tack vare det så protesterar magen så fort jag äter något idag. Bra jobbat Nina!

Alla hjärtansdag

Är inget stort fan av denna dag. Visst är det rart med kärlekens dag men jag behöver verkligen inte en speciell dag för att tala om för de jag älskar att jag håller dem kär, för det kan och gör jag vilken dag i vecka och under året som hellst. Nej jag tycker mest synd om dem som inte får någon som hellst uppvaktning av någon käraste idag, för det finns ju faktiskt en hel del av den sorten också, som inte önskar sig annat än att ha en hjärtevän. Så mina tankar riktas åt dem i dag, de borglömda och oälskade.
Jag gillar finlands namn på denna dag bättre, där heter det nämnligen alla vänners dag. Där visar man sin uppskattning till alla sina vänner man har omkring sig. Visst det finns ju även de som inga vänner har, men det är i alla fall bra många fler som involveras i finlands dag i dag än vad det gör här hemma.

Men för att dras med av detta komersiella jippo så säger även jag: JAG ÄLSKAR DIG, ja du vet nog vem du är ;o)

Tok-blommor

Min Novemberkaktus blommar för full och Amaryllisen jag fick innan jul skjuter bara nya knoppar och står snart i blom för 3:e gånger. Undra vad det är för fel på mina blommor. Orkidén däremot stod inte pall för vintern, inte så konstigt kanke då den är placerad på det absolut kallaste stället i hela lägenheten.

Och idag är det lördag vilket betyder MELODIFESTIVAL, och det är samma regler som vanligt. Ingen får sova innan det är slut. Det har inhandlats div. gott till kvällen allt från ost&kex till Ben&Jerry, så oss går det verkligen ingen nöd på.

Vi har faktiskt hunnit med att vara ute idag också. Efter frukost så tog vi en sväng till skridskobanan. Emil har blivit riktigt grym på att åka skridskor och Gry tar sig fram hon också. Mina små stjärnor.

Proppmätt

Undra om jag någonsin kommer att kunna äta lagom av tacos? Nej det hör liksom till att äta halvt ihjäl sig när man äter det. Det är inte på riktigt om man inte kvider efteråt. Emil har även han hajat detta, så nu ska vi tillbringa resten av fredagskvällen kvidandes i soffan.

Hemma idag

Emil hade inte varit sig riktigt lik igår på förskolan, pipig, gnällig och lessen och så sov han. Jag hämtade honom tidigare ifall det var så att han började bli sjuk. Och han är lite ur gängorna, inter riktigt sig lik. Men sjuk är han inte. Men jag bestämde att vi tar en paus idag och stannar hemma. Barnen får vara hemma och och leka med varandra och kolla film och så öppnar jag hemma kontoret. Men i morgon verkar han vara redo för verkligheten igen.

Magen pajade

I går så fick jag så vansinnigt ont i magen att jag faktiskt trodde att jag blivit magsjuk. Men det verkar mera vara magkatarren från helvetet som satt klorna i mig. Då det är långt ifrån första gången detta händer så vet jag att det är ett tydligt tecken på att jag inte tar hand om mig och min kropp som jag ska. Det är en ganska brutal väckarklocka som får en att tänka till och inse att det är dags att vara rädd om sig.

Suomi Rules!



Alla finnar bär kniv!

- Sälvklat, vat skall man annas pära på ? Inse att en hakelpössa para är klumpig och vilka roplem vår man inte, när man skall hämta ut pengar på panken.

 
Alla finnar slåss jämt och ständigt!
- Vi låss inte jämt. Vi måste hinna pasta och supa också.


Varför bastar alla finnar?
 
- Varför lösa på dussvatten, när man kan vettas port siten?

 
Finnar svär hela tiden!
- I helvete heller! Perkele är ingen svortom, tet är ett raftuttryck.

 
Varför bär alla finnar gummistövlar och träningsoverall?
- Man vet altrig om tet pörjar regna på spjuttävligen.

 
Alla finnar är bra på backhoppning!
- Nej, para tom som inte är pra på hocki, ralli , vormel 1 eller längdsidor.

 
Varför emigrerade finnar till Sverige, om det nu är så bra i Finland?
- Vi va tvungna att agera, så att vi inte skulle få ett u-land som kranne. Tessutom ville vi tela met oss av våra kunskaper om hocki, mopiltelefoner, tesign, arkitektur...

 
 Finnar dricker bara Koskenkorva!
- Inte para, vi tricker Finlandia, KOFF och Lapin Kulta också.

 
Finnar kan inte blanda groggar!
- Jotå! Vegetarian mix: 8 cl Koskenkorva, lägg i ett ärta, låt tra i vyra sekunter, ta port ärtan, rick! White Christmas: 12 cl Koskenkorva och fem troppar tippex.

 
Är bastu och sauna samma sak?
- Pastu är för venskar, nåt tär finnar pyter om.. Sauna är tär finnar pastar. 


En till.

Just som min första visdomstand som behagade dyka upp sent om sides har lagt sig till rätta så är det dags för nästa. Det första gick det ju ganska bra med. Det gjorde lite ont och var lite besvärligt, men inte så värst farligt. Värre tandhistorier har man ju hört. Och nu sitter den snyggt och prydligt på plats. Så jag hoppas verkligen att det ska gå lika smärtfritt med tand nummer två.

Sommarplaner

Det är ju inte utan att man har börjat fundera lite på sommaren och vad man skulle vilja göra då. Ska man åka någonstans, eller semestra på hemmaplan, eller kanske både och. Ja det tåls att tänka på för det är nämnligen 7 underbara lediga veckor jag och barnen har tillsammans. Så ge mig lite härliga sommarsemester tips som jag kan få fundera på. Och med denna perfekta vinter så borde det ju bli en perfekt sommar.

Städdag

Idag fanns det inga ursäkter. Så direkt efter frukost satte hela familjen igång och städa tillsammans, alla hjälpte till och var så duktiga. Grys rum har fått en riktig makeover med ett kök som är mer i hennes storlek och ommöblerat så det bjuder in till lek. Och vardagsrummet börjar arta sig riktigt väl. Tavlor har kommit på sin rätta plats och ordningen och harmonin kom med det.
Köket och hallen borde ruskas om riktigt de med, men det får bli ett senare projekt. Först måste vi komma på vad vi ska göra samt att hitta den rätta inspirationen. Så tillsvidare är vi nöjda med vårat hem.  

Nynäshamn

Efter att ha varit till Stinsen och handlat två stycken pyamasar till Gry och två stycken Iron Maiden skivor till Emil och ätit vår lunch så undrade vi inte om vi skulle hitta på något. För skulle vi åkt hem så hade vi bara börjat städa. Och vem vill det en lördag? Så i stället för att göra nytta så åkte vi på en liten tur till Nynäshamn och hälsade på och kollade in Maarits blivande hemtrakter. Gott fika fick vi hos Danne och barnen hade underbart kul tillsammans med Abbe och Joel, så dit åker vi fler gånger.

Nu ska det lagas pizza a´la Nicke och sen är det bara att bänka sig i soffan och invänta Melodifestivalen.

Snor

Håller på att drunkna i mitt eget snor tror jag! Är nog bara att erkänna att jag är sjuk. Så det blir inget öppet hus på Rösjöskolan för min del.

Gry har blivit lovad att få en rosa pyamas. Så Nicke ska bjuda sin familj med sjuklig fru på lunch på Stinsen och så ska det inhandlas en rosa pyamas till dottern. Ja stackarn har endast avlaggda pyamasar från sin bror med robbot motiv, bilar och julmotiv i storlek 86-92. Lite för små då hon numera har storlek 104.

Och i kväll börjar årets höjdpunkt. MELODIFESTIVALEN! Hela familjen är laddad, ingen får sova förrä det är slut och ostbågar och chips är inhandlat.

Flytta till Nynäshamn

Då var det dags igen. Att ta fram adressboken och stryka, tipexa och kladda igen. För jag vet inte vilken gång i ordningen det nu är som Maarit flyttar. Och den här gången flyttar hon långt, ända till Nynäshamn. Så jag undra hur det nu blir med löftet hon gång på gång gett till mina barn i över ett års tid att få komma hem till henne i hennes lilla lägenhet i Rotebro och få sova över. Ja hon har ju 3 månaders uppsägnings tid och jobbar ju ganska bra undet press ;o)
Men jag tror nog att efter denna flytt så slår hon sig till ro och blir kvar, för hon ska nämnligen bli sambo med sin Danne. Sort grattis till detta stora och lite läskiga steg. Min och Nickes yngsta har nu blivit stor, och jag är så glad för hennes skull.

Lunch!

Jag hade tänkt att gå på lunch och sätta stopp för min kurrande mage. Men precis när jag loggar ut från min dator så slocknar alla lampor på sjukhuset och det är dags att prova reservaggregatet! Och micron hör inte till livsuppehållande elektrisk apparatur här på sjukhuset. Och kall carbonara känns inte så locknade. Men min dator fungerar och min lilla skrivbordslampa så det måste ju betyd att JAG är en såndär very important person. Det ni!

Men nu börjar lamporna tändas och jag ska bege mig av till personalrummet och värma min carbonara som min älskade make lagade igår.

Jag har fått en award!

Från min älskade vän Katja har jag fått mig en award. Tusen tack för det.

 

Och nu är det tänkt att jag ska berätta 7 saker om mig själv! Undra vad som kan vara intresant nog att berätta som man inte redan vet. Mycket finns det ju att berätta, men allt vill man ju inte dela med sig av =)


1. Jag måste kliva upp först på morgonen och hellst ha duschat och gjort mig i ordning innan resten av familjen kliver upp. Görs det omvänt så störs hela min ordning. En egenhet som kan vara nog så besvärande.

2. Att jag har ett hett temperament är nog ingen hemlighet. Men att jag är extremt stingslig just i ögonblicket jag befinner mig i hallen på väg ut genom dörren är det bara min närmsta familj som fått erfara. Reta mig i hallen och jag måste döda dig ;o)

3. Jag vaknar nästan alltid glad och har ett strålande morgonhumör.

4. Trångsynthet provocerar mig. Vi är trotts allt alla människor på samma planet oavett hudfärg, religion, sexuell läggning osv.

5. Är rädd för kaniner. Obehagliga djur.

6. Har en radiostyrd bil hemma som kör runt av sig själv på nätterna. Ganska scarrrrrryyyyyy!

7. Är kvällstrött och morgonpigg, men vankas det party så kan jag skippa att sova helt och hållet. Skål för det!


Ja det var lite matnyttigt om mig. Och tanken är att jag ska skicka vidare denna award till 7 st andra bloggare och länka till dem. Men jag väljer att göra så att den som vill och känner sig manad att ta emot denna award och föra den vidare är välkommen att göra det.



Ljusare tider

Det är så underbart nu när mörkret försvinner mer och mer och det blir ljusare för var dag. Barnens reflexvästar kan hänga kvar hemma för det är inte nattsvart när man hämtar dem från förskolan på eftermiddagen. Och det känns inte heller som om man går till bussen för att ta sig till jobbet mitt i natten heller. Härligt, härligt.

RSS 2.0