Bilder

Lite bilder från dagens tur till Bögsgård.


Mor och dotter hand i hand.



Jaha så går det visst inte att hålla hemligt längre.......nr 3 på väg......



Moahahahah.....gick du på den???? Nä jag är bara lite fet!!!!!!! hahhaha

Vi kollar på grisens bajs......



Och hästens bajs gick inte av för hackor det heller.....



Och en fjäril fångade vi på bild.


Regnet kommer om natten

Precis som när man var liten så regnar det om natten och solen skiner om dagen. Det är så härligt att vakna till doften av nyregnat och se hur solen glittrar i det regn våta gräset och se hur marken torkar på ingen tid alls.

När dagen börjar med en klasrblå himmel så vill i alla fall vi inte vara inne och göra nyttiga saker som att städa. Nä en perfekt dag för en picnic såg det ut att vara, så jag gjorde i ordning lunch att ta med. Och det blev sommarens stående picnic lunch, pasta med kyckling och färsk basilika, vitlök, mozzarella och rostade pinjenötter ihop blandart med några matskedar cremefraich franska örter. Sååå gott, jag rekomenderar det till alla som ska ha picnic i sommar. Ja förra sommaren då vi köpte oss en mat-termos så var den stående lunchen varmkorv med bröd!!!!!!!

Sen packade vi in oss i bilen och for till utsiktsplatsen på Arlanda, och där på Arlanda var även familjen Johansson  tidigt i morse och checkade in och for till Bulgarien, trevlig resa önskar jag dom.
Vi käkade och kollade in flygplanen som landade på nära håll. När vi var mätta och belåtna och sett klart på flygplanen och vinkat till piloterna så åkte vi till Bögsgård. Där hade vi tänkt ta oss en kopp kaffe, men på Heléns café så var det sommarlov och stängt. Men vi tog oss en titt på djuren och strosade där ett tag. Sen fick det bli en glass i biltvätten, ja det är ju ett skräckblandat nöje det med.

Och innan vi var hemma så hade klockan blivit 15.30 och nästan hela dagen har gått, och vi är alla lite trötta och slöa just nu men ska ta oss i kragen och börja laga lite middag om ett tag. På menyn står det Isterband och dillstuvadpotatis med rödbetor, mums!

Och i morgon ska även jag och barnen åka utomlands, ända till Åland ska vi åka över dagen tillsammans med Maarit, Lenita och hennes pojkar och Elisabet och Johan och deras pojkar. Ser fram emot en heldag i trevligt sällskap, synd bara att alla pappor inte kunde följa med.....ja vissa måste ju visst jobba och dra in lite stålar!

Vi driver omkring

Idag när vi klev upp och tittade ut så såg vi att det var mulet ute, visserligen varmt men fullt av fluffiga moln på himelen.
Och eftersom vi skulle behöva handla lite så passade det ganska bra med en dag på Stinsen. Nicke behövde nya skor och jag skulle behöve det mesta nytt!!!!!! Och ungarna kan man ju alltid hitta på något att handla till.
Vi han inte gå och kolla så mycket inna både Emil och Gry började fråga efter mat, så då var det bara att gå och käka. Ungarna ville ha pizza och jag tog en räksallad och Nicke en Cesarsallad, och för en gång skull fick vi äta utan någon större dramatik i lugn och ro då barnen satt stilla. Gry somnade ganska omgående efter att vi käkat och vi kollade runt lite i affärerna. Själv så hittade jag ju ingenting som vanligt och var väl just inte så shoping sugen då allt kom till kritan, då jag hade lite huvudvärk. Men Nicke fann sig ett par skor och Gry fick sig två par nya strumpbyxor så hon har om det blir en sval sommar.
Medans Gry sov så gick jag och Emil till leksaksaffären och kollade, klämmde och kännde. Det var väl dagens höjdpunkt för honom kan jag tänka. Vi letade efter en burk att fånga insekter i som har ett förstoringsglas i locket, men iiiiingenstans hittade vi något sånt.

När Gry vaknade så packade vi in oss i bilen och åkte på en liten bilutflykt och provkörde nya tunneln vid oss som är en del av norralänken. Ujujuj vad fort man var i Täbykyrkby, och nu i skrivande stund så undrar jag ju förståss varför vi inte tittade in hos Sofie och hennes nya bebis!!!!!!!  Nä vi vände om och rejsade tunneln tillbaka, ja vi är ganska lättroade.

Sen bar det av till nya Coop och handla lite mat, och det var nog både första och sista gången vi handlade i den butiken. Jag bara undrar hur de tänkt när de planerat den butiken, helt oorganiserat och rörigt och ingen logik. Och jag vill verkligen inte börja min shoping tur i mataffären med att fylla vagnen med det djupfrysta så det ligger och tinar undertiden man springer runt och letar efter det andra. Så det var ganska sparsamt i kassarna när de skulle packas upp och in i skåpen, för i och med att butiken var så ologiskt planerad så glömde vi bort hälften. Så jag tog en sväng ner till vårat Ica och handlade lite mera.

Men en sak var bra på Coop, det hade stort sortiment på lösgodis och det var inget billigt skit utan kvalité godis, typ bara cloetta, marabo, fazer och malaco. Men man kan ju inte välja en butik enbart för att de har har godis. Nä tyvärr Coop Forum, Häggvik det kommer nog inte bli en butik där det är trångt mellan hyllorna. Nä dit kan man gå om man vill handla gott godis i lugn och ro.

Fått hörseln tillbaka

I morse när Emil satt och åt frukost och jag höll på att plocka bort lite och sköljde av smuttsig disk så utbrister han:
-Stäng av den där, det låter så mycket.
Jag tittade på honom och förstod först inte vad det var han menade, men snart förstod jag att det var kranen han menade. Och när jag stängt av den så sa han bara:
-Allt låter så jätte högt.
Yes! Killens hörsel är tillbaka.

Dagvilsen

I morse när jag satt och åt frukost så kunde jag för allt i världen inte komma på vad det var för dag. Jag tänkte och funderade och försökte med att komma ihåg bakåt i dagarna i veckan som gått, men hur jag är försökte så kunde jag inte komma på om det var torsdag eller fredag. Så jag var tvungen att ringa Nicke och fråga!!!!! Ja han lärt ju trott att jag blivit knäpp på riktigt.
Ja på så sätt så fick jag ju i alla fall veta att det var fredag!!!!!!!

Och denna fredag började inte riktigt som andra dagar brukar. Emil sov och sov och sov. Jag och Gry han t.o.m äta frukost innan han vaknade. Och när han kom ut i köket och frågade om han fick hjälpa mig att göra gröt så såg han jätte förvirrad ut när jag sa att jag och Gry redan hade ätit....Snopet!
Men Gry var ju inte sen på att haka på en second breakfast tillsammans med brorsan och jag tog mig en påtår kaffe.

Vid 9.30 mötte vi Lenita och hennes grabbar och vi gick till lekparken utrustade med både lunch och fika, ja för här skulle det inte gås hem på första taget. När vi väl kommit fram så tog det inte lång stund innan Emil började rota i väskorna och dra fram mat och sa att han var hungrig så det var bara att bre ut filten och dela ut varmkorv till alla som ville ha, och det tog ju inte allt för lång stund inna 4 små söta barn satt där på filten och mumsade.
Sen var det bara att leka på och den som behövde letade fram en plats i skuggan och sov en stund.
Ja en skön dag i lekparken blev det, nu är frågan vad vi ska tillbringa eftermiddagen med.
Känns ganska lockande att stanna inne i våran svala lägenhet, fast å andra sidan så vet man ju hur det brukar bli efter några timmar.

En heldag

Idag har det åter igen blivit en kanon heldag tillsammans med Lenita och hennes killar.
Började morgonpasset i lekparken med lite kaffe och bulle, ja jag hoppade faktiskt över bullen idag *klappar mig själv på axeln och tycker jag är såååå duktig*
Barnen hade så jätte kul och lekte tillsammans i lastbilen som i mellan åt var glassbilen och de var alla på väg upp till Norrland. Och de lekter så fint alla tillsammans och Oliver sov så gott så jag och Lenita fick sitta där och njuta av VARMT kaffe och prata med varandra i lugn och ro.
Och äntligen fick vi lite tid till att prata sommar och semester och insåg ganska fort att vi inte är hemma samtidigt någonting när alla är lediga, så där sprack våran plan att tillsammans åka till Gävle och campa och gå på Furuviksparkern och järnvägsmuseet. Jaja så kan det vara!

När det var lunchdags så gick vi var och en hem till sig och åt och de som behövde sova sov och vid 14-tiden så möttes vi igen vid busshållplatsen. Vi tog oss en tur till Sollentuna centrum, och bara buss resan är ju ett äventyr utan dess like.
Målet med resan var att jag skulle köpa blöjor och det var ju fort gjort. Så vi gick på Biblos och fikade lite, och sen försökte vi gå in på H&M och kolla lite på kläder med barnen, det gick bra en liten stund då de alla satt under en klädsnurra och kolla i en varsin leksakskatalog. Men när de började irra runt som yra höns så gav vi upp och de kläder jag tänkt köpa hängde jag tillbaka för jag insåg att de skuylle riva i butiken medans jag stod i kassan. Sen så infann sig nog någon sorts dödslängtan hos oss, för vi går frivilligt in i leksaksaffären med alla barn.....hahaha ja de for runt som galningar och hade ganska kul såg det ut som, men jag ska erkänna att jag var lite svettig innan jag fått ut båda barnen.
Och sen blev det en liten språng marsch till bussen och det tyckte Emil var jätte kul.

Och nu är vi åter hemma igen och middagen är det som står på programmet här näst.

Utan kamera

Jag och Nicke har lyckats glömma våran kamera hemma varje gång vi gjort något. Men det är väl för väl att andra har kamerra med sig och så generöst delar med sig av bilderna som tagits.
Här kommer några härliga midsommarbilder.

Ja vad kan man säge....årets midsommartjej eller?????


Gry med sin ny inflyttade kompis.


Sill-lunch


Somliga tyckte att det var lite kallt!


Våran midsommarstång.


Ja och är det ingen som vill dansa smågrodorna med en så får man göra det själv.




Monster mamma.

Hur många gånger kan man bli arg på sina barn en och samma dag?
Hur många gånger kan ett barn reta sin mamma till vansinne?
Hur många gånger kan två syskon ryka ihop på en dag?
Hur många dummheter finns det att göra för ett barn?

Idag har jag inte varit mycket mera än arg, och så här fram på eftermiddagen så är jag ganska less på att höra min egen röst. Och än mera less på att höra på ungarna. För är det inte gnäll som kommer ur deras munnar så är det skrik och gap eller bara en massa dumheter. Och vänder man rygger till dom bara en endaste sekund så gör de något de inte får.
Hur många gånger ska man behöva bli rasande arg innan de inser och förstår att inte göra om samma sak?

Och sånna här dagar är det så skönt när man pratar med andra mammor och de berättar att jag är långt ifrån ensam.
Men just nu har jag inte mycket till övers för mina små terrorister, tror att det går ca 2 minuter mellan varje konflikt idag och jag är så arg att jag håller på att gå i bitar och vet snart inte vart jag ska göra av min ilska.

Men trotts det så har vi lyckats få en riktigt trevlig eftermiddag i lekparken tillsammans med Lingemarks och Randquists.

AXSJÖGÅRD

Mina barn har den otroliga turen att de får se och vara med på en bondgård ganska ofta, och det är rackarns kul ska ni veta.
Denna gård är Axsjögård i Morgongåva och är en ekologisk bondgård som producerar KRAV-märkt mjölk, och bonden är min svåger Anders.

Och så här kan hans kor se ut en vacker dag när solen skiner.



Och det här är en av korna som han får världens godaste mjölk av



Och så här ser en annan ut



Dessa finfina bilder är tagna av Hanna Johansson och publicerade med tillstånd från bondens fru.

Utmanad av Katja

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
Ja då var det party, party, party  dygnet runt och året om och där i mellan jobbade jag lite för att få ihop mer pengar till party. Tanken på familj var rent skrattretande.
Bodde granne med min sköna böna Katja och det var många fnissiga kvällar på balkongen och på krogen. Ja mycket kul hade vi för oss.


2. Vilka 5 saker finns att göra på listan idag?
Dagen är snart slut men lite finns kvar.
1. Glassbilen.......Just avklarat
2. Natta Emil, Gry sover redan.
3. Tvätta en maskin med ljus tvätt.
4. Duscha
5.Njuta av mitt eget sällskap, och Nickes.....kanske ta ett glas vin.

3. Godis jag gillar.
CHOKLAD

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Först och främst så skulle jag knipa näbb om det så jag slipper ev tiggeri av folk som heeeelt plötsligt skulle tycka sååååå mycket om mig.
Ge hälften till Nicke, och dela med mig till de jag tycker om och alltid finns där för mig, ja de vet vilka de är.
Resa tills det inte finns något mer att se.
Köpa hus, ett två eller fler........
När dagarna börjar bli långsamma så skulle jag kunna ägna mig åt välgörenhet av olika slag så att även andra skulle få glädje av mina pengar.
Ja det finns mycket jag skulle göra så jag skulle kunna ägna en hel blogg bara åt det.
Körkort äh va fan chafför får det bli!!!!!!!


5.Städer som jag bott i.
Göteborg och Stockholm

Och jag i min tur får väl utmana Hanna, så hon har något att skriva om!!!!!!!

Glassbilen

TJOHOOOOO idag är det tisdag och då kommer glassbilen och eftersom det är sommarlov så ska frysen fyllas......

Va? Va? Va?

Sedan ett tag tillbaka så där ca 1 vecka eller två har vi tyckt att Emil hör så hopplöst illa. Om man överhuvudtaget får ett svar så har det varit VA?????? Ja han är ju ändå 3½ år och hörseln är ju normalt lite sellektiv i den åldern, men de senaste dagarna har det varit mer än hopplöst och vi började undra om det verkligen var något fel på hans hörsel.
Ringde ner till vårdcentralen igår och de tyckte att vi skulle komma ner på öronmottagningen som de har vardagar mellan 10-11 för att titta in i hans öron och för att utesluta eventuell vaxpropp.
Det fanns ingen vaxpropp i något av öronen men däremot en del vätska i vänster öra och en jätte ful öroninflammation i höger öra. Så det var inte så konstigt att han inte hör så mycket. Det som däremot är konstigt är ju att han inte har ont, för det såg verkligen inte fint ut i örat på honom. Men nu har han fått sig lite antibiotika och förhoppningsvis så kommer hörseln tillbaka i takt med att bakterierna försvinner.

Och det är väl förväl att man har semerster och inte behöver åka buss eller tåg just nu i brådrasket, för i går så körde jag mitt periodkort i tvättmaskinen.....SKIT BRA!

En dag med mina barn.

En dag själv tillsammans med mina barn och jag är redo för psykakuten.........TRE(!) veckor kvar innan Nickes semester börjar........Hahaha!
Ja det är inte utan att jag är lite matt i pälsen, men om ett par dagar har man väl fått snurr på tillvaron igen skulle jag tro.

Lenita ringde i morse och tyckte att vi kunde komma över och lajja lite med bröderna Lingemark, självklart ville vi det. Och där blev vi kvar hela dagen. Vi fikade, käkade lunch och fikade igen och där i mellan så lektes det för allt vad tygen höll. Elisabet och hennes killar kom också över och fick i sig lite plättar och glass de med. Gry och Isak kroknade och tog sig en tupplur medan de andra grabbarna stojjade runt den ena vildare, sötare och roligare än den andra.
När vi fått i oss dagens dos av jordgubbar så klädde vi på oss och gick ut en stund.

Tillslut tog vi oss hem i alla fall för att laga oss lite middag. Kokt kall färskpotatis som jag skivade ner i en form och bredde över en köttfärsröra av cremefraich, gul och röd lök, köttfärs, vitlök och dijongsenap och grattinerade i ugnen, så jätte gott blev det.

Och eftersom Gry sovit mindre än vanligt och Emil inget alls så kan man ju vänta sig en tidig kväll, så ingen sovmorgon för mig i morgon då..........

Hemma igen.......

........och semestern har bara börjat!!!!!!!

Efter en helg full av lantluft är vi alltså hemma igen. Midsommarafton var bra för de flesta förutom för mig, ja fram till lunch var det bra även för mig men sen blev jag nerkliubbad av huvudvärk och blev liggandes resten av dagen och natten. Ja så kan det vara ibland, det är bara att bryta ihop och gå vidare.

I torsdags eftermiddag så känndes det som om vi aldrig skulle komma iväg. Ja för som vanligt var det ju som en fullständig överraskning att midsommarafton var dagen därpå, så packa och så fick jag ju göra efter jag hämtat barnen på dagis.......Att man aldrig kan bli varskodd i tid när det är något, alltid får man veta allt i sista minuten. Allitd samma sak, födelsedagar, julafton, midsommarafton.....hur ska JAG klunna hålla reda på när allt är!!!!!!!! Hmmm ja min familj är ju inte direkt kännd för att planera saker i god tid.........Men det brukar lösa sig.

Ja tillslut hade vi packat bilen och nu skulle vi bara få in ungarna. Och då, just DÅ ramlar Emil och slår huvudet i asfalten och blodet bara sprutar. Jag står och håller handen under såret och innan Nicke fått fram något papper så är handen full av blod. Jag började tro att det inte skulle bli något midsommarfirande i Morgongåva, utan en kväll/natt på Astrid Lindgrens i stället. Bar upp pojken igen och försökte se i allt blod hur det såg ut, men såg absolut ingenting för allt blod som bara rann överallt. Så jag ställde honom i duschen och tvättade honom ren och förväntade mig det värsta. Fick tvätta håret två gånger innan jag fått bort blodet och då stod jag där lite förvånad, för allt detta blod kom ur ett litet litet hål. Förmodligen hade han landat rakt på en vass liten sten som spräckt ett blodkärl. Tejpade ihop såret med lite steri-strip och sen vare det iväg ner till bilen igen.
Ja klockan han bli 19.30 innan vi kom iväg, så några midsommar köer var det inte tal om. Ja lite mer bilar än vanligt var det ju men mer än så var det inte.

Det blev en sen kväll för ungarna, ja klockan var nog över 23.00 innan Emil somnade.
Man hade ju hoppats på att barnen skulle sova riktigt länge på morgonen, men det gjorde de ju INTE. Nä klockan 6.30 tyckte de att det var lagom att gå upp. Hade lite huvudvärk redan när jag vaknade men tänkte inte så mycket på det utan trodde att det var kroppen som behövde kaffe.

Vi käkade frukost och en efter en vaknade till liv och kom och gjorde oss sällskap. När alla ätit så var det dags att börja få fasom på midsommar firandet. För männen innebar det att knäcka en varsin öl men jag nöjde mig med att ta en dusch!!!! Hehe ja hade det inte varit för den begynnande huvudvärken så hade även jag tagit mig en pilsner och så här i efterhand så kanske det hade varit bra, ja vad vet jag.

Potatis skulle skrubbas, midsommarstången kläs, nubben skulle på kylning.
Barnen var så trötta redan vid 10-tiden så det var inget annat att göra än att söva dem, och länge och väl sov de, och de vaknade lagom tills sill-lunchen var serverad, som vi åt utomhus.
Kännde att huvudvärken började hammra mer och mer så jag avstod både nubbe och pilsner, men njöt av den goda lunchen som jag åt både för snabbt och för mycket av. 
När lunchen var avklarad då dundrade huvudvärken på ännu mera så jag tog mig två alvedon och smet iväg för att vila lite, och hoppades på bättring.
Så när det var dags för kaffe, tårta och jordgubbar så tog jag mig upp igen och fikade lite. Men det var också det sista jag gjorde denna midsommarafton, för sen tog huvudvärken över och golvade mig fullständigt och det var inget annat att göra än att lägga sig. När jag tittade känndes det som om ögonen skulle trilla ut och när jag blundade var det som om ögonhålorna var för små, så hur jag än gjorde så var det pest. Och hela tiden var det något som hammrade ilsket ovanfär mitt vänstra öga. Ja så det var den midsommar aftonen det, inte så värst kul men heller inte så mycket att göra åt.
Nicke kom in till mig på kvällskvisten och gav mig lite grillad hallomi och ett glas av världens godaste mjölk så att jag fick något i magen.
Ja natten gick och sömnen kom.

Klockan 6.30 tyckte ungarna att det var dags att vakna, och jag vågade knappt känna efter hur jag mådde. Nä jag var inte helt hundra men bra mycket bättre än kvällen innan, ja om man säger som så så kunde jag i alla fall stå på benen så det var bara att kliva upp och fixa frukost till barnen och kaffe till mig. Och en efter en vaknar resten av huset, eller ska jag säga husen eftersom det är två, till och kom och gjorde mig sällskap. Och ingen verkade ha firat allt för hårt vad jag kunde se.

Jag och Nicke lämnade kvar barnen och åkte iväg till Karlssons och shopade lite, och så tog vi en sväng till Heby och köpte dagsfärska jordgubbar.
När vi var tillbaka igen var det dags för att tända grillen och grilla lite korvar till lunch.
Eftermiddagen bestod av att slappa och njuta av solen som tittade fram då och då och njuta av dofterna som kom från de tre laxarna som min pappa, mamma och farbror Erik höll på att röka till middag.
Och när den väl var fördig rökt så avnjöts den tillsammans med färskpotatis och romsås och sköljdes ner med ett förtjusande vitt vin som slank ner oroväckande lätt!!!!!
Och till efterrätt så blev det förståss jordgubbar och vaniljglass....mums!

Och sen blev vi sittandes kvar vid köksbordet drickandes det ena glaset vin efter det andra, ja nu kan jag ju bara tala för mig själv, men jag fick i mig både ett och tre och fem glas vin och blev allt pratigare och fnissigare. Fast värre än så blev det inte och jag tog mitt förnuft till fånga och bytte ut vinet mot vatten och sen var det hopp i säng.

Och tänk, idag sov mina barn till 8.30......vilken härlig överraskning. Och när jag klev upp så var kaffet klart och alla andra uppe. Och lite förvånad var jag över att jag faktiskt inte var bakis, hade faktiskt väntat mig ett visst illamående och en viss huvudvärk, men det uteblev. Och det är inte jag lessen över.
Vädret var så fint att de flesta åt frukost ute i trädgården men jag insåg att det bara skulle bli jobbigt med barnen så vi åt inne och gick ut sen. Så kaffet tog jag i solen, och där i solen blev jag sittande, för det var såååå skönt. Och hela förtmiddagen bara susade iväg och vips var det dags att ge barnen något att äta och sen få dom att sova en stund.
Medan de sov så gjorde vi i ordning lunch till oss andra, skrubba mer potatis och plocka fram resterna av den varmrökta laxen. Och Gry vaknade lagom tills det var dags att äta så hon fick sig en andra lunch och var inte ett dugg lessen över det.

Till kaffet åt vi jordgubbar och vanilj kräm (vispad grädde blandad med vaniljsås), själv skippade jag krämen och skottade i mig de smultron söta dagsfärska jordgubbarna.

Sen började det vara hög tid för oss att tänka på refrängen, och säga hejdå till alla som vi tillbringat helgen tillsammans med. En härlig midsommarhelg om man bortser från min huvudvärk, med fint väder, trevligt sällskap och med massor utav god mat och dryck. Och en hel nöjd Emil som fått vara med i ladugården och mjölkat korna.

Väl hemma så blev det pizza och kebabrulle till middag då ingen orkade laga någon mat. Och nu ska jag bara njuta av vetskapen av att jag INTE ska upp till jobbet i morgon.....för jag har SEMESTER.

Sommarlov

Nu har jag jobbat klart för ett tag och ska ha lite semester och ledigt. Ja så lite är det ju inte, för totalt så ska jag ju vara ledig 8 veckor.

Och så fort Nicke kommer hem så bär det av till Morgongåva där vi ska spendera midsommar helgen, ska bli kanon kalas.

Så då får jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar helg med massor av små grodor och en och annan snaps.

GRATTIS

Ännu ett gossebarn har fötts till världen i dag!!!!!!
Denna gång var det Sofie som stod för den fantastiska prestationen. Bra jobbat och ett jätte stort grattis till dig och din familj.

En sen kväll

Går kvällen blev liiite för sen med liiite för mycket vin!!!!! Ack jag kännde mig lite matt och svag i morse, men det var bara att bita ihop och inse att man är ju inte som förr längre. Nu var det ju inget sjöslag att tala om igår kväll utan det var en lugn och sansad kväll tillsammans med styrelsen på skolan. Terminens sista styrelsemöte avslutade vi med lite jordgubbar och vin och så fick vi alla en zinkbalja fylld av färska örter att konka hem, jätte fint och framförallt så kommer det att bli jätte gott.
Ja man behöver inte så mycket för att känna sig lite matt dagen efter, 3-4 glas vin räcker!

Idag när jag lunchade med min chef så väste hon till mig att våran bemanningsassistent ska sluta efter sommaren och att hon vill att jag ska söka tjänsten. Ja det känns ju väldigt smickrande kan jag ju säga. Och skulle jag få den så är det farväl till alla kvällar och helger på jobbet, och bye bye till alla storhelgen. Och då så kan jag ALLTID terrorisera min släkt och familj på julen och midsommar....och alla helger. Ja jag är ju direkt korkad om jag inte söker tjänsten!

Ren soffa.

ÄNTLIGEN har vi fått ändan ur vagnen och tvätta våra soffor, och jag kan lova att de inte var de fräschaste jag sett!!!!!!
Ja när man vänt på alla kuddar för att gömma fläckar och när man vänder tillbaka och letar efter sidan som är minst fläckig och framförallt när soffan börjar lukta som en gammal uteliggare, ja då är det dags att göra något åt saken. Och jag kan inte begripa att det ska vara så svårt att komma till skott att göra något som är så enkelt. Det är ju bara att klä av den och sticka ner till tvättstugan. Ja och idag så slog vi alltså till, och medans maskinerna jobbade på så gick vi till lekparken och njöt av solen.
Och nu så har vi så rena och fina soffor som luktar alldeles ljuvligt.

Hämta pojken

Maarit ringde vid 8-tiden och undrade om vi vaknat, och det var just att vi klivit upp ur sängen. Hon undrade om jag kunde vara inne i stan till klockan 10.00, och det trodde jag väl inte skulle vara några problem.
In i duschen och käka frukost och sen iväg, ja jag hade varit i tid om det inte var för att den där JÄVLA bussen gick för tidigt. Men i stället så fick jag ta till plan B och åka via sollentunastation och ta pendeln, och jag blev inte så sen.

Emil och Maarit stod uppe vid Klarabergsviadukten och väntade på mig och min son blev så glad när han såg mig komma upp för rulltrappan så att han höll på att hoppa ur skinnet.
Vi gick en sväng till Maarits bokaffär och köpte lite fler Jordgubbar och rabarber böcker som ska bli fröken pressenter på div avdelningar på dagis. Sen gick vi till godisaffären och Emil fick plocka ihop sitt eget lördagsgodis.
När vi ändå var inne i stan så gick vi till Rum för barn så Emil fick leka lite innan det var dags för lunch. Vi hade tänkt att äta på Kulturhuset, men på Café Panorama så fanns det inget som Emil ville ha och Teaterbaren hade inte öppnat, så det fick bli Mc donalds, och det var ju inte Emil så värst lessen över.
Sen tog vi en tur ner till Hötorgshallen och kollade in lite fula fiskar och stora krabbor och hummrar, ja lyckan var ju fullkommlig. Och Maarit köpte en varsin flaska mumin läskeblask till barnen, och Emil blev överförtjust och minndes hur han druckit det i finland förra sommaren. Ja det var ju en av höjdpunkterna om sommaren när man själv var liten, läskeblasken som fanns i finland men då var Kalle Anka läsk. Ja sånna smarriga saker växer minsann inte på träd här i Sverige. Och nybakta karelska piroger fanns det för 10 kr st, fast jag köpte inge vilket jag ångrar lite nu.......

Sen var det dags för ett som vanligt hjärtslitende farväl mellan Emil och Maarit, han blir såååå lessen att det värker i mitt mamma hjärta.
Men vad kul han har haft, de hade gått tillbaka till basänglekparken och efter att de ätit middag hade de gått ner till sjön och matat andungarna med kex, och sen hade de gosat ner sig i sängen och kollat på tv och då hade Emil lyckligt sagt myspys och sen somnat.

Ja det var en slagen hjälte jag fick med mig hem och på bussen hem kroknade han totalt och rörde inte en min när jag körde hem honom från bussen i regnet, drog upp en handuk över ansikter så att det inte skulle regna allt för mycket där.

Och hemma var det välstädat och snyggt, och Gry blev glad när hennes mamma och storebror kom hem, fast det var ju lite trist att brorsan skulle sova när hon ville busa och leka med honom.
Och en fyra barns familj har varit här i dag och tittat på lägenheten och Gry hade tyckt att det var ganska kul att det kom lite barn och hälsade på mitt i allt städande. Och eftersom det är lite tråk väder där ute så skulle det ju passa väldigt bra att börja packa ner lite av sitt hem, ja för det finns ju ganska mycket som man kan packa ner som man inte skulle sakna direkt...........

En dag hos Maarit

Idag har jag och barnen varit lediga. Så när vi var klara med morgonbestyren så där vid 9-tiden så stack vi iväg till Maarit. Tog bussen in till stan och så bytte vi till tunnelbana, och så promenerade vi från Abrahamsberg. Mina små bebisar har blivit så stora, det är inga problem att ta sig någonstans med dom kommunalt nu mera trotts att man bara har en vagn. De sitter snyggt och prydligt, kliver av och på som man ska, står stilla och väntar när man ska och gör oftast som man säger.

Väl framme hos Maarit blev det stort puss och kram kalas, man skulle kunna tro att barnen inte sett henne på evigheter. Och när man tittar på henne numera så är det precis som om hon smälter, för varje gång man ser henne så blir hon bara mindre och mindre. Så himmla häftigt. Och hennes fötter ska man inte ens tala om, det ser ut som om det är någon annans fötter. En smal liten fot med långa smala tår......det har hon ALDRIG haft förut. Jag tror att någon har varit och bytt ut hennes små runda knubbiga fossingar någon mörk natt när hon sovit som en stock.

Och hemma hos moster Maarit får man ju göra lite som man vill, så det blev lunch i hennes soffa/säng.



Sen stack vi i väg till hennes super roliga lekpark med bassäng.
Fast jag tror nog att Emil tyckte att det var lite väl kallt att ränna runt i badbrallor!!!!!!!!



Fast det gick ju alldeles utmärkt att leka vattenlek även med kläderna på.

     

Och Maarit var med och lekte hon med.

     

Sen var det fika som gällde.





När vi lekt klart med vattnet så gick vi på en lekparks-turné.



Och när Nicke jobbat klart så sammanstrålade han med oss och så gick vi allihopa och fikade mellis på ett café i Abrahamsberg.
Sen åkte jag, Nicke och Gry hem och Emil stannade kvar hemma hos Maarit. Han ringde henne själv igår och frågade om han fick komma och sova över, för han ville vara själv med henne. Och eftersom hon är en moster/syster i världsklass så fick han ju det.
Ja mina barn är lyckligt lottade som har en hel stack med mostrar i världsklass.

Pizza till middag

Emil la in ett önskemål om att få pizza till middag. Och när jag talade om det för hans far så var han inte sen på att haka på den idén. Så Nicke köper med sig Pizza på väg hem från jobbet, och själv lutar jag mig tillbaka och slipper tänka på att laga mat.

Vi bygger koja.

Kreativiteten är på hög nivå och vi har byggt oss en fler rums koja.






Gry är måttligt road!!!!!!



Men ganska gullig med sin surläpp.......

Dagens konstverk

Idag när jag hämtade barnen på dagis så fanns det två konstverk i Grys hylla att ta med hem.



Och det är ju så rart att det inte är klokt. Ganska gulliga ungar har man ju!

Det börjar närma sig semester och ledighet för mig och barnen, bara nästa vecka kvar.
Och till fröknarna på dagis har vi köpt en liten glad-sommar-pressent.



Gissa om den är full av smarriga sommriga recept på gosaker? Ja det var en så bra pressent att den blev plankad rakt av på andra avdelningar. Ja jag är så full av bra ideér att det är ju inte klokt....hehe

Regn

Äntligen kom det lite regn även här hos oss, fast det behövs nog bra mycket mera. Men några droppar har det kommit i alla fall idag. Det har varit så torrt och varmt här så att gräsmattorna är alldeles bruna redan, och flera gånger om dagen de senaste dagarna har man hört hur brandbilarna ryckt ut. Visst jag älskar sol och värme och har det gärna så, men naturen blir ju så mycket trevligare om det skvätter lite på den då och då.

Jag och Gry är inte riktigt krya idag. Gry är lite febrig och har grönt tjockt snor högt och lågt, själv har jag ont i halsen och skallen värker. Jag och Gry somnade vid 10 i morse och sov till kl 12.30, ganska skönt om jag får säga det själv.
Nu så ska jag försöka få lite ordning på tillvaron och så ska vi ta oss ner på apoteket och inhandla div nödvändigheter mot förkylning.

Himmlen börjar se blå ut igen där ute så då ska vi nog slippa bli regnblöta.

Fotbollsyra

Ja nu är det alltså dags för fotbollen att dra igång. Jag är väl inte jätte mycket för det själv, men det är svårt att låta bli att ryckas med. Och just nu i skrivande stund så spelar Sverige mot Grekland och det går riktigt bra för Sverige. Rätt vad det var så släppte det och de satte två mål ganska tätt, och då märkte man om inte annat vad många det var som kollade. För hela huset stod och skakade känndes det som och busvisslinga och jubel ekade över hela Edsberg. Så ja lite kul är det.

Själv håller jag nog på att bli förkyld....behöver nog lite kuckelimuck........

Årets första dopp.

Medans vi städade klart och stökade undan lunchbestyren med mat och vila, så hade det mulöna dragit förbi och åter igen var det klarblå himmel och högsommar varmt. Så det var bara att återgå till plan A och ta en promenad ner till sjön. Och 50% av familjen tog årets första dopp, till de 50% hörde INTE jag.....och inte Nicke heller! Ja vi är ju som bekant hopplösa badkrukor, men i år ska jag i alla fall försöka bada liiite mer än förra året. Ja det lär ju inte bli så svårt för det räcker faktiskt med att jag badar en endaste gång i sommar så har jag badat mer än förra sommaren.

Ja barnen är lite mer badvilliga i alla fall, och trotts att Emil är lite badkruka så kom även han i vattnet. Gry däremot bara gick rakt ut...och själv fick jag springa efter och fiska upp henne igen. Och det är nog runt 20 grader redan i Rösjön så det var inte ett dugg plågsamt att springa efter henne.

Vi hade en jätte mysig eftermiddag med bad, fika, mys, bus och glass. På vägen hem ville jag och Nicke stanna på Krutan och käka middag och ta en pilsner. Men Emil röstade ner oss och ville gå hem och äta spahetti och köttfärssås....Ja det är en förnuftig pojke vi har som tänker på sin mor och fars ekonomi. Så det var bara att gå hem och göra spagetti och köttfärssås.


Städdag

I morse så var det två muntergökar som tyckte att vi skulle gå upp vid 6-tiden....Gäsp! Men det var väl bara att kliva upp och tänka att det bådar ju gott för morgondagen att de inte vänt på dygnet för mycket under helgen.
Upp och göra frukost och sen satte vi igång att städa. Fördelen med att börja med sånna spektakel så tidigt är ju att klockan är just ingenting när man är klar.
Nicke åkte iväg en vända till Maarit för att hämta flyttkartonger så nu kan vi börja packa ner sånt vi ändå inte behöver, typ rensa skrubben!!!!!!!

Min plan från början var att vi skulle ta en promenad till sjön för att leka lite vid vattnet efter att vi ätit lunch, men nu verkar det mulna på och kanske det t.o.m blir lite regn så det blir till att fiska fram en plan B. Ut och plaska i pölar kanske!!!!!

Saker som räknas.


1. Räkna upp världens fem rikaste män.
2. Räkna upp fem vinnare av Heisman trofe'n.
3. Räkna upp dom fem sista Fröken Sverige vinnarna.
4. Räkna upp 10 personer som vunnit Nobelpriset.
5. Räkna upp dom sex sista som vunnit Oscars för bästa aktör eller aktris.
6. Räkna upp dom tio senaste vinnarna av WM i hockey.


Hur gick det?
Poängen är att få av oss minns gårdagens rubriker.
Dessa är inte andraklassens pristagare. Dom är dom absolut bästa i sin gren. Men applåderna dör. Utmärkelserna uteblir. Deras gärningar glöms bort. Diplomen begravs med sina innehavare.


Här kommer en frågerunda till. Få se hur du klarar den:
1. Nämn några lärare som hjälpte dig under din skolgång.
2. Nämn tre personer som stöttat dig igenom svåra tider.
3. Nämn fem personer som lärt dig något värdefullt.
4. Nämn några som fått dig att känna dig speciell.
5. Nämn fem personer som du gärna umgås med.

Lättare?
Sensmoral: Dom människor som gör ditt liv värt att leva är inte dom med mest pengar, mest utmärkelser eller mest berömmelse.
Det är dom som bryr sig som räknas.

Skicka detta vidare till dom som gjort ditt liv minnesvärt.
Bekymra dig inte om att världen ska gå under idag.
Det är redan imorgon i Australien
( Charles Schultz, skaparen av Snobben )

Smaka på Stockholm.

I helgen så var det dags för en av sommarens höjdpumkter, det som en gång hette Restaurangernas dag men som sedan några år tillbaka heter Smaka på Stockholm. Och vädret kunde ju inte varit bättre, för nu har vi ju riktig högsommar värme med gassande sol och temperaturer över 25 grader. Det var ju inte utan att man undrade hur det skulle vara att gå på stan idag när det redan 9.00 i morse var 20 grader varmt ute. Men dert blev inte olidligt på något sätt, visst det var varmt och hamnade man mot en husvägg där det var lä så var det olidligt nästan, men i övrigt så fläktade det ganska bra och var jätte skönt. Och stundvis så var det så man undrade om det var dumt att man inte hade någon tröja eller filt med till barnen. Så med andra ord så var det en helt perfekt dag.

Vi var inte kvar så länge i Kungsan då det inte är så smidigt att ta sig fram med barnvagnar i folkmassan. Men vi gick en sväng och fick lite gott att äta. Och framförallt så fick vi oss en KARTONG med chokladkola från Ryfors konfektyrer i Mullsjö, och eftersom vi köpte en hel kartong så fick vi 100 kr rabatt....mums vad här ska ätas kola!
Och när vi inhandlat det vi skulle ha så gick vi ut en sväng på Skeppskolmen där barnen fick springa av sig. Vi gick runt ön och kollade på båtarna och njöt av sommar Stockholm, och det är ju helt otroligt vilken vacker stad det är.
Och på väg därifrån så blev det en avstickare in på H&M för att inhandla lite söta trosor till Gry innan vi for hem. Och när vi väl kom herm så hade hela dagen i stort sett gått och det var hög tid för middag. Och i den stekheta värmaen så var vi inte så värst sugna på att varken laga eller äta varm mat, så det fick bli rostbiff och potatissallad.

Och när barnen somnat, vilket de gjorde helt ovaggade, så satte vi oss på balkongen och njöt av det sista som var kvar av kvälls solen med ett glas vin i handen.

Nationaldagen

Ja det är kul att se att även i sverige har nationaldagen blivit någonting att fira. Länge har den ju bara passerat obemärkt förbi, men sedan det blev en allmän helgdag så har det blivit livat värre.
Här i Sollentuna är det stort firande i slottsparken med diverse uppträdanden och underhållning av olika slag och olika kvalitet, och framförallt jätte mycket folk. Och det blir mer och mer för varje år.

Innan vi gick till parken så var vi hos Enbrands och käkade sill lunch med tillhörande nubbe, mycket gott och fantastiskt trevligt. Efter att ha ätit efterrätt som bestod a vaniljglass och jordgubbar så promenerade vi till parken och mötte upp familjen Lingemark och fick se lilla Oliver för första gången. En bedårande liten krabat som var väldigt lik sina bröder, så söt att man bara ville äta upp honom. Vi fikade och pratade och där i mellan sprang vi efter barnen

När vi kom hem så var barnen så skitiga att de åkte direkt i badkaret för att skrubbas innan de fick middag. Men så värst mycket mat fick vi ju inte i dom efter eftermiddagens allt fikande. Och när det var dags att sova så tog det inte många sekunder för någon av dom att slockna. Ja Emil tuppade av redan i soffan naken när jag läste för honom, och han rörde inte en min då jag tog på honom pyamasen och bar in honm i hans säng. Ja en heldag ute i solen tar hårt, och det är inte utan att jag själv känner mig ganska seg.

Sommarkväll

Det kan knappast bli bättre än när man får sitta på balkongen en ljum sommar kväll och lyssna på svalorna och dricka ett glas vin, bara luta sig tillbaka och njuta och se hur himmlen sakta byter färg från blå till rosa.

Så otroligt snäll.

Världen ska vara väldigt tacksam över att det finns så otroligt snälla människor som jag. Ja jag är så snäll att det inte är riktigt klokt. Trotts att jag egentligen skulle ha slutat kl 15.00 idag så stannade jag till 16.30 så att min kollega för en gång skull fick gå hem tidigare. Så hela förmiddagen jobbade jag med väntelistan för allt vad tygen höll och lyckades väl beta undan litegrann, och vid 13.00 skickade jag hem min kollega så att hon kunde gå på 50-års kalas. och där stod jag ensam med kassan och alla ankomst registreringer och tänkte att va fan det får gå som det går. Och vad är det värsta som kan hända?????? Ja inte rasar sjukhuset ihop om jag gör något fel i alla fall.
Eftermiddagen blev väldigt lugn och stillsam, snudd på långtråkig. Och vid 15.40 hade sista patienten kommit och var registrerad och klar så då var det bara för mig att packa ihop och stänga. När kassan var räknad och inlämnad så fick jag en stund över för vänmtelistan och hann med att sortera upp lite doktorer,nu ska jag bara hitta lite lämpliga patienter till dom.

Trött mössa

Idag är det en såndär dag då man bara är trött och undrar varför man alls klev upp ur sängen i morse.
Nja fast i morse så var det ju en kanon start på dagen, måste ha säckat ihop någonstans under dagen.
Morgonen gick så där otroligt smidigt, onget bråk och tjafs och allt bara föll på plats där det skulle. Så Nicke och barnen var färdiga att gå samtidigt som jag i morse, och de brukar komma iväg tidigast en kvart efter mig i vanliga fall. Så vi hade sällskap hela familjen och de vinkade av mig vid bussen, som jag visserligen fick springa till.

Men sen blev allt bara tungjobbat och jag körde fast ideligen och visste varken ut eller in tillslut och kom ingenstans. Och nu är jag så trött och slutkörd i skallen att hälften vore nog. Hoppas verkligen att morgondagen känns lite lättare men jag är tveksam. För jag mitt PUCKO har vid ett svagt ögonblick lovat att jobba till 16.30 i morgon och efter 14.00 är jag dessutom ensam. Känns upplyftande just nu!

Dyra droppar

Nicke luskade reda på vad champagnen vi drack i helgen kostade, och då den inte ens finns som beställnings vara på systemet så fick han ju söka en stund innan han fann den. Men slutligen så hittade han det han letade efter och undrade om vi inte skulle ha sålt den i stället!!!! hahaha
Den  går nämnligen lös på 543.32.....EURO. Ja det är ju som hittat, jag tror vi tar en låda eller två av den sorten!!!!!!

Full rulle

Tiden rinner iväg och dagarna bara susar förbi känns det som. Det har varit fullt upp här från tidig morgon till sena kvällen med jobb, föräldrarådsmöte, styrelsemöte och lite dutt med de jag bor ihop med!

Idag har de varit och besiktat våran lägenhet, och det verkade ju ha gått bra......Ja för jag förutsätter att de hade lämnat någon liten notis om det hade funnits något att anmärka på. Så det är väl bara att flytta ut och se glad ut!!!!!!

Och Nicke var ju verkligen dagens hjälte igår kväll och städade och gjorde fint medans jag var på möte, och idag han han inte mer än innanför dörren innan jag var tvungen att rusa iväg på nästa möte. Fast idag var jag tillbaka hemma innan det var dags för barnen att sova, och medans jag nattade barnen så röjde Nicke så det är fortfarande städat och fint här. Vilken karl jag har!

Som en ny människa

Vilken underbar helg! Så härligt vi har haft det, vart enda minut har man bara velat suga tag i och hålla kvar en stund till. Ja det här var helt klart den bästa pressent jag någonsin har gett bort i alla fall.

Maarit kom hit igår (lördag) vid 10.30 tiden och så fort vi kommit i ordning och hade packat ner det vi skulle ha med så stack vi iväg. Vi började med att bara pusta ut över en lunch på kinesen på tu man hand i lugn och ro innan vi gick till hotellet och checkade in.
Och när vi kommer upp till vårat rum så möts vi av en väldigt glad överraskning, det är inte bara ett hotell rum vi ska bo i uten i en svit. Ja det kunde ju ha börjat sämre om man säger så. Vi hinner slå oss ner en liten stund och bara njuta av tystnaden ett tag innan det var dags för oss att infinna oss på Hälsobadet. Där visste vi inte riktigt vad vi hade att vänta oss då jag köpt ett spa-paket där de bara beskrev de olika behandlingarna kort. Men även här blev vi ju glatt överraskade.
Vi började med ett ljuvligt doftande kur-bad i jaccuzzin i skenet av levandeljus och avkopplande musik i bakgrunden. Sen var det bara att lägga sig bekvämt på massagebänken där rygg, nacke och axlar fick sig en rejäl omgång med härlig massage, och länge höll de på. Sen fick vi vända på steken och få oss en ansiktsbehandling och ansikts massage. När det var klart så ville man just inte kliva upp och gå därifrån, man var så avslappnad och behaglig i hela kroppen. Satt och mös i våra badrockar på relaxavdelninge en stund efteråt innan vi gick ock bytte om och gick tillbaka till vårat rum.
Väl inne på rummet så öppnade vi en flaska champagne som vi tagit med oss. En flaska i 1000 kr klassen som Nicke en gång fått när han slutat på ett jobb och som han sparat i alla dessa år i väntan på det rätta tillfället. Och just nu infann sig det absolut rätta tillfället och det var dags att dricka upp den, och givetvis hade vi ställt den på kylning innan vi gick iväg, så när vi kom tillbaka var den alldeles perfekt.Och vi var båda rörande överrens om att det var det absolut godaste vi någonsin druckit. Ja den drycken blir svår att slå.
Och just som vi fyllt våra glas och lutade oss tillbaka och njöt av denna otroliga dryck så knackade det på dörren. Något förvånade så tittade vi undrande på varandra och Nicke gick och öppna, och in kommer en kvinna med en bricka fylld med jordgubbar, choklad och vindruvor och till det hade hon lite mousserande vin. Vinet ställde vi åt sidan men resten kunde ju inte ha kommit mera lägligt, och ja det smakade riktigt bra till våran champagne.

Klockan 19.00 hade vi ett bord bokat restaurangen för en tre rättersmiddag som var så otroligt god och väldigt annorlunda. Man skulle lugnt kunna kalla det cross-kitchen. Till förrät var det sill-bruchetta med choklad-balsamvinäger. Ja jo jag rynkade lite på näsan till en början men slutade genast med det när jag smakat första tuggan, så otroligt gott och de olika smakerna blandades perfekt i munnen.
Varmrätten bestod av fläskfilé på en bädd av rattatouille som var uppvispad med lite bearnaise sås och spettsad med chili, och allt toppat med kräftstjärtar och en morots timbal till det. Även det så otroligt gott med många olika smaker som gifte sig så fint i min mun, och till detta så delade vi på en flaska rött vin.
Och till efterrätt så var det kaffe-pannscotta med annanas sorbet, och jag tog en kaffe och Nicke tog en irish coffee till det. Och när efterrätten var slut så var vi så proppmätta att det var inte riktigt klokt.

Och hur vi spenderade resten av kvällen och natten tänker jag inte gå in på här.
I morse så avslutade vårat besök med en dignande frukost buffé som innehöll allt som man kan tänkas önska sig till frukost.

Sen var det bara att återgå till verkligheten och åka hem, och när vi kliver av bussen så står där Maarit, Emil och Gry och väntar på oss och blir så glada över att se oss. Vi var ute en liten stund i det fina vädret innan vi gick in för att göra lite lunch till barnen. Och när de ätit och Gry sovit en liten stund så åkta vi till Stinsen för att låte Emil göra ett besök hos frisören. Ny klippt och stilig så åker vi iväg hela högen till Vaxholm för att äta årets första mjukglass och njuta av denna högsommar värme som infunnit sig över Stockholm. Så tivolivåfflor till alla som orkade äta, och vem orkar inte det?????? Strosade runt där lite och kollade på båtar och mororcyklar och bara njöt i största allmänhet.

Och i Bromma när vi skjutsade hem Maarit så bjöd hon oss på middag på grillen, om än en lite stökig middag med lågt blodsocker hos var och varannan och trötta barn, men innan vi åkte så var vi alla mätta.
Och väl hemma så var det  bara att ställa barnen i duschen och sen stoppa dom i säng.
Och själv känner man sig som en dö sill nu och undrarar vart helger redan tagit vägen, ja tiden går fort när man har roligt och i morgon väntar en ny vecka med nya utmaningar.

RSS 2.0