Valborg

Än så länge ser det hoppfullt ut för att komma iväg för att se på brasan, inget regn än så länge. Det har varit en fantastisk vårdag idag med ca +20 grader och sol blandat med moln. Men de har tyvärr lovat regn nu till kvällen, men med lite tur så börjar det inte skvätta förrän efter brasan. Så jag håller både tummar och tår att det blir så, för Gry är så vansinngt spänd av förväntan och vill gå och se brasan.

Födelsedagspressent

Idag har jag inhandlat en födelsedagspressent. Till mig från Nicke! Visst ligger romantiken på topp hehe. Vi är väl helt enkelt lite praktiskt lagda. Jag går och handlar det jag vill ha och Nicke betalar. Och på så vis blir alla nöjda. Ett jätte fint armband blev det.

GRATTIS!

Stoooort grattis till min storasyster som fått nytt jobb. Av 113 sökande så valde det ut just henne, ja det är bara att korka upp champagnen och fira.

Svaret

Jag visste väl att det var något lurt med att va en glad skit. Man blir tjock av att skratta, undra på att jag har muffinsmidja. Läs själv på Aftonbladet!

Härlig helg

Tänk vilken härlig helg vi haft. Jag önskar att alla helger alltid var som den vi just la bakom oss, bara mys och pys och roligheter.

Var och köpte en cykel till Emil i söndags, och en ny hjälm. Och så fick det bli en kickbike också när vi ändå höll på. Sen blev det även nya springskor till båda trollen. När alla inköp var klara så for vi till Angarn för att uppvakta Isak som fyllde 4-år. Där fick barnern pröva både springskor, cyklar och kickbiken. Ja för givetvis så hade vi stuvat in även Grys cykel.

Massor utav gott fika bjöds det på och vi åkte inte hem förrän vi fått lite mat i oss.

Ja som sagt, alla helger borde varia som den som just va, underbart härliga.

Underbar dag

Vilken underbar dag jag har haft, och den är långt ifrån slut än.
Den började ganska tidigt med att Emil kom insmygande i sovrummet och talade om att jag fyller år, i samma veva så får jag en stor blöt snorpuss av Gry, och Nicke sjunger Vad är det för en dag med raspig morgonröst.

Jag och barnen går upp och har lite morgon mys i soffan innan vi gör frukost, Nicke blir kvar i sängen för han mår inte helt bra när han vakna. Strax före 9.00 sticker jag iväg, utrustad med en ikea kasse och fickan full av pengar, till klädbytardag. Mycket folk och ännu mera kläder fanns det där. Och jag fick fort ihop en full ikeakasse med kläder, ett StarWars lego och en Skrållandocka för 830 kr!

Hem och äta lunch, och sen skulle Emil iväg på kalas. Jag och Gry packar väskan och åker till badhuset. Där var det plumsiplask för hela slanten i ett par timmar innan vi promenerade hem i vårsolen.

Nu ska vi komma på en lämplig restaurang som ska få laga middag till oss.

Blommogram

Idag har jag fått mitt livs första (tror jag) blommogram. En bukett med jätte fina rosor och annat vad de nu kan heta som min mamma och pappa skickat till mig. Jätte glad blev jag.

Och i morgon är det dags för terminens klädbytardag, och jag har just varit och lämnat in det jag ska sälja. Mycket fanns det och mer fylldes det på. Så där ska jag stå i morgon kl 9.00 och hänga på låset och fylla på barnens garderober.


Mumsiga paprikor

Gjorde fyllda paprikor till middag idag och det var så galet gott. Barnen skrapade rent och maken såg mätt och belåten ut. Enkelt och gott!
Gjorde en köttfärsröra av, givetvis köttfärs, kidneybönor, rödlök, krossade tomater med chili, vitlök och kryddor. Fyllde röda paprikahalvor med så mycket det bara fick plats och toppade med riven ost. Och sen fick det stå i ugnen i 20 minuter. Till det stekte jag haloumi och gjorde en sallad. Det slank ju ner.

Livstecken!

Fick ett riktigt rart samtal från en vän idag. Hon undrade hur det var, om det hänt något, för jag har inte bloggat på flera dagar!!!!!! Nej det har inte hänt något, det blev en lite ofrivillig bloggpaus bara. Har så galet mycket omkring mig just nu så jag har varken haft ork eller inspiration att skriva på kvällarna, för då har jag mest bara rasat ihop, antingen när jag nattat barn, eller i soffan eller tagit en bok som sällskap och vält omkull i sängen.

Fast i helgen så struntade jag i att ägna min ledighet till att vila och sova ut. Istället åkte jag och gjorde stan med "tjejerna från förr" Eller ja de flesta bröt upp efter att vi ätit av olika anledningar så som jobb och ammning av bebis osv. Och kvar var jag och Katja vilket inte alls är någon bra kombination om man vill hem tidigt. Och planen att hinna med sista 607 som går 23.50 sprack med råge. Vid 02.30 kom jag inramlande och snubblade rakt ner i Grys säng efter att ha tömt kylen på mjölk. Och jag var inte tarzan när jag vaknade och jag blev inte tarzan på hela dagen. Men jag var ute i vårsolen och lekte med mina barn precis som jag hade lovat.

Riktigt kul var det men det känns ganska fint att det inte händer så ofta =)

Förvirrad!

Andas in andas ut, andas in andas ut...... Så nu har jag syresatt min hjärna lite. Skulle just rusa iväg på styrelsemöte, och tack och lov skulle jag skriva ut kallelsen först och då ser jag att det är något som inte stämmer. 15 april! Min första tanke är att faaan har jag suttit hela dagen på jobbet och skrivit fel datum? Och sen ser jag att det står torsdag. Hmmm, vad jag vet (vilket är ganska mycket) så är det i alla fall inte torsdag i dag. Men jag går in i köket och stämme av med Nicke och frågar för säkerhets skull vad det är för dag. Och han bekräftar det jag redan visste, att det är onsdag. Så det var väl förväl att jag glömde kallelsen på jobbet och var tvungen att skriva ut den på nytt. Annars så hade jag stuckit i väg och undrat vart alla andra höll hus.


Mycket nu

Det känns som att det är lite körigt nu. Mycket som ska göras och många drar i mig samtidigt. Fullt upp på jobbet och det är verkligen inte mindre på min fritid. Vill bara få lite andrum så att jag hinner andas.

Bokcirkeln

Igår var det åter igen dags för oss systrar att ses över en middag och diskutera en bok som vi läst. Vi var på restaurang Rodizio som ligger på Upplandsgatan. Och trotts att restaurangen var mer eller mindre sågad i Allt om Stockholm, så bestämde vi oss för att prova. Och idag är jag glad för att vi gjorde det. För restaurangen levde verkligen inte upp till de katastrofala ressentionerna som folk lämnat. Vi fick alldeles utmärkt service och maten var jätte god. Koceptet var jätte bra, man hämtade sallad och andra tillbehör i en buffé, där fanns även en jätte god fiskgryta. Och sen kom de och serverade nygrillat kött. Först kom det en alldeles fantastisk choritzo, sen var det dags för kalv, biff, fläskkarré och slutligen kyckling med mozzarella som var inlindad i bacon. När man gått igenom alla köttsorter så fick man backa på det man ville, vi tog en omgång till av kalven men sen var det stopp och magarna proppfulla. Och till det delade vi på två flaskor rött vin från Argentina och innan grundade vi med en varsin carperinha.

Och boken, Lycka är en sällsam fågel, var det bara jag som läst klart. Kanske säger endel om den. Ingen av oss tyckte att den var så värst bra och jag tror vi kom fram till att det totalt får två stycken Niininen. Bitvis var den helt fantastisk och det var delarna om Kate där hon berättar sin historia. Det var fängslande medryckande och man ville inte lägga boken i från sig, utan man ville vara Kate. Men resten av boken var faktiskt inge vidare.

Och tillnästa gång ska vi läsa Marilyn Manson-Den långa vägen ut ur helvetet skriven av just Marilyn Manson. Det ska bli mycket intresant läsning tycker jag. Och boken kommer om 4-5 dagar till mig.

Slö och slappar dag

Det blev en riktigt slö och soft lördag förmiddag som visserligen började 05.00, men det är ju inget ovanligt. Smög upp med Emil och bäddade ner oss i soffan så att Nicke och Gry fick sova vidare. Vid 6-tiden kom Gry upp tassande och så låg vi där i en enda stor hög tills det var dags för frukost vid 8-tiden. Gjorde lite nytta i form av att vika tvätt och slänga in lite vinterkläder i maskinen som sen ska stuvas undan. Och sen gick jag ocl la mig i sängen igen och låg där och läste till 13.00 då det var dags för lunch. För i kväll är det dags för bokcirkel och jag sla tillsammans med mina systrar vända ut och in på Lycka är en sällsam fågel av Anna Gavalda. Hur många Niininen denna bok får berättar jag i morgon.

Så ny börjar det vara dags att rycka upp sig och komma i ordning. Några små delikata problem har jag framför mig dock. Vi ska ut på restaurang och äta och på mitt konto finns det 200 kr!!!! Hmmm det löste jag lite nedrigt genom att tömma sommarens glasskonto. Skäms lite, men jag loooovar att betala tillbaka vart öre. Restaurangen Rodizio som vi bokat bord på läste jag just de allra sämsta kritik om i Allt om Stockholm. Total sågad och helt värdelös tydligen. Det blir man ju inte så sugen på. Frågan är ska man chansa och hoppas på att det är bra just i kväll. Eller ska man avboka och snabbt hitta något annat? Ja jag överlämnar det beslutet till mina systrar som levt lite längre än jag och på så vis vet liiiite mer än vad jag gör.

Tonårsvarning

Eller är det tantvarning på hög nivå??????

Som jag skrivit tidigare så blev jag ju helt eld och lågor då jag första gången läste om Sonisphere festivalen som går av stapeln 7 augusti i Stora skuggan. Med ett sådant fantastiskt innehåll som Mötley Crue, Iron Maiden, Alice Cooper mfl mfl. Ja när jag lästa artistprogrammet första gången så trodde jag ju inte att det var sant. Var ju väldigt sugen på att bli ägare av en biljett, och önskade det så intensivt jag kunde av tomten och gjorde mig så snäll jag bara kunde. Men vad hjälpte det! De är ju inte helt gratis dessa biljetter och det blev aldrig en så pass stor peng över för att köpa mig en.

Men nu har jag hittat ett sätt att gå på festivalen alldeles gratis. Man anmäler sig som funktionär och arbetar där gratis och som betalning så får man ett mål mat/arbetspass, en t-shirt och ett inträdes armband. Det hela började lite som ett skämt att det skulle man ju göra. Men ju mer jag tänkte på det, dessto mer gillade jag tanken. Det är nog riktigt roligt till och med. Så nu har jag skickat in en ansökan på de olika områdena som jag kan tänka mig att jobba med. Ja tonårsvarning eller tantvarning det är upp till dig att bestämma!

Vår

Gatorna sopas och naturen exploderar av liv. Underbart med våren och alla blommor som kommer och den intensiva gröna färg som tränger fram i gräsmattorna. Idag har jag sett krokusar, tussilago, blåsippor, skilla och massa annat. En myrstack med full aktivitet har jag också sett, och fåglarna kvittrar allt vad de kan. Och det dröjer nog inte så länge till tills grenarna på träden börjar skifta i grönt. Och ett vårtecken gott som något är att Nicke bytt dubbdäcken mot sommardäck. Härligt härligt, önskar bara att jag kunde få vara ute lite mer. Men eftersom jag just nu ränner mellan två sjukhus så får jag ju en nypa frisk luft och en liten promenad ute mitt på dagen när jag går från Sabbatsberg till centralstation. Men i morgon blir jag kvar på Sabbatsberg hela dagen så ingen vårpromenad då inte.

Skola till hösten

Antagningsbeskedet hade kommit under tiden vi var i fjällen, och till hösten börjar Emil på Rösjöskolan. Precis så som vi önskat. Tråkigt nog så missade vi det första föräldramötet som ägde rum redan tisdag 30/3. Lite väl kort varsel kan jag tycka då brevet tidigast kom fredag 26/3. Men eftersom vi var bortresta så hade vi u tyvärr inte kyunnat gå i alla fall. Och nu har jag även sökt fritids till honom. Det blir med andra ord nya rutiner här hemma till hösten.

Bilder

Här kommer det lite bilder från vår vecka i Storskog.



Påskharen har varit förbi!



Och lämnat ett påskägg.



Baklängesåkning



Här får man ett hum om snödjupet!



Man blir trött av att åka skoter och måste sova lite!



Åka mer?



Emils gamm-skoter som Nicke fick liv i och Emil fick köra.



Snö upp till taket.



Benen försvinner lätt i snön.



Åka gamm-skoter



Grilltajm



Sova lite till.



En riktig gottegris.



Emil på taket



Gry bland snödrivorna.

Hemma igen

Något mör i kroppen efter att ha suttit i bilen hela dagen så är vi nu hemma igen. Ska bli skönt att sova i sin egen säng i natt. Och något annat som är riktigt skönt är ju att det är vår här hemma. Det var vinter hela vägen ner ända tills vi kom till Uppsala, där mötte våren oss med bar mark och tussilagon som sträckte på sig mot solen. Underbart! Fast vi har haft en skön vintervecka uppe i Storskog, även om vädergudarna inte var med oss. Vi fick ju inte det påsk-väder som man önskar med gassande vårsol från en klarblå himmel. Utan vi fick oss lite gott-och-blandat väder, allt från sol till snö, mest mulet och lite regn på det. Snön var så lös att den bar inte för någonting, så en och anna skoter körde fast då och då, och själv sjönk man ner och hade snö upp till midjan så fort man klev ut i otrampad terräng. Och lavinrisken var stor ute på fjällen så vi höll mest till vid stugorna. Men det gick ju bra det med. En lite annorlinda påsk, men nog så härlig ändå. Inga måsten och inga tider att passa, sköna och slappa mornar och massor av mys med familjen. Och barnen var fullt nöjda med att köra runt på skotrarna i närområdet. Och Emi blev överförtjust när vi fick liv i gamm-skotern, hans skoter. Och den fick han puttar runt på och köra själv med sin pappa sittandes bakom som övervakade hans körande, gissa om killen var stolt. Och Gry har även hon fått blodad tand för skotrar och skulle sitta framför Nicke så fort det bar av någonstans. Så där satt jag ensam i kälken och kunde vräka ut mig.

Bilder hittar hit så småningom!

RSS 2.0