Halloween

I dag är det 31 oktober och Halloween. De stora barnen på dagis hade fått i uppdrag att skrämma fröknarna idag och det var ett litet gulligt skelett som gick dit.



Och när det började närma sig kväll och barnen var hämtade på dagis så skulle vi gå och köpa oss em pumpa och göra en pumpa lykta. Men när man är ute i absolot sista minuten så kan det ju hända att man blir utan.....och det var precis vad vi blev! Vart vi än åkte så var pumporna slut. Ja då gäller det ju att ta fram sin kreativa sida och hitta på något annat.

Så det blev en hel "pumpa" familj.........


IKEA

De flesta kvinnor måste tjata ihjäl sig på sina män för att få åka till IKEA och shopa lite. Men inte jag! Den där fantastiska mannen jag har här hemma han åker dit på helt eget bevåg och i ensamt majestät så lullar han runt där och klämmer och känner på saker och ting. Och idag kom han hem med div belysning, dels till hallen och dels vettiga läslampor till barnen, och lite annat smått och gott. Vilken underbar karl jag har!

Trött

Jag är så galet trött numera att jag hellst av allt bara vill sova, sova, sova.
Igår så somnade jag vid 19-tiden när jag nattade Gry och vaknade igen vid 21.30, kännde mig som ett vrak då och irrade runt i lägenheten en stund innan jag kom till sans och gick i säng och sov. Sov hela natten till kl 5.30 då det var dags att kliva upp och känner mig inte ett dugg utvilad. Och nu längtar jag bara tills det är dags att få gå och sova.
Det är nog som Sigrid på jobbet säger, jag är för fet och rör mig för lite, där av denna trötthet. Sanningen är verkligen skit!


Vintertid

I morse när klockan ringde så klev jag upp som vanligt och tassade tyst ut i badrummet så att ingen annan skulle vakna. Väl inne i badrummet fick jag en känsla av att det var något som inte stämmde och började ana oråd. Smög ut i köket och sneglade på klockan och förstår att jag har rätt, jag har klivit upp en timme för tidigt. Vad hjälper det att det var igår man skulle ställa om klockan när den enda klockan man ställt om är köksklockan. Nästa gång så ska jag nöja mig med att bara ställa klockan i telefonen, för det är ju visst den som gäller när det väl är på riktigt. Ja det var ju för väl att jag inte hunnit åka iväg till jobbet innan jag kommit på mitt misstag, så det var bara att krypa ner i den varma sköna sängen i en timme till.

På jobbet har det varit full rulle och jag har fått jätte mycket gjort. Min kollega har varit höstlovs ledig idag och det fanns inte mycket annat att göra än att jobba på. Man blir väldigt effektiv när man sitter själv och inte har någon att flamsa och tramsa med.

Städning på hög nivå

Nu har vi halat och slingrat oss från att städa allt för länge, så idag fanns det inga som hellst ursäkter längre att ta till.
Så det var bara att damma av dammsugaren och leta fram dammtrasor och skur moppar och sätta igång. Och många timmar senare så har vi ett fantastiskt fint hem. T.o.m gardinerna i köket kom på plats, så nu ekar det inte där längre och så en del hyllor och tavlor kom upp på väggrana också. Så snart kan man säga att vi flyttat in klart!!!!!!!!
När eftermiddagen kom och barnen och deras mamma badat var det dags att få lite frisk luft. Ja grabbarna i huset hade ju varit ute på en liten promenad på dagen medans tjejerna i huset tog en tupplur. Men i övrigt så hade vi inte varit utanför dörren. Och eftersom det redan blivit mörkt ute så var det ju ett ypperligt tillfälle att ge sig ut och fickla lite, så med varsin ficklampa så begav vi oss ut på jakt efter lite middagsmat. Och det var en mycket god jaktlycka, barnen fick med sig en pizza hem, Nicke en kebabtallrik och jag en 10 bitars lax sushi.

Lyckoträff

Det blev så mycket mer än bara strumpor idag när vi var på Stinsen!!!!!!
Emil hade så gott som accepterat att det inte finns några Darth Vader dräkter i hans storlek och tyckte att Spiderman skulle bli minst lika häftigt att klä ut sig till. Men när vi kommer till Stinsen så tyckte jag att vi kunde ju ta en sväng in på BR och se vad det fanns där, och kanske Spiderman dräkten där var bättre än den på H&M. Och när vi går runt där inne så snubblade vi ju över ett Star Wars paket.....i storlek 3-5 år!!!!!! Höjden av lycka för den lille sonen, det var ju både en Jedi dräkt och en Darth Vader dräkt plus två laser svärd. Men både jag och Nicke blev ju liiiite tveksamma då vi såg priset. Men vi smalt ju båda två när vi såg lyckan och glädjen i Emils ögon och så gav vi båda vika och självklart köpte vi den. Och Gry fick en rosa fluffig och fin älv dräkt med glittrande vingar, hmmm det känns ju inte helt genus riktigt!!! hahaha
Ja sen blev det skor också till barnen innan vi var nöjda och gick ock käkade lunch.

Jobbet

Läste i Katjas blogg där hon skriver om sitt jobb, och hur bra hon trivs trotts att det inte alltid kanske låter så när hon skriver. Och det fick mig att tänka på mitt jobb och jobb som jag har haft tidigare. Och idag kom jag på mig själv att vara lite nere över att det är fredag.....för då är det ju så länge kvar tills det är måndag och jag får gå till jobbet igen!!!!!!! Ja när man känner så så trivs man va? Mitt jobb är så himla kul och just nu sitter jag med i en grupp som utformar en ny verksamhetsplan så att just vi ska bli bäst på det vi gör. Visst alla dagar är ju inte guldskimmrande och fluffigt rosa och vissa arbetsuppgifter är direkt långtråkiga. Men det som gör jobbet så fantastiskt varje dag det är ju det skvatt galna gänget jag jobbar med.

Men nu är det helg, och ledsamheten över att inte få gå till jobbet i morgon gick snabbt över då allternativet är att få umgås med min familj. Morgondagen ska vi inleda med en tur till Stinsen, strumpor är en akut bristvara hos samtliga familjemedlemmar. Och eftersom Emil önskar ha en halloween fest och få klä ut sig så måste vi shopa något lämpligt, även det till samtliga familjemedlemmar. Emils stora önskan är ju att få klä ut sig till Darth Vader, men hur jag än letat så finns det ingen kostym i hans storlek. Så i morgon ska vi ut på jakt för att hitta något annat, med risk för att han kommer vilja ställa in allt när dröm kostymen inte går att få.

Rymmare

Igår när jag skulle hämta barnen på dagis så gick jag först in på Grys avdelning som ligger på översta våningen, och när jag står där och packar ihop hennes grejjer  innan jag ska gå ut på gården och hämta henne så dyker plötsligt Emil upp där i kapprummet. Och han hör ju hemma en trappa ner och ska inte alls vara där uppe. Och när jag frågade honom vad han gör där så svarade han bara att han sett mig utanför och tyckte att jag tog lång tid på mig så han tyckte det var lika bra att komma upp för han längtade efter mig. När jag frågade om han sagt till någon fröken, så sa han glatt nej att han hade gått alldeles själv. Det var bara att ta honom i handen och gå ner igen och fråga fröknarna om de möjligen saknat Emil. Nä svarade dom och rodnade lite skamset när jag talade om vart jag hittat honom.....Ja han är sin mors son!!!!!!

Väl hemma på kvällen så trodde jag att det skulle bli en lugn kväll då barnern skulle somna tidigt. Och till en början blev det som jag trodde, Emil somnade i soffan vid 18.00 och Gry kurade ihop sig i mitt knä och ville titta på tv. Men vid 7-tiden när jag skulle natta Gry så kom Emil helt plötsligt upp igen och hävdade att han sovit klart!!!!!!!!! Jaha det känndes ju kul och jag började undra hur han skulle somna om. Ja han satte sig i soffan och kollade på tv medans jag nattade Gry i alla fall, och hon somnade i stort sett innan hon landat på kudden. Sen satt jag och Emil och kollade på disney en stund och när klockan var någonstans vid 8 tyckte jag att det var dags att krypa i säng. Han protesterade lite men när han väl låg där i mörkret så tog det inte många minuter innan jag hörde dessa rara snarkningar.

Efterlängtad

I kväll kommer äntligen Nicke hem, och han är efterlängtad av hela familjen. Och nu hoppas jag att vi båda ska hålla oss på hemma plan ett tag. Och jag tror (har inte vågar kolla upp det riktigt) att vi har en helg framför oss som är helt obokad och helt utan måsten.


Härliga höst

Ååååhhhh vad jag älskar detta höst väder, allra hellst när det är så som det är just nu. Varmt i luften och vinden som virvlar och blåset åt alla håll. I går kväll när jag skulle på möte på skolan så gick jag bara och drev omkring och njöt av blåsvädret i mörkret, hade kunnat stanna där ute i evighet om det inte varit för att jag faktiskt hade superbarnvakten Maarit hemma.

Och idag har barnen fotograferats på dagis, ska bli spännande och se hur det blivit. Men med tanke på att det är mina förtjusande barn så kan det väl inte bli annat än bra!!!!!!

Och vad gäller vårat bröllop så har vi kanske varit lite otydliga. Det blir alltså inget klassiskt bröllop i kyrkan med fest och tillhörande gratis mat och sprit till folket. Nä istället för att lägga penagrna på EN fantastisk dag med släkt och vänner så siktar vi på TVÅ fantastiska veckor för oss själva tillsammans med barnen på lite varmare breddgrader. När det kommer att ske är en så länge en hemlighet men vi lovar att skicka ett kort när vi sagt ja!!!!!!!!!


Söndag kväll

Helgen börjar dra mot sitt slut och som vanligt så har den varit allt för kort. Nicke far iväg igen för att jobba på annan ort i morgon och blir borta ett par dagar. Tycker förståss att han kan hålla sig hemma hos sin familj =)
Det har varit en riktigt behaglig helg trotts att det hänt en del tråkigheter hos en kompis och det har givetvis tyngt ner sinnet hos oss alla. Maarit har varit här så barnen har ju varit överförtjusta, och blev ju givetvis förkrossade när hon åkte.
Men innan hon åkte så kom barnens favorit kusiner på besök med tillhörande föräldrar och stannade på en fika, sedan tog de Maarit med sig och åkte till Morgongåva. Och det var med stor förtvivlan som Emil vinkade till det gänget i fönstret när de åkte.

Ute mitt i natten

Det är så spännande när mormor och morfar kommer på besök på väg hem från båten, för då får man ut och springa mitt i natten. Ja för i stället för att gå och sova så får man ta på sig kläder och springa ut och möta dom på parkeringen, det tyckte både Emil och Gry var buskul. Och att sen få följa dom till bilen igen när de skulle åka och få vinka och kasta slängpussar är ju galet kul för det är ju verkligen mitt i natten. Stjärnklart var det med så det tog ju en stund innan vi kom in igen för stjärnor och måne skulle studeras nogrant.

Släppte bomben om vårat omplanerade bröllop och de verkade ta det med ro, lite besvikna men fullt förstående verkade det som. Å andra sidan så är de väl fullt nöjda bara deras yngsta blir bort gift och att det just är Nicke som blir deras svärson!!!!!!!

Och det där med att gå och lägga sig tror jag vi struntar i helr, efter våran 3 timmars tupplur är ju ingen direkt trött. Och kanske vi orkar vara vakna ända tills Nicke kommer hem, ja vi får se.

Sjuk

I morse när klockan ringde så känndes det som om jag sovit i 2 minuter trotts att jag legat i medvetslös sömn hela natten. Jag gick i alla fall upp och gjorde mig i ordning medans barnen vaknade till, och ganska snart så inser jag att Gry inte är piggelin och innan det var dags att åka iväg så hade jag konstaterat att  vi inte skulle komma så långt utan bli kvar hemma. Emil fick också stanna hemma trotts att han verkade må prima så att han inte skulle dra med sig massa sjukt till dagis.

Det blev en promenad ner till affären i allla fall så att vi skulle få i oss lite frisk luft och ha lite att äta under dagen. Och sen har jag blivit "tvingad " att kolla på Star Wars av mina barn.......Emil kom dragandes på en av filmerna och sa att han ville se, jag försökte trycka på att det faktiskt var Gry som är sjuk så kanske kunde hon få välja film. BOMP BOMP skrek hon då förtjust, och det är just vad de kallar filmerna efter melodin som spelas då Darth Vader gör entrè. Och det är just Darth Vaderr som är STOOOORA idolen, och när jag försöker förklara att han inte är någon snäll kille så svarar Emil: Jag veeet men han har ju såååå häftig hjälm. Så gissa vad han vill ha för hjälm och vad han gärna vill klä ut sig till. Ja såhär blir det när barnen har en Star Wars nörd till pappa =)

Och på tal om pappan i familjen så kommer han hem sent i kväll, men eftersom vi tre här hemma tog oss en nätt tupplur på 3 timmar så orkar vi kanske vara vakna tills dess. Min mamma och pappa kommer också förbi en sväng i kväll på väg hem från båten.

Så snälla barn

Mina barn är de mest fantastiska varelser som finns, så välartade och snälla. Och inte nog med det de är ju söta som socker båda två. Tror inte att jag blivit arg en endaste gång i dag. Emil kom intassande och väckte mig vid 5-tiden och smög upp i min säng och in under täcket sen låg vi där och små pratade och vaknade i lugn och ro tills klockan var 5.30 och dags att kliva upp. Gry sov till kl 6, och i god tid kom vi iväg till dagis.
Och inte ens när jag säger att jag ska börja sent så lyckas jag komma senare än 2 minuter försent till jobbet!!!!!!
Lugnet har lagt sig på jobbet efter lönekörnings hettsen de senaste dagarna, och man har kunna lalla på lite som man tycker idag.

Rejasde hem så fort jag slutade och hämtade barnen och så gick vi hem till Lingemarks, hade en fantastiskt trevlig eftermiddag och kväll som innehöll lek, prat, middag och kaffe och klockan var 19.30 innan vi var hemma. Barnen fick sitta och mysa i soffan en stund innan det var dags att säga natti natti och de gick båda och la sig utan större protester. Och själv så ska jag ta och stupa i säng jag med vilken sekund som hellst.

Och plötsligt så är det onsdag.....

....och man kan ju undra vart måndag och tisdag tog vägen. Ja de försvann väl någonstans med stressen på jobbet, för vi har haft galet mycket att göra då det var lönekörning idag 16.00. Nu har vi några dagar på oss att komma på det vi glömt, men sen är det kört. Fast jag tror inte att något har blivit glömt, känns som om jag har ganska bra koll på läget. Men nästa månad ligger ansvaret helt och hållet på mig!!!! Ja jag fick lite mjukstart av chefen som gett mig väldigt mycket backupp nu denna gång.

Idag så åket Nicke till Tyskland för att jobba lite, så här sitter jag nu själv när båda barnen har somnat. Så jag ska nog roa mig med att surfa runt och kolla utbudet på resor till varma härliga länder, få se om något kan vara av intresse. Det allra viktigaste är ju att det ska vara barnvänligt, någon som har något bra restips? Hur är Thailand augusti/september? Jag har ju bara varit där i januari/februari. Fast å andra sidan, VILL man flyga i 10 timmar med två barn???? Troligen inte!

Härlig höstdag

Klarblå himmel och en rund gul sol i mitten, ja så har vädret sett ut hela dagen idag. Min tanke från början var att städa upp lite här hemma, men det var alldeles för fint väder för att slösa bort en dag innomhus. Dagen började dessutom riktigt bra, fast jag inte insåg det från början förståss.
Helt plötsligt låg jag bara där vaken i mörkret och kunde inte förstå varför jag vaknat och varför jag inte kunde somna om, men när jag sneglade på klockan så förstod jag ju varför. För där i mörkret så lös siffrorna 6:44, och jag lutade mig tillbaka på kudden och undrade varför barnen inte vaknat. Låg där och stirrade i taket i en kvart innan jag hörde något mystiskt hasande från vardagsrummet, när jag tittade ut var det Emil som kom bärandes/släpandes på sitt täcke och kröp upp i soffan. Jag tog mitt täcke och kröp ner i andra soffan och efter ca 5 minuter kom Gry upp tassandes, där låg vi tillslut alla tre ihop kurade i samma soffa och kollade på disney och hade mysmorgon. När klockan passerat 8 så väckte vi Nicke och började göra i ordning frukost.

Hela familjen var överrens om att vi inte ville vara inne, men vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Ja det var på med kläder och gå dit näsan pekade. Lagom till lunch hungern kurrade i magen så var vi nere i centrum och slank in på pizzerian och åt lunch. Sen gjorde vi ett stopp på Galaxen där det är loppis varje söndag, Emil hittade lite dagiskompisar där inne och rejsade runt ett par varv innan vi fortsatte. Gry började krokna och ville bli omstoppad i vagnen. Medans hon sov så tog jag, Nicke och Emil en lång promenad i det härliga vädret och klockan han bli över 14.00 innan vi var hemma i gen. Och Emil var så duktig hela vägen trotts att han dippade några gånger. Promenadens, ja kanske t.o.m helgens höjdpunkt för honom var ju när en sopbil av den större modellen stannade till och tömmde några kontainrar och han med stora ögon stod och tittade på. Dessa stora ögon noterade killen som körde sopbilen som frågade Emil om han skulle vilja titta in i lastbilen och kanske sitta i den, det var en stolt kille som satt där och t.o.m fick tuta lite. Ja lyckan var ju gjord för Emil i alla fall.

Kastanjer

Eftermiddagen tillbringade vi med att vara ute och plocka kastanjer, dessa släta och lena kärnor är ju en fröjd att bara hålla i handen, och att sen stryka dom över kinden gör en ju barnsligt lycklig. Och barnen fullkomligt älskar att plocka och leka med dessa ljuvliga kärnor som gömmer sig i sitt taggiga skal. Så nu har vi hela lägenheten full av kastanjer att snubbla på. Och när vi var ute så hittade vi en stor kolloni av röksvamp som bara väntade på att vi skulle komma och stampa på dom, och barnen skrek av förtjusning när dess gröna rök vällde ut.

Och nu sover 50% av barnen som medvetslös, och jag väntar bara på att resterande 50% ska göra likadant, så att jag och Nickre kan ägna oss helhjärtat åt de två paketen Ben&Jerry glass som står i frysen och den redan öppnade vinflaskan som står på köksbordet.

Vykort

Jag skrev några vykort i Krakow, men det skulle visa sig att de låg kvar i handväskan när jag kom hem.......... Ja skit händer som de säger på engelska!


Äntligen fredag

Det blev en kort arbets vecka för mig, men det var två tunga dagar. Gårdagen var tung eftersom jag var så sliten efter Krakow resan och i dag har jag haft häcken full av jobb. Ja det börjar närma sig lönekörning och allt som lagt sig på hög måste läggas in i systemet, annars får inte mina medarbetare rätt lön. Ja jag har måndag och tisdag på mig innan deadline för att fixa finliret. Men nu är det helg och vi har för en gång skull ingenting planerat, så jag ska bara njuta av min familj som faktiskt har saknat mig.

Tänvärt......


Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:

Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?





Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?




Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och Cola light?




Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?




Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?




Varför är inte ordet förkortning kortare?




Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?




Varför finns det inte kattmat som smakar mus?




Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?




Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?




Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?




Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?




Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?




Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av gräsmattan?




När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?




Har arbetarna på Lipton kafferast?




När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?




Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?




 



Krakow

Nu är man hemma igen och är MYCKET matt i pälsen. Ja får man chansen till party så tar man den, i alla fall om man heter Nina. Mina kolleger skrattade gott och frågade om det på jobbet var Niina med två i:n och det nere i Krakow var Nina med ett i, hennes galna party tvilling. Och ja något i den stilen var det. Tur att min chef är partyglad hon med. Någon kamera fick jag inte med då Emil skulle på sin första maskerad när jag var borta, men det blev visst inga bilder på det heller!!!!!!

Min chef kom och hämta mig på morgonen i måndags och kl 8.00 skulle vi samlas på terminal 2 på Arlanda. Vid 9-tiden tog min chef sitt första glas vin, men jag väntade i alla fall tills klockan var 10!!!!!! Hehe ja jag grundade med en kaffe först. Och eftersom det var 1.5 timmes försening så fanns det inget annat att göra än att dricka litre mera vin i väntan på att få åka. Och väl på planet så var det ju lika bra att ta ett glas till så man inte somnade och fick huvudvärk.

Väl framme i Krakow och in checkade och klara på hotell David så delade jag, Tina (min chef) och Sigrid ut lite uppdrag till våra kollegor. De blev in delade i mindre grupper och fick ett pappet med instruktioner exakt på vad de skulle göra. Problemet var bara att dessa instruktioner var på Polska, så det första de skulle göra var ju förståss att på något sätt ta reda på vad det stod. Men när de väl klurat ut det så stod det klart och tydligt vad deras uppdrag var och vart vi skulle samlas och vilken tid. De skulle bla inhandla polsk korv, öl, brödkringlor och tyg. Och medans de roade sig med det så gick gick vi tre och satte oss på en uteservering och käkade lunch och delade på en flaska vin. Sen strosade vi runt på stan och käkade lite glass och så småningom tog vi oss till uppsamlingsplatsen som vi uppgett. Många hittade dit men två grupper gjorde det inte. Det skulle visa sig att det fanns två botaniska trädgårdar, och givetvis hade de två grupperna hamnat där, ca 3-4 km bort och stod där och väntade och undrade vart alla tagit vägen. Ja det är tur det finns telefoner!

När alla var på plats så gick vi tillbaka till hotellet och hade provsmakning av dessa polska mumsbitar på terassen, och öl är det väldigt bra på att brygga.
Sen var det dags att pudra näsan och svida om för att gå på restaurang och käka middag. Ja om jag någon gång åker tillbaka till Polen så är det INTE för matens skull, nä någon matkultur att tala om har de inte. Men som sagt ölen var dessto bättre och gott vin fanns det att köpa. Efter några timmar när vi ätit druckigt så vi var nöjda så ville vi vidare, och här delades den stora gruppen i flera små då det var svårt att ena sig vart vi skulle alla 36 st. Jag och en handfull andra ville dansa och vi hade frågat på restaurangen vad de kunde rekomendera, så det blev ett ställe som hette PROZAC!!!!!!! Där var det fullt ös medvetslös och vid två tiden kom vi inramlandes på hotellet.

Sen var det bara att kliva upp kl 7.00 när klockan ringde. Och efter allt dansande så var jag vrålhungrig och oväntat pigg och åt frukosten med god aptit.
Efter frukost så var det dags att göra ett studie besök på Krakow University Hospital. Mycket intressant och vi var alla överrens om att vi har inte mycket att klaga på här hemma.

Klockan var någonstans runt 12 när vi var klara där och resten av dagen fick vi ägna oss åt att uppleva Krakow bäst vi ville. Endel for till Auswitch men de flesta valde att flanera runt på stan och kolla in alla sevärdigheter där. För det finns mycket att se. Själv var jag bla till slottet och titta, en otroligt välbevarad stad med många kultur poäng. Förutom slottet så blev det endel traskande på stan och en och annan öl slank ju ner här och var.

19.30 var det dags att samlas igen. Denna gång på en mycket fin restaurang som var av den dyrare sorten. Och det innebär att vi fick betala ca 350 kr för en fyra rätters middag! Ja det ka man ju leva med. Middagen som vi åt dagen innan som också var en fyra rätters betalade vi inte ens en hundring för.
Min chef som skrattade så hon grät när vi berättade om våran tok kväll på Prozac ville ju ochså uppleva detta galna ställe, så det blev en favorit i repris. Prozac gänget (som vi numera kallas för) tog med sig chefen på galej. Och denna kväll blev minst lika galen som den första, och vid 3-tiden kom vi inramlandes på hotellet.

Och klockan 8-00 var det bara att kliva upp så att man han kvickna till lagom till vårat frukost möte som vi skulle ha kl 9.00, åter igen vrålhungrig och oväntat pigg. Sen var de bara att packa väskan och ta sig ut till flygplatsen och lämna Krakow bakom sig.
Det var en galet kul resa med alldeles för lite sömn, men desto mera party. Och jag har skrattat så käkarna nästan hoppat ur led. Ja det är skönt att det är över och jag är glad att jag är hemma men jag ångrar inte en sekund!!!!!
Spenderade bra mycket mera pengar än jag tänkt, och behöver jag säga att jag varit mer än lovligt sliten idag på jobbet. Men det var det verkligen värt, för man lever bara en gång och då är det bäst att göra det med besked.

Kan jag få en kopp sprit tack!

Buttericks

I dag tog jag lite ledigt från min familj och åkte in till stan i regn rusk vädret. Iväg och mot Buttericks för att inhandla lite maskerad grejjer till Emil som ska klä ut sig på tisdag. Jag åkte iväg direkt efter frukost så att jag ska hinna hem i någorlunda tid, det jag inte har med i beräkningen var ju att det är Söndag. Så glad i hågen kommer jag in till stan och knallar Drottninggatan fram i regnet och börjar ana oråd........Väldigt glest bland människorna. Och då, just då i det ögonblicket så kommer jag på att det är Söndag. En gång i tiden så sov även jag söndag förmiddagar, och just så är det i Stockholm Söndag förmiddagar.....sömnigt. Och många butiker vaknar inte förrän vid 12-tiden. Ja vissa öppnar ju redan 11, så jag tänkte i mitt stilla sinne att kanske just jag skulle ha tur i det avseendet, att Buttericks skulle vara just en av dem.......Men varför skulle jag ha det??????? Där stod jag i regnet 11.04 och det öppna inte förrän 12.00.

Jaja skit händer, som de säger på engelska. Jag gick till Forex (som ALLTID har öppet) och köpte lite mera polska pengar. För jag hade börjat inse att jag växlat in på tok för lite!!!!!! Och en timme gick ju fort att slå ihjäl i de öppnade butikerna, fastnade inne på Indiska och stod där och funderade lite för mig själv varför jag inte varit där den senaste tiden när jag varit på jakt efter kläder. Där fanns det ju hur mycket som hellst som jag skulle velat ha. Ja det får bli en annan dag, för nu var jag inte särskilt sugen på att ställa mig i en provhytt och slita av mig mina regnblöta kläder.

Klockan blev 12.00 och Buttericks öppnade. Och kalla mig gärna barnrumpa, men jag är barnsligt förtjust i denna butik. Det är helt galet vad kul grejjer det finns där inne. Det tog lång tid innan jag hade handlat klart det jag skulle ha. Och nu är jag bra sugen på att ställa till med maskerad själv och få klä ut mig lite. Trotts att jag spårade ur ett flertal gånger där inne och fingrade på allt möjligt så hade jag i alla fall det jag tänkt från början med mig hem. Men när Nicke berättade att han aldrig ens varit inne i denna förtjusande butik så bestämde jag genast att någon dag ska vi göra en familjeutflykt dit. Måste komma ihåg att ladda plånboken rejält innan då!!!!!!!

Magen han bli rejält hungrig innan jag var klar så det fick bli en lunch i mitt eget sällskap inna jag begav mig hemåt, och klockan han bil 15.00 innan jag jag kom hem till min då nyvakna familj.
Eftermiddagen fyllde jag med att 1: bestämma vad jag ska ha med till Krakow 2: packa ner det. Och tillslut blev det nog bra och jag tror att allt är nerpackat nu. Han ju bli lite kallsvettig då jag inte hittade mitt pass......Men även det kom fram, och låg ju precis där jag lagt det. Det var ju bara det att JAG trodde att jag lagt det på ett annat ställe.

Så i morgon (kära Katja) bär det alltså av till Krakow, min chef kommer och hämtar mig 7.20 och senast 8.00 ska vi vara på Arlanda. Och sen kommer vi tillbaka hem på onsdag någon gång. So long så länge!

KANELBULLENS DAG

Självklart har vi varit nere på Figges och fikat kanelbulle idag, trotts feber och endel snor hos vissa. Kukelimuck medicin kallas det!

Klädbytar dag

Idag har det varit terminens klädbytar dag, och jag gick med vinst då jag sålde för mer än vad jag handlade för. Jag har aldrig tidigare sålt så mycket som jag gjorde idag, fast det kan ju ha något med prissättningen att göra. För det var billigt....väldigt billigt. Man märker ju lite skillnad nu när man börjat jobba igen och har fått lite snurr på ekonomin, då kan man kosta på sig att nästan skänka bort urvuxna kläder, och man handlar inte på samma sätt heller som man gjorde när man var mammaledig och vände på var krona. Man har råd att vara lite kräsen helt enkelt.

Tanken från början var ju att jag och Maarit skulle gå ner tillsammans och handla. Men Nicke hade ju prickat in en golf dag med utgång på kvällen just idag. Så då fick vi planera om, och plan B var att jag och Maarit skulle gå ner själva när de öppnade 9.00 och sen skulle Nicke komma ner och lämna barnen vid 10-tiden innan han åkte. Men då var det ju så att  Gry prickade in att få feber just denna helg, så vi fick dra till med en plan C. Jag gick ner själv, Maarit var hemma med Emil och Gry och Nicke åkte och golfa. Ja så det blir ibland.

Maskerad

På tisdag så har de maskerad på Emils avdelning på dagis. Först sa han att han ville klä ut sig till drake men ångrade sig ett tag oc h sa att han inte ville klä ut sig alls att han inte ens ville vara med, men när jag föreslog att han kan ju klä ut sig till katt så tändes gnistan igen. Så katt ska det nog få bli. Fast vad det än blir så är det Nickes jobb att se till att det blir gjort eftersom jag inte ens är i Sverige på tisdag. Nä för på måndag så åker ju jag till Krakow, så efter jobbet idag passade jag på att göra en blixt visit in till stan och Forex och handla lite zloty. Så nu är det gjort, passet är upphittat och EU-kortet beställt, nu är det bara väskan kvar att packa.

Regnet det bara öser ner.

Idag har det varit riktigt höst ruskigt ute. Morgonen började med att det inte riktigt ljusnat när jag gick till bussen men då såg det i alla fall ut att kunna bli en fin dag. Men det fina vände tillbaka och gav plats åt regnet.
När jag skulle hämta barnen på dagis så åkte jag först hem och bytte jacka, från ull skepparkavaj till regn jacka, och på vägen ångrade jag mig att jag inte bytt även på fötterna till mina röda fina gummistövlar.
Barnen fick på sig regn kläder och sen blev det en blöt promenad hem, ja för inte ville barnen ta den närmasta vägen inte och varje vattenpöl skulle inspekteras. Så det tog ganska lång tid, men vem har bråttom och det var ju bara vatten.
Väl hemma så var det fullt ös i köket med matlagning och sång och dans till Noice där emellan med barnen. Och Emil sjunger glatt med till En kväll i tunnelbanan och Jag vill inte va som alla andra, och spelar hårt på sin luftgitarr. Yes mammas kille!
Vi hotade upp en onsdag mitt i veckan med lite fläskfilégryta, det satt fint det.

RSS 2.0