Morsdag

Som sig bör så har jag blivit uppvaktad av mina barn med pressenter idag och Nicke stod för middagen, en 10 bitars lax sushi, han är så bra på att laga mat!!!!!! Men i övrigt har det inte varit någon vidare dag. Barnen är fortfarande sjuka. Vilket för Emils del innebar att han inte kunde gå på Jacoba kalas. Jag har varit sängliggande pga min yrsel/migrän eller vad det nu är, och är fortfarande alldeles svajig men orkar hålla mig upprätt nu i alla fall. Så Nicke har fått hålla ställningarna här i dag, och det har han gjort galant. Men själv så känner jag mig mer eller mindre gråtfärdig över att jag inte varit utanför dörren på hela helgen när det varit så fatastiskt sommar väder. Ja skit händer som de säger på engelska.

Solen gassar

Där ute är det ett härligt sommar väder, men vi håller till här inne med persiennerna nerdragna. Nicke stack i väg i morse för att golfa, så en i familjen får i alla fall komma ut i solen idag. Båda barnen mår trotts omständigheterna bra och är ganska pigga och orkar leka och busa. Nicke var i väg  morse och köpte dom en varsin stor godispåse så det går verkligen ingen nöd på dom. Eftermiddagen har de tillbringat i badkaret och er nu ut som små russin.

Gårdags kvällen var kalas, drink, mat, vin, bubbel, mera vin och kareoke. Bus kul med andra ord. Och man är något matt i hårbotten i dag så jag känner mig ganska nöjd ändå att barnen mest har velat lega på soffan och kolla på film.

Vattkoppor OCH öroninflammation

Ja här är det livat värre! Gry har äntligen fått vattkoppor, men som om det inte vore nog så her Emil dubbelsidig öroninflammation också. Och mitt i allt detta så ska jag försöka jobba hemmifrån. Ja vissa dagar bara passar det inte att jag är hemma och vårdar sjuka barn och då är det ju tur att jag faktiskt kan sköta stora delar av mitt jobb hemifrån, men det är ganska stressigt att göra det samtidigt som två sjuklingar pockar på ens uppmärksamhet. Och hellst av allt så skulle vi alla vilja vara ute i solen och njuta.

Fick en tid på vårdcentralen för Emil under förmiddagen i alla fall, och Gry fick snällt följa med trotts vattkopporna för jag kunde ju inte gärna lämna henne ensam hemma. Hos doktorn gick det som vanligt bra när det gäller Emil, han är helt exemplarisk när han ska undersökas, värre är det när det kommer till den där Gry. Ja det var tur hon bara följde med som sällskap.

Gårdagen hade varit helt underbar för Emil, ja det var stort att följa med sin bästa kompis hem och leka efter dagis. Gissar att det inte var sista gången. Och han hade uppfört sig som just det A-barn han är *stolt mamma*
De hade haft galet roligt och Emil hade mycket att berätta när han kom hem.

Stora killen

Idag hade jag bara ett barn att hämta på dagis för Emil han skulle följa med sin kompis Tobias hem. Det är stort. Och jag kan gissa att de har haft galet roligt och att han kommer att somna ovaggad i kväll när han kommer hem. Nicke ska hämta honom vid 18.30-19.00 tiden. Så under eftermiddagen har jag fått ha lite kvalitetstid med Gry.

Och Gry har någon liten plita på höften som ser misstänkt ut som vattkoppor......Håller tummarna och hoppas på att det är det. Men jag vågar inte hoppas för mycket. Men vi får väl se om det blir dagis/jobb i morgon eller vab. Ja det är tur jag ska ut och öla i morgon kväll så jag får fly sjukstugan lite....OM det ny blir någon sjukstuga!

Myggen är här

I går morse när jag var ute i spåret möter jag sommarens första mygga. Jag hörde ett bekant surr intill mitt vänstra öra och efter en litet stund så kände jag hur det kliade vid tinningen under keps kanten. Jaha tänkte jag, årets första myggbett. Och i morse när jag var ute så var det inte bara en mygga som gjorde mig sällskap, så nu har jag ganska många stora präktiga myggbett. Så i morgon är det nog jag som duttar på lite myggmedel innan jag beger mig ut i spåret.

Fram med sandalerna

Nu är det dags att stoppa undan skorna och leta fram sandalerna. Sommaren kom visst i dag och solen gassar och temperaturen stiger. Redan kl 5.30 var det +14 grader ute och nu när klockan passerat 18.00 och huset står i skugga så landar temperaturen på termonetern fortfarande på +22 grader. Love it!
Ja det är bara att släppa ut fötterna och viffta lite på tårna, putsa och måla lite så är de redo för en dag i sandaler.

Redan i går hade vi en helt fantastisk dag med mycket sol och sommar grader på termometern. Vi stack i väg tidigt och höll oss ute hela dagen som sig bör när solen skiner. Vi åkte först ut till Stora skuggan och kollade på djuren och sprang i från allt spring i benen på de stora härliga gräsmattorna. Det blev en fika picknick med kaffe till de vuxna och saft och kex till barnen, rejsa lite till och klättra lite i träd. Sen picknickade vi lunch och innan vi lämnade Stora skuggan så stannade vi till i Skafferiet och fyllde på glass depåerna. Jag provade Ben&Jerrys nya glass, mmmmmuns! Inget för den som är rent glass sugen för det är inte så mycket glass i den glassen, mest massa annat gott.

Medans barnen sov i bilen så åkte vi ut till Arlandas utkiksplats där vi tänkte kolla in lite flygplan som landar eller startar, men det var tyvärr totalt stilla på tredje banan så innan barnen han vakna och se vart vi var så åkte vi igen. Vi åkte till Steninge slott och kolla, för dit har vi aldrig åkt förut. Och det passade ju bra att åka dit då det ligger i Märsta. Och vilket vackert ställe. Där hade vi mellis picknick på bryggan, kännde på det iskalla vattnet, sprang i laburinten och bara njöt av det vackra vädret. Och innan vi åkte därifrån så stannade vi till på cafét och tog en läskeblask och drack den med sugrör direkt ur flaskan.

Det var en heldag helt i min smak det.

Ljuvlig doft

En regnvåt skog luktar ljuvligt på morgonen när man är ute och går i ett stilla fint försommar regn. Det vet jag för det har jag provat på i dag, kl 07.00 närmere bestämt. Jag är så duktig *klappar mig själv på axeln*
Efter att vi ätit frukost så var det dags att dela ut ännu mera duktighets medaljer eftersom hela familjen hjälpter åt att städa. Jag och Emil började i hans rum och Gry blev så inspirerad av att se oss så hon gick in i sitt rum och började helt på eget bevåg, och när vi kom in dit så hade hon plockat upp allt som låg på golvet och jag behövde bara hjälpa henne att sortera in allt på rätt plats. Nicke gick efter och dammsög allteftersom det blev tom golvyta. Och innan förmiddagen gått över till lunch så var vårat hem skinande rent och vi all avar så nöjda med våran prestation.

Eftersom vi varit så duktiga så åkte vi till stooooora godis affären i Veddesta och köpte sjukt mycket godis och nu mår i alla fall jag illa. Det var ganska länge sedan jag åt godis överhuvud taget så det behövdes inte så många innan jag kände mig spyfärdig.

Ingen orkade laga mat i dag så det blev sushi till mig oc h Nicke och pizza till barnen. Och jag älskar att Nickes smaklökar antligen är nyfrälsta i sushi.

En härlig dag

Bortsett från att gårdagen började ohälsosamt tidigt så blev det till största delen en fantastisk dag. Emil började redan vid 04.00 tiden att fråga om det var morgon och dags att kliva upp. Först trodde även jag att det faktiskt var morgon och att jag bara var lite trött.....ovanligt trött. När jag segar mig upp på sängkanten och ser klockan så blir jag mest förbannad. Talade om ett och annat för min galet morgonpigga son och la mig ner igen. Men så mycket mer sova blev det ju inte.

När hela familjen kommit upp ur sängarna, fått frukost i sig och kläder på sig så gav vi oss ut på äventyr. Promenerade ner till slottsparken till fåglarna och matade dom med lite kex. Vädret såg lite halvdant ut när vi begav oss ut, men det mörka på himlen drog förbi. Vi fortsatte våran promenad till Stinsen där vi åt lunch, efter att vi ätit kroknade Gry och vi stoppade om henne i vagnen. Medans hon sov så passade Nicke på att gå och köpa sig ett par nya skor och handla lite absoluta nödvändigheter på Clas Olsson och jag och Emil stannade och lekte i inne-lekparken.

Sen började vi promenera hemåt igen och när vi nästan var framme så stannade vi till och belönade barnen med lite glass för att de var så duktiga på att gå, och en varsin glass till mig och Nicke slank med av bara farten.
Någonstans där på eftermiddagen vid 15-16 tiden så får jag en fruktansvärd huvudvärk och så fort vi kommer hem tar jag en ipren och lägger mig i mörkret och vilar en stund. Men vad jag än gör så hjälper ingenting, vidrigt. Det är länge sedan jag hade huvudvärk överhuvudtaget och eftersom jag varit ganska slarvig med mitt ätande senaste veckan så är jag helt övertygad om att det beror på det. Socker/kolhydrater verkar vara rena giftet för mig, så jag får helt enkelt låta bli.

I dag när jag vaknade så hängde lite efterdyningar kvar av huvudvärken men det släppte under morgonen. Gick ut och gick med stavarna en sväng innan frukost och efter att vi ätit så stack Nicke i väg och golfa. Jag hade tänkt att gå ut med barnen men tråkigt nog ringer jobb mobilen och jag måste lösa lite personal trubbel först. Men vid 10.30 kom vi i väg ut och hade lunch picknick med oss. Vid 12-tiden började det skvätta lite regn på oss och min plan om att Gry skulle sovit i vagnen sprack, så vi började röra oss hemåt så Gry fick sova i sin säng i stället. Och så får vi gå ut sen igen i stället.


Långhelg

Ja då har man en långhelg framför sig igen då. Tråkigt nog har de lovat sunkigt väder med massor av regn, fast vem vet de har ju haft fel förr. Vi hämtaede barnen tidigt och så gjorde vi ett familjebesök på biblioteket och satt där och läste div. böcker. Emil lusläste alla barnfakta böcker om dinosaurier. Oj oj oj vad det är spännande. Gry ville mest lägga pussel, men låna några böcker med sig hem ville de inte. Sen gjorde vi ett familje besök på apoteket, uppdaterade förrådet med solkrämer av olika slag och så hämtade jag ut mina nya mediciner mot ledvärk, nu ska jag bara komma ihåg att ta dom.
Om det mot förmodan skulle bli fint väder i helgen så blir det kanske ett skansen besök, vem vet.

Nu har även jag blivit placerad!

Nu finns bemanningscenter verkligen inte mer, för jag som länge var ensam överlevande är nu också placerad. Och min placering blir på medicinkliniken med arbetsplats på avd 75 och samma gamla chef som vanligt, Tina. Ja det var väl så att ingen annan ville ha mig så hon fick helt enkelt behålla mig! Så mitt tillfälliga kontor är nu permanent, och det är väldigt lite som förändras från hur det är nu, typ ingenting. Mer än att även jag blir med bjuden på ev. skojigheter på avdelningen och blir mer delaktig i deras verksamhet. Men jag glömde fråga chefen hur det blir med min lön, jag får ta det snacket i morgon.

I går gjorde jag ett besök hos reumatologen, jag har nog aldrig varit med om ett läkar besök som tar så lång tid. Och kan klämde och kännde och konstaterade ganska fort att jag har överrörliga leder, fast det visste jag ju redan. Han hittade inget alarmerande i mina händer men tyckte då rakt inte att det var något att ignorera heller. Så v. 23 ska jag röntga händer, fötter och lungor ta blodprov och urinprov sen så ska jag tillbaka till doktorn 16 juni för vidare utredning. Och tills dess så ska jag äta mediciner mot ledvärk och se om det blir bättre.

Det hade ju varit ganska bekvämt om röntgen och alla prover togs på Danderyds sjukhus eftersom jag jobbar där. Men nej då dit kunde han inte remmitera mig för det finns inget avtal där emellan. Så jag fick välja på att bli remiterad till Löwenströmska i Upplandsväsby eller att åka in till stan. Ja då det är smidigast att ta sig in till stan så fick det bli där, men det innebär ju minst en halv dag ledigt från jobbet igen när det hade kunnat gå att lösa så smidigt. Känns ju inte som om SLL har patienten i fokus i alla fall. Fast å andra sidan så kan man ju passa på att få sig en lyxlunch på stan då när man ändå är där.


Ett tips!

Jag fick ett litet tips av en av mina systrar, så jag har precis provat det nya diskmedlet Yes Ultra som tar bort både fett och bakterier. Helt VÄRDELÖST! Efter ett långt bad så är jag ju både fet och förkyld fortfarande!!!!!!!

Skönt att må som vanligt igen.

Är det nu jag ska lova dyrt och heligt att jag aldrig mer ska dricka alkohol??? Äh inte jag inte, nu mår man ju prima igen och vilken vecka som hellst så kan jag ge mig på´t i gen. Fast just nu njuter jag av att må som vanligt igen!

Har en lite soft morgon på hemma plan i dag. Började dagen med att smyga i väg ut i spåret innan de andra vaknat, och när jag kom tillbaka var det full aktivitet hemma. Såg till att Nicke och barnen kom i väg dit de skulle och hoppade själv in i duschen sen. Anledningen till att jag inte åkt till jobbet är att jag har fått en tid hos reumatologen i dag på förmiddagen så till lunch dykert jag upp på jobbet. Så jag håller ställningarne hemifrån nu på morgonen, ganska fantastiskt det där med att jobba hemifrån. När jag jobbade som undersköterska hade man ju inte direkt den möjligheten! =)

Givetvis så är mina händer ganska bra för tillfället, men så är det ju alltid när man väl får komma till en specialist läkare. Men det ska bli skönt att få en läkar kontakt i alla fall och se vad han säger.

Som ett vrak

Jag blev brutalt påminnd i morse om varför jag så sällan dricker större mängder alkohol numera. Jag har mått som ett ras och sett ut som ett vrak hela dagen och inte förrän nu vid 16-tiden orkar jag hålla mig upprätt. Och jag är så tacksam över att Nicke är en så fantastisk man och låter mig vara i fred och våndas i min bakfylla och inte retas allt för mycket.

Det var en fantsatiskt trevlig eftermiddag och kväll i går. Åkte in till stan vid 14-tiden och mötte upp Katja och Cissi, vi strosade runt litei affärerna i city och var bla in i en affär som säljer festklänningar så nu vet jag vart jag ska gå i fall att jag behöver en plan B tills vi gifter oss. Hittade en så fin klänning som det bara stod NINA på i stora bokstäver.

Vi bytte stadsdel och drog oss mot söder och satte oss på Shamrocks uteservering och drack öl i solen. Shamrock är ju faktiskt ölhaket som jag och Nicke åt våran förlovningsmiddag på en gång i tiden. Ja där hamnade vi när vi hade tänkt äta flott, men det var ju måndag och semestertid och ALLT var stängt.
Jenny anslöt till oss när vi satt där och vid 19-tiden gick vi till Greken på hörnet där även Solan anslöt. Tyvärr hade Sofie fått förhinder och kunde inte komma, jätte synd.

Maten var så otroligt god att jag höll på att äte ihjäl mig. Tyvärr så blev det inte helt rätt med vinet, Katja och jag delade en flaska rött och ville ha något som både passade till min grillade svärdfisk och hennes lamm och vi bad servitrisen om hjälp, men hur det nu än var så gick det inte riktigt ihop med varken fisken eller lammet. Lite tråkigt men allt annat var så perfekt så vi gjorde inget större väsen av det.

När vi ätit oss proppmätta så gick vi tillbaka till Shamrock för de visade ju melodifestivalen där. Så med melodifestivalen i bakgrunden och en och annan öl i handen så uppdaterade vi varandra om allt som hänt sedan sist. Ganska många öl blev det och vad jag i dag inte kan begripa är varför jag och Katja beställer in en varsin gin och tonic kl 00.40!!!!!!!!!! Inte det mest begåvade vi gjort. Vi ett stängde de och ett svagt ögonblick tänkte vi gå vidare men kom till sans vid Medborgarplatsen där jag och Katja hoppade in i en taxi och åkte hemåt. Jag åkte med i hennes taxi till Danderyd där jag hade tänkt att hoppa på bussen, men då det var 45 min kvar tills den skulle gå så tog jag en annan taxi och åkte hem.

Och jag är INTE avis på Katja som skulle till Ikea idag. Undra om hon mått lika risigt som jag????
Men en riktigt trevlig kväll hade vi och jag hoppas verkligen inte att det ska ta så lång tid innan vi gör om det.

Fredag.....igen!

Ja den veckan flög ju förbi snabbare än snabbt. Helgen är här och Emil har somnat i soffan, Gry tittar på Bollibompa, Nicke städar köket och jag bara driver ombring och är galet trött.

Jag sov i Emils säng i natt i hopp om att få sova i fred. Men kl 4.45 kommer Emil in och väcker mig och frågar när det är morgon och om vi kan kliva upp. Aaaaghhhhh!!!! Men VA FAAAAN! Kunde han inte väckt sin pappa som ändå låg och sov brevid honomn och fråga det? Ja talade om för honom att det fortfarande var natt så han kröp ner brevid mig och somnade om. Men själv låg jag där och stirrade i taket och kunde inte somna om, så jag struntade i att  försöka och klev upp och ställde mig i duschen i stället.

Ja det var en trött varelse som stod där i duschen och spolade vatten över sig, det blev inte så sent i går men tydligen tillräckligt. Var hemma vid 23-tiden efter att ha ätit en fantastiskt god tre rätters middag och gott vin till det, en strålande avslutning på en bra dag.

På jobbet har det varit fullt upp och jag har spelat ett riktigt brett register, allt från att vara så smörigt snäll så att det nästan gav smörsmak i munnen till att vara galet arg och hotat med vite och skickat bitchiga mail. En bra dag på jobbet alltså!

Och i morgon blir det utgång av den lite tyngre kalibern, ska bli riktigt skoj.

Det händer så mycket kul

Dagarna försvinner visst fortare än någonsin och den senaste tiden har de fyllts med så mycket kul

I söndags så var vi hos Enbrands och spela brännboll och grillade lite korv. Folk droppade av allt eftersom men vi blev kvar över middag och så grillade vi lite till och sköljde ner det med lite gott vin.

I måndags hade vi styrelsemöte som avslutades med middag och vin på Edsbacka bistro, mycket trevligt och gratis är gott.

I dag har jag en kväll hemma men har kompenserat det med att ha häcken fullpå jobbet, ja det har det varit hela veckan. Men trotts det så stack jag tidigt i dag enbart för att leka med mina barn under eftermiddagen. Emil cyklade och Gry sprang med sin trehjuling....ja på något underligt vis så har hon fått för sig att det går fortare.

I morgon ska jag på utbildning där vi blir serverade allt vi kan tänkas behöva hela dagen och som grädde på moset så avslutas det hela med middag på kvällen. Åter igen, gratis är gott.
Och medans jag är i väg och får gratis mat så är det familjedag på dagis. Det är ju förståss jätte trist att jag inte kan vara med där. Men man kan ju inte vara överallt, men Nicke och barnen ska röja på dagisgården och grilla korv.

Och lördeg kulmineras med veckans höjdpunkt, ut ooch käka middag och dricka vin med Katja and the girls på Greken på hörnet. Det ska bli riktigt skoj och jag ser fram mot det i stora mått. Gissar att jag är lite svag på söndag!
Medans jag är ute och roar mig med mina tjejkompisar så ska Nicke och barnen på maskin expo i Barkaby, de kommer nog att ha galet kul.

Ja en intensiv vecka kan man ju säga.

Tiden bara rinner i väg

Jag vet inte hur jag ska få tiden att räcka till!!!! Det händer för mycket kul nu.


Men idag är det ju en bus viktig dag som inte får glömmas och måste uppmärksammas.

VAD ÄR DET FÖR EN DAG?
ÄR DET EN VANLIG DAG?
NEJ DET ÄR INGEN VANLIG DAG,
FÖR DET ÄR NICKES FÖDELSEDAG,
HURRA HURRA HURRA

Grattis på födelsedagen min älskade bumbibjörn.


Lördag

Tidigt, tidigt i morse så smet Nicke i väg för att golfa, vi andra sov vidare. När vi klev upp vid 7-tiden såg vi att regnet vräkte ner. Undra hur kul det är på golfbanan?

Efter frukost så drog vi på oss gummistövlarna och gick ner till affären för att inhandla lördags godis. Nu hade det slutat att regna och marken var full av spännande ryggradslösa djur att titta på. Jag föreslog att vi kunde ta hem dom och baka en daggmask-tårta men då tittade de på mig som om jag var galen och svarade att det var äckligt.
Och med en varsin godispåse i handen så var inte barnen så intressera de av att vara ute längra, de ville hem och mysa ner sig i soffan och kolla film och käka godis. Jag var inte sen på att haka på den idén! Klockan hade hunnit passera 11 inna vi kom hem igen och vi han inte mer än in så var även Nicke hemma.

Efter att vi alla sovit en stund så gick vi ut till lekparken, och nu var det mycket trevligare väder ute. Soligt om än väldigt blåsigt.

Tacos

I dag har vi ätit tacos till middag. Och det är nog den enda gången våra barn är helt knäpptysta, sitter stilla och ägnar sig helhjärtat åt att äta. Det enda som låter är de vällust ljuden som kommer då och då av att äta något som är så gott.
Jag själv skippade jag skalen och gjorde en smarrig tacosallad. Tanken var att jag skulle göra guaccomole till men eftersom Nicke är helt kass på att köpa avocado så blev det guaccomole utan avocado!!!! Ja för den var så stenhård att om ca 14 dagar går den att äta.

Välkommen hem

Nu vet jag i alla fall att min älskade vän Katja har svensk mark under sina små fötter. Än har jag inte fått tillfälle att prata med henne själv men pratade en stund med hennes mamma i går. Och när hon har tid, lust och ork så vet jag att hon ringer, kan tänka mig att det cirkulerar en miljard grejjer i hennes huvud och att det är rörigt värre där inne. Så ringa och prata strunt med sina kompisar är nog inte prio ett, för när man väl gör det så ska man ha tid........mycket tid.

Ont i låret

I dag när jag var på väg hem från jobbet och skulle kliva av bussen så small det till i mitt högra lår och det gjorde så ont att jag bara ville sätta mig ner på gångbanan och gråta som ett barn. Men det kunde jag ju inte göra, så det var bara att halta sig fram på bästa sätt till dagis och hämta barnen för att sen gå via affären och handla innan vi slutligen gick hem. Låret gör så ont oavsett om jag är stilla eller rör mig, och det är riktigt synd om mig.

En blogg

Det finns en blogg som jag tycker att alla borde ta sig tid att gå in och läsa. Den är skriven av en ung kvinna och innehåller så mycket klokt att hjärtat värker och man får sig både en och två tankeställare. Och jag är STOLT över att vara denna unga vackra kvinnans moster.

http://ekologiska.devote.se

Ensamt i spåret

I morse kl 5.45 begav jag mig ut med mina stavar i spåret, det var ganska tomt där vid den tidet.
Men det var en fantastiskt vacket morgon där solen glittrade i sjön och i det regn våta gräset och fåglarna kvittrade. Och helt ensam var jag ju inte, spåret var fullt av sniglar, snäckor och daggmaskar som jag fick kryssa i mellan och i slutet av spåret satt en hare och väntade på mig.

Lätt nattat

I dag var det plättlätt att natta barnen, de somnade båda två i soffan när de kollade på Bolibompa och det vara bara att lyfta över dom i sina sängar. Emil rörde som vanligt inte en min, reagerade knappt när jag lirkade ut tuggummit han hade i munnen, ja ett litet bett bjöd han ju på men det var ju ganska väntat. Gry vaknade till och frågade efter vovvov mebn orkade inte protestera mer utan vände sig om och somnade. Den där vovvov är på äventyr igen, ja han är i stort behov av frihet och vill sova bort då och då, i natt kvarttar han på förskolan.
Så här sitter jag solokvist då Nicke jobbar sent, ska luta mig tillbaka och njuta av tystnaden.

Jag undrar ja om Katja trampar svensk mark än?

Det kom lite regn

Hade för avsikt att ta en vända i spåret i morse innan jag åkte till jobbet, men när jag tittade ut genom fönstret ångrade jag mig. Det regnade ganska mycket och jag tappade sugen för en morgon promenix, så jag bestämde mig illa kvickt för att strunte i det. Ganska ynkligt av mig!

På jobbet var det fullt upp hela dagen, men hela tiden hade jag ett otroligt flyt med allt jag gjorde. Och jag tänkte att i dag måste det vara rätt dag för en triss lott, men se där slutade min medvind och det blev ingen storvinst i dag heller. Skit också!

Det var bara att jobba vidare tills det var dags att rusa till bussen för att hinna till förskolan och hämta barnen i tid. Jag kom tidigt till jobbet och blev kvar sent, näh det är inge vidare.
Hem och laga lite smarrig mat till min familj, det blev kusar till middag dvs bacon linlindade köttfärs rullader med aivar i. Det var så gott så gott så gott, Emil mumsade i sig som om han aldrig sett mat förrut.

Och nu har molnen med det lilla regn som föll i morse dragit förbi och det är en fantastisk vår/försommar kväll där ute. Lite synd att det inte regnade på lite mera när det ändå var mulet och det blöta hängde i luften, för det berhövs lite regn där ute nu.

En fantastisk helg

Vilken otroligt underbar helg som nu börjar närma sig sitt slut. Den har varit så lång och vi har hunnit med så mycket. Det var en helg helt utan måsten som vi bara myst och njutit av varandras sällskap. Och ingenting blev ju sämre av att Valborg kom med sommaren.

Ja Valborg började ju alt med, och Emil ville så järna se brasan trotts att han var så trött så att klockorna höll på att stanna. Men är det Valborg så är det, och klart att pojken skulle få komma till brasan, dit kom han men såg den gjorde han inte. Men han sov gott i värmen från elden. Halvvägs ner så somndade den lille prinsen så gott i vagnen, försökte hålla honom vaken med en tablett ask, men inte ens det hjälpte. När tablett asken föll ur hans hand så förstod vi att han sov.....hårt! Men Gry var det mer go i, och hon rejsade runt och såg brasan. Och det var med stora ögon sittandes på pappas axlar som hon kollade på den flammande elden.

Fredag 1 maj kom och sommaren med den. Jag började med en vända i spåret innan frukost. Sen gick vi till lekparken där vi mötte upp Lenita och hennes killar, mannen hennes var på fiskeresa över helgen. Och det var så ljuvligt där ute i solen så ingen ville gå in, Nicke kilade ner till grillen och köpte pizza till barnen och sallad till oss och så åt vi lunch i lekparken. Sen var vi tvungna att ta oss hem för Gry var i akut behov av att sova och ingen vagna hade vi med oss då barnen cyklat.
Nicke nattade Gry och jag och Emil gick ut på balkongen och städade i ordning där. Medans Emil tog sig en tupplur i soffan så satt jag ute på balkongen i solen och läste lite bok.
Till middag blev det sen tacos ocvh jag och Nicke slog på stort och delade på en flaska vin. Det händer ju inte så värst ofta nu mera.

Lördag kom och planen var att åka till Bögsgård tillsammans med Lenita och hennes pojkar och precis kl 10.00 var vi där och Lenita kom strax efter. Vi gick och kollade på djuren och sen var det dags för fika. Barnen fick stoooora godispåsar som de var ganska nöjda med, fast jag "tvingade" dem att grunda med en pannkaka var innan de festade loss på godsakerna. Efter att vi fikat så promenerade vi till naturskolan och stannade där och lekte i skogsbrynet. Och där blommade både gullvivan och styvmorsviolen och liljekonvaljernas blad var redan stora.  Sen promenerade vi tillbaka till bögsgård och gick till fiket och åt lunch, det var en väldigt sen lunch och barnen var ganska trötta och ingen av dom var väl direkt ätsugna efter allt godis. Men vi fick i oss lite ätbart i allafall och stuvade sedan in barnen i bilen och där somnade de bums.

Medans barnen sov så passade jag på att inhandla ett par nya springskor. Och jag drabbades av svår beslutsångest när jag stod i affären med en svart puma sko på ena foten och en vit nike sko på den andra. Jag gick där fram och tillbaka och fram och tillbaka, och ett tag funderade jag seriöst på att köpa båda, men kom till sans och valde tillslut de vita. Och när jag kom tillsbaka ut till bilen så förstod jag att jag tagit lite tid på mig....de sov alla tre!

Tack och lov så bjöds det på lite mulet väder i dag så att vi kunde hålla oss innomhus och städa lite. Men jag tog först på mig mina nya skor och tog en vända i spåret, och man är ju ganska ensam där vid 7-tiden en söndagmorgon.
Men sen tog vi tag i städningen, och städat har vi gjort från golv till tak så här är så skinande rent och fint nu. Och under eftermiddagen så tog vi en sväng till Stinsen för att inhandla ett par nya springbyxor till Emil, ett par svarta adidas blev det och han var så nöjd med dom. Men blev lite besviken när det inte fanns någon puma t-shirt i hans storlek, ja han får växa till sig lite först.

Ja det har varit en helt underbar helg med massor av sol och mycket tid utomhus, och ändå har vi hunnit med att städa. jag röstar för fler långhelger åt folket. Tur det blir en till här innom snar framtid.

RSS 2.0