Skottdagen

Jag friade..........



.......och han sa JA!

Vila upp sig på jobbet.

Snacka om lättförtjänta pengar, ja idag har jag verkligen inte jobbat ihjäl mig. Har varit på rehab och då är det ju inte meningen att jag ska göra jobbet, utan det är jag som ska se tilöl att patienten gör jobbet själv. Och det kan ju vara nog så svårt att bara titta på när någon kämpar för kung och fosterland att få på sig en strumpa eller en tröja, man vill järna dit och hjälpa till lite.
Och man börjar dagen med lite fika och bara ta det lugnt, man går inte in tioll någon patient förrän tidigast kl 8.
Ja så jag kan ju lugnt konstatera att jag har haft en riktigt lugn dag på jobbet, fast det blev aldrig långtråkigt då allt tar sin lilla tid där.

Emil var trött i morse, jag fick väcka honom vid 6 innan jag gick. Han kom upp och la sig i soffan och så tittade han sömnigt på mig och sa:
-Gry får gå till jobbet själv idag, jag stannar hemma och sover.
Och så drog han täcket över sig och la sig till rätta i soffan. Ja jag hade järna stannat hemma och sovit idag. Får inte jag det så får inte min son det och så fick det bli.

De stora barnen hade fått gå till skolans gympahall idag rejsa av sig och de hade fotograferat flitigt hur barnen klättrar och springer i hinderbana, och jag tror att de hade galet roligt. Emil hade sovit 2 timmar efter det!!!!


Virus

VIRUSVARNING!!

Ett  nytt virus sprider sig, kallat 'arbete'.
Om du får 'arbete' från  dina kollegor, din chef, via e-post eller på annat
sätt, rör inte 'arbetet' på något sätt.

Detta virus raderar ditt privatliv. Om du får viruset, följ dessa
instruktioner:
1. Ta på dig jackan och ta två goda vänner med dig.
2. Gå till närmaste pub.
3. Beställ tre drinkar.
4. När du upprepat punkt tre 14  gånger, märker du att "arbetet" totalt har
raderats från din hjärna.

Skicka denna virusvarning omgående till minst fem av  dina vänner. Om du
inte har fem vänner, har viruset redan  påverkat dig och arbetet har tagit
kontrollen över ditt  liv!

Lev idag... imorgon kan det vara  försent!


Var det verkligen bättre förr??????

80-talet, visst är det ofattbart att:

Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero

Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs

Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'

Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol hade en naturlig plats i våra garderober

Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett

Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun

En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii

Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan

Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.

Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel

Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård

Tights och storskjorta var en naturlig kombination

jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang

Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'




År 2008, du vet att du lever år 2008 när:

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen

2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e - postadresser

6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag

7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb

8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar

10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget

11. All reklam på TV har en internetadress under

12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den

13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online' innan du hämtar kaffet i espressomaskinen

14. Du lägger huvudet på sidan för att le :)

15. Du läser detta och nickar och ler

16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till

17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna lista

18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

19. Och nu sitter du och ler åt dig själv

LÖN

Åhhh vad det är härligt att ha börjat jobba igen, särskilt sånna dagar som idag......LÖNINGSDAG!!!!!!!!!!
Trotts att jag just betalat räkningar för närmare 15 000 kr så finns det över 3000 kr kvar på kontor, känns ganska bra det. Och jag misstänker att Nicke kommer att få en och annan peng över han med då det var jag som tog våran blygsamma hyra denna månad.
Ja när man är van att ha en inkomst på ca 5000 kr/månad som jag har haft de senaste åren då man snålat på sin föräldrapenning, så känner man sig ju rik som ett troll just nu. Men jag är rädd för att man kommer att vänja sig ganska fort, för alltid finns det ju hål att stoppa pengarna i. Och mycket är det som förfallit här hemma och går på sista versen, men det känns ju skönt att slippa vrida och vända på varje krona i alla fall.

Och det blev sovmorgon i morse!!!!! Emil vaknade inte förrän 6.30 och Gry sov ända till 7-tiden, så när jag gett Emil sin flaska så kunde jag krypa ner i soffan intill honom och ligga där och slöa tills Gry kom upp. Fast nu är de utvilade och har fullrulle i benen. Kl 8.30 hade jag redan stoppat dom i badet för att aktiveta dom lite. Nu ska jag försöka ta en dusch själv men det känns som att det kan vara risk att de river hemmet under tiden. Det får bli en snabb dusch så att vi kan komma oss ut så de får springa av sig.

En heldag.

När Emil sover borta kan man vara gansaka så säker på att slippa vakna vid 5-tiden. Men efterson jag och Gry skulle iväg hemmifrån 7.30 så blev det ju inte jätte mycket till sovmorgon i alla fall, men till 6.15 ialla fall. Ja då vaknade jag av mig själv och insåg att det var hög tid att kliva upp om jag skulle hinna duscha innan frukost. Ja det är illa när man tycker att det är sovmorgon då man får sova till 6.15!!!!!!!!

Det blev t.o.m lite brådis här hemma för att hinna med bussen som gick 7.41, men när vi väl var på den så kunde vi andas ut, för nu skulle det inte stressas något mer denna dag.
Vi mötte upp Maarit och Emil på Centralen och så gick vi till Centralstation för att leta reda på vårat tåg som skulle ta oss till Morgongåva. Slank in på Roberts coffee och köpte mig en stooor latte, men jag tror inte att det finns en latte som är stor nog för mig på morgonen. Hur stora muggarna än är så tycks de bara innehålla två klunkar!!!! Märkligt!!!!
Båda barnen tyckte att det var galet spännande på perongen, och tänk att vi skulle ju åka i ett av dessa tåg....Åhh så spännande och kul. Emil satt klistrad i fönstret hela resan, men Gry blev matt av all upphettsning och vid Märsta så kroknade hon och jag fick stoppa om henne i vagnen. I Uppsala fick vi byta tåg och det var ju också hur spännande som hellst. Och när man gick på perongen i Uppsala så såg man ju så bra in under tåget...oj oj oj vad det fanns mycket manicker och mojänger att titta på där.

Mormor kom och mötte oss på station och Emil sprang mot henne och kastade sig i armarna på henne, mormor blev väldigt rörd över det. Och på balkongen stod ju morfar och vinkade, och eftersom solen gassade så var ju han i vanlig ordning iklädd i.......just ingenting!!!! Ja där stod han och mös i solen med bar överkropp, ja en anna tyckte ju inte att det var riktigt så varmt men visst varmt och soligt och vårlikt var det ju. Hade t.o.m lämnat ungarnas overaller och tjocka vinterskor hemma för lättare överdragskläder och lättare skor. Men bar överkropp dröjer för min del i alla fall. 

Emil och Gry sprang i kapp på loftgången och båda ville komma in först till morfar för att överösa honom med pussar och kramar.
Till barnens stora förtjusning så bjöds det på köttbullar och makaroner till lunch, och Ländia chokladboll till efterrätt. Synd att kameran blivit kvar hemma för det var ett och annat klockrent fotoläge med vitt fluff högt och lågt. Och efter det så började Emil vara så trött att han såg stjärnor. Tog med honom och gick in och la mig på mormor och morfars säng, tänkte bara ligga kvar där tills han somnat........Zzzzzz och så hade jag somnat som en sten! Och där sov jag tills jag blev väckt av Maarit, och då var Emil redan uppe. Kusin Erik hade kommit och Gry blev så lycklig att hon vägrade släppa hans hand. Och efter en stund kom även kusin Hanna och tillvaron i Morgongåva var på något vis komplett, mina barn med deras älsklings kusiner. Och det var bus, stoj och stim så taket höll på att falla in. Emil och Gry fick en hel kasse med böcker av Erik som han hade rensat ut ur sin bokhylla och Emil bläddrade förtjust igenom så gott som alla.

Hanna och Erik for så småningom iväg på sitt håll och lugnet la sig lite, men barnen var så tok trötta att minsta motgång var likamed världens undergång. Vid 6-tiden uppenbarade sig deras pappa och de blev jublande glada och sprang för att möta honom i hallen. Vi åt lite middag tillsammans med mormor och morfar innan vi åkte hem. Jag och Maarit trängde ihop oss i baksätet tillsammans med Gry, och det var liiiite trångt vill jag lova. Hade vi krockat så hade vi nog inte rört oss ur fläcken där bak, för vi satt fastkilade. Ska bli skönt när vi får våran nya bil.
Vi skjutsade hem Maarit och Emil blev alldeles olycklig efter att vi sagt hejdå till henne och grät resten av vägen hem. Väl hemma så var det bara att hoppa i pyamasen och dricka lite proviva innan det var dags att krypa ner i sängen. Och jag har nog aldrig varit med om att Emil somnat så fort. Efter att vi läst klart boken så han jag inte mer än släcka lampan och så sov han. Den killen var riktigt trött i kväll, ja det återstår väl att se hur länge han sover i morgon. Och morgondagen är en helt ledig dag som står öppen för roligheter. En ledig dag som dessutom är löningsdag kan ju bara bli bra.

Jobb, kalas och en sväng in till stan.

I morse när jag klev upp så hade ingen anna vaknat. Emil var förståss trött då han suttit uppe med oss och tittat på melodifestivalen. Gry orkade inte riktigt och ville bli nattad mitt i, så jag missade ju en hel del av den men låg i sängen och hörde i alla fall. Men jag måste ju säga att det startfällt som var igår var ju inte jätte bra, nä det var väl ingen av låtarna som jag kännde för riktigt.
Men Emil gillade BWO och  tyckte att Alexander Bard såg tokig ut, och hon Frida (tror jag hon hette) som sjöng opera gillade Emil skarpt, men det var nog mest för att det blåste på henne och blixtrade runt omkring. Men det var just ingen melodifestival som går till historien.

Både Emil och Gry hade vaknat innan jag gick till jobbet, och jag tvingade Nicke att kliva upp så jag visste att han var vaken. Han grymtade lite men kom upp och visade sig i alla fall och gav mig en puss.
På jobbet var det lugnt, lugnt och ännu mera lugnt. Var på samma avdelning och hade samma patienter som igår så det var väldigt lätt jobbat. Igår var det lite pyssel med dom då de var inne för misstänkt hjärtinfarkt och hade sängläge, hjärtövervakning och massa prover skulle tas, i dag var de bort kopplade från all övervakning och klarade sig själva, lite prover i morse bara sen har jag mest softat runt.

Från jobbet åkte jag direkt till Elisabeth som hade kalas idag, ett stort grattis till den nyblivna 35-åringen. Ja vankas det choklad tårta så kommer jag om det bara blir för en liten stund. Var där så pass länge att jag han fika lite och prata lite med folket som var där sen var jag och resten av min familj tvungna att fara iväg in till stan. För Emil skulle ju på stort äventyr med Moster Maarit. Maarit mötte upp oss på Sveavägen och där sa vi hejdå till våran rara son som skulle ut och äta med Maarit och sen sova hos henne. Och det var en nöjd kille som vinkade hejdå till oss, oj oj oj vad det är spännande att äventyra med Maarit.

Vi som inte skulle på något spännande äventyr åkte hem och lagade lite mat. Ja det fick bli fläskfilén som vi fick åka ifrån igår.

En kväll på akuten

Det räcker visst inte med att jobba på sjukhus hela dagen, jag måste visst tillbringa kvällen på akuten också!!!!!!!
Ja man måste ju se hur de har det på andra sjukhus också, så jag tog en tur till Karolinska akuten för att häls på öron, näsa-hals doktorn. Man skulle ju kunna tro att det skulle vara någon av barnen som pillat upp något i näsan....men näääää....det var jag som hade lyckats få ett främmande föremål i näsan!!!!!! Och nu kära systrar så vill jag inte höra något om hur jag pillade in en legobit i näsan när jag var liten och fick gå till doktorn.

Allt började i morse då jag skulle ta ut mitt smycke ur näsan eftersom piercingar inte är tillåtet på jobbet. I vanliga fall är det aldrig några problem, men någon gång ska ju vara den första. Precis som på ett örhänge så sitter det en plopp på baksidan av min pärla så att den inte ska falla ut, och när jag skulle ta bort den så for den iväg åt fel håll. Ja den jäkeln for in i näsan i stället för ut, men jag tänkte att det bara skulle vara att snyta ut den. Men där hade jag fel, för hur mycket jag än snöt och fräste så kom den inte ut. Fräste tillslut både inåt och utåt och tänkte tillslut att den måste ha glidit ner i svalget och att jag svalt den. Jag åkte hur som hellst till jobbet och tänkte inte så mycket mera på det.

Fram mot eftermiddagen så började jag få en obehaglig kännsla i näsan, inte ont men det känndes som om det var något som rörde sig där inne!!!!!!! Gick förbi på akuten på Danderyd innan jag åkte hem där de fick sig ett gott skratt åt min historia, men sa att det nog inte var någon fara (vi har ingen ÖNH-läkare på danderyd) så länge jag inte hade några besvär som ömhet och värk eller dålig lukt.
När jag kom hem så ringde jag till sjukvårdsupplysningen och de var av en helt annan mening och sa att OM det skulle finnas ett främmande föremål i näsan så fanns det en risk att det kunde falla ner i lungorna, att jag därför skulle åka till K.S omedelbart för att utesluta att där inte fanns något, och så skickade de en remiss dit.

Jaha, det var bara att ställa in middagsplanerna och hoppa in i bilen, och medans jag satt och vänta på att få komma in till doktorn så åkte Nicke, Emil och Gry och käka middag på MAX. Och jag tänkte att jag förmodligen skulle bli sittande på akuten hela kvällen, ja de hade ju turligt nog tv i väntrummet så jag skulle ju få se melodifestivalen i alla fall. Men det tog inte så lång tid, lite mer än en timme fick jag vänta innan jag fick komma in. Och jag kan ju säga som så att det är ingen behaglig upplevelse att bedöva näsan!!!!!! Små trekantiga kompresser indränkta i bedövningsmedel förs in ganska bryskt i näsborren, och jag lovar att en och anna tår trillade på min kind. Men snart var halva ansiktet bedövat och de kunde föra in en liten kamera i näsan och gå på jakt. Men de hittade ingenting, så troligen så har det lossnat av sig själv och jag har svalt den. Men det är skönt att i alla fall veta säkert att det inte finns något i min näsa som inte ska vara där. Och nu när bedövningen börjar släppa så har jag ganska ont.
MEN jag han hem i god tid innan melodifestivalen så nu är det bara att bänka sig i soffan. Barnen har vi inte fått i säng så de får vara uppe och kolla de med och somna i soffan när de inte orkar vara vakna mer.

GRATTIS

Vad jag än har skrivit tidigare så har det varit fel, för det är idag det är Cissis födelsedag.
Och tänk jag har t.o.m pratat med henne....fast det var ju förståss hon som ringde mig!!!!! Det är fan ingen ordning alls på mig nu mera. Jaja jag kommer ihåg vad mina vänner heter heter i alla fall.


Vår

Idag har det varit vår ute. När vi gick ut på förmiddagen så var det 7 grader varmt och solen sken. Åhhh vad härligt. Och det bästa med att det inte varit snö är ju att man slipper slask nu. Ja för mig får det järna fortsätta vara snöfria vintrar.

Hittade aldrig Grys napp hur jag än letade, så det var bara att gå till affären och köpa en ny. Passade på att köpa sushi till lunch åt mig så att jag slapp äta falukorv som barnen ville ha. Hmmm passar bättre som hundmat tycker jag!!!!! Nä jag är ingen storätare av falukorv, nödmat i allra högsta grad. Men barnen trycker i sig det för glatta livet, tur deras pappa köper det då och då. Innan jag träffa Nicke så åt jag det inte över huvud taget, men eftersom han har så dåligt inflytande på mig så äter jag ju det nu mera om jag måste.

Emil var helt slut när vi kom hem från öppnis och det tog inte många sekunder innan han somnat i soffan när han satt och titta på Emil i Lönneberga. Ja jag måste ju säga att likheterna är slående mellan dessa två Emil! Gry tog sig en liten tupplur i vagnen efter att vi ätit lunch så hon var pigg och allert hela eftermiddagen. Att somna vid 3-tiden är ju i och för sig det senaste laget men det hade nog inte gått att hålla honom vaken hur man än försökt. Han är ju den sorten som somnar där han går och står när han blir trött. Och det är ju fredag så vem har bråttom i säng i kväll. Ja jo det ska väl vara jag då som ska upp och jobba i morgon! Och jag är så glad att jag kunde byta bort kvällen så att jag kan få umgås med min älskade familj då i stället.

Har lite torka på vad jag ska hitta på till middag.....förslag?
Egentligen ingen lust alls till att laga mat, men man är väl illa tvungen. Vi kopmmer att vara så hungriga här i kväll annars, och sura, tvära och griniga med för den delen. Nä man är ju inte så rolig när man har lågt blodsocker, man är snarare folkilsken och hugger efter allt som rör sig.

Ledig idag.

Emil sov ganska länge i dag med, ja så pass länge att jag vaknat före honom och bara låg och väntade på att höra hans dörr knarra. Och efter en stund så hörde jag knarret....sen blev det tyst....länge....Började tro att jag hört fel, men helt plötsligt så for min sovromsdörr upp med dunder och brak och en upphettsad Emil kommer infarande och skriker:
-MAMMA!!!! Kom och kolla på månen, den är JÄTTE stor.
Gry kastrade sig ur sängen och sprang efter sin bror och jag fick lov att kliva upp jag med. Tillsammans så stod vi i mörkret i deras lekrum och kollade på den stora klotrunda fullmånen, och ja det är vackert med månsken.

Gry lyckades med en klassiker idag. Hon stoppade in fingrarna i springan bakom dörren samtidigt som hon stänger den. Aj aj aj vad det gjorde ont, och det gjorde ont i mig bara att se henne klämma sina söta fingrar. Och hon grät och grät oc h grät, sen när det onda försvunnit fortsatte hon att gråta för att vi inte hittade nappen. Och nu var hon riktigt förtvivlad. Hennes allra käraste ägodel är spårlöst borta, jag kan inte hitta den någonstans. Och hon kan ju ha lagt den precis vart som hellst. Tillslut, när hon insåg att jag inte skulle hitta nappen låg hon i mitt knä och snyftade och tittade på mig förebrående pracis som att det var jag som gömt nappen, men gillade läget efter ett tag. Kanska att man inte ska leta fram den........Fast hon hittar den väl själv tillslut.

Snart så ska vi se till att få på oss kläder och komma ut i solen lite för att sen gå ner till öppnis och käka lunch och leka en liten stund innan de kroknar. Men än så länge så poppar vi Iron Maiden och rockar loss till grannarnas förtvivlan......... Mina barn är ursöta när de headbangar!!!!!!!!!

Lördag kvällen är räddad

Vilken lycka! Tack vare att jag har en fantastisk bemanningsassistent och fantastiska kollegor så på några minuter så var mitt kvällspass struket och jag får jobba 7-15 i stället. Det är sånthär som gör att jag uppskattar mitt jobb än mera, för ingenting är omöjligt.

Så nu får jag tillbringa lördagkvällen med min älskade och tillsammans så får vi se och kritisera deltagarna i melodifestivalen. Livet blir med ens komplett ;-) Ja , man blir glad för det lilla!

Livet är fullt av överraskningar

Hade tänkt att ta en vända i skogen när jag lämnat barnen på dagis, men ute blåser det upp till storm och himlen är svart. Så jag blev inte så sugen på att gå ut och gå i skogen och riskera att få en tall nerblåsandes i huvudet. Så jag gick hem och dammsög i stället.

Igår var jag på möte på jobbet och vi pratade om ditten och datten. Och som sista punkt så skulle vi prata om höstens planeringsdag. Tyckte ju att det var ju lite väl tidigt att börja prata om redan i februari tills chefen sa att hon funderade på att det skulle hållas i Barcelona!!!!!! Och tänk jag som alltid varit så avis på Nickes resande i jobbet, han åker till Kina, Tyskland, Skottland o.s.v. Och alltid sagt att när man är landstings slav som jag får man aldrig åka iväg på något kul. Men se nu kanske det kan bli av, landstinget kan det med.
Ja jag tyckte ju att vi fick slå på stort för några år sedan när vi fick åka på planeringsdag till Hasseludden på Yassuragi. Min chef vet tydligen vart man ska mjölka pengar ifrån, och vilka strängar man ska spela på.
Ja det är med spänning jag ska följa denna utveckling.

Undrens tid är inte förbi

I morse vaknade jag av något konstigt ljud, något som det var länge sedan jag hört....något bekant....det var VÄCKARKLOCKAN!!!!!!! Nä inte min som brukar ringa 05.25, utan Nickes som ringer någongång efter 06.00. Min första tanke var: Är Emil sjuk? Varför är han inte vaken? Inte förrän en kvart senare hör jag hur han tassar upp och kommer in till oss och säger att det är morgon. Tänk killen tog sovmorgon!

Och igår kväll när jag kommit hem från jobbet och satt och fika med Nicke i köket så insåg jag något förskräckligt, jag jobbar ju kväll när det är melodifestivalens tredje deltävling!!!!! Men hur tänkte jag då????? Måste försöka byta bort den kvällen bums. Men jag är rädd för att det kan vara ganska kört med det. Ja man undrar ju om Nicke någonsin kommer att kunna förlåta denna dödssynd???????

Förmiddagen för mig själv.

Emil kom som vanligt in i morse och väckte mig, klockan var väl någonstans runt 5.30. Jag har slutat titta så noga för jag vet ju att han ändå sovit klart och inte kommer att somna om mera. Så det är bara att kliva upp. Jag hämtade lite Proviva till honom och så kröp vi upp i soffan och försökte förgäves hitta något att titta på på tv, så vi läste lite bok i stället.

Upptäckte ganska snart att man ska INTE vräka i sig glass innan man går och lägger sig på kvällen. Jösses vad jag fått ränna på muggen denna morgon, ja jag ska självklart inte gå in på några detaljer, men jag trodde faktiskt att jag var magsjuk till en början. Och som tur var så jobbar jag kväll, hade jag jobbat förmiddag så hade jag fått sjukskriva mig. Magen lugnade ner sig till slut och den protesterade inte när jag åt frukost, så jag drog slutsattsen att det nog var glassen jag åt igår!!!!!! Ingen av barnen visade något som hellst tecken på att vara sjuk så vid 9.00 lämnade jag dom på dagis. Gick tillbaka hem och hämtade mina stavar och stack iväg ut i skogen och gick det långa spåret, ja nu är det ju inte längre än 5.6 km men det är rysligt kuperade 5.6 km. Och det är ju för härligt att gå i skogen och lyssna på fågel kvittret och hackspettar. Och fullt av glada slalom åkare var det i backen redan, hmmm man kan ju undra om de inte borde vara i skolan!!!!!! För här är det ju inte sportlov förrän nästa vecka..... Fast å andar sidan så läste jag ju nyligen om att de infört flexibelt sportlov, att man själv får välja mellan vecka 7,8 eller 9, ja på dagis har de i alla fall sportlov som vanligt vecka 9.

Jaha snart har förmiddagen gått och det börjar snart vara dags för mig att åka till jobbet, känns som vanligt drygt att jobba kväll. Och ännu värre är det ju att jag ska jobba kväll i morgon också...ja det blev galet i mitt schema denna vecka, men jag får kompensera det nästa vecka i stället då det blir mycket ledigt och bara dagtid när jag väl jobbar.

Hotellet är bokat.

I påsk så åker vi ju upp till fjällen, och eftersom det är en sträcka på ca 100 mil enkel resa så är det för långt att åka hela vägen på en gång. Så vi mellanlandar i Umeå och sover på Scandic Plaza både på vägen upp och sen på vägen hem. Mmmm jag längtar redan efter hotellfrukosten, frukost buffeér är jag ju väldigt svag för.
Och eftersom vi bokat familjerum så innebär det ju att vi har två stora sängar att vräka ut oss i, och jag vet hur sköna de sängarna är där.

I sommras så var vi ju lite sent ute med att boka hotell, och där vi tänkt att bo var det redan fullbokat och i stället  fick vi bo på ett sunkigt Scandic mitt i ett industri område utanför Sundsvall!!!! Där familjerummen bestod av en 90 cm bred säng och en pytteliten, stenhård och knölig bäddsoffa. Grrrrr så arg jag var. Men denna gång fanns det lediga rum och Nicke slipper råka ut för min vrede hahaha.

Lambogini

Emil har bestämt att vi nog inte ska ha en Ford Mondeo, han tycker att det skulle vara bättre med en Lambogini!!!!! Låter ju som en prima familjebil, eller? Häromdagen så såg han en Lambogini och är sedan dess såld. Och idag sa han att han ska åka till Lambogini affären och köpa en för han har jätte många pengar, såhär många pengar sa han och sträckte upp fem fingrar. När jag förklarade att det skulle kosta mycket mera pengar än vad han har så var han inte dummare än att han ringde till farmor och fråga om hon kunde köpa en till honom!!! Hahaha

Och idag har våran nya kamera kommit, så när den är färdig laddad så blir det plåta av.  Den är lite vassare än våran förra med 10 megapixel och 10 gånger zoom.

Och så ska jag passa på att gratulera Cissi som idag fyller år, hipp hipp hurra!!!!!!

Vinter i våren

När man är ute och går i fina vårvädret vi haft här hemma de senaste dagarna så blir man lite förvånad då man hamnar mitt i ett vinterlandskap. Det hände mig nyligen då jag var ute och promenerade i skogen här intill. För den som inte vet så har jag en skidbacke om knuten, Väsjöbacken. Och jag knallade in i skogen och njöt av fågelkvitter och solsken och i min tankspriddhet så gick jag fel och hamnade mitt i en snöig slalombacke........ Fullt av folk som åkte skidor och en och annan skoter och jag fick en overklighets kännsla, började tro att jag somnat på en stubbe i skogen och drömde. Men så var icke fallet! Nä där används snökanornerna flitigt må jag säga och faktiskt så låg isen på sjön också, men den var nog inte så värst tjock. Tyvärr så är det ju inte så ofta man promenerar åt det hållet, varför vet jag inte, men oftast så blir det ju att man går mot slottet. Men det finns ju faktiskt ett fik vid slutet av backen och det är nog ganska kul att gå och titta när de backhopps tränar.

Lite ljusare

Efter att ha sovit som en stock hela natten vaknade jag bara några minuter innan väckar klockan ringde av att Emil står brevid mig och frågar om det är morgon. Först vill jag bara svara nej och somna om, men när jag sneglar på klockan så inser även jag att det faktiskt är morgon. Och när jag väl kravlat ur sängen och kommit ut i köket för att sätta på kaffe så känner jag att jag är hyffsat utvilad och att jag sovit riktigt gott.
Ja det tog ju lite tid innan jag väl kom till ro och somnade igår, men när jag väl somnat så sov jag som medvetslös. Och kännde mig pigg och glad och redo för en ny arbetsvecka, ja visst är det lite skruvat att man en måndag morgon vaknar och är full av förväntan och lite sugen på att få gå till jobbet. Och jag tror nog att barnen var lite sugna på att få gå till dagis också, ja i alla fall Gry. För direkt efter att hon fått i sig en slurk Proviva så gick hon ut i hallen och började ta på sig skorna.

Och när jag står där och väntar på bussen så upptäclker jag att det faktiskt inte är kolsvart ute längre vid den tiden, himlen börjar ljusna och fåglarna kvittrar glatt. Och det om något fåt väl humöret att stiga upp i topp. Ja våren närmar sig och dagarna blir ljusare och ljusare....tack och lov det var väl på tiden känner jag rent spontant!!!

Har varit på strokeenheten och jobbat idag, och det  var stort kramkalas när jag kom dit i morse. Det är nämnligen en av avdelningarna som jag jobbat mest på innan jag gick på barnledigt, och vissa där var otroligt glada över att jag är tillbaka. Vilket självklart gör att jag tycker det är sååå kul att att gå och jobba. Och trotts att det är en rellativt fysisk tung avdelning så hör det ändå till en av mina favoriter, dels så är personalen där kanon och sen så vet man vad man har att göra där från att man kommer till att man går hem. Men i dag var det en ganska lugn dag där, kan ju förståss bero på att de håller på att renovera och hade 4 färre vårdplatser än vanligt. Men det fanns ju förståss att göra hela tiden och lagom till eftermiddagen så kör det givetvis ihop sig då vi får in fler patienter än vad vi får ut.... Så det var bara att ställa dem i kö!!!! Och allt eftersom vi fick hem någon, snabbt göra rent en säng att lägga dom i. Tur att vi inte fick in någon som var i risigt skick med någon stor hjärnblödning, utan att de var så pass pigga att de antingen kunde ligga kvar på båren som de kom upp på från akuten eller sitta en stund i en fåtölj i dagrummet. Ja när det kör ihop sig sådär så får man vara lite kreativ och trolla med knäna.

Ja klockan blev snabbt 15.00 och det var dags för mig att åka hem. Iväg till dagis och hämta mina små troll och så hem och laga mat. Efter middagen så landade hela familjen i soffan och hade en mysig och lugn stund med bolibompa innan det var dags att natta den minsta. Jag och Gry sa godnatt och så gick vi och la oss, givetvis så somnade jag med och när jag kommer upp igen så har Emil och Nicke gått och lagt sig, och Nicke har givetvis somnat han med. Det är svårt att natta barn utan att själv somna!!!!!

Hämt mat

När inspirationen tryter och man inte har en aning om vad man ska laga till middag, så bara älskar jag hämt mat. Väntar just nu på att Nicke ska komma hem med drivor av mat från kinesen, riktigt hungrig börjar jag att vara. Med tanke på att det tar sån tid som det tar så var vi nog inte ensamma om denna briljanta idé.
Ja vad vore livet utan restauranger och hämt mat?????? =)

Mys söndag

Gårdags kvällen var mycket trevlig, men god mat, vin och Ben & Jerry glass till efterrätt. Och till det serverades Melodifestivalen....kan det bli bättre????
Och vad kan man säga om melodifestivalen då? Jag hade ju hoppats mer på Lasse Lindh förståss, men är ju ganska nöjd med att divan Carola inte kom direkt till Globen i alla fall och hade förståss varit ännu mera nöjd om hon åkt ut, gillar inte henne och hennes religiösa dravel, jag tycker att hon är läskig. Men grabbarna tvilling var ju helt klart i världsklass och Sanna var ju jätte bra hon med.

Och vilken tur jag hade igår då när jag stod och väntade på bussen, då kom makarna Lingemark i bilen och fråga om jag ville ha skjuts en bit för de skulle till Hornsgatan. Ja tack! Jag åker järna med hela vägen svarade jag för jag skulle ju till Hornstull. I bland ska man ju ha tur med, skulle ju förståss köpt en lott efter det, men det glömde jag.

Idag har vi haft en riktig mys Söndag och mest legat i soffan och läst böcker. Gry somnade innan lunch så jag bäddade ner henne och mig i sängen och vi sov en stund, jag är lite trött efter gårdagen. Det räcker visst med några glas vin och att komma i säng efter 12 numera!!!!!. När vi vaknade så hade Emil och Nicke ätit lunch och låg nu och sov. Så jag och Gry gjorde lite varmkorv och hade en lunch på tu man hand.
Så nu har vi ju hela eftermiddagen öppen för vad som hellst för kul, och det ser ut som om molnen håller på att spricka upp så kanske vi får en solig och vårig eftermiddag då termometern står ganska långt på plus sidan idag.


Man får passa på när tillfälle ges.

I natt har det kommit lite snö, och med lite menar jag att det just och precis täcker marken, och termometern står på minus sidan. I går hade vi ju givetvis hoppats på att det skulle komma lite mera men man får väl vara glad för det lilla. Emil blev överförtjust då han tittade ut genom fönstret i morse och såg att det var vitt.
När jag talade om för honom att det nog var för lite snö för att åka pulka så tittade han bara dumt på mig och kontrade med att vi åker i alla fall!!!!! Ja det är klart att vi åker i alla fall.......
Iväg till pulkabacken där vi mötte upp Lingemarks, och det var bara att konstatera att på backen låg det mera löv än snö, men som sagt vi åker i alla fall. Och vi åkte tills pulkorna var sönder skavda inunder och de är nu redo för soptippen, men kul var det.
Vi hade med oss lite varm choklad och kex så vi kunde fika lite i backen.

Sen var det dags att gå hem och fixa lunch och sova lite.
På eftermiddagen så for Nicke och Emil iväg och handlade lite lördagsgodis och något för dom att äta ikväll, jag och Gry stannade hemma och tog ett bad. Anledningen till att de inte köpte någon middags mat till mig är att jag har fått kvällspermis och ska umgås med mina systrar, och tillsammans ska vi äta middag, dricka vin och se på melodifestivalen.
Ser fram mot det.

Städa, städa varje fredag.........

Idag har jag städat och gnott så att mitt hem är skinande blankt från rum till rum. Känner mig ganska nöjd med min prestation.
Eftermiddagen ägnade vi oss åt att gå till biblioteket och lämna till baka en hel trave med böcker, känndes som om vi hade halva biblioteket hemma. Men när vi kom ut därifrån så hade vi en minst lika stor trave med oss ut igen.

Gick till ica och handlade lite mat och där sprang vi dessutom på Lingemarks som också varit och handlat fredags middag. Ja och för oss blev det den vanliga fredags menyn, tacos och läskeblask till de vuxna och mjölk till barnen.
Nicke skulle bara in på Figges och köpa lite frukostbröd till i morgon, men kommer ut med en misstänkt stor påse.....Där i fanns även 4 st semlor!!!!!! Mins inte att jag sa något om att vi behövde semlor!!! *kliar mig i huvudet*
Men jaja det ärt nog så att vi kan behöva dom just idag.

Hem och hacka, hacka och steka, steka och röra ihop guacamole. Och sen högg vi alla in med frisk aptit och åt så vi storkna. Och det var så mycket vitlök i guacamolen att det nästan sved på tungan att äta den, mums mums.
Och när vi sen sitter där och är proppmätta kommer vi ihåg semlorna som står i kylen......Jaha det var bara att torka av bordet och duka fram semlor, och jaaa visst slank de ner också. Men sen var det ju inte utan att man var lite spyfärdig.

Vi hade en liten diskussion på jobbet igår om vem som gör vad hemma. Och jag måste i ärlighetens namn säga att jag inte riktigt förstår det där med millimeter rättvisa. Att ha familj handlar ju om sammarbete och vem som gör vad är väl ganska oväsentligt. Om jag byter bajsblöja fyra gånger i rad så är väl inte det hela världen, den som är närmast till hands tar väl blöjan och så är det inte mer att tjafsa om, men i vissa familjer är det visst det.
Hemma hos oss är det så just nu att jag faktiskt står för den mesta markservicen, jag lagar oftast maten, jag städar och tvättar mest och det är oftast jag som ser till att det är framplockat och klart för morgondagen. Men å andra sidan så jobbar ju jag mycket mindre än Nicke, jag jobbar 75% och han 100%. Så vem är det då som har mest tid över till att fixa hemma. En tjej på jobbet ifrågasatte igår varför jag gör så mycket hemma varför inte min sambo gör mer, att hon skulle ju verkligen inte göra mer hemma än hennes sambo gör. Och när jag frågade hur mycket hon jobbade så visade det sig att hon jobbar lika mycket som jag, men tiden som blev "över" tänkte hon inte tillbringa med att passa upp på sin familj, som hon nu uttryckte sig. Okej om båda jobbar heltid att man då turas om att laga mat och städa, alt. gör det tillsammans. Men jobbar den ena mindre så tycker jag att det är självklart att den tar det tyngsta lasset hemma.Visst jag skulle ju kunna skita i det och bara ligga på soffan och glo på såpor, men hur kul skulle det vara att vistas här hemma då. Alla blir ju faktiskt lite gladare då det är snyggt runt omkring. Och jag ser det inte som att jag går omkring och passar upp på min familj, för när vi väl alla är hemma så delar vi ju på det som finna kvar att göra. Och har jag dessutom fixat mat och fått undan lite av tvättberget och rejsat med dammsugaren så har ju vi mera tid för varandra att göra roliga saker tillsammans.
Nu är det inte så att Nicke inte gör någonting hemma, han gör massor. Så ingen går och tror något annat =)

Hur ser det ut hos andra, vem gör vad och varför??????????????????

Alla hjärtans dag

Jag får tacka er som uppvaktat mina barn med fina alla hjärtans dag kort, de kommer att bli jätte glada ikväll när de kommer hem från dagis.
Jag har ju som sagt glömt denna dagen totalt i år. Och reagerade inte ens när Nicke kramade mig i morse och sa grattis på namnsdagen. Öh...vadå??? Har jag namnsdag idag???? Ja det är ju alla hjärtans dag svarade han med ett leende. Poletten föll ner i min blonda skalle och jag gav honom extra många pussar.
Och när jag lämnade barnen på dagis så fanns det fina alla hjärtans dag kort i deras brevlådor som Emil gjort igår. Ett till mamma och pappa och ett till Gry, jätte fina med glitter och paljetter på.

Förmiddagen innan man ska jobba kväll känns alltid lika dryg, man kommer till jobbet en timme innan man i vanliga fall slutar. Men när man väl är på plats så brukar det ju rulla på och slutligen är det dags att gå hem. Och ikväll ska jag vara på kirurgen, det är väl den klinik som jag är minst på och kan just ingenting om någonting av vad de pysslar med där....Hehe men det brukar lösa sig så småning om.


En liten sak till......

Nicke har idag beställt en ny digital kamera till oss, en Pentax någonting....Så snart kan jag uppdatera mina fotoalbum med förtjusande bilder på världens finaste barn igen. Jag är inte hel utan en kamera då jag faktiskt är van att fotografera dom dagligen.

Glömt bort......

I morgon är det visst alla hjärtans dag och det har jag glömt bort helt och hållet. Och när jag nyss upplyste Nicke om det så hade han inte heller en aning om det.....Ja så då gör det ju nog inte så mycket att jag jobbar i morgon kväll!

Det tråkigaste med att jag jobbar kväll i morgon är att vi på Bemanningcentret har mysmorgon med frukost på kontoret i morgon 6.30-8.00. Men jag får planera bättre nästa månad och se till att jag kan gå då. För det är ju alltid kul att få träffa sina kollegor på BMC som man väldigt sällan får jobba med.
Fast numera så har vi i alla fall en fast punkt i huset där vi har vårat kontor, omklädningsrum och personalrum, tidigare så var vi ju utspridda runt om på huset, så nu ser man ju lite av varandra vid dagens början och slut.

Jag får ha mysmorgon med frukost tillsammans med mina söta barn i morgon, synd att Nicke inte kan vara med bara.

Näh jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om idag....skrivkramp....Eller är det så att jag faktiskt inte har någonting att säga världen idag!!!!!! Så jag tror att jag behåller för mig själv hur alla världens problem kan lösas och hur världsfred ska uppstå och tar en glass och kollar på Grace anatomy i stället.

Den ena dan är den andra lik.

Ja det är väl för väl att man har ett så intresant och varierande jobb för i övrigt så skiljer sig inte dagarna mycket från varandra.
Det är upp 05.25, klä sig, äta frukost, dricka kaffe, borsta tänderna och sen iväg till bussen. Framme på jobbet 06.40, skynda byta om och iväg till rätt avdelning. Jobba, jobba, jobba till klockan 15.00. Skynda byta om, kanske hinna prata lite med chefen och/eller bemanningsassistenter och sen iväg till bussen. In på dagis och hämta två små troll, kanske vi behöver handla lite, in på affären eller hem. Sysselsätta barnen med något samtidigt som man trollar ihop en god middag. Bolibompa, proviva, borsta tanden och sen nattinatt för de små. In i duschen och sen förbereda för morgondagen dvs fixa lunch och fika att ta med till jobbet, ladda perkolatorn så jag får kaffe, ta fram jordgubbar ur frysen så de hinner tina så att jag kan äta dom till frukost tillsammans med banan, musli och youghurt, och plocka fram kläder att ha på sig. Och jaha så har klockan oftast hunnit bli 21.00, magen kurrar lite och jag gör en macka och landar en stund i soffan. Tittar på nyheterna och sen är det dags att sova för att orka med morgondagen.......Hahaha ja så ser dagarna ut, och allt går så försvinnande fort.

Och mycket får jag vara med om på jobbet, ibland väldigt jobbiga saker. Som igår när jag möter en patient som uttryckligen klart och redigt säger att han inte vill leva längre, att han vill att vi ska hjälpa honom att dö. Och ändå står läkarna och bestämmer över hans huvud att alla åtgörder som finns ska sättas in. Och där ligger han och försöker göra allt vad han kan för att få ett slut på sitt lidande, han slutar äta men då ordinerar doktorn att det ska opereras in en CVK (central ven kateter) där man kan ge honom all näring han behöver via dropp. Han är elak och otrevlig och gör allt för att vi inte ska vilja komma in till honom. Och när jag tar mig tid att prata med honom och ifråga sätter hans beteende, så kommer det ju fram. Att allt han vill är att få dö i fred, där ligger han och kan inte göra annat än att bara ligga rakt upp och ner. Han kan inte äta och dricka själv, han kan inte gå på toaletten själv, han kan inte göra någonting själv. Vem ska då bestämma om man ska leva eller dö???? Själv får man ju inte bestämma att man ska dö. Men varför får läkarna bestämma att man ska leva????? Ja det är en av alla etiska frågor jag ställs inför varje dag, vad är rätt och vad är fel? Och när slutar man att ha livet framför sig och när har man det bakom sig???????? 

En bra dag på jobbet.

Kännde mig som ett ras när jag vaknade i morse, har sovit jätte dåligt och vaknade redan vid 5-tiden och låg sen bara och kolla på klockan. 05.20 gav jag upp och klev upp och satte på kaffe, ja det var ju skönt att sloppa steressa på morgonen för en gång skull. Och som vanligt blir jag åksjuk på bussen och denns som om jag ska kräkas innan jag får komma av och inte nog med det, precis när jag klivit av så är det någon som tänder en ciggarett och all röken landar i ansiktet på mig......Då hade jag lust att dela ut en smocka!
Ja med den starten så är ju chansen ganska stor att dagen bara blir bättre, och det blev den.

Har haft en lugn dag på njurmedicin, så där lagom mycket att göra och vips så var klockan 3 och dags att gå hem.

Hade glömt att jag skulle möta upp Maarit efter jobbet idag, så det var väl förväl att hon ringde mig och fråga vart jag var. Och barnen blev eld och lågor när hon kom med till dagis och hämta dom, ja man har ju inte mycket att komma med när moster Maarit kommer, eller som mina barn säger mamma Maarit.
Maarit stannade på middag och oftast lyckas hon pricka in att komma hit då vi käkar fläskfilé gryta, men idag fick hon nöja sig med curry kyckling.

Och jag känner mig fortfarande som ett ras och längtar tills jag får gå och sova.


P.S  Idag fyller min storasyster år, GRATTIS på 27 års dagen.

Söndag

Vilka jävla grannar man har. I morse igen var det åter igen dags för efterfest, så vid kl 05.00 drar man i gång musik på full volym. Jag bara uvdrar, hur fan tänker man när man gör så????? Ja man kan ju inte vara helt ovetandes om att man faktiskt har grannar, och det kan ju inte komma som en överraskning att det flesta sover kl 05.00 en söndag morgon. Ja jag kan bara konstatera att det verkar saknas vissa vitala och viktiga delar mellan öronen på vissa grannar här i huset.
Visst jag hade kunnat kila ner två trappor och be dom sänka musiken, MEEEN hur sugen är man på det vid den tiden när man är trött som fan och bara vill sova. Nä då ligger man där och hoppas att de snart ska fatta själva alternativt att någon annan granne är ännu argare och faktiskt orkar, själv låg jag där och bara hoppades att ingen annan än jag i familjen skulle vakna av det. Men det var att hoppas förgäves, för snart kom Emil upptassandes men han säger ingenting bara lutar sitt huvud mot min mage, så jag tar med honom in till hans säng och så lägger vi oss där och jag tror faktiskt att han somnade om en liten stund.

Det var en trött familj som satt samlad vid frukost bordet, och det var läge att hitta på något. Annars hade vi nog bara gått  runt och surat på varandra hela dagen. Vi orkade inte göra något avancerat så det fick bli en liten promenad i det något gråa men varma vädret. Planen var ju att barnen skulle gå själva men Gry bröt ihop redan innan vi kommit in i hissen och Emil klättrade själv upp i vagnen redan utanför porten. Jaha då fick det bli en promenad för mig och Nicke. Gry somnade ganska omgående men Emil höll sig i alla fall vaken men han ville absolot inte gå själv, inte likt honom.
Och det känns ju inte som vinter där ute precis, rosenbuskens blad har börjat spricka upp och snödropparna står i full blom i rabatterna.

Emil ville gå ner och mata fåglarna så vi slank in på macken och köpte en påse korvbröd som de kunde få, och väl nere vid vattnet så ville Emil i alla fall kliva ur vagnen, och han tycker att det är så himmla kul att mata de små liven, särskilt när de kommer och äter direkt ur handen på han och då och då råkar nypa honom i fingret, då skrattar han halvt ihjäl sig. Gry vaknade till när vi var där nere och matade nöjt hon med så gott hon nu kunde.
Och när Emil började stoppa i sig korvbrödet i stället för att ge det till fåglarna så tyckte vi att det var dags att gå hem och laga lunch.
Vi gjorde det enkelt för oss och lagade korv och makaroner, ja Emil tyckte att han behövde lite korv till allt korvbröd han ätit!

Och om möjligt så var det en ännu tröttare familj som la sig för att sova middag. Och sov gjorde vi!!!!! Vi vaknade inte förrän 15.30, hela familjen låg som medvetslös..........

Vårat hem såg ut som en rövarkula så det var bara att börja städa när vi sovit klart. Och när det började dra ihop sig till middag så var ingen sugen på att laga mat. Så Nicke for iväg till kinesen och köpte med sig lite mat, mmmm vad det var gott, vi åt alla med frisk aptit. Och Emil är redan vid 3-års ålder en fena på att käka med pinnar, det är inte illa tycker jag, Gry gjorde så gott hon kunde men jag vet inte hur mycket mat hon fick i sig med pinnarna, det mesta skottade hon i sig med händerna tror jag.

Och vad kan man säga om gårdagens melodifestival då??????
Ja inte mycket annat än att katastrofen är ett faktum, jo jag tycker nog att självaste Iprenmannen är bättre än vad Christer Sjögren hade att erbjuda igår. Men det är väl så att han har en ganska stor skara av beundrarinnor landet runt och flertalet av dom börjar väl ha både lite nedsatt hörsel och nedsatt syn, så då kan man ju förstå deras misstag med att de röstat på honom, de förstod kanske inte bättre!!!!!! =) Men det är ju det som är så himla kul med melodifestivalen också.

Jag sov.....Zzzzzz

Det blev inte mycket till fredagkväll här hemma för mig igår. Skulle natta Gry vid 19.30 och det var visste det sista jag gjorde, vet faktiskt inte vem av oss som somnade först. Jag vaknade till vid 23.15 och grymtade lite över att Nicke inta väckt mig och gick upp och klädde av mig och borstade tänderna, tänkte att nu skulle jag väl aldrig kunna somna om för natten. Men jag han inte ens tänka klart tanken innan jag hade somnat om och så sov jag till kl 8 i morse. Ja jag blev ju väck av Emil när han kom in någongång mellan 5 och 6 och sa att det var morgon, men Nicke tog honom och gick och de gick och la sig i Emils säng.
Ja vad kan man säga, set suger musten ur mig att ha börjat jobba!!!!!! Men det är en behaglig trötthet och jag sover så djupt och gott. Och jag märket att jag blivit både gladare och trevligare att ha att göra med sen jag började jobba. Och just nu kan jag inte för allt i världen begripa varför jag hade sån ångest över att börja jobba. Jag älskar ju mitt jobb och tycker ju om att jobba, och allt blir så mycket roligare när man får komma iväg hemmifrån och göra något annat.

Men redan efter en vecka på jobbet så känner jag av mina axlar och ryggen ömmar, ja det är ju dels ett fysiskt tungt arbete jag har med massor av tunga lyft, och sen är det ju en stressnivå som nästan ständigt ligger på topp och det sätter ju sig gärna i axlarna det med. Och flertalet av avdelningarna är ju sådana att man ständigt går med ett adrenalin påslag, ständigt är beredd på att något akut ska hända och allt detta sätter sig snabbt på axlarna och nacke. Och jag har ju i alla år haft problem med just nacke och axlar och jag vet ju att det bara är en endaste sak som hjälper och det är att pallra sig i väg till gymet, och vad vore bättre att tillbringa förmiddagens timmar på när jag jobbar kväll????? Ja då vet man att man kommer iväg i alla fall en gång i veckan.

Men idag är det lördag och jag tänker då rakt inte spendera någon tid på något gym idag, nä på lördagar äter vi godis och slappar.
Vi for iväg till ICA MAXI direkt efter frukost i morse och storhandla. Någon Ben & Jerry var det inte tal om idag då vi hade fått 200 kr i checkar från GB efter insidenten med metall spiralen, så det fick bli ett paket med GB klassiker, fast jag hade ju hellre velat ha Ben & Jerry....men man kan inte få allt här i världen.
Sen åkte vi iväg till MAX och käkade en nyttig och hälsosam lunch....men åh så gott det var med en flottig hamburgare som dressingen bara dröp om. Jag har i flera veckor gått och varit sugen på att käka på MAX så det satt verkligen som pitten i Greta!!!!!!!!
Sen svängde vi förbi Veddesta och gjorde ett stopp i jätte stora godisaffären, Nicke och Emil gick in och handla och kom ut med en varsin stor påse.
Efter det så blev det ett stop i Sollentuna centrum så jag fick köpa mig ett par Foppa tofflor, det blev ett par lavendel lila. Och jag är lite förvånad att de blivit så billiga faktiskt, de kostade bara 500 kr. Och i sommras så betalade vi 400 kr för Emils på Finlandsbåten och då var det tax free, och jag såg att i sportaffären kostade barn crocs nu 400 kr. Ja det gick väl inte att sälja dom dyrt när alla plagiat kom för 20 kr och uppåt. Men jag måste ju säga att det är ganska stor skillnad på de jag köpte nu och de billiga jag har sen tidigare. Och de billiga är ändå jätte sköna, så det säger ju en hel del om hur sköna crocs faktiskt är. Så vem bryr sig om att de är så fula att man gråter.

Och kvällen är självklart vigd åt melodifestivalen, schlager fjollor som vi är hela familjen. Första parket i soffan med en påse chokladdoppade chershewnötter ocjh läskeblask.

Det sket sig........

Skrev ett långt inlägg igår kväll, eller ska jag säga igår natt när jag kommit hem från jobbet. Satte mig vid datorn och varvade ner lite efter en kväll på jobbet och tänkte dela med mig av dagen som varit, men när jag skulle publicera inlägget så blev det något knas och det gick inte. Inte nog med det, halva inlägget hade helt plötsligt försvunnit och det som var kvar såg ut som rappakalja med lite konstiga tecken instoppade här och var. Så det var bara att lägga ner och gå och sova. Och idag när jag tittade på det som jag skrivit igår så var visserligen alla konstiga tecken som smugit in överallt i texen borta men så var även halva texten som försvunnit.....Grrrr
Men håll till godo, här är det som fanns kvar av det i alla fall.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOBBA KVÄLL

Hade sovmorgon ända till kl 06.00 (!) i morse, då hade Emil sovit klart och tyckte att det var dags att gå upp.
Vi hade lite mysmorgon här hemma och vinkade och kastade slängpussar till Nicke från frukostbordet. Gry var eld och lågor då hon fick tomtegröt och Emil ville ha en fryst macka och en hög med  pastrami skinka brevid....Ja jag vet han är lite egen när det gäller vad och hur man äter. Ja så länge han är nöjd och äter så serverar jag fryst macka, han har ju en väldigt nära släkting som ÄLSKAR frysta bullar.
Vi tomtade runt här hemma under morgonen kollade lite på tv, lekte lite och där i mellan fick vi på oss kläderna.

Vid 9-tiden lämnade jag dom på dagis, och själv så for jag iväg till Mörbycentrum, planen var att  inhandla nya jobbskor. Men nu är det ju så att Mörbycentrum skulle visa sig vara ett riktigt urschligt centrum som inga jobbskor hade i någon endaste affär. Nä inga som jag ville ha i alla fall. Och nu hade jag ju redan innan bestämt mig för att köpa ett par Foppa tofflor och när jag bestämt mig för något så är det svårt att ändra riktning. Nä anledningen att jag vill ha just sånna fula tofflor är för att de är så lätta att hålla rena, det är bara att kasta in dom i tvättmaskinen och så är de som nya igen, och gör man så med ett par scholl t.e.x så dör dom!!!!!! Jag vet........
Och ett par skor som är lätt att hålla rena är ju ett måste för mig, för jag trampar i det ena med det tredje på jobbet. Golven på sjukhus är nog bland det äckligaste som finns man kliver i både blod, spyor, kiss och bajs, fostervatten, slem och massa annat äckel päckel.
Så nya skor får inhandlas en annan dag.

Mötte Maarit strax för 12 och så gick vi och käkade lite sushi till lunch, och efteråt fanns det tid över för en fika innan vi båda var tvungna att åka till respektive jobb till kl 14.00.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja det var vad som fanns kvar av inlägget jag skrev.

Gårdagskvällen på jobbet var lugn, näst intill långtråkig. Så jag kostade på mig att gå hem en halvtimme tidigare.
Och här hemma hade det gått galant, Nicke hade även han gått hem lite tidigare från jobbet så att barnen slapp vara kvar tills dagis stängde. Han hade fått med sig båda hem och de hade lagat lite mat utan att någon brutit ihop.
Men Gry hade haft svårt att komma till ro på kvällen och det hade tagit en timme att söva henne, så klockan han bli 20.30 innan Emil kom i säng så han sov faktiskt ända tills min väckarklocka ringde i morse 05.30.
Det är ganska skönt att bara kunna strunta i alla morgonbestyr och bara tänka på sig själv och åka iväg till jobbet och lämna barnen med Nicke. Det värsta med jobbet just nu är att jag blir åksjuk varje morgon på bussen när den svänger hit och dit i mörkret, men jag vänjer väl mig snart!!!!!!!

Och på jobbet hade jag en riktig mardröms dag, ja man kan lugnt säga att jag hade häcken full. Och har fått jobba med en person som är av den sorten att man gör så lite man kan så länge som möjligt. Och fram mot lunch så började jag fundera lite över hur min kollega fördelat patienterna mellan oss egentligen, och när jag tittar lite närmare på det så visade det sig att min kollega hade 4 patienter som det inte var mycket att göra med medans jag hade 8 patienter som det var väldigt mycket att göra med. Gissa om jag surnade till då!?! Jag har absolut ingenting emot att jobba hårt och att ha mycket att göra, men när man blir utstuderat utnyttjad blir jag arg och accepterar inte det. Så jag kan gissa att min kollega kommer att ha ett snack med sin chef innom kort. Det visade sig att det här visst är ett känt problem på avdelningen sen en tid tillbaka, så jag är inte ensam om att ha blivit utsatt för det men visst den första som sagt ifrån.
Ja det är tur att det är en avdelning som jag gillar att jobba på och att de andra som jobbar där är guld värda.
Ja säga vad man vill om denhär dagen men tiden gick fort i alla fall och vips så var klockan 15.00 och det var dags att gå hem.

Rejsa till dagis och hämta två små troll och sen gick vi en sväng till affären och handlade lite.
Väl hemma var det bara att börja laga mat, det blev pasta och köttfärssås idag.
Och nu börjar det vara dags för natti natti för barnen och jag ser fram mot en stund för mig själv i soffan med en bra tidning att bläddra i.
Kanske jag får sällskap av den där snygga killen som jag ser då och då här hemma.

Semlor, semlor, semlor

Vart jag än vänder mig idag så är det semlor, semlor, semlor. Ja det kan ju bero på att det är fettisdag idag. Har fått inbjudan från diverse håll på jobbet att fika lite semla. Chefen var först ut så det var den semlan jag nappade på.

Emil hade blivit riktigt arg på dagis då han inte fick någon semla till frukost idag, nä det blev ingen semla för hans del förrän han kom hem igen. Tidigare så har de fått semla till mellis på fettisdagen men det är tydligen slut på det nu, så Emil var lite grinig över det....och det kan man ju förstå.

I övrigt så har jag haft en lugn och behaglig dag på jobbet, har haft endast 3 patienter att ta hand om. Fast det har varit en del pyssel med dom så de har hållt mig sysselsatt med div provtagningar, ekg, sår och massa annat.
Sen var det bara att rejsa hem och hämta barnen på dagis för att skynda hem och börja laga mat. Och idag prövade jag något nytt som jag aldrig lagat förr, köttfärs med annanas, purjo, champinjoner, paprika och gurka som fick puttra i annanasspad, balsamvinäger, soya, honung och buljong och till det serverade jag matvete, jätte gott faktiskt. Var lite skeptisk innan men det var faktiskt riktigt gott.

Blev betrodd med en personsökare idag på jobbet, känns ganska bra då det kan vara riktigt svårt att få tag i mig på arbetstid, eftersom jag har väldigt kort framförhållning på vart jag ska jobba. Och det är inte helt säkert att det går att få tag på Nicke om dagarna heller, och om man får tag i honom så kanske han inte befinner sig i Stockholm ens. Så det känns ganska tryggt att veta att de på dagis alltid kan få kontakt med mig direkt om något skulle hända.

Till efterrätt hade Nicke svängt förbi på Figges och handlat semlor, och det var han inte ensam om att göra. Kön ringlade sig lång ända ut, och de hade sålt ett tusental semlor idag. Och den semlan var bland det godaste jag stoppat i mig, bullen var så färsk att den nästan var varm fortfarande. Gry klafsade i sig stora nävar av grädden och Emil ville ha grädden bortskrapad och bara äta bullen, efteråt var det bara bada som gällde för de små trollen.
Så fort det kommer pengar så är det kamera som är prio1.......Och en säng till Gry..........

Ledig dag

Vad skönt det vore med en sovmorgon när man är ledig efter att ha jobbat hela helgen, men näh.....Klockan stod på 05.50 när Emil kom in och väste i mitt öra att det är morgon nu, nähe du sa jag och tog han i handen och gick och la mig i hans säng. Tror inte att han somnade om men han låg stilla i alla fall tills Nicke gick upp. Så det var bara att masa sig upp och göra frukost.
Barnen vinkade glatt och ropade hejdå och kastade slängpussar till Nicke när han gick, och medans de tittade på bolibompa på tv så passade jag på att ta en dusch.

Vid 9-tiden stack vi hemmifrån och jag tänkte att vi skulle gå till öppnis och gästspela lite, men när vi kommer dit så upptäcker vi att det inte är öppet på måndagar längre. Gissa om Emil blev besviken! Jaha där står vi och luften går liksom ur oss, vad skulle vi göra nu?????? Det fick bli en sväng till lekparken, och alla dagmammorna var där så det var turligt nog jätte mycket barn där och så hade jag lite vuxna att prata med också. Men vi blev inte så långlivade där för jag var ju inte klädd för att vara ute i minusgrader, ett par långkalsonger hade inte varit dumt.

Ja minusgrader är det ju ute, men snön är borta och kvar är bara massor av isfläckar. För igår på eftermidagen/kvällen slog vädret om från snöväder och kallgrader till plusgrader och regn.

Jag fick inte vara med!!!!!! =(

Det värsta med att jobba är att man missar massor av stora händelser med sina barn.
Idag har det visat sig att Emil är en naturbegåvning på att åka skidor, och jag fick inte vara med och dela denna stora stund med min son, nä för jag for ju till jobbet 06.10 i morse.

Ja snö har det ju kommit under gårdagen och Nicke och barnen var ute redan vid 9-tiden i morse, med pulkorna i högsta hugg så mötte de Lingemarks i pulkabacken. Och Emil fick pröva Elliots skidor och han hade visst bara susat iväg som om han aldrig gjort något annat. Och det känns så jätte trist att jag faktiskt inte fick vara med och se detta, och kameran är ju paj så inte ens ett foto har jag och titta på när MIN son åker skidor för första gången *gråter krokodil tårar*

I pulkan är han visst inte lika tuff, där är det Gry som drottning över rejset, medan Emil järna tar bebispulkan som inte går så fort. Nä han säger själv att han tycker att det är läskigt när det går fort. Och det kanske han kan tacka sin pappa för att han tycker, som rejsade järnet med honom förra vintern och tog med honom högst upp i backen..... Ja man vet ju inte om det beror på det förståss, kanske att han skulle vara rädd ändå.

Ja jag har överlevt min första helg på jobbet och kan konstatera att man blir trött av att jobba. Men jag måste erkänna att det faktiskt har varit roligare än jag väntat. Och det allra roligaste är att alla kollegor blir så otroligt glada att jag är tillbaka, att de faktiskt minns mig och har saknat mig.

Lördag

Har sovit inne hos Emil i natt igen då han återigen har sovit oroligt, Gry har inte heller haft någon lugn och behaglig sömn. Gissar att barnen inte riktigt uppskattar förändringen att jag har börjat jobba. På dagarna går det bra men det är värre på nätterna. Ja Emil har ju aldrig varit pigg på förändringar, minns när vi flyttade från Rotebro hur han blev helt förtvivlad då vi packade ner böckerna från bokhyllan, och då var han ändå bara en månad gammal. Han älskade att titta på böckerna som stod uppradade i bokhyllan och såg ganska nöjd ut när vi ställde upp dom på plats igen i nya lägenheten.
Och möblerar man om eller köper nytt så grymtar han, han vill att allt ska vara som det alltid varit.

Efter lunch så lämnar jag min familj igen för att åka till jobbet och när jag sent ikväll kommer hem igen så liggen mina små troll och sover, och förmodligen hinner jag åka tillbaka till jobbet innan de ens har vaknat i morgonbitti. Ja det är inte mycket man hinner se av sin familj då man jobbar på helgen, det blir aldrig någon lugn och ro för någon av oss, ingen tid för återhämtning utan det är som att ha vardag sju dagar i veckan. Jätte trist tycker jag, men det är väl för väl att jag bara behöver jobba 1½ helg på 5 veckor. Men det kommer att kännas trist den gången jag måste jobba julen, nyår, påsken eller midsommar och det kommer ju att komma så småning om. Ja då är det väl bara att bita ihop och låta familjen ha långhelg medans man själv går till jobbet.

P.S.

För er som inte har fått informationen direkt från Katja så kan jag berätta att Gabriels operation har gått bra.
SKÖÖÖÖNT!

Jobba!!!!!

Jaha så var man åter i verkligheten då. Det känndes ganska konstigt att sticka iväg i morse och lämna allt till Nicke.
Emil kom in och väckte mig minutrarna innan väckarklockan ringde och det var bara att kliva upp. Sätta på lite kaffe och kliva in i badrummet och ruska liv i sig. Emil satte jag i soffan med lite Proviva och Nicke och Gry kom upptasdsandes när jag satt och åt frukost. Barnen såg lite förvånade ut då jag sa att jag skulle gå och jobba och Emil frågade genast om det var lördag, otur för honom att det bara var fredag.

Det var ganska lugnt på jobbet trotts att det var ortopeden jag var på, hade lagom att göra hela dagen. Dötid på jobbet är bland det värsta jag vet, är jag på jobbet så vill jag jobba. Fast just nu så känns det ju inte så kul att jag ska jobba hela helgen, men jag ska väl överleva det med. Och så får jag se fram mot lönen som kommer någon gång i framtiden. Och på tal om lön så fick jag ju veta i veckan att jag fått löneförhöjning, tänkte inte så mycket mer på det och trodde väl att det var några hundralappar eller så. Idag så tittade jag lite närmare och insåg att jag fått en löneförhöjning på 1600 kr. Inte illa för att ha varit hemma med barn!

Och när jag skulle åka hem så lyckades jag med konststycket att låsa in mina skåpnycklar i skåpet...... GRATTIS!!!!!! Kommer nu inte åt mina grejjer förrän tidigast måndag, jag får försöka klara mig utan dom i helgen. Det trista är ju att inne i det låsta skåpet ligger min ring och mitt smycke till näsan också, ja smycket till näsan är ju utbytbart men värre är det med ringen, känns tomt på mitt finger.

Nicke hade tidig fredag så jag behövde inte tänka på att hämta barnen idag. Nu ska vi försöka njuta av att det är fredag med lite tacos och en bra film.

RSS 2.0