Myskväll

Så fort barnen somnat igår så knallade jag iväg till bussen. Och jag insåg att ett garanterat sätt att känna sig riktigt gammal är just att åka lokalbussen mellan Edsberg och Rotebro. Jag var nog det enda som var över 25!!!!! Och alla på bussen var exalterade över vad fredag kvällen och resten av helgen skulle erbjuda. Och jag kände mig just...ja....gammal! hahaha

Maarit och jag hade en riktig myskväll med massor av te och låg och kurade i hennes sprillans nyinköpta soffa. När klockan passerat 23.00 var jag så trött att jag höll på att ruttna och vi började plocka och bädda i ordning för natten, och innan klockan var tolv så sov jag som en stock.
Från början hade jag tänkt att jag skulle åka hem och sova men insåg ganska snabbt att jag faktiskt inte vågar ta nattbussen hem själv.....är det vuxen poäng eller? Nä det känndes klart tryggare att sova över.

Sov som en stock till kl 7.30 och vid 8-tiden väste jag till Maarit i mörkret att min mage nu var jätte hungrig. Marrit kom övet till mig i bäddsoffan och så låg vi där och drog oss och pratade strunt till klockan 9 då vi tog oss i kragen och klev upp.
Vid 11-tiden dök Nicke och barnen upp och när alla var duschade, klädda och redo så gick vi ner till Rotebrogrillen och käkade lunch. Och allt var precis lika gott där som det var när vi alla bodde där, mums filibabba! Ja det blev ju en och annan måltid där en gång i tiden.
Efter att vi varit in i super-godis-affären så gick vi till bilen och skulle åka hem. Båda barnen somnade så det blev en liten bilutflykt så de fick sova klart innan vi kom hem.

Gott sällskap

Eftersom Maarit är deppig över att blivit uppsagd på jobbet och jag är deppig över att min enhet läggs ner så tar jag bussen till henne i kväll så fort barnen somnat. Och så kan hon och jag ha SM i självömkan hela natten lång.
Fast det är mer synd om henne fört jag har i alla fall mitt jobb kvar, så hon vinner innan vi ens har börjat.
Så nu ska barnen snart  i säng så att jag kan komma iväg. Det är himla mysigt att hon nu mera bor så nära att det bara är att åka över när barnen har somnat. Det är hög mysfaktor det.

Mår illa

Ända sedan jag vaknade har jag dragits med ett irriterande illamående och trott att nu har jag åkt på magsjuka. Men det har inte blivit mer än just bara ett illamående och jag har kunnat äta ochg dricka som vanligt.
Misstänker att det kan vara så att allt som hänt runtomkring de senaste dagarna skapat en innre stress som nu börjar yttra sig i fysiska former. Nä för trotts att jag vet att jag har jobbet kvar och går mot nya utmaningar så mår jag inte ett dugg bra. Jag är skit lessen över att förlora det jag har och bröt ihop fullständigt i armarna på min chef idag och grät som ett ynkligt barn. Jag tycket faktiskt att det är skit att min arbetsplats går i graven bara så där. Jag är arg lessen och har lust att gå upp till våran VD och ge honom en spark på smalbenet eller kasta kottar på honom. Men det förstår ju även jag att det inte går för sig.
Ja ja om jag ska hitta något possitivt i denna skit dag så höll i alla fall mascaran min ugly cry.....det du! Det är inte många icke vatten fasta mascaror som gör. Länge leve Nivea Bouté.


Önskemål

Idag fick jag en blanket i min hand där jag skulle skriva ner mina utbildningar och meriter samt önskemål på vart jag vill bli placerad på huset. Ja jag kom så långt att jag fyllde i mina person uppgifter men sen tog det stopp. Ja vad fan har man för önskemål??? Vad vill jag??? Nä jag får nog planera in ett möte med min chef så får vi fylla i det tillsammans, för jag vet ju inte ens vad jag har för allternativ.

Min chef bad mig också att snabbt som ögat lägga in om min semester till påsken när vi åker upp till fjällen och för i september när vi åker till Turkiet så skulle hon bevilja det så det i alla fall är klart innan vi sprids vind för våg. Ja för vem vet vad man får för nitisk chef i framtiden som inte tycker att man ska ha semester flera gånger om året. Ja sommar semestern kunde hon tyvärr intre göra något åt, så det är som ett oskrivet blad än. Men det är väl för väl att man har en hel hög med föräldradagar kvar, ja man kanske lägger in om 10 veckors ledigt i sommar igen!!!!!!! Moahahaha Nä jag är faktiskt helt nöjd med 3-4 veckors ledigt i sommar eftersom vi ska ju iväg 2 veckor sen i september.

Vi tog bussen

Livet blir inte mera spännande än vad man gör det till. Och varför inte göra hemvägen från dagis till ett helt litet äventyr och ta bussen. Troligen så tar det längre tid än om man skulle gå, men det är ju så roligt att åka buss. Och idag blev det riktigt spännande då vi prickade in en buss som var knöka full och vi fick stå och balansera och hålla i oss bäst vi kunde. Ja för en annan är det ju inte så svårt men det är en utmaning för en två och fyra-åring som inte når något att hålla i. Kul var det och av kom vi helskinnade. Och alla var nöjda med dagens lilla äventyr.

I morse när vi vaknade så möttes vi av ett vitt vinterlandskap när vi tittade ut ur fönstret, det var inte mer än någon cm men det var vitt och heltäckande. Så idag har det åkts pulka på dagis. Och det är ju inte utan att man känner för de stackars barnen som inte har några hjälmar och inte får vara med och åka. Det är så att man har lust att åka iväg och köpa ett gäng hjälmar och lämna på dagis så att de som inte har någon får en att låna.
Och i morgon så ska Emil iväg med dagis till Vallen och åka skridskor. Det ska bli spännande att höra hur det har gått.

Nu ska middagen lagas och ställas på bordet och sen ska jag iväg på styrelsemöte på skolan. Jo i kväll har vi lite att bita i.

En ny dag

Idag har uppgivenheten mer gått över till lite mera ilska och faktiskt nyfikenhet på morgondagen. Ja vad kommer att hända nu????? Visst är man riktigt förbannad över att just våran enhet är den som ska läggas ner och det känns lite som att man brutit upp från ett långt och bra förhållande och man är den som blivit dumpad, och man står och frågar varför och kan inte förklara och det bara känns orättvist. Men samtidigt så är man ju mer än nyfiken på vad morgondagen har att erbjuda och jag känner mig lite som en fågel som slår ut vingarna och låter luften komma in under och bara väntar på att vinden ska ta tag i mig och föra mig vidare till nya okända äventyr.
Så kort sagt, ganska blandade känslor fortfarande. Men en sak vet jag, det löser sig.


Vad ska man känna?

Vet just nu inte vad jag ska känna. Att allt är bedrövligt, skit och natt svart. Eller ska man se det som hänt som en ny chans att gå vidare och utvecklas. Nä just nu vet jag inte vad jag ska känna om allt som hänt idag, känns som om jag är ute på ett stort svart, djupt hav och trampar vatten och vet inte åt vilket håll jag ska simma. Kanske att jag får någon rätsida på allt efter en natt sömn.

Tungt besked från jobbet

Idag kl 10.00 hade min chef sammankallat oss till ett obligatoriskt möte. Och kl 10.00 en måndag är en väldigt märklig tid att ha möte så vi förstod ju att något stort var i görningen. Och när represententer från båda fackförbunden kom in i aulan så började i alla fall jag att ana det värsta och få lite ont i magen. Och 1 mars 2009 läggs Bemanningscentret ner på grund av det trängda ekonimoska läget. Och där satt vi och förstod inte riktigt....vadå läggs ner ska vi inte finnas mera. Och helt riktigt så kommer det att bli. Det känns helt galet och man blir alldeles lessen.
Tack och lov så blir jag ju inte av med jobbet då jag har min grundanställning som undersköterska på Danderyds sjukhus, så visst kunde det vara värre med tanke på att det finns många som får just sånna besked nu i dessa tider. Men 1 mars så ska vi vara utplacerade på olika enheter och vi ska alla lämna in önskemål över vart vi vill bli placerade.
Men det känns tungt och sorgligt att något jag varit med och byggt upp nu bara läggs ner. Och jag vet att jag aldrig kommer att kunna ha den flexibilitet och frihet i mina arbetstider någon annanstans än där vart jag är nu. Jag kommer ju och går lite som jag vill praktiskt taget, behöver jag vara ledig så är jag det, passar det mig att jobba över en dag så gör jag det.
Det absolut värsta som kan hända mig nu är att jag får gå tillbaka ut i verksamheten som undersköterska, vilket ju är ett jobb som jag faktiskt tycker väldigt mycket om, och få gå ner några tusenlappar i lön. Men det är det absolut värsta senariot. Och min chef trodde faktiskt att det fanns ganska stora förutsättningar för mig att få någon administrativ tjänst, jag hoppas att hon har rätt.
Men jag kan för allt i världen inte begripa hur denna lösning ska spara in några pengar till sjukhuset, jag tror att det är ett stort misstag att lägga ner bemanningscenter.


Ett speciellt julkort

I julas så fick vi mycket julkort högt och lågt men ett av dom var väldigt speciellt. Och jag kom att tänka på det nu igen då jag sorterade bort dom och sparade de som skulle sparas och slängde de som skulle slängas.

Det damp ner lagom till jul och handstilen på kuvertet var bekant men jag kunde inte komma på vems. Och jag fick en kännsla av att det var skrivet lite spretigt just för att jag inte skulle känna igen den. Jag öppnade nyfiket och läser:
Till Nina, Nicke, Emil och Gry hälsningar från oss i NOICE. Samt fyra autografer. Och jag smålog lite för mig själv och tyckte att det var ett fyndigt kul bus och fortsatte att fundera över vem det var ifrån. När jag pratade med Maarit så knäckte hon koden direkt och vi kom fram till att det måste vara Lollo Sjaunja som skickat det. Och vi skrattade gott och tyckte att det var jätte kul att hon gjort ett hitta på kort till mig från NOICE.
När Maarit pratade med Lollo så förnekade hon in i det sista men avslöjade tillslut att det var hon. MEN det var minsann inga fingerade autografet utan alldeles riktiga från de som i dag är återförenade NOICE. Självklart så blev ju det här riktigt stort för mig trotts att det varken var Hasse Carlssons eller Freddie Hanssons autograf med då de två tyvärr inte finns i livet mer. Och tänk att det finns så fantastiska människor som Lollo som gör så fina saker helt uta att ha egen vinning i det hela, utan helt enkelt gör det bara för att göra någon annan glad. Hon har alltså jagat rätt på killarna och stått i kö i en halv evighet för att få detta kort skrivet och sen skickat det till mig. Ja sånt värmer i hjärtat och jag tackar bugar och bockar ödmjukast.

Mina fantastiska barn



Gry kan många saker sim hennes mamma kan....slicka sig på näsan är en sak!



Hemmabio med Askungen



Med popcorn.......


...och mera popcorn......


Skolmässa

Idag har det varit skolmässa på Sinsen och givetvis hade Rösjöskolan en monter där, den snyggaste (förståss) om man frågar mig. Själv var jag där och representerade Rösjöstyrtelsen under några timmar.

Gry vaknade före 6 och talade om för oss att Emil är inte hemma, ja det var ju tur hon berättade det om vi skulle ha glömt att våran son sov över hos Maarit. Vi fick henne att ligga kvar i sängen och softa lite tills klockan i alla fall var 6.30. Då tyckte hon att det var hög tid att gå upp. Och själv var jag ju inte så trött då jag sovit som medvetslös hela natten så vi tjejer klev upp.

Kokade lite ägg och stoppade in lite bake-up bröd i ugnen och plockade fram frukosten. Vid 7.30 jagade vi upp pappan i huset och han var väl inte helt nöjd med det.

Vid 10-tiden var vi på Stinsen. Och det var tur vi kom lite tidigt för ingen annan hade kommit och hjälpt Micke att bygga upp montern. Visserligen var det nästan klart när jag kom men ett och annat handtag fick jag hjälpa till med.
Mycket folk var det som kom och tittade och riktigt trångt var det när sjätte klassarna visade upp sina datorstyrda lego robotar. Vi var indelade i 2-timmars pass så vid 12.30 kunde jag tacka för mig och sammanstråla med Nicke och Gry.
Och då var det hög tid att gå och få i sig lite mat. Och äntligen har det öppnat en riktigt bra restaurang på Stinsen. En Grekisk som serverade utsökt god mat och tzatsikin ska vi inte tala om vad god den var. Och Nicke fick känna sitt grekiska blod rinna till =)
Sen strosade vi runt och shopade lite till Gry, det blev hårsspännen, hårband, en rosa vindfleece och några enfärgade långärmade tröjor.

Och eftrsom Emil var på bio idag med moster Maarit så hade vi lite hemma bio med popcorn, läskeblask och Askungen. Må tro att Gry var trollbunden.
Vid 15-tiden kom en upprymd Emil hem och hade haft det så bra och kul. De hade varit på Mc donalds och käkat och sett Madagaskar 2. Och han var såååå nöjd med allt.

Världens bästa föräldrar

Jag har nog världens bästa mamma och pappa. Pratade just med min pappa i telefon då han ringde och var väldigt angelägen om någonting. Det visade sig att han och mamma ville sponsra oss med en liten slant till våran bröllopsresa. Och jag kan ju säga som så att det var just ingen liten slant vi fick. Det har visserligen tidigare varit prat om att de skulle hjälpa till och betala den stora bröllopsfesten som vi planerade. Men eftersom det blev inställt så trodde ju jag inte ens i min vildasta fantasi att de skulla bidra till våran resa. Men så fel jag hade. Ja jag har världens bästa mamma och pappa helt enkelt. Tack så jätte mycket!

Nyckeln återfunnen....igen.

Ja visst! Nu har vi åter igen nyckeln till barnvagnsrummet där den ska vara. Och mycket riktigt så hängde den i låset där inne....igen. Robban, våran hyresvärd hade skrattat lite när Nicke åter igen rinde och sa att vi troligen låst in nyckel. Så nu ska vi göra en till nyckel för jag är heeeeelt säker på att Robban har annat att göra om torsdagkvällarna än att låsa upp åt oss så vi kan hämta ut nyckeln.
Och snön faller där ute så kanske det blir en tur med bobben i helgen. Ja om Emil hinner vill säga, så bizzi som han är med bio besök och övernattning hos tjejer.

Svisch....

Och så var det torsdag igen och veckan närmar sig sitt slut. Dagarna rusar iväg och man undrar vart tiden tar vägen, känns som om jag inte varit hemma någonting i veckan mer än för att sova en stund och äta lite mat. Tisdag kvällen bestod av föräldraråd som drog ut på tiden då vi hade en hel massa att prata om och ta upp. Och sen skulle allt sammanställas medan det var i färskt minne innan jag fick stupa i säng. Och igår kväll så var jag så trött så att jag föll i medvetslöshet när jag nattade Emil och vaknade inte förrän 21.30.

Och Emil har det jobbigt om nätterna, det är mycket som händer på dagarna som ska bearbetas på nätterna. Och drömmarna är elaka och läskiga, så som det är just nu så sover han tätt tätt intill mig om nätterna. Men ska jag vara ärlig så är det ganska mysigt att ha honom där om natten. Men det är väl en period nu som det är jobbigt sen har jag och Nicke sovrummet för oss själva igen....ett tag.

Så många pojkar

Det kommer mycket pojkar just nu!!!!! Först var det lilla Leo som förgyller Katja, Fredrik och Gabriells tillvaro. Och i natt vid 01.00 tiden så föddes lilla Alfred på sin mamma Lollos födelsedag, snacka om födelsedagspressent. Ett stort grattis till mamma Lollo, pappa Anders och storabröderna Axel och Arvid.

Far och flänger varje kväll

I går kväll var vi på middag hos Sofia, Janne, Hanna och Oskar och det var riktigt trevligt och gott. Och barnen blev alldeles förtvivlade då vi skulle hem vid 19-tiden.
I kväll var det middag hos Maarit. Jag hämtade barnen tidigt och så tog vi oss till Rotebro kommunalt och Nicke anslöt sig till oss efter jobbet. Dit resan var ju bara det ett äventyr för trotts att Rotebro ligger så nära så är det lite trixigt att ta sig dit. Så först tog vi bussen till Sollentuna station och där bytte vi till pendeltåg. Tågen var ju riktigt spännande så där under rusnings tid. Barnan tyckte att det var ganska spännande och lite läskigt att stå upp på tåget och fick hålla i sig riktigt hårt med båda händerna. Ja det var väl för väl att det var ett nytt tåg som åker lite mjukare i alla fall.
Och hos Maarit var ju mormor och morfar också, och glädjen var stor.
När vi åkte därifrån så var vi mätta och belåtna och barnen somnade bums när vi kom hem.

Skridskor

I morse så vaknade vi inte fullt lika tidigt men inte långt ifrån. 9.20 satt vi i bilen på klädda och redo för en stund utomhus. Anledningen till att vi satt i bilen var att vi idag hade lovat Emil att han skulle få provåka sina skridskor. Först åkte vi till skolan för att se hur den isan var, och tur var det ju att vi tagit bilen. För från skolan fick vi fortsätta jakten på en is. Ja med två bra ställen att välja på tog det ju inte lång tid. Vi åkte till Edsviken och parkerade vid båtklubbem och mellan bryggorna låg isen blank och fin. Nästan lite läskigt att gå på en så blank is!

Halt var det och svårt att få till balansen på skridskorna. Ja själv hade jag ju lämnat mina hemma, det ligget fortfarande som ett trauma sen jag åkte sist!!!!!!!

Spänningen är stor när skridskorna ska på.





Gry står brevid och kollar på i sin tok söta nya mössa.



REDO!



Det är som sagt halt och svårt....jätte svårt.





Gry tyckte att det var lite läskigt till en början ute på isen.



Emil kämpade på och halkade runt en stund, med lite ihärdigt övande så ska han nog kunna lära sig åka så småningom.

När vi kom hem var det dags för lunch, och sen kröp hela familjebn ner i sängen och sov en stund.

I kväll ska vi hem till Sofia och Janne ocgh deras söta barn Hanna och Oskar som vi aldrig sett trotts att han är runt 8 månader redan. Middag tänker de bjuda på och jag ser farm emot att få träffa dom igen då det var riktigt länge sedan vi sågs.

Tidig morgon


Emil vaknade redan vid 5-tiden i morse och försökte tala om för mig att det var morgon, jag hävdade bestämt att så var inte fallet. Men vid 6-tiden låg vi båda och stirrade i taket, för vi hade ju båda sovit sedan 8-tiden i går kväll!!!!! Ja jag somnade visst när jag nattade Gry och när jag sömndrucken kom ut ut hennes rum så står Emil och trycker i hallen och vill sova i våran säng. Och jag skulle ju bara stoppa om honom i våran säng.....men jag somnade om jag med och sov för natten. Kul tjej Nicke tyckte att jag var en fredagkväll!?! Ja ja för att återgå till i morse så vid 6-tiden vart Emil kissnödig och behövde gå upp och när vi var uppe och tassade så vaknade Gry. Ja så då var det ju ingen mening med att försöka få dom att somna om, så vi satte oss i soffan och kolla på tv. Och det dröjde inte så länge innan Nicke också kom upp. Så där satt vi hela familjen och började bli frukost hungriga och klockan var inte mer än 7.

Så efter frukost så klädde vi på oss och gick ut. Vi tog skridskor med oss och hoppades att det skulle vara is spolad vid Rösjöskolan. Men när vi kom höll de på att spola som bäst så där gick ju inte att åka. Men det gick ju lika bra att leka i lekparken och gå ner i skogen. Det blev en lång skogspromenad hem, och när vi var hemma igen så var det dags för lunch.

Efter att vi ätit så stack vi iväg till Stinsen, för enligt Nicke är inte en lördag komplett utan ett besök där. Så han hittade sig en hel påse med nya strumpor och kalsonger. Inne på Stadium så hittade jag mig ett par nya vinterkängor, så nu ska jag hålla mig varm och go om tassarna. Till barnen hittade jag en hög med ullsockar så de också håller sig varma. Och så blev det jätte söta mössor inne på Polarn o. pyret, jag hade ju hoppats på att de skulle ha lite rea där inne nu men inte på ytterkläder inte. Ja det var ju tur att overallen som jag köpt för ordinarie pris inte fanns för halva priset i alla fall. Fast det är över lag ganska dåligt med rea tycker jag, inne på Stadium fanns det ju inget på rea av det jag tittade på.

Så nu blir det myspys resten av lördagen, hade man lite kraft och energi kavr så skulle man ju gått till skolan nu och åkt lite skridskor.....men det var ju just det där med kraft och energi när klockan passerat 16, nä en film blir bra innan det är dags för middag.

En bra dag

Vaknade i natt av att det känndes som om huvudet klövs och tänkte att nu är det kört, nu hände något i huvudet på mig. Han tänka att jag borde kanska åka in på akuten, men var för trött......somnade om. Och när jag vaknade så var huvudvärken borta, och den har hållt sig borta hela dagen.

På jobbet var det en lugn dag trotts att det var fredag, och jag kunde gå hem i tid. Men jag har jour telefonen med mig hem så det kan ju bli vad som hellst av den här helgen. Men förhoppningsvis så håller lugnet i sig.

Nyckeln till barnvagnsrummet har vi lyckats slarva bort ännu en gång. Denna gång är det Nickes förtjänst!!!!!!!!

Studiedag

Idag har det varit en hel studiedag med Rösjöstyrelsen, en mycket intressant men intensiv dag som avslutedes med ett styrelsemöte.  Så nu kan jag allt om vårt reglemente och delegationsordning och vet vem som bestämmer vad.......eller har i alla fall lite insyn i det.

Vi åt lunch på skolan, och det var ju riktigt mumsigt. Det är samma mat som mina barn får på förskolan och den är riktigt bra. Och det var så fräscht i matsalen, och det jag gillade bäst var att alla barn (och vuxna) tar sin mat själva. Och varje dag har det en stor och fräsch sallads buffé som barnan tar för sig rikligt av. Hela Rösjöskolan är ju otroligt fin, jag passade på att gå runt och kolla lite i de delar som jag aldrig varit i förrut. Och det som slår en när man går runt är att det är så tyst och lugnt och en så harmonisk atmosfär där, ja det är verkligen en jätte fin skola och en anledning god som någon att stanna kvar i Edsberg så barnen får gå där.

Huvudvärks historier

Idag har jag åter igen fått höra en skräckhistoria om huvudvärk. Med tanke på hur mitt huvud är så tycker jag alltid att det är obehagligt att höra sånt. Denna gång var det en man i 40-års ålder som vaknade med huvudvärk, vid lunchtid hittade hans fru honom i sängen okontaktbar och 12 timmar senare var han död. Han hade fått meningit, bakteriell meningit kan vem som hellst få när som hellst och det är en mycket farlig sjukdom med stor dödlighet nära på 100%. Den här mannen lämnade en gravid fru (8:e månaden) och ett 1½ årigt barn efter sig.
Ja det var ju en jävla munter historia.

Men åter igen börjar man ju undra vad man själv har för knas i huvudet, ja bortsett från att jag är allmänt dum i huvudet förståss. Men vad det är där innen som så ofta gör så ont? Hitills har läkarna sagt att det är migrän, men kanska att man ska vara mer påstridig och begära att de undersöker mer. Ja vad vet jag. Just nu har jag en långdragen huvudvärk som kommer och går under dagen som har hållt i sig i över en vecka.

GRATTIS

I går kl 21.18 (svensk tid) enl. pappan och 21.17 enl. mamman kom lilla Leo ut ut Katjas mage och för första gången fick han prova att andas luft. Allt har gått jätte bra och de mår fint och pojken är tydligen en stor kille.
Ett stort grattis till hela familjen från oss alla.

Inlaggd

I dag har min ljuva duva Katja blivit inlaggd på sjukhus och förbereder sig för fullt för att genomgå ett kejsarsnitt och få möta sin son Leo. Kanske är det redan klart, eller så blir det i morgon. Men jag tänker på hela familjen Gilljam och hopppas att allt ska gå smidigt och att Katja och Leo snart får komma hem till de andra killarna.

I övrigt så har jag haft häcken full av jobb idag, så mycket att jag fick stanna kvar till 16.30. Men nu är jag i kapp med allt som släpat efter. Hade räknat med att bli kvar på jobbet i morgon också, men jag han klart med allt idag. *klappar mig själv på axeln* Jag är SÅÅÅÅ duktig så.

Och min fantastiska blivande make står i köket och förbereder morgondagens middag för fullt, det blir palt i morgon. MUMS!!!!!!

Virvlar och blåser

Det finns ett ställe i Edsberg som är ett riktigt blåshål. På Drevkarlsstigen (min gamla adress) blåser det alltid oavsett om det gör det någon annanstans. Så nu när det blåser friskt ute överallt så blåser det galet mycket där. Och vi passerar ju där varje dag på väg hem från dagis, i alla fall de dagar vi går direkt hem. Och det gjorde vi idag, och gissa om det blåste på oss. Ja det var snudd på att de små blåste omkull och Gry höll i mig i handen hela tiden. Ja hon trodde väl att hon skulle blåsa bort. Men som vi skrattade för det blåste från alla håll, först kom det mot oss så vi fick kämpa oss fram mot vinden. Och rätt vad det var så kom det bakifrån och skjutsade fram oss och för att i nästa sekund komma från alla håll samtidigt så det ruffsade och tuffsade till oss alldeles. Ja det var riktigt skoj och vi skrattade glatt alla tre.

Nu ska glada julen ut ut ut.....

....julegranen kastas ut ut ut......Ja i dag har vi packat ihop julen för denna gång. Emil blev helt förtvivlad när jag trallade på att kasta ut granen och sa till mig att jag får inte kasta ut den för den ska packas ner i kartongen och sparas till nästa jul. Ja vi har som sagt en plast gran!

När jag vaknad i morse så blev jag nästan gråtfärdig för bakom pannan så hammrade det på mer än någonsin. Ja jag bet ihop och klev upp med Emil, gjorde myspys åt honom i soffan och skulle sätta mig jag med. Men när jag kom in i badrummet så upptäckte jag att gårdagens tvätt låg kvar i maskinen, så jag hängde upp den. Och medans jag ändå var där inne plockade jag ner och vek ihop den torra tvätten och fyllde en till maskin. Gry tassade upp och jag gjorde myspys för henne med i soffan och skulle bara hämta mig lite kaffe innan jag slog mig ner där jag med. Men när jag kom in i köket för att göra lite kaffe så såg hela köket ut som ett slagfält, så när jag ändå var där inne så plockade jag ur diskmaskinen och fyllde på med ny skitig disk och torkade av diskbänk och spis.
När jag slutligen har min kopp med varmt kaffe i handen och slår mig ner i soffan hos barnen känner jag att huvudvärken är spårlöst borta. Ahhh vad skönt! Men hur ska jag tolka det? Var jag abstinent efter hushållsarbete eller???????

Vilken dag, timme, minut som hellst så ska min kära vän Katja få sitt barn nummer två, och det blir en kille även denna gång. Ja det är spännande med nya bebisar, och det är ju inte utan att man blir lite avis för det är stort det hon har framför sig. Sänder ett helt fång av pussar och kramar till dig Katja och håller tummarna för att det ska gå fort och bra, tänker på dig och din familj.

Balsam för själen

När man har dundrande huvudvärk så är det riktig balsam för själen att slå sig ner vid datorn och surfa runt och leta information om Side, Turkiet. Var lite tveksam till Turkiet först men har nu ändrat uppfattning, känns ju som att man kan stå ut där i 2 veckor.........

Huvudvärk

Dagen börjar med huvudvärken från helvetet och Nicke går upp och förbarmar sig över barnen. Själv ligger jag kvar i mörkret och försöker sova, men när någon dundrar och bankar innanför pannan så är det svårt. Vid 9 går jag upp ich tar en ipren och hoppas på det bästa. En stor kopp kaffe och lite macka till kanska kan göra susen. Men näh, inget verkar hjälpa......Tar en dusch men det hammrar på lika överjävligt när jag kommer ut. Konstaterar att det är värt att ta alla biverkningarna på imegran för att slippa denna huvudvärk, hämtar en nässpray och ducshar näsan full. Och tänker att om en timme är det över, men vad fel jag hade. Inget biter på min huvudvärk idag. Men det var bara att bita ihop, för idag är det 10 januari, dagen då vi lovar att hjälpa Maarit att flytta.

En stor dag då Maarit åter igen blir Sollentuna bo. Vi 12- tiden infann vi oss i Bromma, många var vi där som hjälpte henna så det gick blixt snabbt. Ja en snabbare flytt har jag faktiskt aldrig varit med om. Svisch svisch sa det bara så hade vi burit in det sista i hennes nya lägenhet i Rotebro. Efteråt bjöd hon oss alla på mat på Rotebro Världshus, riktigt gott var det och det hade ju förståss varit trevligare att gå dit utan sällskap av min förbannade huvudvärk.

Tidig fredag

Så var det fredag igen, och planen var att få gå hem tidigt från jobbet och påbörja helgen. Chefen var inte där för hon ligger hemma och är sjuk och min kollega skulle gå vid 13.00 då hon skulle resa bort. Själv tänkte jag stanna och jobba till 14.00, fixa sånt som halkat efter nu under all julledighet. Lugnet håller i sig tills ca 13.55, då ringer telefonen. Det var så där på gränsen att jag nästan valde att inte svara eftersom jag just skulle logga ut och gå hem för dagen, men tänkte att det får bli dagens sista samtal. Det samtalet höll mig kvar på jobbet till 15.30 OCH gav mig en timmes jobb hemmifrån när jag väl kommit hem och hämtat barnen........Så så var det med den tidiga fredagen, jag får ta det en annan gång!

Återfunna nycklar

I dag har vi äntligen lyckats ta oss in i barnvagnsrummet och leta efter våra borttappade nycklar. Och mycket riktigt, som jag trodde så hängde de där i slanglåset som satt fast i bobben. Men tänka att det skulle vara så svårt att få tag på någon som hade nyckel in dit då. Vi verkar ju vara ensamma om i det här huset att ha en nyckel dit!!! Ja någon mer har ju det för man ser ju vagn och fotspår i snön utanför, men jag tror nog att vi bara är två som utnyttjar det förrådet. Men vem den andra är lyckades vi inte luska reda på. Så i kväll när Robban, våran fastighetsvärd hade kvälls tjänstgöring så ringde vi till honom. Även han tyckte det var lite skumt att ingen har nyckel dit. Personligen så hade jag ju ifrågasatt när jag flyttat in om jag inte fått någon nyckel dit, men de flesta har bara svarat att de fick aldrig någon när vi frågat. Eller så är det bara så att folk är så otroligt lata och ohjälpsamma att de säger att de inte har någon nyckel för då slipper de hjälpa till.
Men nu är alltså våran nyckel åter på plats och vi kommer åt bobben igen, tur vi inte lyckades låsa in vagnen i alla fall.

Amimox

Visst hade min lilla kille något knas i örat, i båda dessutom. Fullt av vätska bakom båda trumhinnorna som bara låg där och skvalpa och gör så att han inget hör. Han fick antibiotika och nu är det bara att avvakta och se om hörseln kommer tillbaka, skulle det vara så att den inte gör det så måste han tillbaka för att ev. punktera trumhinnorna. Det tyckte inte jag lät så angenämt faktiskt. Så nu håller jag alla tummar jag kan och tar tårna med för säkerhetsskull och hoppas på att det blir bra på antibiotika.

När vi skulle gå till apoteket och hämta ut medicinen så var det visst kö i sajberspejs och det elektroniska receptet hade inte kommit fram före oss. Och så hade det visst varit hela morgonen, så det enda vi kunde göra var att komma tillbaka om en stund. Och eftersom klockan passerat 11 och barnen var sura, trötta och griniga så tänkte jag att lunch vore nog lite uppiggande. Så vi gick till Lo Méros och käkade lunch, barnen ville ha pizza och jag tog en avocado sallad. Länge och väl satt vi och åt och hade det riktigt mysigt och de skötte sig exemplariskt. Efter vi ätit så tog vi en sväng till biblioteket och satt där och läste spännande Alfons böcker och lånade med oss en hel hög med böcker hem.

Hemma säckade vi ihop i soffan och hade lite myspys och tittade på Barbapappa, trodde först att Gry inte tänkte sova idag men när vi satt och läste "Alla små döda djur" så kurade hon i hop sig i min famn och somnade. Trotts att det var lite väl sent att somna 14.30 så stoppade jag om henne i sängen en stund, och när hon sovit en timme så släppte jag in Emil! Heheh

Stängt

Personalen på förskolan har planerings dag i dag så därför är jag hemma med de små. Ja det är tur man har så mycket plus på flexkontot så att man kan flexa en och annan dag, så man slipper nagga på semester kontot eller ta föräldraledigt.

Så vad ska man hitta på en dag som denna då? Man kunde ju gå ut och njuta av det fantastiska vinter vädret, vilket hade varit jätte trevligt. Men vi tar och går ner till vårdcentralen i stället. 10.45 har Emil fått tid att visa upp sina öron. För nu har han gått i ca 1 veckas tid och inte hört något igen, och jag misstänker att han går och drar på en öron inflammation. Så i morse ringde jag ner till vårdcentralen och var väl förberedd på att de skulle be oss avvakta och jag var laddad till tänderna på argument för att vi skulle få komma ner i dag. Och så svarar hon direkt att kan ni komma 10.45!!!!! Ja visst kan vi det. Så det är vad som står på programmet denna förmiddag, och eftermiddagen siktar vi in oss på ett besök på biblioteket. Så frisk luft får vi andas en annan dag!

Bokat!

Nu har vi bokat våran bröllopsresa!
Den 2 sepetmber bär det av i 2 veckor till ett soligt Turkiet, för den som är nyfiken på hur vi ska bo kan ju alltid kolla in här
Så nu är det bara att boka, packa och följa med!!!!!!

Vi hade först planerat att åka till Grekland, men nu blev det Turkiet i stället. Jag har aldrig varit där så jag tycker att det ska bli riktigt spännande. Och barnen är eld och lågor efter att ha sett filmen om hotellet och dess omgivning på Vings hemsida.

Det blev en 2-rums lägenhet, Royal mot pool, ja där ska vi nog kunna överleva i 2 veckor.

Fantastisk vinterdag

Emil kom in och väckte mig kl 8.45 och talade om att det var morgon. Ute var det en fantastisk dag med klarblå himmel och några cm gnistrands smö på marken och -10 grader. Så efter att vi ätit frukost så rotade vi fram alla varma vinter kläder, allt från underställ till översta lagret och begav oss i väg ut. Och det var tur vi klätt på oss så mycket för det var verkligen friskt ute. Promenerade ner till Edsviken till de matglade fåglarne och hade en stor säck med bröd till dom. Emil och Gry tyckte att det var tok roligt med fåglarna som kom och åt ur händerna på dom.



Och när bröder var slut så försökte fåglarna tugga lite på vantarna och byxbenen, men det hade de inget för.
Hela Edsviken kryllade av skridsko åkare och folk som bara var där ute och promenera. Men vi valde att inte gå ut på isen utan gick en promenad med fast mark under fötterna.
En perfekt dag att tillbringa utomhus!

Snön faller

Hela dagen har det snöat till och från, i bland mer och ibland mindre. Så i morgon kanske det är lite snö på backen....om vi har tur. Ja det blir till att gå runt i huset från dörr till dörr tills vi hittar någon granne som har en nyckel till barnvagnsrummet. För jag har tappat våran, eller i bästa fall låst in den i barnvagnsrummet. Och där inne står ju bobben, och den vill vi ju ha om det är snö ute. Klantigt av mig!

Men ny vit och fin snö så behöver ju Emil verkligen en ny overall. Vilken tur att vi redan igår bestämt oss för att köpa en. Så direkt efter frukost så bar det av till Stinsen och Polarn o. Pyret. Ingen rea så långt ögat nådde så det var bara att plocka fram plånboken och slanta dyra pengar. Skit händer, som de säger på engelska. Snygg är den och så vet vi ju att det är en jätte bra overall, ett par matchande vantar blev det till också.



Efter att vi ätit lunch så klädde vi alla på oss och gick ut i snö vädret. Och vi han inte mer än utanför dörren så sprang vi på Lingemarks. Barnen busade och lekte i lekparken och när det började bli lite kallt så bjöd de hem oss till dom på lite varmchoklad och kaffe. Mycket trevligt och gott, och barnen hade så kul där att de hellst inte hade velat följa med oss hem.

Barn växer....fort!

Förra veckan var Emils overall lagom, nu är den för liten!!!!!!! Hahah ja det är ganska festligt, för alldeles nyss så konstaterade vi att Emil skulle nog klara sig ett tag med förra årets overall. Men vad fel vi hade, så i helgen får det nog bli overall shoping.

Gott nytt år

Nu har vi lämnat 2008 bakom oss och 2009 är nu framför oss som ett oskrivet blad. Årets första dag började lite besvärligt kan man ju säga. Så bakis som jag varit idag har jag inte varit sen någon gång innan jag fick barn. Ja så det har varit en riktigt ynklig Nina här idag, och jag har varit såååå sjuk. Fast det var det värt, för vi hade så galet kul igår. Party natten lång hos Enbrands.

När vi kom så fick vi champagne som välkomst drink och jordgubbar till det. Mumsfilibabba!

     

Mina nyårs fina barn.

   

Middagen var så fantastiskt god att man hade ju järna backat flera gånger om det bara funnits plats i magen.

Förrätten stod Lingemarks för. Det var toast gjord på Henriks honungsgravade lax och räkor och till det vitt vin och en snaps.

Varmrätten stod värdparet för och det var helstekt oxfilé och potatisgratäng och en fantastiskt god sallad som innehöll allt möjligt smått och gott bla honungsmelon och avocado. Och till det rött vin och mera snaps till den som ville!

Efterrätten stod vi för och jag hde gjort en chokladtårta á la Varenne, eller första hjälpen mot allt som den också kallas.
Garnerad med hallon och så grädde till det. Kaffe drack vi till det och avec....och det var nu samboccan åkte fram Puh!!!!!

Och på begäran kommert här recepter på tårtan

1 dl starkt kaffe
250 g mörk choklad, jag använder fazer bak och mat choklad.
250 g osaltat smör
2 dl socker
4 ägg

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med löstagbara kanter med aliminiumfolie.

Häll kaffet i en kastrull och värm det, sänk värmen på plattan. Bryt sönder chokladen och lägg den i kaffet, rör om tills chokladen smält.

Tillsätt smör och socker växelvislite i taget, rör hela tiden så att allt blir väl blandat.

Lyft kastrullen från värmen. Vispa upp äggen och rör ner dem i choklad massan.

Häll smeten i formen. Grädda tårtan i ca 1 timme. Låt tårtan kallna och ställ sedan in den i kylskåp så att den stelnar över natten.






Efter maten var det dags för de små att få komma ut och panga lite fyrverkerier, det var spännande.



Och sen var det Singstar som gällde för hela slanten. Kanske är det så att vi måste köpa oss ett playstation, för jösses vad kul det var. Vi sjöng och vi sjöng med enda avbrott i vårat sjungande just under tolvslaget då det pangades högt och lågt och skålades i champagne.
Det var tre tappra barn som var vakna och det var Emil, Gry och Oliver. Fast även de hade tagit sig små tupplurar för att orka med. Och en liten tös somnade så sött i soffan trotts vårat sjungande.



Maarit gjorde ett tappert försök att få till en fin familjebild av oss, men det var inte så lätt. Eller vad sägs om familjen mupp!



Ja hon gjorde några försök, men lyckades inte. Var det inte den ena som blund så var det den andra som titta bort och mamman ser mest missnöjd ut med det mesta....ellert är det bara så att hon är skit full hahah ja så kan det vara.

     

Ja det var en riktid dunder och brakfest och i dag mår man som man förtjänar. Men kul var det. Nyårsafton var näst intill fulländad, det ända som saknades var ju förståss Katja. Men hon var med på telefon en stund!

Idag har vi inte fått många knop gjorda, legat och degat i soffan mest. Maarit försökte säga att det var strålande solsken ute att det kunde ju vara trevligt att få lite sol på sig. Men det var ingen som nappade på det.

I morgon är det arbetsdag igen och dags att gå till jobbet och gästspela lite, ja det har ju varit ganska behagliga arbetsveckor den senaste tiden.

RSS 2.0