Jogging tur!

Ja se där nu börjar det arta sig. För första gången på snart 4 år har jag varit ute och joggat....ja ni läste rätt, gräddbullen har varit ute och sprungit och benen de for som trummpinnar på mig. Blev förvånad över att jag har så pass bra flås, men inte lika överraskad över att mina skinkor dallrade så att det nästan gjorde ont!!!!!!! Fladder fladder fladder känndes det som, och det kan jag tala om att det om något drev på mig ännu hårdare. När jag började bli lite trött och svettig och nära att stanna upp så tänkte jag tillbaka på hur det var att föda barn....bra mycket jobbigare och svettigare och inte gav jag upp då och saktade ner då inte, nä så det var bara att öka takten lite till. Orkade jag föda barn så ska jag väll orka jogga lite. Efter en stund så kom den välbekanta lite sadistiskt sköna kännslan av svidande muskler som jobbar hårt, och det drev på mig ännu lite till, och sen avslutade jag med en spurt i uppförsbacke och promenerade sedan raskt tills flåset lagt sig. Åhhh vad det var härligt!
Och äntligen efter allt barna födande så börjar jag känna igen min kropp, ja kanske inte till utseendet, men hungern i den att få röra sig och jobba hårt.

Åter i verkligheten!

Jahs så var semestern slut för denna gång och det var väckarklocka, jobb (för Nicke) och dagis. Och givetvis så var det klar blå himmel och gassande sol.
Morgonstöket gick som en dans, barnen var snälla och på gott humör, mamman var snäll och på gott humör och pappan var snäll och på gott humör trotts att han skulle till jobbet. Emil tyckte nog att det var skoj att komma tillbaka till dagis efter fem veckors sommarlov, fast Gry var inte lika förtjust i att Emil försvann, stackarn hon är inte hel utan sin bror.

Själv tog jag en låååång promenad innan jag gick till Stinsen där jag skulle möta Maarit och Hanna, vi strosade runt i affärerna och sen svullade vi i oss sushi, vad annars i Hannas sällskap. Smask och rap vad det var gott.

Emil blev eld och lågor när Hanna och Maarit var med och hämta honom, och Gry blev eld och lågor när hon fick återse sin kära bror efter sååååå många timmar. Och i det sällskapet så bara måste man ju gå och äta mellis på Figges, resten av eftermiddagen avnjöt vi i den soliga lekparken. 

Ja det låter ju som en alldeles vanlig dag i mitt liv, fast en dag med guldkant med tanke på det trevliga sällskap jag hade.

Sista semester dagen

Ja imorgon är det åter in i verkligheten efter en jätte härlig men sömnfattig semester, det är inte klokt vad tiden har gått fort, och trotts att man just inte har sovit så bra om nätterna så känner man sig ganska utvilad och fräsch ändå, för att inte tala om vad snäll och glad jag känner mig. Nästen lite nyförälskad i min läckra sambo.

Och du Katja, vi saknar er massor här hemma också och skulle vilja ha er här så att man fick skämma bort er lite nu när ni har blivit föräldrar till ett sådant prakt exemplar till pojke. Tur vi har våra bloggar så vi i alla fall får lite insyn i varandras liv. Puss till er där borta på Madeira.

Idag har vi gjort en liten utflykt till Öfver-Järva Gård, mycket trevligt. Ett fik med massor av hembakta gosaker och allt var krav och rättvise märkt, så det känndes bra för både själ, hjärta och figuren att göra ett besök där. Och så hade de lite får och en tupp att kolla på, och till Emils stora förtjusning så höll de på att mocka rent hos fåren och körde bort ett stoooort lass med bajs. Han tycker att sånt är väldigt kul sen vi var och kolla in bajshögen intill Anders ladugård.
Bajs är livet!!!!!!!

En ny dag!

Ja tänk det blev en ny dag även denna dag.
Vi har faster Mia på besök, Nicke och Emil var och hämta henne vid flyget igår kväll. Och Gry blev alldeles till sig när hon klev innanför dörren.....tror fortfarande att mina barn vill adoptera henne som ny mamma!

Vi tog en tur in till den stora staden Stockholm, och vi lämnade bilen hemma och åkte kommunalt!!!!! Kors i allsin dar! Tall ship race går av stapeln vilken dag som hellst så stan var full av stora häftiga båtar, och jätte mycket folk. Känndes ganska praktiskt att knöka sig fram med stora dubbelvagnen just idag hehe (den gör ont att få på smalbenen) . Som sagt det var tok mycket folk så man hade knappt tid att se sig runt omkring för man hade fullt upp med att se vart man satte sina fötter, men en skön promenad fick vi i sommar Stockholm. En liten ilsken regnskur skvätte stora blöta droppar på oss, och lagom tills vi fått på regnskydd och fått fram paraplyer så var det över, sen kom solen tillbaka. Det snopna för Emil var att han just hade somnat. Tänk dig själv att du just har fallit i skön sömn och drömmer gott och då helt plötsligt börjar någon skvätta kallt vatten på dig, nä inte blir man så glad då inte. Men tids nog somnade han om igen och då sov han som en sten. Vi jobbade oss mot Gallerian där vi bestämmt träff med Hanna och Maarit över en stoooor smarrig youghurt glass. Mmmmm mums vad gott det var, men en stor päron youghurt glass är liiite för mycket och ett illamående kommer smygande som ett brev på posten. Ja den var ju i alla fall fettfri så man behövde ju inte ha dåligt samvete över det illamåendet.

Jag lurade med mig Hanna och Maarit hem till Sollentuna på middag, gjorde en jätte god tortilla lasagne. Det var då försvinnande gott att vi skrapade rent. Hanna och Maarit hade igentligen tänkt gå på bio men de blev kvar här och busade med mina små söta trollungar. Sorry om jag sabbade era planer!  Men Emil var glad över att ha dom här (ja Gry också förståss), han grät alldeles förtvivlat när de gick och skrek: Emil vill följa med. Ja vi får helt enkelt försöka ses igen innan Hamse Bamse far hem.

Bästa semester vädret.

Bästa semester vädret.

Norrlands trippen

Jaha nu börjar semestern att närma sig sitt slut, kan knappt begripa att Emil har haft sommarlov från dagis i fem veckor redan. Det var ju alldeles nyss han var där! Fast det är inte utan att jag tycker att det ska bli lite skönt att få återgå till vardagen, Nicke till jobbet och Emil till dagis och så får jag i alla fall några minuter över till mig själv...kanske. Ja det är tufft att vara ensamstående 3 barns mor!!!! *S*

Men det var Norrland jag skulle berätta om.

Vi tog 2 dagar på oss att fara upp till Storskog, Tärnaby. I Sundsvall stannsde vi för natten och sov på hotell. Och det här hotell sovandet hade ju jag sett fram mot. Få mysa lite på ett trevligt hotell och få allt serverat. Frågade Nicke när vi skulle vara framme, i fall det skulle bli någon tid över att gå på stan lite. Han ser lite besvärad ut och erkänner att eftersom han inte gjort som jag sagt, dvs bokat hotell i tid, så var scandic i centrala Sundsvall fullbokat. Så vi skulle bo på ett hotell strax utanför. Jag var så arg att jag koka, men höll låg profil och tänkte att det blir säkert jätte bra i alla fall. Och det var ju ändå ingen idè att bli så värst rasande för det skulle inte bli mindre fullbokat för det, ganska vuxet tänkt av mig om jag får säga det själv.
När vi kommer fram till vårat fantastiska hotell så visade det sig att det ligger mitt i ett industri område!!!!! Förståndig nog som jag är så blir jag inte arg utan ser det komiska i det och börjar skratta och på skämt säger jag: Ja nu fattas det bara att vi får ett sunkigt rum med en bäddsoffa och en hård britts att sova på.......Det skulle jag INTE gjort, jag borde veta att man inte skojjar om sådant man inte vill ska ske (eller vad säger Maarit om det?).
Vårat rum ligger längst ner längst bort, och när vi kliver in kan vi inte annat än gapa....En enkelsäng och en sunkig bäddsoffa!!!!!!!!! Och vi hade bokat ett rum för 2 vuxna och två barn! Jaja finns det hjärte rum så finns det stjärte rum. Men i fortsättningen så är det jag som bokar hotell.
Ja hur trist hotellet än var så var servicen kanon och maten smaka fint, t.o.m ett glas vin slank ner. Vi hade riktigt trevligt, men sen hände det något med mitt humör och jag blev sur som ättika och det höll i sig.....länge. Minns inte ens varför jag blev sur längre, men det var väl något som inte passade fröken surpuppa.

Slutligen kom vi i alla fall fram till Storskog. Där var vädret på topp, +12 grader och regn, kan just inte bli mycket bättre på semestern. Tack ock lov så höll inte regnet i mer än en dag, ja en och annan skur åkte vi ju på då och då, men mestadels så var vädret strålande.
Och sen var det myggen, ja de var det gott om. Fast det var bara första dagen jag blev hysterisk på dom och sprang in sen vande man sig vid att ha dom surrande omkring sig. Smorde in mig från topp till tå med myggmedel så de tyckte nog att jag luktade pyton.

Vi gjorde en dags utflykt till Norge och åt semesterns dyraste lunch, en hamburgare, strips och läsk kostede sköna 120 norska kronor, som hittat! Så vi tog två plus en hamburgare och en korv, ja man får passa på när man får ett så bra pris.

Vi hade från början bara tänkt att stanna i stugan i ett par dagar och sen fara ner till Vännäs till svärmor. Men vi hade det så härligt där uppe och mådde så gott av fjäll luften så vi blev kvar där hela veckan, och svärmor kom ju dit. 
Emil hjälpte farmor och K-G att skotta och köra grus, mekade skoter med pappa, var med ut och fiska och mådde som en prins, och Gry hon älskade att vara där uppe hon med.
Vi var till gränsmarknaden i Tärnaby och köpte glökakor så det räckte och blev över.
Så i Vännäs var vi bara en natt innan vi for hem. Åhhhh vad det är drygt att sitta så länge i bilen, men tillslut var vi hemma och barnen hade varit så duktiga.

Så visst känns det lite konstigt att återgå till vardagen på måndag igen. 

Storskogs nya byfåne

Storskogs nya byfåne

Så många nya bebisar!

Oj vad det kommit många nya bebisar på sista tiden, vad kul!
Först lyckades Katja och Fredrik med konststycket att få en rar liten gosse. Stort grattis till er, och lite sur är man ju för att de bor så långt bort nu när man vill vara nära och pussas och kramas (och då menar jag på lillkillen, lessen om jag gjorde någon besviken *ler*).
Sen kom en till liten kille som Holmis och Stefan gjort, jätte grattis till er med.
Och bara en dag efter det så var det Johan och Camillas tur och denna gång blev det en liten tös, jätte grattis till er med.
Och trotts löften om att knipa ihop medan jag var på semester så kom storken även till Elisabeth och Johan med ett litet gossebarn, ett stort jätte grattis till er med.
Och speciellt till er nyblivna mammor oavsett om det var första gången eller om ni varit med förr och oavsett hur bebisen kom ut:
BRA KÄMPAT, DET GJORDE NI BRA!

Härligt med så många nya bebisar. Ja jag blir nästan lite sugen på en nummer tre.......*Hmmmm tänker efter en liten stund*........ Nääääääh det blir jag ju INTE, har det tillräckligt som jag har det.
Men det får mig att tänka tillbaka på mina egna förlossningar. Så den som inte vill läsa förlossnings historier kan sluta nu genast.
Det har inte legat för mig att ha långdragna förlossningar, Emil tog 8.5 timmar på sig och Gry hastade ut på 5 timmar.

Att föda Emil var inte vad jag kallar roligt, och jag blir än idag förbannad på barnmorskor som säger att man ska läsa på och förbereda sig inför förlossningen. Det gåååår inte att förbereda sig på denna överjordiska smärta. Ja jag gick ju ialla fall på detdär de pratade om och förberedde mig, läste på skulle lyssna på min kropp och skulle inte ha mera smärtlindring än nödvändigt. Trodde då på fullaste allvar att jag skulle klara mig på lustgas och akupunktur.....Ja man kan ju inte annat än asgarva åt det i dag.
Ja för sen när värkarna väl satte igång blev jag ju fullständigt chockad, fan det gjorde ju skiiiiit ont, på ett helt obeskrivligt sätt, ja det var som om någon trasade sönder mig i bitar och sen hoppade på mig samtidigt som någon dessutom bänder sönder mitt underliv. Jag skrek och jag grät och jag kämpade. Tillslut tog jag i så jag blev blå som en smurf och Emil ramlade ut på golvet. Ja han gjorde faktiskt det för jag satt på huk och födde och hade Nicke som ett tryggt ryggstöd. Och vimmelkantig som jag är vänder jag ansiktet mot Nicke och utbrister: Titta det kom en bebis! Precis som om jag var förvånad över det, jag man kan ju undra vad jag hade väntat mig???? En hundvalp?
Hade det varit Nicke som berättade så hade ni fått höra en heldel onödiga detaljer om hur jag gick i gång på lustgasen och gjorde och sa en massa knäppa saker, men det besparar jag er.

Att föda Gry däremot var det häftigaste jag gjort. Nu däremot var jag förberedd, jag visste vad det handlade om, jag visste att det skulle göra tok ont men jag visste även att det skulle gå över. Jag behövde inte hyperventilera i mig lustgas så att jag blev alldeles koko. Jag var medveten och jag kunde lyssna på min kropp och vara med på ett helt annat sätt, och jag kunde be om smärtstillande i tid och framförallt så kunde jag slappna av och vila mellan värkarna. Och två krystvärkar så var hon ute, jag minns hur barnmorskan bad mig försöka hålla igen, och jag skrek till henne : Det gååår inte den kooooommmer nu. Och sen var det klart!

Så detdär med långa utdragna förlossningar är jag inte så bra på, men för många är det ju verkligen ingen picnic att föda barn, har vänner som har hållit på i både ett och två dygn innan det varit klart.
Så än en gång till er alla mammor där ute, bra jobbat!

Ännu en sömnlös natt

När börjar barn att sova om nätterna????? Vet inte vad Gry pysslat med i natt men sovit har hon inte, och inte hennes mamma heller. När jag gick upp i morse var jag alldeles vimmelkantig och illamående av tröttet, Nicke tyckte jag skulle gå och lägga mig igen. Och jag kan ju säga som så att jag var inte svårövertalad.
Det blev en soft förmiddag i soffan med Trazan Apanzzon på tv. Vi hade tänkt åka iväg hela familjen och göra lite sista minuten inköp inför Tärnaby/Vännäs resan som börjar i morgon. Men eftersom jag var så trött och yrslig så stannade jag och Emil hemma och sov, medan Nicke och Gry for på äventyr, Gissa hur skönt det var!?!

Som sagt i morgon börjar våran norrlands tripp. Vi tar 2 dagar på oss att åka upp till Tärnaby, vi gör ett stopp och sover på hotell i Sundsvall. På så vis så känns inte resan så lång. Och sen stannar vi i Tärnaby så länge som vi står ut med myggen. Jag hoppas ju på att vi ska stå ut till nästa helg för då är det gränsmarknad, och där finns det smarrigt nybakat tunnbröd att köpa. Men vi får se.
Sen far vi till Vännäs och hälsar på barnens farmor och faster,farbror och kusiner. Och jag hoppas att någon är hemma så inte alla är på väg till stugan uppe i Tärnaby.

Men jag får återkomma med detaljer om våran semester när vi kommit hem.

Very nice fågel bajs som Trazan och Banarne säger

En dag på stranden

Idag var det första gången denna sommar som jag tillbringade på stranden, en skön och solig dag som var lagom varm.
Jag, Nicke och barnen plockade upp moster Maarit vid 11-tiden, köpte med oss lite pizza och hade en pizza picnic på Ängbybadet, Bromma. Vilket härligt ställe, två rejäla stränder med sandbotten, gungor, lekplats och massor av bryggor och mycket plats i skuggan. Och eftersom det är så stort så får man aldrig kännslan av att det är mycket folk där....förrän man ska köpa glass och hamnar sist i glass kön. Men då kan man göra som vi gjorde, gå till campingen några hundra meter längre bort och köpa sin glass. Där var det bare 2 stycken glassköpare före.
Och för den som ännu inte fått den äran att bli förälder så har de en himla svängig after beach där vart glass kön var så lång. Med dunka dunka och sprit i alla former, det hade inte dragit igång än medan vi var där. Men jag såg på afficherna att det minsann var Bad influence som skulle spela. Och minnena drog mig tillbaka till Gotland i sällskap av Maarit för en härrans massa år sedan. Jag minns musiken och jag minns spriten och för ett ögonblick så önskade jag att jag fortfarande var 25, men så minndes jag även dagen efter kvällen före och var ganska nöjd med mitt liv som det är nu.

Jag badade....nästan. Var helt säker på att jag nog skulle klara det, för så kallt var det faktiskt inte. Men när jag kom ut så att vattnet gick upp till låren så tog det stopp. Nä badkrukan klarade det inte, jag nöjde mig med att bada benen lite. Gry blev som galen bara hon såg vattnet, och Emil höll sig som vanligt i vattenbrynet och grävde, byggde och vattnade med sin vattenkanna. Han gick även och vattnade ett gäng killar som låg och sola i sanden!!!!!!!

Väl hemma igen så höll alla på att bryta ihop av hunger....samtidigt. Nu var det brottom att få fram maten på bordet.

Jag är lite stolt över mig själv, på måndag far vi upp till Norrland, och redan idag har jag tvättat klart allting. I vanliga fall så brukar det alltid komma som en överraskning att man ska åka i morgon. Men denna gång är det precis som om jag vet i förväg att vi faktiskt ska åka på måndag, jätte konstigt. Ja jag ska nog hitta något annat som rör till alltihopa innan vi kommer iväg.
Och det är någon elak jäkel som kommer hem till mig och flyttar runt på mina saker. Så fort jag vänder ryggen till så försvinner grejjer, de ligger aldrig där de ska och jag får tillbringa massor av onödig tid till att leta. Vem du än är SLUTA genast att flytta runt på mina saker.

Köttbulle resan

Tidig morgon, så gott som natt fortfarande, hele familjen sover gott.
Men...vilket oväsen...vad är det som låter...sluta jag vill SOVA! Hrmpf...väckar klockan ringer, siffrorna blänger mot mig i mörkret, 04.40. Det ÄR mitt i natten. Men det är bara att kliva upp, för idag ska vi till Finland med Lingemarks.
Smyger in i köket och slår på perkolatorn (som jag givetvis laddat kvällen innan) går in i badrummet och tar en dusch så att jag vaknar till liv. Dricker lite kaffe och häller upp resten i termos. Nicke och jag funderar lite på hur vi ska göra med våra sovande barn!!!!!!! Vi har en plan! Vi tar ett varsit sovande barn och börjar bara att klä på dom, inget mys och vakna i lugn och ro, nej vi lyfter bara upp dom och börjar klä på dem de kläder som jag givetvis lagt fram kvällen innan. Gry vaknade när jag kommit till byxorna!
Kl 05.30 har vi bestämt träff med Lingemarks på deras parkering, 05.31 är vi där, och de med!!!! Fantastiskt vad vi är duktiga.
Äntligen är vi på väg.
Väl framme vid terminalen så smakar det bra med mitt kaffe som jag tagit med. Magen börjar kurra lite, tur att jag har lite valnötsbröd med så att jag kan hålla mitt blodsocker uppe.
Väl ombord så går vi raka vägen till sjöfrukosten, mums vad gott det var. Och Emil blir överlycklig för där finns det ju köttbullar.
Vi hade inge som hellst problem att få tiden att gå, med småbarn som far omkring huller om buller har man att göra jämt och ständigt. Vips är det dags för lunch, buffé får det bli. När vi kommer dit så får vi veta att det endast är 45 min kvar av sittningen. 45 min ter sig som en evighet för oss, vem har suttit och käkat så länge de senaste åren? Visst kommer vi att hinna. Och det var perfekt att komma då, inga köer bara att ta för sig av all den goda maten, sen var det bara att kasta i sig av den goda maten medans barnen var stilla och nöjda med att äta. Ja Emil var ju nöjd, där fanns ju köttbullar. Och jag var mer än nöjd, behöver jag säga mer än chokladpudding....ja ni förstår nog. Ja när vi var mätta och färdigätna så fanns där t.o.m tid kvar........
Middag åt vi i kaffeterian, gissa vad Emil åt?

Väl framme på hotellet och när våra trötta barn slutligen somnat så öppnade vi en flaska vin och helt plötsligt var klockan 01. Borsta tanden och hopp i säng, en ny dag väntar i morgon.

Åhh vad jag sov skönt, mörkt och svalt rum med en jätte bred säng som hela familjen fick plats i utan problem.

Kl 07.00 var det upp och hoppa, ner och käka frukost och sen iväg till Mumindalen. Vilken fantastiskt rolig dag, barnen var ju inte helt sammarbetsvilliga hela tiden, men de skötte sig riktigt bra. Barnen var överförtjusta i mumin och hans vänner, och Emil for runt som ett skollat troll, överallt var han samtidigt. Och han for runt i muminhuset så jag undrar just om han han se något. Lagom till vi skulle äta lunch så hade ju den lilla killen kroknat och sov som en sten. Och på buffèn där vi åt fanns det ju köttbullar!!!!!! Fast han blev nog inte så lessen över att han missade dom, för i stället fick han finsk korv (ja vi var ju i finland så det vore ju lite underligt om den inte var finsk) med curley fries. Ja jag undrar hur de fick dem krulliga!!!!!

Promenerade genom Nådendal till parkeringen där våra bilar stod. Återupplevde lite barndoms minnen genom att köpa mig en liter ärtor att mumsa på.

Vi åt en utsökt middag på hotellet där barnen hade en egen buffè, innehållandes bla köttbullar. Middagen gick rellativt sansat till, satt och mutade Gry med vattenmelon, så länge hon hade en melonbit i handen så var hon nöjd, och Emil satte vi i vagnen och gav honom tutte och snutte. Ja och där fick jag äta min mat och dricka mitt goda vin.
Som avslutning på denna underbara dag skulle vi gå och bada och basta lite. Emil full av förväntning och alldeles till sig av upphettsning, vad händer....jo han halkar och ramlar pladask på ett hårt, vått och kallt golv. Börja inte bra, och det blev inte bättre. Vattnet var så iskallt att t.o.m badnymfen Gry ståd på tå på ett ben i vattnet och ville upp. Troligt att vi skulle få badkrukan Emil att bada där. Nicke tog in han i bastun men där bröt han ihop totalt. Och killarna Lingemark var inte så överförtjusta de heller. Så det blev till att ta hissen upp till hotellrummet och ta en dusch.

Jaha sen var det morgon och bråttom som fan igen, för idag ska vi åka hem. Vi hinner nätt och jämt få i oss frukost. Ja Emil hinner förståss klämma i sig några köttbullar och jag får i mig det livsnödvändiga kaffet.
Sen var det full rulle på båten igen, så mycket kul att göra för barnen. Emil hoppar i hoppborgen tills han är genom svettig, röjer i boll havet så att jag är alldeles förvånad att han inte gör sig illa. Och Gry charmar alla som går förbi, särskilt flickor som är i leka med dockor åldern.
Vi käkar lunch i kaffeterian för vi är inte riktigt synkade med bufféns öppet tider idag. Men turligt nog för Emil så finns där ju köttbullar...men...han verkar inte jätte sugen på det, säger att han vill ha kyckling! Undra vad det kan bero på?
Dagen bara susar iväg, och vips är vi framme i Stockholm. Och eftersom vi inte ätit någon middag (pga hunger brist) utan bara tog en fika så svängde vi förbi Mc Donalds och köpte med oss lite hälsosamma burgare hem. Jag frågade Emil om han hellre skulle vilja att jag gjorde lite köttbullar....det kom ett kort men bestämt nej.

Vilken härlig resa, intensiv med rolig och med det bästa sällskapet, TACK så jätte mycket Lenita, Henrik, Elliot och Isak, för en kanon resa.

Och mor och far min uppskattade mitt vykort som var egenhändigt skrivet av mig på FINSKA.

Mumindalen

Mumindalen

MIN FAMILJ

MIN FAMILJ

Går på 2 ben!

Stora saker har hänt idag.
Just idag Söndag 8 juli har lilla Gry lärt sig att gå, flera steg tar hon utan att hålla i sig och ett stort leende har hon på sina läppar.
Gry och Emil lekte dessutom någon slags herren på täppan på en hög med soffkuddar som låg på golvet. Hon såg jätte lycklig ut när hon stod överst på högen....tills hon rasade ner huvudstupa, fast även då såg hon bara förvånad ut och ruskade lite på sig och skulle klättra upp igen. Fast då var jag en sådan glädjedödare att jag faktiskt plockade undan kuddarna. För jag misstänker att nästa fdall inte skulle bli lika smärt fritt.

Tillfälligt avbrott!

Vi har haft VIRUS i våran lilla älskling!!!!!!! Men efter mycket pysslande, knattrande och gullande, för inte tal om all kuckelimuck medicin (till oss då´rå) så är våran lilla dator igång igen. Ja den säger att den är liiite hängig fortfarande, den är förmodligen av manligt kön........

Jaha vad har hänt sen sist då???????  *totalt mörker infinner sig i min hjärna*  Har upptäckt att jag har ganska taskigt närminne nuför tiden, bör man bli orolig.....
Ja idag är det i allafall söndag, då borde det varit lördag igår.  (Publiken reser sig och jublar: BRAVO NINA!!!!)
"Faster Mia" har varit här i helgen, och vi har varit och hälsat på "Moster Maarit" också, ja det är väl bäst jag tar det från början.

FREDAG: Hela familjen ska åka och hälsa på Maarit, leka i hennes bus kul lekpark som har en barnbassäng. Vädret är sådär lite halvdant men det duger, vi är inte så kräsna. Gör lite fika och går till lekparken. Emil är en riktig badkruka medan Gry är en badnymf. Emil står mest på kanten och plaskar lite med händer och fötter i det iskalla vattnet, medan Gry plaskar runt för fullt med Maarit. Det finns en viss mamma som också är badkruka.....
Fika dags, jag är sååå kaffesugen. Maarit har köpt Ballerina buffins dagen till ära. Åhhh vad det ska bli gott. Häller upp en kopp kaffe och konstaterar att Maarit har gjort (somvanligt) odrickbart kaffe, blaskigt och fullt av sump. Äh tänker jag en muffins blir bra....men vänta ....den är ju oätlig! Den smakar ju PYTON. Jaha det var den fikastunden det. Så kan det vara, ja det var väl tur jag slapp de kalorierna, äh ville ändå inte ha.
När Nicke hämtat Mia och vi ätit lunch så var det dags att ta sig hem. Ungarna var överlyckliga för att ha Mia på besök så gissa om det var lätt att få dom i säng?!?

LÖRDAG: Planen från början var att fara ut till Taxinge slott, men vädret var ännu värre idag, typ regn..... Så vi tog till plan B. Lasse Åberg museèt i Bålsta. Helt fantastiskt roligt, där blev man barn på nytt. Vet inte vem som hade roligast i Trazan kojan. Nicke hade det ganska fnissigt när jag åkte i banan-rutsh kanan kan jag gissa (HÄR E DUNDERKLUMPEN...) Och ett fint familje foto blev det på oss sittander på Trazan och Banarnes djungel-tandem cykel.
Vi hade siktet inställt på en mjukglass i vaxholm efteråt men trdde inte det skulle vara så mysigt att stå där på kajen i regn och blåst. Så gott är inte mjukglass......Så det blev kulglass i Täby centrum.
Och eftersom det var Lördag måste ju dagen avslutas med en riktig svullar middag och massa godis och en bra film.

SÖNDAG (idag): Trazan Apanson på tv......Kan knappast bli bättre start på dagen. Tyst nu ungar mamma vill se barnprogram....Emil och Gry SLUTA hoppa farmför tvn mamma vill titta.
Mia far hem....barnen gråter....de vill nog adoptera henne som ny mamma.........

Arga mamman

Grrr morrrr och frääääs.........
Jämt och ständigt denna ilska. Vart kommer den ifrån? Minsta motgång och jag exploderar som en atom bomb. Kan gå och vara jätte nöjd och tillfreds och så räcker det med att jag trär symaskinen fel och det då inte går att sy. Och jag nära på kastar min relativt nya symaskin i golvet svärande och skrikande stormar iväg så mina barn blir alldeles rädda. Ja det var precis vad som hände igår. Och sen låg jag där i sängen och surade och vägrade äta middag......Öhhhh
Nä jag beter mig inte så vuxet alltid, men det är inte det som är problemet. Utan det är all denna omotiverade ilska. Och det är alltid värst när jag är trött. Och just nu känner jag mig såååå sliten och trött, det finns inga reserver att ta av. Och vissa dagar står jag bara inte ut med varken Emil, Gry eller Nicke och allra minst så står jag ut med mig själv. Vill bara stå i ett hörn och skrika så högt jag orkar, och när jag skrikit allt skrik som finns vill jag bara falla ihop i en hög och sova.
Nicke är en sann hjälte som står ut med mig. Och av någon underlig anledning faktiskt älskar mig. Utan dig min älskade Nick vore jag ingenting.
Men det är väl bara att bita ihop och hålla ut. Träffade en annan mamma i dag i affären. Hon gav mig den upplyftande informationen att vid 5 års ålder är barn jätte lugna och fina!!!!!! Håll ut.

Och så var det det där med semester!!!!!!
Jag minns en tid då semester var sena kvällar med efterföljande sköna sovmornar. En lat dag på stranden med en bra bok i handen.
Vissa ändringar har infunnit sig. Semester för en småbarns mamma innebär att ALLA helt plötsligt ska vara hemma, inget dagis och inget jobb för mannen. Barnen KRÄVER aktivitet och vuxna önskar sovmorgon, det går inte att kombinera. För mig innebär semester mera jobb mindre sömn och en MYCKET argare tillvaro. Så är det att vara föräldra ledig jobb dygnet runt och året om. Oj vad jag längtar efter att få sova en hel natt och få en sovmorgon på det.


Fast idag har jag åter igen samlat lite vuxen poäng. Har varit ute i skogen med min familj och plockat blåbär, iklädd mina fina röda gummistövlar....Raffigt!
Försökte få Emil att plocka lite, men han tyckte att det var bättre att äta bären ur min hink. När jag sa att han fick plocka sina egna blåbär gick han och försökte få Nicke att plocka åt honom. När inte det heller gick ställde han sin tomma hink brevd min fulla och tittade med hundögon på mig och sa: Mamma hälla. Och ville därmed att jag skulle hälla över mina bär i hans hink. Det slutade med att vi fyllde Emils hink med vindruvor!!!! Och han sa att han hade plockar grönbär.
Sen gick vi hem och gjorde en blåbärspaj med 3 dubbel smuldeg, mumsigt värre.

Egen tid. Del 2

Vilken perfekt lösning på dagen det blev. Nicke far till Rösjön med barnen tillsammans med Lingemarks och jag åker iväg för att ha en dag i lugn och ro för mig själv.

När jag kommer till bussen har den gått för 2 min sedan! Och nästa kommer om 28 min!!!!!! Jaha ska man stå och vänta eller????? Nääää jag går en bit tänker jag, och innan nästa buss hunnit åka från Edsberg har jag hunnit till Sollentuna centrum. Och det är ju där jag ska göra mitt första stopp.
På hälsokost affären har jag länge sneglat på ett par snygga sandaler och tänker att NU ska jag köpa dom. För sent! De är slut och finns inte mera. Jaha men hur svårt kan det vara att hitta ett par andra fotriktiga sandaler som är snygga!? Ja tydligen hur svårt som hellst.
Lägger sko köpandet åt sidan ett tag och går till frissan. Där var det helt tomt och det var bara att sjunka ner i stolen och bli ompysslad, ser fram mot en skön och lugn stund när någon pillar i mitt hår. Men oj vad hon pratade.....Oavbrutet om allt och ingenting. Hon var visserligen rolig och trevlig, men jag längtar ju efter tystnad. Ja ja jag fick mig en del goda skratt i alla fall.
Efteråt tar jag pendeln (Jaaaag åket pendel tåg jag är en loooser baby jag har inget körkort) in till stan. Nu är jag på jakt igen efter ett par sandaler. Alla sandaler i flip flop modell har bara massa paljetter och snäckor och tjafs på sig....ur fult tycker jag. Jag vill ha ett par svarta enkla flip floppare som är snälla mot mina fötter. Hittar ett par svart vita som är snygga, men fanns de i min storlek eller????? Nä självklart inte. Det slutade med ett par ecco sandaler. Präktigt värre!

Mötte Maarit och gick för att SVULLA sushi buffè. Oj vad det var gott, tänker inte ens berätta hur många bitar jag åt.
Sen gick jag och Maarit och mös runt på stan och shopa lite, och hon har idag köpt sin första döskalle tröja. Grattis Maarit till denna fantastiska bedrift.
Solen och värmen gjorde mig lite törstig och jag och Maarit får den briljanta idén att köpa en varsin STOR päron milkshake!!!!!! Det blir man inte mindre törstig av och dessutom blir man alldeles illamående. URK!

Och nu är man hemma igen med sina skrikiga och bråkiga men ganska rara barn. Ska rymma ner till affären tror jag, Provivan är ju slut!!!!!!!!

Egen tid

Jaha då ska man äntligen få en dag för sig själv, som jag har längtat.
Himlen är blå och solen gassar.....Tänk om dethär blir den enda soliga dagen på hela veckan!!!!! Borde jag gå ner till sjön med mina barn istället för att bara tänka på mig själv. Skor kan jag ju köpa en annan dag och klippa mig....ska det verkligen vara nödvändigt??????
Ständigt detta dåliga samvete. Varför ska det vara så svårt att bara tänka på sig själv. Jag är ju med mina barn i stort sett 24 timmar om dygnet, ska inte det räcka. Nä SKIT i allt dåligt samvete, och skit i att solen skiner och att det kanske är den enda soliga dagen på hela sommaren. Nu ska jag bara rå om mig själv och ha det bra.

En blogg!!!!!

Jaha nu har även jag skaffat mig en blogg.
Då man aldrig numera tycks ha tid att prata med sina vänner och bekanta så är det väl bara att skriva här och berätta vad jag fyller mina dagar med. Och om någon dessutom skulle vara intresserad att läsa det så är ju det ett plus.
Men än har vi ju inte sett om jag kommer att ta mig tiden att skriva, men man får hoppas på det bästa.

Nu har jag i alla fall semestern framför mig, ja semester för mig just nu innebär ju att Nicke är hemma. För jobba minns jag knappt hur det var. Ja man har ju lyckats ta sig till jobbet ett par gånger den senaste tiden, och appro på det så fick jag faktiskt lite lön denna månad. Och jag hade dessutom tagit ut lite mer föräldrapenning än jag brukar, så gissa om jag känner mig RIK SOM ETT TROLL just nu. Så i morgon ska jag ha en Nina dag, frissan, shopa lite, käka sushi och bara mysa i mitt eget sällskap utan mina 2 barn hängandes i kjoltyget.

Vi ska till en början bara driva runt här hemma nu i en vecka. Till helgen kommer "faster Mia" på besök, då far vi ut till Taxinge slott för en hel dag med kakbuffè och sol och bad (om vädret tillåter).
Sen ska vi till Mumindalen med Lingemarks och det ska bli så bus kul att det liknar ingenting.
Resten av semestern ska vi tillbringa uppe i Storskog, Tärnaby och boxas med myggen.

Jaha och nu vaknar lilla Gry och tycker att det är dags att komma upp och vara lite social med mamma, och jag ville ju ha lite vuxen tid med Nicke.......Ja ja det är väl så livet som småbarnsförälder är. Bäst jag går och tar hand om henne.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0