Äntligen klart!

Äntligen är vi helt klara med våran flytt. Ja det var nog den mest utdragna och långsamma flytt jag varit med om, men nu är det klart och i dag har vi hämtat det sista typ lampor och våra cyklar. Gårdagen ägnade jag heeeela långa dagen åt att städa där, mellan 9.30 och 17.00 så skurade, gnodde och puttsdade jag där. Tog en paus mitt på dagen på 45 min och kilade ner till sushi baren och fick i mig lite lunch.
Och nu är det bara nycklarna som ska återlämnas, och det fixar Nicke i morgon.

Eftermiddagen idag har vi tillbringar hemma hos familjen Mattson och spanat in deras lilla bedårande nytillskott Albin. Där fick vi gott fika och tiden bara rann i väg och vips så var klockan 18.00! Hur gick det till? Ja tiden går fort när man har roligt.
De hade fått besök av designer teamet Simon & Thomas från tv4 och fått köket omgjort, mycket smakfullt och snyggt tyckte jag. Och 3 november (tror jag) ska jag bänka mig i soffan och kolla när det sänds på tv.
Innan Emil eller Gry hade vält något eller tagit sönder något så passade vi på att åka hem........Och med två halv trötta och hungrigt griniga barn i baksätet så insåg vi att det var inte läge för att åka hem och laga mat, så det fick bli vägen förbi Mcdonalds och köpa med oss mat hem.


Helgen är här

Fredags lugnet la sig på ortoped mottagningen redan på förmiddagen, och det var väl direkt ingen som fick så många knop gjorda. Men en och anna remiss fick jag i alla fall registrerad och en och annan patient blev uppsatt på väntelistan.
13.30 var det dags att packa ihop och tacka för sig där inne, och det fanns en och annan som hävdade bestämt att det skulle bli kaos nu att de faktiskt behöver mig. Men jag lämnade in min nyckel och sa tack och hej!!!!!!!!!
Det har varit jätte kul att vara där och framförallt så har jag lärt mig otroligt mycket, men på måndag är det dags för en ny utmaning.

Nicke upplysta mig om att det snart är dags att boka in våran årliga weekend på Sandhamn med julbord  och övernattning på Seglarhotellet, ja och när man tänker efter så är det ju faktiskt mindre än 4 månader kvar till julafton. Sådet är väl dags att börja ragga barnvakt......HALLLLÅÅÅÅÅ NÅGON SOM VILL?????????

Rörigt

Det är rörigt, rörigt och lite mera rörigt. Men sakteligen så börjar ett hem att ta form och saker och ting börjar att hitta sin plats. Idag har jag i alla fall hittat mina räkningar och t.o.m batalat dom, och tre st kartonger står tomma i hallen (och en halv miljard ute i trappen till alla grannarts förtvivlan).
Köket ser lite kalt ut fortfarande då det inte finns gardiner där än, för inga av våra gardiner passade där då det är ett hörnfönster. Men nya är beställda men kommer inte förrän 10 oktober!!!!!!!! Så vi får väl leva med ekot tills dess.

Idag har det åter igen varit möte på jobbet, ett vanligt APT där min nya tjänst offentliggjordes. Ett visst tandagnissel kunde vi ana bland kollegorna men min chef var kvick som attan att förklara varför just jag fått tjänsten och varför de inte lyst ut den. Och sen var det färdig diskuterat och vi kunde ägna kraft och energi åt att diskutera våran Krakow resa.

Och nu är jag lite matt i pälsen när första arbets veckan börjar närma sig sitt slut och det är inte utan att jag längtar lite tills det är i morgon kl 13.30!!!!!!!!!!!!!!

Men var är bilderna?????

Jag hade tänkt att lägga in lite bilder från Kolmården, men jag hittar inte sladden till kameran!!!!!
Ja det är mycket jag inte hittar just nu....tex mina räkningar! Ja det börjar ju vara hög tid för det nöjet, men jag har inte en susning om vart min lilla hög är. I vilken kartong kan de ligga och skrota tro?

Och på tal om räkningar så får det mig att tänka på pengar.....Jag och Nicke hade båda räknat med en mager månad då vi båda varit föräldralediga under sommaren och samtidigt dessutom. Och i dag när alla pengar skulle kommit in på kontot så tar jag ett djupt andetag innan jag vågar ringa och kolla vad totalsumman blivit, och blir glatt överraskad då det finns långt många fler tusenlappar än vad jag hade vågat hoppas på. Jag blev inte så lessen över det, så nu har vi råd att betala hyran även denna månad.

Möten

Dagen har gått i "fullrullens" tecken. En sån där dag då man bara jobbar och jobbar men det tar aldrig slut, så fort jag vände ryggen till mitt skrivbord så fullkomligt exploderade det av olika lappar och önskemål av alla de slag.
Dagens bästa lapp var ändå:    *Åb till Sköldenberg 4-6 v*
Inget annat, inget personnummer, inget namn, ingen orsak....nä verkligen ingenting, var det meningen att jag skulle boka in ett återbesök på valfri patient då eller?????? Ja den lappen hamnade omedelbart i läkarens fack med en lapp där det stod, personnummer TACK!

Sen till dagis och hämta trötta barn, men de var ändå riktigt nöjda då de visste att de skulle få träffa både moster Maarit och mormor och morfar i kväll. Väl hemma så blev det curry kyckling till middag, och så fort maten var avklarad så var det på med kläder och iväg med hela familjen. Tanken var att Maarit skulle hunnit hem till oss innan vi gick iväg men då det var trafikkaos så blev hon sen. Men hon mötte upp oss utanför dagis och tog barnen så vi båda kunde gå på terminens första föräldramöte på småbarnavdelningen.
Det mötet han inte avslutas innan det var dags för mig att gå på nästa.....terminens första styrelsemöte, tack och lov så hölls det nere på förskolan. Och där blev jag då sittandes resten av kvällen, långdraget men matnyttigt och intressant.
Så Nicke fick ta hand om min mor och far själv när de kom på besök, ja Maarit var ju också där. Alla fick vara med förutom jag......hrmpf.

Och nu är det då tänkt att jag ska hinna varva ner och vara lite social och trevlig innan det är dags att falla i koma.
Och i morgon väntar en ny dag med nya möten, fast de är tack och lov på arbetstid.

Sagt av Emil vid middagsbordet:
-När jag blir stor ska jag ha egna ungar och gå på möte på kvällen.


Första dagen på jobbet

Jaha så har man klarat av första dagen på jobbet efter semestern, det gick galant. Och jag tyckte att det var riktigt kul att vara tillbaka, och dagen skulle bara bli bättre och bättre.
Var och åt lunch tillsammans med de andra på BMC i vårat personal rum och lunchade med min chef, och över en bit mat så gick vi igenom lite om mitt nya jobb och så skrev jag på anställnings avtal och förhandlade lön. Ja nu var det inte så mycket att förhandla för min chef hade lagt min lön på det jag tänkt begära så det var +1100 kr/månaden på lönekontot. Min lön smyger sig närmare och närmare Nickes, ja det är ju inte jag ett dugg lessen för. Men än så länge så tjänar han ju några sköna tusenlappar mer än mig....ungefär sådär en fem stycken!!!!!!!!!

Svisch sa det bara och så var klockan 15.00 och dags att gå hem.
På dagis så möttes jag av två glada barn som hade haft det jätte roligt, men var ganska trötta. Så det var bara att gå raka vägen hem och börja laga mat, ja nu blev det ju inte raka vägen då Emil fick bestämma vart vi skulle gå.....men det blev ju inga stopp i alla fall.
Efter maten så var det en kille som kroknade i soffan strax före 19.00 när han kollade på Bollibompa och det var bara att lyfta över honom i sängen. Och Gry var inte så svårsövd hon heller, det tar på krafterna att vara åter i vardagen.

Och nu är semestern slut och mindre än ett år kvar till bröllopet och ganska många kilon att ta tag i........ Så nu är det ordning och reda som gäller och vägning varje måndag f.o.m nu.

Redo för morgon dagen

Barnen är badade och nattade, kläder fram plockade och väskor packade, matlåda färdig och vi är alla redo för morgondagen. Kvar på programmet är bara att kolla vilken tid bussen går och räkna ut när jag borde kliva upp.

Sista semesterdagen

Ja nu är semestern verkligen på slutspurten och i morgon är det åter i verkligheten. Det har varit härliga åtta veckor och när jag ser tillbaka och summerar så kan jag bara konstatera att vädergudarna har varit med oss, det har varit fint när vi beställt fint och sämre när vi har velat ha det så jag är mycket nöjd.
Och vad skönt att vi fick nycklarna så tidigt att vi kunde flytta när vi ändå var lediga, ja på så vis har vi  ju sluppit jaga livet ur oss och kan ta en sak i taget. Och idag bestämde vi att vi tar även näste helg på oss att städa, för skulle vi ha  det klart denna helg så hade jag blivit stående där halva natten och det har jag verkligen ingen lust med.
Vädret är strålande även idag och lite trist är det ju att vi inte kan njuta av det hela familjen tillsammans, men jag och barnen har varit ute och myst i solen medans Nicke håller på att tömma ut det sista ur lägenheten.

Och det är ju inte utan att jag ser fram mot att gå tillbaka till jobbet. Nu första veckan så ska jag tillbaka till ortoped mottagningen men f.o.m 1 september så börjar jag på mitt nya jobb som bemanningsassistent, inga kvällar , inga helger och inga nätter. Kan det bli bättre? Ja efter att ha jobbat som undersköterska på div olika vårdavdelningar i 17 år så ska det bli jätte spännande och kul att göra något annat, och en bättre kollega än min chef har jag svårt att tänka mig.
Tänk jag får ett EGET skrivbord där jag kan ha bilder uppradade på mina barn!!! hahah ja det är vuxet!

Som avslutning på denna härliga och långa semester så blir det hämtmat från kinesen till middag, mmmmums!

Hjärtstillestånd!?


Dagen började med huvudvärk och jag förstod att det skulle bli en bra dag att prova min nya medicin, men efter att ha läst bipacksedeln så började jag ju fundera på om det verkligen var värt det, kanske man kan stå ut med huvudvärken???? När en biverkan, om än väldigt sällsynt, är hjärtstillestånd så blir man ju lite tveksam!!!!!!! Så jag provade med massa kaffe först.....hjälpte ju inte! Insåg att det skulle vara värt ett hjärtstille så jag försäkrade mig om att Nicker kunde HLR. och sen sprayade jag näsan. Först så kännde jag ingenting, men bara efter ett ögonblick så kändes det som om något spred sig i huvudet och blev varmt. Efter ett litet tag till fick jag en vanlig biverkan av äcklig och obehaglig smak i munnen och jag blev illamående och trodde jag skulle kräkas, sen blev hela jag värmeökad och lite dåsig och efter ca 15 min trubbades huvudvärken av men jag hade fortfarande en tygndkännsla kvar i pannan som inte var allt för angenäm och tänkte att är det här allt så kan jag lika järna vara utan medicinen. Men efter ca 1-1½ timme så var huvudvärken helt borta, och det var såååå skönt. Och jag är så glad att jag äntligen fått något som fungerar, så det är helt klart värt de 110 kr/dos det kostar. Och ska jag ha migrän ofta så kommer jag ju snabbt upp i frikort dessutom.

Mjukglass

Som ni vet så brukar ju jag och Nicke åka ut till Vaxholm för att äta mjukglass. Inte bara för att det är trevligt i Vaxholm utan främst för att det är den mest ljuvliga mjukglass man kan få. Men nu tror vi att vi hittat en ännu bättre!!!!!!!
Mjukglassen på Kolmården var heeeeelt outstanding, och inte nog med att glassen i sig var helt fantastisk, de gröpte ut ett stort hål i glassen och fyllde hålet med chokladsås.....MUMS helt i min smak och så chokladströssel på det.

Städa städa varje fredag.........

Ja så har man det allra roligaste kvar nu då, att flytt städa gamla lägenheten. Man städar gnor och puttsar och det känns som om man aldrig blir klar. Ja en liten bit har jag ju hunnit idag och det har faktiskt varit ganska skönt att stå där i en tyst lägenhet alldeles för sig själv. Nicke och barnen stack iväg till Johan och hans killar efter frukost och jag stack i väg för att städa i lugn och ro.
Hmmmm....Nickes egentid består av en dag på golfbanan och min egentid består av en dag av städning!!!!!!! Känns lite orättvist helt plötsligt!!!!!!! Men jag får väl igen det på ett eller annat vis misstänker jag.
Ja så programet för helgen är att städa, ja vi får väl turas om att gå dit och putsa då en av oss måste se efter barnen. Och jag tror nog att innan mörkret faller på söndag så är vi klara.

Bröllopstårta!!!!!


Samtalet jag INTE ville ha

När jag knallade runt där som bäst på Kolmården så ringde min telefon, och glatt svarade jag och i andra änden var det en kvinna:
-Hej jag ringer från S.t Eriks kyrka. Visst är det så att du bokat en vigsel nästa sommar?
Redan här kännde jag hur nackhåret reste sig och jag svarade att visst hade jag gjort det.
Med tung röst sa hon då:
-Jo det är så här, det är konfirmations helg den helgen och har blivit dubbelbokat. Hur löser vi det här?
Stackarn hon lät helt förtvivlad på andra änden och sa att det aldrig tidigare hänt och att hon tyckte att det var jätte tråkigt att behöva ringa detta samtal. Och nä det var inte kul för henne och det var verkligen inte kul för mig. Och jag tror nog att hon var mest orolig över att hon skulle mötas av en riktig bridezilla som bryter ihop fullständigt och hävdar bestämt att det inte är hennes problem att hon bokat kyrkan först. Men nu är ju inte jag sån och inser problemet och att vi får göra vårat bästa för att lösa det. Och jag behövde faktiuskt inte lyfta ett finger för att det skulle lösas, för hon från kyrkan ringde några samtal och strax efter lunch så får jag ett samtal från Järfälla kyrka. Och hon på andra änden berättar att de har en doptid ledig på rätt datum och vid passande tid och undrar om jag vill ha den tiden till en vigsel i stället.
Ja så det verkar inte bättre än att vi blir gifta trotts allt!!!!!! Och tillbaka i ursprungsplanen med järfälla kyrka dessutom.
Ja som sagt, dags att lägga in en lottorad...........

Kolmården

När andra går till skolan och jobbet så tar vi ännu en vecka semester och åker till Kolmården. Och mitt i flytten dessutom, ja alla möbler och tunga grejjer var överflyttade och sängarna stod på plats, men det var kartonger högt och lågt och vi visste inte vart någonting låg. Så det var ganska spännande att packa sådär på nattkröken i söndags!
Men vid 10-tiden i lördags morse kom vi iväg och strax före lunch var vi framme.
Och Kolmården var som vanligt i världsklass och Vildmarkshotellet är ju det bästa man kan tänka sig som småbarnsfamilj. Eftersom vi kom under eftersäsong så hade tyvärr det stora lekrummet stängt, men det "lilla" går ju inte av för hackor det heller det är nämnligen mer än vad de flesta andra hotell erbjuder.
Vädret var perfekt i måndags för en dag att traska runt i djurparken, ganska svalt och mulet så djuren var pigga och glada och busade runt och inte en geting innom synhåll förutom om man stannade till och åt någonting.
Så lunchen intog vi innomhus på restaurang Savannen, god och mycket mat till rimligt pris och alla maträtter fanns i barnportion.

Och det var tigrar, leoparder, vildhundar, kameler, elefanter, apor, delfiner, sälar blandat med kulmården och dess klätterställningar och badmöjligheter och Bamsaes värld och Wild camp för de äldre barnen som både jag och Nicke vart lite sugna på att rejsa loss i..........
Ja vi var kvar där tills de stängde kl 17.00 och då blev det ett besök i lekrummet innan vi åt middag på hotellets restaurang. Mycket god mat till både oss och barnen och det sköljdes ner med lite gott rött vin, ja inte barnen förståss....de fick gul läskeblask (vis av erfarenhet efter att gett dom cola på kvällen och sedan haft speedade barn halva natten). Sen blev det ett glas vin till för min del medans barnen satt i barnbion och kollade på Råttatuille, ja jag fick sitta nästan i lugn och ro och dricka ur, men då och då sprang jag runt och jagade något barn med ett glas vin i handen.....såg nog bra ut!

Klockan 21.00 släckte vi lampan och sa godnatt och hela familjen somnade!

Vi hade ställt klockan på 7.00 för tisdagen skulle hinnas fyllas med mycket skoj innan dagen hunnit nå sin ände.
Laddade med en brakfrukost och sen packade vi ihop och och vid 9.30 var vi på väg till bilen och safariparken, och det skulle bli en strålande sommardag med sol och redan 20 grader varmt på morgonen.
Safariparken var ju en succé utan dess like, med båda barnen i mitt knä i framsätet så åkte vi in till djuren. Och det är häftigt att åka upp vid sidan av en zebra som tittar in i fönstret, åka bland björnarna som busar och se vargarna på bara några meters håll. Och gissa hur stor en giraff är när den står intill en?????? Men häftigast av allt var ändå lejonhonan som kom upp tätt intill bilen och kikade in och strök sig mot oss, Nicke blev lite nervös att hon skulle hoppa upp på huven och repa nya bilen med sina klor och åkte vidare trotts våra protester. Jag hade förståss hoppats på att struttsarna skulle varit lite mera på allerten och jagat bilarna som de gjorde sist när vi var där. Det är lite läskigt när en stor strutts kommer springande emot en i full fart och börjag peta på bilen med näbben, men riktigt roligt på ett skräckblandat vis.

Efter safarit parkerade vi bilen och gick lite i djurparken igen, ja tigrarna kan man ju gå och titta på huuuur många gånger som hellst. Och sen blev det ett lunchstopp på samma restaurang som i måndags.
Efter att vi ättit var det dags för det som Emil tyckte var besökets höjdpunkt, Delfinariet. Och ja jag förstår att han vill ha en egen delfin i badkaret, och ja jag förstår att han grät när det var slut. Och som pricken över i så var det ju dessutom Markoolio som gjort musiken, och det är ju Emils stora idaol.
Och jag ska bli en delfin i mitt nästa liv!

Eftermiddagen spenderade vi på barnens lantgård och klappade lill-grisen och de andra små djuren och så va det endel åkande i el-bil där Emil skjutsade runt sin lillasyster.
Ett sista stopp i Bamses värld innan det var dags för att säga hejdå till Kolmården för denna gång. För vi kommer tillbaka....om och om och om igen.
En prisvärd utflykt för hela familjen när man köper Vildmarkshotellets Kolmården paket.

I`m back!!!!!!

Tänk man upphör aldrig att bli förvånad! Bredbandet är överflyttat redan FÖRE utlovat datum, och utan något som hellst krångel. Så nu funkat både telefonen och internet! Ja vi har haft en sån otrolig tur med saker och ting på sista tiden så det är nog läge för att lägga in en rad eller två på lotto.

Ja nu bor vi i alla fall i våran nya lägenhet, och det var en flytt rörigare än någonsin med tanke på att det kom så plötsligt på. Ja vi skulle ju inte flytta förrän tidigast nästa helg så man kan jau säga att två dagar innan så packade vi i vild panik och fyllde låda efter låda för allt vad vi var värda.
Och på torsdag kväll ringer Nicke till våra fantastiska vänner och frågar om de har möjlighet att hjälpa oss på lördag, och vad får vi för svar? SJÄLVKLART ska vi hjälpa till. Det var helt utan att tveka de veg en lördag åt att hjälpa oss. TACK SÅ JÄTTE MYCKET! Vi har tveklöst de allra bästa vänner man kan ha, och inte nog med att de är snälla, de är förbannat trevliga också =)
Men nu är vi här och här kommer vi att stanna, och så sakta så växet vårt nya hem fram. Och det är sååå fint och jag är så glad över att bo här.

Mitt i allt flyttande så drog vi till Kolmården i två dagar och där hade vi det så klockrent j-a skit kul, men mer om det en annan gång. För nu så ska jag ta och packa upp en kartong eller två.

Snabba ryck

Vi tänkte från början att det skulle vara skönt att ta det lite lugnt med flytten, att i lugn och ro städa nya lägenheten och börja packa i den gammla och köra över lite kartonger allt eftersom. Men varför dra ut på eländet och vänta? Nä lägenheten var så bra städad och så fick vi tag på en lastbil i morgon från kl 12.00 så nu är det bara fullt ös att packa ner i kartonger och köra iväg det som går och i morgon tar vi alla stora möbler och sen är det värsta över.
Och alla hjälps åt på sitt sätt!!! Jag och Nicke packar i och ungarna packar ur......deras leksaker passade vi på att packa ner igår medans de sov, i alla fall det mesta.

Det största problemet är nu att de gamla möblerna inte passar i den nya lägenheten!!!!!!!! Får man köpa nya då?

Så f.o.m i morgon så bor vi alltså i nya lägenheten och får klara oss bäst vi kan utan internet, för det kommer inte att flyttas över förrän tidigast om en vecka. Och efter alla flytter man gått igenom så vet man ju att det allt som oftast inte riktigt fungerar helt smidigt med överflyttning av bredbandet. Så man får väl se när man är åter i sajberspejs förr än man tror och senare än man anat.

Över förväntan

Nu har vi fått nycklarna till våran nya lägenhet och jag måste säga att det var ju långt över förväntan. Vilken fräsch lägenhet. Inte ett borr hål i någon vägg, snygga fräscha tapeter i alla rum och helt nya vitvaror. Ja det är lite annat mot vad vi bor i idag. Så med glädje ska jag fylla resten av kartonger och jag ska bära och slita även om det kommer att vara så att jag i efterhand kommer att gråta pga värken i mina händer, men det får jag leva med!

Och Emil och Gry tyckte att det var jätte fint och var helt på det klara med vem som skulle ha vilket rum. Två rejäla garderober i varje sovrum förutom det som kommer att bli Grys rum, där fanns det bara en. Tre graderober i hallen varav en mindre just när man kommer in, perfekt för mössor vantar och annat löst som bara dräller omkring, och en jätte stor klädkammare.
Köket var så snyggt med fönster i litet burspråk och jätte mycket skåp och förvaring och ett jätte stort skafferi.
Ja där ska vi nog komma att trivas.

Nycklar

Idag får vi nycklarna till våran nya lägenhet. Och det är som om vi inte får någonting gjort utan bara väntar på att telefonen ska ringa och vi kan hämta dom. Det är nästan så att man är sugen på att ägna hela natten åt att flytta så att det är klart i morgon......men så kul ska vi inte ha det. Nä för vi är inte ens i närheten av att vara klara med packandet, en heeeeel del finns det kvar som ska ner i kartonger. Nicke har förståss varit jätte duktig och packat massor, och själv har jag mest stått i vägen!!!!hahah

Men både jag och barnen är spända av förväntan då vi inte ens har sett den, Nicke var ju och tittade på den själv och vi har litat blint på hans omdömme. Fast jag är inte det minsta orolig eftersom han har öga för inredning och framförallt för detaljer och kan se hur det kommer att bli när det är färdigt. Kan gissa att han redan har möblerat klart och hela baletten.

Fisk till middag

Jag älskar fisk och skulle kunna äta det dagligen. Men resten av min familj är av en helt annan åsikt och påstår dessvärre att fisk inte är gott. Så när jag väl tycker att vi trotts allt ska äta det till middag så förhalas det i all evihget. Det är mer än en vecka sedan, om inte två, som jag började föreslå att vi skulle göra lax, men det har hela tiden funnits ursäkter till att vi INTE ska ha det och det har förhalats med den ena ursäkten efter den andra. Men så i dag så blev det alltså lax till middag och ALLA äter med god aptit!!!!!! Varför tror de alltid att fisk inte är gott??????
Ett tag var jag så nitisk att jag lagade fisk MINST en gång i veckan trotts vad de än sa!!!!!!!!!
Det är ju tur att det öppnat en sushi restaurang brevid pizzerian, så varje gång Nicke och barnen ska ha pizza så kan man ju ta vägen förbi där och köpa en stooooore laxsushi till mig.

Dö sill

Är det nu jag ska säga att jag AAAALDRIG mer ska åka på någon mer kryssning? Hahahhaa
Man kan lugnt säga att jag känner mig lite svag, sliten och trött. Det kommer såhär lite i efterhand!
Och igår kväll så var jag så trött att klockorna höll på att stanna och såg fram mot att gå och lägga mig tidigt. Men när jag väl lägger mig så kan jag inte sova. Hur irriterande är inte det då? Att vara så trött att man kroknat men ÄNDÅ inte kunna somna. Så där låg jag och vred och vände på mig somnade till och från men vaknade helatiden och låg vaken långa stunder under natten. Ja ville ju ha en såndär skön medvetslös sömn.
Ja det blev morgon tillslut och jag kännde mig mera död än levande när Gry och Emil kom upp och tyckte att det var dags att gå upp vid 7-tiden.

När vi ätit frukost var det bara att klä på sig och ta barnen med sig ut. Emil ville cykla och Gry ville gå på promenad med Wilma (hennes docka och dockvagn) så så fick det bli och jag lommade snällt efter med sällskap av Nicke. Det blev en sväng i områdert och sen stannade vi i lastbilslekparken innan getingarna jagade in oss och då var det ändå dags att äta lunch.
Det sägs att det är extremt lite getingar i år, men då vill jag nog påstå att ALLA levende getingar bor i Edsberg, för här känns det inte som om det är extremt lite av det rovdjuret.

När vi ätit lunch så skulle vi vila lite, och det slutade med att hela familjen sov som klubbade sälar i TRE timmar. Gissa om det var skönt, men det lär ju inte finnas några trötta barn här hemma i kväll efter den tuppluren.
Efter mellis så gick vi en sväng till affären och handlade lite fina inbjudningskort till en viss liten prinsessa som snart fyller år, och då ska det bli stort kalas förståss.

Kryssningen

Det är ju inte alltid det blir som man har tänkt. Trodde jag verkligen att jag skulle komma i säng innan frukost när jag åker kryssning. Det har aldrig hänt tidigare så VARFÖR skulle det hända denna gång.
Det var ju inte utan anledning som Nicke fnissade liter när jag sa att jag skulle äta gott och sen sova.....Och så här i efterhans då kan man ju bara konstatera att han hade rätt, och det brukar han ju ha.

Vi satt länge och åt gott och drack en hel del gott vin till det, sen blev det lite barhäng med pilsner innan vi gick till danssalongen och frossade i drinklistan, där blev vi sittande och många drinkar slank ner, en storasyster var klok nog att byta ut drinkarna mot vatten.......men det var INTE jag.
När danssalongen stängde så tänkte vi att vi i alla fall måste kolla in discot innan vi gick och la oss, men det var inge vidare så vi bestämde oss för att gå till våra hytter. Vi sa godnatt till Anna-Maria och så gick jag och Maarit till våran hytt, och vid denna tidpunkt var jag helt inställd på att gå och sova och ställa klockan på 7.30 för att gå och äta frukost.
Men i hytten börjar Maarit svammla om att det hade ju varit gott med en drink till och får mig att ändra uppfattning om det där med att sova, och jag var ju inte så värst svår övertalad. Så vi gick tillbaka upp å discot och köpte oss en varsin drink till och rätt vad det var så började de att spela bra musik och vi hamnade på dansgolvet. Och vips, innan vi ens hade hunnit blinka så var klockan 05.00!!!!!! Och jag inser att jag INTE kan gå och lägga mig för då kommer jag att missa frukosten. Så vi gick till cafeterian och satt där och drack pilsner tills nyvakna människor började dyka upp fört att äta frukost innan de skulle kliva av i Åbo.

Två timmar inna utsatt tid (dvs 5.30) gick vi och bankade på hos Anna-Maria och frågade om hon skulle följa med och äta frukost, det ville hon inte.....konstigt!!!!!!
Vi gick i alla fall och åt, eller snarare frossade frukost innan vi rasade i säng och sen sov jag till 15.00.

När jag vaknat till liv och duschat så gick vi och käkade på den ryska restaurangen. Blinini med löjrom, rödlök och smetana smakar mums när man är bakis, salt och gott. Mina systrar drack vin till men jag kännde att för mig var det nog och fegade ur med en cola light.

Sen var det lite tid över för taxfree shoping och en fika innan vi var framme och dags att kliva av. Väl i land så stod min familj och väntade på mig och jag tror faktiskt att de hade saknat mig.

Kryssning

I kväll lämnar jag Nicke och mina söta barn hemma på egen hand och åker i väg och roar mig på en kryssning tillsammans med två av mina systrar. Ja en syster var för bizzi med att jobba så hon kunde tyvärr inte följa med.
Vi åker till Åbo med Silja Lines nya lyxkryssare Galaxy och kommer tillbaka hem i morgon kväll.
Jag ska äta god mat dricka färgglada drinkar och framför allt sova gott, ja det var ju inte riktigt så kryssningar såg ut förr. För det där med sova brukade det ju inte bli så mycket av, för när jag var på väg för att lägga mig så brukade jag möta någon som var på väg till frukosten. Så då vände man på klacken och hängde med till frukost buffén och sen var det till baren igen och party hela vägen hem igen, och så hade man missat det där med att sova. Men nu mera när jag är lite gammal och klok så vet jag ju att uppskatta det där med att sova.
Så morgondagen kommer troligen att bestå av frukostbuffé, mera sova, ett besök på fartygets spa och om solen skiner så blir det kanske en färgglad drink på soldäck.......

En fantastisk lördag

Lördagen började lugnt och skönt med sovmorgon, vi hasade runt i pyamas hela förmiddagen och fick ingenting gjort förutom att prata i telefon med Lenita. Och hon och jag bestämde att efter att det ätits lunch och sovits middag så skulle vi komma över till dom och så skulle vi stanna på middag.
Så efter att vi ätit så bäddade hela familjen ner sig och sov i en timme, och vid 14-tiden var vi hos Lingemarks. Vi började med att fika lite och uppdatera varandra om våran sommar, ja de senaste veckorna i alla fall som vi inte setts. Sen gick hela ligan ut till lekparken, och medans Henrik gick i förväg för att laga middag så gick vi andra på en lång promenad till den nybyggda lekparken. Och vi var tillbaka lagom tills Henrik var fördig med maten och det var mer eller mindre bara att sätta sig tillbords. Det blev ris och hemgrillad kyckling och så vin till det, barnen fick glass till efterrätt och sen en skål var med lördagsgodis, och medans de satt i soffan och åt och kollade på tv så drack vi kaffe och päroncognac till det. En fantastisk dag med helpension, vi har ätit vi har druckit, vi har fikat och fått blöjorna bytta på barnen t.o.m. Och inte nog med allt detta så är de ju trevliga också =) Ja det är inte klokt vilka fantastiska vänner vi har.

Spårvägsmuseét

Idag tog vi en paus i kartongpackandet och rensandet och åkte till Spårvägsmuseét, fast först gjorde vi ett stopp och käkade lunch på Stinsen.
Givetvis så kroknade barnen i bilen och sov gott båda två när vi var framme, så jag och Nicke satt i bilen och pratade och lyssnade på radion och njöt av att inte ha barnens gnäll i öronen hela tiden i en halvtimme innan vi väckte dom. Och gissa om de blev glada när de såg vart vi var.

Det har körts tunnelbana, spårvagn och pendeltåg och bussen tyckte Emil var jätte kul att köra och gick tillbaka till den flera gånger. Och Gry hon förundrades över modelljärnvägarna inne på leksaksmuseét och hade kunnat stå där och titta på dom i evighet, sen hittade hon en gammal brio docksulky som hon blev kär i och ville hellst inte lämna kvar den inne på museét. Hon var förståss lite förargad över att man inte fick leka med alla leksakerna, hon hade järna velat krama alla hundar och dockor som stod uppradade i en monter.



Ja här har vi då min barndoms tåg som jag åkte med in till stan på Roslagsbanan!!!!!

Framtid som busschaufför kanske?



Innan vi gick därifrån så blev det ett stopp på museéshopen där båda hittade sig en buss som passade!

   

Jag rekomenderar alla som har barn att göra minst ett besök där, det är i VÄRLDSKLASS. Och jag och mina barn kan gå där om och om och om igen och fortfarande hitta något nytt som vi inte sett.

Och trotts att himlen var blygrå och regnet hängde i luften när vi kom ut så trottsade vi vädret och åkte ut till Vaxholm och käkade GLASS. Det var ju ingen direkt trängsel och parkering hittade vi direkt och ingen kö var det i glassaffären, med andra ord en perfekt dag att åka in till Vaxholm och käka glass och kolla på båtar. Vem har sagt att solen måste skina när man gör sånt????????

Egen dator

Emil har fått sig sin första egna dator. Gissa om han är nöjd?


Regn

Ute är det grått och det regnar och regnar och regnar, och det ska visst hålla i sig veckan ut.
Men ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag att det är ganska skönt. Jag har ju faktiskt haft otroligt bra väder nästan vart jag än varit under sommaren så sol och värme har jag fått så nu njuter jag av att vara inne med gott samvete. Hade det varit fin väder så hade vi väl inte fått en endaste kartong packad än, för jag är ju inte den som tycker om att vara inne när solen skiner. Ja så jag kan ju bara konstatera att jag hitills under sommaren fått det väder som jag önskat. Och sommaren är ju inte över bara för att den hamnat i en liten svacka, solen och värmen kommer tillbaka när jag flyttat klart!


Migrän

Ja då har man fått det konstaterat! Det är ju det jag trott och de fleste i min omgivning trott, men min husläkare trodde det inte. Men när jag träffade öron doktorn i dag så konstaterade hon att det högst troligt är migrän som jag lider av.
Men jag har extremt bra hörsel och balansen är jätte bra, trotts att jag alltid hävdat att jag har dålig balans......öh kanske det är så att jag bara är lite klumpig!?!?

Men nu har jag i alla fall fått mediciner utskrivna och nu återstår det bara att se hur de hjälper. Det finns tyvärr inget att göra mot yrseln, som i alla fall är helt ofarlig, men huvudvärken kan man ju ta död på för hoppningsvis.

Packa kartonger

Ja nu börjar det bli kartonger både högt och lågt här hemma. Det är inte klokt vad mycket grejjer man har som bara samlas på hög. Ja en hel del kan man ju rensa bort, slänga, ge bort och kanske sälja.
Det bästa med att flytta är ju just att man har ju världens läge att rensa bort grejjer man inte använt på den senaste tiden som bara hamnat längre och längre bak i skåp och garderober, och rätt vad det är så hittar man något som man glömt bort att man stuvat undan som man faktiskt kan ha användning av.

Nicke passade på att fynda lite medans jag var i Morgongåva med barnen, så nu har jag en alldeles ny 21' plattskärm vid datorn att se på när jag bloggar, jätte bra!!!!!!!!

Nu är det hög tid för mig att hoppa in i dushen för sedan ska jag iväg till Danderyds sjukhus och göra ett besök hos doktorn och prova på att vara patient. För idag har jag tid hos både audiolog och öron doktor, så nu ska vi se ifall att vi kan hitta någon orsak till min mystiska yrsel och min huvudvärk.

Bilder

Nu kan jag äntligen dela med mig utav några av våra semester bilder.

Äntligen framme i Storskog


Med eget snickarbälte kan man ju hjälpa pappa att bygga garage



Och bygget kom lite längre än såhär



Ganska bra jobbat.

Man blir trött av fjälluften

        

VAR ÄR SNÖN???????????



Dags att åka båt.

        

Tänker INTE kliva ur!



I gungorna var det gott att vara



Blivande jägare?????



Dit du går, går jag.

        

Alla dockor måste få plats



Sommar dusch...... Inte att rekomendera på vintern......



Sämre utsikt kan man ju ha



Söta killen

        

Söta tjejen

        

Hemma igen

Det är riktigt skönt att komma hem efter att ha varit borta ett tag.
Och det var ju buskul för barnen att ta tåget hem från Morgongåva, och dessutom få byta tåg i Uppsala gjorde4 ju resan ännu mera spännande.
Kvar på tåget lämnade vi Hanna och Maarit som skulle göra ett stopp hemma hos Maarit över natten, och sedan tidigt i morgon bitti ta X2000 till Köpenhamn. Jag önakar dom en riktigt trevlig resa med mycket shoping och vackert väder.

I Märsta fick vi stå en stund i regnet och vänta på att Nicke skulle hämta oss, ja det kan vi ju tacka Maarit för då hon hade uppgett när tåget skulle vara framme på Stockholms central, dvs 20 minuter senare!!!!!!!! Men det var ju bara vatten och så vitt jag vet så torkar det.

Och nu är vi hemma och det blir hämt mat till middag utan tvekan. Och det börjar faktiskt bli hög tid att börja packa vårat hem nu för vi kommeer att få tillgång till nya lägenheten redan 15/8, ja det tackar man för.
Och den som känner sig sugen på att hjälpa till med att bära kartonger och konka möbler behöver bara säga till!!!! =)

GRATTIS

Ett stort grattis till Erik som idag fyller 10 år. HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

Morgongåva

Igår lämnade vi ett regnigt Sundsvall efter att ha ätit en brakfrukost på hotellet, och regnet det öste och öste och öste ner hela vägen.
I Gävle så stannade vi för att käka lunch, och på den lilla biten från parkeringen och in till Mcdonalds så blev vi dyblöta av regnet som vräkte ner.Och när vi ätit klart och var tillbaka in i bilen var det bara att brassa på värmen så att vi torkade upp lite. 
Strax efter att vi passerat Gävle så slutade det att regna och solen tittade fram och solbrillorna fick åka på. Passade på att smyg sova lite bakom dom, men Nicke upptäckte att jag somnat då jag tappade huvudet!!!!!!!!

Vid 14-tiden var vi framme i Morgongåva och ungarna fick äntligen komma ut ur bilen och springa av sig lite, huset var nästan tomt då nästan alla var i Vittinge på hembyggdsgårdens sommardag. Men födelsedagsbarnet Erik var hemma och även Maarit var där och tog emot oss.

Det blev ett kvällskalas då det bjöds på tacos till middag och sedan hembakt prinsesstårta som smakade utsökt.
Efter middag och fika så tackade pappa Nicke för sig och åkte hem på lite semester för sig själv i två dagar. Vi andra stannar här och andas lite lantluft och tar tåget hem på tisdag, och hoppas på att Nicke ska ha det riktigt lugnt och skönt där hemma med långa sköna sovmornar.

Tillbaka i Sundsvall

Två  veckor i Storskog gick försvinnande fort och det var snudd på att vi stannat en extra vecka.....OM det inte varit för att vi har ett mycket viktigt kalas att vara gå på i morgon (söndag) förståss. En vecka till så hade garaget blivit färdigbyggt, få se om Nicke åker upp en vända i höst och bygger klart, annars får det vänta till nästa sommar.

Ja vi har haft två underbara veckor med fantastiskt väder och jag måste ju erkänna att jag gillar det där stället mer och mer. När vi kom upp var vädret perfekt, 15-18 grader varmt, sol och blåsigt, det kunde knappast bli bättre då myggen blåste sin kos då. Och mygg var det dessutom inte speciellt gott om upptäckte vi när det väl slutade att blåsa och högsommar värmen kom.

Eftersom det var mer eller mindre igenvuxet ,runt stugan så började vi med att röja upp lite, gräsmattan klipptes och krattades och sen fick Nicke lajja "macho man" då han hängde på sig röjsågen och snyggade till i slänten.
Emil fick sig ett verktygsbälte med riktiga verktyg och fick hjälpa Nicke med att bygga skotergarage, och där snickrades det och grejjades det från morgon till kväll.

Vi gjorde en liten utflykt till Norge, och passade på att skicka lite kort till några stycken, fast det blev väldigt få då jag glömt alla adresser hemma!!!!!!! Och vi gjorde inte om förra sommarens misstag med att äta lunch på restaurang och få betala 400(!) kr för två hamburgare och två varmkorvar med tillhörande dryck, och nu pratar vi inte om någon fancy restaurang utan en helt vanlig simpelt hamburgerhak. Nä i år skulle vi mysa till det och ha picnic vid riksgränsen, fast så mysigt blev det ju inte förståss. Först och främst så småregnade det just när vi skulle käka, men det tyckte vi ju inte gjorde så mycket efter som det finns rastplatser under tak med grillplats (fast vi hade ju förståss inte ränkt grilla!) Men när vi kommer dit och in i rast stugan så är det så JÄVLA skitigt, skräpigt och snuskigt så att vi inte ens vil sätta oss på någon av bänkarna. Kan inte begripa vad det är för idioter som bara lämnar sitt snusk efter sig och bara förväntar sig att någon annan ska ta rätt på det. Nackskott på sånna borde det vara!!!!!!!
Ja vi intog våran mat stående och något huttrandes, och efter en stund så kunde vi inte låta bli att börja fnittra lite och se det komska i det hela och insåg helt enkelt att det blir inte alltid som man tänkt sig.
Vi kom fram till Mo i rana tillslut och då hade vädret även blivit bättre, strosade runt där och skrev lite vykort innan vi åkte hem igen! Vi hade tänkt att ta vägen över fjället tillbaka men se det gick inte, inga bilar fick köra där längre. Synd tyckte jag för det är just den delen som är bäst på hela utflykten att köra upp på fjället och förundras över utsikten och vara mitt i snön. Ja visst kan man ju alltid ta sig dit upp till fots och vandra, men nej tack där går faktiskt gränsen för mig!!!!!!!!

Fredag var marknadsdag, dags för gränsmarknad i Tärnaby. Mycket trevligt och massor av glöbröd köpte vi. Hela dagen gick åt att strosa runt där och på väg hem därifrån så stötte vi på Marianne och Bertil som vi bjöd över till Storskog på lite kaffe och glöbröd innan de skulle fara hemmåt.
Senare på kvällen kom Yvonne och K-G, och barnen blev överförtjusta över att äntligen få träffa sin farmor. Ja vi har ju inte setts sedan i påskas och det utbröt ett stort kram kalas, och resten av helgen skulle bli mycket hektisk från tidig morgon till sena kvällen, allt för att vi skulle hinna ta tillvara på så mycket av helgen som möjligt. Och som ett brev på posten så får ju jag huvudvärk på lördagen och blir liggande hela eftermiddagen och kvällen, men det hindrade ju inte de andra från att göra roliga saker.
Två vändor var vi ner till sjön, första vändan bestod i att laga båten som någon kört sönder. Och sen blev det en vända med båten i sjön också! Farmor och K-G tog med sig barnen ut på en liten sväng och de var alldeles saligt lyckliga efter det. Gry ville inte alls kliva ur båten efter det och hade hellst velat åka runt där hela dagen om hon fått bestämma.

Helgen gick fort och snart var det söndag kväll och Yvonne och K-G skulle fara hem, nästa år ska vi försöka tajma våra semesrar lite bättre så att vi hiner ses mera än bara en helg.

När måndagen kom var vi alla helt väck och vi fick inget gjort. Tur K-G lämnat en tv till oss så att vi hade något att förströ tiden med. Och eftersom vi instalerat en dusch så ägnade vi kvällen åt familjetvagning, mycket uppfriskande och fräscht.

Tisdagen tillbringade vi hos Manne, Amanda och deras tjejer då Nicke skulle instalera en värmepump. En jätte trevlig dag med fint väder och ett fruntimmer att skvallra med. Vi var kvar där hela dagen och blev bjudna på lunch, och vid 16-tiden åkte vi och badade och hade med oss middag som vi åt på stranden. Så jätte härligt.

Onsadgen spenderade vi hos K-G och instalerade värmepump nummer två, också det tog hela dagen och K-G bjöd på lunch och vi passade på att låna hans dusch och så blev det middag på Frasses innan vi åkte tillbaka till Storskog.

Och i torsdags så upptäckte vi att i stugan nedanför fanns det ju också små barn, men tråkigt nog så skulle ju de hem senare undar dagen. Märkligt att vi inte hört dom och att de inte hört oss, för de hade varit där en hel vecka. Jajaj vi fick oss en trevlig fika stund och Nicke fick sig en pratstund med en barndomskamrat som han inte träffat sedan han var 11-12 år, och barnen fick busa och rejsa av sig med andra barn.

Och fredagen ägnade vi oss åt fiske....ja så värst mycket fiske ägnade vi oss ju inte åt för Emil hade ro till det i ca 2 minuter sen ville han bara veva in linan för det var ju det som var kul. Hur kul är det för en 3½ åring att sitta stilla och glo på ett flöte egentligen......Men gräva fram mask var kul lika så sätta den på kroken, och vi kom så pass nära en fisk att den hade mumsat i sig masken från kroken i alla fall. Nicke hade även kastspöt med sig men det är ju verkligen ingen hitt med två små barn med sig som krokarna kan fastna i för att de är överallt och ingenstans.
Jag och Gry gick på promenad och kollade om vi kunde hitta några goda bär. En handfull med blåbär och ETT hjortron, de andra hjortronen var inte mogna men ett fick vi i alla fall så att banen fick smaka.....de spottade ut det illa kvickt och tyckte att det smakade rysligt illa, haha sin far upp i dagen.

Vips var det lördag och dags att lämna stugan i Storskog, allt hade vi packat redan kvällen innan och nästan allt var städat och klart. Så vi kom iväg tidigt men det var också allt!!!!!! För vi skulle förbi Manne och Amanda och lämna lite grejjer och blev stående där och prata en bra stund, och sen skulle vi stanna på lunch hos Bertil Och Marianne. Och där var det inte någon snabb lunch att tänka på utan en delikat trerätters njöt vi av i fulla drag så klocksn han bli 14.00 och då hade vi bara hunnit till Stensele........Ja därifrån är det ju en bit kvar till Sundsvall, men vi körde på utan något stopp, länge leve dvdn så barnen orkar sitta timme ut och timme in i bilen. Och der är duktiga och började inte pipa förrän det var ca 30 minuter kvar och då började de att vara ganska hungriga.
Och vid 18.30 var vi inchekade och klara på hotellet och fick sätta tänderna i lite middag.

Och i morgon väntar ännu en dag i bilen, fast den resan är ju förståss inte lika lång.

Och jag får återkomma i senare inlägg med lite sköna bilder.

RSS 2.0