Vägen tillbaka

När vi for uppåt så lämnade vi ett snöoväder bakom oss och i förmiddags när vi for så lämnade vi ett annat snöoväder kvar i Storskog, men där i mellan så har det varit sol, sol och mera sol. Visserligen har det varit väldigt kallt, vissa mornar kring -25 grader, men när solen fått skina en stund så har tamperaturen stigit och när man sen fram på dagen fått skotta ner sig i en lämplig snödriva så har temperaturen varit mycket behaglig. Så nu har man en klassisk fjällen solbränna där solbrillorna sitter kvar och halsen är vit, men framförallt näsa och kinder är bruna och har man dessutom varit utan mössa så är även pannan brun.

Ja veckan har varit långt över förväntan och härlig på många vis, var dag har vi varit ute antingen uppe på fjället eller ute på sjön. Och för Emil har varje dag varit ett äventyr utan dess like då släktingar av alla de slag har visat honom allt från scoteråkning till bobåkning till fiske än det ena till det andra. Och både Gry och Emil har gapat som fågelungar så fort renkött av något slag plockats fram, och fortsatt gapa så länge någon lagt något i deras munnar.
Ja jag får återkomma med fler detaljer och bilder när vi väl är hemma.

Och det som framförallt slår mig nu när vi är åter i civillisationen (hotellet i Umeå) är alla ljud, ljud jag inte reflekterade över för en vecka sedan. Bilar bullrar där nere på gatan, jag hör hissen ute i korridoren, hör hur någon duschar i ett angränsande rum, hör hur det pratas någonstans bakom någon vägg osv osv. I Storskog är tystnaden det enda man hör, bortsett från spraket ur brasan och en och annan uggla som hoar.

Ja veckan har varit bra och gått försvinnande fort, och nästa gång vi far upp så är det sommar och myggen som vi får boxas med, och då ska vi köra upp ett garage till våra scotrar och våran kälke, så nästa påsk då vi kommer behöver Nicke inte skotta fram dom ur snön.

Umeå

Trotts att jag mådde som skit igår så kom vi iväg i utasatt tid idag. Vi hade siktat på att komma iväg 08.00 och kom iväg 08.30, det tycker jag var väldigt bra av oss.
Vi lämnade ett snöigt Edsberg bakom oss och snön vräkte ner längs vägen till en början, men det lättade allt eftersom och vi hade mest uppehålls väder under dagen, men ett och annat kortvarigt snöoväder åkte vi igenom.

Ja jag har ju alltid sagt att vintern alltid kommer förr eller senare till  Stockholm, och i år kom den då senare! Och det är visst inte bara Stockholm som fått snö lagom till påsk. Fick jag veta då jag talade med en syster som åkt ner till Göteborg för att fira påsk. Hon hade väntat sig att komma ner dit och möta våren och istället blir hon mött av ca 20 cm snö!!!! Ja det är ju inte var dag det händer. Så ut och ha snöbollskrig nu medan tillfälle ges. Kan tänka mig att det finns ett och annat barn från de mer snö fattiga regionerna i Sverige som är mer än nöjda nu och åker pulka och bygger snögubbar för glatta livet.

Ja vi hade en lång dag framför oss med många timmar i bilen. Och vi hade knappt hunnit ut på motorvägen innan Gry somnat och vid Gävle somnade Emil. Han vaknade lagom tills vi var vid Söderhamn och där gjorde vi ett stopp för lunch på Mc Donlds. Sen var det bara in i bilen igen och gasa på, det tog inte jätte lång tid innan jag somnade och sen när jag vaknade igen så var vi i Sundsvall. Gillar när man slumrat till och tiden bara susar förbi.
Det påminner mig om när min älskade syster bjöd mig på en resa till Thailand. Och eftersom jag är lite flygrädd och dessutom har svårt för att sova längre stunder när jag sitter upp, så fick jag några söta små rosa piller av henne. Dessa tog jag efter att jag ätit upp min middag på planer och nästa gång jag tittade upp så serverade de frukost, åt min frukost och somnade om för att vakna av att det slog lock för öronen när vi gick in för landning. Det var den klart bästa flygning jag gjort till Thiland. På tal om att tiden rusar iväg när man sover.........

Vi hade tänkt att gör ett stopp för mellis och bensträckning kring Ö-vik, men vi bestämde att det fick bli kex och festis till mellis och så gasade vi på för att komma fram till middagstid i Umeå i stället.
Och vid 16.30 var vi framme och checkade in på hotellet, åkte upp en snabbis till rummet för div blöjbyten och toa besök innan vi gick för att käka middag. Ja idag var det verkligen variationernas dag, Mc Donalds till lunch och MAX till middag, ja ibland får det bli så och barnen var fullt nöjda med det och ska sanningen fram så var vi vuxna rätt så nöjda vi med, suckers på hamburgare som vi är. Och förra året så tänkte vi att vi skulle passa på att äta god middag på hotellet, men det slutade med att jag och Nicke kastade i oss maten för att hinna hålla ordning på våra trötta barn så vi hann inte ens känna hur maten smaka. Så det känns ju som ett säkert kort att käka hamburgare, för den vet man ju hur det smakar =) Och så kan man spara de goda restaurang middagarna tills man kan gå utan barnen och verkligen få njuta av det.
Emil och Gry tyckte i alla fall att det var kalsa kanon härligt att komma ur bilen och få springa lite gatlopp. Och jag måste ju säga att Umeås gator är ganska öde en fredag kväll!!!! Visserligen är det långfredag men det här var ju löjligt, vi såg knappt en människa. Nä tacka vet jag storstaden som rör sig dygnet runt, året om.

När vi käkt tog vi en sväng in på ica och handla lite läsbart och ätbart innan vi gick tillbaka till hotellet.
Stoppade ungarna i duschen innan det var dags för natti natti. Och eftersom det är ett familjerum vi har så finns det ganska många sängar, en 105 cm och 2 st 90 cm, dessa 3 har vi kört ihop till en enda stor familje säng, ja det vore något att ha hemma. Så någonstans ska man väl få plats att sova sen när man blir sömnig. Och vad det verkar så är det visst bara jag som inte är sömnig. Barnen snarkar och Nicke sa att han skulle lyssna på ljudbok.....men jag vet inte om han lyssnar så mycket längre. Ja och själv så sitter jag här i en fantastiskt skön fåtölj med fötterna på en fotpall och har våran bärbara dator i knät. Ja ganska soft har jag det, hade man varit lite piggare så skulle man ju smitit iväg upp till relaxen, men jag har det ganska gött här vart jag sitter. Och vem vet Nicke vaknar kanske till liv så småningom och är lite social.

Och i morgon väntar för min del resans höjdpunkt, hotellfrukost!!!! (tur det kommer en till på väg hem) Och jag vet att här är den makalös, helt i världsklass. Och inte behöver vi jäkta för att hinna för de serverar frukost fram till 13.00 imorgon....känns som att det skulle sitta fint med en sovmorgon först.
Sen när vi ckeckat ut så bär det iväg att storhandla så vi överlever en vecka i Storskog, och när vi väl kommit dit så är det slut på all kontakt med omvärlden. Inte en mobiltelefon har täckning och något internet är inte att tänka på.

Så hej och so long på en vecka och fortsatt trevlig påsk.


Skärtorsdag

Ja nu när alla andra i familjen varit sjuka så var det ju givetvis min tur nu!!!!!
Och min odugliga kropp väljer ju givetvis inget lättsamt så att man kunde proppat i sig Ipren och lådsats vara frisk, nä min kropp väljer att vara kräksjuk! Försök ignorera det om du kan......

När jag klev upp i morse så bytte golv och tak plats och jag var jätte yr och illamående, när jag kommer ut i köket så känner jag att jag måste kräkas....omedelbart. Får nästan panik när jag ser att badrummet är upptaget, kastar mig över diskhon men inser att där kan jag ju inte kräkas och rusar in på lilla toaletten och hoppas att det inte ska vara fullt av grejjer där. Hinner tack och lov få upp locket innan jag spyr inälvorna ur mig, med dörren på vid gavel så har jag givetvis snart en publik bestående av Emil och Gry. Och de var hemskt intresserade och nyfikna över vad jag höll på med, och Emil kommer med tusen vad-är-det-frågor. Så samtidigt som jag kräks som en galning så ska jag förklara för Emil vad som händer, nu efteråt så ter det sig ganska komiskt och jag kan förstå att Nicke skrattade lite när han kommer ut ur badrummet och möts av denna syn. Själv så lommar jag tillbaka in till sängen och drar täcket över huvudet.

Det känns som om det har lugnat ner sig lite efter en stund och efter att Nicke gett ungarna frukost drar han till jobbet. Men jag hinner inte vara uppe från sängen i mer än en halvtimme innan jag står där med huvudet i toaletten ivrigt påhejjad av mina barn. Så det var bara att ringa Nicke så att han fickkomma hem igen.
Jag fick bädda ner mig och sova och försöka ignorera att jag hade en miljard saker att göra eftersom vi drar till fjällen i morgonbitti. Och så länge jag har legat ner så har jag mått bra men så fort jag har rest mig upp så har jag kräkts, och så var det hela dagen. Med andra ord ingen vanlig maginfluensa!
Nä jag har varit yr, illamående, kräkts och haft en hejdundrandes huvudvärk, men mått bra när jag legat platt i mörker och tystnad.....Hmmm låter misstänkt migrän! Vi har ju misstänkt att jag har migrän i en längre tid då jag har haft liknande attacker vid ett flertal tillfällen, men jag har aldrig kräkts tidigare. Och varje gång har jag tänkt att nästa gång så ska jag åka in på sjukan....men nä inte denna gång heller, för jag ville inte riskera att bli inlaggd då vi ska åka i morgon. Visst ganska korkat kan man ju tycka, för tänk om ifall att det skulle vara något annat.

Just nu mår jag ganska bra, har ätit lite men klarar inte riktigt att stå rakt upp och ner, ja inte ens sitta faktiskt. För då blir jag yr och illamående. Men jag har inte kräkts på hela kvällen nu i alla fall, och huvudvärken har lättat lite. Så jag ligger i soffanmed den bärbara i knät och skriver.

Har just roat mig med att lägga in räkningar, och lyckos mig som fick ta hyran den här gången med.
Nicke har packat allt för i morgon, han har t.o.m packat åt mig så jag tror att läget är under kontroll. Hade tänkt att begära lite tillfällig föräldrapenning för Gry somvarit sjuk så att de skulle komma in nästa vecka, men se det gick inte för all självbetjäning var stängd för underhåll över påskhelgen. Så jag får vänta med de slantarna tills vi kommer hem igen.

Ja och i morgon så fa vi uppåt alltså, mellanlandar över natten i Umeå innan vi fortsätter på lördag morgon till Storskog. Så jag får passa på att önskaalla en riktigt GLAD PÅSK, och glöm inte tandborsten.

Jakten på lokal

Ja det här med en lokal till bröllops festen är visst inte det lättaste har det visat sig.
Lokalen vi så gott som bestämt oss för som verkade jätte bra i alla avseenden får vi inte tillgång till förän kl 10.00 på förmiddagen på bröllopsdagen. Och det blir ju helt galet, för just den dagen vill jag inte ha något annat att tänka på än just vårat bröllop. Ja jag misstänker att man har nog mycket stress innombords som det är. Så lokalen vill jag ha tillgång till senast dagen innan så att man kan möblera och ställa i ordning och förbereda så mycket det bara går.
Så här står vi nu, tillbaka på ruta ett och letar lokal igen. Och vi har fått börja leta utanför Sollentunas gränser. För här i kommunen är det ganska begränsat med stora, bra och billiga lokaler. Visst finns Edsbergs slott om man vill lägga 13 000 kr i bara lokalhyra, men det vill vi inte. Och sen så finna det ganska mycket små lokaler, men vad hjälper det när man har en gigantisk familj man vill ha med. Och sen har jag faktiskt en och annan vän också......

Så nu är det grann kommunerna som är aktuella. Och jag ska passa på att tacka Sofie för ovärdeliga tips om det mesta, allt från klänning till lokal.

Emil har i alla fall valt ut kyrka åt oss. Igår pekade han på S:t Eriks kyrka och sa att han tyckte att vi skylle gifta oss där i den gamla kyrkan, så vi får en egen. För Edsbergs kyrkan är ju hans och Grys, och Sollentuna kyrka är ju Filips. Ja så då blir det ju S:t Eriks kyrka kvar till oss!!!!!! Och det är ju just den kyrka vi faktiskt tänkt oss, ja det är väl bäst att boka det inna även kyrkan är fullbokad.

Fast blir festen i en annan kommun så kanske man för enkelhetens skull ska ha vigseln i en annan kommun också....ja det är väl förväl att vi har lite tid på oss, för det här var banne mig inte lätt. Någon som tycker något som jag inte tänkt på???????

Juni blev augusti

Ja man tror ju att man är ute i godtid när man planerar något i över ett år i förväg. Men se när det gäller bröllop så räcker det inte med att vara ute i god tid, man bör vara ute i GALET god tid. I alla fall om man vill ha en stoooor lokal att hålla festen i, som dessutom inte kostar en halv förmögenhet.
Idag skulle jag alltså ta och boka lokalen som vi bestämt oss för, och det visade sig att det var fullbokat så gott som hela nästa sommar redan. Så att ha ett bröllop helgen efter midsommar är inte längre att tänka på, ja om vi inte ska jaga en ny lokal förståss. Näh det verkade enklare att flytta bröllopet till ett datum då lokalen finns tillgänglig. Så nu siktar vi på att bli man och hustru i augusti 2009 i stället. Ja fast det kan ju vara så att det hinner ändra sig åtskilliga gånger det med hahahaha. Men just i skrivande stund så planerar vi bröllop till augusti -09, lovar att vi bestämt oss senast 6 månader innan i alla fall........

Huvudvärk. mensvärk och bråkiga barn

Ja denhär morgonen kunde ju ha startat liiiite bättre. Och tidigt skulle det starta också. Gry vaknade vi 5-tiden och ylade efter proviva, eller BAAAAABAAAAAA som det låter från henne. Nä vatten dög inte, så det var bara att snirkla sig ut i köket genom lekrummet som INTE var städat. Och sen ville ju inte hon somna om utan la sig på tvären i sängen och sparkade på mig så att jag verkligen skulle fatta att hon var vaken och inte hade för avsikt att sova mera. Hade det varit efter en natt då jag fått sova gott och inte blivit väckt en miljard gånger eller en morgon då huvudet inte håller på att falla i bitar eller en morgon då magen inte förvrids i kramper, ja då hade jag gått upp med Gry. Men nu var det inte en sån morgon och allt jag ville var att få sova en stund till. Men det dröjde ju inte länge innan Emil står där lagom morsk och talar om arr det är morgon. GRRRRR nä det är inte morgon! Och om det nu var så att mina barn vaknade snälla och på glatt humör så smittade nog mitt elaka humör och svarta sinne av sig jäkligt fort på alla som var i närheten. Så inte nog med att jag kände mig eländig och nattsvart., det är med all säkerhet mitt fel att alla andra i denna familj också blev bråkiga och på dålit humör.
Emil skulle inte göra si och Emil skulle inte göra så. Nicke blir argare och argare och Gry retas och bråkar där hon kommer åt. Och jag vill bara skrika och banka mitt huvud i väggen. Fan vad jag hatar sånna här mornar!

Och som om det inte var nog med elände så har det snöat hela natten och gör så än...........

Ja Nicke och Emil kom iväg till dagis tillslut och jag fick mitt kaffe och Gry fick frukost, och lugnet la sig och jag känner mig t.o.m ganska snäll nu.

Mera sjuka!!!!!

Tar det aldrig slut?????
Nu har Gry öroninflammation och även hon har nu fått antibiotika eftersom det inte verkar läka ut av sig själv. Örat såg tydligen riktigt fult ut när vi var ner till vårdcentralen i morse. Känns inte som att jag gör något annat än ränner där nere eller väntar på telefontid.
Ja så att gå och jobba denna vecka är ju bara att glömma.
Eftersom Emil klättrat på väggarna här hemma i helgen så fick han välja själv om han skulle vara hemma med mig och Gry eller gå till dagis med pappa i morse. Tror du det var ett svårt val för honom???? Nä inte ett dugg, inte vill han vara hemma och tråka med en sjuk lillasyster. För det är ju svårt att hitta på aktiviteter för honom här hemma när vi bara är inne. Vi har gått igenom allt nu, och han vill vara ute och leka och busa och har ju massa spring i benen nu när han är frisk. Så vi bestämde att han får gå till dagis själv om han vill. Men Gry tyckte ju att det var ett väldigt orättvist beslut.....inte vill hon vara hemma och tråka och vara sjuk!!!!!!
Fast det räckte med ett varv på vårdcentralen och en sväng in på apoteket innan hon var helt slut och somnade. Näh hon är verkligen inte pigg, och jag tror nog att det kan vara skönt för henne att få vara sjuk i fred här hemma i ett par dagar.

Sovmorgon

Nicke klev upp med barnen i morse, och vid 8.30 när jag kliver upp var kaffet klart och frukosten stod på lut.
Gillar att få en sån start på dagen.

Gry är riktigt vissen idag, med över 39 graders feber och snor i överflöd. Varje gång hon nyser ser det ut som om hennes huvud exploderar i en fontän av snor. Påminner lite om en seriestripp med Kalle och Hobbe när Kalle nyser och huvudet exploderar, ja ni kära inbitna Kalle och Hobbe läsare vet nog vilken jag menar.

Hmmm har varit så "vuxen" på senaste tiden att det nu är länge sedan jag hade en prenumeration på någon kul serie tidning. Kanske dags att införskaffa Serie Paraden eller något liknande. Eller kanske Larsson för att få sig en dos riktigt sunkig gråzon humor moahahaha, gillar sånt. Nä dags att slopa dessa matnyttiga vuxen tidningar typ Vi föräldrar och införskaffa lite kul serier.

Och ikväll så ska man iväg och jobba igen, ja jag skulle ju egentligen jobbat förmiddag idag men en kollega behövde byta pass. Så det blir till att jobba kväll igen!

Fortfarande lördag

Jobbet gick bra och melodifestivalen gick ju också bra. Jag sa ju att Charlotte Perelli skulle ta hem det hela.
Nu är jag så trött att ögonen går i kors och jag håller på att gå i bitar, så en ganska bra idé är ju att gå och sova då....kanske.....ska bara......
När jag kom hem så låg det en stoooor smarrig chokladkaka, apelsinkrokant, i kylen och väntade på mig. Och det slukade jag i ett svep, vet faktiskt ingen som är så bra på att äta choklad som jag, jo förresten, jag har en storasyster som är ganska bra på det med.....hmmm jag har flera storasystrar som är bra på det......släktfel?????
Näh nu svamlar jag bara och trycket på fel tangenter heeeeela tiden. Så nu är det natti natti och så hoppas jag att få sova lite i natt.

Förresten, Maarit är världens gulligaste. För hon har köpt en ny mössa till mig, en likadan som jag köpte och genast slarvade bort härom dagen. Så ny slipper jag frysa om mina rara öron när vi far upp till fjällen i påsk.

Lördag

En lördag med sjuka barn (ja Gry i alla fall) och själv så ska jag till jobbet om några timmar.
Ja det känns ju extra surt att jag åter igen har lyckats att pricka in lördag kväll när det är melodifestivalen, och final dessutom. Har jag sagt att jag i stort sett har önskeschema!!!!!!! Ja ibland, eller oftast tänker jag mig inte för då jag lägger in hur jag kan jobba.
Ja bara bita ihop och se glad ut!!!!!!!

Börja om från början

Ja så fort Emil blev frisk så tog Gry över. I natt har hon brunnit av feber men tack och lov sovit bra.
Och hon är ju ganska pigg och allert trotts att hon har närmare 40 grader feber just nu. Och det verkar som om alla förskolebarn blivit drabbade av denna feber, för vem man än möter och pratar med så har dom eller är dom hemma med sjuka barn som har hög envis feber som inte svarar på något febernedsättande.
Mötte en annan dagis mamma nu när jag var till vårdcentralen och hämtade ett VAB intyg, hennes son hade haft lunginflammation, öroninflammation och halsinfektion och allt på samma gång. Genast så kännde jag att det inte var så synd om oss att vi klarat oss ganska bra trotts allt.

I eftermiddag så hoppas jag på att få komma lite hemmifrån och få gå på lite utbildning på jobbet. Så jag hoppas verkligen att NIcke kommer ifrån jobbet vid lunch.

Jaha, men det var väl ganska väntat.......

Nu så verkar det som om Gry börjar bli sjuk. Hon har just inte velat äta något idag, men jag har inte tänkt så mycket på det. Men när hon sov middag i 3 timmar så började jag ju undra, och när hon vaknade var hon gnällig och emlig. När jag lyfter upp henne i famnen så känner jag att hon är ganska varm, tar tempen och konstaterar att hon har 38.5 grader. Nu återstår det bara att se vart det här landar.
Är det det här som kallas VAB träsket???????

Antibiotika

Jag hade nästan listat ut att Emil hade något hyss i näsan/svalget då det luktade infekterat därifrån, och idag ringde doktorn från vårdcentralen och talade om att de hittat en bakterie i odlingen de tagit ur Emils näsa. En bakterie som ofta leder till jobbig hosta hos dagisbarn. Och eftersom hans hosta blivit värre så tyckte honom att det var läge att behandla så hon skickade över ett recept till apoteket. Tack och lov så ska det tas bara två gånger om dagen så han kan förhoppningsvis gå till dagis på måndag. Men nu väntar vi bara på att Gry eller jag ska insjukna....så man kan ju nästan räkna med att vi blir hemma även nästa vecka!!!!!!!!!!

Annars så mår han faktiskt mycket bättre idag, han är i alla fall feberfri men hostan det skäller och skräller. Men vi har både mollipekt och bricanyl och nu antibiotika så snart ska han väl vara kärnfrisk.
Fast själv så känner jag mig lite tät i bihålorna och halsen svider lite, men det är bara hoppas på att det passerar obemärkt förbi, eller som Nicke sa i morse att jag nog känner efter för mycket!!!!! =)

Natten blev lite knasig. Emil somnade snällt efter att vi läst 3 kapitel i bamseboken, men vaknade till vid 22 och ropade på mig....bara det var ju märkligt för han brukar alltid ropa på pappa. Och han hade jätte svårt att somna om, vred och vände på sig, föreslog att vi skulle kliva upp och det ena med det tredje. Tillslut somnade vi båda två, vet inte vem som somnade först. Och jag vaknade av att jag hörde Gry snacka med Nicke och hann tänka fan har hon också vaknat. Men när jag slog upp ögonen så insåg jag att det var morgon och Nicke var på väg till jobbet!!!!! Där hade jag legat och trängts med Emil med kläderna på hela natten. Jag var nog lite trött!!!!!!!

Amelia Brud & Bröllop

Igår kväll när jag stod nere på ica så föll jag för frestelsen och plockade ner Amelia Brud & Bröllop från tidningshyllan, och la den lite stolt på bandet till kassan och kassörskan log mot mig. Och väl hemma när barnen somnat så sjönk jag ner i soffan och slukade denna tidning från början till slut. Och visst är det fantastiskt att få önska, drömma och längta.
Och idag har jag varit helt förtrollad av alla bröllops sajter och butikers och designers hemsidor. Och ganska snabbt så ser man ju att det är axelbandslöst som gäller....hmmmm inte riktigt min grej, men nästa sommar kanske det är annat som gäller. Visst finns det annat också, och visst har jag hittat mina drömmars klänning. Och flitig som jag är har jag letat reda på en återförsäljare och pris. Och blev nästan förvånad över att det hade ett rimligt pris!!!!!! 4990 riksdaler, visst mycket pengar men fortfarande överkomligt. Man kanske ska ta och åka iväg och prova den för at se hur den sitter på. 
Men frågan är ju om man ska köra på vit klassisk lång klänning, eller om man ska ha något annat. Lite färg eller svart eller kanske en kort klänning. Ja jag vet i alla fall vad jag inte vill ha, marängklänning går bort, puffärmar har jag haft på ett bröllop....aldrig mer, jag vill inte ha något släp att trassla in mig i och jag vill inte ha axelbandslöst.
Men vad som hellst utom det kan jag tänka mig.
Och för den som vill låna så har jag kvar min lila/rosa tärneklänning med puffärmar, ja det var jätte snyggt 1991.......

Äntligen

Äntligen är storebror så pigg att han orkar busa och leka med lillasyster, gissa om hon är förtjust.
Ja han har ju lite feber fortfarande och ser lite gråblek ut, men allmäntillståndet är det då rakt inget fel på. Febern ligger runt 38 grader men jämfört med hur det har varit (runt 40) så känns han ju nästan feberfri. Men det blir till att vara hemma från dagis hela veckan i alla fall, för hostan är ju inte jätte rolig, tur jag bara skulle jobba två dagar. Och så ska jag på utbildning på fredag eftermiddag, men hoppas att Nicke ska hinna hem så att jag kan komma iväg. Sen ska jag ju jobba helgen men då är ju Nicke hemma, så jag får gå till jobbet och vila upp mig efter denna vecka. Ja för det är då verkligen ingen picnic att vara hemma med sjuka barn, framförallt inte om ena är frisk och full av energi.

Lunchen fick Emil bestämma eftersom hans aptit är lite vissen, och redan igår så sa han att han var sugen på falukorv och det var han fortfarande. Tur att det fanns lite rester från igår till mig =) Men jag kan ju lugnt säga att hans aptit fortfarande inte är på topp....1 skiva korv och ca 1 msk makaroner, men idag dricker han i alla fall.
Gry däremot glufsade i sig med frisk aptit, hon har ju verkligen haft det bra dessa dagar då Emil varit sjuk. Allt han lämnat och inte velat äta har hon kommit efteråt och stoppat i sig, det har varit allt från milkshake till chokladpuddig. Ja jag ska väl erkänna att den chokladpudding de inte har ätit upp har jag ställt upp på att stoppa i mig alldeles frivilligt!!!!!!!!

Vårdcentralen och lunchgäster

Ännu en sömnfattig natt!!!!! Men nu är det Gry som hållit mig vaken, hon tyckte att i natt var ett jätte bra tillfälle att ha lite kvalitetstid med mamma eftersom pappa sov inne hos Emil......snark......
Emil var som en urvriden trasa i morse och febern var fortfarande en bra bit över 39 grader, och eftersom det är den sjätte dagen med hög feber så fick vi komma ner till läkaren idag. Men det konstiga är ju att de inte vet varifrån febern kommer, lungorna låter torra och rena, halsen är fin, öronen är fina men febern den består. Han har lite krupp liknande hosta om nätterna så de tog prov i både näsa och hals om de kunde hitta något där. Det värsta är ju att han vägrar både att äta och dricka nu, en glass fick jag i honom vid lunch tid och sen har han tagit några små tuggor på en bulle och några klunkar vatten, smakat på lite juice men kniper mest ihop munnen. Och nu kommer det väldigt sparsamt med kiss. Men allmäntillståndet är ändå ganska hyffsat, han orkar och vill vara uppe och leka.

Och mitt i all sjuka så kom det lunchgäster, det var Lena med hennes lilla Oliver och Maarit som kom på besök. Mycket trevligt. Hon återlämnade hen hel kasse med mammakläder som genast ska vidare till en rund och go Lenita, och som tack för lånet så fick jag ett pressentkort till lite nya kläder. TACK! Det blev jag jätte glad över och det kunde inte komma mera lägligt.
Vi åt lite lunch och fikade gott och snackade strunt tills parkeringstiden gått ut.

Och jag vet att jag lovat tidigare, men inbjudan till bröllopet kommer inte att vara handgjort!!!!!! *skäms*
Eftersom en vän till min syster kommit över ett parit färdiga inbjudningskort gratis, och eftersom gratis är bra så tackar jag och tar emot, ja det vore ju rent dumt att inte använda dom.

Förlåt jag glömde

Härom dagen så fick jag ju en förfrågan om ett recept här på bloggen, och kanske är det någon annan som vill ha det.

Tortilla lassagne

1 pkt tortillabröd
kyckling filé (jag brukar ta 3-4 st beroende på storlek)
2 paprikor
1 gul lök
1 röd lök
1-2 dl mjölk
1 påse tacokryddmix
1 burk tacosås
riven ost

Strimla kycklingen och hacka paprika och lök.
Bryn tills kycklingen är genomstekt, strö över kryddmix och lite vatten och koka upp.
häll i mjölk och taco sås, låt koka i några minuter.

Varva kycklingröran, ost och bröd i en ugnsfast form. Gratinera i 200 grader i 20 minuter.

MUMSFILIBABBA!

Beach -08


Smalisklubben och Beach   2008    har börjat...


Jag tänkte dra igång ett ambitiöst träningsprogram för att stolt kunna visa upp mig mycket slankare och snyggare när sommaren kommer.


Jag tänkte först vänta till det blev lite varmare men jag kände mig så taggad att börja direkt. Hoppas du hänger på. Det är så skönt med lite stöttning ibland.


Vi tar det lite lugnt i början och trappar upp det efter hand, eller vad säger du?


Ok, häng på nu...


Scrolla ner...



 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 


























 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 


 


 


ÅSSÅ SCROLLAR VI UPP IGEN!

Såja, det kan räcka för idag.





Glöm inte att stretcha efteråt!


Nuggets i soffan

Det har inte blivit mycket sömn för mig i natt då jag sovit inne hos min sjuka son. Redan vid 23-tiden vaknade han och hojtade på oss, så det  var bara att krypa ner brevid den stekheta Emil och försöka sova så gott det gick. Trotts febernedsättande så brann han av feber. Och ca en gång i timmen, ibland oftare vaknade han och var orolig och jag passade på vid varje tillfälle som gavs att peta i honom en klunk vatten. När jag hörde att Nicke och Gry klev upp så kännde jag mig som ett vrak, men det var bara att bita ihop och kliva upp och ställa sig i duschen så att man orkar med resten av dagen. Emil fick äntligen ett par timmars sammanhängande sömn och sov lugnt till 9-tiden. Undertiden passade jag och Gry på att äta frukost och klä på oss.
Så fort vårdcentralen öppnade så ringde jag dit. De trodde att han förmodligen fått influensa, att det slagit hårt på förskolebarnen här i Edsberg medans vi vuxna knappt har märkt av det. Och som vanligt så ville de att vi skulle avvakta ett dygn för att se vart det leder, och i morgon bitti så ringer de till mig. Och eftersom det trotts allt är femte dagen Emil har hög feber så vill de ju att jag vakar som en hök över hans kisseri och petar i honom vätska så mycket det går.

Ja och det är ju inga mängder jag får i honom kan jag ju säga, och jag har provat allt från oboy till saft, varje gång jag går förbi honom tvingar jag honom att ta en klunk vatten i alla fall.
Och när det var dags för lunch så frågade jag Emil om det fanns något han kunde tänka sig att äta och då tändes en gnista i hans öga och han sa:
-Mamma kommer du ihåg när jag var sjuk och fick äta nuggets i soffan?
Ja vissa ljusglimtar finns det ju med att vara sjuk, så nu var det bara att inventera frysen och se om där fanns några nuggets, och som tur var så fanns det någrastycken i en påse.
Gry tyckte att det var jätte spännande att få sitta i soffan och äta!!!!! Och Emil lyckades peta i sig 1½ nugget i alla fall. Fast maten känns ju ganska sekundär just nu, det viktiga är ju att han får i sig vätska. Och man kan se på honom att ingenting smakar just någonting. Stackars lilla kille!


Sjuk pojke

Det var en eländig och sjuk kille som kom hem med sin pappa här i kväll.
Hög feber, snorig, ont i halsen och skällande hosta. Ja hade jag vetat att det skulle bli såhär illa så hade jag nog satt stopp för deras norrlands tripp, men det är väl för väl att man inte vet i förväg.
Jag vet inte om Emil just haft någon större glädje av resan, i stugan hade han mest legat nerbäddad, men i Vännäs så hade han ju fått träffa farmor i alla fall och orkat leka lite med sina kusiner (och förmodligen smittat ner samtliga!).
Nu är han i alla fall hemma igen och sover för tillfället trotts att hostan skäller och skräller och pannan är brännhet trotts alvedon, och i morgon är det bara att ringa till vårdcentralen och försöka få en tid så de kan lyssna på hans lungor. Det dröjer nog inna han är tillbaka på dagis. Och Nicke såg inte allt för pigg ut han heller, och när klockan inte ens är 21 och han säger godnatt....ja då vet man....han är nog sjuk på riktigt!
Så nu är det bara för mig och Gry att vänta på att trilla dit vi också.

Tjejhelgen snart slut

Hela helgen har gått och snart är killarna hemma.
Idag har regnet vräkt ner så det har inte blivit så mycket gjort utanför hemmet. Gry gick in och väckte Maarit vid 8.00 och tyckte att det var dags att äta frukost. Vi mös runt här på morgonen, Maarit badade Gry och jag passade på att ta en sväng om med dammsugaren. Efter att vi hade ätit lunch stoppade Maarit om Gry och jag smet iväg för att gå på visning av 2 st 5-rums lägenheter i Solhjulet som ligger på andra sidan vägen. Och nu är jag ju förståss väldigt sugen på att köpa den ena, så det är bara att hosta upp 2 mille!!!!!! Ja vi får se hur det blir med den saken, ska skicka iväg Nicke på visningarna som är i morgon kväll och höra vad han tycker.
Och eftersom det tråkiga vädret höll i sig så roade jag mig med att rensa i ungarnas garderober och plocka undan sånt som är för litet och plocka fram sånt som börjar vara i vuxet, och vips så hade i alla fall Gry en ny garderob. Och när jag ändå höll på att rensa så fick sig köksskåpet en omgång. Oj oj oj vad det smlas konstiga saker där....hittade b.l.a en buss bland maten!!!!!!!! Undrar hur den smakar? Barnmatsburkar fanns det i parti och minut, hmmm det känns som om det var ett tag sen någon åt barnmatsburkar här. Och en och annan grej som passerat bäst-före-datumet hittade jag också....närmare bestämt 3 kassar!!!!!!!! Det äldsta jag hittade var en kakao som gått ut -03!!!!!!!! Det var ett tag sen va? Ja nu är det näst intill tomt i skåpet, och rent och snyggt.

Jakten på mössan som ändå bara försvan

Vi vaknade vid 7.30 och hade lite mysmorgon i soffan innan vi gick in och väckte Maarit, Gry tyckte att  hon såg lite läskig ut där med c-papen över ansiktet när hon sov, och det blev ju inte mindre läskigt av att det surrade.....Men så fort Maarit slog upp ögonen så såg ju Gry att det var moster som låg där bakom monstermaskinen.

Medans vi åt frukost så planerade vi hur dagen skulle tänkas bli, och vi bestämde oss för att åka till Täby centrum och köpa en pressent till lilla Oliver som kommer på besök på tisdag och så en mössa till mig, för det behöver jag nog uppe i fjällen. Min fina mössa med små gubbar i badbyxor som jag haft i hundra år och som jag älskat minst lika länge lyckades ju jag slänga in i tvättmaskin och köra på 60 grader....behöver jag säga att den var av 100% ull!!!! Så nu har Emil en jätte fin mössa.........

Gry somnade i vagnen på vägen så vi började med att jaga mössa, in på stadium och leta runt. Ja nåt borde man ju hitta eftesonm det finns två stora stadium butiker, en intersport och en team sportia, utbudet är det verkligen inget fel på. I andra stadium butiken hittade jag mössan som det stod Nina på, en jätte fin everest mössa med öronlappar....jag blev kär.
Under mössjakten så hade Gry vaknat och det var nu dags för lunch, och Mc donalds ville vi då rakt inte äta på idag. Så det fick bli buffé på kinesen, vi åt och vi åt och vi åt, det var så gott så vi hade kunnat äta lite till om det inte var för att vi var proppmätta.

Efter vi käkat var det dags för att hitta något fint till Oliver, och vi hinner just konstatera att vi ska köpa något till honom då vi springer på......ja jast det.....OLIVER, som är ute och går med sin mormor!!!!!! Till den som inte vet så bor Oliver utanför Borås, så det var ju lite otippat att mötas i Täby. Eller näh egentligen inte då Olivers mormor bor i Täby, men kul var det i alla fall.

När prerssenten är färdig köpt och vi har varit och handlat lite mat så börjar vi bege oss till bussen. Och när vi står där och väntar på bussen så upptäcker jag att påsen med min förtjusande mössa är BORTA!!!!!!!! Maarit gör en heroisk insatts och springer en vända på tänkbara ställen där den kan ha fallit ur, typ ställen där Gry fått psykbryt och så. Men nä min nya mössa är borta, men hon hittade i alla fall nappen Gry slängt iväg....alltid något.
Ja det var ju ett snöpligt slut på våran shoping tur, visst jag hade kunnart springa in på stadium och köpt en ny, men luften gick urt mig och jag blev ganska sur och kännde inte alls för att gå tillbaka. Så vi for hem och jag är fortfarande utan mössa......blir kallt om öronen i påsk.

Gry slocknade på 2 sekunder när det var dags för natti natt. Och jag och Maarit sitter här och väntar på att andra chansen ska börja. Vi har köpt hem lite räkor och aioli, gjort guacomole till våra nachochips, en flaska läskeblask finns det till våran godispåse.......Ja showen kan börja.

Ja just det! De hade gratis synundersökning i en syndator i täby centrum idag. Visst tänkte jag det skulle jag passa på att göra, gratis är bra. De sträcker fram resultatet och frågar lite bekymrat om vi ska boka in en riktig synundersökning på en gång??????? Hmmmmm ser visst inge vidare, fast det visste jag ju redan. Vet inte riktigt vad siffrorna står för men på höger öga har jag -0.25, vilket visst var ok men på vänster öga har jag -1.00 och det är tydligen inte alls ok. Ja jag tar tag i det en annan dag.

Vilken dag

Dagen började stillsamt om än lite tidigt. Kl 6.20 vaknade jag av att Gry låg och tittade på mig, och log med hela ansiktet då jag slog upp ögonen. Vi låg kvar och gosa en stund innan vi gick upp och satte oss i soffan. Och från att vi klivit upp så bar hon runt på telefonen, pussade på den och sträckte den till mig då och då. Så jag listade ut ganska snabbt att det var sin pappa och bror som hon ville ringa, så vid 7.30 slog vi en signal till killarna. Och till min stora förvåning så hade de precis vaknat!!!!! Gry pussade mest till sin pappa och var nöjd efter att fått höra hans röst och ville sen ha frukost.

Funderade lite fram och tillbaka vad vi skulle hitta på med denna dag som fortfarande var ett oskrivet blad. Med en klarblå himmel och solen som sken så ville vi ju förståss hitta på något ute. Min plan från början var att fixa lite varmkorv i termos och sticka ner till parken alt. ut i skogen och kolla om det var någon som åkte slalom. Men mitt i funderandet så ringer Maarit och berättar att hon är hemma p.g.a att hon har ögoninflammation och ser ut som om hon gått ett par ronder i ringen och frågar om inte vi kan tänka oss att komma ut till henne och muntra upp henne och vara lite sällskap. Visst ville vi åka till Bromma, men tänkte nog att vi skulle ta och stoppa i oss lite lunch innan vi for. Gry blev eld och lågor när jag sa att vi skulle åka till moster Maarit och började riva runt i alla kläder och på ett ögonblick så stod hon i hallen iklädd pyamas, gummistövlar, halsduk och mössa.....Och hur det än var så rördes allt till, jag kastade mig in i duschen och av bara farten så hade jag klätt på oss båda och vi var på väg. Och när jag stod där och väntade på bussen så kom jag på att vi skulle ju ha ätit lunch innan vi stack!!!!!!! Ändrade planer....typ!

Ringer till Maarit och säger att vi glömt äta lunch och frågar om vi kanske kunde luncha ute någonstans. För nu sov ju Gry i vagnen och skulle förmodligen göra det ett tag, så det skulle ju passa bra om vi sågs någonstans och gick och käka. Ja Maarit är ju inte den som är den så vi sågs i Abrahamsberg och så gick vi och käka. Och efter att vi ätit så gick vi och lekte i parkleken en stund innan vi promenerade hem till Maarit. Gry var liter trött och eftersom hon sovit bra mycket mindre än vad hon borde ha gjort så var det ju helt ok om hon skulle somna en stund, och detta slutade givetvis med att vi alla 3 somnade huller om buller i Maarits 105 cm breda säng, och vi sov ganska länge för när vi vaknade så var klockan 17!!!!!!!
Ja det var bara att ruska liv i oss och sticka iväg till bussen och åka hem, jag och Gry hade lyckats övertala Maarit att hänga med hem till oss och sova över. Vi skulle bara slinka in på affären och handla lite innan vi gick hem och började laga mat....hade vi tänkt! Men halvvägs hem så hade Gry i alla fall fått nog och ställde sig på tvären och var sur arg och ilsken, så Maarit gick direkt hem med henne och jag kilade iväg till affären och handlade det vi skulle ha. Och av en händelse så såg jag vad klockan var när jag stod i hissen och insåg genast varför Gry var som hon var.....klockan var ju 19.30!!!!!! Undra på att hon var sur, tvär och grinig, hon var ju givetvis jätte hungrig och jätte trött.
Så det var bara att svänga ihop en varmkorv till henne och så skulle jag och Maarit få äta sen när Gry somnat. Så medans Maarit hade lite kvällsmys i soffan med Gry så gjorde jag i ordning en tortillalasagne, och medans jag nattade Gry blev den färdig.

Ja vilken dag, vad tokigt allt kan bli.

Bara jag och Gry.

Emil och Nicke kom iväg som planerat vid 13.00 tiden, och jag kan ju säga att sonen var ju full av förväntan, och blev ju överförtjust när han fick veta att i bilen så låg en ny bob till honom som han skulle få provåka i helgen.
Men förväntan kom likasom av sig när han insåg vidden av att Gry inte skulle med och det blev ett jobbigt farväl där hans mun förvred sig när han pratade och ögonblicket senare brast ut i lesset gråt och grinade fram:
-Jag vill ha min lillasyster. Och Gry var halvt hysterisk och sträckte sig mot sin bror.
Gry stod i fönstret och snyftandes vinkade hon till sin pappa och bror, det slet i mitt mamma hjärta. Och med det kan jag ju bara konstatera att de älskar varandra.....kanske ska påminna dom om detta ögonblick när de bråkar och verkart avsky varnndra som pesten.

Eftersom det var varmt och soligt ute så klädde jag och Gry på oss och gick ut. Lämnade vagnen hemma och så gick vi på promenad. Och visst är det vår där ute trotts att det snöat i natt och marken var täckt av ett vitt täcke i morse. Men nu hade den varma vårsolen tinat bort all otäck snö och marken var torr igen, och i en slänt som låg mot solen så blommade tussilagon. Ja det bubblar i kroppen då man ser dessa första gula underbara skapelser sträcka sig mot solen.

Efter att vi ätit middag så ringde vi till killarna och fråga hur de hade det och de hade det ganska bra. De hade ca 2 timmars körning kvar och var vid gott mod. Alla pratade i tur ordning med varandra och höjdpunkten var nog då Emil och Gry pratade med varandra, ett stort leende spred sig i ansiktet på Gry och hon berättade för storebror att hon var med mamma. Åter igen så brast mitt hjärta av kärlek till mina barn!
Och Gry verkade nöjd med att ha pratat med både Emil och pappa och efter bolibompa så ville hon borsta tänderna och gå och sova.

VAB

Idag är det första gången som jag måste vara hemma för vård av barn, hittils så har vi klarat oss ganska bra mot sjukdommar.
Och är det inte typiskt att Emil just idag vaknar med feber. För idag efter lunch så ska ju han och Nicke fara upp till Norrland över helgen på en grabbweekend. Men han är trotts febern pigg och glad och vid gott mod så de kommer nog iväg i alla fall. Men det var i alla fall inte läge att gå till dagis i morse så jag fick stanna hemma från jobbet.
Men nu går han stup i ett fram till fönstret och tittat om pappa inte kommer, han är så sugen på att komma iväg nu.

Så i helgen är det bara vi tjejer kvar här hemma, så vi har förståss bjudit över moster Maarit på en tjejweekend. Så vi får se vad vi hittar på, men något kul ska det väl bli. Och vi håller alla tummar vi kan för att Emils feber försvinner och inte blir något mera och att ingen annan heller blir sjuk.

Vi hade semesterplanering på jobbet igår. Gissa om det gnisslas tänder då vi småbarnsföräldrar tagit ut föräldraledigt i sommar. Påhoppen haglade om att varför skulle de som inte har barn få lida för att vi ska vara hemma och ta hand om våra barn osv osv. Ja men det är så det är, det är våran lagliga rätt att vara hemma och jag tänker då inte ha dåligt samvete för att jag utnyttjar systemet. I alla år har jag varit den som ställt upp att jobba jul, midsommar, påsk och förlagt min huvudsemester i januari februari i stället för sommaren, och när jag haft semester under sommaren delat upp den under två perioder och kommit in och jobbat de mest sårbara veckorna, så nu är det fan min tur att åka lite gräddfil och få glassa lite. Och ja jag tänker vara ledig i 8 veckor i sommar! Möjligen att jag går in och jobbar v 29 om det verkligen krisar, men inte mer.

Akutmottagningen

Höjden på förvirring är låta mig jobba på akuten!!!!!! Jösses mitt huvud har gått i spinn idag, och jag fattar fortfarande ingenting!!!! Och som om det inte var nog rörigt så blev det ett simulerat hjärtstillestånd idag, och behöver jag säga att dockan dog!!!!!! Aldrig satt min fot på akuten förutom som patient, och givetvis är det jag som är bland de första på plats vid denna övning och jag insåg ganska snabbt att jag hade noll koll på hur de gör där. Det är ju i och för sig inte så konstigt eftersom jag aldrig jobbat där tidigare!!!!! Jag har stenkoll på hur det går till när det blit ett hjärtstille ute på avdelning, var och hur man larmar, var akut vagnen står osv osv. Och jag kan ju säga att NU vet jag hur de gör även på akuten!!!! Ja det var ju tur att det bara var en docka som dog och ingen riktig människa.
Ja jag överlevde i alla fall min första dag på akuten, men jag har verkligen ingen koll på vad jag gjort och varför....men det blir nog bättre framöver.

Igår var Nicke ute med jobbet och jag och barnen var på kalas hos Lenita som fyllde år. Så direkt när jag hämtat Emil och Gry från dagis så gick vi och kalasade. Det bjöds på jätte god mat och smarrig tårta. När vi kom hem vid 19.30 var barnen så trötta att det var bara att borsta tänderna och hoppa i säng och på 10 minuter så sov de. Nattade båda i våran säng och lyfte över Emil när han somnat, han vaknade till lite och jag la mig intill honom en stund, och gissa vad.....jag somna och vaknade igen vid 21.30. Då var det bara att hoppa in i duschen och fixa i ordning för morgondagen och sen tillbaka till sängen. Nicke kom hem innan jag somnat så då blev det att vi låg och prata en stund och klockan hann nog bli ganska mycket innan jag somnade i alla fall.

Nya byxor

Påsken närmar sig, och med den så kommer även fjällen närmare. Och eftersom det just inte har varit mycket till vinter här så har jag inte använt vinterkläder så värst mycket. Men nu var det hög tid att damma av de varmaste byxorna och se vilket skick de var i. Och när jag tog på mig dom så insåg jag snabbt att jag måste köpa nya!!! Visst kan man ha förstora kläder på sig, men det här var ju rent löjligt.....det skulle få plats tre av mig i dom! Och då inser man med ens....faaaaan vad fet jag varit!
Nicke hjälpte mig att leta rätt på någon bra sida på nätet där jag kunde beställa mig ett par byxor som håller mig varm när vi är i fjällen, och här hemma med för den delen....om det någon gång skulle råka bli lite vinter här hemma. Och igår kom de på posten och de satt perfekt. Men lite tråkigt är de ju att lägga en tusenlapp på ett par täckbyxor när man egentligen vill köpa vårkläder.
Fast i dag känns våren avlägsen, för det har snöat nästan hela dagen. Tur att marken är så varm att det försvinner direkt.

I morgon kväll ska Nicke bort med jobbet, och jag och barnen är bortbjudna på middag hos Lenita som fyller 22(!)  =)

Söndag och regn

En regnig söndag blir lätt en städdag!

Emil kom in i som vanligt vid 5 och sa att det är morgon, men Nicke gick inte riktigt med på det. Så han tog sonen undre armen och gick och la sig igen och upplyste Emil om att det var natt. Och det funkade!!!!! Så Emil var nog ganska trött. Nästa gång han kom in och sa att det var morgon då var det det för klockan var 7.
Efter att vi ätit frukost så började vi städa, hela familjen. Jag tog tag i köket och fy så grisigt det blir där på ingen tid alls. Öste på lite bra musik, beväpnad med Ajax professional och sen var det bara att börja från ena hållet och jobba sig framåt. Nicke och ungarna röjde i lekrummet.

När jag efter någon timme kommer utfarande ur köket för att fråga Nicke något så hittar jag honom och Gry nersjunkna i soffan tittandes på Bilar......Hmmmmm, ja vi städar på lite olika vis!!!!! Med ett något generat leende så försöker Nicke förklara att det var Gry som ville! Ja det var bara att le åt dom för de var så söta där de satt, och det mesta hade ju hunnit bli städat innan de landat där i soffan. Och Gry var bra trött så det var bara att fixa lite lunch för att sen stoppa om de små liven.

Melodifestivalen

Chalotte Perelli var i världsklass och jag tror nog att hon kan plocka hem rubbet.

Barnen fick vi i säng i tid, problemet var ju bara att vi somnade allihopa......som vanligt.
Nicke kom in och väckte mig 20.20 och då hade vi redan missat de tre först bidragen. Var lite nyfiken på Nicklas Strömstedt men fick veta från säker schlager-källa (Maarit) att det var ganska intetsägande, så jag får väl tro på det.

Sen blev man ju kvar i soffan och kolla på Om en pojke, och drack lite vin. Vilken underbar film det är, man blir lycklig ända in i själen av att se den.
Jag och Nicke konstaterade just att vi måste nog lugna ner oss med vårat vin drickande......hahaha ja det tog oss 6.5 timmar att tömma EN flaska!!!!!!! Och då fick vi ta en paus på 1.5 timmar och sova lite i mellan......

Krokusar

Trotts det regniga och gråa vädret idag så stod det några krokusar och sträckte på sig i rabatten utanför våran port idag, det måste ju bara betyda att det är vår. Ja, jag blev glad över att se dom i alla fall.

Vi har inte gjort så mycket vettigt idag. Åkte till Stinsen och käkade lunch och gjorde ett stopp på Ica Maxi för att handla lite mat på vägen hem. Emil och jag bakade lite tillsammans, det blev chokladbollar. Men sen så har vi inte gjort så mycket mer idag.
Är så trött att jag håller på att storkna då Emil väckte mig kl 5 i morse, och dessutom känns det lite som om jag håller på att bli förkyld. Håller en tumme för att det inte är så, har varken tid eller lust att vara sjuk.

I kväll är det melodifestivalen, och jag känner mig ganska hoppfull inför den. Många bra som är med och jag tror att det kommer att bli kanon. Men ikväll så ska vi försöka få barnen att somna innan, så vi i lugn och ro kan titta, äta gott och dricka lite gott vin och samtidigt passa på att fira gårdagens frieri. För igår blev det inte mycket fira av.......Båda somna när vi nattade barnen och vaknade till liv igen efter 23, och när jag klev upp konstaterade jag ganska fort att jag nog skulle fortsätta med det jag påbörjat så bra.


Vakna med ett leende

Till mångas glädje och kanske till en och annans förtvivlan så har vi äntligen bestämt oss för att bli man och hustru.
Det var nog inte det mest romantiska frieriet genom tiderna, men det funkade och han sa ja.
Tanken från början var ju att det skulle bli lite mer romantiskt men planerna gick inte i lås. Min plan A var ju att fixa barnvakt och bjuda ut honom på middag, men Maarit kunde inte och sen rann tiden iväg och jag hann inte fråga någon annan. Och plan B var att vi skuylle äta en lunch på tu man hand innan vi hämtade barnen på dagis, kanon.....Nicke hade tidig fredag, det här skulle ju bli lätt att fixa.....Hade bara glömt en liten detalj....att JAG typ jobbar dårå!!!!!!!!! Så jag la ner romantiken och tänkte att det får bli som det blir, för fria skulle jag göra.

Så över våran kladdiga middag så säger jag till Nicke att det är något jag funderat över ett tag och vill veta vad han tycker om saken, att vill han gifta sig med mig????? Ja jag vet, all romantik var bara sååååå far far away som det kan bli. Men det viktiga i det hela var ju att han sa JA. Och gensat så började vi prata bröllop. När? Var? Hur?
Skulle vi bara ha en vigsel på tu man hand? Ett stort dunder och brak bröllop? Hur mycket är vi beredda att betala?
Först tänkte vi ha ett överrasknings bröllop när Nicke fyller 40, men insåg att det skulle bli för tajt om tid. Så vi planerar in det lite längre in i framtiden, och jag kan ju avslöja så pass mycket att det blir inte denna sommar i alla fall. Men jag lovar att när det väl är dags så kommer det att komma en inbjudan i god tid, handgjord förståss.

Så innom en snar framtid så kommer jag att bli Fru Sydlén, och äntligen få vara med i Katjas och Sofies klubb!!!! *dansar runt av glädje*


RSS 2.0