Skön helg

Har haft en jätte skön helg ute i Morgongåva där vi firat morsdag hela helgen. Vi började med en morsdagslunch hos min storssyster i lördags och uppvaktade våran mamma över en sill lunch. Vi blev kvar hela kvällen och sov över och idag har vi myst runt i solen. Nicke samlade pluspoäng och klippte gräsmattan, och barnen tyckte att det var jätte kul att åka med på gräsklipparen och styra.

Och jag har blivit uppvaktad med både kort, pressent och choklad. Inte illa!

Inte roligt

Idag tyckte Emil inte alls att det var roligt med fotbollsträning. Redan på väg hem från dagis så sa han att vissa dagar tycker han inte att det är roligt att spela fotboll. Men vi kom överrens att han i alla fall skulle byta om och så skulle vi gå ner. Och direkt när vi kom ner tog han sin boll och sprang iväg med några kompisar. Men när det var dags för samling så följde han inte med strömmen utan satte sig på marken vid mig. Jag tog han i handen och så gick vi tillsammans. Men när han satt sig ner hos de andra så började han att gråta, och en av tränarna kom och frågade varför han var lessen, men det kunde han inte svara på. Inte ens när hon erbjöd honom att vara med henne hela träningen ville han vara med. Och vill man inte så vill man inte. Vi stannade kvar en stund och kollade när de träna, men fotbollslusten infann sig inte, och han ville åka därifrån. Så vi åkte iväg till thaikiosken och handlade lite smaskig thaimat i stället. Vi får väl se om fotbollslusten infinner sig igen till nästa vecka.

Ytterligare en rockbiografi

Igår när jag satt och slö tittade lite på adlibris sortiment så fann jag en ny rockbiografi. Och eftersom jag har en nästan sjuklig läggning till dessa böcker så beställde jag givetvis den. Så om några dagar är jag lycklig ägare till boken Bruce Dickinson av Joe Shooman.

By the way så får jag förhoppningsvis se en skymt av denna legendariska man 7/8 då jag blivit antagen som funktionär på Sonispherefestivalen =)

Bonus

Eftersom vi på Danderydssjukhus AB är så fantastiskt duktiga och har jobbat målinriktat för att korta köerna förra året så får vi alla en bonus utbetald. Och det betalas ut i morgon, och det är verkligen inte fel att få ca 5500 kr extra i lönekuvertet. Jag lovar det gör inte ont. Och för de som jobbar heltid känns det nog ännu bättre i morgon ;o)

Söndag=efterrätt

Idag har jag bestämt att det ska vara efterrätt på söndagar. Jag tycker att det vad det bästa beslut jag någonsin tagit. Och det blev jordgubb & rabarberpaj med vaniljsås. Det slank ner vill jag lova. Både en och två, ja t.o.m tre bitar. Åhhh vad gott det var. Få se om vi fortsätter med den traditionen varje söndag, med eftrerrätt alltså.

Städdag

Även sommaren har sina regniga dagar. En av dom är idag. Så nu är naturen vattnad och kan frodas mer, och det doftar ljuvligt där ute. Vi har passat på att ha en städdag idag, så nu är det så fint så här hemma. Har storstädat barnens rum och sorterat in allt där det ska vara och slängt det som de inte ska ha i sina rum. Och det mest konstiga med denna dag är att jag faktiskt hade plockat upp i båda barnens rum och röjt i köket INNAN jag ens drack kaffe. Mycket märkligt. Och utan att ens skälla på någon, ja nästan läskigt hur jag beter mig konstigt ibland. Jag var ganska speedad hela förmiddagen och och Nicke undrade vad jag stoppat i mig. Sådana dagar får man mycket gjort.

Mamma och Emil dag

Eller i alla fall en förmiddag har jag och gossen haft på tu man hand. Vi åkte iväg till Stinsen och inhandlade sandaler till han, och innan vi åkte så sa han att han vill ha ett par röda. Och jag insåg ju att det kunde bli lite svårt då sko tillverkare inte gör så mycket röda skor åt pojkar. Jag tipsade honom om att croccs finns i rött, men det ville han inte ha. Ja, jag förberedde mig på att vallfärda från affär till affär. Men i första skoaffär så hittade han ett par han ville ha! Ett par röd/svarta nike sandaler. Visserligen mest svarta, men det röda som fanns var fullt tillräckligt. Ja det var ju snabbt avklarat. Vi gick till nyöppnade Myrorna och kollade lite, där tyckte Emil att det var ganska hul att gå och kolla på alla möjliga konstiga saker som de sålde. Sen tog vi en promenad i det härliga sommar vädret till Sollentunacentrum till ett fik och åt Italiensk mörkchokaldglass och jag tog en latte till det. Sen mötte vi upp övriga familjen och gick för att äta lunch. Eftetmiddagen tillbringade vi tillsammans på Bögsgård där vi tittade på djuren och njöt av naturen. Och givetvis så brände jag mig på ryggen i vanlig ordning i sommarens första strålar. Tack och lov så blottade jag inte så mycket hud, men hade håret uppsatt så nacken är ilsket röd och svider nu. Men det var det enda som brändes tack och lov.
Vi for hem och åt lite middag, eller rättare sagt vi gav barnen mat. Själv var jag inte ett dugg hungrig i värmen och Nicke var inte heller sugen på att äta. Sen så gav vi oss av ut igen och cyklade lite.

Nu är det vita vinet på kylning och de färska räkorna väntar på att ätas upp.

Sommar

Tånaglarna målade och sandalera på, ja nu är det sommar. Jag och barnen var och köpte jordgubbar på vägen hem och satt i solen och mumsade. Och så mötte vi kompisar i lekparken så där blev vi kvar ett tag. Så klockan hade redan passerat 17.00 innan vi kom innanför dörren. Då var det hög tid att börja laga mat. Och barnen han knappt tugga ur innan ögonen började falla ihop och de tog sig knappt till soffan innan de somnat. Jag förstår att de var trötta för det har varit full rulle med sena kvällar i flera dagar.

Emil har varit i skolan idag och hälsat på tillsammans med alla andra som ska börja på 6-års till hösten. Det hade varit både skrämmande och lite läskigt. Och det kan man ju förstå, för det är stort att börja skolan.

Edsbacka Wärdshus

Just hemkommen, mätt och belåten efter en tre rätters middag på Edsbacka Wärdshus. Till förrätt färsk vit ljummen sparris med kallrökt lax hollandaisesås och till det ett glas vitt vin. Till varmrätt stekt fasanbröst med calvadossås och raggmunk på äpple och bacon och till det rött vin. Och till efterrätt créme caramel och kaffe. Det funka!

Religion

Mina barn satt idelöra och lyssnade när jag läste om de stora världsreligionerna Islam, Judendom och Kristendom. Och när jag läst klart så frågade Emil:
-Styr Gud människorna?
-Öh, ja så skulle man nog kunna säga att vissa tror, svarade jag.
-Jaha! sa han lite besviket och började leka med sina transformers

Gry däremot har kommit med boken om Kristendom flera gånger under helgen och vill att vi ska läsa. Och när man börjar så säger hon ivrigt:
-Bläddra fram, börja läsa där dom spikar upp han på korset.

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det hehe.

Bilder

Vi målar naglarna!



Gry trampar på i vårsolen





Emil försöker sig på att cykla utan stödhjul.



Men det gick bättre då vi köpt ett par stödhjul till nya cykeln.



Gry har picknick i vardagsrummet



Samling på fotbollsträning



Gry softar när brorsan tränar



Vätskekontroll



I väntan på att thaimaten ska bli klar





Såhär ser de ut när man försökr få ett fint foto där båda är med.


Långhelg

Långhelger skulle man snabbt kunna vänja sig vid. Nicke var nog lite avis i morse när han stack iväg till jobbet. Men han fick sig lite sovmorrgon i alla fall då det var något fel på hans alarm på telefonen, så den ringde aldrig. Så vid 7.30 när vi andra vaknade, stack jag in huvudet i Grys rum där Nicke sovit i natt, och frågade när han skullke kliva upp. Vid 7-tiden hade jag tänkt fick jag till svar. Och det blev lite fart i karln när jag sa att han var lite sent ute då klockan var 7.30.

Jag och barnen åt frukost i lugn och ro, sen städade jag lite och fixa lite tvätt innan vi gjorde oss i ordning. Tog bussen till Sollentuna centrum och gick till biblioteket. Emil har haft väldigt mycket frågor kring Gud och Jesus den senaste tiden, så nu har jag lånat böcker om de stora världsreligionerna kristendom, judendom och islam som är på en lagom nivå för en 5-åring. Och så lånade jag böcker om nordisk och grekisk mytologi för att visa att man inte alltid har trott på samma sak samt en bok om samerna och deras tro förr och nu.


Migrän

För första gången på över ett år så vaknar jag med yrsel och migrän i morse. Klev upp vid 6-tiden då Gry hojtade på mig och golv och tak bytte plats. Fick hålla mig i väggarna för att ta mig till hennes rum, och väl där så rasade jag ner brevid henne och insåg vad för slags dag det skulle bli. När Emil kom upp fick jag be honom väcka Nicke och tala om att jag är dålig. När När Nicke kom in behövde jag bara säga yrsel och så tog han sig för pannan och insåg även han vad det skulle bli för dag.

Men dagen blev inte så illa som den kunde blivit. Jag har inte kräkts en enda gång! När anfallen är som värst så kräks jag bara jag lyfter huvudet från kudden, men så illa har det alltså inte varit idag. Men yrseln gör mig vinglig och illamående så det har varit mest sängläge idag i alla fall. Så det var ju tur att det är en ledig dag i dag så man slapp sjukskriva sig. Och Nicke och barnen har klarat sig utmärkt utan min omsorg.

Nicke och Gry är i skrivande stund nere till affären och handlar våfflor som båda barnen önskat till mellis. Men eftersom allt ätande blivit förskjutet några timmar idag så blir det inget mellis så det får en riktig skräp middag beståenda av våfflor, grädde och sylt!

Och i går var der fotbollsträning. Och lite besvikna blev vi allt. Vart var det ihållande hårda regnet?! Vi hade nästan sett fram mot att stå där i spöregn. Men det var helt ok att solen gassade från en klarblå himmel också, vi är inte så kinkiga. Underbart väder med andra ord. Sen bar det av till thaikiosken för att köpa hem thaimat till middag. Då det var någon snygg karl gär hemma som fyllde åt.

STORT GRATTIS TILL NICKE!

Och till det skålade vi i en fantastiskt god chateauneuf-du-pape.

Sol

En underbart fantastisk dag idag med gassande sol och klarblå himmel. Stack i väg från jobbet så tidigt jag kunde och åkte och hämtade barnen. Sen stannade vi ute tills det var dags att gå in och laga mat. Jag satt på en sten och bara njöt i solen medans barnen cyklade runt. Gry håller sig innom mitt synfält men Emil börjar dra iväg längre och längre. Han cyklar iväg, kommer tillbaka och kollar läget, cyklar iväg igen och så håller han på. Men med jämna mellanrum så kommer han och visar upp sig.

Skön kille

I morse när jag satt och åt frukost kom Emil in i köket och frågade:
-Är det måndag idag?
-Ja, det är måndag, svarade jag
-Då är det bara två dagar ivägen tills det är fotbollsträning!

Ja det var också ett sätt att se det. men man kan ju lugnt konstatera att han gillar fotbollen. Och jag är så glad att jag i sista minuten bestämde mig för att vi skulle gå ner. Och det ska bli intresant att se hur han kommer att reagera över en träning i ihållande kraftigt regn. För det är just vad de lovat till på onsdag. När jag berättade det för honom så ryckte han lite på axlarna och sa:
-Jaha, då blir vi blöta när vi tränar.
Och det är ju just det värsta som kan hända, att man blir blöt. Och varken jag eller någon annan i min familj är gjorda av socker så vi smälter faktiskt inte av lite vatten så det ska vi nog tåla. Vi får ha varma och torra ombyten med oss helt enkelt.

Ikea

Tänk att det är så svårt att hitta låga plastbackar på hjul. Jätte stora finns det i alla möjliga modeller och färger. Men vi var ute efter backar som går att köra in under Grys säng. Och det skulle visa sig att det inte var det lättaste. Och med facit i handen så inser vi att vi aldrig hade behövt lämna kommunen.

Vi åkte i alla fall till Ikea i Barkaby. Och vi konstaterade fort att barnen tycker att det är jätte kul att gå där och kolla och prova och känna på alla möbler. Det blev en lunchpaus där och det enda vi hade med oss ut var leksaksglas till Grys kök, fyra vanliga dricksglas och fyra vinglas. Storshoping på Ikea med andra ord! Gick till Rusta och Jysk ock letade efter backar men allt vi hittade där var hysteriska människor som verkade tro att om de inte shopar allt de kan tänkas komma över och sen knuffa så många som möjligt för att komma först till kassan så skulle de gå en plågsam död till mötes.

Väl på hemmaplan igen så svängde vi in på Jula, och där hittar vi perfekta plastbackar på hjul med lock på! Så nu har Gry två stycken under sin säng att förvara saker i.

Regn

Det är tur man vaknar tidigt, typ 05.00 blev det idag. För då hinner man med så otroligt mycket. Efter att vi ätit frukost så stack vi ut och cykla, och när barnen lessnat på det och ville gå in så var klockan bara 10.00! Så det blev lite mys i soffan inna det var dags att göra lunch. Och sen for vi i väg till Stinsen för att leta jeans till barnen. Och innan vi var framme så hade det börjat regna. Och regnet verkar hålla i sig, och vad passar inte bättre då än att ha lite myspys hemma.

Jordgubbar

Idag har jag och Gry haft eftermiddagen för oss själva. Och när jag hämtat henne så gick vi och köpte stora röda härliga jordubbar och satte oss i solen och mumsade. Riktigt underbart.

Jag röstade för att gå ut en stund efter middagen men blev snabbt nedröstad. Och nu förstår jag varför. Emil sover gott i soffan efter en intensiv eftermiddag hemma hos en kompis. Nicke halvsover och Gry ligger i soffan och kikar på tv. Själv är jag faktiskt ganska trött också när jag känner efter.

Mer fotbollskola

Det dåliga samvetet har gnagt i mig sedan jag sa till Emil att det inte blir någon fotbollskola, trotts att han tyckte att det var ok att börja efter sommaren. Men ju mer jag tänkte på att i stort sett alla killarna som är födda -04 på hans avdelning ska gå, ju sämre blev samvetet. Så idag beslutade jag mig för att det får bli fotbollskola även för Emil. Och killen blev så glad att han nästan hoppade ur skinnet när jag berättade det för honom när jag hämtade honom på förskolan. Så idag kl 17.00 var jag, Emil och Gry nere på sportfältet. Nicke kunde tyvärr inte vara med på denna premiär då han hade en anna premiär att delta i, säsongens första golfrunda. Och Emil var såld från första stund, han fullkomligt sprudlade av energi och lyste som en sol och tyckte att det här med fotboll var superkul. Och Gry roade sig med alla kompisar som också var där och kollade på deras äldre syskons träning. Och vart man än vände sig så fanns det någon man kände som man kunde snacka med. Så det här med fotboll kan nog bli riktigt kul. Så nästa onsdag så ska vi fira Nickes födelsedag på sportfältet med fotbollsträning, och Gry har knappt tålamod att vänta tills hon är stor nog för att gå på fotbollskola.

Fotbollskola

Knattefotbollen drog igång förra veckan, vilket vi alldeles missat. Och Emil har en och annan dagis kompis som börjat fotbollskola och Emil trånar och vill också. Men eftersom vi missade starten så har vi kommit överrens om att han kan börja nästa termin i stället, vilket han tyckte var en bra deal.

På cykeln hela dagen

Idag har vi varit ute i den soliga men något kalla vårdag hela dagen. Och barnen har trampat runt, runt på sina cyklar. Och från att Gry gnällt över att det gick för fort trotts att hon stod still i morse, så kom hon susande ner för backar under eftermiddagen. Och Emil sa att om tre helger så ska han ta bort stödhjulen, ja vi får väl se vad han säger när vi väl är där. Hela dagen var vi där ute i solen och kom bara in för att äta lite lunch mitt på dagen. När de cyklat klart och vi kom in så stoppade jag dem i badet och så kunde jag och Nicke städa i lugn och ro medans de badade. Så vi har hunnit med både nytta och nöje denna härliga dag.

Dagens bästa

-Det går för fort!
-Nej, det går inte för fort, för du står still!

Sagt av Gry och mig under dagens cykeltur. 


Cykla

Idag har vi ägnat oss åt de nya cyklarna, och har konstaterat att våra barn tycker inte om nerförsbackar. Emil tyckte att vi gott och väl kunde ge bort hans nya cykel att den ville han inte ha längre, och Gry tyckte det var bättre att gå brevid och leda den. Och jag och Nicke undrade om inte trehjuling till Gry och 12" med stödhjul till Emil var att tänka på ett år till. Men vi kämpade på med denna tålamodskrävande uppgift ett tag till och Gry insåg efter en stund att det var kul och att hon kunde. Men Emil var nog inte mogen för att cykla utan stödhjul än, så vi åkte iväg och köpte ett par. Så imorgon blir det till att cykla igen, men då med stödhjul till båda.

RSS 2.0