Pulkabacken

Mina planer tillsammans med Maarit blev inställda idag och helt plötsligt hade vi en söndag framför oss helt obokad. Och vad passar bättre en sån här fin vintedag än att ge sig av ut i pulkabacken. Vi letade fram iskanan under nysnön och sen belv det rejasa av för hela familjen. Det är helt galet att något så simpelt är så vansinnigt kul. Sen var det bara in och käka lunch och nu är det dags för skumbad för barnen.

Nicke var lite pipig i morse och klagade över ont i halsen och snor. Och nu börjar även jag att nysa..... Ja hoppas att det inte blir mer än så. För jag hade verkligen inte tänkt mig att vara hemma nästa vecka också.

Arbetsdag på förskolan.

Efter att ha varit hemma hela veckan så var Emil mer än nöjd med att vi skulle tillbringa hela lördagen på förskolan för att bygga och fixa. Vi var en handfull föräldrar samt personalen som kom dit vid 10-tiden i morse för att bygga en scen, sy lite och måla. En väldigt bra dag och vi fick väldigt mycket gjort.

Och vad passar bättre efter en dag med kroppsarbete än tacos och en flaska rött?


Snödrivor

Efter den senaste tidens snöande så har det plogats till helt fantastiska snödrivor. Ner för slänten en bit från förskolan har de tippat ner massor som blivit den perfekta snöhögen att bestiga. Där klättrade jag och barnen upp och så åkte vi ner på rumpan på andra sidan. Och så höll vi på tills vi inte orkade mer. Folk stannade till och tittade på oss (läs mig) som om vi inte vore kloka.

Och det var inte utan att jag blev lite förskräckt när jag står på förskolan iklädd mina täckbyxor och tog på mig mina vantar och mössa, när en liten flicka som är i Emils ålder frågade mig väldigt förvånat:
-Varför har DU sånna där byxor?
-Öh...för att jag inte ska frysa när jag leker i snön med Emil och Gry.
-Jaha, leker du i snön? Det gör aldrig min mamma och pappa.
Och vad svarar man på det då? Stackars barn tycker jag. Och vad är det för föräldrar som frivilligt vill missa att ha kul i snön tillsammans med sina barn.

Uttråkad

Emil börjar bli riktigt uttråkad nu efter att ha varit inne hela veckan. Man ser nästan hur det kryper under skinnet på han och han driver runt som en osalig ande. Tån ser inte så fin ut i dag heller men han verkar inte ha så ont som han haft tidigare i alla fall. Och Heracillinet verkar ju inte smaka hallon direkt. Emil är inte den som inte vill ta medicin och sväljer det mesta med inställningen, måste man så måste man. Och han sväljer även detta men det kväljer honom och det ser ut som det ska komma upp direkt. Men än så länge har det fått stanna i magen. Och den stackars magen prepparerar vi med Proviva och fil med snälla bakterier, så man får se hur länge det dröjer innan den brakar samman.

Och Emil har en pappa som är fantastiskt duktig som packade ner träningskläder i morse. Så just nu i skrivande stund så är han nog på gymmet och svettas. Jag undrar just när min motivation för sunt leverne ska infinna sig. Just nu är jag väldigt motiverad till att äta gott och mysa i nya soffan.

Nya soffan

Kom just på att jag lovat visa upp nya soffan. Så här är den.



Lite finjusterring av tavlor och annat på väggen måste göras så det ser bra ut. Och sen behöver mattan bytas ut mot en mindre allternativt mot en mycket större. Bordet vet jag inte än. Från början så tyckte jag inte alls att det passade in, men börjar tycka att det ganska ok. Efter allt flyttande fram och åter på bordet så har det ju blivit ganska stökigt under glaskivan, när det är ordningställt så kanske det inte stör min ordning lika mycket.


Penicillin

Det blev ett nytt läkarbesök för Emil idag eftersom tån fortfarande är ful. Så nu är han insatt på Heracillin 3 gånger om dagen i 10 dagar. Så magen hans lär ju krascha. Så Nicke skulle köps med sig Proviva shots som vi får mata honom med. Sen är det bara att fortsätta ihärdigt med alsolförbanden. Fick även ett tips om att jag ska tvätta tån med klorhexidin innan jag lägger nytt förband. Så fortsättning följer.

Tömt kameran

Jag har inte tömt kameran sedan nyår, men nu är det gjort. Och då måste jag ju bjuda på lite härliga vinterbilder.


Skidor på nyårsafton, Emil ligger för tillfället först.



Snölek på nyårsdagen.





Lata Gry åker pulka.



Vinter utflykt i skogen.



Skridskoåkning.



Det är halt.



En slank hon hit......









Ganska skönt att ta av sig skridskorna.



Lekparken är nog så hal den med.



Pulkabacken.



Ja det är en helt fantastisk vinter vi har, det är vi inte bortskämda med. Hoppas att den håller i sig hela februari ut.


Mera snö

Snön vräker ner och har gjort det ganska länge nu, och det sägs att det ska hålla i sig hela natten och inte lätta förrän i morgon under dagen. Härligt tycker jag. Det var dags för lite nysnö så det blev lite rent vitt och snyggt igen. Jag och Emil var och hämtade Gry på förskolan och sen har vi pulsat runt i snön ett tag, riktigt härligt.

I går när vi flyttade gamla soffan för att göra plats åt den nya så hittade Emil pengar, hela 14 kronor. Han blev överlycklig och frågade om han kunde få köpa godis för dom. Visst tyckte jag, det kunde han ju få förutsatt att han delade det med Gry. Så idag efter att vi hämtat Gry så skulle vi gå och köpa godis för alla dessa pengar. Men när han stannade till utanför tobaksaffären och suktade efter flygplanen som de har i skyltfönstret så frågade jag om han hellre ville ha ett flygplan, att om han valde det i stället för godis så kunde jag lägga till de pengar som saknades. Genast blev godiset totalt ointresant. Så det blev ett flygplan till Emil och en häst till Gry, lite mer än 14 kronor gick det på men det var det värt.

Skrutt tå.

Emils tå ser tyvärr inte så bra ut i dag heller. Även om det ser bättre ut så är förbamdet fortfarande fullt av pus och han har ont. Så som det ser ut just nu så blir det ett läkarbesök i morgon och ytterligare en dag hemma. Såvida det inte blir en drastisk förbättring under dagen fötståss. Och vi gör ju vad vi kan för att mota bort bakterierna i tån. Emil var för söt i morse när han satt i badrummet och tog ett fotbad, tyvärr så hade jag inte en tanke på att ta fram kameran trotts att det var ett Kodak-moment. Där satt han på en ministol med fötterna i en fotbadbalja och bläddrade i leksakskataloger. Och han är så duktig och fuktar förbandet själv med alsolsprit då och då.


Ett stort grattis!

Det är en stor dag i dag och Emil planerar för fullt. Planerar för kalaset han ska ha för Mumintrollet som just idag fyller 65 år. Hurra för Mumin!

En anledning god som någon till att styra upp till ett kalas tycker jag =o)

Ny soffa!

Nicke kom hem på lunchen med en ny soffa. Vi tjejer kan gå och shopa en ny handväska på lunchen kanske , men min man han går och handlar en soffa ;o)

En jätte fin svart 3-sitts med schäslong som dessutom är en bäddsoffa och har stora förvaringsutrymmen inunder. Fantastisk med andra ord. Jag ska försöka fotografers den snart så ni får se. Barnen var eld och lågor och tyckte att den var kanon, och de hjälpte till med allt vad de kunde för att få den på plats.

Så helt plötsligt fanns det 3 soffor i vårat lilla hem, det var ca 2 stycken för mycket. Och det känns ju inte speciellt kul att kasta saker som är helt funktionella. De är helt ok men den avtagbara klädseln är i akut behov av tvätt. Och då vi inte har några möjligheter att förvara den här hemma och ingen har kunnat komma och hämta den i kväll så blir vi tyvärr tvungna att dumpa den i soprummet. Skit tråkigt. Om någon vill ha två soffor så finns de att hämta ikväll ett tag till =)

Vårat nya problem är nu att mattan inte längre passar in i vardagsrummet! I-landsproblem men nog så viktigt. Och min brudkista flyttar vi bara runt på och den finner inte riktigt sin plats någonstans. Ja alltid ska man ha något huvudbry.

Ful tå

Ful tå ser i alla fall lite bättre ut, om än med betoning på lite. Så det gäller att vara ihärdig med spriten idag, alsolspriten menar jag då. Emil är duktig själv på att påminna mig när förbandet börjar torka och häller gärna på själv. Idag har han tillbringat morgonen med att sitta i badet och tvätta sina dinosaurier, och nu är den sötnosen nerbäddad i soffan och kollar på Atlantis 2.

Och har jag riktigt tur så kommer min kära make hem med en ny soffa idag, hoppas hoppas. Håller alla tummar jag har att det blir så. Vill slänga ut dessa jag har omedelbums.

Nageltrång

Det kom ju inte som en överraskning att Emil har nageltrång, och inte att de var en ful en heller. Och läkaren sa att vi ska fortsätta med alsolförband som hålls fuktigt hela tiden i 3 dygn till. Blir det inte bättre så sätts han in på antibiotika då, och hjälper inte det då måste de rycka nageln på han för att det ska läka. Så jag håller alla tummar jag har och tar tårna med för säkerhetsskull och hoppas på att det ska bli bra. Så t.o.m onsdag blir han och jag hemma i alla fall.

Läkartid

Emils tå har inte blivit bättre, snarare tvärt om. Den är öm, svullen, röd ena stunden, grön-gul nästa. Så det var bara att stanna hemma från jobbet och försöka få en läkartid. Och hör och häpna, vi har fått en tid kl 10.30. Mellan läkarbesök och ompysslande av son så ska jag försöka jobba också. Så det är bara att hålla en tumme att det inte kör i hop sig just som vi ska till läkaren.

Just idag är en ganska obekväm dag att vara hemma ocks. Vattnet är nämnligen avstängt! Så badkaret är fyllt så vi kan spola efter toalett besök och tvätta händerna, kylen är full av kannor och flaskor av dricks och matlagnings vatten och vatten kokaren är fylld så jag kan göra kaffevatten. Så än går det ingen nöd på oss.

Inte en nypa frisk luft

Igår blev det inte mycket frisk luft för min del, den enda gången jag verkligen var utomhus var när jag gick från bilen på parkeringen in till ICA MAXI och ut igen.

På skolmässan hade vi inte fått den bästa placering av våran monter, lite avsides. Men trotts det så fick vi en hel del besökare så tiden rusade iväg. När mitt pass var slut så mötte min familj upp och så gick vi och åt lunch. Vi lämnade Sollentunacentrum och förflyttade oss till Stinsen. På shoping-listan stod det vantar till barnen och förbandsmaterial. Det blev ett par Hestra vantar så nu lär varken Emil eller Gry frysa om fingrarna. Det trodde jag visserligen inte att de skulle göra i deras vantar från Polarn o Pyrer heller. Men maken till värre vantara har jag aldrig varit med om. Visst de är vattentäta men vad hjälper det när de inte håller värmen. Så för att vara lite som Sverker så kastar jag deras vantar i papperskorgen.

Sen rensade vi hyllorna på Apoteket på kompresser och liknande. Upptäckte i förgår att det var skrämmande tomt hemma när jag skulle lägga ett alsol-förband på Emils stortå där han fått nagelbandsinfektion. Men nu är det påfyllt och fint. Men vad hjälpte det, för jag glömde att lägga på ett nytt förband i gårkväll. Så i morse kom han in med en stortå som var dubbelt så stor och gul-grön i färgen och sa att det gjorde ont. Jo det kan jag förstå. Klev upp ock plåstrade om pojken lite och efter ett par timmar hade svullnaden och den gul-gröna färgen lagt sig och det gör bara ont när mamma är där och petar och klämmer. Men jag undrar hur han ska kunna ha en sko på den tån idag, och åka skidor. Ja vi får se hur det går.


Helgen för fötterna

Fredagen är här och hela helgen ligger för fötterna. Barnen får tyvärr avsluta veckan med en lång dag på försskolan från att de öppnar till de stänger. För vad hjälper det att man jobbar deltid för att just kunna hämta barnen tidigt när det läggs möten på eftermiddagen. Och mötet jag ska på idag kan bli en långbänk. Från 13.00 tills det är klart, med andra ord ingen sluttid satt. Fast å andra sidan så är det fredag och alla vill hem så kanske det rasslar undan. Men som sagt vi blir sittande tills det är klart och alla är nöjda.

Men sen har jag en kul helg framför mig. I morgon, lördag är det Skolmässa i Sollentunacentrum. Och jag kommer att vara där och representera Rösjöskolan i egenskap som förälder i styrelsen. Det brukar vara en riktigt kul tillställning. Så alla som har vägarna förbi Sollentuna centrum kan ju titta förbi, jag kommer att stå i vår monter kl 11-13.

Och på söndag ska vi ut till Angarn för den stora Vasapalten, vasalopp med palt med andra ord. Det kan ju inte bli annat än kul.

Sommar

Knappt har året ens börjat innan det är dags att börja planera sommar och semester. Och i sommar ska jag vara ledig länge med barnen, så från midsommar och sju veckor framåt ska vi bara mysa och pysa. Visste väl att dessa föräldradagar som legat och skräpat ett tag skulle komma till användning tillslut. Sen finns de en hel drös med lägstanivå dagar också att ta ut. Men de 180 kr/dag blir man ju inte så rik av.

Odramatiskt

Det är inte så mycket dramatik i mitt liv just nu utan det mesta flyter på som vanligt. Det är upp på morgonen, iväg till jobbet, hämta barnen, laga middag mys i soffan och sen i säng. Hela familjen känns harmonisk och tillfreds och alla mår bra. Och jag bara älskar det, livet, mannen och barnen.

Lego i bajsvatten

Av någon outgrundlig anledning så satt min kära son och lekte med lego samtidigt som han uträttade storverk på toaletten i morse. Rätt vad det är så hör jag ett förtvivlat vrål från toaletten och går givetvis dit för att se vad som står på. Där sitter han och gråter förtvivlat och säger att legobiten ramlat i toaletten. Och mycket riktigt så låg där en röd legobit och flöt med diverse annat toalett-innehåll. Och min första reaktion var förståss att så går det när man leker med lego på toa, att nu är det bara att vinka farväl till legobiten. Emil bryter ihop fullständigt när han inser att legobiten är på väg att försvinna och gråter stora krokodiltårar. Han blir så lessen och förtvivlad att mitt mamma-hjärta nästan brister. Och överväldigad av kärlek till min son så gör jag ju givetvis det enda rätta. Jag fiskar upp denna lilla legobit och tvättar den och badar den i sprit och allt blir ljust och vackert igen. Och jag kan återvända till min frukost som jag fullständigt tappat interesset för.


Simhallen

Efter frukost idag så packade vi ner badkläder och handdukar och åkte till simhallen. Barnen jublade och dansade runt när vi fråga ifall att det var något de ville göra, så vi tog det som ett ja. Alla bassänger provades, allt från lilla barn äventyrsbadet med 30 cm djup till stora djupa bassängen. Men i stora bassängen tyckte barnen att det var lite väl kallt, trotts att det var 26 grader så vi blev inte så långlivade där. Annat var det i mellanbassängen som det var 29 garder i. Det simmade, plumsades och plaskades och när Emils läppar var blå och han darrade och skakade så han såg ut som att han skulle gå i bitar så gick vi upp. Killarna in på herrarnas och tjejerna in på damernas för lite varm dusch och bastu. Mycket skönt!

Gissar på att det kommer att bli fler besök där innan sommaren och badsäsongen är här.

Underbar förmiddag i snön

Vi har haft en helt fantastisk förmiddag i dag ute i snön. Först gick vi till skridskobanan där Emil verkligen imponerade på mig, vilken skillnad från förra vintern. Han gled runt på isen och sköt skott med innebandyklubban och reste sig själv när han ramlade. Gry hade sin premiärtur med förskolan i torsdags och hon hade inte direkt varit så road. Efter ca 5 sekunder så hade hon vrålat:
-Ta av mig dom, dom e haaaala!
Men i dag kämpade hon på i flera minuter och halkade runt. Sen blev det ett stopp i lekparken där det klättrades i jätte höga lekställningen och åkte jätte hala=snabba rutchkanan och åktes linbana. På väg hem stannade vi ett tag vid pulkabacken och åkte lite bob och iskana. Barn och vuxna for som spottloskor i kanan och flög i guppen, galet kul. Sen var det hög tid att ta sig in och göra lunch, mätta och belåtna så somnade alla mina "tre" barn så sött.

Bokcirkel

Jag och mina systarar har tillsammans startat en bokcirkel. Det var den äldsta av oss som kom med denna fantastiska idé. Jag har ju alltid läst väldigt mycket, men har på de senaste åren inte haft riktigt ro att göra det och framförallt inte tagit mig den tiden. Vi kommer att turas om att välja bok, och på så vis så kan man ju få en och annan bok i sin hand som man annars inte läst. För vi har ganska skilda tycke och smak om saker och ting. Så första boken är betsämd, Kuntzelman och Kuntzelman tror jag titeln var. Och den dimper ner i min brevlåda på måndag. Så den 20 februari så ska vi ses över en godmiddag på en lämplg restaurang och diskutera denna bok. Och samtidigt ska vi passa på att beklaga att en av systrarna blivit ett år äldre några dagar innan. En strålande idé med denna bokcirkel tycker jag.


Skolval

Min stora lilla kille börjar vara stor på riktigt och det är dags att för skolval. Så nu har jag önskat och valt att han ska få börja på Rösjöskolan till hösten. Det är stort! I April väntas antagningsbesked.

Ordspråk a´la 2010

Fick en lista över 2010 års ordspråk sänd på mail från min svägerska som roade mig lite. Så därför vill jag dela med mig av dom, vissa sätter verkligen huvudet på spiken, eller vad tycker du?

  • Den man ligger med får bädda.
  • Den som tar, han har.
  • Det man inte minns, har inte hänt.
  • Det man inte vet, har man ingen aning om.
  • Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.
  • Förtala är silver, förtiga är guld.
  • Gammal kärlek kostar alltid.
  • Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.
  • Liten stuga kallas ofta stort dass.
  • Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.
  • Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.
  • Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.
  • Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.
  • Den som spar han har men inte roligt.
  • Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.
  • Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.
  • Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.
  • Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.
  • Dåliga flickor är inte det sämsta.
  • Framtiden var bättre förr.
  • Friskt vågat, halva inne.
  • Först till skrivarkön får först skriva ut.
  • Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.
  • Ju fler kockar desto större fackförening.
  • Kvinnans list övergår när mannen får stånd.
  • Livet är hårt, men orättvist.
  • Man har inte roligare än man köper ut för.
  • Man lever bara en gång och många inte ens det.
  • Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.
  • Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.
  • Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.
  • Älska din nästa, men var diskret.
  • Även den starke får ta i när han skiter.
  • Även i de lugnaste vatten drunknar man.
 

 


Koman över för denna gång!

Nu är palten slut och jag kan börja fungera normalt igen, men i 4 dagar så mumsade jag friskt. Hehe
Det blev en lite ofrivillig bloggpaus pga av att jag haft fullt upp. Och när jag väl fått lite tid över och landat min nätta lilla stjärt vid datorn så har den inte behagat starta. Grrr, tycker den nya kan komma nu. Det är mins 100 år sedan den beställdes. Men nä det var något som var restnoterat och leveransen dröjer och här sitter vi med en tjurig dator som bara vill fungera när den känner för det.

Det har varit fullt upp i ett par dagar, och jag har verkligen varit överhopad av arbete på jobbet. Vilket jag tacksamt välkomnar för jag verkligen avskyr att inte ha något att göra på jobbet, bara sitta där för att sitta av tiden får mig att ruttna.

Och i måndags så blev det ett besök ute i Vallentuna och hos Evis för att laga min stympade nagel och fixa till de andra. Mycket fina är de! Och i tisdags så var jag själv hemma med barnen och hade myspys på kvällen eftersom Nicke beviljats en fridag tillsammans med valfri kompis. Så han var på bio och såg Avatar.

Och igår hade mina små änglar en riktig maraton dag på förskolan från att de öppnade till de stängde för att jag hade ett möte inne i stan hela eftermiddagen. Jag och Nicke hade lite tävling på vägen hem om vem som skulle hinna först till förskolan, han vann. Men jag nosade hans bil i baken från bussen som åkte precis efter. Så det blev Nicke som fick rejsa upp för backen till förskolan och hämta de små trötta trollen medans jag kilade in på affären och handlade lite. Sen var det bara hem och laga mat i turbo fart, tur vi hade kvar palt som bara var att steka upp. Fast det ville förståss inte Emil ha så det fick bli korv och makaroner till han. Och barnen åt som om de aldrig sett mat förut och sen somnade de bums i soffan med mätta magar.

Tänk, om jag jobbade heltid så skulle varje dag se ut så. Fy katten för det! Jag är så tacksam över att ha möjligheten att vara tjänstledig 25%. Och det kan jag ju vara det tills Gry fyller 8 år, och dit är det ju ett tag kvar.

Paltkoma

Nicke gjorde palt till middag i dag och nu har jag drabbats av allvarlig paltkoma och känner mig rund som en tunna och mer än proppmätt. GOTT!

Helgen har varit riktigt skön, ingen feber så långt ögat nått. Så efter frukost i lördags så åkte vi till Angarn och hem till Lingemarks. Började med ett snöpass ute med barnen och sen var det våfflor inne i värmen. Eftermiddagen bara försvann så det var lika bra att stanna på middag också så när vi väl kom hem så var det bara att stoppa barnen i säng.

Och även i dag började vi dagen med ett snöpass ute med barnen, åkte bob och pulka. Och eftermiddagen har vi ägnat oss åt att städa bort julen, badat barnen och gjort palt. Och nu känns det som att lägga sig raklång är det enda allternativet.

Vanliga fraser

Vanliga fraser som just nu förekommer hos oss:

-Ja du får dammsuga.

-Snälla låt dammsugaren få vila en liten stund.

-Du måste äta mera mat innan du får mer grönsaker.

- Ja visst, jag kan skala en till morot.


Ibland undrar jag om det är något fel på mina barn!?!

Skulle smöra lite för dom och göre en extra smarrig lunch idag eftersom de varit sjuka så jag tänkte göra som Pippi och steka pannkakor. Personligen så tycker inte jag att pannkakor är mat, möjligen mellis.
Och mina barn blev inte heller överförtjusta, en halv pannkaka var trugade de i sig och sen såg de smått illamående ut. Emil tittar olyckligt på mig och säger:
-Det här är faktiskt inte gott även fast du gör godare pannkakor än Pippi.

Och det är inte bara jag som älskar våran nya sladdlösa dammsugare. Emil har dammsugit hela lägenheten idag, och nogran är han. Det är ju inte jag så lessen över.


Trasigt

Allt verkar gå sönder här hemma hos oss. Det började med datorn som lever sitt eget liv och startar lite som den känner för det. Sen ville inte bilen starta, men den var nog bara tjurig för att det hade fått stå ute en natt. Bortskämd som den är med att stå inne i garaget. Och i dag var det dvdns tur att braka samman. Och det var verkligen ingen bra dag för att den skulle gå sönder. Vad är bättre att roa sig med än film när man är sjuk. Vad jag än försökte med så var den helt livlös. Och vi som just skulle kolla på Star Wars!!!!!!

Som den sanna hjälte Nicke är så offrade han sin lunch för att åka och köpa en ny och komma hem och instalera åt oss. Så om än lite senare än tänkt fick vi börja se på Star Wars. Fast redan efter två timmar så hade Emil och Gry lessnat på att se det, så det blev inte mycket till maraton.

Typiskt!

När man äntligen har lite längre ledighet att se fram mot så blir vi ju givetvis sjuka. Emil började bli hängig redan igår och har nu feber och ont i halsen, jag har ont i halsen och Gry är en så länge piggelin. Men det är väl bara en tidsfråga innan hon också börjar pipa ynkligt. Ja man får väl se det från den ljusa sidan att vi passar på att bli sjuka när vi är lediga och på så vis slipper vab och sjukdagar.

Så en dag i simhallen är inställt och i stället så ska vi ha ett Star Wars maraton. Fast först ska jag äta lite frukost, vet inte om mina barn är så sugna på att äta något. Emil har redan talat om att han inte vill ha något att det inte går att svälja men kanske jag kan få sällskap av Gry.

Uppfriskande

Efter en soft morgon så klädde vi på oss ordentligt och begav oss ut på promenad i den friska vinterdagen men närmare -20 grader. Solen visade sig för oss genom lite dis på himlen och det knarrade bra under fötterna och bet i kinderna. Men skönt och uppfriskande. Vi promenerade ner till Edsviken och matade fåglarne som nästan kom och la sig i knät på oss. Men det var inte så att man ville stå still några längre stunder så vi fortsatte snart våran promenad. Det var mycket folk ute på isen som var plogad men vi vände och gick hemåt. Stannade till på ica och inhandlade lite lunch och gott till kvällen. Efter att ha ätit en sen lunch vid 13.30 så bänkade vi oss i soffan och kollade på Emils favorit film, Ronja Rövardotter. Och där somnade vi allihopa.

Ledig

Nu så har jag en 5-dagars ledighet framför mig tillsammans med barnen. Nicke ska tråkigt nog jobba torsdag och fredag. Så jag undrar vad vi ska hitta på för kul? Badhuset kanske, ja jag får se vad vi känner för. Vi kanske ägnar dagarna åt att busa i snön, ja för det är bäst att passa på för man vet ju aldrig hur länge man får ha kvar vintern.

Konstaterade att barnen kommer att behöva nya overaller innan vintern är slut, och tänkte att jag kunde göra mig ett fynd på rean. Men se där var jag helt rökt. Inte en overall så långt ögat nådde. Tänkte att jag får väl plocka fram stora plånboken och köpa en på Pop (för där rear de ju aldrig, nedrans snåltarmar). Men även där gapade hyllorna tomma. Det finns nog inte en enda overall i hela stockholm i stl 116. Ja det är ju förväl att man inte är begränsad till fysiska butiker. Så det fick bli nätshoping, så snart kommer det ett paket från Statoil i Tärnaby,  världens coolaste mack. Man skulle väl kunna säga att det är så mycket mer än bara en mack.

Oväntad nattgäst

Sent i går kväll när jag redan gått och lagt mig så kommer Nicke in i sovrummet och börjar prata med mig. Nyvaken som jag är så uppfattar jag inte riktigt allt, det jag snappar upp är: Maarit, akuten, Hanna, måste åka. Käpprak sätter jag mig upp i sängen och försöker förstå, och jag får fråga flera gånger innan jag riktigt fattar. Men tillslut går informationen in som är att Maarit och Hanna sitter i en taxi på väg till akuten då Maarit har trolig njurbäcken inflammation och har jätte ont, hög feber och mår inte bra. Hanna behöver någonstans att sova och finns att hämta på Danderyds akuten. Så Nicke sticker givetvis i väg för att hämta henne och själv är jag fortfarande ganska yrvaken när de kommer hem.

Så gissa om barnen blir glatt överraskade när Hanna helt plötsligt finns hemma hos oss på morgonen. Vid 7.30 dyker även en ynklig Maarit upp som bäddas ner i soffan och barnen pussar och kramar på henne innan de sticker i väg till förskolan. Så med Maarit nerbäddad i ena soffan och Hanna sittandes i andra soffan så sticker även jag till jobbet, så de får roa sig bäst de kan hemma hos mig under dagen. Och jag hoppas att Maarit piggnar till lite när hon fått sova.

Ja så kan det gå när man går och drar på en urinvägsinfektion. Det gör inte alltid så ont, men kan ha väldigt förödande konsekvenser som gör mer än ont.


Nyårshelgen

Vi har haft en alldeles fantastisk och perfekt nyårshelg på alla vis. Bus och lek i snön, god mat och dryck och sällskap i världsklass. Vi var ute i Angarn hos Lingemarks i deras nyköpta hus och totalt var vi 8 vuxna och 8 barn. Och nu önskar sig Emil ett hus med en trappa som har TVÅ julgranar.

Vi dök upp något senare än planerat då vi just inte hade något flyt med någonting under förmiddagen, men 14.30 var vi på plats. Medans några av oss vuxna stannade inne och började förbereda maten som skulle intas under kvällen så gick resten ut och lekte i snön, det var skidor och pulka som gällde.

Lite ryskt bubbel till fördrink och till det salta tunnbrödchips som var doppad i mörk choklad och toppad med en gnutta chili. Fantastiskt gott!

Sen var det förrät som bestod av crustader med skagenröra toppad med röd rom, gravad lax och gurka toppad med svart rom och till det drack vi ett Riesling.

Till varmrätt blev det tournedos med rotfruktsgratäng, haloumi ost, pepparsås och grönsallad och till det fanns det lite olika alternativ på rödaviner att dricka till.

Sist men inte minst så var det kladdig chokladkaka som var galet god med fruktsallad i balsamvinäger, kaffe och ett glas av valfri spritsort.

Mycket och fantastisk god mat till stora och små. Barnen roade sig med att ha disco nere i lekrummet och bygga maskinexpo uppe på övervåningen, och där imellan äta lite godis och chips.

Vid 20.00, mellan varmrätt och efterrätt så var det dags för lillanyårsafton och klä på barnen och ta på dem hörselkåpor och ut och panga lite raketer, spännande.

En efter en började barnen att krokna och endast en taper liten kille höll ut till 12-slaget, och det var Emil som kämpade så hårt. Och efter att ha skålat med alla oss vuxna och tittat klart på raketerna så gick även han och la sig utan protester.

Och klockan han nog bli en heldel innan vi vuxna insåg att det var dags att sova.

En ny dag och ett nytt år nalkades och ett fantastiskt vinterväder bjöds det på. Så efter att vi alla ätit en brakfrukost så klädde vi på oss och begav oss ut i snön och pulsade. Och eftersom ingen var helt körduglig så blev vi kvar i stort sett hela dagen, men lagom tills det var dags för middag så var vi åter i Edsberg. Och laga någon middag kände vi inte för så vi svängde in på pizzerian i centrum, och den idén hade visst resten av Edsbergs befolkning fått.

Igår var vi alla lite trötta och hängiga så det blev en dag av shoping på Stinsen. Var in på Stadium och handlade lite till mig, och det blev en fleece jacka och en munkjacka. Och på el-giganten så slog vi äntligen till på en tvättmaskin. Den får vi hem nästa vecka, så snart slipper vi och grannarna dånet från våran gamla.

Och i dag har vi njutit av de fantastiska vintervädret och tog en promenad till Väsjöbacken och tittade på alla som åkte utför. Emil blev eld och lågor när han såg två skotrar och ville inte riktigt lämna detta fantastiska ställe. Men tillslut fortsatte vi vår promenad igenom skogen.

Mer perfekt än så här kan knappast en nyårshelg bli. Tusen tack till familjen Lingemark som arrangerade denna nyårsfest, hoppas att ert hem så småningom blir sig likt igen.

RSS 2.0