Tusen tack

Har ju alldeles glömt bort!!!!!!

Ett jätte stort tack till ALLA som på ett eller annat sätt bidrog till att våran dag blev underbar och minnesvärd. Tack för all uppvaktning och alla pressenter och telegam. Tack till alla gäster som trotts allt kom och ett tack till vädergudarna som lät solen skina. Tack för sångerna som framfördes efter vigseln och tack för att vårat hem inte vändes upp och ner. Men det största tacket går nog till min älskade pappa och mamma som gjorde det möjligt för mig att köpa min magiska klänning.

Tusen tack allihopa.

Herr och Fru Sydlén

Efter en helt underbar och magisk dag så blev vi då äntligen Herr och Fru Sydlén.

På väg in i Edsbergsslott för att vigas 29/8 2009



Snart är det dags




Spänd förväntan




Lite fler gäster



Vi sa JA och ringen passade perfekt!



Kyssen



Dags för champagne



Herr och Fru Sydlén



Stolt mor och far



Svalkande lek i fontänen



Coola killen Erik



Nygifta och lyckliga



Kusinerna Gry och Erik



Emil tar en paus



En mycker lycklig Fru Sydlén



Och en mycket lycklig Herr Sydlén



Våra ringar



Min



Middag avnjöt vi på tu man hand på Edsbacka krog, dit hade vi ingen kamera med oss. Men det var ljuvligt och smakade underbart.

På hotellet väntade detta



Hotellrummet var inget rum utan en gigantisk hörnvåning med bastu och jacuzzi. Scandic Star Sollentuna har en fantastisk bröllops svit trotts att det skulle visa sig att jacuzzin tyvärr var trasig.

     

Ska vi bada? Visst det går bra även om det inte bubblar.




Mer bilder kommer så småningom, allt eftersom vi får dom.

Mina naglar

På begäran kommer här nu bilder på mina fantastiska naglar som Evis gjort. Naglar väl värda en omväg www.nicenails.se







Var e tummen? Var e tummen?
Här är jag!


Vågen!

Idag är jag nästa beredd att säga att vågen är min vän, om än inte den allra bästa men en riktigt god vän. Jag har inte kommir riktigt i mål men nära nog för att jag ska känna mig nöjd. jag är faktiskt bara 4 kg ifrån mitt mål och det kan jag leva med. Kläderna sitter bättre än någonsin och jag gillar det jag ser i spegeln. Nöjd och glad är jag!

Naglar

I dag har jag förenat nytta med nöje! Efter jobbet så åkte jag ut till Vallentuna för att fixa mina naglar (nytta). Och visst hade jag kunnat hitta någon som gjorde dem på närmare håll. Men jag sitter mer än gärna och skumpar på en buss i en halv evighet när det är min kära gamla vän Evis som ska göra dom (nöjet). Det var verkligen inte igår vi sågs så det fanns mycket att snattra om. Och nu har jag så otroligt vackra händer så jag kan inte låtabli att sträcka dem framför mig och beundra dem. Så har ni vägarna förbi Vallentuna och vill piffa upp händerna så rekomenderar jag verkligen att göra ett besök hos Evis www.nicenails.se   Ett stort tack till dig tjejen.

Sova på jobbet

När det var dags för att gå på lunch så promenerade jag ner till Edsviken och satte mig på bryggan och njöt av solen. Där var det riktigt skönt att sitta och efter en stund så la jag mig ner och la min munkjacka som kudde. Och vad händer då? Vågornas skvalp och vindens sövande sus i vassen fick mig att så sött somna in där på bryggan. Vaknade med ett ryck och förstod inte riktigt var jag var och undrade varför det var så vansinnigt ljust. Ruskade lite liv i mig och lommade trött tillbaka till min arbetsplats och tog mig en stor kopp kaffe för att vakna till.

Regnet det bara öser ner

I morse när jag tittade ut så såg det ut att vara en riktigt ruskig höstdag där ute. Bäst att ta på sig en exter tröja och skippa sandalerna tänkte jag. Så gissa om jag blev förvånad när jag kom ut och det var riktigt varmt, fuktigt och klibbigt. Det är alltså inte det allra roligaste väder där ute (om man inte frågar Emil förståss som jublade när jag sa att det regnade). Men det sägs att det bara är tillfälligt och att det ska lätta fram mot kvällen och att vädret ska bli soligt och fint igen. Idag ser prognosen ganska lovande ut för lördag, men sånt kan ju ändras fort vet man ju. Det enda jag kan vara säker på är att det blir väder!!!!!! Och oavsett väder så kommer jag att bli gift.

Idag ska jag tillbringa eftermiddagen åt städning. För i morgon när jag kommer hem är mina naglar långa och fina och då vill jag ju inte riskera att förstöra dom med sånna banala saker som städning. Ska bli spännande att se hur det går att jobba med dom.

Tycker INTE om

När vi åt middag så fick jag ganska snart veta att min barn INTE tycker om brunabönor och fläsk. De grinade så illa att det blev ganska komiskt och efter att snällt ha smakat så talade de om för mig att det där var inte gott. De tömde skålen med tomater med balsamvinäger och mumsade i sig en varsin hård macka, sköt sedan bort tallriken och tackade för maten. Ja jag klandrar dom inte för det är inte det godaste jag vet heller. Men jag trodde i alla fall att Emil skulle gilla det då han slukar alla andra sorters bönor. Men just de bruna var ingen hit.

Har varit till alla närliggande apotek i dag och försökt köpa handsprit att ta med mig till Turkiet, men det är restnoterat precis överallt. Men på vårat apotek i Edsberg så hade de i alla fall några kartonger kvar av styck packade kuvetter med handsprit, så det fick bli en kartong av det i stället.


Regn

Det lovas regn till på lördag, och det är ju inte alls vad jag har beställt. Det är ju tur att dessa långtids prognoser inte är helt tillförlitliga. Men så länge kan jag inte göra annat än att hoppas, hoppas på fint väder.

Jag är så otroligt snäll

En fantastisk söndag har det  varit trotts att Nicke varit så bakfull så att klockorna stannat. Det finns en ganska stor skillnad mellan han och mig när vi är på krogen och partajar. Någonstans i bakhuvudet så minns jag att det kommer att komma en morgondag och att jag har små barn som inte tar hänsyn till bakfylla. Sånt har Nicke ganska lätt för att glömma hahahaha. Jag hörde inte när han kom hem och när jag frågade så visste han inte mer än att det var sent. Men han hade varit kvar på Golden Hits tills de stängde (03.00) och sen hade de gått till Burger King och käkat en tidig frukost. Så då kan man ju bara räkna lite fort att klockan varit någonstans mellan 4.30-5.00. Jag var snäll nog att låta han sova så länge det bara gick. Tillslut kom Emil och pep lite över att han faktiskt ville komma in på sitt rum och leka, så vid 9.30 slog vi upp den dörren. Och han såg bra ynklig ut!

Servitrisen som serverat honom i går kom mycket väl i håg tjejen i krona som sjöng En kväll i tunnelbanan under fredag kvällen, vet inte om det är bra eller dåligt. Nicke hade inte ägnat sig åt någom skönsång utan koncentrerat sig på sitt glas innehåll. Kul hade han haft trotts att det var galet mycket folk och i schlager baren (som är den bästa) hade de inte ens fått plats.

Det blev en sväng till lekparken för hela familjen under förmiddagen. jag hävdade bestämt att Nicke skulle må bra av en dusch och frisk luft, sen skulle han få gå och sova en stund med Gry. Medans de sov så softade jag och Emil i soffan och kollade på Dennis. Sen blev det en sväng ut i solen även på eftermiddagen, men då nöjde vi oss med att stanna precis utanför och Emil och Gry cyklade runt runt runt medans jag och Nicke satt i solen och njöt.

När vi åt middag så konstaterade vi att Gry INTE gillar ärtsoppa!!!!!!! Emil åt dessto mer.

Ja, jag är som sagt en otroligt snäll människa, mycket snällare än vissa systrar som lägger ut möhippe bilder och filmer på facebook!!!!! Hehe, fast det bjuder jag på, jag är en riktig stjärna och galet snygg.

Händelserik gårdag

Så fort jag slutat jobba så åkte jag in till stan för att påbörja min klänningsjakt. Hade fått ett tips på en butik, Fröken Söt som ligger på Götgatan, Söder så jag började med att åka ditt och kolla utbudet. En pytteliten butik fullproppad av fantastiska klänningar, men inte DEN klänningen. Men däremot en mycket bra plan B, inte perfekt men mycket väl godkänd. Så ganska lättad åkte jag in till city för att möta upp Maarit, för hittade jag inget annat så skulle det bara vara att åka tillbaka ut på söder. Väl inne på Aksara så visade det sig att klänning köpet skulle vara avklarat på ingen tid alls. En otroligt professionell expedit som plockade fram den perfekta klänningen till mig efter att ha synat mig uppifrån och ner och måttat med sina ögon. Och jag kan säga att jag nog aldrig hade valt den färgen själv, men det skulle visa sig att expediten visste vad hon gjorde. Jag trodde att jag skulle se blek och färglös ut men tänkte att det skadar inte att prova. Och när den väl var på så var jag förälskad och ville aldrig ta av mig den, så otroligt vacker och färgen var klockren på mig. Så klänning ångesten förvandlades bums till ett lyckorus och jag hade ett fånigt flin på mina läppar resten av kvällen.

Jag och Maarit han med lite andra inköp, så som strumpor till dagen D till flickorna i familjen, en bikini, lite smink och annat smått och gott. Jag hade anat hela dagen att det var möhippa på g, med tanke på att de faktiskt hade guld läge att plocka mig nu när jag ändå var i stan. Och misstankarna blev bekräftade då vi kom till Maarits jobb och ner i deras personalrum. Där satt Cissi, Elisabeth och Anna-Maria. Champagnen stod på bordet och lite melon, ost, kex och kallskuret var uppdukat. Och en liten stund senare anslöt även Lenita. De prydde mitt huvud men en exlusiv bling-bling krona och en medalj för Bäst på Fest hängdes runt min hals. Det var fnitter och flams och bubbel. Och när jag fått måla mitt öga och rollat min armhåla så bar det av mot Golden Hits. Ett litet missförstånd hade uppståt mellan Maarit och Nicke ang. mina skor!!!! Så jag fick gå på krogen i klädd mina fotriktiga tofflor, haha ja fast de är riktigt snygga. Men hade det inte varit för att jag bar kronan på mitt huvud så hade jag nog inte blivit insläppt med dem på fötterna.

Vi åt en brakmiddag och drack vin ur vinoteket, vilket innebar att vi köpte ett kort laddat på 500 kr (fanns om 100, 300 och 500 kr) och själva fick gå och ta lite exlusivare viner ur deras vinprovnings sortiment. En jätte kul idé och många goda viner fick vi smaka. Efter middagen så fick jag ett uppdrag, att innan kareoken startade sälja öronproppar. Och vinsten skulle finansiera mina drinkar under kvällen. Jag kan ju säga att bruna öronproppar som nästan ser använda ut är riktigt svår sålt!!!!!!! Men kul var det och jag lyckades kränga i väg en hel del, jag tog mitt uppdrag på fullaste allvar. Och när kareoken startade kom det ju knappast som en överraskning att jag skulle sjunga. Och för de som aldrig har varit på Golden hits så kan jag informera om att dit kommer de som vill bli upptäckta som sångtalanger och deltar i kereoken inte tondöva småbarnsmammor. Men det bjöd jag på och sjöng En kväll i tunnelbanan med Noice med livet som insatts. Och jag drog i gång publiken i alla fall, men bra det kan jag inte påstå att det var, men kul var det. Och efteråt kom det fram en kille och kastade sig om min hals och sa att han var stolt övet att vara från Gustavsberg (grabbarna från Noice är därifrån).

Kvällen fortsatte en trappa upp på dansgolvet  i schlager baren, och vips så var klockan långt efter midnatt och det var dags att tänka på hemfärd. Fast just då kännde man sig som en duracellkanin och hade gladeligen stuffat runt i några timmar till. Men vi tog vårat förnuft till fånga och tog en taxi hem. Och klockan var 02.30 när vi var hemma och innan vi hade landat i sängarna och John Blund kommit så hade klockan passerat 03.00. och en djup och skön medvetslös lik sömn infann sig.

Jag får tacka alla som var med och bidrog till en galet rolig kväll där ni verkligen lyckats få till det med att göra saker som jag tycker är kul.

Och i dag har jag mått oförskämt bra. Maarit tog barnen i morse när de vaknade så att jag fick sova en liten stund till. Och förmiddagen gick och vi bara hasade runt här och fnissade åt gårdagen och mös med barnen. Och vid lunch åkte Nicke i väg för att spela golf och avsluta dagen med golfkompisarna med en middag på Golden Hits! Han misstänkte att det kunde vara en svensexa nr 2 inplanerad, för det var så väldigt många som skulle med på middagen!!!!!!! Så jag hoppas verkligen att han får en lika kul kväll som jag hade där igår.

Jag, Maarit och barnen har tillbringat eftermiddagen med att gå på stan. Klänningen och en heldel annat låg ju kvar på Maarits jobb. Så vi strosade runt och fikade lite, gick och kollade i saluhallen på alla stora fula fiskar och barnen tjöt av förtjusning. När vi kom hem igen så handlade vi med oss lite take away mat och gick hem och mumsa. Känner mig lite trött nu och en begynnande träningsvärk börjar komma i magen, måste bero på allt skrattande i går. Men fötterna mår prima trotts att vi dansade natten lång, fotriktiga tofflor är bra partyskor.

Jakten på klänning

Snart börjar min intensiva jakt på klänning, och jag åker inte hem förrän jag hittat DEN klänningen. Har fått lite tips på butiker som nog ska kunna ha något åt mig. Så det blir till att ränna från stadsdel till stadsdel och hittar jag ingenting någon stans så är jag rätt säker på att hitta något på NK i alla fall. Men jag spar dyrgriparna till sist. Så jag kan inte annat än att önska mig själv lycka till.

Det blir nog en tung dag

Det var en ynklig Nicke som jag sa hejdå till i morse. Inte alls lika glad och allert som han var i natt när han kom hem, märkligt. Det hade varit en riktigt kul kväll i alla fall och han stod utanför porten i natt med en gigantisk basketboll under armen och ett foto på sig själv när han åker berg och dal bana. Man kan lugnt säga att han såg halvt skräckslagen ut på fotot och han berättade att han minsan åkt men blundat hela vägen. Ja det var bara välta han i säng och själv krypa tillbaka under täcket och sova. Jag tror att han kommer att få en ganska jobbig dag i dag, barnen tar ju just ingen hänsyn till att man är lite svag och har ont i hårbotten. Gissar att han kommer att tycka att båda barnen borde sova minst två timmar på dagen, och jag hoppas verkligen att mina små änglar som normalt knapp sover middag längre verkligen gör det just idag.

Svensexa

Nicke blev något överrumplad i dag när han trodde att vi tillsammans med Lingemarks skulle äta middag. Men det var bara vi mammor och barn som skulle äta för killarna skulle ju ut på galej. Henrik och Johan eskorterade min blivande make in till stan där John och Anders mötte upp. Nyss ringde han och avlade rapport och lurade i mig att de var på väg till Åland, att han inte kommer hem förrän i morgobn kväll. Meh det går ju inte utbrast jag lite förvånat innan jag insåg att han drev med mig. Det lät som om de hade jätte kul. Men jag undrar hur han tänkte när han lämnade sina nycklar till mig innan de åkte........Smsade portkoden till honom, och så får man väl se om han ligger i någon säng här i morgon när jag sticker till jobbet. Ja han får nog en tuff dag i morgon för jag kommer ju inte hem förrän jaghar hittat en klännig, och det kan ju ta lite tid.

Alla andra är lediga

Det är inte utan att livet känns lite orättvist i dag. Alla andra i min familj är lediga och själv fick jag snällt masa mig iväg till jobbet i morse. Det tycker i alla fall jag är lite orättvist, fast det är väl tur att det finns någon i familjen som tar sitt ansvar och drar in lite stålar =)

Själv tänker jag ju passa på att gå och shopa lite efter jobbet när jag ändå inte har någon tid att passa för att hämta barnen.

Sprit

Det verkar råda hysteri i våran huvudstad, ja kanske i övriga landet med. Skulle gå till apoteket och inhandla en liten rese förpackning med handsprit  att ta med på våran Turkiet resa, men se det var helt rensat. De väntar en leverans om två dagar men expediten log åt mig och sa att det finns risk för att det kan vara restnoterat. För aldrig har det sålts så mycket handsprit som nu. Det är ju förståss jätte bra eftersom det hindrar en heldel spridning av bakterier, men måste de rensa apoteket! Ja många har skrattat åt mig som i många år alltid haft en liten flaska hanssprit i väskan vart jag än går, det verkar som om det är fler än jag som gör det. Ja jag får väl gå runt från apotek till apotek och leta.

Hittade lite annat som är bar att ha med i alla fall som solkräm, snälla bakterie piller och vätske ersättning. Koltabletter och Dimmor glömde jag men det får bli vid nästa besök.

Höstterminen har startat

Årets första styrelsemöte med Rösjöstyrelsen inleddes med en halv studiedag där mycket han betas av. Och nu är det bara att dra igång höstterminen på riktigt. Dags att skicka ut kallelser till terminens första föräldraråd och en hel radda föräldramöten som egentlige skulle besökas. Men eftersom vi tajmat in våran bröllopsresa i anslutningen till terminstart innebär det att jag inte kan delta på ett enda föräldramöte. Inte de jag borde besöka som förälder och inte heller de som jag borde besöka som föräldrarepresentant i styrelsen. Otur, men så kan det vara ibland. Man kan inte vara med på allt helt enkelt.

Nicke shopar

Idag är Nicke ute och handlar kläder, han har lite mera shopping tur än vad jag har haft. Ja slips han han inte kunnat köpa eftersom han inte vet vilken färg det ska vara. Och skor hittade han inget som dög heller, men ett par jeans slank med av bara farten i stället. Ja jag får vara glad över att jag i alla fall har skor och örhängen klart....och ringen förståss. Ja det kanske räcker.

Klänning

Hela dagen har spenderats åt att jaga klänning till mig. Det har INTE gått bra! Men jag har hittat dessto mera kläder till barnen, alltid något. Ja eftermiddagarna/kvällarna här framöver får vigas till klänningjakt, har ju några dagar på mig. Någon som har bra tips om vart jag ska leta?

Åland

Igår åkte vi över till Åland på en dagstur för att hälsa på min älskade vän Katja och hennes familj. Vädergudarna var med oss och vi fick ett perfekt väder, soligt men inte för varmt. Båten åkte från Kapellskär kl 9.00 och skulle vara framme 12.00, och givetvis så började vi med en brak sjöfrukost. Det är ett måste när man åker båt, och en riktigt bra frukost buffé hade de. Sen spenderade vi lite tid i Knatteland så barnen fick leka lite, och när de var less på det stället var det dags för en shopingrunda på tax-free butiken. Och jag tyckte att vi låg riktigt bra till i tid och kaffe skulle smaka fint, så vi gick till cafeterian och tog en kaffe och tänkte avsluta båtresan med ett dopp i bollhavet efter det. Men när jag sätter mig ner med kaffe koppen i handen sätter jag nästan kaffet i vrångstrupen, för där mitt framför mig var ju Åland!!!!! Inte hade jag tänkt på att tiderna var utsatta i lokal tid, så det var bara att hälla i sig kaffet och rejsa ner till bilen. Så det var ingen resa på 3 timmar utan 2! Så bollhavet fick vi spara till hemresan.

Väl på Åland så letade vi reda på vart Katja och Fredrik bor, inge som hellst problem trotts den "tjejiga" vägbeskrivningen som Nicke kallade det. Vi landade en stund hemma hos dem eftersom deras små juveler Leo och Gabriell låg och sov. Men så fort de vaknat till liv så gick vi ner på stan för att få oss en matbit. Mätta och belåtna så promenerade vi till deras favoritställe Lilla-Holmen där det fanns skräckinjagande påfåglar och kaniner, där fanns ochså en fantastisk badstrand där fötterna blev badade och ett stort skep för barnen att klättra och leka i. Glass fanns där med att svalka strupen med. Och jag förstår att de spenderar mycket tid där på den holmen, ett förtjusande ställe. Tiden bara rusade iväg och snart var det dags att tänka på hemfärd och ta sig till båten som gick 18.30. Men en fantastisk dag hade vi och jag hoppas att vi kommer iväg dit snart igen, fast det har nog hunnit bli höst innan vi lyckas få till det. men Åland är nog inte så dumt på hösten heller.

hemresan gick finfint och vi började med bollhavet och sen fyllde på energidepåerna med lite fika och sen spenderade vi resten av resan på Fun club där en husteriskt rolig trollkar stod för underhållningen, ja där skrattade vi så tårarna rann. Och när den showen var slut så var det dags att gå ner till bilen och köra hem igen.

Var så galet tröttnär vi kom hem så jag somnade med Emil när jag nattade honom, när jag många timmar senare kom upp ur hans säng var det bara för att ramla omkull i min egen.

Höst!?!

Idag är det en jätte fin dag med solsken och blå himmel. Men det är kallt ute! Det känns nästan lite höstlikt, hög och klar luft. Men så ska det väl inte kännas i mitten av augusti? Nej vid den här tiden ska man ju gå omkring och flämta av värmeslag och bli hysterisk över alla slöa getingar. Men det finns inga getingar heller!!!!! Det är en konstig augusti. Fast för min del gör det ju inget om getingarna håller sig borta, de är inte mina bästa vänner. Men jag hoppas verkligen att augusti vädret bara är inne i en formsvacka och att värmen snart kommer tillbaka.

Lite nervöst

Det är inte utan att mina nerver spelar mig ett spratt då och då. Och då är det inte brölloppet eller äktenskapet som jag är nervös över. För den saken är jag helt säker på och jag litar på att han säger ja när det är dags. Men det är däremot dessa veckor innan, allt tisslande och tasslande som pågår och alla hemlighetsfulla blickar och leenden. Jag vet att något är på gång men jag vet inte när och jag vet inte var och jag vet absolut inte hur. Lekte med tanken igår att jag dagligen ska hämta mina barn tidigt, ta bussen till Nickes jobb och sen går vi ut och äter på olika ställen varje kväll och kommer hem sent. Undra om någon skulle hitta oss? Man ska inte göra det så lätt för sin omgivning hehe.

Och så finns det ju en sak till som håller på att knäcka mig totalt. Klänningen!!!!!!! Jag har ju inget att ha på mig förutom skor. Är det ok att gifta sig i bara skor?

PANIK

Provade min klänning igår, och till min stora förtvivlan så går det inte. Den sitter inte bra och jag kan inte ha den, och den sitter illa just på sånna ställen som inte går att trolla bort. Den sitter fult i ryggen och ser bedrövlig ut vid vecket till armhålan. Jag är så arg, lessen och besviken på mig själv, för jag har faktiskt haft 1½ år på mig och fixa det och det känns så ynkligt att inte ha nått fram till mål. Så nu måste jag ut och leta klänning i sista minuten, typ tillbaka på ruta 1.

Laga mat

Vissa dagar orkar jag bara inte laga mat, i dag är en sån dag. Så min middag bestod av en liten burk äppel, päron & vanilj keso med färska björnbär och en smoothie av naturell lätt youghurt, banan, björnbär, blåbär och jordgubbar. Det var riktigt smarrigt och nu är jag proppmätt.

Barnen fick i alla fall något som liknade mat, mamma scans köttbullar och makaroner.

Födelsedags pressent

Gry fyller ju år under tiden vi är i Turkiet. Och vad är väl en födelsedag utan kalas och paket? Men frågan är bara vad man ska köpa till henne som är lätt att packa med. En dockvagn är ju inte så smart, nej så den får vänta på henne här hemma. Har lite torka mella öronen och det enda jag kommer på att hon vill ha är en rosa hårborste. Men någonting mer bör hon ju få. Satt och kollade i tax-free katalogen som kom med posten härom dagen och där i fanns det en alldeles bedårande Hello Kitty handväska med tillhörande plånbok, så den lär vi nog beställa och hoppas på att hon inte får syn på den under flygturen. Någon som har något bra förslag på pressent till världens mest fantastiska 3-åring?

Grattis till nya jobbet

Efter att saker och ting inte riktigt blev som de tänkt för min älskade vän Katja och hennes man Fredrik då de flyttade till Åland för 2.5 månad sedan, så är det idag en stor dag för dom. Det är  Fredriks första dag på jobbet, fast inta på PAF som det var tänkt från början, nej det företaget drog honom vid näsan lagom då de hade sagt upp sitt liv på Madeira. Den historien kan ni läsa om på deras bloggar utlandsmamman och utlandspappan här på blogg.se (kan visst inte länka av någon anledning). Idag går han till sitt nya jobb på Alandia som IT-tekniker och jag önskar honom ett stort lycka till.

Promenad

När man ändå inte ska äta så kan man ju spendera sin rast med att gå på en promenad. Idag när jag var ute och gick och var bortanför Kevinge golfklubb så började det att regna. Stora blöta droppar föll ner över mig och blötte ner. Ja det var inte mycket annat att göra än att gå på i regnet. Tur att man inte är gjord av socker och smälter i vatten. Ja det blev en uppfriskande promenad idag. Så nu får jag jobba på så att jag torkar!

Badat

Jag har faktiskt badat i helgen, även om det inte var helt frivilligt. Så värst plågsamt var det inte för vattnet var nog omkring 24 grader varmt eller liknande. Gry badade desto mer, hon guppade runt i sin badring och armpuffarna tillsammans med de stora killarna. Emil höll sig mest vid strandkanten och lekte.

Slutat med napp

Vi har haft en fantastisk helg i Morgongåva, full av sol, bad och smarriga kräftor. Ja endel tårta fanns det med eftersom vi var där på 11-års kalas. Och Gry och Emil hade det fantastiskt roligt tillsammans med Hanna, Erik och bröderna Wester.

När vi kommit halvvägs så kom jag på att vi glömt Grys napp hemma och jag fick givetvis hjärtklappning och min första tanke var att vi skulle vända hem alt. köpa en ny någonstans. Men som den lugna norrlänning som Nicke är sa han bara att äh det löser sig, hon får klara sig utan. Och jag litade på hans lugn och tänkte inte mera på det. Och hör och häpna det gick bra. Inte en enda gång undar dagen frågade hon ens efter den och när det var dags att sova på kvällen så blev hon ju givetvis lite lessen och grät en skvätt, men var för trött för att protestera våldsamt. Några gånger vaknade hon på natten och var lessen och lite orolig men somnade om.

Gårdagen flöt på bra utan napp och när det var dags att sova och hon tiggde efter sin tutte så sa jag bara att den behöver hon inte längre att det hade ju gått jätte bra att sova utan. Hon tiggde och grät en liten stund men gillade läget efter ett litet tag och somnade och sov så gott hela natten utan nappen. Så den kommer hon inte att få mera nu!

Resultatet

Efter min 12 dagar utan fast föda så var det dags att börja äta igen så smått i lördags, och det var gott vill jag lova. Och resultatet var precis som jag väntat mig, -7 kg. och det är jag givetvis väldigt nöjd med, men jag är inte i mål än så nu fortsätter jag på halvfart och säger skål och höjer mitt glas med detox te.


Dag 12

Idag är det sista dagen och i morgon bryter jag och får börja äta igen. Det har varit mycket lättare än jag väntat mig och det har rullat på. Och det viktigaste av allt är att resultatet inte har väntat med att visa sig. Jag är tråkigt nog på ganska dåligt humör i dag, men det är väl min kropps sätt att tala om att det räcker nu. Så att jag inte skulle få för mig att köra på en vecka till. Men det dåliga humöret försvinner väl så snart som jag inser att det faktiskt är fredag! Solen skiner och det är fantastiskt sommar väder som ska vara hela helgen. Och jag har en skön helg att se fram mot.

Dag 11

Nu är man så peppad att man skulle kunna köra på en vecka till. Men man känner väl just så bara för att man vet att det snart är över. Över och över är det väl inte, för jag kommer ju fortsätta på halvfart. Men det tror jag blir ännu lättare för då vet man ju att man får äta om man vill, frågan kommer då att vara: Är det värt att stoppa det där i munnen?
Och det är ju otroligt enkelt att leva så här. Inga problem när man ska handla, man behöver aldrig tänka på vad man ska äta eller laga för mat. Och all den tid som går åt till handling, förberedelse och matlagning kan man lägga på roligare saker! =)

Glömde!!!!

I allt virrvarr i går så glömde jag bort något mycket viktigt, det var ju en stor dag igår, en födselsedag!!!!!!!!!

Så en dag försent så får jag passa på att gratulera ERIK på 11-års dagen, han är inte bara min systerson utan även min gudson. Hurra hurra hurra och grattis i massor. Jag hoppas att  din dag var strålande.

Anledningen till att jag glömde var att direkt efter att jag hämtat barnen så gick vi hem till Enbrands och lekte och badade i poolen, ja vi badkrukor badade förståss inte. Nicke kom dit efter jobbet och var lite trevligt sällskap han med. Elisabeth och Johan utfodrade våra barn medans jag och Nicke lutade oss tillbaka i hammocken. Och vi stannade där tills barnen bokstavligen bröt i hop av trötthet. Väl hemma var det bara att välta dom i säng och så även deras mamma.


Dag 10

Har sovit jätte dåligt i natt, eller jag ska väl snarare säga att jag har inte sovit alls i natt. Klarvaken låg jag där och stirrade, vände mig från det ena hållet till det andra och så höll jag på och när klockan ringde 5.30 så låg jag där och stirrade än. Ja jag lär ju sova gott i natt i alla fall. Och så får jag hoppas på att ha lite att göra på jobbet så att dagen går fort.

Magen känndes ihålig och kroppen var alldeles matt när jag klev upp. Men när jag klädde på mig så blev jag taggad igen. Som vanligt hade jag lagt fram kläderna redan i går och när jag tog på mig linnet så känndes det konstigt, det satt inte som det skulle. Jag drog lite i det och fortsatte med mina morgon bestyr. När jag en stund senare passerade hallspegeln så såg jag att linnet var ju alldeles för stort. Det var inte bara lite stort så det satt lite löst, utan det var galet stort och satt som en tältduk. Nej så kunde jag verkligen inte gå till jobbet, letade genst fram ett mindre linne (som jag trodde var för litet) och det satt perfekt. Så nu kan matthetskännslan slänga sig i väggen för nu är jag tagad för de här dagarna som är kvar. Och när man faktiskt ser resultatet så känner man att det verkligen är värt allting.

Hittade ett nytt gott te igår. Ett Detox te från yogi tea, låter kanske inte så häftigt men det smakar riktigt gott. Fast å andra sidan så är ju inte jag den perfekta referensen för vad som smakar gott just nu, förr allt smakar gott tycker jag. Men jag undrar ja om det var det tet som gjorde att jag inte kunde sova, eller var det bara fullmåne?

Min klocka

När jag fyllde 30 fick jag en jätte fin Storm klocka av min mamma och pappa som jag hade gått och trånat efter jätte länge. Givetvis blev jag överförtjust och satte genast den nya klockan runt handleden och la den gamla i soptunnan. Och där satt den dygnet. En dag lossnade en sprint i spännet och jag tänkte att det måste jag fixa. När det hände så var jag gravid med Emil och svart svullnade mina händer och handleder så mycket att jag inte kunde bära klockan. Så min fina klocka hamnade i en låda. När Emil var född och vätskan runnit ur min a tjocka fingrar och handleder så hade batteriet tagit slut i klockan, och jag tänkte att det där måste jag fixa och la tillbaka klockan i lådan. Detta  var i början av 2005, och i går, 3/8 2009 har jag äntligen fixat min fina klocka och återigen så pryder den min handled. Ja vissa saker tar helt enkelt längre tid att fixa!

Dag 9

I dag känns det som om det kommer att bli en tuff dag. Det är första dagen som det känns riktigt tråkigt och som om jag vill ge upp. Men för att tagga mig lite så ställde jag mig på vågen -5.5 kg. Så jag biter i hop och kör på. Ja det är tur man är envis som få, och har jag bestämt mig för något så har jag. Och det verkar ju ganska pundigt att ge upp när det bara är tre dagar kvar. Eller hur?

Dag 8

Har sovit lite halvrisigt i natt, och var väl inte så sugen på att kliva upp i  morse när klockan ringde. Men jag gjorde det i alla fall! När jag väl vaknat till liv och hade en kopp med läbbigt svart kaffe i handen så konstaterade jag att helgen har känts så lång. Annars så brukar man ju inte mer än hinna blinka så har helgen passerat, men vi han med så otroligt mycket så det känns som om jag varit ledig i mer än 2 dagar. Så borde det kännas efter varje helg.

Än så länge har jag inte börjat tycka att det är råkigt att inte äta, visst han jag bli sugen då och då men det är inte värre än att jag njuter av dofter och bilder av mat. Det är inte så att jag har lust att lägga ner allt och proppa munnen full av allt möjligt, eller att jag sammlar recept av olika slag. Passade på igår att städa ur och inventera vad vi har i köksskåpen, russin som är torrare och hårdare än sten kände jag att det var nog ok att slänga, likaså alla kexpaket som det låg och skrammlade några ensamt överlevande trasiga kex i. Godis hittade jag massor!!! Det låg instuvat både här och var på alla möjliga och omöjliga ställen. Kan det vara godisråttornas hemliga förråd tro?

Igår efter våran skogspromenad så var det första gången det blev väldigt tydligt att jag inte ätit på en vecka. För väl hemma så var jag alldeles matt i benen och hade en kännsla av svaghet i kroppen som jag normalt inte har. Och då och då när jag lyfte huvudet från blåbärsriset så kännde jag att jag tappade trycket lite och blev lite vimmelkantig, men då var det bara att dyka ner med huvudet igen. Och det där med lågt blodtryck är ju något som jag dragits med hela livet, inte ens när jag var gravid så blev det högt.
Så det var väl tur vi inte gav oss iväg på en heldagsvandring!!!!!

Och nu är det bara 4 dagar kvar, känns som ingenting i jämförelse med hur många dagar som jag nu har bakom mig.

Dag 7

I dag har det verkligen gått plätt lätt, ingen hunger inget sug, kroppen har nu gillat läget och är så nöjd med lite soppa eller en kopp te.

Förmiddagen tillbringade vi på Stinsen och inhandlade ett par skor till mig som jag ska ha när vi gifter oss. Och så var jag till frissan och blev ompysslad. När vi kom hem drog vi på oss långbyxor och stack ut i skogen och plockade blåbär. Det är galet mycket bär i skogen och stora är de. Vi hade tänkt spendera hela eftermiddagen i skogen och hade packat med oss mellis att fika. Men efter att ha plockat en liten hink full så ringde Nickes telefon och det var hans syster. Hon och hennes familj satt i bilen en timme från Sollentuna och de undrade om vi var hemma så de kunde komma och fika. Så det var bara att knalla hemåt och sätta på kaffe pannan.

Gry blev eld och lågor då hennes bästa kompis dök upp i hallen, och Emil blev också jätte glad över att de kom. De fick lite fika i sig innan de fortsatte sin resa upp till Vännäs. Och själv fick jag njuta av dofterna från påläggen..hehe..

Mera bilder

Vi är på vandring och måste ta oss över en galet läskig bro. Behöver jag säga att jag var gråtfärdig halvvägs?



Det var en perfekt dag för vandring, inte en mygga så långt ögat nådde.

     

Det fanns mycket behagligt att vila ögonen på



Och ibland måste man vila för att orka gå vidare



Framme vid Gausju sameviste









Fika paus



Åka hjullastare är bus kul



Utan hjullastaren och Viktors hjälp hade vi aldrig fått upp skotern till garaget.



Åka fyrhjuling är inte heller så dumt



Särskilt inte när man får köra själv







Nicke ville också



På väg hem så stötte vi på en nyfiken räv






Dag 6

Idag är jag halvvägs, och dagen har gått riktigt bra. Lördagar brukar vara de kämpigaste dagarna då de är förknippade med massa godsaker och ungarna får godis. Men jag och Nicke var ju inte hemma när de smaskade.

Prövade min klänning i dag, och den sitter ännu bättre nu. Så att jaga klänning har jag lagt ner, det blir som jag planerat från början. Känns bra! Så nu är det ett par skor jag måste hitta som passar till. Då klänningen är vadlång så krävs det lite klack för att bära upp den riktigt.

Strax efter 8 stack jag och Nicke i väg till Vingåker för att handla lite. Det vi i första hand var på jakt efter en Tiger kostym till Nicke. Men lite annat kom med också, ett par adidas byxor, nike munkis och en puma keps till mig. En heldag hade vi på tu man hand, jätte skönt.

RSS 2.0