Party party

Efter ett dygn med intensivt party på Cinderella är jag nu åter hemma. Har haft galet kul och är väldigt trött och sliten nu. Men jag kan snabbt konstatera att mina glansdagar är förbi då jag faktiskt kl 04.30 tog ett moget beslut och gick och la mig för att sova. Nej det blev inget party fram tills frukosten öppna och sen vidare ner till baren i stället för att sova. En fantastiskt rolig resa med massor av dans, skratt, goda drinkar, mindre goda drinkar, god mat och allt för mycket sambocca som jag hoppas att vi gör om, om ett år eller så ;o)

Åka båt

Idag ska jag åka på partykryssning på Cinderella tillsammans med Elisabeth och Lenita. Utan barnen och deras pappor, mammor på vift med andra ord. Det ska bli riktigt skoj.
Allt började med att vi planerade en kväll på Golden Hits i kväll, men så har tanken vidareutvecklats till en kryssnig istället. Så kan det gå!

Party party!

Utan glass

Vi åkte iväg hela familjen till Sollentunacentrum för att frossa lite i glass denna regniga men varma dag. Men innan vi ens kommit fram dit var de säljer kulglass så flög fan i Gry och hon gjorde alla djävulskap som hon bara kunde, på så kort tid som möjligt. En och två gånger försökte jag prata med henne och sa att hennes uppförande inte var acceptabelt. Tillslut säger jag åt henne att det är sista gången jag säger till sen får hon gå och sätta sig i bilen. Och hon väljer givetvis att trottsa mitt hot, vilket hon i samma ögonblick kommer att få ångra. Jag tar henne rakt upp och ner  under armen och bär henne vrålandes igenom hela Sollentunacentrum. Det kändes som om hela centrum stannade till och vände sig om och kollade efter oss, men jag log näsvist tillbaka och fortsatte till bilen där jag spänner fast henne i sätet. Och där satt vi medans de andra mumsar glass, och Gry vrålade och sparkade och vrålade lite till tills hon somnade av utmattning. Ja vad kan man säga, hon är väldigt lik sin mamma.

Picknick

Idag har vi haft picknick ute på gården med alla gosedjuren. Emil och Gry packade med sig en varsin dockvagn med diverse gosedjur och saker som man kan tänkas behöva för en picknick ute i gröngräset. Varmt och skönt var det. Gry fick sällskap av Alice som ville komma och leka lite med henne. Efter att ha lekt ute ett tag så ville Gry gå in för att visa Alice hennes rum och vi packade ihop. Inne var det frid och fröjd och barnen lekte så fint ända tills Emil och Gry rök i hop om någonting och började handgripligen att slåss med varandra och där i mitten stod Alice helt förskräckt. Hon tittade på mig och sa att de bråkade som om hon inte ens var där, att nu ville hon åka hem. Ja det var bara att ringa hennes pappa och tala om att hon ville hem tidigare än vi bestämt. Och det var inte utan att jag skämdes lite när hon blev hämtad. Så jag hoppas verkligen att Alice inte fått några bestående men av sitt besök här hos de vilde Sydlén barnen.

Grönalund

Idag har vi haft en heldag på Grönan. Fantastiskt roligt hade vi trotts att det var mycket folk och långa köer. Barnen var överförtjusta och klockan han bli 22.30 innan vi var hemma igen. Inte nog med att det var ett Grönan besök med allt vad det innebär, H.E.A.T spelade dessutom kl 20.00 på Lilla scenen. Emil blev eld och lågor och Gry var inte sen att haka på. Om om man nu ska gnälla över något så är det väl värken och ömheten i nacken efter att ha haft Gry på axlarna när vi rockat loss. Ännu en fantastisk dag i mitt underbara liv.

Finland

Hur sammanfattar man denna resa på bästa sätt? Med bilder blir nog bra.

Vi köpte ny kamera innan vi åkte, så vi testade vad den gick för hemma. Våra vackra barn fsatnade på bild i alla fall.





Likaså deras föräldrar.





Vi är på väg mot Finland, ett gäng på 10 stycken var vi som åkte iväg. En resa full av barndomsminnen. Allt från ärtor, köttpiroger, finskkorv, jaffa, bastu och bad på de stränder som jag badat på när jag var liten. Helt enkelt sommarlov på riktigt!




Nicke, Erik, Emil och Gry gick en uppdragsrunda som avslutades med att få köra en radiostyrd monstertruck.



Mumin och Lilla My var med på båten.



Morgonpromenad i ett stilla Nådendal. Och man kan nog inte få en bättre guid än min pappa som vuxit upp i denna vackra stad. 









Morfar och Gry utanför ett av husen som han bott i som liten.





Huset vi hyrde i Nådendal på Kaivokatu 13.



Lusthus med grill.



Bastu och badtunna.



Grinden in.



Huset var helt makalöst, och jag ville flytta in där på riktigt. Helt perfekt!

5 minuters promenad till stranden, där det blev ett kvällsdopp.





Klicka på bilderna för att få se bildserien på Erik som hoppar i plurret.


Givetvis blev det en heldag på Mumindalen.





Inne i Muminhuset.



















Efter två dagar i Nådendal så fortsatte vi resan mot Raumo. Där bodde vi inte lika rymligt, utan trängde i hop oss i min mosters lägenhet som vi fått låna på två rum och kök.


Otalahti, där jag badade en och annan gång som liten.





Havsbastu, underbart skönt. Även jag var i och bada. Men det finns det inget fotobevis på.







Även den pyttelilla sjön som jag badade i som liten fick ett besök av mig, Nicke, Emil och Gry.










Var och hälsade på min moster Majre och hennes man Kurt i deras stuga, där vi grillade och endel av oss bastade.












Vi gjorde ett besök i min Gudfar, Pekkas butik Muksu Masssi där barnen fick välja en varsin ny bilbarnstol.
Och så här glada är de över dom!

 


Och de är så sköna att man somnar i dom så fort man sätter sig.





Hemma igen!



En resa som jag gissar var den sista resan till Finland tillsammans med min mamma och pappa. Och jag är så glad att vi gjorde det.

Hemma igen!

Åter från finland och uppdatering om resan kommer innom kort, hoppas jag.
Idag ska vi ägna oss att göra just ingenting. Förutom att packa upp och tvätta och sådana roliga saker. Restan av tiden ska det bara mysas och hasas runt.

Är väldigt glad över att vi gjorde denna resa, men är väldigt trött just nu.

Vi hörs!


Packat och klart

Nu är väskorna åter fyllda med kläder och i kväll bär det av till Finland. Barnen är mycket förväntansfulla och ser fram mot att åka båt. Själv ser jag fram mot sjöfrukosten i morgon när vi vaknat.

Nu är det bara att hålla en tumme eller två för att vädergudarna är med oss hela veckan.

Ny kamera

Idag har det inhandlats en ny kamera så att vi kan fortsätta att dokumentera våra liv. Nicke ville ha en systemkamera men jag tyckte att det var alldeles för stort att bära med sig. Jag vill kunna ha kameran i fickan och inte behöva släpa med en väska bara föra tt ha kameran i. Så det blev ett mellanting. Inte den allra minsta sötaste pocket kameran men tillräckligt liten för att jag skulle vara nöjd.
Nikon coolpix S8000



Fast våran är inte svart. Jag och Gry röstade för en rosa, men det fick bli guld.

Hemma på blixtvisit

Är hemma på ett kort besök, mest för att packa om väskor. Men ett frisörbesök för 3 av 4 familjemedlemmar och ett besök hos Evis för att snygga till naglarna ska även hinnas med. Och ett inköp av ny kamera, då våran gick sönder på något mystiskt vis.

Vi har haft två underbara veckor uppe i norr där det var ovanligt lite mygg.

Målat garaget som vi byggde förra sommaren har vi gjort.





Vi var på utflyckt till Ruttjebecken, två gånger till och med på barnens begäran. Ett hel läckert ställe som är väl värt ett besök där vattnet under åren gjort häftiga mönster och grytor i berget.











Vi promenerade längst leden uppströms en bit och njöt av utsikten.











På väg mot nya äventyr i fjällvärlden.







Picknick vid stugan är inte helt fel det heller i solskenet.





Och här lite andra sköna sommarlovsbilder.

Picknick i Edsbergsparken.



Mina coola barn.



Och på måndag bär det av mot Finland och Mumindalen, ska bli riktigt skoj.

P.S
Prio 1 på min inköpslista är vattentäta vandrarkängor!!!!!!!!!

Bloggpaus

Nu blir det en paus i mitt skrivande då vi börjar vår resa uppåt landet i morgon. Storskog är målet men det blir en mellanlandning i Vännäs först. Och sen är vi inte mer än hemma och vänder innan vi tar båten till Finland där vi först besöker Nådendal och Mumindalen och sen åker vidare till Raumo. Så om si sådär 3 veckor är vi hemma igen.

Vi har haft helt underbara slappa dagar i solen som beståt av sol, bad, picknick på bredden och tvären, glass i stora lass, god mat, gott vin och fantastiskt trevliga vänner.

Önskar alla en riktigt skön sommar.

På återseende!

RSS 2.0