Kaffe

Jag längtar rysligt mycket efter en kopp kaffe med mjölk. Kaffe utan mjölk är verkligen inte gott. Den enda anledning till att jag dricker det nu är för att hålla huvudvärk borta. Undra om jag ska utesluta kaffet helt, pallar jag det? Eller exploderar huvudet då?


Bokat och klart

Nu ska det äntligen bli av. Vi åker till Åland och hälsar på Katja och hennes familj. Den 15/8 kl 9.00 går båten mot Mariehamn, och ca 5 timmar hinnen vi vara där innan det är dags att köra ombord på båten igen. Ska bli riktigt skoj, och jag längtar.

Dag 5

Är på ett fantastiskt gott humör idag och går runt med ett fånigt flin på läpparna. Känner mig pigg och glad men snålvattnet rinner så fort jag ser mat. För att peppa mig lite så ställde jag mig på vågen i morse, -4 kg. Känns fint! Det är alltid så tacksamt att väga sig i början då det går fort, och det får en att kämpa vidare med ett leende.

Jag och Nicke bestämde i går att det blir en dagstur till Åland vecka 33. Frågan är bara om min älskade Katja är hemma då? Vilken dag skulle passa bäst, lördag eller söndag?

Semester bilder

Vi började semestern med ett besök på skansen. Förutom att titta på djuren och besöka akvariet så åktes det karusell på Galejan (min gamla arbetsplats).





När Gry sov, bakade Emil gaahkoe.



Och inne i kåtan där det skulle gräddas var det varmt.



Vårt första stopp norr ut var Vännäs och där var det fullt ös på Vännäs-dagarna med marknad och tivoli. Och Gry fick äntligen återse sin bästa vän Alexandra. Det var ett kärt återseende.

     

Väl uppe i Storskog var det skoteråkning som gällde, trotts att det var sommar.



Knotten var så elaka mot Gry och bet henne blodig. Men det var bara de första dagarna som det var hysteriskt med mygg och knott. De avtog allteftersom dagarna gick. Skönt!



Garagebygget

     

Äntligen klart



Någon som vill ta en dusch?



Matlagning, älg till middag.



Jag återkommer med bilder från våran vandring och fyrhjulsåkning och hjullastaråkning en annan gång.

Nytt stopp

Vi har hittat ett nytt stopp på väg hem från förskolan. Videobutiken säljer Slush nästan gratis!!!!! 5 kr för en liten och det är alldeles lagom för små pyren som Emil och Gry. Och så värst små vet jag inte om de var heller, som ett normalt dricksglas. Så om man inte vill göra en glass paus på vägen hem så kan man göra en slush paus.

Plågsamt

Det är jobbigt och plågsamt att behöva laga mat till barnen, men de måste ju få mat. Och trotts att det serveras mat till dom som jag i normala fall klarar mig mer än väl utan så såg Grys fiskpinnar och Emils ravioli smarrigt ur, och jag hade lust att gråta en skvätt när jag skrapade ner resterna i soptunnan. Men det är bara att bita i hop och kämpa på, tror jag ska ställa mig på vågen i morgon bara för att bli ännu mera taggad.

Nicke är smart han och passar på att gå till frissan när det vankas mat i dag. Och till frissan skulle även jag behöva göra ett besök. Men alla i närområdet har ju semesterstängt. Just nu känns det som om körkort och bil faktiskt inte är en så dum idé.

Dag 4

Något hände i min kropp i natt, det är svårt att sätta ord på det hur det känns men man vet bara att nu är det värsta över. Och i morse när jag vaknade så kännde jag mig så behaglig, glad och full av energi, ja nästan lite euforisk. Hungern är som bortblåst, matthets känslan försvunnen och man känner sig pigg och sprudlande. Det är den här känslan jag väntat på, och visst är det värt att gå igenom de tre första jobbiga dagarna för att nå hit. Men jag vet också att om ca 5 dagar kommer det att kännas väldigt tråkigt och trist också, och de sista dagarna kommer att vara jobbiga för då längtar man så efter att få äta och tugga. Ja för hur goda sopporna och teerna än är så blir ju allt tråkigt och enformigt efter ett tag. Jag blir less på oxfilé också om jag äter det varje dag i 14 dagar.

Jag har planerat om mina 14 dagar lite och minskat dem till 12 dagar. Då det kom en kalas inbjudan i mellan då det bjuds på kräftor och övernattning. Visst har jag karraktären att avstå och ta en soppa eller en kopp te när de andra äter, men helt ärligt så vill jag inte det. Det är så vansinnigt sällan jag och Nicke äter kräftor så när tillfälle erbjuds så vill jag verkligen inte tacka nej. Visst vi kan köpa hem kräftor när som hellst och äta, men det blir aldrig av.
Som kompensation så lägger jag på fem dagar extra på halvfart veckan där på, viklet innebär att jag äter middag tilsammans med min älskade familj och soppa och te resten av dagen.

Dag 3

Är lite frusen och känner mig lite matt i kroppen idag, men annars känns det fint. Känslan av att vara en narkoman på avgiftning har försvunnit och nu vill jag bara att kilona ska försvinna med. magen kurrar fortfarande lite ynkligt då och då, men det är inget som stör.

Mamma och pappa kom hem från finland igår och hade med sig lite godsaker. Och jag är djupt tacksam över att jätte chokladkakan fazer blå inte blev inköpt denna gång. För det är något jag i vanliga fall alltid brukar få, men det var bara en kartong (storlek stor) med godis var till barnen och så var det en hel uppsjö av delikata finska korvar. Emil som somnat tidigt i soffan vaknade vid 20-tiden och var lite kurrig i magen festade tacksamt loss på en knäcke macka med tjockt lager av lördagskorv. Själv får jag vänta ett tag innan jag får smaka. Och kartongerna med godis får barnen på lördag då jag och Nicke ändå inte är hemma. För då har han och jag en heldag på tu man hand med shoping. Maait kommer och passar barnen och fyller dom med godis.

I vanliga fall är det alltid hemma hos oss mamma och pappa brukar göra ett stopp på väg hem från båten, men  nu mera bor ju även Maarit i samma kommun och att åka hem till henne är mer "på vägen" och mer lätt tillgängligt, så det var dit de åkte igår. Nicke tog en sväng dit på kvällen och hämtade det som var vårat och lämnade lite pressenter till Maarit. men jag får träffa mina föräldrar nästa helg när det vankas kalas i Morgongåva, någon blir visst 11 år.

Inga bilder nu heller!

Hade tänkt visa lite bilder från våran semester, men jag vet inte vart sladden till kameran är. Grrrrr! Ja ja det får bli en annan dag.

Jag fryser som om det vore mitt i vintern och inte som om det är +20 grader ute. Tar en kopp hett te och hoppas på att åter få lite värme i kroppen.

Barnen fick ravioli till middag i dag, fixar inte riktigt att lägga energi på matlagning nu de första dagarna. Men aldrig har väl en sunkig burk med ravioli sett så gott ut, och luktat så ljuvligt. Haha och barnen åt med frisk aptit. Och i morgon får de varmkorv med bröd. Ja de är nog inte så lessna över att jag gör det lätt för mig med matlagningen nu.

Det är lite krisartat med folk på jobbet just nu och min chef tittade på mig med sin snällaste blick och la huvudel lite på sné och frågade om jag kan tänka mig att hoppa in och ta en natt nästa vecka. Jag lovade att återkomma med svar om det i morgon efter att ha pratat med mannen här hemma så han inte är utlovad på något galej. Och eftersom jag är en så fantastiskt snäll människa så kommer jag högtst troligt att ta den natten. Känns lite kul att få komma ut på "golvet" och gästspela lite. Men jag har inte bestämt mig till 100% än, för samtidigt kan det nog vara ganska tufft att ta en natt mitt i fastandet. Och jag tänker inte avbryta för att jag ska kunna gå in och jobba lite. Nä för det är nog inte det sista erbjudandet jag får om att täcka upp ett natt pass.

Dag 2

Det här är den värsta dagen. Jag hänner mig som en heroinist på avvänjning, huvudvärk, kallsvettig, svag, ilsken, gråtfärdig, illamående och sjuk. Men när denna helvetesdag är över så vet jag att överskotts energin kommer och det blir plätt lätt. Ja det är ju bara ett bevis på hur mycket gifter och skit man har i kroppen, men nu drivs de ut och snart mår jag bra. Måste försöka sysselsätta mig med något kreativt, och det ska väl inte vara så svårt när man är på jobbet.

Åter på jobbet

Ja så har man klarat av sin första arbetsdag efter semestern nu då. Det var som om man aldrig varit därifrån, bortsett från att det var fullt i mailen och en hel hög med papper på beställningar som skulle dubbelkollas och sorteras till rätt plats. En del in i olika pärmar och endel till pappersinsamlingen. Min chef var glad över att jag var tillbaka i alla fall.

Magen har kurrat lite ynkligt på mig stundvis i dag, men det är ju så de första dagarna innan magen fattat att den får inget annat än diverse olika vätskor. Så låt oss se vad jag har festat loss på idag då. Loka päron är fantastiskt gott, och ett jätte gott te hittade jag i går. Ett ayurvediskt ört-och krydd te med smak av rosmarin, brännässla, nypon, lavendel, ingefära, kanel, kardemumma, kryddnejlika, lakritsrot och svartpeppar. Sött och kryddigt på en och samma gång, jätte gott. Det tet kan jag tacka Hanna för, för det var hon som bjöd mig på yogi te första gången.Och som omväxling har jag druckit lite kanel te och där i mellan mina soppor och massor av vatten. Ja så nu är det bara 13 dagar kvar!

Hemma igen

Nu så har vi hittat hem igen från arbetslägret! Ja för att kalla det semester vore ju synd. För på semestern så sliter man inte hund från att man vaknat till att man går och lägger sig som vi har gjort. Nä semester för mig är sol, bad och lata dagar. Vilken tur att nedräkningen nu har börjar för våran "riktiga" semester.

Fast vi har haft det riktigt bra trotts allt jobb, garaget är nu färdigbyggt och skotrarna och kälken och div. annat bråte står på plats där inne. Men nästa gång vi får för oss att bygga något så anlitar vi någon som gör det åt oss.

Vi har haft bra väder och gott om mygg, fast de var inte så värt aggresiva så det blev väldigt få myggbett. Och andra veckan var det precis som om de hade dött av allihopa för då blev det väldigt myggfritt, jätte skönt.

Lite semester hade vi ochså mitt i allt byggande, vi han med två marknader. Vännäs dagarna på väg upp och Gränsmarknaden i Tärnaby besökte vi i hällregn, men med gummistövlar och regnställ så funkade det med.
Och så blev det en dags vandring i den fantastiska fjällnaturen till Gausju sameviste. Det var ca 3 km dit i kuperad terräng och det tog oss två timamr att gå dit och sen var det samma väg tillbaka efter att ha stannat en bra stund och fikat vid kåtorna och fyllt på flaskan och druckit ur kallkällan. Jag var mäkta imponerad av våra barn då de pinnade på själv utan att pipa och gnälla. En fantastisk dag med perfekt väder och inte en mygga under hela dagen. Nästa sommar blir det mere vandring.

I stora drag har det varit bra 2½ veckor uppe i norr och jag får återkomma med mera detaljer och bilder framöver. För nu finns det en hel del måsten att ta tag i  eftersom det är arbetsdag och dagisdag i morgon, som att dricka upp vinet i mitt glas....hehe. Nä hinna få undan lite tvätt, fixa till mig så att jag åter igen kan visa mig bland folk, packa upp det sista, dricka lite mera vin och slutligen komma i säng.

Och i morgon börjar kampen på riktigt!!!!!! Nu är det ju inte länge kvar tills jag ska komma i klänningen och det är ca 7-8 envisa kilon kvar som jag vill bli kvitt. Så f.o.m i morgon är det 14 dagar på helfart med bara soppor, och Nicke hakar på i 7 dagar på helfart och resterande 7 daga på halvfart. Så det kommer att vara en heldel fokus kring det nu ett tag, hoppas satt ni följer med mig på den resan.

Färdig packade

Nu har vi packat klart och bilen är spräng full. Men så är vi också redo för alla slags väder, allt från mössa, långkalsong och vantar till bassäng, simringar och badkläder är nerpackat. För inte tal om litervis med myggmedel och elektriska insektsracket. Så Storskog here we comes! I morgon direkt efter frukost åker vi, gör ett första stopp över helgen i Vännäs hos svärmor och svägerska med familj. Och just denna helg är det dessutom Vännäs dagarna med marknad och tivoli, det ska bli skoj. Och på söndag fortsätter vi uppåt till Storskog, Tärnaby.
Så nu blir det lite bloggsemester för min del, och vi är hemma igen om 2½ vecka.

Alldeles tyst

Nicke och barnen gick ut och tystnaden la sig här hemma. Själv ska jag nog bara luta mig tillbaka och njuta av det.....Eller börja se över vad som ska packas. Varför är det så dödens tråkigt att packa?


Stor tjej

Gry har sovit utan blöja i natt och klarade det med bravur, fast å andra sidan så trodde jag inte annat heller. I går kväll när hon skulle lägga sig ville hon absolut inte ta på sig blöja och talade om för sin pappa att hon är en stor tjej nu för hon har faktiskt varit hos frisören. Jag undra i fall att hon har insett att vara en stor tjej innebär även att sluta suga på napp!?! Kan bara gissa vad svaret blir på det.......Nej jag vill  inte vara en stor tjej längre! Tänk att det ska vara så svårt att slita sig från denna propp. Ja jag talar verkligen av egen erfarenhet. Vill minnas att jag sög på tummen ganska länge.......

Börjar vara dagsa att fundera på vad som ska packas, för på torsdag morgon börjar vår resa norrut.

Spenderat pengar

I dag har vi verkligen haft stora spenderar brallorna på, för vi har betalt resan, hämtat våra ringar och fixat pass. Så det var många tusenlappar som rullade i väg. Men nu är allt betalt och klart och jag har provat mina ringar och beundrat dom många gånger redan, och fler gånger lär det bli innan de får användas på riktigt.

Nu är stora frågan vaccineras eller inte vaccineras. När man åker till Turkiet finns det inga obligatoriska vaccinationer utan bara rekomendationer. Och beroende på vem/var man frågar hur man ska göra med barnen så får man olika svar. Hur har ni andra som rest med barn gjort? Har era barn fått vaccin mot hepatit A eller inte. Jag har inte en aning om hur vi ska göra.

Shopping

Semester lugnet har laggt sig och vi vaknade inte förrän 8.30, blev lite överraskad då jag såg klockan. Efter frukost så åkte vi till Stinsen och ägnade i stort sett hela dagen åt shopping. Jag hade svårt att bestämma mig för vilka skor jag skulle köpa, svarta snygga eller bruna fotriktiga. Men varför välja.....jag tog båda! Och så var det hög tid att uppdatera min make up väska och så blev det lite grejjer till håret. Nicke hittade lite snygga sommar skjortor och solbriller. De söta barnen fick badringar och armpuffar och ett besök till frisören. Ja där borde jag satt mig också en stund, men det får bli en annan dag.


Skansen

I dag var det en perfekt dag för att gå på skansen. Och det är ju en alldeles utmärkt aktivitet att börja semestern med dessutom. Vädret var som gjort för att vara där, ganska mulet och lagom varmt. Redan hemma så la vi upp planen att Akvariet och Lill-skansen skulle besökas och övrigt om ork och lust fanns.

Både Gry och Emil blev som eld och lågor när vi berättade vart vi skulle, och när de fick veta att vi skulle åka kommunalt så blev lyckan fulländad. Och akvariet var precis den succsé som jag väntat. Lemurerna är ju hur kul som hellst när man få komma dom så nära. Och surikaterna var vi ganska överrens om att de nog var de coolaste djuren som bara låg där och latade sig och solade magen. Emil som har minne som en elefant blev visserligen lite besviken över att den elektriska ålen inte fanns kvar. Men han nöjde sig med svaret att den hade nog levt klart och nu var död. Och glömde bort den i samma veva som han fick syn på hajar och krokodiler. Gry talade om ganska snabbt att spindlar inte är hennes grej, men en orm kan hon tänka sig att ha hemma. Och både Emil och Gry  var morska och klappade boa ormen Snoddas i klapp och kel hörnan, men ingen var direkt sugen på att klappa den gigantiska och lurviga spindeln som fanns där också.

På Lill-skansen var det ganska fjuttigt i inhängnaderna då det var lite för varmt får de små bebisarna och de fleste hade sökt sig in i svalkan. Men Gry stod i alla fall länge och beundrade napp brunnen och var alldeles förstummad över att det finns så mycket nappar. Men att lämna sin egen var det verkligen inte frågan om.
Eftersom besöket på Lill-skansen gick så fort fanns det både tid och ork till att titta på annat, ja i alla fall för Emil för Gry ville sova en stund i vagnen. Det blev lite utter, björn, ugglor och älg. Och så gick vi och kollade på renarna så han får veta hur torrkött ser ut när det lever.
I kåtorna var det lite aktivitet som Emil ville vara med på, och fick baka sig en gaahkoeh. Och den mumsade han i sig med frisk aptit.

SEMESTER!

Nu är det semester och ledigt i tre veckor, härligt härligt. Det sägs att väder prognosen för de närmaste 10 dagarna ser rätt så dyster ut, men det skiter jag i!!!!!!!! Det finns museum att gå på och sängen är skön att krypa djupare ner i. Och vem vet, i norr kanske det blir fantastiskt väder. Fast blir det inte det så har vi två veckor i Turkiet att se fram mot.

Bara glassar runt

Har inte varit hemma så mycket på sista tiden, förutom för att sova lite förståss.

I onsdags så hade vi after work på Hamnkrogen i Stocksund. Fantastiskt trevligt att sitta där i solen och lyssna på klucket från vattnen och läppja på ett glas kallt vitt vin. En gigatisk räksallad slank också ner, ja det var en räksallad med betoning på räkor. En hel hög bara låg där och väntade på att jag skulle sätta tänderna i dom, och det gjorde jag glatt. Och till det så rann det ner lite mera vitt vin.

Och i går åkte jag in till stan direkt efter jobbet för att träffa mina systrar i det varma sommar Stockholm. Jag, två av mina systrar och en systerdotter promenerade en sväng och satte oss sedan på ett glassfik i skuggan och mumsade glass och njöt av sommaren, systerdottern åkte hemmåt för att packa inför sin Mallis resa som hon far på idag efter att hon fått lite ätbart i sig. När vi suttit så länge att vi domnat och fått träsmak i rumpan så förflyttade vi oss till Sheratons svala hotellbar och tog en öl i väntan på att den sista systern skulle ansluta sig. När alla systrar var samlade så tog vi oss in mot Gamla stan och en italiens restaurang och åt middag och drack lite kallt svalkande vitt vin till. Mums vad det var gott.
För säkerhets skull så hade jag tagit med en kofta att ta på mig på vägen hem om det skulle vara lite svalt!!!!!!! Fast den fick jag verkligen ingen användning för, det var fortfarande 25 grader varmt när vi bröt upp för att åka hem.

Och nu har nedräkningen till min semester börjat, 3 timmar kvar. Och gissa vad............DET REGNAR UTE!

RSS 2.0