1:a advent

Som sig bör så har det kommit fram lite jul här hemma hos oss, trotts att jag egentligen är en riktig motståndare till det. Men nu är det ju så att det finns så förskräckligt mycket tomtar här och barnen gillar dom så en och annan får ju pryda sin plats. Och alla lampor som plockas fram är ju ganska mysigt. Men visst är det lite jul även hos mig.





Julgardiner finns någonstans, men det återstår bara att hitta dom också....kanske de hittar fram innan jul!

Men får jag välja så väljer jag hellre detta framför julen hehe......



Och tro det eller ej men pepparkakorna är bakade........och uppätna. Ja mina älskade barn hade tillsammans med sin moster och kusin bakat pepparkakor här hemma igår. Oj oj oj vad goda de var.

Sandhamn

Då är man åter i vekligheten igen då!!!!!!
Som vanligt har vi haft en fantastisk vistelse på Sandhamn men tyvärr så var gårdagens middag med julbord lite av ett antiklimax, då det inte alls höll samma standard som det brukar.
I år hade de fått för sig att ha ett allternativt julbord med lite asiatiska och amerikanska inslag tillsammans med det traditionella. Det lät jätte spännande tyckte jag, men om man nu ska ge sig på sånt så vill det ju till att man har en kock som behärskar det. Och så var ju verkligen inte fallet, och av det traditionella så var det ganska fattigt och torftigt också. Men värst av allt var det ändå när jag klev in i efträtts rummet, snacka om besvikelse. Inte ens i närheten av vad det varit tidigare år. Tidigare år har det varit så mycket att man inte sett bordet under alla läckerheter och de har t.o.m byggt flera etage så att allt ska få plats, och minst 5 olika sorters tårtor och godis i drivor. Men i år var det mest skrattretande, så fattigt och fjuttigt att det inte var klokt. Och jag tyckte överlag att servicen och kvallitén var mycket sämre än det brukar. Det var grisigt och dåligt påfyllt mycket var sslut och det tog tid innan det fylldes på. Var det inte skinkan som var slut så var den full i fett eller så var tallrikarna slut eller så saknades det bestick. Och nej det är ju inte riktigt vad man betalar tusenlappar för. Och serverings personalen var inte allert och ingav inget proffesionellt intryck. Hela julbordet gav en kännsla av finlandsbåt, och vill jag ha det ja då åker jag finlandsbåt. Och att dömma av klientelet som var där så började vi undra om de annonserat på någon av finlandsbåtarnas terminaler och reat ut 1:a advent på Sandhamn för halva priset. För i vanliga fall så brukar det vara knökafullt av odrägligt rika snobbar som skrävlar vitt och brett om hur mycket pengar de har och jag och Nicke brukar roa oss med att fnissa åt dom och häpna över hur onödigt mycket pengar endel har. Och ja med facit i hand så föredrar jag det sällskapet trotts att man kan bli alldeles matt i pälsen av dom, för de vet i alla fall hur man uppför sig jämfört med det idiot gäng (kom troligen direkt från samhällets bottenskrap) som oturligt nog var där samtidigt som oss.
Ja nu låter det ju som om hela visstelsen var skit och att allt smakade pyton, men så var det ju inte. På båtresan ut delade vi på en flaska vin och åt lite så vi skulle stå oss till kvällen. Vädergudarna var med oss och gav oss ett härligt väder om än lite gråmulet, så när vi kom vid 13-tiden var ute och njöt av den fantastiskt vackra ön och promenerade runt så länge det var ljust, något frusna så värmde vi oss med lite kaffe inne innan vi fick tillgång till rummet vid 15-tiden. På rummet plockade Nicke fram en liten suprise, en flaska champagne, Andre Cloudet och ljuvliga choklad hjärtan som både var ekologiska, rättvisemärkta och skit dyra. Men såååå goda! Och champagnen var ju tyvärr inte den 5000 kr Andre Cloudet som vi drack i våras, utan en betydligt billigare men faktiskt fantastiskt god. Jag tror att den slår Moet faktiskt, en ny favorit kan man säga.
Och på rummet hade vi i alla fall fantsatiskt sällskap, av varandra och hade inga som hellst problem att fördriva tiden tills det var dags att gå och äta.
Och visst fanns det sånt som smakade ljuvligt också, bla vinet som vi drack till. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det hette men det var otroligt gott. De hade många olika sorters lax, den ena godare än den andra, jansson hade de lyckats utmärkt med och choklad moussen var på topp.
Och frukosten i morse gick ju inte av för hackor den var helt klart i världsklass, och den njöt vi av i stora drag innan det var dags att ta båten hem igen.

Så fin

Tack alla ni som skickat den till mig!






Vi kanske är Bästa vänner ett år,

 




Ganska  goda  vänner nästa år,

 

vi kanske inte pratar så ofta året efter det,

 







och  vill inte prata alls året efter det.








Så,  jag ville bara säga, 



Du är speciell  för mig och du har gjort en skillnad i mitt liv,
 







Jag ser upp till dig, och respekterar dig   


 







Skicka det här till alla dina vänner,
 



Det spelar ingen roll hur ofta ni pratar,  








Eller  hur nära  ni är,
 



Och skicka det till personen du fick det av.









Låt  gamla vänner veta att du inte har glömt dem,
 







Och berätta för nya vänner att du aldrig kommer att göra det.
 







Kom ihåg,  Alla  Behöver en vän,
 


Någon dag kommer det att kännas som du inte har Någon vän alls, 
 

Kom bara ihåg den här texten:


Någon där ute Bryr sig om dig och kommer alltid att göra det



Sthlm vinter på riktigt!

Nu är snön ett minne blott och vädret känns mera bekant, det blåser och temperaturen är närmare +10 grader. Eftersom det blåst mycket och varma vindar så smälte snön snabbt undan och slasket varade inte länge. Endast  små snöhögar som är kvar efter plogvallarna vittnar om den stora mängd snö vi faktiskt hade....ett litet tag.

Idag efter jobbet åkte jag in till stan och passade på att handla lite julklappar i lugn och ro då Nicke hade tidig fredag och skulle hämta barnen. Hos Maarit i hennes butik/café stannade jag förståss på en gratis fika.

Och i morgon är det dags, dags för våran årliga weekend resa med julbord till Sandhamn. Ja det hade ju varit mysigt om vintern hade stannat kvar och gett oss lite extra julstämmning. Men det får gå utan snö och minusgrader.

Usel kompis!!!!!

Jag kryper till korset och erkänner att jag är usel, det värsta sorten.......
Jag glömde min älskade Katjas födelsedag, som var IGÅR!!!!!!!!!

Men med dunder och brak och champagne korkar som flyger så firar jag stort i dag och vrålar så högt jag kan
GRATTIS PÅ 22-ÅRS DAGEN DIN GAMLA HAGGA!

Ja till mitt försvar kan jag ju ynkligt i alla fall skylla på att min väckarklocka ringde 04.45 igår och jag var tvungen att kliva upp då. Men det var förvånansvärt lätt och i vanlig ordning så klev jag upp direkt när klockan ringde, nä ligga och dra sig är dumt och farligt.
Senast 6.15 skulle jag vara på jobbet för vi började dagen med ett frukostmöte 06.30. Och klockan 08.00 blev jag hämtad och åkte till Norrköping på ett möte. Ja det var mitt livs första tjänsteresa det. Och det var ett lååångt men intressant möte som gav mig otroligt mycket och jag fick chansen att sticka ut hakan och visa vad jag går för. Och inte förrän 18.30 var jag hemma igen och då var jag galet trött. Och efter att ha pussat lite på familjen och nattat dottern så stupade jag själv i säng.

Så jag tycker nog att min ursäkt är ganska bra, nu återstår det bara att se om Katja någonsin kommer att förlåta mig!!!!!

Vi finnar!

Denna underbara text snodde jag direkt från Katja!  Ja du Katja oss finnar imellan, vi är liiite bättre än de där svenskarna!



Finland detta underbara land!

Tyvärr cirkulerar det ett antal fördomar om finnens vanor och
ovanor, rykten och påståenden som saknar all verklighetsförankring.

För att bringa lite ordning i tillvaron, kommer nu den ultimata
sanningen som tränger djupt in i den finska folksjälen och kulturen.
Läs och lär om det överlägsna landet i öst!!!!

Alla finnar bär kniv!
Självklart, vad skall man annars bära?
Inse att en hagelbössa bara är klumpig och vilka problem får
man inte, när man skall hämta ut pengar på banken.

Alla finnar slåss jämt och ständigt!
Vi slåss inte jämt.
Vi måste hinna basta och supa också.

Varför bastar alla finnar?
Varför slösa på duschvatten, när man kan svettas bort skiten?

Finnar svär hela tiden!
I helvete heller!
Perkele är ingen svordom, det är ett kraftuttryck.

Varför bär alla finnar gummistövlar och träningsoverall?
Man vet aldrig om det börjar regna på spjuttävligen.

Alla finnar är bra på backhoppning!
Nej, bara de som inte är bra på hockey, rally, Formel 1, längdskidor.

Varför emigrerade finnar till Sverige, om det nu är så bra i Finland?
Vi var tvungna att agera, så att vi inte skulle få ett u-land som granne.
Dessutom ville vi dela med oss av våra kunskaper om hockey,
mobiltelefoner, design, arkitektur...

Finnar dricker bara Koskenkorva!
Inte bara, vi dricker Finlandia, KOFF och Lapin Kulta också

Finnar kan inte blanda groggar!
Jodå!
Vegetarian mix: 8 cl Koskenkorva, lägg i en ärta, låt dra i
fyra sekunder, ta bort ärtan, drick!

White Christmas: 12 cl Koskenkorva och fem droppar tippex.

Är bastu och sauna samma sak?
Bastu är för svenskar, något där finnar byter om.
Sauna är där finnar bastar.

Snö, snö och mera snö

Nu är det snö både högt och lågt och det fortsätter bara att vräka ner. Trafiken är självklart kaos och folk kommer inte till jobbet och de som kommit tilll jobbet kommer knappt hem sen när det är dags. För mig tog det en timme att komma till jobbet i morse, en resa som vanligtvis tar ca 18-19 minuter. Och hem tog det nästan lika lång tid. Fast jag kunde ju skratta mig lycklig över att jag hade en buss som tog sog fram i alla fall för de stackarna som bor i Norrtälje sitter fast. För där ute är all buss trafik inställd....hela dagen. Ja lite snö i Stockholn så stannar allt! Och nu när vi äntligen har ett vitt vinterlandskap så väntas det ju givetvis varmare väder, ja på onsdag skulle det bli +8 grader. Ja man kunde ju tycka att det skulle få vara lite kallt och vinte nu, men nej nej.

Och barnen har haft helt galet kul idag på dagis och varit ute och pulsat i snön mest hela dagen. Med lite tur så får de ännu en sån dag i morgon.
Själv hade jag en lång dag idag, då vi hade ett möte kl 15.00 som jag var tvungen att vara med på. Så klockan han bli 16.30 innan jag kom iväg hemmåt och alla andra var redan hemma när jag kom.


Snö

Snön har kommit på riktigt nu, det är kallt och snön har legat kvar på marken i hela två dagar.......Så då gäller det ju att passa på, igår blev det inget, men idag blev det......SE UPP I BACKEN!







Och det kan ju inte vara kul hela tiden......



Gry tyckte väl att det var skoj att åka, men kasta snöboll i skogen och pulsa runt var nog ännu roligare.









Ja det var en härlig förmiddag vi hade och det var ett hungrigt gäng som kom in vid 12-tiden.
Och När Nicke tog barnen och sov lite middag så åkte jag in till stan för att få lite tid för mig själv och shopa lite.
Det blev en vindfleece till Emil, hade tänkt att köpa en till Gry med men hittade ingen i hennes storlek, men en röd fin hjälm köpte jag till henne. Och fleecen blev ett riktigt klipp, då hon i kassan råkade slå in fel kod. Så istället för 399 kr så betalade jag 249 kr för den. Oj oj oj vad lessen jag blev!
Så det blev en vända till Maarits affär för lite gratis kaffe och en hög med böcker också innan det var dags att återvända till min fantastiska familj.



Hyfsat friska

Idag har vi varit hyfsat friska och pigga så man har orkat röja undan lite och gullat lite med tvätthögen. Barnen verkar ganska pigga de med, inte helt 100 än men så gott som.
De stackars barnen (och deras mamma) fick en helt bedrövlig lunch idag. Eftersom vi inte mått så bra under veckan så har det inte blivit så värst påfyllt i köks skåpen. Men när jag grävde riktigt djupt i skafferiet så fyndade jag.....en burk FISKBULLAR. Ja det fick duga med det trotts att det mer är kattmat än människoföda. T.o.m barnen tittade lite skeptiskt på fiskbullarna som låg där i sin hummersås och smakade lite tveksamt. Emil gick med på att det var ju inte äckligt men inte det godaste han smakat heller.
Efter att vi vilat (läs sovit i 2 timmar) så klädde vi på oss och gick ner till affären och handlade lite god mat. Så till middag blev det fläskfilé som efter att jag brynt i skivor fick ligga i ugnen och puttra i en sås gjord på creme fraich, grädde, färskost och vitlök tillsammans med klyftad gullök och till det klyftpotatis och en grönsallad med massor av kvist körsbärstomater. Och det var så galet gott att det var svårt att sluta äta.

Smakar gott

Det finns saker som smakar gott och saker som smakar jätte gott. Och sen finns det de saker som bara är så GALET GOTT. En sån sak är pepparkakor och mjölk, men åhhh ljuvliga gastronomiska upplevelse.

Sov gott

I natt så var det viss ommöblering i sängarna här, så i morse så sov Nicke i Grys säng och jag, Gry och Emil i våran säng. Så när Nickes klocka ringde så var vi andra lyckligt ovetande om det och han smög sig iväg till jobbet och vi andra sov gott vidare till kl 8.00. Riktigt skönt! Och när vi väl vaknade så tog vi det lugnt, softade och bäddade ner oss i soffan med fluffiga täcken, Emil och Gry kollade på tv och själv läste jag en tidning och drack kaffe. Ah vad härligt det var, ibland är det bara skönt att vara hemma och vara sjuk.

Klockan han bli 10.00 innan vi satt vid köksbordet och åt frukost, barnen börjar att vara lite piggare för de äter med frisk aptit. Och eftersom mjölken har en förmåga att jämt vara slut här hemma nu för tiden så klädde vi på oss och tog en promenad till affären och det var en härlig vinterdag där ute med sol och pyttelite snö och minus 1 grad. Och det var ganska skönt att komma ut och få lite sol på våra näsor och friskluft i våra lungor. Gry tog sig inte långt innan hon ynkligt bad att få åka i vagnen, Emil var lite morskare och uprymd över den lilla snö som fanns så han ville inte åka bräda förrän vi var på väg hem.

Och det var ett äventyr utan dess like att ta oss ner för den branta backen ner till centrum som var en isgata, skrattandes så åkte jag och Emil ner på fötterna och han gjorde några härliga vurpor. Själv lyckades jag stå på benen hela vägen ner, och tur var väl det för annars hade jag väl dragit omkull vagnen, mosat Gry och brutit vartenda ben i min gamla kropp. Det blev en annan mindre brant och mindre hal väg hem.
Den lilla promenaden tog musten ur lilla Gry och efter att hon ätit mat så somnade hon och sover och sover och sover.
Och jag och Emil har legat i soffan och tittat på tv, så helt krya är vi inte. Så det blir ännu en dag hemma i morgon också.

Tanken var ju fin

I dag kom Nicke hem efter lunch och löste av mig och tog hand om sjuklingarna så att jag fick åka till jobbet lite.
Dels så var det ett viktigt möte som jag behövde vara med på under eftermiddagen och sen så hade jag tänkt att stanna kvar och jobba undan lite sånt som lagt sig på hög när jag varit hemma med mina sjuka barn, bla lägga in lite tider i vårat PA system så att mina medarbetare ska få lön även nästa månad. Meeeen det vi (jag och min chef) inte tänkt på är ju att vi är mitt uppe i oktober månads lönekörning och att slutkörningen började i dag kl 16.30. Och då kan man inte göra någonting, så det var bara för mig att packa i hop och åka hem. Ja det är ju typiskt när man för en gång skull skulle få sitta där helt i lugn och ro och jobba undan lite utan att bli störd av någonting.

När jag åkta hem så snöade det, och det hade kommit ett litet vitt täcker på ca 1 cm så man får väl lov att kalla det för snökaos!!!!!! Det är ju ändå Stockholm vi pratar om!
På bussen tänkte jag att så fort jag kom hem så skulle jag ta på barnen overallerna och gå ut och titta på snön och fånga lite snöflingor i munnen, och troligen så skulle de sova mycket bättre om de fick komma ut och vädra sina lungor lite i friska luften. Men när jag kom hem så låg de som döa sillar i varsin soffa och kollade på Hitta Nemo, och de såg allt annat än pigga ut och det var inte läge att fråga om någon ville gå ut en stund. Och strax därpå så hade Gry somnat i soffan i sittande läge. Och det är andra gången denna vecka som hon somnat i soffan, och det gör hon i vanliga fall aldrig. Så de mår inte så värst bra mina änglar, så det blir en dag hemma i morgon också.

Sjuka hela bunten

Ja det är inte bara Gry som är lite hängig idag, utan båda barnen och deras mamma. Endast pappan i familjen står på benen och tog sig till jobbet i morse. Här hemma har vi mest legat ner bäddade i soffan och kollat på tv. Vi tog oss en liten promenad till affären under förmiddagen och fyllde kylen lite. Och så slank vi in på Figges och inhandlade årets första lussebullar och pepparkakor. Och jag lovar att Figges pepparkakor går inte av för hackor, lussebullarna var inte lika stor succé då det var inbakade russin högt och lågt, nä russinen ska man kunna pilla bort med enkelhet och inte behöva gräva fram dom och så ska det vara max TVÅ på varje bulle inte en miljard. Den gula bullen blev sågad jämsmed fotknölarna........

Grattis mamma!

I dag fyller min mamma 71 år, ett stort GRATTIS till henne.
Ett dunder och brak kalsa hade hon i går, men vi var inte med. Och tur var väl det för då hade vi nog smittat alla.
Men vad jag läst i div bloggar så var det gott om mat och fika, som det brukar med andra ord.
Nytt för i år var att det härjade en surpuppa i köket....hahaha!

Måndag!!!!!

Ja helgen har gått och nu är det måndag igen. Själv roade jag mig med att vara sjuk i lördags, vilket inte var kul eftersom Nicke hade inventering på jobbet. Ja mest synd var det ju om mina barn som inte fick komma utanför dörren och nästan blev utan lörsdagsgodis. Men som tur var så fanns det två tablettaskar i skåpet som var kvar och bortglömda sedan halloween, och så blev det popcorn....massor av popcorn. Och som tur var så fanns det en matlåda i kylen så barnen fick lunch i alla fall, själv fick jag inte i mig så mycket mat utan nöjde mig med att peta i mig popcorn. När eftermiddagen närmade sig så fick jag ringa till Nicke och höra om han inte kunde komma hem lite tidigare, och självklart kunde han det.

Och i går (söndag) var det Olivers dop. Och det var ganska tveksamt om jag skulle orka gå, men efter massor av sömn så var jag ganska mycket piggare. Och rejält försenade så kom vi till kyrkan efter att rejsat igenom årets första snöfall. Ett jätte fint dop där mamma Lenita sjöng för sin son så att inte ett öga var torrt. Och en utsökt lunch bestående av olika kallskuret, hemma gjord potatissallad och en mängd olika uppskurna frukter fick vi frossa i, och efter det så blev det tårta och en MILJARD olika bakverk. Åhhh vad gott det var!

Och idag när jag hämtade barnen på dagis så kunda jag bara konstatera att Gry inte är helt frisk och att jag blir hemma med henne i morgon, rösten är alldeles hes och kraxig och kinderna är feber rosiga. Emil får nog gå så han slipper sitta här hemma och ha tråkigt. ja om han inte blir sjuk han med förståss.

Fredag igen!

Vips så var det fredag igen och helgen är här. Nicke hade tidig fredag, så jag kunde i lugn och ro gå till Mörby centrum och shopa lite för mig själv. Köpta lite kläder till barnen att ha på dopet som vi ska på i helgen, nu återstår det bara att se om jag får på Emil skjortan jag köpt till honom för det brukar inte vara favorit plagget. Men han tyckte i alla fall att den var snygg......men när jag frågade om han vill prova den så var det tvär nobben. Jag får väl hänga den så han ser den hela dagen i morgon och så kanske han är redo att ta den på sig på söndag.
Grys kläder behövdes bara kompleteras med ett par snygga strumpbyxor, och vad blir inte bättre en ett par med Hello Kitty på. Så det blev ett par vita nylonstrumpbyxor med silvriga Hello Kitty på, hade velat ha ett par fina skor till henne med. Men jag vågade inte köpa några då hon inte var med. För alla "finskor" är så vansinnigt smala och Gry har allt annat än smala fötter. Så jag vet inte vad man ska hitta på att sätta på hennes små fötter. För man kan ju inte ha grova kängor till hennes nya snygga strumpbyxor och en kort svart kjol.

En lugn dag på jobbet

Efter att ha haft en rörig natt med förlite sömn, då Gry levt rövare i sömnen och varit arg, lessen och förtvivlad om vartannat allt medans hon sov vidare men höll sin mor och far vakna, så var det ganska skönt att åka till jobbet. Klev t.o.m av bussen en hållplats tidigare och tog en liten promenad i morgon mörkret, och njöt av att vara helt ensam på kontoret i ca en timma. Där satt jag i lugn och ro och gick igenom mailen och nyinkommna annonsen medans jag drack kaffe. Lugnet höll i sig hela dagen och det var inte många gånger telefonen ringde och störde mig mitt i det jag höll på med. Utan i lugn och ro fick jag sitta där och lägga in november månad i vårat PA system. Ja för oktober månad som det är lönekörning på nu runt den 15 är jag ju förståss klar med fööööör länge sedan!

Nä det som vi knölar med mest just nu är ju jul och nyårs helgen, och min kollega kör det mesta pysslandet och tänket till och får i hop det. Men gissa till vems telefon de ringer när de är missnöjda?????? Ingen vill ju jobba varken jul eller nyår, men nu är det ju så att vi har en verksamhet som är öppen dygnet runt och alla dagar om året. Och eftersom vår personal är anställda utifrån verksamhetens behov så innebär det att vi ibland måste köra över deras önskemål. Och ja en och annan får lov att jobba julafton kväll och nyårsnatten så är det bara. Och tro mig det kan bli ganska ugli ibland när man säger åt någon att göra något som inte är självvalt. Men en jul och nyår i BMC begynnelse så hade vi på försök att lita till allas goda vilja och alla fick jobba enligt deras önskemål, någon skulla väl ställa upp.........Eller? Det slutade med att BMC inte kunde erbjuda någon annan hjälp än en endaste undersköterska på julaftonkväll, det var ALLT som fanns heeeela jul och nyår. Gissa vem det var? Hehe jo det var jag det. Men så har jag ju aldrig varit så förtjust i julen heller, ett komersiellt jävla jippo och man ger/får bara massa saker som man inte alls vill ha. Och så barnen som drunknar i klappar och hinner tröttna innan de ens har öppnat allt, ja det får mig att må lite illa. Men eftersom jag nu har små barn och har släppt in den där jävla tomten en gång så får jag väl fortsätta med det, och sen har man ju blivit ganska bra på att tala om vad man vill ha i julklapp när det frågas, så man slipper obehagliga överraskningar. Ja det är ju mysigt att få umgås med min familj och äta massa gott förståss, så allt med julen är ju inte av ondo. Så fram med granen och låt oss dansa.......

Undra på att man blir matt......


HUR SKA JAG PRIORITERA?
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan
för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är
ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika
diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika
mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)
Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra
bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha
minst en miljon sådana i magen annars är det illa!
Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så
ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag
minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre
samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer
inte ens märka det.
Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa
nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta
måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger.
Bara för det behövs det 5 timmar!
Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs.
borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna.
Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden,
tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan
du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne,
för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du
tillbringa en hel del tid i badrummet.
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per
dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar.
Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är
trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken
tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom
man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd:
efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din
promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina
vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst
två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk
inställning i livet.
Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt,
dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din
partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt
tantriskt sex.
Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta,
för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.
När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den
enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2
liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i
munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar
på TV och läser tidningar medan du torkar golv.
Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till
dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva
det).
*suck* *stön*
Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina
vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som
sagt väldigt nyttigt.
Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den
första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl.
nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag
vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!  

Chili con carne

Idag blev det chili con carne med både röda och stora vitabönor, ekologiska förståss.
Emil annonserar högt och tydligt att han minsann inte vill ha några bönor att det tycker han INTE om och lillasyster var snart med på noterna och skulle inte ha hon heller. I och med att jag är benhård på den fronten att man ska smaka på allting innan man ens yttrar sig över hur det smakar så var det bara för barnen att knipa igen och stoppa en varsin böna i munnen och tugga i sig. Och vart slutade det då? Ja hade man trott på barnen så skulle ju taket rasa in, minst. Så gissa om de såg lite förvånade ut när det faktiskt smakade gott. Och det slutade med att de satt och stoppade i sig vartenda böna som var upplaggd på tallrikarna och tyckte att det var JÄTTE GOTT. Men så är det väl det enda alternativet att tycka om min chili, för det är sååååå jätte gott. Så i natt kommer denna familj att ha prutt orkester tror jag..........

Kalas

Idag har det stått kalas på dagordningen. Efter att ha haft en hel soft förmiddag men lång frukost och bad för barnen så begav vi oss iväg på Elliots 4-års kalas vid två-tiden. Ja det är stora killar vi har som nu en efter en fyller 4 år, det känns ju inte som det var så länge sedan vi mammor satt där och träffades för första gången i mamma gruppen på BVC och jämförde och oroade oss för våra små killar.

Det var ett fin fint kalas med pressenter, ballonger, tårta, bullar och massa gott, parisare fick vi till middag och så avslutningsvis fiskdam med godispåsar till Bollibompa. Och tur var det väl att vi inte tagit någon vagn med oss så att de små sockerstinna barnen fick springa av sig på väg hem i ösregnet.

Det är alltid fantastiskt trevligt att umgås med dessa familjer som tillhör de gossebarn som vi fått följa nästan ända sedan de föddes, och som är så stora fina killar nu.


Emil på bio.

Redan klockan 9 i morse så ringde det på dörren och Maarit stod där och var redo för en heldag med Emil. Emil var inte riktigt lika redo vid den tidpunkten då denhär familjen tagit det lite soft och inte ens hunnit fram till frukostbordet än. Men så fort vi ätit frukost och Emil fått kläderna på sig så bar det iväg för dom, Gry var inte helt nöjd mer arrangemanget. Hon hade järna velat följa med storebror och moster hon med, men som två åring har man inte åldern inne för att gå på bio. Så hennes lott blev ju att hänga med mamma och pappa!!!!!!!
Det var en stor kille som jag vinkade till från köksfönstret när han gick till bussen, och han var en stor och duktig kille hela dagen.

Bara att åka in till stan med buss och tunnelbana är ju ett äventyr bara det. Och när de var inne så började de med att hämta sina biljetter och Emil fick bära sin alldeles själv.



Och sen var det dags för en näringsrik och nyttig Mcdonalds lunch. Och för den här lilla killen så duger det inte med något happy meal längre, nej han ska ha "vuxen hamburgare" d.v.s en Mc chicken & co.



Och till det så slank det ner en mini glass också som de bjöd på.



Och väl inne på bion så var det bara att sätta sig till rätta och avnjuta Wall-E, en given succé och han tyckte att den var jätte bra. Fram på slutet när det var riktigt spännande så hade han smygit sig fram till raden längst fram och satt där som fastklistrad.


TBC

I dag låter min hosta mer som tbc än en vanlig förkylning. Och fler är en har frågar om jag varit till någon doktor....... Nä men jag sov en halv dag igår, räcker inte det? Tydligen inte!
Ja jag låter helgen passera och ser om det blir bättre, annars så får jag väl hitta på något.

Och stryk ska jag ha som inte kunde bara slappa igår och njuta av att inte göra någonting, eller åtminstånne ägna mig åt att bara vara sjuk. Nej då, ett skinande rent hem hade jag här igår innan jag gick och hämta barnen, sen tog det ca 2 sekunder så såg det ut som en krigszon igen.....så varför bryr man sig om att städa för????????

GRATTIS MAARIT

Ett jätte stort grattis till Maarit som fick lägenheten hon ville ha.
Så i början av nästa år är även hon Sollentuna bo, närmare bestämt Rotebro. Inte alls långt ifrån lägenheten hon och jag en gång kamperade i hop i.
Ja det är inte helt fel med en lägenhet på nedre botten med egen ingång (dvs inte genom porten) med en stor uteplats med kvällssol. Ja det är ju inte längre än att vi kan cykla dit till våren/sommeren. Ja i annat fall går ju bussen.....med tanke på att vi inte sliter så hårt på våra cyklar, och va fan det tar 5 min med bil..................

Kurerar mig

Efter att ha haft en lång dragen besvärlig hosta då det låtit som om jag vore en lungsjuk 90 åring, och att igår kännt mig allt annat än pigg. Så bestämmde jag mig för att ta en dags ledigt och bara sova och kurera mig, i stället för att invänta att jag blir riktigt dunder sjuk. Fast när jag tänker och känner efter så ÄR jag nog sjuk......Fast jag har ju förmågan att låta bli att känna efter och bara köra på. Men nu när jag stannat upp och verkligen känner efter så värker bröstkorgen vid varje andetag, pannan är lite varm och jag har banne mig ont överallt. Så min lediga dag har tagits tillvara på allra bästa sätt, med sömn. Efter att ha vinkat hejdå till min älskade familj i morse så gick jag raka vägen tillbaka till sängen och drog täcket över huvudet, där låg jag och hosta och huttrade en stund innan jag föll i en medvetslös sömn och vaknade inte förrän vid 11-tiden av att chefen av alla människor ringer och väcker mig. Hon tyckte att det var klockrent att jag låg och sov för även hon förstod att det inte är likt mig.

Men nu börjar det dåliga samvetet gnaga lite, kanska borde jag städa lite....kan ju inte vara hemma en hel dag själv och inte göra något vettigt alls. Fan vad trött jag blir på mig själv!

Sovmorgon

I dag har jag fått mig lite sovmorgon. Klockan ringde inte förrän 06.00 (!) Hur nu det kan kännas som sovmorgon!!!!!! och då knuffade jag Nicke ur sängen och själv låg jag och drog mig i några minuter innan Emil tyckte att det var dags att kliva upp. Han låg nämnligen också i våran säng, för han kom in 02.54 och försökte lura i mig att det var morgon och dags att gå upp. Nänä sa jag och stoppade om honom intill mig och på två sekunder så snarkade han.
Fick på ungarna deras kläder och Nicke klädde sig själv och sen vinkade jag hejdå i dörren och gick in i duschen och tog en lång varm dusch i lugn och ro. Sedan avnjöt jag en frukost av fruktsallad och youghurt och massor av kaffe och har bara njutit av tystnaden.
Börjar jobba senare idag eftersom vi her ett möte sent i eftermiddag som jag måste vara med på, och min chet tycker inte att jag ska ha mera övertid nu, så därför fick jag denna lyxmorgon idag.

Bjuden på lunch

I dag fick jag lunch levererat till jobbet, med tillhörande lunch sällskap. Maarit kom förbi och hade sushi med sig, min chef blev grön av avund.
Har haft fullt upp på jobbet och suttit som klistrad framför min dator i djup konsentration, men ändå känns det som om jag inte fått någonting gjort.......Fast så är det ju inte, snarare att jag inte gjort det som jag tänkt från början utan en miljarder andra grejjer som kommit i mellan. I morgon kanske jag får det jag tänkt göra gjort!

Uppstekt palt

Idag närt Emil frågade vad det blir till middag och jag svarade uppstekt palt, så tar han sig för pannan och utbrister:
-Åh nej inte palt till mig! Jag kan ta pasta i stället.
Och självklart fick han pasta och köttbullar i stället, ja för på så vis så blev det ju mera palt till oss andra. Gry å andra sidan tyckte ju inte att det ena ska behöva utesluta det andra, så hon tog lite pasta med palt och köttbullar och lite fläsk till det. Varför välja!?

Palt koma

Ljuvliga är dessa dagar då Nicke gör palt, den enda nackdelen är ju bara att man blir så galet mätt. Och att jag aldrig lär mig att INTE ta den sista palten......
När han väl gör det så gör han det i mängder, ja det är ju ingen maträtt som man gör två portioner av. Så nu kan man se fram mot uppstekt palt minst två gånger kommande vecka. Undra just om Emil ser fram mot det lika mycket som resten av familjen????? Troligen inte!

Halloween fest



Vilken bus-kul lördagkväll med Halloween fest vi hade igår. Här var det ena med det andra och hälsade på, det var spindlar, talibaner, häxor, katter, Nalle Puh, Byggare Bob, ja t.o.m självaste Magnus Uggla tittade förbi.
Massor av god mat och även lite läskigt äcklig mat och godis i drivor.
Och jag fick den äran att skrämma skiten ur två grann tjejer som kom och ringde på och villa ha lite bus eller godis, haha ja de studsade en halvmeter när jag flög ut genom dörren, men skrattade förståss gott när de fick en näve godis var.





Gry tyckte att det var sådär lagom kul att ställa upp och posera på ett familje foto!!!!!!!!

Men hon var ju en makalöst söt älva.

     

Och självaste Darth Vader var ju så gryyyyym.

     

MJAUUUU!!!!!



Bästa kostym var ändå Magnus Uggla......



Vi hade lite svårt att bestämma oss för vad vi skulle bjuda på för mat, så det blev lite allt möjligt smått och gott.
Två olika sorters vinegrette potatissallad, terryaki grillspett, räkor med aioli, tzatziki, bröd, tomat sallad, vinmarinerad rostbiff och självlkart BLODMOS MED MONSTERFINGRAR!!!!!!!!!!!



Och efter maten så drack vi utsökt chokladkaffe som vi fick i pressent av familjen Enbrand, till det fick vi också en fin chokladbit och apelsin chokladsås. Men det bjöd jag inte på.....moahahah det ska vi frossa i själva!

Och såhär fint hade vi gjort hemma

  

Det var mycket tända ljus överallt och många hade varma kostymer, så det var i alla fall ingen som frös. Nä snarare så rann svetten högt och lågt.

Av familjen Lingemark fick vi en så fin höst blomma och det läckra pumpa spöket som visades i början. Så blomman får helt enkelt avsluta våran Halloweensaga.


RSS 2.0