En tung dag

I morse när jag kom till jobbet så sa min chef att vi skulle ha ett extra möte kl 7.45. Så hon tyckte att jag kunde stanna kvar inne på kontoret att de visste inne på mottagningen att jag skulle bli sen, så jag tog mig en kopp kaffe och satte mig ner och väntade in de andra.
Vi får höra att en kollega till oss, natten till idag har drabbats av en massiv hjärnblödning som inte kunnat stoppas och det ser riktigt illa ut för henne och man vet inte hur utgången kommer att bli om hon ens kommer att överleva.
Med kaffet halvt på tvären och tårarna sprutander så kan jag inte begripa att det är sant och det känns totalt overkligt. Så sent som igår mötte jag henne på kontoret då hon var och hälsade på med hennes dotter och hennes2 veckor gammla barnbarn. Och jag förstår inte riktigt hur jag har lyckats få något gjort idag på jobbet då mina tankar ideligen vandrat iväg till henne och hennes familj. Hon har 5 barn och hennes yngsta son tar studenten nästa vecka och för två veckor sedan blev hon mormor för första gången, det känns så tungt och orättvist. Och man inser hur skört livet faktiskt är.

Räknings dags!!!

Ja då var det den tiden på månaden som det var dags att göra rätt för sig. Och pengarna räckte denna gång med och det blev endel över. Så nu kan vi njuta av våran SPA helg i fulla drag.

Det har varit fullt upp denna vecka och mina små grå har fått jobba hårt. I tisdags kväll satt jag på mottagningen och fick lite insyn i bokningssystemet och fick pröva lite själv. De hade tagit in en tjej utifrån som skulle lära upp mig, och efter att suttit tillsammans med henne och lite själv mellan 17.30-20.30 så har jag blivit mer eller mindre inslängd i detta jobb. Och nu ska jag se till att alla ortopeder har patienter till sina mottagningar hela sommaren!!!!! GULP! Ja det är ju tur att jag inte i förväg vet vad det är jag ger mig in på. Men det verkar gå ganska bra, och eftersom det inte finns någon att fråga om hjälp så är det bara att lösa problemen allt eftersom de dyker upp. Behöver jag ens säga att jag tycker att det här är jätte kul? Ja jag har som sagt lite att bita i ett par veckor tills det är dags för mig att gå på semester.

Emil har det lite jobbigt fortfarande på mornarna när han lämnas på dagis, så i morse så hade de löst det så att han fick lämnas på Katten tillsammans med Gry en stund innan han gick ner på Taxen. Men annars så verkar det gå jätte bra.

Det blev en kille!

Ja man får grattulera hela familjen Lingemark som ännu en gång har lyckats få till en perfekt liten kille. Och det var två stolta storebröder som jag mötte i morse på dagis då jag lämnade mina två sötnosar. GRATTIS!

 Min stora lilla kille tycker inte alls om att bli lämnad på Taxen just nu, han blir så lessen när det är dags att säga hejdå och han gråter så det skär i mamma hjärtat. Och nu har jag hans ord ringandes i öronen när han skriker miiin maaaammmmaaaaa!!!!!!!! Nä det kännds inte roligt att lämna honom på dagis när det är såhär. Det är bara att hålla en tumme för att det är kortvarigt och att det snart ska gå bra igen.

Själv så ska jag rejsa iväg till jobbet snart, jag har en låååång dag framför mig. Slutar inte förrän kl 20.00, och då lär jag vara helt manglad i skallen. Och tyvärr så får barnen en lång dag på dagis idag igen, och det känns verkligen pest. Men förhoppningsvis så blir det bättre resten av veckan.

En lång dag.

Det har varit en lång dag för oss alla här idag. Och efter att ha jobbat heltid en endaste liten dag så inser jag att det är idioti att göra det med små barn. Nä mig går det ju ingen nöd på men stackars mina barn som fick århundradets längsta dag på dagis, från 7 till 17.30. Det var framförallt en trött kille som kom hem därifrån.
Både jag och Nicke jobbade till 16.30 sen var det bara att rejsa järnet till dagis, försten som var framme hämtade barnen och den andra rejsade hem för att börja laga mat. Och Nicke var några minuter snabbare än jag så det föll på min lott att svänga ihop en couscous paella. Men trotts att vi jobbade på för allt vad tygen höll så han Emil somna i soffan innan middagen. Och nu är det en kille som sover oroligt och kastar sig av och an gråtandes i sömnen. Ja det gör ont i mamma hjärtat att se och höra det. Och det är ju för väl att det är tillfälligt bara några dagar denna vecka som jag jobbar till 16.30, sen återgår vi till det normala då jag aldrig jobbar längre än till 15. Det borde vara förbjudet att jobba heltid när man har småbarn tycker jag efter denna dag.

Fast min dag på jobbet har varit rysligt rolig full av utmaningar och nya grejjer. Vet ju inte om jag skulle vilja jobba administrativt för jämnan men som omväxling är det jätte kul. Det har varit korvstoppning med ny information och jag har lärt mig otroligt mycket nya saker. Ja det verkar inte bättre än att den gråa massan fungerat ganska bra idag. Och i morgon ska jag sätta mig in i bokningssystemet, och det är visst något att bita i har jag förstått.
Själv har jag inte märklt så mycket av min långa dag då jag har haft något för händerna hela tiden och dagen har susat förbi. Inte förrän på bussen hem så kännde jag hur trött jag faktiskt var.

Klart man blir FÖRBANNAD.

Om du tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för dig 
 så att du lättare kan förstå mig.
En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där.
Hon är en listig jävel.
Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne.
När jag ställer mej framför spegeln så står kärringen  där och täcker nästan hela mig,  
så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka.
Jag tycker det är ganska grymt.
Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej.
Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.
Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig.
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom!!!
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringen  stjäl.
Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.
Men det är inte bara pengar som försvinner.
Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt såna saker som choklad, vin och annat gott.
Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara  en riktig gottegris.
Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort.
Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.
Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt barnslig.
Hon ändrar på mina kläder så att dom inte längre passar mej.
Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre.
Detta är särskilt tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.
Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.
Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står.
TV:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre.
Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.
Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis ???
På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går.
När jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln.
Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.
Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på - men vad tror ni hände när jag skulle ta ett nytt passfoto?
Just som det blixtrade till ställde hon sej framför mej.
SÅ NU MÅSTE JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT !!!



Jag glömde Maarit

I fredags när vi hämtat barnen så åkte vi iväg mot Morgongåva. Vi stannade i Stora Wäsby för att äta middag på Mc Donalds, och där satt vi i lugn och ro och åt tills vi alla var mätta och belåtna. Sen var det hopp in i bilen och fortsätta resan. Väl ute på motorvägen så får jag en obehaglig kännsla i kroppen och i nästa sekund så utbrister jag:
-HELVETE! MAAAAARIT!
Nicke tittar oförtsåenda på mig och undrar om jag blivit skvatt galen.
-Ja, vi skulle ju plocka upp Maarit!
-Öh...skulle vi.
Ja Nicke var ju förståss helt ovetande om vad jag och Maarit bestämt under dagen, och halvt desperat så famlar jag fram min telefon och ringer henne. I andra änden så svarar en sömndrucken Maarit och det första hon hör är mig halvt skrikande.
-Vi har glömt bort dig och åkte just från Stora Wäsby. Hur löser vi det här?
-Jaha det var ju inte bra, är det enda nyvakna Maarit får fram.
Nicke är ju i alla fall vid sinna sinnes fullabruk och säger lugnt att vi vänder om och hämtar henne.
Puh...jag kan andas ut. Så vid Arlandastad vänder vi om och börjar köra tillbaka mot stan, och eftersom det är fredageftermiddag så är det kööööö........Vi plockar upp Maarit och börjar om med våran resa mot Morgongåva. Men eftersom det fortfarande är fredageftermiddag så är det kö även ut från stan......
Behöver jag säga att jag inte stod så högt i kurs hos vissa i bilen!!!!!!!! Och att jag fick äta upp ett ex antal gånger att jag sagt att VI har glömt dig, då Nicke inte ens visste att hon skulle åka med oss. Ja jag skämmdes och fick höra det måååånga gånger under hela helgen och jag tror nog att jag kommer att få höra det mååånga gånger igen innan det är glömt.
Och till mitt försvar kan jag bara säga att den där grå massan mellan mina öron fungerar inte just nu. Jag får sätta en lapp i pannan och skriva UR FUNKTION.

Ja tillslut om än långt senare äv vi tänkt så kom vi i alla fall fram. Och eftersom barnen somnat båda två i bilen så var de inte så värst trötta och var uppe bra länge, ja klockan var nog närmare 23 innan de kom i säng.
Och något mycket märkligt inträffade lördag morgon, barnen sov och sov och sov, jag han både dricka kaffe och äta innan det började röra sig inne i sovrummet. Först vaknade Gry, och hon låg med ansiktet ner i kudden och ropade på mig så även fast jag stod bravid så fortsatte hon att ropa. Inte förrän jag talade om för henne att hon måste lyfta ansiktet från kudden för att se mig, så slutade hon ropa på mig och tittade sömnigt på mig. Hmmm lite blond är hon ju.
Nicke kom upp tassande lite senare och sist av alla så vaknade Emil, som brukar vara den som vaknar först.

Det var full rulle hela morgonen och alla hade fullt upp med att komma i ordning till Hannas konfirmation. Själv så kunde jag ju känna lugnet eftersom jag och de mina inte skulle följa med till kyrkan, så jag ägnade mig åt att göra Hanna fin i håret i stället och hoppade själv in i duschen när alla åkt. Ja vi som inte följde med till kyrkan började göra iordning för lunchen som det skulle bjudas på efteråt.
Och när alla kom tillbaka så uppstod det en kort stunds förvirrat kaos då ingen verkade veta någonting och alla slet i allt. Ja min familj i ett nötskal. Men visst blev det lunch till alla och alla fick sig en varsin stol och sitta på, och allt blev ju bara så bra som det kan bli.
Maten var ju så utsökt att det liknade ingenting, pappa Raimos rökta lax med romsås och färsk potatis, ja det var så galet gott att man höll på att äta ihjäl sig.
Efter det så blev det kronprins tårta och kaffe, och ja det slank ju ner det med.

En efter en droppade gästerna hem, men inte vi......för till min systers stora förtvivlan så tänkte vi ju stanna en till natt hehe. Ja när man bjuder in oss så vet man ju aldrig när man blir av med oss hehe.
Eftersom det var lite oplanerat så fanns det ju ingen middagsplan, så det fick bli pizza. Ingen var väl lessen över det misstänker jag.

Timmarna gick och det började vara dags för att natta Gry, jag gick och la mig med henne...och somnade. När Nicke kom in och petade på mig och sa att klockan var 21 och att melodifestivalen började, så bara kännde jag att NÄH jag ville inte, jag ville sova och det gjorde jag, hela natten.

Och i morse så uppstår samma konstiga fenomen igen, barnen sover ända till 8.30!!!!!!! Ja Gry vaknade då och Emil ännu lite senare, ja det får järna hålla i sig i sommar.

Eftersom det var en strålande sommardag där ute så drogs vi alla ut i solen efter frukost, och där ute i trädgården blev vi sittande hela förmiddagen. Barnen var överförtjusta då de fick hjälpa till med att klippa gräsmattan. Emil åkte på gräsklipparen med Erik, och det var stort. Men när det var Grys tur så var det säkrast att låta Nicke köra, ja han verkade ju inte tycka att det var så tråkigt han heller.

Vid 13 tiden var det dags för lunch hemma hos min mamma och pappa eftersom det är morsdag. Nicke och Andrers tog bilen, Anna-Maria, Hanna och Erik cyklade och jag och Maarit gick med en varsin vagn innehållandes Emil och Gry. Efter att vi ätit så blev i alla fall jag mest sittandes ute på balkongen och snacka strunt och skratta åt och med mina barn.Och klockan han bli 16 innan vi började ta oss hemåt.

Vi skjutsade hem Maarit och sen for vi hem och gjorde lite varm korv till middag. Och hur märkligt det än låter så var vi alla ganska hungriga och åt korven med dess bröd med god aprit.
Sen var det inte lång tid kvar tills det var natti natt för barnen.
I morgon är det inte bara en ny dag utan en helt ny vecka med massa nya grejjer på lut. Och en stor dag för Lingemarks som ska få sin tredje bebis i morgon, DET är stort och spännande.

Utmanad igen......

......av Erik denna gång.


Du heter: Nina

När fyller du år: 24 april

Är du singel?: nix

Om fem månader: Är sommaren förbi........

Du samlar på: grodor en gång i tiden, men samlingen har blivit nerpackad.

Gröna eller röda äpplen?: röda

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Maarit

Gillar du golf: Nej

Vilken tid gick du upp idag: 06.00

Har du sovit i din egna säng inatt: ja

Har du strumpor på dig nu:  ja

Hur svarar du i telefon: Ja det är Nina (A´re Nina), eller bara Nina, när Maarit ringer kan det bli vad som hellst.

Vad ska du göra ikväll: Åka till Morgongåva

Vad ska du göra imorgon: Vara i morgongåva på Hannas konfirmation

Var vill du bo när du blir stor: Sollentuna

Är det okej att gråta: ja

När grät du senast: minns inte

Vilken årstid tycker du bäst om: sommar

Laddar du ner musik och film från Internet:  nej

Vad skulle du göra om du vann en miljon: lägga på bröllopet och handpenning på hus

Bär du glasögon eller linser: Nej optikern sa igår att jag inte behöver

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: nej, men jag betalar järna för kvalitet

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Har jag tur blir det inte förrän kl 7.00

Har du piercing: Ja

Har du tatuering: Ja

Vill du gifta dig: OM jag vill, räknar nästan dagarna.

Vill du ha barn: Det är väl försent att tänka på det nu!!!!!!

Solar du ofta: nej, men jag är ute i solen ofta

Gillar du att dansa: ja

Är du flygrädd: ja

Hur vig är du: som ett kylskåp nu mera

Vad dricker du helst när du är törstig:  vatten

Vilken är din favoritglass: Ben&Jerrys chockolate therapy

Tror du på ett liv efter döden: ja

Tycker du om sushi: LOVE IT

Vad äter du helst när du ser på film: Popcorn eller smågodis

Bor dina föräldrar tillsammans: ja

Har du tandläkarskräck: nej

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Är numera ganska morgonpigg

Vilken ögonfärg har du: Blå

Vilka hårfärger har du haft: Säg vilka jag inte haft.......

Har du någon gång gråtit dig till sömns: ja

Biter du på naglarna: nej

Är du beroende av något: vattenmelon!!!! =)

Röker du: Nej, rökning dödar

Hur ofta trännar du: är ute och springer 3 gånger i veckan

Senaste låt du hörde: Ja sa hopp hopp hopp hoppetihej....på Disneychannal

Vad gör du på helgerna: Umgås med min familj eller jobbar

Brukar du bädda sängen: mycket sällan

Senaste bok: Totte bakar, vuxen litteratur så är det Fattiga som de voro.

Har du kysst någon under den senaste veckan: Ja

Vad var det senaste du skrev på msn: Vi ses i helgen 

Vi flyttar!

Just nu är jag så glad att det liknar ingenting. Vi har fått en ny lägenhet och flyttar 1 september. Jipppiii!!!!!

Försök till shoping

I dag hade jag tänkt att strö lite pengar omkring mig och handla lite kläder till mig själv. Men hur jag än försökte så hittade jag mig själv på barnavdelningen klämmandes och kännandes på barnkläder. Och på H&M var jag t.o.m på väg till kassan med en hel trave med kläder som INTE var i min storlek.......men jag han hejda mig och hängde tillbaka vart plagg på sin plats och smög tillbaka in på damavdelningen. Men jag hittade inget jag ville ha, och letandet var dessutom sådär halvhjärtat. Men det blev en fika och sen lite sushi!!!!!!

Hittade en ny brud och bröllop tidning som jag givetvis köpte mig. Och nu är jag djupt förälskad.....i en ny klänning. Ringde t.o.m butiken och frågade vad den kosta, och det bästa av allt är ju att den var ju inte ens dyr, ca 4000 kr. Och jag var välkommen in i butiken för att pröva den när hellst jag har lust. Åhhh jag blir alldeles matt och vill haaaaaa, måste nog åka dit någon dag.

Så fort hela min familj är hemma så åker vi till Morgongåva över helgen. Hanna konfirmeras i morgon och på söndag är det morsdag, så vi får se hur länge vi stannar. Skulle ju egentligen jobbat på söndag men nu blev det ändrat eftersom jag ska gå på ortoped mottagningen fram till semestern, och det ska bli så spännande och kul att det liknar ingenting.

Sömn

Vad härligt det är när barnen sover hela natten i sina egna sängar och man själv kan ägna sig åt medvetslös sömn. Vaknade vi 6-tiden i morse av att Emil och Grys sovrumsdörr knarrade, och ut kom en sömndrucken Emil och satte sig i soffan och kvar inne i sin säng satt Gry och gnuggade ögonen en stund innan även hon kom ut. Ett strålande humör var de båda på och satt i soffan och fnittrade förtjust.
Ja Emils nattsömn har blivit mycket bättre sen han slutade sova på dagen, ja hela killen känns mer lugn och harmoniosk över huvud taget. Alla "svåra" saker har gått så himla enkelt med honom. Nappen gjorde han sig av med från en natt till en annan utan att tveka och aldrig mer fråga efter den. Sluta med blöja gjorde han från den ena dagen till den andra, och slutade sova på dagen har också gått smärtfritt. Jag förväntade mig att det skulle vara en vecka eller två som skulle bli ganska jobbiga här om kvällarna, men nä det har gått så himla bra. Min stora lilla kille är så himla duktig och jag är så stolt över honom, och söt är han med!!!!!!
Och eftersom Gry ska göra allt som bror gör så blir väl allt lika enkelt med henne!!!!!!!!

Idag har jag varit hos optikern och kollatr min syn, och jag ser faktiskt inte så himla dåligt....på ena ögat i alla fall. Och eftersom jag så gott som ser perfekt på ena ögat så behöver jag egentligen inga glasögon. Men för just sånna situationer som att se på tv och bio och liknande så kan det vara bra att ha ett par glasögon just för att undvika huvudvärk. Så någon gång i framtiden så ska jag ta och skaffa mig ett par glasögon, men det känns ju inte jätte akut att göra det.

Bortbjuden på middag

Jag och Lenita gick tillsammans och hämtade våra barn vid 14.30 och så gick vi hem till dom. Och där var det lek i stora mått, glass med jordgubbar, korvstroganoff med ris, moraträsk och pirat spel.
När vi var på väg hem vid 18-tiden så ringer det på dörren och utanför står Nicke som kommit för att möta upp oss. Gissa om barnen blev glada att återse sin pappa.
Mätta och belåtna så gick vi hem och hade lite kvälls mys i soffan innan det var dags för natti natti.

Utmaning

Har tagit till mig en utmaning som jag snubblat över i sajberspejs när jag snokat runt.........


För 5 år sedan...
Hade jag mitt livs roligaste fest, 30-års festen. Hela livet var en enda stor fest då, och mitt liv började bli lite stabilt igen efter att ha varit bostadslös och bott på jobbet. Bor nu med Maarit i en lite etta på "Bäckis" och det var party, party jämt och ständigt. Och under sommaren så flyttade vi in i min alldeles nybyggda lägenbhet i Rotebro. Bara tanken på familj var skrämmande, och hade någon sagt då att mitt liv skulle se ut som det gör idag hade jag garvar denne rakt upp i ansiktet och sagt:  Ja, eller hur!

För 3 år sedan...
Var min lilla Emil 5 månader, och vi hade flyttat in i 4:an som vi bor i nu. Livet bestod mest i att gulla med Emil, putta barnvagn, njuta av vårsolen med en kaffe i handen. Maarit bodde hos oss fortfarande och jag insåg nog inte hur bra jag hade det.

För 1 år sedan...
Hade jag hunnit bli 2 barns mor och Gry är 8 månader, det har varit en tuff tid med två små barn och många nätter utan sömn. Men nu känns det som om det börjar vara lite lättare. Har dessutom tagit tag i fläsket som väller i sidorna och gått med i viktväktarna och resultatet börjar synas tydligt nu.
Emil har börjat på dagis 15 timmar i veckan och jag börjar få lite tid över för mig själv.

För tre månader sedan...
Friade jag till Nicke och han sa JA
 
Imorgon...
Har Emil sin första hela dag på storbarnavdelningen Taxen.
Och jag har en tid hos optikern.

Om ett år...
Är det inte långt kvar till vårat bröllop.
I övrigt så ser det nog mest ut som det gör idag, barnen är förståss lite större.
Kanske bor vi kvar, kanske har vi flyttat.
Alla i min familj är lite äldre och ännu mera sammansvettsade och om möjligt ännu lyckligare.


Se vad mycket som kan hända på 5 år. Har lärt mig att aldrig säga aldrig i alla fall.
Och jag i min tur utmanar.....ja vi gör det enkelt, alla som känner sig utmanade.

Och du Katja, nu vill jag se den på din blogg också *S*


En dag på dagis

Idag har jag varit med Emil på Taxen hela förmiddagen. Men innan vi kom så långt så börjafde vi med en sovmorgon.

Ja jag kan ju börja med att backa tillbaka till i går kväll. Nattningen gick ju helt smärtfritt då Emil somnade på soffan och Gry strax där efter ville krypa upp i sin säng. Och Gry sov så gott....ända till kl 21.00, då vaknafde hon till och hojtade på sin mammma. Och jag trodde ju att det bara skulle vara att gå in och stryka lite på henne och så skulle hon somna om, men se där hade jag fel. För där låg hon alldeles klar vaken och kunde visst inte somna om, utan hon låg där och bara stirrade i taket med sina stora blå ögon och snodde runt runt runt. Hon visade inge tendenser till att vilja kliva upp men inte heller några tendenser till att somna om. Jag låg kvar där och slummrade själv till och från, men vid 22.30 behövde jag själv gå på muggen så då gav jag upp. Stoppade om henne och sa att jag måste gå på toa och att nu skulle hon sova för att det var natt, jag vet inte hur länge hon låg där vaken men hon kom i alla fall inte upp och ut ur rummet.

Inte långt efter gick jag själv och la mig och sov gott hela natten. Vaknade vid 5-tiden av att Emil hojtade, och när jag kom in i deras sovrum så var han i full färd med att försöka väcka Gry, tack och lov så hade han inte lyckats och jag fick honom att krypa upp i sin säng igen. Men givetvis så vaknade Gry innan vi kommit på plats och jag trodde ett tag att jag skulle bli tvungen att kliva upp kl 05.00. Men hur märkligt det än låter så somnade vi om alla tre och vaknade av väckarklockan som ringde kl 7.00.
Hade mysmorgon med Disney Channal och frukost innan vi klädde oss och gick till dagis.

Emil ville inte riktigt gå ner på Taxen idag heller han ville stanna på Katten med Gry. Men efter en stund så sa han hejdå och vi gick ner. Och han tyckte att det var riktigt skoj att ha med mamma där. Hmmm man undrar om han kommer att tycka att det är lika skoj att ha med mamma i skolan när han går på mellanstadiet!!!!!!
Vi åkte i stora rutschkanan, bakade tårta i sandlådan, vi cyklade och så var vi ner i skogen och kollade på sniglar. Tanken var att jag skulle gå hem innan de åt mat men då blev Emil så lessen så jag stannade och åt jag med. Det blev trångt vid bordet men vi trängde ihop oss och så släckte vi i taket och tände lite ljus och hade det jätte mysigt.
När de skulle läsa saga efter maten så tyckte Emil att det var helt OK att jag gick hem, så då passade jag på att gå så han fick vara ensam där ett litet tag innan han skulle upp på Katten igen. I morgon ska han vara på Taxen hela dagen, och det ska bli spännande att se hur det kommer att gå då när jag lämnar honom.


Välartade barn

Har varit på utvecklingsamtal på förskolan idag om båda mina barn.
Och jag fick veta att jag har riktigt välartade barn, de är goa, glada, kreativa, duktiga och smarta. Ja det var ju knappast någon överraskning hehe. Det är bara att konstatera att blandar man Nickes och mina gener så blir det fantastiska barn!

Det var två trötta sötnosar som jag kom hem med vid 17.30, fick i oss lite mat och sedan landade vi i soffan och kollade på Bolibompa. Och där på soffan slocknade Emil och han rörde inte en min när jag klädde av honom och stoppade om honom i sängen. Och Gry och jag satt kvar uppe en stund och läste Nalle Puh, när boken var slut så gick hon och hämtade sin docka och handväska, nappen och hundden hade hon redan, och så gick hon till sängen. Jag la mig brevid henne en stund och innom 5 minuter så sov hon med.

Nästan förbjudet

Idag efter att jag ätit lunch så gjorde jag något som är nästan lite förbjudet. Jag drog ner persiennerna och klädde av mig och kröp ner under täcket och sov i flera timmar, trotts att jag hade hur mycket som hellst att göra här hemma. Men jag bara struntade i allt och sov bort eftermiddagen, jätte skönt. Jag borde göra sånt oftare.

Fick ett samtal från jobbet nyss och de undrade om jag kunde tänka mig att jobba måndag-fredag på ortoped mottagningen fram till min semester. Hmmm låt mig tänka, inte en endaste helg mer denna vår, och inga kvällar mer....hmmmm JO TACK det går bra före min del. Ja nu är ju inte det så himla nice som man kan tro att jobba måndag - fredag när man är van att jobba skift och vara ledig mitt i veckan och en förmiddag här och var, men det överväger att jag  får vara med min familj när den är ledig.

Och sen är det ju inte jätte länge kvar tills jag går på semester, typ midsommar. Och sen ska jag vara ledig i 8 veckor....stackars mig! Jag ska gå in och göra en insatts v.29 och jobba intensivt så att jag hamnat rejält på plussidan och kan ta ut ledigt när jag så önskar under hösten.
Men annars är hela sommaren framför mig med härlig ledighet, och vi har just inte planerat någonting. Det enda som är spikat är att vi åker upp till Storskog v.30-31, men sen är resten öppet för förslag. Vilket i och försig är lite tärande för mitt kontrollbehov!!!!!! Jag vill ju järna veta långt i förväg och ha varje dag spikad och klar, Nicke är tvärt om. Och förra sommaren hade vi det på mitt vis så i sommar får jag snällt ta ett steg tillbaka och göra på Nickes vis.

Vattenmelonen är här nu!

Äntligen finns det söt och god kärnfri vattenmelon igen, hela vintern har jag längtat. Ja jag skulle kunna leva på det om det inte var för att man blir så plaskig i magen. Men jag brukar stoppa i mig en vattenmelon om dagen under sommaren, och jag insåg igår att mina barn gladeligen trycker i sig så länge det finns något att trycka i sig. Så i sommar får man väl konka hen TVÅ meloner om dagen, tur det är nära till affären och att man har vagnen och lasta i och den är ju oftast ändå tom så då kan man ju lika gärna fylla den med smarrig melon.

En ny dag

Natten var lugn och behaglig och alla sov i sina egna sängar. Emil och Gry vaknade strax före kl 6, lite väl tidigt tyckte ju jag då´rå, men det var bara att bita ihop och kliva upp.
När vi var på väg till dagis så mulnade Emil till lite och sa att han INTE ville gå till Taxen han ville vara på Katten. Och hur jag än försökte locka och lirka så var det ett tvärt nej och efter en stund så började underläppen och darra och jag förstod att det var något som var fel på riktigt. Vi satt länge ute i morgonsolen och dividerade fram och tillbaka, och tillslut kom det fram att det var något galet med frukosten och han tittade lesset på mig och sa med gråt i rösten:
-Mamma jag vill verkligen inte äta gröt!!!!!!!
Kunde inte annat än ta honom i mina armar och små le lite och säga till honom att det måste vi tala om för fröken, och att hon inte kommer att bli varken arg eller lessen över det.
Och efter att ha följt med Gry in en stund på Katten så gick vi net till Taxen. Och när han berättade för fröken att han inte vill ha gröt till frukost så blev hon faktiskt uppriktigt förvånad och berättade att han ätit det med god aptit och gett sken av att han tyckte om det, så vi får väl se hur det går med gröt ätandet i fortsättningen. Men i dag var det filfrukost och han var ganska nöjd med det, och när jag frågade om det var OK att jag gick så log han mot mig och gav en bamsekram och sa hejdå.
Jag tror han börjat inse vidden av att vara på Taxen, att när man väl börjat där så är småbarnsavdelningen och fröknarna där ett minne blott. Och han har nog lite separationsångest och längtar lite efter dom och de andra barnen förståss, tur att han ska varva mellan avdelningarna i några dagar till. Men från och med måndag är han bara Taxen-barn.

Ensam hemma

I dag åkte Nicke iväg för att jobba på annan ort, vilken vet jag faktiskt inte. Jo han har berättat vart han ska men det har liksom bara passerat förbi. På onsdag är han hemma igen, och jag hoppas att han har vett att njuta av nätterna på hotellet i sin ensamhet. Och jag är grymt avis på frukosten han får nu i dessa dagar, fast han är ju ingen frukost människa så han skiter troligen i vilket.

Emil har haft en kanon dag på dagis då han varit på taxen nästan hela dagen. Var med de stora barnen ut i skogen och hade det jätte kul, och personalen gillar honom skarpt och de andra barnen tycker om honom och vill ha med honom. Så det känns ju skönt för mamma hjärtat.
Trodde att eftermiddagen/kvällen skulle bli uppåt väggarna då han inte sovit någonting men det gick jätte bra trotts att han nästan somnade ståendes på brädan på väge hem från dagis. Men jag gjorde vad jag kunde för att aktivera honom och vid 17-tiden kom Maarit och bara det piggnade han ju till av. Inget skrik och panik och han bröt inte ihop en endaste gång.
Efter att vi ätit middag så packade jag ihop mig och gick iväg på styrelsemöte på Rösjöskolan. Det hade inte varit några som hellst problem för Maarit att natta barnen, de hade slocknat nästan på en gång efter att lampan släckts. Ja Emil var nog bra trött, och man hoppas ju att det kommer gå smärtfritt med att sluta sova på dagen. Det har ju varit ganska segt och långlivat att komma till ro om kvällen här på sista tiden så jag tror att det är hög tid att lägga ner sovandet på dagen.

Men på natten ska man sova och det är precis det jag ska göra nu.

Duktig flicka

Satt just och läste i min älskade vän Katjas blogg, och till min glädje fick jag läsa att hon och hennes man nu äntligen slutat röka. Fan vad dom e bra! Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag blev.
Ja visst jag har också varit storrökare som inte brydde mig så mycket om annat bara jag fick min cigg. Men i samma ögonblick som jag fick veta att jag var gravid så fimpade jag och har sedan dess inte tagit ett bloss, och inte saknat det heller. Och för mig är det ett mysterium att det finns de som fortsätter att röka trotts att de är gravida, ammandes och sedan förälder och förebildför sina barn. För inte vill man att ens barn ska börja röka!
Och inte nog med att det är farligt det luktar ju vedervärdigt om rökare, ine bara när de sitter och bolmar utan jämt och ständigt då lukten finns där från topp till tå. 
Och sen är det ju kostnaden, för det är ju inte gratis. Och jag kan inte ha någon som hellst förståelse för en rökare som klagar på sin ekonomi, fine rök upp dina pengar men gnäll inte sen när du inte har några pengar över.
Det är bara en dålig undanflykt att man inte kan sluta, för alla kan.
Ja det var dagens moral predikan det!
Hejja Katja du är skit duktig, jag är stolt över dig. Och tänk på att rökare är också människor, fast inte lika länge!

Avslaget

Hela familjen är helt väck efter gårdagens vilda party!!!!! Vi har inte fått något vettigt gjort idag, bara drivit runt här hemma. När barnen skulle sova middag så bäddade vi ner hela familjen och sov i 3(!) timmar, det var riktigt skönt. Men när vi ätit mellis så insåg vi att lite frisk luft skulle vi inte dö av, så det vara bara att klä på sig och barnen och gå ut. Emil ville cykla så vi plockade fram cyklarna men då bröt Gry ihop, för HON ville minsann inte cykla. Ja det var bara att sätta henne i vagnen och svepa en filt om henne, hon drog ner kepsen över ögonen och ett tag blev jag lite orolig att hon faktiskt skulle somna. Hon är lite hängig och gnällig och jag undrar om det bara är sviter från gårdagen eller om det är något annat på G. Det kommer ju visserligen tänder i parti och minut i munnen på hennen nu MEN sen så går det ju även vattkoppor både här och var. Skulle ju vara skönrt att få det bort gjort men med tanke på att det var så många barn här igår så hoppas jag på att det inte är det som lurar om knuten.

Och såhär roar vi oss en söndag.

        

Ja det blir ju inte roligare än vad man gör det till.
Såhär gulliga är de när de inte tokar sig.

image194

image195

image196

Ja det var våran söndag det och nu börjar det vara dags för att tänka på middag, lasagne eller rostbiff med potatissallad, familjen får rösta........

Inte som förr, men trevligt i alla fall

Ja att fira födelsedag är ju inte som det en gång varit då man firade för fullt och kom inrammlandes på små timmarna full och go och sedan mådde abel hela dagen efter. Nä numera går det lite mer städat till och sista gästen går hem före 22.00
Men från kl 12.00 har det kommit och gott folk här och det har varit en jätte kul dag med trevligt sällskap och stundvis nästan galet hög volym då barnen dragit i gång en orkester eller en verkstad av något slag.
Mat, tårta, vin och choklad har slunkit ner om vartannat. Och de som inte kunde stanna kvar och äta fick med sig mat hem, för här fanns det då så det räckte och blev över.
Och Nicke har fått så fina pressenter och alldeles otroliga blommor.

image186

Ja kort och gott har det varit en underbar dag med våra nära och kära.

Här en liten bild på Gry och hennes ihop tejpade kind.

image187


Hela dagen har man hittat något gott att stoppa i munnen, och ett Brago kex är ju aldrig fel.


image188

Andra vill skotta munnen full av tårta.

image189

Och nu när det är kväll och dagen passerat så är det ju inte utan att man är lite trött.

Kalas dax

Nu har Nicke haft nästan en vecka på sig att bearbeta att han blivit 40, så idag är det dags för stort kalas. Vissa i våran omgivning behöver ju ca 6 månader på sig att bearbeta sin 40-års dag innan man kan klara av att offentliggöra det.....ingen nämnd  *tam ta tam trummar lite med fingrarna och himmlar med ögonen*

Gårdagkvällen var  MYCET trevlig. Jag och Lenita gick först och käka indiskt och sen gick vi på bio och såg What happens in Vegas, och som vi skrattade den var galet kul och jag trodde att Lenitas bebis skulle komma ut av allt gapflabbande.
Fnittrig, mätt, nöjd och belåten med kvällen så kom jag hem vid 23.30.

Och idag  är det alltså dags för kalas, så förmiddagen har fyllts med städning och handling, nu ska man själv bara få ordning på sin vackra nuna och sen är det bara att njuta av resten av dagen i sällskap av vänner och familj och lite vin och god mat, det ser jag fram mot.

Samtalet från dagis

I dag kom det, det första samtalet från dagis som man INTE vill ha. Tack och lov så var det Nicke som fick det, men snabbt ringde han upp mig och jag i min tur ringde upp dagis.
Jag får veta att Gry ramlat och slagit sig, och på andra änden hör jag hur hon börjar säga: och jag tror vi måste .......och jag hinner tänka att nu är de på väg i ambulans till akuten med henne.......gå ner på vårdcentralen med henne. Puh! Då kan det inte vara så illa i alla fall.
Tar mig i alla fall dit så fort jag kan och när jag kommer dit så sitter hon i godan ro och äter lunch men när hon ser mig kommer hon ihåg att hon slagit sig och börjar gråta och pekar på kinden....men fel kind. Så så värst ont kan hon inte haft.
Jag tar med mig henne till vårdcentralen så att de får titta på det för såret är faktiskt ganska djupt. Vi blir direkt in visade på akutrummet och en doktor kommer efter bara några minuter, hon konstaterar också att det är ganska djupt men tycker att det räcker att tejpa för ärret kommer att bli snyggare då, hade det varit någon annanstans på kroppen så hade de satt ett stygn men nu gällde det att tänka på framtiden och undvika fula ärr i ansiktet.
Och jag är alldeles förvånad över hur duktig hon var, hon la sig snällt på brittsen och ligger alldeles stilla och låter dom hålla på bäst de vill och ger inte ifrån sig ett pip varken när de tvättar eller tejpar. Mamma hjärtat växte sig riktigt stort av stolthet. Och Emil är precis likadan när han går till doktorn, sitter alldeles stilla och låter de göra vad de måste och sitter stilla trotts att det kanska gör lite ont. Mina barn är helt enastående, om jag får säga det själv =)

Sen var det bara att gå tillbaka till dagis och hämta Emil på taxen, Gry somnade i vagnen på vägen tillbaka så jag kunde i lugn och ro hämta Emil och stanna där och prata med personalen och Emils nya dagis kompisar. På måndag så ska jag stanna kvar där hela dagen så man lär känna både personalen och de nya barnen, många nya namn som ska in i min redan fulla skalle. Fast jag tror att jag har kläm på personalen nu i alla fall. Och de verkar vara jätte gulliga allihopa och Emil gillar dom skarpt.
När vi skulle gå så ville jag att Emil skulle kissa innan och jag bad honom visa mig vart de hade sina pottor. Han tittade konstigt på mig och sa:
-Mamma, här kissar vi faktiskt på toaletten.
Och så svingade han sig upp på en toastol och gjorde det han skulle.

När Gry vaknar så ska vi gå ner till affären och handla lite, sen är det bara att vänta på att Nicke ska komma hem. För så fort han kommer så sticker jag och Lenita på lite galej, det ser jag fram mot.

Golfänka

I dag har Nicke varit på säsongens första golfrunda, vilket innebär att jag och barnen härjat själv här i kväll. Ja nu när de har blivit så stora så är det ju inga större problem att fixa kvällen själv så i år kommer han kanske iväg lite fler gånger än vad han gjort de senaste åren.

Hämtade dom små raringarna på dagis vid 16-tiden och så gick vi till affären för att handla lite mat, enkelt ville jag ha det så det fick bli pasta med skinksås. Och eftersom jag ville göra det JÄTTE enkelt så fick det bli färdig strimlad skinka och keldas färdiga ostsås, och i det så slängde jag i lite paprika lök och kryddor. Ja det blev inte alls dumt.

Lingemarks kom förbi och hämtade lite vagnar så nu är det så tomt i hallen att vi skulle kunna ha ett dansgolv där, och pengarna går oavkortat rakt in på bröllopskontot.

Sen sa Emil att han var hungrig, och när det vankas mat så bangar ju aldrig Gry. En Niininen upp i dagen vill jag lova. De brukar ju aldrig äta något efter att vi ätit middag så jag trodde nog först att det var något Emil fick för sig för att han anade att det snart skulle vara dags att sova. Men TVÅ mackor var med oanständigt mycket löradgskorv till slank ner. Ja där var den där Niininen genen igen......Här snålas det inte med pålägg inte, vill man ha en korvskiva på mackan ocvh fyra i handen så är det helt OK, vill man bara äta pålägg så funkar det med.......
Så de var nog lite hungriga. Men sen gick de snällt i säng och vi läste Bamse och så somnade alla tre så gott så gott. Och jag sov tills Nicke ruskade liv i mig, och då var jag helt bombis på att klockan var 20.00, ja max 20.15. Hmmmm 21.30 var ju lite närmare sanningen!

Ja det var den kvällen det. Nicke ligger i soffan och är nu lite matt i kroppen efter sin runda, men känner sig mycket nöjd. Och i morgon kväll är det min tur att dra iväg på roligheter.

Gott

Varför är kaffe och mörkchoklad så gott ihop för???? Mmmmums

Hela sängen för mig själv

Gry var helt slut efter gårdagen så hon sov sött hela natten i sin egen säng, och i morse så vaknade hon med ett leende och klappade på sin kudde och sa:
-Min kudde!

Värre var det med Emil. Det är mycket som händer nu på dagarna som måste bearbetas om natten, han drömmer mycket och är orolig, och bara det att vara 3½ år är ju jobbigt i sig. Så Nicke har sprungit upp och ner med Emil i natt, vi har båda fått trösta och lugna men jag ska väl erkänna att det största lasset med Emil om nätterna drar ju Nicke. Så själv har jag  i ensamt majestät mest vräkt ut mig i dubbelsängen medans Nicke trängts med Emil som vaknat av och an. Inte utan att jag har liiite dåligt samvete, men Nicke har minst två hotellnätter helt för sig själv som väntar nästa vecka.

En stor dag på dagis idag för det var första gången jag lämnade dom på olika avdelningar. Emil och Gry sa hej då till varandra med en stor innerlig kram och Gry sprang in på Katten och jag och Emil gick en trappa ner till Taxen, där skulle han först säga hejdå redan i kapprummet men jag frågade om jag inte kunde få följa med in, och det fick jag. Det var en stolt stor kille som jag lämnade där tillsammans med sin nya kompis Oskar.

Och sen var det bara för mig att ge mig ut på en spring tur i skogen och nu ska jag försöka hinna med något vettigt här hemma innan det bär av till jobbet.

Middags gäster

Eftersom Nicke fått permis i kväll för att leka med Johan, så kom Johans förtjusande fru och barn hem till mig och åt middag. Mycket trevligt trotts att barnen var något trötta och gnälliga i mellan åt. Men vi fick i oss mat och barnen fick väl i sig lite de med och om inte annat så fick de leka och busa med varandra. Men det är jobbigt att vara tre år och hela tiden vilja ha just den leksaken som kompisen/lillasyster/lillebror har i handen. Men stundvis så lekte de riktigt fint, höjdpunkten var när glassbilen kom förbi och de stod och tryckte i fönstret och spanade in alla grannar som handlade glass. Inte fullt lika skoj när de insåg att de blev utan.

Barnen var så trötta när de väl kom i säng att de somnade utan protester i deras egna sängar. DET har aldrig hänt förrut, få se om de sover hela natten eller om skrik och panik utbryter.

Nä nu är det dags för mig att få lite sömn så att jag orkar med morgondagen på akuten.

Det kom paket

Att det kommer lite paket hit och dit en sån här dag då någon fyller år är ju inte konstigt, men det konstiga har varit att de flesta har inte varit till Nicke. Fast den i särklass roligaste försändelsen var till honom och det var ett chokladogram som  min kära syster och svåger sänt till Nicke och han i sin tur har noga gömt tryffeln som det innehöll........Undra varför, jag skulle väl aldrig äta upp något sådant. Ja vem vet han kanske bjussar på lördag.

De andra paketen var till barnen från moster Helena, och de innehöll massor av smått och gott som uppskattades väldigt mycket av båda två. Emil fick Min första insektsbok, en insekts affisch och en hög med plast insekter som han tyckte var lite läbbiga, så nu är det Ekoxe terapi för fulla muggar.
Och Gry fick en Hello Kitty keps, som har suttit på heeela eftermiddagen och kvällen och en uppsjö med fina hårsnoddar och en liten plastväska med tillhörande dunfluff att bära alla hårsnoddar i. Och denna lilla väska har hon burit runt och plockat i och ur och beundrat alla dessa vackra snoddar med tillhörande atteraljer.
Så tack kära moster Helena. Jag tror nog att mina barn har världens bästa mostrar.

Ja och även jag har fått lite paket idag, ca 400 foton som jag beställt. Så nu har jag lite terapi att sysselsätta mig då de ska in i album. Och är det något jag gillar så är det att få ha en date på tu man hand med mina fotoalbum, att få sitta och pillra och få alla bilder på rätt plats. Ja då rinner bara tiden i väg och det hinner ofta bli långt in på natten för att inte säga morgon innan jag avslutar.

I övrigt så har det varit en riktigt bra dag. Det blev inget skit väder, solen har skinit hela dagen, men temperaturen har sjunkit ganska mycket och det är bra mycket svalare.
Har haft en riktig matlagningas dag idag och gjort klart det mesta i matväg till på lördag så jag i lugn och ro kan ägna mig åt att jobba resten av  veckan. Så nu står maten staplad i kylen och ska in i frysen och jag behöver inte tänka mer på det förrän på fredag.
Det fick bli hemmagjord canneloni till födelsedagsmiddag och till efterätt blev det förståss grön tårta som vi införskaffat hos Figges på väg hem från dagis.

Och nu börjar det snart vara dags att stoppa om sig själv för i morgon väntar en ny spännande dag.

GRATTIS

Ett stort grattis till min läckerbit Nicke som idag fyller 40 år, pussar i massor till dig mitt hjärta.

Ett leende spreds på hans läppar då han fick sin pressent i morse, en SPA-weekend tillsammans med hans fantastiska blivande fru. Barnen lämnar vi hemma med moster Maarit så dom går det ingen nöd på heller. Så nu räknar vi ner till 31 maj, tur det inte är så långt kvar.

Och Emil blev lite besviken då det inte fanns någon grön tårta redan på morgonen. Hade inte tänkt att fixa någon tårta till i dag heller eftersom vi ska ha kalas på lördag, men se det gick inte Emil med på. Så det är bara att ta en promenad till Figges med barnen efter dagis och styra upp det här.

Det var den pingsten

Jobb helgen är över och skitväder på väg in!!!!! Ja varför varar ledig när det är sol och fint?
I morse fick jag veta att det var storhelgstilläg i helgen eftersom det är pingst, så det gjorde ju att man jobbade med ett leende i alla fall, för det klirrade till bra i kassan. De kommer lagom tills det är dags att gå på semester.

Och i dag var det väldigt lätt jobbat, snälla och lydiga patienter, visserligen ganska omvårdnads krävande men det gjorde ju bara att jag hade något för händerna hela tiden och tiden susade i väg och jag fick gå hem.
Mötte upp Nicke och barnen i lekparken och där ar även Lenita och hennes killar, slog mig ner och fikade i skuggan av en blommande syren buske, men ganska fort var det dags för oss att gå hem och börja tänka på middag.

Imorgon är det en viktig dag, någon fyller visst 40 år. En stor dag full av överraskningar som ska firas på alla tänkbara sätt. Och till helgen blir det ett stort kalas, endast det bästa är gott nog till min älskade.

Varmt

När jag åkte till jobbet så packade jag med mig både tröja och jacka i väskan, för vid 21.30 lär det nog ha blivit lite svalt......Trodde jag! De fick ligga kvar i väskan och det var alldeles lagom att åka hem i en kortärmad topp. Sommaren är visst här! LOVE IT!!!!!!!!

Det borde vara förbjudet.....

......för samtliga småbarnsföräldrar att jobba när det är sommar väder ute på en lördag. Det borde vara obligatoriskt att umgås med sin familj då och åka till Vaxholm och käka glass. Men nä så är det ju inte, så det är väl bara att packa ihop sig för att åka till jobbet då....morrrrr. Men jag har ju i alla fall fått äta sill lunch på tu man hand med Nicke idag.

Och du Katja, du är lite puckad, men jag älskar dig ändå.
Detta är midsommarblomster.

image185

Midsommarblomster

I dag när jag klev av bussen så stod midsommarblomstern i full blom och sträckte på sig mot solen.

Körigt

Idag har jag haft en överdjävlig dag på jobbet, milt sagt. Jösses vi har slitit hund, tunga och multisjuka patienter högt och lågt, den ena sämre än den andra. En sån dag då det är skönt när klockan blir 15 och det är dags att gå hem.

Väl hemma så mötte jag resten av min familj och vi gick till Figges och käkade glass i stora lass och njöt av denna strålande sommar dag som vi har idag. Vi orkade inte fixa någon avancerad mat idag så det fick bli mini-pizzor dvs varma mackor, och ja de slank ju ner. Vi passade på att njuta av kvällssolen på balkongen en stund i stället för att glo på tv, ja man får ju passa på att vistas där nu innan det blir sommar på riktigt för då går det ju inte att sätta sin fot där ute för det blir hett som i en bakugn.

Nu är det Madicken på tv som trollbinder båda barnen sen är det hög tid för natti natti, och jag undrar hur jag ska klara av att hålla mig vaken när jag lägger Gry, för jag är så trött att jag håller på att gå i bitar.

135 miljoner

Idag var det någon som kammade hem storslam på lotto, och genast så börjar man att fundera på vad man själv skulle göra om man hade så mycket pengar. Rent spontant så känner jag att det nog inte vore helt sunt för mig att ha så mycket....hehe, men om man bortser från det så kan man ju fantisera fritt.

Ja det första jag skulle göra var att planera om hela bröllopet och det skulle inte bli i Sverige då och i inbjudan skulle det medfölja en förstaklass biljett och givetvis skulle jag stå för uppehälle med då.......VAAAAKNA!!!!!!! Nähe var det inte jag som vann....suck.
Resa skulle jag göra, massor och överallt. Och när jag sett hela världen och allt som är värt att se så måste man ju ha en vettig sysselsättning. Ja man skulle ju inte behöva jobba för pengarna men för sitt eget välbefinnande, välgörenhet är en bra syssla när man har onödigt mycket pengar. Vilket får mig att tänka på vilka jag skulle ge massa pengar till. Jag skulle nog skänka bort massor, ja där är ju jag och Nicke lite oense om hur vi skulle göra. Jag skulle lätt kunna ge bort hälften om inte mer, för vad har jag för glädje av att ha så mycket pengar om jag inte kan dela det med de jag tycker om.

Ja nu behöver jag ju inte fundera så hårt på vad jag skulle göra för sannolikheten är ju inte så stor att jag någonsin vinner storslam, jag har väl aldrig haft någon vidare tur i spel, men dessto större tur i kärlek. Och jag är rädd för att jag skulle kunna bli ganska odräglig med så mycket pengar.......Moahaha!
Nä man ska vara nöjd med det man har, visst man badar inte i pengar men man behöver ju inte vända på var slant heller. Vi behöver inte jaga extrapriser utan kan köpa den mat vi vill, och orkar vi inte laga mat så kan vi äta ute. Jag kan titta in i garderoben och se att där hänger en hel del nytt och i alla garderober finns det kläder i överflöd. Så varför klaga?

Man hinner mycket

Emil skolas in på Taxen och bör vara på dagis varje dag denna och näste vecka för en bra inskolning. Gry är inte riktigt med på att följa med mig hem igen när hon väl kommit till dagis. Så det resulterade i en ledig dag med barnen på dagis för mig. Och ojojoj vad man får mycket gjort hemma då.

Började med en joggingtur i skogen, har varit lite lat på spring fronten på sistonne och gått mest med stavar. Men idag lämnade jag stavarna hemma och sprang, blev lite förvånad över hur bra kondis jag faktiskt har numera. Och atmosfären är ju inte den sämsta att vara ute i, skogen här bakom är ett naturreservat och är en riktig trollskog och spåret går dels längs med Rösjön och sen längs med Väsjön.

Sen var det bara hem och börja städa, när jag plockat och dammsugit allt så tog jag itu med balkongen, så nu kan man även vara där ute utan att bli alldeles lortig. Sen fick badrummet sig en omgång också, och nu är det mina gammla vagnar som får sig en uppfräschning då de ska till nya ägare. Ja det är ju lite vemodigt att göra sig av med dom, de är ju förknippade man väldigt mycket kännslor och minnen. Men jag vet att de kommer att få det riktigt bra dit de ska =) och jag kommer säkert att se dom dagligen då de bara ska över på andra sidan vägen.

Ja det är inte mycket babysaken som finns kvar, nä just ingenting faktiskt. T.o.m spjälsängen står nermonterad i hallen och väntar på ett nytt öde, eftersom Gry är en stor tjej och har en riktig säng numera.
Jag är inte så mycket för att spara på gerejjer, till skillnad från vissa nära släktingar till mig! Det enda som jag har sparat från att barnen var bebisar är kläderna de hade på sig på väg hem från BB, de har jag inte haft hjärta att slänga, men allt annat har jag sålt eller skänkt bort.

Läkarbesök

Idag har jag äntligen fått komma till min husläkare och ta tag i div krämpor och problem, ja det var ju framförallt två saker som jag sökte för. Dels min yrsel och illamående som kommer då och då och slår ut mig totalt, och sen för min värk i händer och fötter.

Doktorn klämde och kännde, vred och petade och bankade på mig och jag fick göra div balansövningar för henne. Och genast så kunde hon i alla fall utesluta hjärntumör, för balans och kordination var det inget fel på.
Och då fanns det några allternativ kvar till vad min yrsel kan bero på, och alla helt ofarliga men obehagliga när de sätter in. Så jag ska utredas vidare hos öron-näsa-hals doktorn som hon remmiterade mig till. Och eftersom det är ganska långa väntetider så ska jag inte räkna med att det blir förrän efter sommaren.

Vad gäller mina händer och fötter så togs det lite reuma prover mest för att utesluta reumatism, men hon trodde nog att det var början till artroser jag hade!!!!!! Hon sneglade lite på mitt personnummer och la huvudet lite på sne och upplyste mig om att jag passerat 35 nu. Jaja jag fattar vinken jag är gammal och det går bara utför nu. Tyvärr är det inte så mycket att göra åt värken utan jag får lära mig att leva med den och det viktiga är att jag håller igång mina leder så att de inte stelnar till.

När jag kom till lab med min remiss för provtagning så frågade killen där om jag hade alla tänkbara sjukdommar som man kan ha, behöver jag säga att listan var ganska lång. Ja doktorn ville utesluta allt annat i väntan på att jag får komma till öron, så nu är det bara att hoppas på att alla provsvar är u.a.

Jag och min familj har faktiskt turen med att ha en husläkare i världsklass, hon är jätte duktig och framför allt nogran och lyhörd.

Sol, sol härligt med sol.

Vilket kanon väder vi har här, klarblå himmel, gassande sol och omkring 20 grader varmt. Jo det kan i alla fall jag leva med.

Det hade varit en bra dag på dagis för båda barnen, bortsett från att Emils inskolning på Taxen blev lite tokig idag. De hade missat att Taxen barnen skulle på skogsutflykt idag så när Emil kom ner så fanns det inga barn där!!!!!! Men han hade haft lika kul där för det, men i morgon skulle det bli ordning och reda.

Det blev förståss ett stopp i lekparken på vägen hem i denna otroliga försommar dag, och efter vi ätit middag så gick vi ut en liten stund till och tog med oss barnens cyklar. Sen var det bara att ställa dom i duschen och spola av halva sandlådan som fanns där under kläder, mellan tår och bakom öron och så hopp i säng, Gry somnade på studs och jag lyckades för en gång skull hålla mig vaken. Och det  var tur det för måndagar och tisdagar 19-20 så är det de enda gånger man kan ringa och boka festlokalen som vi funderat på. Så nu ska jag ta och boka den med så att vi får den samma dag som vi bokat kyrkan!!!!!

Bokat

Kyrkan är bokad och klar....Wiiiiiii.......Nu är det bara resten kvar..........

Mina stora barn......

...har ju faktiskt varit små!

Dessa delikata bilder hittade jag i Nickes jobb dator. Vad är det för småttingar?

    

Ja tiden går och man glömmer fort, men de är som sin mor....vackrare och vackrare för var år som går!

En liten stund i solen i alla fall.....

Det var en sovande familj som jag lämnade hemma i morse när jag gick till jobbet och jag smög iväg så tyst jag bara kunde, och för en gångskull så var det faktiskt ingen som vaknade.

Tiden på jobbet gick fort då jag hade något för händerna hela tiden, så vips var klocka 15 och jag fick åka hem.
Nicke och barnen hade just varit ute i vår värmen och ätit glass och var hemma för att hämta fotbollen, men han saknade någon sorts nippel till den så det gick inte att pumpa upp den. Så vi tog med två andra bollar och gick ut på gräsmattan och skulla kicka lite boll. Men Emil och Ger tyckte att det var roligare att springa upp för slänten och släppa ner bollarna och sen springa efter, ja det är mycket spring i deras små ben. Jag och Nicke fick i lugn och ro sitta på den lilla klippan och mysa i solen innan barnen ville vidare. Vi tog en promenad till affären och handlade lite tacos och gick hem och åt med god aptit.

I morgon är en ny vecka och en stor dag för Emil då han börjar på Taxen, stor-kille-avdelning som han själv kallar det. Min stora lilla kille.

Tröttmössa

Jag kroknade igår när jag nattade Gry och sov heeela natten lång. Nicke var in under kvällen och försökte väcka mig, men jag hade bara blängt på honom och mumlat något osammanhängande. Så han tyckte att det var bäst att låta mig sova vidare och tillbringade fredagkvällen själv.
Själv vaknade jag efter 14 timmar och kände mig lite mör i kroppen efter att ha sovit så länge med kläderna på dessutom.
Hela familjen sov till 7.30 vilket är väldigt ovanligt. Ja hela och hela, Emil hittade jag förståss i köket där han inventerade skåpen i jakt efter tuggummi så jag vet faktiskt inte hur länge han varit vaken.

I går när Nicke kom hem efter jobbet så hade han en ny HEL trehjuling med sig till Gry, lyckan var fullkomlig trotts att den var blå, för de röda hade tagit slut. Så efter att vi käkat middag så bar det iväg på en cykeltur förståss.

image179

image180

image181

Och det cyklades runt runt runt lekparken, och Emil fick upp högre och högre fart men blev samtidigt bättre och bättre på att bromsa. En praktvurpa gjorde han rakt in i busken, men jag tror att det gick bra för han klev då upp och borstade av sig bara och hoppade upp på cykeln och fortsatte trampa på.

Efterom Gry inte når riktigt till pedalerna så gav hon upp lite tidigare och så ville hon i stället ta sig en tur på motorcykeln i lekparken.

image182

När vi kom in så var det bara att sjunka ner i soffan och kolla på Bolibompa en stund innan det var hopp i säng för liten peng. Och ja där tog ju även min dag slut!!!!!!!

I morse efter att vi käkat frukost så åkte vi i väg och handlade lite mat. Vi köpte även ett hundkoppel som vi ska sätta fast på trehjulingen så att vi kan dra den efter oss så man slipper kröka sig som en u-sväng och putta på när flickstackarn inte kan trampa själv. Så med andra ord har vi satt koppel på Gry!!!!!!

När vi kom hem så svängde jag ihop lunch snabbt till de små trötta varelserna och sen stupade de i sina egna sängar och jag och Nicke kunde äta lunch på tu man hand i lugn och ro. Det blev färskpotatis och sill, men en tomatsallad till det. Åhhh vad det smakade sommar och vad gott det var.

Och ute går det så fort att det liknar ingenting just nu. Allt är så där ilsket ljust knallgrönt, häggen blommar, igår såg jag liljekonvalj knoppar som var på bristningsgränsen, körsbärs träden blommar för fullt. Ja det går fort där ute nu.
Så nu ska vi ut och njuta av våren och äta en glass.

Ny cykel

image176

image177

image178

Shoping dag

I dag har det handlats kan jag säga, från tidig morgon till sen kväll.
Emil har numera en 105 cm bred säng som det är gott om plats i när hans pappa ska ligga brevid om natten.
En fräsch säng som vi hittat jätte billigt på blocket, love it! Nicke var stack i väg i morse och hämta den.
När han kom tillbaka så stuvade vi in oss i bilen och åkte på cykeljakt, och vi hade lovat Emil att inte åka hem förrän vi hittat en cykel till honom, kosta vad det kosta ville.
Vi började i Gustavsberg, och tack och lov blev det jackpott i första affären. Där hade det en blå och silver färgad cykel som det måste ha stått Emil på. Ihop monterad i butiken så fanns det bara en rosa som man fick provcykla på, och Emil blev ganska förtvivlad då vi ställde fram den och bad honom sätta sig på den.
-Jag vill inte ha en ROSA cykel! Kom det ganska fort, men när vi förklarade att den i kartongen var blå så satte han sig motvilligt på den. Men när han väl börjat trampa runt inne i affären så hade han glömt bort allt vad rosa var och vi fick knappt av honom från den och han ville absolut inte lämna den i butiken.
Och för Gry var det kärlek vid första ögonkast men denna rosa glittriga skapelse, trotts att hon är på tok för liten så lyckades hon klättra upp på den och satt där och sprattlade när hon försökte nå pedalerna och såg såååå nöjd ut. Tills vi lyfte av henne, då slogs stora sirenen på....... Till Gry köpte vi en röd trehjuling trotts att hon inte når till pedalerna ens på den, men det hade varit elakt att inte köpa något till henne.
Köpte med en styrstång och lite nya lysen till min cykel när vi ändå höll på.

Planen var ju att åka hem och fixa cyklarna och komma ut och provköra dom lite under eftermiddagen, men när spenderar brallorna ändå var på så tog vi en sväng till IKEA också.
Pojken måste ju ha en ny bäddmadrass till sängen, visserligen har Maarit en i rätt storlek som bara ligger och skräpar men det är den tunnaste varianten. Så vi köpte en lite tjockare till han. Och när vi ändå var på IKEA så handlade vi lite nyakuddar, reflexvästar är alltid bra att ha och en massa varmkorv slank ner.

På vägen hem så kom vi på att det måste ju inköpas ett madrasskydd också, svängde in på ICA MAXI och gjorde det och då passade Nicke även på att köpa ett nytt halkskydd till badkaret.
Ja och när vi väl kom hem så hade ju tiden sprungit ifrån oss. Men eftersom vi lovat barnen en cykeltur så var det bara att börja plocka och skruva ihop dom. Och när Nicke börjar packa upp trehjulingen så ser han att den är SÖNDER!!!!!! Fan helvetes jävla skit!!!!!!! Hålet där styret skulle ner hade kommit i kläm någonstans och var buckligt och obrukbart. Ja det var ju inte mycket att göra åt det då, mer än att se hur Gry bryter ihop fullständigt.

Jag och Emil kom oss ialla fall iväg på en liten cykeltur i området, och jag måste ju säga att han var jätte duktig. Han trampade på och tog sig fram, kom ihåg att både titta upp och styra och oftast kom han ihåg att bromsa med när det behövdes. Men det blev jobbigt i uppförsbackarna, och de har vi ju ganska gott om. Det är ju här styrstången skulle ha kommit in i bilden. MEN eftersom Emil är så himla kort så måste sadeln vara nere på de absolut lägsta och styrstången skulle ju givetvis fästas under sadeln. Så killen får helt enkelt lära sig att kämpa i uppförsbacke och bromsa i nerförsbacke. Styrstången kan vi ta när han ska lära sig att cykla utan stödhjul.

Gry blev ganska nöjd när vi kom in och hon fick sitta en stund på Emils cykel och jag puttade runt henne inne i lägenheten. Men i morgon får Nicke ta sig en tur till Gustavsberg och byta den trasiga trehjulingen mot en hel, och på den får vi väl sätta koppel och dra den tills Gry når ner och kan trampa själv.

Behöver jag säga att de var två trötta barn här resten av kvällen som gång efter annan bröt ihop fullständigt bara man sa halv sju. Och när vi började möblera i deras sovrum och tog ut spjälsängen och lyfte in nya sängen och bäddade så blev det bara för mycket för Emil och han fick ett totalt bryt och alla säkringarna som fanns kvar brann, och vi kunde inte annat än små le åt honom. Ja de somnade fort båda två när de väl kom i säng.

MORATRÄSK RULES

image172

image173

image174

image175

Dagens lunch

Idag serverar köket:

Kasslermask med spagettilarver.

Mmmm mums!

RSS 2.0