Ur tjuvlyssnat.se

Pendeltåg mot Karlberg, Stockholm

Fyra personer ~60 kommenterar händelserna kring ?Stureplansprofilen? som återigen anhållits för våldtäkt.
Kvinna 1: Det är för bedrövligt hur det går till i sådana rättegångar.
Kvinna 2: Ja, de borde spärras in för livet allihopa!
Kvinna 1: Ja dödsstraff är för lindrigt! De borde? (tänker efter lite) ?de borde skickas till Norrland eller nåt!


Tänk att endel tycker att norrland är värre än dödsstraff.....hahahahaha


En bättre dag

Känner mig hoppfull över denna dag!!!! Ingen huvudvärk när jag vakna, solen skiner och barnen kom och mös med mig på morgonen innan det var dags att kliva upp. Och jag har dessutom sovit hyffsat i natt. Än så länge är det ju bara morgon men dagen brukar fortlöpa så som den börjat har jag märkt.

Nicke smålog lite åt mig igår när jag berättade om min helvetes dag igår när vi åt middag. Och upplyste om att han sett mig i detta förtvivlade tillstånd tidigare.....ungefär när Emil var runt ett år!!!!!!!!! Haha ja visst är det märkligt, men jag minns faktiskt inte att han var så jobbig då, snacka om sellektivt minne.

Ja idag har jag en heldel att göra, för i morgon ska vi ha kalas. Och jag undrar om det är något släktdtdrag att skjuta upp allt till sista stund och tro att man har så gott om tid. Gick länge och trodde att jag inte var drabbad men se neeeej där hade jag fel. Jag är i hög grad smittad av denna otroliga tids opptimism. Ja det ska städas, bakas bullar och det ena med det tredje. Men först av allt måste det handlas....och jag har inga pengar och inget körkort.....Så det är bara att vänta på att Nicke kommer hem. Så jag struntar i allt för en liten stund och går ut i lekparken med mina barn i stället.......Jag hinner!

Lilla flicka som inte fick uppleva denna värld, R.I.P din mormor väntar på dig och behöver dig.

Barnen från helvetet!!!!!!!

Medans alla andras barn sitter snällt och leker fint så gör mina vad de kan för att riva allt i sin väg.......
Har varit på kyrkis med dom och så här med facit i hand så inser jag att jag borde stannat hemma. Vaknade med huvudvärk, bara det gör ju så att man vill kräkas på allt och alla, sen har Gry kissat ner hela min säng.......Emil verkar vara på allmänt surigt humör och säger nej till allt och en var.
Ja hur som hellst så kommer vi iväg vid 9 och jag känner att det ska bli så skönt att få sitta ner och andas lite och prata strunt med andra mammor och pappor. Men nej....till en början så beter sig mina barn fullständigt normalt men allt eftersom det fylls på med barn så blir de bara mer och mer förvildade, ja det är överallt och river i allt och det enda jag tycks göra är att springa efter någon av dom och skrika NEEEEJ. Under sångstunden är jag t.o.m tvungen att bära ut Emil därifrån för att han bara stör och förstör och tycker att han är jätte rolig, och ju mer jag säger till honom ju mer obstinat blir han. Och jag känner att jag puttrar mer och mer innombords.
När vi ska fika så sitter Gry och trasar sönder sin macka och gör konfetti av den i stället för att äta den och emil häller ut äppeldricka i soffan.
Efter fikat så roar sig Emil med att klistra fast papper på sin lillasyster....klipper små pappersbitar och limmar med limstift!!!!!!! Då fick jag nog och lyftet ut båda två och går hem och jag är så less och rosenrasande på dom.
När jag fått barnen i säng och de somnat så bara sjunker jag ihop i soffan och storgråter, ja vad annat kunde jag göra??????

Och inte nog med att mina barn är helt upp åt väggarna idag så ringer Maarit och berättar att en kompis till oss fått en döfödd flicka igår efter fullgången graviditet, det är så fruktansvärt att det finns inte ord som kan förklara det. Hur går man vidare efter en sådan tragedi??????? Och vad säger man till någon som bär denna sorg???????? Barnen är ju trotts allt det finaste man har, även sånnahär dagar.
Ja det är inte undra på att man bara vill gråta.

Cykelkärra

I början av sommaren så blev vi så inspirerade av alla, framförallt Lingemarks, som cyklade runt med sina barn i cykelkärra. Vi ville ju också ha en, det såg ju så mysigt ut. Sagt och gjort....vi for iväg och inhandlade cykelkärra och hjälmar för ca 3000 kr, oj vad vi skulle cykla hela sommaren.....trodde vi verkligen på det själva?????? Nu är det höst och hjälmarna är kvar i sina kartonger och cykelkärrad står halvmonterad i vardagsrummet och cyklarna står kvar i förrådet, ja det känns ju som om vi kunde ha gjort något liiiiite roligare för de 3000 kronorna, men ganska fnissigt är det och jag och Nicke skrattar gott åt det, tanken var ju bra i alla fall. Ja ja vi kanske använder den nästa sommar, men jag lovar inget..........

Idag har vi haft en fantastisk höst dag med gassande sol, höst på morgon sommar mitt på dagen sen kom hösten tillbaka på eftermiddagen. Gick på öppnis med Gry efter att vi lämnat Emil på dagis, och efter att vi ätit lunch gick vi på promenad. När vi kom för att hämta Emil var Henrik där och skulle just hämta Isak och Elliot, och Henrik bjöd över oss hem till dom  på lite mellis, och det tackar man ju inte nej till.
Sen var det bara hem och laga middag, idag blir det chili och vitlöks marinerad kyckling och klyft potatis.

Och på tal om klyftpotatis så hade jag liiite svårt att hålla mig för skratt idag och fick bita mig hårt i läppen på öppnis. Vi satt och diskutera diverse olika maträtter och vad man tycker om och så, huruvida det är nyttigt eller inte. Choklad var vi ganska överrens om att det är gott men INTE nyttigt.........Synd! Jag kom in på potatis och sa att jag är väldigt svag för potatis i alla former och hellst klyft potatis, och att det är så bra med potatis för det kan man äta obegränsat av för ett pointsvärde 2 enligt viktväktarna. Då talade en annan mamma om för mig att hon minsann läst på förpackningen till klyftpotatisen och det innehåller minsann en hel del fett. Öhhh förpackningen (?) sa jag lite frågande....Ja påsen i frysdisken får jag till svar. Ja vad säger man.....jo jag gör faktiskt min klyftpotatis själv av vanlig potatis jag köper i affären, tvättar och skär den själv i klyftor, och då behöver man inget extra fett!!!!!!! Hon såg helt frågande ut precis som om hon aldrig hört talas om all laga mat själv från grunden. Stackarn hon käkar nog bara halv och hel fabrikat, vilket vi äter väldigt lite av.

Tisdag

Det var bara att sega sig upp i morse när klockan ringde. Gry har just inte sovit något vidare i natt, jag tror hon haft ont i magen och en och annan mardröm. Och Emil ville komma över i våran säng i natt vilket innebär att JAG inte får plats i sängen, så jag fick ligga där med halva rumpan utanför tills jag körde iväg killarna till Emils säng. 
Men det var bara att kravla sig in i duschen och spola kallvatten på sig så man kvickna till och hälla i sig massor av kaffe så att man vakna. Var hysteriskt trött trotts alla åtgärder!!! Jaja det var bara att bryta ihop och gå vidare.
Vi stressade inte ihjäl oss här på morgonen men kom i tid till dagis i alla fall. Emil sprang hela vägen och hojtade: Mamma kolla jag håller tummarna och jag springer som Carolina Kluft. Ja då har vi planterat vårat friidrott intresse hos våran son!
Och det var ju inte så behagligt väder idag.....+10 grader och skvättande regn. Och man kan ju undra hur jag tänkte när jag klädde på mig i morse!!!!! Tunna trekvarts byxor, linne och sandaler!!!!!! Som tur var hade jag med mig både munkjacka och goretex jacka, de åkte ju på ganska fort.
Efter att jag lämnat Emil så vad det dags att gå till viktväktarna, för den som inte vet så är det en promenad på 45 min, funderade lite på att ta bussen men kom på bättre tankar och promenerade i regnet. Ja det värsta som hände var ju att jag blev lite blöt.
Hade gått ner 0,4 kg, ja man får ju vara glad att det var neråt men inte är jag riktigt nöjd med det. Målet är ju att gå ner MINST 0.5 kg i veckan. Men men det var ju i alla fall nedåt och jag kan ju inte påstå att jag skött mig riktigt senaste veckan så jag får ju skylla mig själv. Men siktar på att det ska vara mera nästa vecka.
Hade tänkt att stanna i Sollentuna C och äta lunch, men kännde inte riktigt att jag kunde unna mig de pointsen så jag promenerade hem igen i regnet, hem och laga lunch till mig och Gry.
Sen var det dags att gå och hämta Emil. Och i dag öppnade kyrkan sin öppna förskola för terminen, Emil blev överlycklig när jag sa att vi skulle dit. Så där satt jag och softa hela eftermiddagen och fika och prata strunt med andra mammor och pappor.
Och middag behövde jag inte heller tänka på när jag kom hem, för den hade jag redan gjort klar igår, taco paj, och nu så var det bara att slänga in den i ugnen för att värmas. Åhhh vad det var gott, alla åt som om de aldrig sett mat förrut.
Stoppade båda barnen i badkaret efter middagen, och de älskar att bada så mycket att de fullständigt bryter ihop när det är dags att kliva upp trotts att vattnet är kallt och obehagligt, ja det blir världskrig när man plockar fram handduken.
Ja man hinner bli alldeles svettig innan barnen är torra och pyamasarna är på.

Och du Katja....du behöver inte oroa dig, jag kommer inte att lägga ut några bilder på dig utan att fråga dig först hihi, men vårat osunda leverne är VÄL dokumenterat!!!!! Puss på dig och må så gott i värmen ni har hemma på Madeira och var rädd om dig och familjen ;-)


Dåligt humör

Sur, tvär och grinig........fan vad jag hatar dagar då man vaknar och är på uruselthumör, vissa dagar så borde man inte behöva vakna.
Och inte gör det saken bättre att det är måndag och skitväder.
Efter mycket om och men så kommer jag i alla fall iväg och lämnar Emil på dagis nästan i tid, jag och Gry går till öppnaförskolan. Där får jag i alla fall ett välkommet andrum då Gry dolar på för sig själv. Efter att vi ätit lunch och Gry är så trött att hon håller på att stupa så bäddar jag ner henne i vagnen och hon somnar innan vi ens har kommit in i hissen. Ska gå en promenad så hon får sova och kanske lyckas gå ifrån mitt dåliga humör....men näää då börjar det självklart att regna.....Ja det passar ju min sinnesstämning så jag går och jag går där i regnet, ganska skönt, men inte fan blir jag på bättre humör.
Hämtar Emil och går hem, orkar inte vara en duktig mamma och gå till lekparken, nä ungarna får leka inne i eftermiddag. Väl hemma så väntar en hög med räkningar som ska betalas, just vad jag längtade efter.
JÄVLA SKIT DAG!

Nostalgi

Häromdagen läste jag i Katjas blogg (som jag längkat till härifrån) om nostalgi, jag skrattade så att jag grät. Och har sedandess roat mig med att drömma tillbaka lite i tiden då man var ung, dum och fullständigt galen.
Mycket har man gjort och varit med om, men det är väldigt lite som jag ångrar, kan faktiskt inte komma på någonting alls, men självklart så finns där säkert något i mitt förflutna som jag skulle vilja dra ett streck över men jag har bara valt att förtränga det!!!!!!!!!!
Ja det var full rulle för jämnan på den tiden innan man hade barn, många var de dagar som man var så bakis att man inte visste vad man hette, och det hände mer än en gång att jag åkte till jobbet direkt från krogen och sov ett par timmar i personalrummet innan det var dags att jobba. Och många är de stackars brustna och krossade hjärtan man lämnat bakom sig. Så många män, sååååå lite tid.
Och ständigt detta sökande efter spänning, kickar och sig själv. Vem är jag, vad vill jag och varför?????? Aldrig stanna upp utan ständigt vidare.
Men så träffade jag Nicke, mannen i mitt liv och helt plötsligt blev det ordning och reda och jag visste med ens vad jag ville och såg helt plötsligt en mening med allting, många var det nog som gett upp hoppet förlänge sedan.
Men som sagt nu blåser det andra vindar och man är en lycklig och harmonisk småbarns mamma.

Och idag har jag jobbat, vid 06.00 i morse när jag for så var det INTE varmt ute utan det var höst i luften. Och det blev aldrig någon riktig värme idag över huvud taget. Solen sken och det var fint väder men hösten höll ett järngrepp om luften. Men det hindrade inte oss från att fara till Maarit efter att jag jobbat klart och ha lite fika med oss till lekparken och ungarna badade tills de skallrade tänder, ja inte för att Gry har så mycket till tänder att skallra med..........

Mina ögonstenar

Mina ögonstenar


Ja de är ju faktiskt ganska gulliga =)

Skansen

Skansen


Idag har vi haft en alldeles underbar dag på skansen. Vi for iväg omedelbart efter frukost, för vill man ha en parkeringsplats så gäller det att vara där i tid. Maarit kom också dit, när barnen såg henne blev de så glada att de nästan hoppade ur vagnarna.
Medan vi väntade på att morgon trötta Maarit skulle dyka upp så gick vi till bageriet och köpte oss lite sockerkringlor och satte oss i solen vid Bollnästorget, där var det färgsprakande uppträdanden med fillipinsk dans.
När Maarit kom kunde Emil inte komma fort nog till vargarna, björnarna, älgarna ja allt han skulle se. Men djuren var inte riktigt på humör för att visa upp sig idag. En av vargarna visade sig som hastigast, lo katterna hade sökt skydd i skuggan någonstans och gråsälarna såg vi inte skymten av. Men björnarna showade glatt när de lekte herren på täppan, och vildsvinen och bison oxen slöade i solen, älgarna låg också och lata sig men där var vattnet som porlade intill intressantare och Gry blev vansinnigt arg då hon inte fick bada. Och knubbsälarna simmade runt och lekte glatt.
Vid björnberget är det ju så roligt att springa omkring, grottor att klättra in i och leka tittut. Gry gjorde vad hon kunde för att hänga på de stora barnen, men lite för liten som hon är så slutade med att hon stod på näsan i grottan och blodet kom från en uppskrubbad näsa. Ajajajaj vad det gjorde ont, men inte värre än att hon rejsade runt igen efter en liten stund.
Åt lite picnic lunch i det gröna, Ninas smarriga lökpaj och sallad, innan barnen var så trötta så att de kroknade, ja Emil hade hunnit åka bilar och karusell också förståss, han skjutsade Maarit på mororcykel, och körde runt pappa i bilen.
Två mycket trötta barn (Gry sovandes) sa hejdå till Maarit när vi åkte därifrån.
Slank in på Krutan på vägen hem och köpte med oss pizza, för vem orkar laga mat en dag som denna.

Nyklippt kille

Nyklippt kille

Emil har varit hos frissan för första gången, gissa om det var spännande!!!!!!!

Masken blir en puckad.......

Masken kryper upp i trädet, masken blir en puckad och sen är den en fjäril.
Ja det berättade Emil för mig idag när han förklara hur fjärilar blir till, att det är en larv är ju förståss överkurs och att det heter puppa och inte puckad är pettitesser. Han är en mycket klok ung man. När jag förklara att det heter puppa inte puckad så satt han länge och smakade på ordet och sen sa kan högt och tydligt PUPPA och sken som en sol.

Vi är visst lite trögstartade på morgonen här denna vecka, har inte kommit utanför dörren än. Men vi hade det så mysigt på morgonen, och sen har vi suttit och lekt och städat lite i lekrummet alla tre och sen hjälpte Gry mig med att röja lite i garderoben och inventera lite vad det finns för kläder och vad som bör inhandlas till hösten. Insåg att det finns ju en hel del.
Och rätt vad det var så var det dags för lunch.
En stund efter att vi ätit och jag bytt blöja på båda barnen så kommer Emil med tutte och snutte och Gry med sin vovve alldeles självmant in i deras sovrum. Gry ställer sig och stampar vid spjälsängen och Emil kryper upp i sin säng, själv stod jag bara och gapa!!! Men fann mig fort, rusade iväg efter en lagom kort bok och innom 5 minuter så sov båda två. Vad jag gillar när allt går så lätt.

Då fick jag tid över till att pyssla ihop nästa veckas matsedel, så nu vet jag vad vi ska äta hela vecka, nu ska vi bara komma iväg och handla all maten. Fick även tid till att fundera lite över menyn till Grys kalas. Ja lilla fröken fyller ju 1 år och ska självklart ha stort kalas 1/9. Och då vil man ju laga något som är enkelt, gott och smidigt att göra till många. Tror att det får bli fläskfilè gryta och ris och en grönsallad till det, men än finns det ju litte tid att ändra sig om jag skulle vilja det. Tårta tror jag nog att jag köper på Figges, för vem kan motstå Figges White lady???? Ja inte kan jag det i alla fall. Och självklart så får jag ta och ställa till ett bullbak här i veckan, för vad är väl ett kalas utan bullar?

Ja nu väntar vi bara på att pappa Nicke ska kommahem från jobbet, han har tidig fredag i dag så det dröjer nog inte länge innan han är här. Och då ska vi fara iväg och handla lite nya sängkläder till Emil och sen vidare till ICA MAXI och storhandla och givetvis trängas med alla andra som ska göra det just idag.

En varm och solig dag......

....Ja i bland så hjälper inte ens värme och sol, det blev inte mycket kul gjort idag.
Ambittionen var ju förståss att vi skulle gå ut i morse, 8.30 var både jag och Gry klara och det var bara Emil kvar som skulle ha hjälp att klä på sig och just när jag bad Emil att komma för att klä sig så börjar På äventyr med Richard Scarry.... och det var ju troligt att jag skulle få Emil ur soffan för det är nämnligen det absolut roligaste (näst efter Tintin  då) tv program han vet. Han tittade bedjande på mig och sa: snälla mamma......... Ja men visst vi stannar inne, vi har ju hela dagen på oss att gå ut sen, och jag hade ju en hel del att göra här hemma. Så sagt och gjort trotts solen så var vi inne.
Jag hann röja i både kök och lekrum, vilket förståss inte syns längre....så otacksamt att städa när två troll river fram allt igen på noll tid. Lite tvätt fick jag undan från tvättkorgen, så nu kan man i alla fall stänga locket, men det brukar ju bara ta ca 2 sekunder så är den överfull igen.

Gry blev trött och gnällig tidigt, vilket resulterade i en tidig lunch. För jag ville ju att hon skulle ätit innan hon somna. Och sen var det bara att stuva ner båda barnen i vagnen och gå ut på promenad. Jag gick och jag gick och jag gick med en rasande fart, svetten rann och musklerna sved lite, när jag gått ca en mil vaknade båda trollen. Och när jag ändå var ute gick så tänkte jag att jag kunde ju lika järna gå till ICA MAXI och köpalite blöjor, på vägen dit så såg vi massa grävmaskiner och hjullastare till båda barnens förtjusning. Passade på att kolla om det fanns lagom små gummistövlar till Gry på MAXI, men det är ett gissel att ha så små fötter som hon. Hon har stl 18....och inte f-n hittar jag några gummistövlar i den storleken. Är det meningen att om man har mindre fötter än stl 20 så ska man inte vara ute eller???????? Hittade ett par tretorn i stl 19, men på dom var skaftet alldeles för långt så de kunde hon inte ha pga det.
Nä jag får gå på Vincent och shopa till henne, där finns det i alla fall skor i alla former.

Ja men blöjor har de i alla fall och billiga dessutom, och när jag gick förbi brödavdelningen så hoppade ett fyrpack jätte choklad muffins på mig och bara vägrade att släppa taget om mig, så jag tänkte att det var nog bäst som så att de fick följa med annars hade de kanske ställt till med en scen och det kunde ju ha blivit pinsamt, ja för barnen om inte annat..........
Ja och de 4 jätte muffinsarna tryckte jag i mig allihopa utan att blinka......Hahaha fan vad gott det var, det var riktigt länge sedan jag gjorde något sånt, men jag har lega av mig lite för jag började faktiskt må illa, eller berodde illamåendet på att det var så varmt och att jag nog druckit för lite? Ja så var det nog.

På vägen hem stannade vi en stund i lekparken och rejsade av oss lite, ja jag satt mest på en gung häst och pustade efter mitt frosseri men barnen sprang.

Så idag har jag alltså varit ute och gått i 3 timmar i den hetaste och starkaste solen....ja det återstår att se vilken färg skinnet har i kväll. Jag brukar ju försöka undvika solen mellan 11-14, med tanke på att man faktiskt är väldigt blond och har väldigt lätt för att bränna mig, men så blev det alltså inte idag.

En stor tjej

Nu när höst terminen börjat och allt återgått tilldet normala så tänkte jag att det är ju lika bra att rodda om lite i Grys rutiner........ Hon har sovit lite halv taskigt de senaste nätterna så jag tänkte som så att det hon behöver kanske inte sova 2 gånger om dagen längre, det kanske räcker med en gång mitt på dagen. Och eftersom jag är en mycket klok och förståndig mor så fick jag helt enkelt lägga om våra rutiner.
Hela förra terminen när Emil började dagis så tänkte jag att den terminen skulle jag viga dagistiden till mig och mina motions promenader då Gry ändå sov på förmiddagen. Och den lilla tid jag kunde få till mig själv skulle jag ägna åt mig själv. Men nu blåser det nya vindar, om Gry ska orka vara vaken på förmiddagen så kräver hon underhållning. Så efter att vi lämnat Emil på dagis så gick vi ner till Öppnaförskolan, jag hade lunch med till oss båda i fall att hon skulle orka så länge. Gick dit med inställningen att vi kör så länge som hon orkar.
Oj vad det var roligt där, det fanns ju massor av små pigga och glada ett åringar där att leka och busa med och massor av leksaker som hon aldrig sett, och massor av trevliga mammor och pappor med för den delen. Vid 10.30 var det sångstund och det gick sådär, det var lite jobbigt att sitta stilla för man började bli både trött och hungrig. Efter att halva sången gått smet vi ut och fixade våran lunch, tjejen åt med god aptit och så även hennes mamma. Efter att vi ätit så orkade hon leka en liten stund till innan hon blev så vimmelkantig av trötthet att hon gick in i väggar. Då sa vi hejdå och jag stuvade ner henne i vagnen och hon somnade bums. Och medan hon sov så hann jag fortfarande gå min mil OCH gå till affären och handla innan vi skulle hämta Emil. Så det var ju riktigt lyckat att gå på öppnaförskolan, det ska vi göra om och om och om tills det är jul och sen är det dags för dagis. Öppnis har ju öppet måndagar och tisdagar 9-13, perfekt när Emil är på dagis, och sen kan vi gå dit på fredagar allihopa när det är öppet på eftermiddagen. Och sen har vi ju kyrkis att gå på också, Emil längtar så tills de öppnar nästa vecka. De har ju öppet på tisdag eftermiddagar som passar perfekt efter att Emil slutat dagis, så där äter vi alltid mellis på tisdagar, och sen har de öppet på torsdagar 9-11.30 passar också utmärkt eftersom Emil inte går på dagis då.
Ja vi ska nog kunna sysselsätta oss även denna höst.

Och jag blev så glad när vi kom till öppnis då Solveig utbrister: Men Nina vad smal du blivit, vad snygg du är!!! Ja det är visst fler än jag som tycker att jag är snygg. Hehe

Dagis är det roligaste som finns.

Oj vad det var bråttom i morse, Emil står och stampar vid dörren långt innan vi egentligen ska gå och säger: Mamma skynda skynda! Ja han kunde inte komma till dagis fort nog idag. Och man kan ju undra varför....jo för att äntligen har hans bästa kompisar Elliot och Isak börjat. Och de har inte bara börjat på samma förskola de har ju dessutom börjat på samma avdelning, och Emil är såååå nöjd med det. Idag ville han inte gå ut på gården för han skulle vara inne och leka med Isak och Elliot.

Ja medans han var och stor trivdes på dagis så gick jag och Gry och hälsade på Elisabeth, Johan, Marcus och deras nya lilla bebis Filip. Ja Johan hann jag bara se som hastigast i dörren när han var på väg till jobbet, men när jag väl kom in så hittade jag resten av familjen sittandes i soffan och ha lite morgon mys. Hade lite paket med till lille Filip som endast är 4 veckor gammal och till resten av familjen hade jag bakat en ost och skink paj som de skulle äta någon dag energin inte räckte till att laga mat.
Trodde att jag skulle bli lite bebis sjuk när jag höll en så liten rackare i mina armar, men det blev jag inte. Han var jätte söt och rar och man ville bara pussa på honom, men hela tiden fanns denna kännsla av hur jobbigt det är de första 5-6 månaderna. Och jag konstaterade helt enkelt att jag vill inte ha flera bebisar, jag är fullkomligt nöjd med de två trollen som jag har. I fortsättningen får jag nöja mig med att gulla med andras små söta bebisar.
För gulliga är de ju, och de väger ju just ingenting. Gissa om jag tyckte att Gry var tung efter att jag burit på Filip?
Och Gry var väl sådär lagom förtjust i att jag höll i en liten bebis, hon knorrade ganska mycket.

När jag hämta Emil från dagis så var han helt slut, hade busat rätt duktigt med sina kompisar. När jag frågade om vi skulle gå till lekparken så svarade han: Nä mamma jag orkar inte gå till lekparken. Så vi gick och köpte glass och satt och mös i solen tills det var dags att gå hem och laga mat.

Man vet när man har sovit gott om natten, då vaknar man med ett leende på läpparna, har tålamod med sina barn och t.o.m sjunger lite när vi äter frukost. Trotts motgångar under dagen så blir man inte arg, man orkar busa och leka och skoja med sina barn, man visslar när man lagar mat och fortfarande på kvällen så har man ett leende på sina läppar. En sån dag har jag haft idag och det känns så UNDERBART och jag känner mig så LYCKLIG. Jag vill bar krama hela världen och önskar att alla mår lika bra som jag, och är lika nöjda med sig själva. Tittade på mig nogrant i spegeln idag och insåg att va fan henne där gillar jag skarpt, och fan vad snygg hon är.

Om möblerat

Nu är ommöbleringen av våra rum klara och barnen är något förvirrade när de letar efter mamma och pappa om natten, men de ska nog lära sig att hitta oss snart.
Ungarna har alltså fått det stora sovrummet till lekrum, fast det känns inte så jätte stort längre nu när de har alla sina leksaler där, rummet krympte avsevärt. Och sover gör de tillsammans i det lilla sovrummet, och det verkar de tycka är jätte mysigt och nattningen är just nu en fröjd, hoppas att det håller i sig. Och jag och Nicke har fått ett eget "vuxen rum"....VARNING VARNING.....KAN BLI BEBIS.....KAN BLI BEBIS, ja det har man ju sett förr att det kan bli när man får lite vuxentid, men vi gör så gott vi kan för att undvika det ;)

Och idag har man varit och gästspelat lite på jobbet, alltid skönt att komma dit och vila upp sig lite.
Har jobbat ihop med 2 mycket unga flickor som just tagit studenten, och då inte från vårdlinjen utan de hade båda halkat in på ett bananskal i vården.. Med andra ord helt outbildade och sa jag mycket unga!!!! Visserligen väldigt trevliga och rara men de var mer intresserade av att prata om vad som skulle hända ikväll och vad som hänt igår kväll än att faktiskt ta väl hand om de sjuka patienter som vi faktiskt var där för. De tyckte nog att jag var lite jobbig som var "petig" med allt. Jag är inte typen som bäddar över en blodfläck i sängen utan jag byter lakanet, vilket kan innebära en heldel merjobb. Och jag är heller inte typen som rusar in till en patient och sliter och drar och försöker få allt så snabbt gjort som möjligt, utan jag tar mig tid att prata och lyssna till vad patienten vill och försöker mötesgå deras önskemål. Och det kan också innebära en hel del mer jobb. Men jag tänker som så, jag är där för patienternas skull, och inte för att sitta och fika och prata strunt.

Emil har gjort ett riktigt Emil i Lönneberga hyss idag. Jag och Nicke står i köket och diskuterar ett ev. husköp när vi hör hur Gry blir argare och argare. När vi tittar in i vardagsrummet så har Emil skruvat korken till sin nappflaska och står och häller Proviva rakt över huvudet på sin lillasyster!!!!!! Jag blev skogstokig ja kanske lite onödigt arg kan jag tycka såhär i efterhand, för det var ju lite småkul. Men man kan ju samtidigt inte börja skratta när han gör så för vad skulle det ge för signaler.

Huset vi diskuterade var verkligen ett hus i våran smak, villa med 7 rok och tomt mot skogen, i strålande skick för att bara flytta in beläget i Morgongåva, pris 1 100 000 kr. Och vi vet att skulle vi gå och titta på det så skulle vi köpa det, vi bolla fram och tillbaka...för och nack delar....vill, vill inte...ja, nej.....Vad vill vi, var vill vi bo och hur vill vi bo. Det är ett stort steg att flytta ut dit.....Och vi bestämde.......att vi gör det inte.........Sen kan man ju fråga sig om vi gör rätt eller fel, men i nu läget så känns det som om vi faktiskt vill bo kvar här vart vi bor. Tror nog att min mamma och pappa kan komma att bli ganska besvikna över vårat beslut. Men det måste kännas helt hundra innan vi tar ett så stort steg. Och vi vet ju igentligen redan i vilket hus vi vill bo om vi ska bo i Morgongåva, och för tillfället är det inte till salu. Men när/om det blir det ja då är vi redo för landsbyggden, men det är just bara det huset vi vill ha har vi kommit fram till. Och där finns ju de bästa grannarna!

Nä nu är det bara hopp i säng som står kvar på dagsordningen, för i morgon väntar det en ny arbetsdag för mig. Ja det är märkligt det där, de få dagar som jag skulle kunna ha en möjlighet till lite sovmorgon och andrum väljer jag att gå och jobba. Men samtidigt så är de extra pengarna ganska trevligt att ha.....Med tanke på att jag faktiskt roade mig med att shopa kläder till MIG för 2000 kr bara sådär härom dagen....ja då är det bara att gå till jobbet och knega i hop lite stålar annars får man inte shopa loss sådär. Men jag tyckte att en så fantastisk kvinna som jag faktiskt var värd att uppdatera garderoben.


Snor, snor massor av snor........

Varför bryr man sig ens om att ta på sig rena kläder när båda barnen är snoriga???????
I samma sekund som man fått på sig en ny tröja så är något av barnen där och gnuggar sin kladdiga näsa. Hur mycket snor kan det finnas i en så gullig lite näsa????? Flera liter tydligen. ÄCKLIGT!

Ja jag ska väl inte klaga, vi har klarat oss från div. sjukdommar hela sommaren. Faktum är att mina barn är väldigt förskonade från sjukdom över huvudtaget, vilket jag är hemskt tacksam för.
Emil och Gry åkte inte ens på vattkoppor när det gick på dagis, märkligt för det smittar ju som löpeld. Vi väntade och väntade men inga koppor kom det på någon av dom.

Men trotts att de hittills varit så förskonade så har vi ju rännt nog så mycket på akuten.
Jag minns Emils första besök på Astrid Lindgrens barn akut, då var han bara en månad gammal och vi tyckte att hans andning lät väldigt ansträngd. Efter att ha rådgjort med sjukvårds upplysningen så for vi in mitt i natten. Eftersom han var så liten så åkte han givetvis gräddfilen rakt in. Man misstänker ju genast RS-virus när en så liten har knackig andning. Men efter att ha träffat barnläkaren får vi det lugnande beskedet att han har bara en vanlig förkylning!!!!!! Ja så var det när Emil blev snorig för första gången, då slogs det minsann på den stora trumman. Och det var inte utan att man kännde sig lite skamsen och fånig när man åkte därifrån. 
Anledningen till att han lät som om han höll på att kvävas var helt enkelt så att svalget har en hel del massa lösa brosk när man är bebis, och bebisar andas normalt inte genom munnen. Men när näsan blir täppt så har de inget val och det kan vara lite svårt att få till det och så rasslar brosken till och det låter som om de håller på att dö. De behöver få öva lite på att andas genom munnen helt enkelt.

Sen var vi in en vända med honom med falsk krupp, som också är vanligt hos små barn, framförallt precis när en förkylning börjar avta och ha vänt.

Och mycket fick vi ränna på sjuka huset med hans brännskada, när det var som mest intensivt var vi på brännskade mottagningen 3 gånger i veckan. Och snart är det dags att åka dit igen för en koll, men numera är det bara 2-3 gånger per år.

Och Gry har också varit på sjukhus, hon föll ur sängen och landade på näsan så det kom massa blod och vi trodde att hon brutit näsbenet. Men så var det inte, bara en rejäl smäll men snoken var hel, men så har hon ju en gummi näsa precis som mor sin.

Trött

Igår var Nicke iväg till Ödeshög med jobbet och spela golf. Ja det är ganska synd om honom som måste spela golf på arbetstid. Men det var inte det jag skulle skriva om.........När han far iväg sådär så kommer han inte hem förrän efter att barnen, och ofta även jag, har somnat. Och när jag står där ensam med våra barn från tidig morgon till sena kvällen så kan jag inte låta bli att tänka på hur ensamstående överlever. Jag har i alla fall jämt skägg med att få ihop det när jag är själv, och då är jag ju bara det ibland. Ensamstående är det jämt......när hinner dom städa, när hinner dom med det där lilla extra tillsammans med sina barn, när hinner dom träna/motionera och framför allt får de någon egentid överhuvud taget?
Jag kan inte låtabli att tycka lite synd om alla ensamma föräldrar som sliter sitt hår för att få vardagen att gå ihop. Jag är väldigt glad och tacksam över att ha Nicke, trotts att han spelar golf =)

Fast kvällen igår gick väldigt smärtfritt, barnen somna som de skulle och jag la mig i soffan och läste en bok, Fattiga som de voro av Birger Ekerlid. En mycket bra och läsvärd bok om Stor-Nila och Lill- Docka som långt tillbaka i tiden är släktingar till Nicke. Stor-Nila sägs vara den sista nåjden och Lill-Docka var hans fru och de levde under mitten av 1800 talet. Mycket fängslande och tragisk läsning, rekommenderas verkligen.
När boken var slut så somnade jag helt enkelt i soffan, själv så tyckte jag ju att jag bara blundade en liten stund....men klockan visade på något heeeelt annat. Han inte mer är lägga mig i sängen och somna om så kom Nicke hem och jag vaknade till igen, somna om och då ville Gry komma över.....ja sen fick jag sova resten av natten ostört tills det var morgon och dags att kliva upp.

Vaknade med huvudvärk, hatar sånna mornar. Men det gick över efter en dusch och massor av kaffe.

Stulet ur tjuvlyssnat

Tunnelbanan, Stockholm

Mamma/barnvakt ~35: Ska vi kanske köpa en korv och en Pucko när vi kommer fram?
Barn ~6 (tittar misstroget): Näää, en Pucko kan vi väl inte köpa?
Mamman: Jo, en Pucko.
Barnet (skrattar): Haha, näää inte Pucko.
Mamman: Jo du vet, chokladmjölk på flaska.
Barnet: Haha, neeej. Det är ju Oboj, inte Pucko!
Mamman (skrattar): Vad är Pucko för något då?
Barnet: Det är ju en sån där som kör bil dåligt.


Ja visst är det så man kan skratta ihjäl sig, läs mer kul på www.tjuvlyssnat .se


Ännu en torsdag

Tidigare i veckan, när det var fint väder, var min plan att gå till Rösjön och bada med barnen idag. Men när jag tittar ut genom fönstret idag så känns det inte så lockande.....regn, men det är varmt i alla fall. Så nu blir det åter igen som ett växthus där ute. Ja något bada blir det inte i alla fall det är ett som är säkert.

Emil talade om för mig idag att när tomten varit här så ska Gry börja dagis!!!!! Han är en mycket klok ung man.
Ja min lilla bebis fyller snart ett år, det betyder ju att hon inte är bebis längre. Och än värre så betyder det tyvärr att sommaren börjar gå mot sitt slut och det närnmar sig tråkigare tider. Ja hösten går ju an med alla färger och klar kall luft och är det en solig höst så är det ju fantastiskt. Men sen när löven börjar falla och träden står där alldeles nakna och vädret blir grått och grinigt då har jag bara lust att dra täcket över huvudet. Och än värre, sen blir det vinter....hua.

Minusgrader och snö är inte mitt element. Och visst är det då märkligt att mannen i mitt liv då är norrlänning med samiskt ursprung som älskar fjällen!
Många är de som försökt få med mig till fjällen under åren, men det har varit totalt hopplöst. Åka upp frivilligt dit där det är massor av snö och kallt, bli tvungen att ta på sig tjocka osmidiga kläder, och bara tanke på mössa gav mig klaustrofobi. Nä då åkte jag hellre till varmare breddgrader under vintertid.
Jag minns att det var någon som en gång sa att den som lyckas få med Nina till fjällen är väldigt speciell.
Och så står man då där på MC klubben regnig och ruskig lucia kväll, och rätt vad det var så stod han bara där, denna fantastiska man som jag bara visste var mannen i mitt liv. Och jag tror nog att båda kände att det var kärlek vid första ögonkast, och vi bara visste att det här var såååå rätt.
Och sen dess så har vi varit oskiljaktiga, och innan jag visste ordet av det så var JAG uppe i fjällen. Ja det är underligt vad kärleken får en att göra. Och för Nicke och mina barns skull så far jag med varje påsk, och nu var jag t.o.m med på sommaren och jag gillar det mer och mer. Men jag kommer nog aldrig att älska det på samma sätt som Nicke gör, då bör man nog ha vuxit upp i det som han gjort. Men det är ett skönt avbrott från vardagen, och jag blir förundrad varje gång över dess skönhet. Men jag är nog och förblir en "stads människa" som älskar att vara där det händer.

Men än så länge är det sommar även om solen lyser med sin frånvaro just idag.

Ordningen återställd

Äntligen så var alla fröknar på Emils dagis på plats efter semestern, och han bara sprang in och hade knappt tid att säga hejdå. Inga tårar idag inte, och allt verkar vara precis som det brukar. Kan hända att min lilla kille är kännslig för förändringar, minns när han var liten så blev han alldeles förtvivlad när vi möblerade om odyl. Han var inte gammal när vi flyttade från Rotebro till Edsberg, men han blev helt rabbiat när vi började plocka ner böckerna från bokhyllan, men blev ganska nöjd igen när vi plockade upp dom och ställde tillbaka dom igen i våran nya lägenhet. Jag minns en gång som jag hade möblerat om i hans rum....den natten sov han inte jätte mycket. Så det är väl helt enkelt så att när det inte är som det brukar så måste man knorra lite.

Gry vaknade mitt i våran promenad och eftersom jag var kissnödig och precis vid Sollentuna centrum så beslöt jag mig för att stanna till där. Efter att varit och lättat på trycket så handlade jag lite läskeblask till mig och en youghurt till Gry på Mc donalds, och Gry fick stanna till lite i deras lekrum. Och när jag ändå var bland massa affärer så tyckte jag det var lika bra att kolla lite på nya skor till Gry som fått större fötter över en natt. Hittade ett par jätte fina vita Kavat skor och tänkte slå till, väl framme vid kassan så upptäcker jag förskräckt att mitt VISA kort inte ligget i plånboken.....PANIK. Detta har hänt en gång tidigare för länge sedan och då blev jag bestulen på 8000 kr av en kompis....ännu mera PANIK....Hinner dock sansa mig lite innan jag hinner öppna munnen, och kommer ihåg att det blev ju brådis till glassbilen igår, la kortet och legget i fickan på mina shorts och dessa fickor är just ingenting att ha för allt faller ur....hmmmmm.....Känner lugnet och inser att det nog ligger hemma någonstans på golvet. Ja det blev inga skor till Gry idag i alla fall, och jag får vara glad över att jag inte stod i kassan på ica maxi efter att ha stor handlat och skulle betala. Ett par små flick skor är ju inte så svårt att ställa tillbaka. Ja vad kan man säga, allt har en mening. Det var helt enkelt inte meningen att jag skulle köpa ett par skor för 400 kr till Gry just idag, och det förstod jag när jag kollade mitt saldo på kontot senare på dagen.........
Och VISA kortet...jag det hittade vi UNDER tvättmaskinen.......

När jag hämtat Emil från dagis så ville han först bara gå hem. Nej mamma inte lekparken, jag vill hem. När jag frågade varför han ville hem fick jag ett kort och tydligt svar: Äta glass!!!!!!! När jag lovade att vi kunde äta glass när vi kom hem gick han med på att gå till lekparken, och tur var väl det för där var ju Henrik, Elliot och Isak och med dom var Uffe och Wilma. Det blev massa röj i lekparken, vi sparkade boll och så lekte vi kurragömma i skogen. Det var två trötta barn jag fick med mig hem.

Till middag hade Emil beställt kyckling och jag tänkte göra det lätt för mig, stekt kyckling och potatis. Slänger på potatisen och börjar fixa kycklingen. Då jag inte hade någon tinad så fick jag lov att ta fryst!!!!! Tinade upp den lite i micron och skivade den så att det skulle gå snabbt att steka. Men vad det såg tråkigt ut med strimlad stekt kyckling.....började botanisera och leta i skåpen vad mer jag kunde blanda i. Hitta lite kryddmix här och lite ostron sås där och så lite wok grönsaker, lite lök och lite purjo och se där ett par klyftor vitlök....vips så var det ju en kyckling wok.....men det kan man ju inte äta potatis till...så på med lite ris. Middagen var precis klar när mannen i huset klev innanför dörren, som den lydige hemmafrun som jag är så var det bara för honom att slå sig ner och avnjuta en utsökt middag. Och gott var det, det tyckte alla.
Gjorde även en utsökt middag igår som jag nästan måste dela med mig av receptet, både barn och vuxna slukade allt.

Fyllda paprikor ála Nina-Pina

4 st röda paprikor
400 g köttfärs
1 gul lök
1 purjo
1 burk krossade tomater
2 dl matvete
1 buljong tärning
1 burk passerade tomater
vitlök
riven ost
kryddor efter tycke och smak, jag använder mycket örtkryddot men det är ju en smaksak.

Koka matvete enl anvisning och tillsätt buljong tärningen i vattnet.

Dela paprikorna på längden och förväll dem i lättsaltat vatten.

Finhacka ½ gul lök, blanda med passerad tomat, kryddor och vitlök, låt puttra en stund.

Stek färsen, hackad lök & purjo och pressad vitlök. Tillsätt krossade tomater och kokt matvete och kryddor, låt puttra en stund.

Fyll paprika halvorna med färsröran, häll tomatsåsen runtomkring och ställ in i ugnen (225 grader) i 20 min, ta ut och strö över lite riven ost och ställ tillbaka i ugnen tills den smällt. (då menar jag inte ugnen, utan osten....=)

Käka det med en grönsallad till....Mums, mina barn älskar det, och vi vuxna med för den delen.

Tisdag=viktväktarna........

........hahaha....jag fegade!
Nä jag gick faktiskt inte och vägde mig idag, efter en låååång helg hos mor och far så kännde jag mig inte så mottiverad till det.Fast jag tror i och för sig inte att jag har gått upp i vikt, men helgen i Morgongåva bjöd ju inte på så mycket motion som jag borde ha ägnat mig åt. Hade spring skorna med men de blev liksom liggandes i väskan.......Men en trevlig lugn och skön helg hade jag och barnen.

På fredagen kom vi knappt utanför dörren, regnet vräkte ner och jag hade glömt ta med några bra skor till Gry för blöta väder. Emil fick i alla fall hänga med på små ärenden som till affären och ut med sopor och så. Inne i affären var han så duktig, där har de nämnligen korgar med hjul som man kan dra på golvet i stället för att bära dom. Han drog runt på den korgen och la i tomater och gurka som han själv valt och valde den största mjölken han kunde hitta. Och sen hjälpte han till att lyfta upp allt på bandet så vi kunde betala. På vägen hem så stannade vi till vid samtliga vattenpölar och plaska lite.
På kvällen när vi just borstat tänderna så ringde Ami och frågade om de kunde komma förbi en stund. Vilken tur för Emil som slapp gå och lägga sig just då och i stället få leka med Hanna och Erik.

Emil och Gry tycker att det är kanon att vara hos mormor och morfar, för står man på deras balkong så har man ju verkligen första parkett på att få se alla tågen som far förbi. Varje gång de hörde bommarna plinga så rusade de till balkong dörren och ville ut och titta.

Lördagen bjöd på sol och kvav värme. På väg till Johanssons så hade vi tänkt stanna till på godis affären och handla lite lördag. Men eftersom vi startat så tidigt så var det 40 min kvar tills den öppnade.......Emil brister ut i gråt och säger: Men Emil ville ha godis! Ja så kan det vara när man är morgonpigg. Han blev nöjd med att jag sa till honom att vi skulle stanna där på vägen tillbaka till mormor och morfar, och tack och lov så hade jag lite tuggummi i vagnen att trösta med.
Efter att vi ätit lunch och barnen sovit middag gick vi till sjön och bada, ja barnen badade och jag tittade på.
Och även denna gång kommer en liten badsugen orm och säger hej till barnens stora förtjusning, verkar vara gott om dom där.

Jag har varit så trött o m kvällarna så jag har somnat samtidigt med barnen, och då har det inte varit så att jag råkat somna när jag nattat dom utan jag har gjort mig klar för natten och medvetet somnat så tidigt. Det har varit jätte skönt.
Ja barnen har somnat jätte snällt om kvällen och Gry har faktiskt somnat själv i resesängen. Det var bara första kvällen det var skrik och panik och klockan han bli över 22 innan de hade somnat och vi var alla mer eller mindre osams...svettigt värre
De andra kvällarna så har jag ammat Gry innan vi gått och lagt oss, sen har hon suttit i sängen och lyssnat på när jag läst för Emil och sen har det bara varit att säga godnatt och släcka lampan, båda barnen har då somnat innom 15 minuter, och strax därefter somnade mamman!!!!!! Så jag hoppas att det håller i sig här hemma nu.
Vi har gjort endel ommöbleringar här hemma för att underlätta kvällarna. Emil och Gry har fått ett gemensamt sovrum och sen får de ett lekrum, de verker vara väldigt nöjda med det. Tanken är att de ska få vårat stora sovrum till lekrum och att vi ska sova i det lilla sovrummet.
Ja nu när hon väl börjat somna själv om kvällen så är det kanske inte länge kvar tills hon sover hela natten, ja jag hoppas i alla fall för ständigt avbruten nattsömn tar knäcken på en.

Ja det var en helg i lugnets tecken och vi tog det mest bara lugnt och gjorde just ingenting, och rätt vad det var så var det måndag och Nicke kom och hämtade oss.

Och idag var det dagis dags igen och gissa vem som var jätte glad när favorit fröken var tillbaka från semestern?
Fick veta att Gry kommer att få plats i januari men kanska kommer hon att få gå på en annan vavdelning än Emil, för på Emils avdelning är det bara en som slutar och två som står på kö, varav Gry står på andra plats förståss. Men mycket kan ju hända innan det är januari.

Emil verkar helt slut efter helgen och en dag på dagis, han ville inte ens stanna i lekparken, nej mamma vi går hem sa han bara. Få se om lite fylld paprika till middag kan pigga upp honom. Och i kväll så tror jag att glassbilen kommer....MUMS!

Kryssning

Man kan ju säga att mina kryssningar numera ändrat karraktär..........
Upp tidigt som attan för att hinna till Viking lines terminal till kl 07.00 (det är morgon vi pratar om).
Nicke skjutsar in mig och barnen och vi möter upp Maarit, Ami, Hanna, Erik, Helena och Nina. Från början så var det tänkt att jag och Maarit skulle göra en dagsutflyckt tillsammans med barnen, men det var diverse mostrar och kusiner som också ville ut och åka båt med Emil och Gry. Och inte nog med denna folksammling, för på båten hem så skulle minsan mormor och morfar också vara på väg hem från deras semestrer i Finland, fast de var än så länge helt ovetande om att vi skulle dyka upp.

Vi började med en brak frukost, ja kan man säga mer än att hunger är bästa kryddan. Alla åt som om vi inte sett mat förrut. Sen kände man sig lagom proppmätt när man rejsade runt tillsammans med barnen i lekrummet. Ja rum och rum, det är en hel våning med diverse roliga saker, hoppborg, bollhav, ritrum, legorum mm mm så det är ju verkligen drömmen för barnen. Det dröjde inte jätte länge innan de kört helt slut på sig själva och ville sova. Vi passade på att sitta på däck en stund och mysa i solen och handla lite taxfree och sånt som de små trollen inte tycker är så skoj.
När de vaknade så han de leka lite till innan vi var frammi i Mariehamn och skulle byta båt. Det var på denna båt mormor och morfar skulle vara.
Vi gick runt och leta och leta men hittade dom inte, så tillslut var vi tvungna att ringa till dom och avslöja att vi var där. Dom blev jätte glada och överraskade förståss. Vi gick i samlad trupp till buffén och bjöd vårta föräldrar (mormor och morfar) på en riktig brak lunch. Och jag kan ju säga att den var inte riktigt viktväktar mässig........Fast vad jag har hört så innehåller chokladpudding mest fibret och vitaminer.

Emil fann en ny passion på båten, enarmad bandit, tillsammans med Maarit så spelade han och vann. Men i stället för att spela upp pengarna han igen så gick han och köpte sig en liten boll med en blinkanda pirat på. Gissa om jag blev stolt då.
Och eftersom jag råkade ha sönder sleifen på hans foppa tofflor (kopior som jag köpte på gränsmarknaden) häromdagen så passade det ju utmärkt att köpa ett par nya orginal på båten.....275 kr som hittat.

Båten skulle vara tillbaka igen 18.55 och eftersom vi ätit lunch så sent som 15.00 så var man inte så värst middags hungrig vid 18-tiden. Men vi tänkte att nåt bör ju i alla fall barnen stoppa i sig så vi gick och fika. När jag frågade vad Emil var sugen på så svarade han direkt: köttbullar! Ja jag borde ju inte blivit så förvånad. Jag gick och köpte lite köttbullar och tänkte att han lär ju inte äta så mycket.....men killen skrapade rent.

Vi får se om det blir en ny tradition att vi systrar far iväg på en dagskryssning varje sommar och möter våran gammla mamma och pappa, det återstår att se. Kul är det i alla fall att umgås med varandra.

Det var en trött mamma och två trötta barn som Nicke hämtade på terminalen, men kul hade vi haft. Ja en kryssning är ju inte vad det en gång varit och det är just ingen avkoppling alls för en själv. Men man blir ju alldeles varm i hjärtat av att se ens älskade barn ha så fantastiskt roligt.
Väl hemma så somnade jag som en sten intill Emil när jag nattade honom, vaknade vid 23-tiden och var alldeles vimmelkantig av trötthet.

Ikväll så far jag och barnen hem till mormor och morfar och stannar ända till på måndag. Nicke han ska iväg och spela golf med grabbarna hela helgen och ha det gott, jag håller en tumme för fint väder åt dom. Och jag hoppas att de får en riktigt skön helg och jag gissar på att de kommer att sitta uppe halva natten och dricka sprit och snacka skit.

Sanningens minut.

Nu finns det inga ursäkter mera, det är bara att se sanningen i vitögat, bita ihop och ta verkligheten för vad den är...... Förra veckan fegade jag ur och fann massor av "bra" ursäkter. Men inte nu mera, nu är det färdigt med slappandet och slarvandet.
Efter ett fem veckor lång sommar uppehåll och med något av en ångest klump i magen, så tog jag mig i kragen och gick till Viktväktarna idag. Efter att ha kämpat så hårt och varit så duktig hela våren (18 kg) så kan jag ju inte bara ge upp nu. Och vad lätt det var att falla ner i samma gamla vanliga beteende bara för att det var semester.
Som sagt det var fem veckor sedan sist jag var och vägde mig, och det har varit mycket glass, pizza, hamburgare och godis under den tiden. Jag hade mentalt förberett mig på att det skulle sluta på +3 kg, och det hade faktiskt fortfarande varit innom rimmliga gränser. Förhoppningen innan uppehållet var att vikten skulle stanna på plus minus noll med en marginal på +3 kg och skulle jag gått ner så skulle det vara en bonus.
Klev upp på vågen något nervös....vågade inte titta.....kikade lite.....ett stort leende sprider sig i mitt ansikte. Det vart visserligen ett plus i min bok, men det blev bara +0,8 kg, jag vart och är fortfarande jätte stolt. Trotts att jag slarvat endel med maten så visar det ju att jag skött mig hyffsat, det jag slarvat med maten har jag tagit igen med motionen. Ja jag har endel att tacka helvetes backen i Storskog för som jag rännde upp och ner för en miljard gånger när barnen ville sova i vagnen.
Ja nu är det bara 8 kg kvar tills jag nått min målvikt, och när jag skrev in mig hos viktväktarna så lovade jag mig själv att jag skulle ge det ett år, och som det ser ut nu så kommer jag att fixa det, men de sista 10 kilona kommer att bli jobbigt och jag kommer att få kämpa. Men är det någonting jag är så är det envis så jag kommer att grejja det.

Gry har varit på 10 månaders kontroll idag , trotts att hon är 11 månader....ja det är mycket barn här i Edsberg, ja det kryllar av dom. Hon växer som hon ska, beter sig som hon ska, ja hon verkar vara helt normal. När jag rådfrågade dom (läkaren och sjuksköterskan) hur jag ska gå till väga med ammning och kvälls rutiner så var deras tips att jag inte skulle vara hemma om kvällarna. Nicke tyckte inte att det var någon strålande idè!!!!! Undra varför????? *S*  Jag tyckte att det var en lysande idè.

När jag hämtat Emil på dagis och frågade honom om hur dagen varit och ifall att han haft kul. Svarade han: Nä Emil ville hem. Vad säger man då???? Varför tycker han inte att dagis är kul längre???
Jag får avvakta och se hur det går nästa vecka, är det fortfarande motigt och jobbigt för honom då så får jag ta tag i det, försöka ta reda på vad som är fel. Kanske och förhoppningsvis är det bara att hans favorit fröknar är på semester, allt kanske blir bra när de kommer tillbaka. Ja jag ger det nästa vecka också.

I morgon ska han ändå inte till dagis för då ska vi ut och åka båååååt.

Jag hade 2 samtal att kommaihåg att ringa idag, inget av det har jag kommit ihåg........Har vissa likheter med en guldfisk.

Dagens rätt: Citron kyckling

Mycket att titta på.

Måndag morgon, hellst vill man dra täcket över huvudet och sova lite till när klockan ringer. Gjorde ett försök att vända ryggen till och somna om....men näääää....Nicke talar om att det är dags att gå upp. Ja det är väl bara att göra det då, jaja har man väl fått fötterna över kanten så brukar det ju gå bra. Har inte fått sova så jätte mycket i natt, Gry har stökat och bökat och velat tutta heeeeela tiden. Vet inte hur jag ska få henne att sova i sin säng och huuur jag ska få henne att sluta tutta. Nu är hon snart ett år, så det är hög tid att släppa taget om mammas tutte nu. Med Emil hade jag aldrig sånna här problem, han sluta amma av sig själv när han var 5½ månad och sovit i egen säng och eget rum har han alltid gjort. Så jag vet just ingenting om hur man "avvänjer" sina barn från mamma. Några tips???????

Hur som hellst så var det dagis dag igen, och det fanns så otroligt mycket att titta på på vägen idag.
Först mötte vi en stor gräshoppa som hoppade och showa för oss, jätte kul tyckte vi alla tre. Sen kom det en ekorre och sa hej, men den han inte Gry se. Men Emil tvärstannade och sa att här stannar han och tittar mera på djur!!!!!! Ja det var väl för väl att det kom en motorcykel då och distraherade. Sen var månen mitt på himmlen fast det var morgon och sol ute, så nu undrar vi hur Luna ska orka vara vaken hela natten när hon varit uppe på dagen *ler*
Och när vi är nästan framme vid dagis så kliver Lenita ut ur porten och är på väg till jobbet, och då blev vi alla glada när vi såg henne.

Det gick nästan bra att lämna Emil idag, inte lika våldsamt motstånd som förra veckan, men de fick lov att ta honom ur mina armar igen. Men sen stod han i fönstret och vinkade och såg ganska nöjd ut.
Jag och Gry gick på våran vanliga promenad på en mil, och i värmen som varit i dag så blev det riktigt svettigt kan jag säga.
Hem och göra lunch och softa en stund innan det var dags att hämta Emil och ta eftermiddags passet i lekparken. Och när vi kom dit så var Henrik, Elliot och Isak där, då blev vi alla glada. Alltid kul med trevligt sällskap i lekparken.

Ja en typisk dag i mitt hemma mamma liv, inte så värst glamoröst men det gör mig lycklig.

Sol härliga sol

En härligt solig dag har vi haft idag.
Började dagen med en sovmorgon, händer ju inte jätte ofta. Emil och Nicke gick upp och vi tjejer låg kvar ock sov till 8-tiden. Softade runt här hemma på förmiddagen i sällskap av Trazan och Banarne på tv och undrade hur vi bäst skulle ta tillvara på denna dag. Skansen hade ju varit klockrent men klockan hade börjat att rinna iväg, där vill man ju ha en heldag.
Så vi åt en tidig lunch och for vi till Akalla by, där finns det bla 4H-gård, lekpark, basäng till barnen, minigolf och café. Eftersom jag bara åkt kommunalt dit tidigare så var det lite trixigt att hitta dit med bilen, men efter att ha åkt fel minst 232 gånger så kom vi slutligen rätt. Först så hamnade vi vid helt fel 4H-gård men där hade de ett KRAV-märkt fik, dit kan man ju gå en annan gång, men det var inte så kul att stanna där just nu för alla djuren var på sommarbete, så vi fortsatte att leta efter Akalla by.
Väl framme så gick vi och kolla på djuren (får,getter och hästar), både Gry och Emil blir eld och lågor när de ser djur, vill klappa och gosa. Och just på denna gård finns möjligheten för familjer att bli helgskötare, och som många vet så har jag ju en ganska lång historia innom 4H-verkasmheten och hjärtat klappar ganska hårt för det. Men jag får inte riktigt med Nicke i mina planer. Men jag tror att vi skulle ha jätte kul tillsammans hela familjen få ha alla djuren för oss själva. Jag tror nog att det behövs en heldel övertalning inan det kan bli verklighet *ler* 
När barnen såg bassängen så fanns det bara en sak som gällde i värmen....BADA... t.o.m badkrukan Emil badade som han aldrig gjort förrut, och Gry kastade sig som vanligt ner i vattnet och plaskade omkring och var världens lyckligaste lilla tös.
Efter att vi ätit mellis så var vi alla ganska trötta och mätta på bad och sol så vi packade ihop oss och for hem, tänkte att vi kunde stanna till i lekparken på vägen hem. Men när vi står i garaget och plockar ihop alla våra grejjer så upptäcker jag att Grys snutte hund är spårlöst borta.....ve och fasa, som den snuttare som jag är själv så blir jag ju alldeles kallsvettig och får hjärtklappning. Nicke förstår allvaret i detta och hoppar genast in i bilen och åker tillbaka för att leta efter byrackan, han är en riktigt sann hjälte den mannen. Alldeles ensam och lessen låg vovven där på en bänk och kännde sig sååååå övergiven, och både Gry och vovven blev jätte glada över att återse varandra och själv kännde jag mig lättad över att allt kommit till rätta *S*
Så det blev tyvärr inte så mycket tid övet för att stanna till i lekparken för klockan han bli dags för att laga middag.
Dagens rätt: Fullkornspagetti och köttfärs sås, slinker alltid ner och är aldrig fel.

Kalas

Morgon, jag är trött, jag vill sova.....men det vill inte Gry, så det är bara att kliva upp. Killarna sover så gott och man vill bara pussa på dom för de är så söta.
I dag ska vi på kalas i Morgongåva, lilla Erik har blivit en stor kille och fyller 9 år, jösses han var ju en liten bebis alldeles nyss!!!!!! Hmmm när det är kalas så där ute på landet och det är Ami som har fixat fikat....ja då vet men....på med jogging skorna och ut och kuta lite, för sen blir det svulla av. Sagt och gjort!

På väg till kalaset så stannade vi i Morgongåvas godis butik och Emil fick gå in och köpa sitt lördags godis alldeles själv, gissa om han kände sig som en stor kille. Undertiden väntade jag utanför och läste om och kollade ritningar över nya villa området som ska byggas där ute. 6 rums villan såg ut att vara något för familjen Sydlèn /Niininen, fyra sovrum uppe, kök, v-rum och ett sovrum nere. Känns som om vi skulle kunna få plats där, frågan är bara vad det kommer att landa på för pris. Men jag tog telefon nummret och ska ta reda på det i veckan....fors. följer om det.

Men Star wars lego i paket anlände vi till Johanssons precis när lunchen serverades så det var bara att sätta sig vid dukat bord, det bjöds på jätte mumsig paj och sallad med egen odlade grönsaker i. Och till min stora glädje så hade Ami bakat sin smarriga chokladkaka som bara innehåller vitaminer, fibrer och mineraler....åh så gott, kände inte riktigt hur första biten smaka så jag var tvungen att ta en bit till. Och en egenhändigt princess tårta hade hon dessutom gjort, det tycker jag var duktigt, men tyvärr fanns det inte plats för den i min överfulla mage. Men jag är övertygad om att den var jätte smarrig den med.

Det blev en jätte skön dag i solen och barnen blev som vanligt jätte lessna när vi skulle åka hem.....Men va så lugn vi kommer tillbaka!!!!!!!


Regn

Maarit var blöt när hon kom till Solna centrum!!!!!! Emil hade klarat sig ganska bra för han hade fått sitta och hålla i ett paraply, jag kan tro att han tyckte att det var riktigt skoj.
Till Solna lyckades vi ta oss allihopa trotts regnet, jag tog bussen tillsammans med Gry i vagnen. Vid Frösunda byter jag till buss 177 och över någon outgrundlig anledning så har dessa blåa bussar en längre och krångligare trappa att ta sig upp för med barnvagn. När vi närmar oss Solna centrum så ser jag att det är många som är på väg av och tänker att alltid finns det någon vänlig själ som hjälper mig av med vagnen.....Varför, jag undrar bara varför ska jag alltid tro så gott om människan????? Först kommer en gråhårig tant med en dramaten och tränger sig vid dörren och muttrat någonting om att hon ska bara av här!!!!! Jaha vilken tur att vi andra inte skulle det då. Och jag dämpar min ilska och tänker att hon är gammal och knarrig låt henne gå av först. Och sen är det två unga blondiner som trippar förbi utan att ens fråga om de kan hjälpa till, nä de är hemskt upptagna med att stirra på sin fula skor. Vad är det för fel på folk???? Ska man behöva be om hjälp när det är så uppenbart? Varför har folk slutat titta på varandra och le och fråga hur det är?????? Ser jag någon som är på väg av från bussen med vagn så erbjuder jag min hjälp, jag står inte där och stirrar på mina skor och hoppas på att människan i fråga ska fråga någon annan eller klara sig själv.

Och hur kommer det sig att grannar inte hälsar på varandra längre?????? Visst i mitt hus är det 92 hushåll, men ändå, vi bor ju i samma hus. Och det kostar inte på så mycket att säga hej till den man möter och bjuda på ett leende, för visst blir det mycket trevligare då. Jag har gjort det lite till min grej att alltid le och säga hej till dem jag möter i hissen och vid porten. Alltid retar det någon. Värst är det med de som trotts det inte kan hälsa tillbaka. Och riktigt arg blir jag på de som inte säget tack till Emil när han står och håller upp porten. Det var en gång han t.o.m frågade varför de inte sa tack, och jag talade om för honom sådär lagom högt och surt att de har väl aldrig fått lära sig att vara vänliga..... Nästa gång kanske de säger tack.
Visst jag är inte vänligheten själv alla dagar, men jag försöker i alla fall.

Angelina Ballerina

Emil har fått ett nytt favorit program på Bollibompa, Angelina Ballerina, han sitter som förhäxad och tittar, rör inte en muskel. Och när det är slut säger han att han också vill ha en så fin klänning och dansa så fint. Min lilla ballerina! Han älskar även att sitta och titta på Grys smycke skrin som har en dansande och spelande ballerina, känner på hennes kjol och sen ställer han sig på tå och dansar runt med händerna i en båge över huvudet. Så fantastiskt gulligt att jag smäller av. Kommer att tänka på filmen Elliot, pojken som vill dansa ballet men har en pappa som vill att han ska boxas!!!!! Ja så kommer det ju förståss att inte bli här, vill pojken dansa ballet i rosa tyll kjol så får han det.

För ovanlighetens skull så fick mina barn för sig att sova samtidigt idag, så jag tänkt att jag skulle passa på att vila lite jag med. Gry brukar inte sova så länge men jag hoppades på att jag skulle få sträcka ut mig i en halvtimme i alla fall, med lite tur.........3(!) timmar senare så vaknade vi........GÄSP! Det var inte alls dumt men hela dagen blev alldeles knasig och vi kom inte igång med någonting och fick aldrig upp farten igen. Rätt vad det var så skulle det lagas middag (tortilla lasagne blev det idag....igen), och efter middagen så skulle vi till Maarit. För lilla killen skulle ju på äventyr och sova över hos moster, alltid lika spännande. Gry blev förståss lite missnöjd över att vi lämnade honom där, men hon kom till ro och somnade när vi kom hem (tutte slurk funkar i alla lägen, länge leve bröstmjölk!!).
Och när jag väl satt där hemma i lugn och ro, nersjunken i soffan (borde vara ute och springa säger mitt samvete....och midje måttet framför allt) kommer jag på!!!!!! Rackarns jag glömde att packa ner regnskyddet till vagnen. Kollar in vädret på nyheterna, kanske har prognosen från igår ändrats, men nej.....regn massor av regn ska det bli i morgon. Min lilla kille kommer att bli blöt konstaterade jag. Ja det var väl förväl att jag kom ihåg att packa ner regnkläderna i alla fall. Ja de löser det nog på något bra sätt ska bli spännande att se i morgon när jag ska möta dom i Solna centrum vid 10.00.

Vill inte gå till dagis!!!!!!!

Emil som alltid har tyckt att det är buskul att gå till dagis, har helt plötsligt börjat ställa sig på tvären. Vill inte skriker han och gråter när jag lämnar honom....det gör ont i hjärtat att lämna honom gråtande även fast jag vet att han slutar i samma ögonblick som jag försvinner ur hans synfällt.
Och Gry är mest omöjlig what so ever!!!!!!!! Vad jag än gör så tycker hon visst att det är fel. Och jädrans vad hon kan bli arg snacka om temperament....undra vart hon kan fått det ifrån.........Måste vara från hennes bråkiga och störiga pappa!!!!!!!

Syster yster kanske skulle ta och pröva det där med joggning.......vi kan ta en tur på lördag innan tårtan.

RSS 2.0