På väg

Efter att ha vaknat i lugn och ro och ätit frukost och så kom vi iväg. Klockan han visserligen bli 10.30, men vem har bråttom? Det är ju semester! Och vi hade resten av dagen på oss att ta oss till Sundsvall där vi gör ett stopp för natten.
Ungarna var helnöjda med att ha en varsin tv i bilen och jag måste ju säga att det har varit värt vartenda krona som vi betalat, för aldrig har det väl varit så enkelt att ha barn i bilen en hel dag. Nä det har varit en så gott som gnällfri resa.

Det blev ett lunch stopp i Gävle och sen blev det ett glass och lek stopp vid Hudiksvall, mellan de två stoppen så sov jag som medvetslös......stackars Nicke!
Strax innan Gnarp så såg Nicke en skylt att kustvägen skulle vara roligare att köra än E4:an, så givetvis svängde han av där. Men se det skulle vi inte ha gjort, för det var något utav det tråkigaste vi åkt. Vi trodde ju med tanke på namnet att vi skulle åka längs med vattnet och ha lite fin utsikt att se ut över. Men nej, det var skog, skog och mera skog........Och just skog lär vi ju få se så att det räcker och blir över i morgon när vi kör mellan Sundsvalloch Storuman. Och den sk roliga kustvägen var dessutom så kringeli-krokig att vi höll på att bli åksjuka hela högen.

Vi kom tillslut fram i alla fall, och när vi checkat in och ställt ifrån oss väskor och gjort diverse toa besök så gick vi ut och lekta lite på lekplatsen som de har utanför. och där fanns det en hel del grejer som roade våra ungar ett bra tag, ja i alla fall tills hungern tog över. De hade lite rock-ringar där och jag kan ju säga att jag numera inte är någon stjärna på att rocka rock-ring! Om någon av någon underlig anledning gick runt och trodde det, men envis som jag är så försökte jag bra många gånger inna jag gav upp och satte mig på en bänk och njöt av solen i stället.

Rummet vi bor i är det inga som hellst fel på, två väggfasta juniorsängar modell våningsäng och två enkelsängar. Så vi har styrt i hop enkelsängarna med den nedre juniorsängen och har där med fått en stor familje säng, med en tillflyktsort i det övre slafen för den som eventuellt skulle tycka att det blir trångt under natten.

Vi var och åt middag på hotellets restaurang. Förmodligen inte Sundsvalls billigaste ställe, men med en billig barnbuffé så allt jämnade nog ut sig. Barnen åt med god aptit, och Emil förvånade med att sitta stilla hela tiden och äta snällt och till och med backa en gång innan han frågade om han fick gå till Lekhörnan. Jag och Nicke fick avsluta våran måltid i lugn och ro medans barnen lekte snällt med andra barn.

Tillbaka på hotellrummet så ställde jag barnen i duschen och sen kröp de snällt ner i sängen och låg där och kollade på tv. Gry råkade av mistag somna av ren utmattning och Emil låg en stund och skruvade på sig och kom inte till ro förrän vi stängt av tvn och släckt ner, men vid 20.30 sov han med.

Och i morgon har vi en till dag i bilen att se fram emot, så nu ska det sovas och samlas kraft till det.
Så nu tar jag sommarlov härifrån men återkommer med hur vi har haft det så fort vi är åter i civilisationen.
Trevlig sommar på er allihopa!


Märkligt

Har jobbat hela veckan, i morgon ska vi åka och JAG har INTE huvudvärk idag!!!!! Mycket konstigt.
Så eftersom vi har packat så gott som klart så har vi haft det en ganska härlig dag och mest softat.

Färdig jobbat.

Nu är det färdig jobbat för ett tag, inte förrän 25 augusti ska varken jag eller Nicke jobba igen. Känns skönt!

Slutade 13.30 idag och som vanligt kom min familj och hämtade mig. Vi for till Stinsen och köpte ett par gummistövlar till Emil, ett par spiderman stövlar blev det. Och så passade vi på att köpa en raffig mygghatt till mig så nu kan jag gå runt och se ut som ett riktigt ufo, men å andra sidan så kan även jag vara med ute bland myggen.

Så nu ska vi ägna resten av eftermiddagen/kvällen till att packa klart.

Paket med posten

När jag kom hem idag så upptäckte jag att jag fått ett litet paket med posten, givetvis så öppnade jag det ivrigt. Och där i låg det en liten Salubrin roll on som någon vänlig själ skickat till mig. Ja den lär jag få användning av när jag ska lindra klådan från alla myggbetten uppe i Storskog.
Jag öppnade flaskan på engång och sniffade i mig doften av Salubrin och stack den genast under näsan på Nicke och utbrast:
-Känn det luktar barndom och sommar!
Han rynkade på näsan och sa:
-Näh det luktar ju ättika!!!!!!!!
Hahaha ja det är ju olika vad man förknippar dofter med. Själv förknippar jag just Salubrin med en dag på stranden med något svidande rygg på kvällskvisten och en pappa/mamma som står inne i badrummet och baddar ens något för röda hud med just Salubrin.
 Ja det är ju inte bara svalkande mot solsveda det dämpar ju dessutom klåda från vissa ettriga insekter som kommer att mumsa friskt på mig om bara några dagar, och det lär vara mycket av dom i år har vi hört.

Sen finns det ju även andra läbbiga insekter som vi haft närstudie av i dag, nämnligen fästingen. Varken jag Nicke eller Emil verkar vara intresanta för det äckliga lilla krypet, men Gry verkar de gilla. Hittade en liten rackare på hennes ben nu på kvällen som jag snabbt plockade bort och sen studerade vi den nogrant innan vi mosade den och konstaterade att fästingar får man döda.

Helt öde

I morse när jag gick till bussen så var det helt öde ute, jag stod där helt ensam och väntade och började tro att jag gått i väg någon timme för tidigt. Men när jag lite närvöst kollade på klockan så visade den 06.46. Alla har visst semester utan jag idag!!!!! Ja det var tystare och tommare än vad det brukar vara en söndag morgon, så man fick ju inte kännslan av att det var torsdag i alla fall.

Och på jobbet var det lugnt och jag fick anstränga mig hårt för att hitta något att göra. Och jag måste säga att jag har gjort ett riktigt bra jobb de veckor som jag varit på mottagningen och jag känner att jag med gott samvete kan sitta där och ta det lite lugnt. Och i morgon är det sista dagen innan jag går på 5 veckors ledigt, det ska bli skönt att få vara ledig tillsammans med hela familjen och bara göra kul saker.

Så ikväll får vi lov att fortsätta packandet, ja det är mycket som ska med och man måste packa för alla väder. Så det är allt från mössa, vantar, långkalsonger till regnkläder till badkläder och allt man kan tänka sig där i mellan. Ja vi ska vara borta ett tag och på lite olika platser, ja det är tur vi kommer hem innan vi fortsätter till Kolmården i alla fall.
Som jag skrivit tidigare så börjar vi med två veckor uppe i Storskog och därifrån har vi tänkt att göra lite avstickare bla till Norge. Och så åker vi en dag till K-G och hjälper honom att instalera en värmepump och passar på att låna duschen hos honom. Och sen är det ju Gränsmarknad i Tärnaby som vi självklart ska gå på och handla glöbröd om inte annat. Ja en ny grävmaskinist t-shirt till Emil lär det ju bli och så ska vi handla till Gry, och till henne ska vi handla som aldrig förr.....stackarn som aldrig får något nytt!!!!!!!!

Börja packa

Idag har vi redan börjat packa trotts att det bara är onsdag och vi inte åker upp mot Storskog förrän på söndag!!!! Himmel vad har hänt?!? Ja vis av erfarenhet så vet vi ju att på lördag som vi avsatt för att packa och städa så ligger ju jag med största sannolikhet i migrän och så blir det som i påskas att Nicke får göra allt själv. Så den här gången tänkte vi börja i tid så att allt är klart till på lördag så att jag med gott samvete kan ligga där i sängen med ett sprängande huvud, yrsel och kräkas eller vad det nu är jag tänkt ha för mig....

Idag när jag slutade jobba så kom mina älsklingar som vanligt och hämtade mig. Emil hade verkligen ingen lust att åka hem. Han ville åka på utflykt, hellst till Vaxholm och kolla på båtarna, mern det hade hans föräldrar inte lust med. Så det fick bli en tur till utsiktsplatsen på Arlanda och kolla på flygplan i stället.
På vägen hem så stannade vi på Mcdonalds och köpte med oss mat hem, så nu har vi fått en nyttig och näringsrik middag och jag kännde nästan hur kilona rasade.

GRATTIS

En liten kille har en stor dag idag, hans första födelsedag!!!!!!
Hipp hipp hurra Oliver på din 1-års dag.

En dag med pappa

Idag har barnen haft det galet roligt tillsammans med sin pappa.
De har varit hemma hos Enbrands och grillat, badat, lekt och levt rövare, allt det medans jag haft en lugn och behaglig dag på jobbet.
När de kom och hämta mig vid 3-tiden när jag slutade var det två bustroll som var helt slut och sov som medvetslösa i baksätet, men vad kul de hade haft.

Åter på jobbet

Efter tre veckor semester så var det dags för att få gå till jobbet och vila upp sig lite, ja man måste ju se till att ha krafter kvar till de kommande fem veckors ledighet.
Och under min ledighet så har det varit uppstigning vid 6-tiden så gott som varje dag, men idag när Nicke är hemma med dom och jag ska till jobbet då minsann sover de till 7.30. Och jag hoppas för Nickes skull att det håller i sig, för han är ju inte rikigt den morgonpigga sorten.

Vid 3-tiden kom hela min familj och hämtade mig och så åkte vi på lite utflykt, en mjukglass i Vaxholm skulle sitta fint tyckte vissa. När vi kom dit så små regnade det lite, men det struntade vi i och parkerade bilen och promenersde mot kajen. När vi nästan var framme så öppnade sig himmelen och vi fick smita in under ett träd för att inte bli helt dyblöta, och där stod vi tills regnet slutade. Så fort det slutat droppa fortsatte vi målmedvetet på våran promenad mot glasskiosken på hörnet. Själv frös jag som en hund och var inte ett dgg sugen på glass längre, men resten av min familj låter sig inte skrämmas av lite regn.
Och på glasskiosken fick man visst dåligt-väder-storlekar på glassarna för Nicke kommer ut med tre gigantiska mjukglassar, en tivolivåffla var till han och Emil och en bägare till Gry.
Och det blev en syn för gudar att se dessa två barn äta sina glassar, huttrandes och frysandes, Emil inlindad i en filt och Gry studsandes och hoppandes mellan tuggorna för att hålla värnen, MEN glassarna gick i utan svårigheter. Och just som vi står där så spricker molntäcket upp och solen väller fram och värmer våra frusna kroppar.
Vi studsade runt lite på kajen i solen för att återfå lite värme i våra kroppar innan vi gick tillbaka till bilen och for hem.
Ja vissa gör vad som hellst för tt få mjukglass!!!!! Och det var en annorlunda men mycket kul utflykt till Vaxholm.

Snabba brillor

Mina barn är coolare än någonsin i deras nya snabba brillor.......



Det blev en heldag på Stinsen idag då det handlades kläder åt oss alla och Nicke var hos frissan.
Och så avslutade vi det hela med en sväng til Bauhaus och köpte flyttkartonger, så nu kan vi börja packa.........


En dag på stranden

Idag packade vi picnic korgen och for iväg till Eriksö, Vaxholm. Ja det var ju precis som när man själv var liten. Fast den största skillnaden var ju förståss att DÅ åkte man tidig morgon för att få bästa platsen och stannade till sena kvällen, NU är vi ganska nöjda redan efter ett par timmar, främst för att mamman i huset inte tål hur mycket sol som hellst. Ja jag är ju den enda i familjen som inte har några grekgener. Och tack och lov har båda barnen fått sin pappas grekiska pigment och tål solen mycket bättre än jag. Begriper inte hur jag överlevde som barn, men solen var ju inte så vass då som den är numera.

Vi kom dit, vi badade och sen åt vi lunch som vi hade med, pitabröd med kyckling röra och grönsaker. Och sen styrde vi bilen mot Uppsala och Akademiska sjukhuset där min mamma ligger inne för sitt ben. Hon visste inte att vi skulle komma och hälsa på och sken upp när vi dök upp som gubben i lådan. Pappa var också där och blev glad över att se oss, och barnen var helnöjda över att få spendera lite tid men mormor och morfar, Gry kröp upp i morfars knä och satt där tills vi skulle åka.

Sen blev det ett glassstopp vid en mack innan vi åkte hem igen. Parkerade bilen och gick till krutan och käkade. Och det är riktigt kul att gå på restaurang med barnen numera, de uppför sig och sitter stilla och äter sin mat. För säkerhets skull så hade vi med oss lördagsgodis som muta om ifall att det skulle bli katastrof, men de skötte sig så fint så. Ja självklart fick de sitt godis i alla fall och gick glatt och mumsa på det på vägen hem.

Nu ska barnen bara i säng, och själva hoppas vi på att få dela en flaska vin i lugn och ro när de knoppat in.







Och tänk....vi hade kameran med oss.......

Då kom regnet.....

En fin fin sommar dag har det varit hela dagen om än lite mulen, ja heladagen ända till ca 16.30 då Nicke sluta jobba och hans semester börja......Ja DÅ kom regnet.....hahaha ja hoppas bara att det inte håller i sig hela hans semester! Med tanke på att den varar i 6 veckor f.o.m nu.

Fula ord.......

Emil sitter på balkongen och leker i cykelkärran och rätt vad det är ropar han på mig:
- Mamma, kan du ge mig en filt, jag fryser så jävla mycket!
Trodde knappt mina öron så jag frågade vad det var han sa, allt annat började han mumla men jävla mycket sa han klart och tydligt.
Ups! Kan det vara hans mammas ordförråd han tar efter. Hmmm jo så är det nog för jag svär som en JÄVLA jag vet inte vad, och just jävlar hoppar ur min mun titt som tätt.
Förklarade för Emil att jävlar är ett fult ord och att han kan säga jag fryser så JÄTTE mycket i stället.

Men han har gjort det riktigt mysigt i cykelkärran såg jag, och nu har han även en filt att stoppa om sig med.

Sovmorgon

Det blev i alla fall sovmorgon för Emils del här i morse, som inte vaknade förrän strax föra 8. Det var en spännande gårdags kväll och det tog tid att varva ner för honom och det fanna så mycket att prata om, som bara det att vart har den gamla bilen tagit vägen??????? Så han kom inte i säng förrän klockan passerat 9 igår. Och så vaknade han under småtimmarna och vrålade efter pappa:
-PAAAPPPAAAA! KOOOM HIIIT! Och lät jätte arg, och när Nicke kom in spännde han ögonen i honom och sa ilsket:
-Jag har INTE alls drömt om någon ford mondeo........
Hahaha ja Nicke sa väl igår kväll, godnatt och sov gott och dröm om nya ford mondeon.
Snacka om besvikelse när han vaknade och hade drömt om dågot annat.

Bara för att Emil tar sovmorgon så gör ju inte Gry det, nä sin vana trogen vaknar hon kl 06.00 och tycker att alla andra ska vakna och mular sin mamma med vovvov.

Själv så känner jag mig inte helt hundra idag, någon knackar i mina tinningar och svalget känns strävt, ja alla i familjen har ju gått igenom denna förkylning förutom jag, så det är väl min tur nu. Men det verkar inte vara något långvarigt i alla fall. Så med lite Ipren i mig så ska jag nog överleva dagen och komma ut i sommarsolen idag med.

Doften av ny bil

Ja så stog den där, en sprillans ny Ford mondeo direkt från Ford affären, röd som den rödaste brandbil.
Stoltheten lyste i Emils ögon när vi gick ut för att kolla och provåka. Och det var stort att få sätta sig där brevid sin lillasyster i baksätet.
Och i framsätet så satt jag ju fin fint, gott om plats och bekvämt säte. Ja den ska jag nog överleva sommarens semestrande i.
Det blev en utflykt inklusive middag. Vi började med att rejsa lite i nya tunneln och sen vidare till Hägernäs på McDonalds. Först hade vi tänkt att handla maten och åka hem för att äta, men Emil ville äta där.
Det var en riktigt lugn och behaglig middag tillsammans med barnen som skötte sig utmärkt. När vi ätit klart så blev det en sväng till Vaxholm innan vi tog vägen igenom tunneln och hem igen.
Kvar på dagens program är nu bara att natta barnen.

Fullt ös i lekparken

När det är en sån ljuvlig och varm sommar dag som vi har idag måste man bara ut, det spelar inte så stor roll vad man gör bara man är ute.
Emil ville gå till lekparken så då blev det så. När vi kom så stod den öde och tom och jag räknade med att vi skulle vara där i ensamt majestät hela förmiddagen. Men så fel jag hade! Det är visst fler än vi som tillbringar semesterveckor hemma, för det blev verkligen fullt ös. Och det gungades, klättrades, kickades boll och grävdes i sandlådan. Jag hade lite kaffe med mig i termosmuggen och fick i lugn och ro dricka det medans barnen lekte med både nya och gamla kompisar.

Klockan var redan 11.30 innan vi var hemma igen och det var hög tid för lunch, tur det fanns rester kvar från igår så det var bara att värma på och skotta in i munnen. För vi var alla tre hungriga som vargar.
Och nu sover Gry och Emil ligger i soffan och vilar och kollar på Musses klubbhus. Sen bara måste vi ut i solen igen för att äta lite glass.

Och efter att vi ätit middag idag så ska vi ut på en liten bilutflykt i våran nya bil som Nicke hämtar kl 14.00. Ska bli spännande att få sitta i framsätet igen, och tro det eller ej, Emil ser fram emot att få sitta i bak. Ja för där kommer han ju ha en egen tv!!!!!!!

Livsnjutare

Jag har en syster som är livsnjutare av stora mått. Har ni inte hittat till hennes blogg än så ta er en titt där nu, www.helenamittilivet.blogg.se Ganska härlig läsning och man blir ju lite avis ibland. Men en dag blir även mina barn stora och än så länge ska jag njuta av att de är små och allt kul man kan göra nu.

Sommaren kom tillbaka

Efter två dagar med halvdassigt väder med endel regn så är sommaren åter här. Fast det var ganska skönt med lite skit väder, få dra på sig galonisar och leka i regnet och kunna sitta inne och kolla på Disney channal utan dåligt samvete.

Igår på förmiddagen gjorde vi inte så mycket, softade runt, bytte blöjor på ALLA dockor och nallar och låg i soffan och mös.
På eftermiddagen så gick vi ut en stund, regnet hade regnat klart för denna gång och himmlen började klarna. Tog en promenad och stannande vid körsbärsträdet och upptäckte att den var ju full av röda bär. Ja det var ju bara att sträcka sig så långt man kunde och plocka till barnen sen övade vi på att spotta kärnor!!!!! Vinbärsbuskarna var också spräng fulla av mogna bär och det var bara att stoppa munnen full. Där var både vitavinbär, rödavinbär och svartavinbär och alla skulle vi smaka på.
Ja det är ju något visst det där med att plocka bären direkt från busken och in i munnen, barndomsminnen för min del.

I dag stack vi ut tidigt, redan vid 9-tiden. Solen gassade och det var ju bäst att passa på att vara ute innan det blev för hett och solen blev för stark. Gick till lekparken en sväng, sen kollade vi in grävmaskinen som jobba och så blev det en promenad till affären och apoteket.
Så nu har jag fyllt förrådet med myggmedel, nu har jag en av var sort som de säljer på apoteket. En mygga, en autan och så en ny som hette etno så nu ska jag bara fylla förrådet med clarityn (vilket jag glömde) så är jag redo för att åka upp till Storskog och myggen.

Igår tog Cissi flyget till Madeira för att hälsa på Katja, lite avis är jag allt. Önskar henne en riktigt trevlig resa och jag hoppas att de båda kommer att ha jätte kul och snart kan vi ses allihopa igen.

Speldjävlar.......

Nu har speldjävulen tagit över....och alla barn kommer att hamna i fördärvet.....och det är MITT fel!!!!!!!!











??????????

Kan man äta det här????????


Kontrakt skrivning

Våran nya lägenhet blir bara bättre och bättre. Ringde till Sollentunashem idag för att prata parkering och då får jag veta att de "lagt undan" en garageplats till oss. Idag har vi våran bil parkerad i ett garage på en annan gata än vart vi bor. Det är inte alls långt bort men en liten bit att gå. Vårat nya garage ligger i samma hus som vi kommer att bo i!!!!! Vi kommer alltså att ta hissen ner till garaget och behöver inte gå utanför dörren, jätte skönt när regnet/snön vräker ner. Och Nicke spar multi-många minuter på morgonen, ta ungarna under ena armen, kläderna under andra sen bilen till dagis och lämna in sötnosarna. Ja det är ju inte klokt vad bekväm man kan bli.
Och i morgon ska jag skriva kontrakt på både lägenheten och garage platsen.

Allt är stängt

Sommar i Sverige och allt är stängt, är det inte typiskt så säg.
Alla aktiviteter för barn såsom öppnaförskolan är stängda för sommaren, biblioteket är stängt och man kan inte ens gå på Figges och ta en fika för de har stängt.
Tänkte att jag skulle ta bussen till Sollentuna centrum och gå till huvudbiblioteket eftersom det är en regnig dag där ute. Kollade upp först att buss strejken var över......det var den och bussarna går som vanligt. Så skulle jag bara kolla när biblioteket öppnar. Och vad får jag läsa då!!!!!! Att det är STÄNGT pga ombyggnad. Men va faaaan, det finns verkligen inget annat att göra än att gå ut och plaska i vattenpölarna. Som om barnen och jag skulle tycka att det är så tråkigt.....fram med galonisarna!


Torekällberget

Vaknade vid 05.30 av att det var någon som tassade ute i köket, och när jag kommer upp så hittar jag en olycklig och nerkissad Emil där. En liten olycka hade inträffat och både han och sängen var nerkissad och han var sååå olycklig. Gav honom en stor kram och försäkrade honom att det gör ingenting och så följde han med på toaletten och kissade lite till. Sen hjälpte han mig att ta bort de kissiga sängkläderna och ställa upp bäddmadrassen på högkant så den fick torka och vädras. Snart var även Gry uppe och Emil berättade upphettsat att han kissat i sängen och nu hade vi fixat det och att sängen såg hel tokig ut nu.

Vid 7 var jag så trött att jag jagade upp Nicke ur sängen och sa att jag behövde få lägga mig en stund, somnade som en sten och sov till 8.30. När jag kom upp igen hade barnen och Nicke ätit frukost och det var bara jag kvar. Var trött och ville egentligen inte göra något, men Nicke fick mig att inse att det skulle bli en hemskt tråkig dag om vi bara var hemma så jag gaskade upp mig och ringde Maarit och frågade om hon ville hänga med på en utflykt.

Så fort vi var klara så åkte vi iväg, handlade med oss lunch som vi skulle äta hemma hos Maarit innan vi åkte. Och vi dukade upp ute och slog oss ner och käka, men vi hade sällskap. Inte bara utav en utan flera GETINGAR som var ganska nyfikna på våran mat. Det var ju en sak när det bara var en geting som landade i Maarits mat för att ta sig en smakbit, den var ganska spännande att studera. Men när det kilade iväg och berättade för sina polare att det fanns gott käk där så gav vi upp och gick in och satte oss i stället och slutförde våran lunch.

När vi var klara hoppade vi in i bilen och rejsade iväg till Södertälje och Torekällberget. Vilken härlig dag vi hade, perfekt väder för knalla runt där ca 20 grader och lite mulet.
De jätte stora grisarna var en succe, men när den ena kom närmare och grymtade lite så valde i alla fall Gry att ta ett par steg bakåt och se sådär lite skräckblandat förtjust ut.
De små kaninungarna ville hon förståss ta med hem och tyckte att vi kunde ta med dom allihopa. Ja det är ju förväl att hon inte kan läsa då det var en stor skylt där de stod att kaninungarna var tillsalu. För då slapp jag ju förklara för henne att det inte blir några kaniner p.g.a att hennes mamma inte tycker om dessa små skadedjur för att hon i själva verket är livrädd för dessa små bitande och sprattlande varelser.

Uppe på Lillgården hade nog Emil det som allra roligast. Vi hoppade från höloftet, och var in i lilla ladugården där han mjölkade den lilla träkon och kollade om trähönsen värpt några ägg och så ryktade han den lilla trähästen innan vi gick in i den lilla stugan där han började laga mat åt oss alla. Han tände eld i spisen och bakade muffins och bröd, dukade fram ost och fisk och Gry sprang runt med kaffepannan och serverade kaffe. Då och då sprang Emil i väg med någon liten skål och hämtade mera mjölk, och han hade det så roligt och det var så underbart att sitta brevid och titta på.

När vi började bli fika sugna så gick vi ner till Torekällbergets lilla stad och slank in på första fik vi stötte på. Och där var det uppdukat med hembakt i långa rader och allt såg så jätte gott ut. Ungarna ville ha glass och jag hoppade över allt det hembakta, vilket skulle visa sig va rätt bra gjort. För trotts att det såg så otroligt gott ut så smakade det just ingenting....snopet. Och när vi vandrade vidare i den lilla staden så upptäckte vi att där fanns ett till fik plus ett bageri!!!!!! Ja nästa gång vet vi i alla fall vart vi inte ska fika. Ja synd att klaga föresten, för kaffet var jätte gott och det var ju det enda jag tog!

Vi gick in i handelsboden för att se oss om lite och det skulle visa sig att det var mycket mer än bara en handelsbod. Där innen fanns utställningar av olika slag och för barnen hade de byggt upp en forntidsby att leka i.
Så nu lagade vi mat över den öppna elden och låg och vilade på djurfällar och tog hand om boskapen, och hade det så roligt.
Gick runt och tittade lite på de olika utställnigarna en stund innan barnen började vara allt för trötta och det var dags att tänka på hemfärd.
Maarit följde med hem till oss och åt middag och när barnen somnat så skjutsade Nicke hem henne.

Och i dag har min syster och hennes familj kommit hem från Bulgarien, och de verkar ha haft det fantastiskt bra. Ja välkomna hem igen får man väl säga då.

Lördag

Ja så var det lördag igen och hela familjen är hemma.
Jag och Nicke slog till och öppnade en flaska vin igårkväll, och vi hinner just dricka ur de sista dropparna och så vaknar barnen och vill INTE somna om, ja så det var bara att ta ett varsit barn under armen och gå och lägga sig i en lämplig säng. Behöver jag säga att jag somnade omedelbart med en halv flaska vin i magen!!!!!!
Och klockan han bli 7 innan det var något barn som vaknade och alla var ganska nöjda med att ligga och trängas i våran säng och morna oss. Så klockan hade hunnit bli 9 innan vi satt samlade runt frukostbordet.

Ja när frukosten var avklarad var det bara att dra på sig spenderarbrallorna, för nu skulle det handlas........
Ja eftersom vi höll på och drev runt och irrade omkring så länge så han det ju bli lunchdags innan vi kom iväg så vi började med att gå och äta lunch sen åkte vi till Kungenskurva och gick på Toys´r`us och barnen trodde helt seriöst att de dött och hamnat i himmelen. Vi var på jakt efter en insektsfångare som Emil sett i en leksakskatalog, en variant som suger in insekten i en behållare så man kan titta på den innan man släpper ut den. Och på så vis så slipper hysteriska mammor ta i insekterna och sprida sina fobier vidare. MEN vi hade inte den turen att just den insektsfångaren fanns, så det fick bli en annan där man använder en håv........hua.
Vi blev kvar där inne ganska länge då alla, ja då menar jag ALLA bilar, cyklar, trampbilar och allt annat skulle provköras minst 500 gånger. Der skötte sig exemplariskt där innen ända tills vi skulle säga hejdå till affären och gå och betala, då bröt de ihop fullständigt och det kan man ju förstå.

Men vi skulle vidare till Stinsen och handla annat. Ett verktygsbälte till Emil som han ska få uppe i stugan, en bärbar dvd spelare med två skärmar att ha i bilen när vi kör upp till Storskog. En resda på 100 mil enkelresa delas järna upp i två dagar, så då kan det ju vara skönt att spendera tiden med att titta på film. Och den ska inte instaleras i vilken bil som hellst, utan i våran nya Ford Mondeo som vi får nästa vecka. Och så blev det en ny jacka till Emil inne på Polarn o Pyret och ett par nya croccs till honom. Egentligen skulle de vara till Gry men när jag insåg att hon behövde samma storlek som Emil har på sina så fick Emil ett par större och Gry fick ärva hans.....Ja det SUGER att vara lillasyster.......JAG vet! Aldrig något nytt bara massa ärvt tjafs........

Måla naglarna

Häromdagen så stod Gry och tittade på när jag målade tå naglarna, och vips så slängde även hon upp sin fot på toalocket och ville ha lite. Givetvis så fick även hon rosafina tånaglar.
När storebror såg det så blev han ju grön av avundsjuka och ville också ha nagellack, men när jag plockade fram den rosa flaskan så protesterade han och sa att rosa är tjejfärg!!!!!!!!!! Han ville ha blått nagellack, och eftersom jag är en sån super mamma så har jag ju även blått nagellack. Och självklart ville även Gry ha blåa naglar, så nu kan de inte få nog av att måla naglarna. Och redan innan frukost så satt vi samlade runt bordet och målade naglar och torkade naglar, och blått ska det vara både på händer och tår.

Nu är den stora frågan vad vi ska hitta på att göra idag. Själv skulle jag vilja sjunka ner i soffa och ignorera sommaren där ute. Men jag tror att mina barn är av en annan åsikt. Det lutar åt en lekparksturné.

Picnic i slottsparken

I morse vaknade jag av att Gry kom in och väckte mig och Emil som låg och sov i hans säng. Så fort Emil slog upp ögonen så sprang han in i vårat sovrum och kolla om pappa var hemma, och det var han och ett nöjt leende spred sig på hans läppar. Jag trodde att det var tidigt, tidigt på morgonen men det var det ju inte såg jag när jag tittade på klockan. 07.00 stod den på och jag frågade Nicke lite försiktigt om han försovit sig. Mmmm jag har visst det kom det som ett första svar, sen tog det inte många sekunder innan han studsade upp ur sängen svärandes och jag kunde tyda mella svordommarna att han skulle vara i Köping kl 8.00. Ja man skulle kunna säga att han hade lite brådis, och man skulle också kunna säga att han skulle bli sen.

Ja när Nicke väl kommit iväg så började jag fundera hur man skulle spendera denna vackra och varma sommardag allt medan jag fixade frukost. Ingen glasklar plan hade jag men ut skulle vi det var ett som var säkert.
Lenita ringde och vi bestämde att det skulle få bli en dag i slottsparken. Jag svängde ihop lite picnic mat, drycker av olika slag då det verkade bli varmt där ute, frukt och mellis så att vi kunde stanna ute hela dagen, och vid 9.30 möttes vi upp och promenerade ner till parken.

Vi bredde ut våra filtar i skuggan och plockade fram bollar till barnen och reste ett tält till dom dom de kunde leka i. Vi fikade, lekte, sparkade boll, jagade barn och åt lunch. Sen gick vi ner till stranden och matade fåglarna, tänk att det är så kul. Vi promenerade runt lite i parken inna vi satte oss i skugga igen så lille Oliver kunde få sig en slurk. Gick förbi cafét på galleriet för att se om de hade glass, men de hade bara vaniljglass så vi bestämde oss för att ta en promenad till Ica och köpa lite glass. Och inna vi satt där utanför och åt våra glassar så hade klockan hunnit bli 14.30 och trotts glassen så var de ganska hungriga barn som stojjade runt och vi passade på att äta lite mellis också inna vi gick var och en hem till sig.
Jag Emil och Gry stannade en stund i lekparken utanför oss innan vi gick in för att städa lite och laga middag.

Av 3 st som skulle komma och titta på lägenheten så var det bara en som dök upp, en ringde visserligen och sa att han inte kunde komma, men en sket fullkomligt i allt. Och det tycker jag är lite ego att göra, man kan faktiskt ta luren och slå en signal. Jag hade sagt åt alla att komma vid 18.00 tiden för det skulle vara efter att vi ätit middag och innan barnen skulle sova. Och stackars Emil och Gry fick sitta och hålla sig vakna trotts att de var så trötta att klockorna höll på att stanna, men man tror ju att folk ska dyka upp när de sagt att de ska göra det. Men när klockan passerat 19.00 så började jag att natta Gry, men eftersom hon blivit alldeles övertrött så hade hon svårt att komma till ro. Emil som har lite lättare att sova där han går och står somnade i soffan. Men det känns så himla onödigt att det skulle bli så, ett enda telefonsamtal och vi hade sluppit en hel del konflikter här mellan 18.30-19.00. Jag säger bara FY FAN för människor som inte tänker på något annat än sig själva.

Gry och grabbarna

I morse när vi vaknade så möttes vi inte av en klarblå himmel utan en himmel med ganska många moln, för att inte säga en helmulen himmel. Och vi som skulle till Rösjön!!!! Ja nu är vi ju inte dom som är rädda för lite moln och vi skulle ju inte gå förrän efter lunch så det var ju inget att hettsa upp sig för.
För att försdriva förmiddagen så tog vi oss en promenad till affären. Och bara för att det är mulet så trodde jag av någon märklig anledning att det inte skulle vara varmt. Vad fel jag hade! Munkjackorna åkte av ganska fort där ute.
Och efter att vi ätit lunch så packade vi alltså ihop oss och gick iväg för att möta Lenita och hennes grabbar och Jessica och hennes grabbar. Ja det blev verkligen Gry och grabbarna idag.

De stora barnen var så duktiga och gick hela den långa vägen till sjön trotts att det var tiden på dagen som de var som tröttast. Ja vissa små pauser på div brädor och vagnar blev det, men så gott som hela vägen gick det. Och väl framme vid sjön så verkade inte badbyxorna komma på fort nog. Och dagen till ära hade jag köpt en hel säck full av strand-sand leksaker. och det grävdes och grejjades för fullt. Och jag känner att jag är väldigt tacksam över att solen inte gassade på oss, för då hade i alla fall jag smällt av och friterats där på strandkanten.

När barnen var sådär lagom kalla lockade vi upp dom ur vattnet med löften om fika, och vips så satt de där på filtarna som små ljus. Och det var mackaor, jordgubbar, melon och bullar högt och lågt och vi mammor fick i oss lite kaffe.
Jag hade med mig lite bröd som barnen fick ta och gå lite åt sidan för att mata fåglarna med, och de hade så kul. Ända tills det kom en surtant och talade om på ett riktigt grinigt sätt att det var äckligt med fåglar att kunde vi sluta mata dom. Jaha så var det slut på det roliga och inte var det lätt att förklara för barnen varför de inte fick fortsärra med något som var så kul.
Visst jag hade förstått om stranden var fullproppad och de stod mitt i och matade, men nu var stranden så gott som tom och de stod och matade vid sidan om där inte en människa satt. Och när man efter en stund ser henne sopa på en and med en filt så den flyger all världens väg så kunde man inte tycka annat än synd om hennes barn.

Klockan tickade på och det var dags att börja packa ihop och börja promenaden hem. Emil var så trött att han stundvis stod och sov på brädan och en gång knäade han och höll på att trilla av, och efter det höll han sig vaken.
Både jag och Emil behövde en kisspaus och Lenitas toalett var den som var närmast så vi följde med upp dit en stund innan vi gick hem och lagade mat. Och eftersom Nicke har en golf kväll så hade vi inte bråttom hem.

Väl hemma så var jag sugen på blodpudding och tänkte att det går ju fort och är enkelt att göra, sagt och gjort. Jag och Emil steker upp lite blodpudding och baccon och Gry och jag tuggar i oss med frisk aprit. Emil tar en bit och tuggar fundersamt och säger sen:
-Nä mamma det här smakade faktiskt inte så gott kan jag säga.
Men han åt dessto mera baccon.

Och nu när barnen sover sött i sina sängar och Nicke just kommit innanför dörren så återstår det bara att städa lite, för i morgon kommer det folk och tittar på våran lägenhet.

En dag i lekparken

Trotts att det vart sent i säng i går så var vi uppe tidigt i morse. När jag vaknade i Grys säng (hon låg i min!) så var jag övertygad om att klockan minst var 9 och Nicke gått till jobbet utan att vi vaknat. Men när jag stod i vardagsrummet och såg klockan upptäckte jag att den bara var 6.30 och att Nicke inte vaknat än. Ja jag har sovit som en klubbad hela natten. Jag somnade redan när jag nattade Gry, vaknade till liv vid 22.30 och lommade över i min egen säng och fortsatte sova. Någon gång under natten kom Nicke in med Gry, ja det var inte mer än att jag registrerade att det hände. Lite senare hojtade Emil och jag gick in och la mig intill honom. Efter en stund sa han att han ville sova själv men jag var för trött för att gå in till min säng, så jag la mig i Grys säng och sov där resten av natten. Ja det är ju tur att vi har riktiga vuxensängar till barnen, på så vis så spelar det ju ingen roll vilken säng man sover i för man får ju plats i alla.

När vi klev upp var det en klarblå himmel som mötte oss, och då blir man ju ganska sugen på att kila ut i sommaren. Lenita och hennes pojkar var också sugna på att gå till någon lekpark, så vi möttes vid Ica och handlade med oss lite lunch och gick till lekparken. Ambitionen från början var att gå upp till Platån, men vi landade halvvägs vid lastbilslekparken. För brevid så håller de på att bygga och där var grävmaskiner och lastbilar att se på, och så hade Emil sin cykel och det var jobbigt att trampa så brant uppför så jag fick mest putta på vilket ledde till att jag gick som en ostkrok och samtidigt skulle hålla ett öga på Gry. Så platån får bli en annan dag!

Vi var kvar i lekparken till 13-tiden och då tog vi oss en promenad innan vi landade hos Lenita och käkade mellis. Barnen lekte och jag och Lenita kollade på div bröllops grejjer som hon sparat på, det var program, inbjudningar och annat smått och gott. Ja och vissa saker fick jag ens inte se och Lenita sa bara att det kunde hon få användning av senare!!!!! Hmmm kan det vara så att hon smider planer????? Jo jag är redan nyfiken. Hon, Elisabet och Maarit kan bli farliga ihop misstänker jag!

Efter att vi käkat middag så stoppade vi barnen i badet, och trötta som de var så ledde ju det till någon sorts masspsykos!!!!! Och jag och Nicke kunde inte annat än att skratta lite. För de bröt ihop fullständigt och när pyamasarna var på så tog det ca 2 sekunder innan de somnat i soffan. Nu ska de bara få somna in ordentligt så vi kan bära in dom till deras sängar.

Och i morgon har vi ambitionen att gå till Rösjön och bada lite, så det är bara att hoppas på att det är en klarblå himmel som möter oss i morgon med.

 ,

Kryssning med en miljard barn

Vilken rolig dag vi hade igår, ja det är ju inte utan att man var lite matt i pälsen när Nicke kom och hämtade oss vid Stadsgårdskajen vid 19-tiden.

Dagen började tidigt då klockan ringde 05.00, jag smög upp satte på kaffe och smög in i duschen, sen var det dags att väcka de andra. Och båda barnen vaknade utan knorr och var fulla av förväntan. Vi stack iväg vid 6-tiden så att vi skulle ha gott om tid om det skulle vara köer bland alla vägbyggen inne i stan. Men trafiken flöt på och vi var framme i godtid, för att inte säga tidigt!!!!!
Det tog inte lång tid innan Lingemarks och Enbrands bilar svängde in i garaget och vi hade inte ens hunnit checka in innan Maarit dök upp.

När vi kommit ombord så började vi med sjöfrukost, lite rörigt blev det allt man jag tror att alla fick i sig så de var mätta och belåtna. Det är ju synd att barnen inte har förstått än hur skönt det är att sitta och äta frukost länge.......Ja den tiden kommer väl.

Sen var det bara att släppa lös alla barnen på leklandet dvs hela konferans våningen som det gjort om till lekavdelning under sommaren. Hoppborg, bollhav, lego i alla storlekar, rit grejjer, spel, leksaker högt och lågt, ja ett paradis för barn med andra ord. Och med 7 barn att hålla reda på så hade vi jämt skägg, hade man inte koll på sina egna så hade man ögonen på någon annans, ja det var inte så noga vems barn man bar runt på eller lekte med.

Efter att vi ätit lunch var vi framme vid Mariehamn och det var dags att byta båt och åka tillbaka. Emil var lite trött  och ville vila lite i Grys vagn och lilla killen kroknade totalt och missade hela båtbytet, ja han sov en bra stund.
Ja en ny båt med ett nytt lekland! Och dessutom så var Kristina, Jannica, Urim, Angelina och Leonard på denna båt. Så nu var det två till barn som anslöt till skaran. Och de blev bra förvånade när vi stod där på båten rätt vad det var, ja det kom som en trevlig överraskning då de precis började ha sådär lagom långtråkigt.

Ja det var ett gäng trötta men nöjda barn som klev av båten med händerna fulla av nya leksaker och en och annan godispåse. Och själv var jag helt slut ska jag erkänna, det är ju inte så mycket avkoppling att åka med små barn, men kul var det i alla fall. Men det lär nog dröja till nästa sommar inna jag gör om det! Hahahaha
Och eftersom kameran råkade följa med Maarit i hennes vecka så kommer det lite bilder en annan dag.

RSS 2.0