Året börjar gå mot sitt slut.....

Nu är det inte långt kvar på 2008, har jobbat årets sista dag. Det var riktigt lugt och skönt, inte så att jag inte hade något att göra för jag hade fullt upp. Men jag var den enda som jobbade i dag på kontoret och alldeles i ensamt majästät fick jag sitta där och jobba undan sånt som samlats på hög och beta av det nya som kom in.
Vid 13.30 packade jag i hop och sa tack och hej till jobbet för det här året.

Det börjar vara någolunda friskt här hemma så det är hoppfullt att det blir ett praktfullt nyårsfirande i morgon i alla fall.

Vardag?!?

Ja inte var det mång som förstått att det var en sån där vardag i dag igen. Bussen var alldeles öde och tom i morse, och för att görsa det hela ännu lite jävligare så tog jag en buss långt tidigare än jag brukar. Ja tanken var ju att kommer man till jobbet tidigt kan man också gå hem tidigt. Och när jag kom fram så känndes det som om hels sjukhuset låg öde det med, började undra om jag var flera timmar tidigare än vanligt, men nej klockan var bara strax före sju. Ja folk är helt enkelt lediga under dessa klämdagar konstaterade jag snabbt.

Hade endel att göra på jobbet, ja saker har ju en förmåga att staplas på hög när man inte är där på fem dagar. En klar nackdel med att vara ensam om sin befattning, det finns absolut ingen som gör undan jobbet medans man är borta, nä det ligger snällt kvar och väntar tills man kommer tillbaka. Nå väl det var bara till att kavla upp ärmarna och börja jobba.

Tanken med att komma så tidigt i morse var ju för att jag hade tänkt att gå hem vid 13-tiden. Men tänk, vid 12-tiden kommer min chef in på vårat kontor med håret på ända och frågar om jag har möjlighet att jobba över. Näh säger jag och påminner henne om att jag har tre sjuklingar där hermma. Ja just det säger hon och talar om att då får vi göra det tillsammans innan jag går. Göra vad då tillsammans frågar jag lite ängsligt. Då har hon suttit i ett långt möte med våran ekonom och räknat och grejjat på vårat externa intag av sjuksköterskor, och det systemet inte kan få fram är statistiken över hur många dag, kväll resp natt pass vi tar in från externa bolag. Så gissa vad vi skulle göra innan jag gick hem????? Jo vi skulle räkna varje JÄVLA pass vi hade tagit in externt och sortera upp dem i dag, kväll samt natt pass. Ja visst, räkna hela året från 1:a januari till sista november, avdelning för avdelning och pass för pass manuellt. Och det är ett tusental pass vi pratar om, och man tappade räkningen både en och annan gång och fick börja om. Så NÄ jag gick inte hem tidigare, snarare stannade jag en halvtimme längre än jag brukar. Men jävlar vilken fart vi hade på vårat räknande, och jag kan tacka min kollega för att hon så snyggt och prydligt lägger upp allt i så fina excell ark så det var lätt och överskådligt. Vi började från varsit håll och möttes på mitten, ganska snabbt var det gjort och jag fick slutligen packa ihop och åka hem till mina sjuklingar.

När jag kom hem så såg ju i alla fall barnen lite piggare ut, om inte helt friska än. Nicke såg ju inte så värst pigg ut, men jämför man med hur han såg ut i går så såg det ut som om han var redo för att springa ett Marathon lopp idag, så ja även han såg piggare ut. Gry var den som såg piggast ut och verkade sugen på lite frisk luft och en promenad, så hon och jag klädde på oss och gick ner till affären och apoteket och slutligen gick vi ock köpte oss en ny hög med trisslotter, eftersom vi faktiskt vann lite pengar på den förra högen.

Fortsatt sjuka

Emil kom in och väckte mig 9.00 i morse, då låg jag och Gry och sov som grisar och Nicke snarkade för fullt i Emils säng. Och Emil berättade att han smygit upp så att pappa inte skulle vakna, omtänksam kille det där.
Vi mår just inge vidare någon av oss men Emil är väl den som är piggast i alla fall, så han och jag tog oss en liten promenad i solen och gick ock köpte oss en hög med trisslotter! Ja man är ju lite less på godis nu så trisslotter får funka som kuckelimuck medicin idag.
Nicke och Gry har feber varma pannor så i morgon får han vara hemma med barnen och jag får gå till jobbet och vila upp mig.

Popcorn till mellis

Igår när Emil hade en feberfri dag så trodde jag ju att det var så att det skulle bli friskt här hemma. Men så fel jag trodde. I dag är det fyra stycken av fyra möjliga som har feber, hosta och snor i mängder. Nicke har legat nerbäddad hela dagen i ett mörkt sovrum, ynkligt. En annan fick lov att ta en Ipren och bita ihop och styra upp det hela, ja annars hade väl ingen fått någon mat i sig över huvud taget. Och man kan ju undra varför det alltid är en kvinna som ska bita ihop för.....behöver jag säga att jag varit JÄVLIGT arg också. Ja ja det är väl så att män helt enkelt inte kan rå för att de är så klena och ynkliga.

Kännde att vi trotts allt behövde få lite frisk luft så jag klädde på barnen deras overaller och stoppade dom i vagnen och tog en promenad till affären och handlade lite förnödenheter och lördagsgodis. När vi kom hem och ätit lite lunch så stupade vi i säng och sov länge. Det var riktigt skönt!

Barnen är i alla fall dämpade och fullt nöjda med att kolla på film, just nu är det för andra gången i rad som Faries går. Jag tror nog att Emil är lite förälskad i Tingeling!
Så där ligger de och hostar och snörvlar med varma pannor och äter popcorn ur deras nya fina godisskålar som tomten kom med.

Jag har fått en award.

Min älskade vän  Katja har tilldelat mig denna award med mottiveringen:
För att du och din blogg alltid finns där. En trygghet som bara en bästa vän och hennes blogg kan ge :-)





"Denne bloggen investerer i och tror på närhet -närhet i rum, tid och forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og söte og föremålet er att finne og att vare vänner. De er icke opptatt av utmerkelser og selvhävdelse. Vår håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet vill ena mere vänskap fortplante sig. Var venlig och giv lite extra oppmerksamhet till disse. Giv denne utmerkelse till åtta bloggare och inkludera texten i deras utmärkelse"


TACK! Säger jag och torkar bort en tår.

Nu är det tänkt att jag ska ge den vidare till åtta stycken, men så kommer inte att ske. Av den enkla anledningen att jag följer väldigt få bloggar numera. Men två stycken ska få den i alla fall.

Först och främst går den tillbaka till Katja för att hon är den hon är, min bästa vän. Och tack vare hennes blogg kan jag alltid vara nära trotts det långa avståndet mellan oss.

Och sen går den till en otroligt fin och vacker ung kvinna, Hanna. Som har det ganska tufft och behöver allt stöd som går att uppbringa i kampen mot hennes ätstörning.

Julen i bilder

Lite bilder fastnade allt i kameran också.

På landet har man inte det så varmt inne....så på med fleecen.



Dags för julfrukost med tomtegröt och dopp i grytan, Emil är inte helt pigg.



Gry undrar var gröten är.........



Julfin vid granen.



Mina fina killar.



Dags för Kalle.



Vi väntar på tomten.



Och tillslut knackade det på dörren



Efter julklapparna så var Emil helt slutkörd.



Vi åt lite till......



Gry matade morfar med choklad puffar.



Nicke och jag.





Hemma och mår ganska bra

Jul firandet blev lite snopet kort för oss i år. I tisdags efter att vi jobbat och hämtat barnen så kom vi tillslut i väg mot Morgongåva. Ja jag hade ju i min tidsopptimism trott att vi skulle vara framme tills julkalendern började.....undra hur jag tänkte då. Nä klockan var närmate 20.00 innan vi var framme, och vi kom samtidigt som Maarit som hade tagit tåget.

Emil och Gry hjälpte glatt till att klä granen och det dracks glögg och slogs in julklappar och skinkan åkte in i ugnen för att griljeras, precis som det ska vara dagen före julafton. Tillslut var barnen så trötta att de själv bad om att få gå och lägga sig och det tog ca ½ sekund innan de somnade.

Julaftonsmorgon kom med snö och Emil vaknade med feber!!!!!! Trotts det var han vid ganska gott mod och satt med en stund vid frukost bordet men gick själv och la sig för att vila efter ett tag, men febern sjönk inte för det. Han fick lite alvedon för att ens orka med dagen för han blev ju alldeles förtvivlad när han insåg att han var sjuk på självaste julafton. Vi åklte till mamma och pappa och åt jullunch och Emil låg mest på soffan men han petade i sig en köttbulle och ½ prinskorv i alla fall. Hela familjen bänkade sig i soffan för att se Kalle Anka, det tyckte Emil var en skön aktivitet. Nu hade både skjortan och byxorna åkt av och han låg och svettades i bara kalsonger och tuggade i sig lite godis och drack julmust.

Efter Kan du vissla Johanna så åkte vi tillbaka till Johanssons för att är vänta på tomten. Och det var spännande att sitta i trappan och titta ut och se om tomten kom. Och tänk han kom i år också och barnen studsade av glädje. Och Emil hade för ett tag glömt bort att han hade hög feber och var alldeles till sig. Många fina julklappar blev det och fantastiskt bra julklappar, inga drivor av leksaker som bara samlas på hög utan genomtänkta grejer som är funktionella och lockar till kreativitet. Det var spel, filmer, ritblock och en fantastisk rittavla med både whitboard och griffel tavla, jätte fina kläder, sängkläder och varsin cd-spelare lite leksaker i form av my little pony och bilar, tavlor och massor av annat fint. Tack alla för jätte fina saker.

Efte tomtens besök var det dags att fylla magen lite igen och allt möjligt smått och gott åkte fram. Emil hade verkligen förbrukat all energi som funnits kvar i hans sjuka lilla kropp och låg helt utslagen i Maarits knä, och efter att vi fikat så stupade båda barnen i säng. Vi andra satt uppe och spelade lite spel men det dröjde inte länge innan även jag stupade i säng.
Emil hade en orolig natt med feber drömmar och låg och yrade och höll sin pappa vaken, själv sov jag som en stock för en gång skull.

När Emil vaknade morgonen där på och fortfarande har runt 40 grader feber så bestämmer vi oss för att åka hem, så det blev en mycket tidigare hemfärd än vad vi tänkt oss från början. Men det är alltid bekvämare att vara sjuk i sitt eget hem.
Och hemma bäddade den lilla killen ner sig i soffan och tittade på sin nya Star Wars the clone wars film och var ganska nöjd med det.

Och idag när han vaknade så var panna sval, men nu börjar hans pappas panna att värmas på........


Julen för mig

Har du köpt en chokladkalender?

Nej, inte ens till barnen.

Om ja, har Du öppnat några luckor för tidigt?
Det får man väl inte göra........

Har du hunnit köpa alla julklappar?

Med tanke på att det är den 25 idag så får man förutsetta det. Klapparna var klara i god tid men hittade en hemma i dag som vi glömt att ta med. Förlåt Hanna!


Till vem är det svårast att köpa till?

Det var ingen som vare direkt svår. Men det besvärligaste var väl Maarit då hon gick och köpte till sig själv just det som jag tänkt att ge henne. Man ska helt enkelt inte handla till sig själv före jul.

Dricker du alkoholfri glögg?

Ja visst gör jag det, med alokohol också. Provade en hel del spännande glöggsorter i Morgongåva.


Har det hänt att Du aldrig stressat inför julen?

Kan inta påminna mig om att jag någonsin stressat innan jul. Förstår inte vad det är man har så bråttom till, man har ju vetat hela året att 24 december är det julafton.


Hur många stjärnor ger Du årets julkalender?

Den har varit helt OK, Emil har suttit som klistrad. Tyvärr så missade vi de två sista avsnitten så vi vet inte om de hittade tomten!!!!!!

Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?

Trolltider


Säg en person som Du velat säga God Jul till men inte vågat/orkat eller kanske glömt?

Har nog sagt god jul på ett eller annat sätt till de jag önskat god jul.

Vem är det som julpyntar hemma hos Er?

Nicke och barnen.

Vem klär granen och bestämmer hur den SKA se ut?

Nicke och barnen

Platsgran eller äkta?

Plastgran

Älskar Du att få eller att ge julklappar?

Haha även fast man kanske inte tror det så blir jag som ett barn på julafton och ÄLSKAR att få julklappar och hittar jag några innan jul så öppnar jag dom bums!!!!!! Men jag älskar ju givetvis att ge också till de jag tycker om. Men jag går inte runt ocjh köper massa grejjer bara för att ha något att ge bort.

Känner Du någon julstämning nu?

Vi hade mycket julstämmning i Morgongåva, tyvärr var vi tvungna att åka hem långt före vi hade tänkt. 


När kom Din julstämning?

Ja den infann sig lagom till jul, typ 23/12


När skall man sätta upp adventsljusstakarna? När tidigast vs. senast?

Första advent varken förr eller senare.


När julpyntar man?

Ja det kommer fram succesivt mer och mer fram till julafton.


Skickar Du julkort?

Ja


Vilken senap till skinkan?

Skånsk


Viktigast på julbordet?

Skinkan och gravad lax


Julmusik jag inte kan vara utan?

Det ska vara en blandning av all julmusik, både klassiska julsånger och de moderna.


Världens bästa jullåt?

Spontant så vill jag säga Å helga natt med Loa Falkman men White Christmas med Bing Crosby är ju en klar favorit det med och Driving home for christmas med Chris Rea, ja det finns endel gobitar.


Julknäcke eller vörtbröd?

Vet inte, brukar inte bli så mycket bröd alls.


Vilket julgodis är viktigast?

Tomteskum

Vilka traditioner har Ni?

Sedan småfolket kom in i min famils så har det varit som så....23 dec åker vi till Morgongåva och tar in på pensionat Johansson. Julmys på kvällen med glögg och inslagning av de klappar som finns kvar att slå in. Julaftonsmorgon  har vi grötfrukost och sen börjar vi göra oss klara för dagen. Jag, Nicke, Maarit, Emil och Gry åker till min mamma och pappa och äter jullunch. Anna-Maria, Anders, Hanna och Erik åker till Anders föräldrar och äter jullunch. Och efter att vi sett Kalle och tryckt i oss oförsvarligt mycket godis så ses vi alla igen hos Johanssons och dit kommer tomten sen. Ja det var i korta drag hur vi har det. Lugnt, skönt och behaligt.

Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?

Spelar inte så stor roll, det brukar bli lite av varje. 

Pepparkakor vs Lussebullar

Pepparkakor!


Skumtomtar vs Knäck

Skumtomtar.


Ischoklad vs Marsipan

Inget.


Köttbullar vs Prinskorvar

Överlåter dessa två till barnen och själv ägnar jag mig helhjärtat åt gravlaxen och skinkan!!

Julkorv vs Julskinka

Julskinka


Lax vs Sill

Måste man välja? Ja i så fall blir det lax.


Revbenspjäll vs Janssons Frestelse

Jansson 

Paradis vs Alladin

Alladin för paradis innehåller bara ljus choklad


Glögg vs Julmust

Glögg!


Rödbetssallad vs Dopp i grytan

Ingen julfrukost utan dopp i grytan

Ris a la Malta vs Risgrynsgröt

Tycker om båda fast jag har nog bara en endaste gång gjort ris a la malta på julen. Det finns andra tillfällen då jag har ätit desto mer av det.


Fördelar med julen enligt mig:

Mysigt att umgås med familjen och gott att äta av alla läckerheter.

Nackdelar med julen enligt mig:
Att många blir helt hysteriska från mitten av december. Och denna sjuka konsumtion av än det ena och än det andra. Varför inte bara njuta och bara vara i stället för att försöka överträffa sig själv eller andra.


GOD JUL

Nu packar vi ihop vårat pick och pack och drar iväg för att fira jul.
Jag önskar er alla en riktigt god jul.

Här kommer något att fundera över inför denna helg!

Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i början av vintern.
Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
Det borde man ju ha begripit.
Det måste vara kvinnor som klarar av...

...att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,
runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.

Pepparkakshuset





Riktigt flott om jag får säga det själv....haha ja det var en kladdig historia och det höll på att bli bara ruiner av bygget. Men se det blev ett Pomperipossa hus i år med.

Finn fem fel

När jag står och lagar middag i dag kommer Nicke in i köket och ser lite full i skratt ut och utbrister:
-Det är något som inte riktigt stämmer här!!!!!!! Nina står vid spisen och rullar egna köttbullar och julmusiken spelar i bakgrunden.
När jag stannade upp och tänkte och såg efter så var det direkt kusligt hehe för där står JAG och rullar köttbullar i värsta husmors andan, som visserligen blev plattbullar för det är både lättare och går fortare, och julmusik i bakgrunden........hmmmm konstiga saker händer här.

I övrigt så har dagen varit fantastisk. Jag och barnen vaknade ganska tidigt och la osss i soffan och mös med lite gott att dricka. När klockan passerat 8 så frågade Emil om han fick gå in och väcka pappa, och Nicke fick en riktigt behaglig väckning med två gosiga barn som kröp upp till honom och låg där och gosade en stund. Sen var det frukost med tomtegröt. Först visste vi inte riktigt vad vi skulle göra av dagen, men bestämde tillslut att åka till Stinsen och göra div. inköp inför julen. Och det var ganska roande att gå runt där och se alla människor som halvt stressar livet ur sig, och jag undrar bara VARFÖR? Vad är det alla stressar upp sig så inför och till vad är det alla har så bråttom. Nä jag begriper faktiskt inte det, vi strosade runt och hade det lugnt och skönt.

Jag hittade en kofta som jag blev ganska förälskad i , men jag tyckte att den var väl dyr då de ville ha 900 kr för den. I några skyltfönster längre bort hängde en likvärdig kofta och nyfiket tittade jag på priset på den....satte genast i vrångstrupen för nu kostade den 1200 kr. Bestämde snabbt att jag ville inte ha den längre och att SÅ snygg var den inte. När vi är på ICA MAXI av alla ställen så går vi förbi klädavdelningen av en händelse och jag ser en likvärdig kofta igen, fast skillnade nu var att den var lite grövre stickad och så priset. Från 900 kr till 1200 kr till nu 99 kr!!!!!!!!! Behöver jag ens säga att jag köpte den! Haha en kofta som jag i första hand behöver på jobbet kan jag lika gärna inhandla på ica för 99 kr i stället för en liten butik för runt 1000 lappen.

Och när middagen var uppäten och disken undan röjd så åkte julmusiken på och pepperkakshuset började ta form, och till pepperkakshus bygget så drack vi lite glögg och julmust, kan det bli bättre?

Kalas dax

I dag var det dags att fira att Hanna fyllt 15 år. Och så fort vi kommit i ordning här hemma och fått på oss kalas kläder så bar det av mot Morgongåva. Självklart stannade vi till på det fantastiska godisaffären där och köpte med oss en liten påse.....på ca 1.5 kg!!!!!!!!!

Vi kom lagom tills lunchen var klar och det var bara att slå sig ner och njuta av ost-och skinkpaj och laxpaj med romsås och till det hembakt bröd och sallad. Mums, mums super mums. Ja jätte gott var det, speciellt laxpajen.
Sen serverades det tårtor, kakor, bulle och godis så man storkna. Jo för Anna-Maria hade ju också köpt en liten påse godis i den fantastiska godisaffären. Allt var i vanlig ordning fantsatiskt gott.
När illamåendet var fulländat så var det dags att tacka för oss och åka hemåt. Ja vi hade ju kunnat stanna på middag men eftersom vi nu kommit på att det är julafton på onsdag så har vi lite att göra hemma. Ja jag lovar att det kom som en fullständig överraskning och chock att julafton är redan på onsdag...........

4-års kontroll

I går var det dags för Emils 4-års kontroll. Kl 8.15 skulle vi vara där, vilket innebar att Nicke stack i väg med Gry till dagis i vanlig tid och jag och Emil blev kvar hemma och hade lite mys morgon. Vi tog en promenad ner till BVC och tog god tid på oss. Och det är en stor kille jag har nu mera och han var så duktig. Det mesta verkar vara helt i sin ordning han växer som han ska, pratar och uttrycker sig som han ska, ser som en hök och motoriken är på topp, men hörseln var det lite frågetecken på. Och det har vi ju påpekat här hemma också vid ett flertal tillfällen, nu är det inte så att han inte hör för det gör han, han hör det han ska men sen var det lite frågetecken vid vissa frekvenser. Så han skulle få komma tillbaka i vår och kolla hörseln igen.

Vid 9-tiden släntrade han och jag in på dagis och jag åkte iväg till jobbet. Klockan hade blivit 10 innan jag loggade in och jag ska väl erkänna att jag gjorde inte många knop på jobbet. Han knappt komma dit innan vi gick på lång lunch med en kund som levererar externa sjuksköterskor, och eftermiddagen bestod av mycket flams. Men lite fick jag väl gjort i alla fall innan klockan var 15 och jag packade ihop för dagen.

Hemma på kvällen var det dags för att dra fram resten av julen. Dels så har barnen gjort en del störtsköna grejjer på dagis som bara måste vara framme, eller vad sägs om Emils Lucia med massor av tindrande ögon och hans galna tomte.



Eller Grys julgranspynt.



Julkort har de också gjort.



Julgranen åkte också fram, och alla hjälptes åt.



Gry la beslag på alla hjärtan......

   

Ja så här såg granen ut när den var klar.



När barnen somnat så fördelade Nicke pyntet så det fanns över hela granen.

Dumma händer

Vissa dagar så funderar jag på om det inte vore bäst att amputera mina JÄVLA händer!!!!!!!
Idag är en sån dag, så ont och svullna och värker hela tiden och jag kunde knappt skriva för det gjorde så ont att håll i en penna. Höger lång finger och båda ringfingrarna är värst. Man börjar bli gammal och knarrig.

GRATTIS

Ett stoooort grattis till världens bästa Hanna som fyller 15 år idag. Hurra Hurra Hurra!
Från oss alla här i Tjockhult, vi ses på Lördag (jag önskar mig choklad tårta!)


Kalaset

Nu har vi kalasat i stora mått, i går var det fullt hus här hemma och vi åt god mat och fikade både högt och lågt.

Här har vi 4-åringen i egen hög person.



Det var knappt vi fick sjunga ja må han leva, för sånt börjar vara lite pinsamt minsann. Och trotts att vi viskade fram den så var han tvungen att gömma sig efter en stund.



En prinsesstårta gör sig bra på bild, men när det ska ätas så är det chokladtårta som gäller.



Delicatobollar funkar det med....mammas ungar!



En riktig prinsessa har hon blivit den där Gry.



Och mitt i vintern får vi ett fång sånna här.......



Knasigt, det ska ju inte ens finnas att få tag på tulpaner så här års....Galet!

Ja fullt hus var det här hela dagen, fantastiska gäster och jätte fina pressenter. Tack allihopa som uppvaktade min älskade son och gjorde hans dag fulländad.

Luciafirande

Eftersom lucia i år är en lördag och dagis är stängt på lördagar så var det luciafirande igår. Och det var firande från morgon till kväll, så jag och Nicke hade tagit ledigt hela dagen från våra jobb.

Vi började med mysfrukost med levande ljus och lite ja må han leva inna vi åkte iväg till dagis. Emils avdelning hade sitt lucia tåg direkt på morgonen så Gry fick gå in till sig opch leka med sina kompisar och äta en second breakfast medans vi andra gick ner till Emils avdelning.

Och de var ju helt makalöst bedårande.



Efter sedvanligt lusse-fika så åkte vi i väg till mitt jobb och drack lite glögg, och sen åkte vi i regnvädret ut till Åkersberga och käkade lunch på Sazna.

14.00 var det dags för nästa lucia-tåg, och då hade även Maarit anslutit till oss. Tanken var att alla avdelningar tillsammans skulle ha ett stort gemensamt tåg ute. Men eftersom regnet var ihållande och verkade inte lätta så blev det hastig omplanering och alla skulle ha sitt firande på resp. avdelning. Ja då var det ju skönt att Emils avd redan hade haft sitt på morgonen så att vi slapp dela på oss.



Det var en stolt och allvarlig lucia som kom in, ja det var stort och hon var så duktig och fin.

Lucia, även det en stor dag.

Idag för 5 år sedan upplevde jag det allra viktigaste som hänt i mitt liv. För första gången så träffade jag Nicke som visst skulle bli en mycket speciell person i mitt liv , ja den allra viktigaste.

Allt började med att jag och Maarit hade varit och bokat våran Thailand resa, och innan vi skulle åka hem så tänkte vi ta oss en öl denna regniga lucia dag. Det ena ledde till det andra och vi kom aldrig hem utan slutligen kom vi regnvåta till mc-klubbens Rapidos lucia-fest.

Klockan var ganska sent innan vi ens pratatade med varandra, men jag hade lagt märke till honom ett flertal gånger under kvällen, han fanns där i närheten hela tiden. I baren var det vi hängde när vi väl började prata med varandra, och efter det så var vi oskiljaktiga =) 
Kvällen bestod av mycket dansande och skrattande och fram mot småtimmarna så var det dags för mig och Maarit att fundera på att avrunda detta lucia-firande. Kommunikationerna Gullmarsplan-Rotebro är inte de allra bästa vid den tiden på dygnet. Så funderingarna gick runt att sova över hos Jocke som bodde intill klubben. Men se det tyckte INTE Nicke att jag skulle göra. Han tyckte att vi kunde åka med honom i hans taxi för han skulle ju lix åt det hållet, som han sa.
Ja visst tyckte vi, det var ju en strålande idé. Skulle han ändå åt samma håll så kunde vi ju åka med. Nu var det ju inte riktigt helt sant att han skulle helt åt samma håll som vi, men som den sanna gentleman han är så tog han en avstickare till Rotebro och släppte av oss innan han fortsatte till Jacobsberg, det blev en dyr taxiresa för honom.

På den vägen är det och idag 5 år senare sitter vi här med två förtjusande barn på 4 och 2 och ska gifta oss nästa år. Ja många var det som höjde på ögonbrynet när saker och ting gick så fort som det gick. Men vissa saker är bara mer rätt än andra, och vad skulle vi vänta på? Att bli äldre?

ETT STOOORT GRATTIS

Idag är det inte vilken dag som hellst. För det är världens finaste, goaste, raraste, snällaste, busigaste och underbaraste killes födelsedag i dag. Fyra år blir han i dag min lilla älskade Emil.
Det är med stolthet och värme jag sett på honm i dag och med ett växande mammahjärta. Och glädjen över hans födelsedagspressenter gick inte att ta miste på.
Igår sa han till mig:
-Mamma det finns bara tre saker som jag önskar mig, en radiostyrd ferrari, en Star Wars film och en Iron Madien film.
Och jag undrade om jag missat något om det egentilgen inte var 10 år han fyller och inte 4......
Nu är han en lycklig ägare till en radiostyrd ferrari och en Iron Madien film, resten kommer nog med tomten. Förutom det så fick han ett par riktiga stor-kille handskar som han också önskat sig. Och de blev han så glad över att han sa att de skulle han inte ta med till dagis för där skulle de bli smutsiga. Jag ska lägga dom i en påse och bära runt dom! sa han i morse.
Och en blå vind fleece kom på posten från farmor, också den blev han jätte glad för och ville genast ta den på sig.
En så fin och stor kille och på söndag väntas kalas i stora mått.




   

En del dagar är värre än andra

Gårdagen ver mest bara en skit dag, fast den slutade riktigt trevligt i alla fall.

När jag kommer till jobbet, något sent för jag missat bussen, så konstaterar jag att min kollega är hemma och vårdar sjukt barn. Ja jag var ju ganska inställd på att det skulle vara så i och med att hon gått tidigare dagen innan efter att de ringt henne från dotterns skola.
Ja det vat bara att kavla upp ärmarna och jobba på. Och när chefen kommer in så ser hon inte allt för pigg ut och klagar över magont. Hon gör bort det viktigaste hon har och går sen hem och är sjuk. Den ena efter den andra ringer sig sjuk och avdelning efter avdelning ringer och är arg över att de inte får folk.......Och jag försöker förklara att vi på BMC faktiskt också är människor och kan bli sjuka. Droppen var bara när en av våra sjuksköterskor får frispel över att det inte finns någon rena arbetskläder i hennes storlek, och också detta var visst mitt fel!!!!!! Ja världssvälten och alla krig är givetvis också mitt fel och att det regnat och är grått är självklart mitt fel. Vad som än är fel så är det MITT FEL!

Ja min räddning var att jag hade en tid att passa hos frisören, hade jag inte haft det så hade jag nog aldrig kommit hem igår. Och det var riktigt skönt att bara gå och sätta sig i en lugn och behaglig miljö utan några telefoner som ringer med antingen arga eller sjuka människor på andra änden och bara bli ompysslad. Så nu är mitt långa hår ganska så kort igen.

Och när man har sånna där skit dagar på jobbet så är det extra härligt att komma hem till sina barn som är de finaste och undrbaraste ungar som finns, och snälla är de med.

Efter att vi käkat middag så var det dags för mig att bege mig iväg på styrelsemöte, och det hade jag verkligen ingen lust med. Men jag tog mig i kragen och knallade iväg. Och glatt överraskad blev jag ju när jag öppnade dörren till skolans personalrum och kännde den härliga doften av glögg. Där hade de ställt till med lite lucia mys och hela styrelsen var inbjuden till särskolans luciafirande innan mötet. Och efter mötet så bjöds det på lite ost och kex och alla fick med sig en flaska rött vin i julklapp. Ja så det blev en riktigt härlig avslutning på en jävlig dag.

Måndag morgon

Det var tungt att kliva upp i morse när klockan ringde och jag var inte alls på humör för att åka till jobbet. Det känndes som en typisk måndag morgon med en lång och tung vecka framför sig. Men morgonen flyter på och allt går friktionsfritt och jag hinner med den tidiga bussen och när jag väl kom till jobbet så har jag glömt bort att det kännts tungt på morgonen. Och jag har haft en kanon bra dag på jobbet med en hel del att göra och alla problem jag stött på har bara löst sig.

Barnen var pigga och glada när jag hämtade dom och bråkade inte det minsta när de skulle klä på sig och gå hem, vagnen hade Nicke parkerat så fint utanför och de rök inte ens ihop när de skulle bestämma vem som skulle sitta och vem som skulle stå på brädan. Utan bestämde så fint själva att i dag skulle de göra si för att i morgon göra så.

När jag står här hemma och ska hitta på något att göra till middag så har jag ingen lust att servera något halvfabrikat till fejkmat, så det får bli köttfärsbiffar med kokt potatis och stekt lök, biffarna piffar jag upp med en hög fint riven lök och morot och så en nypa chili och vitlök på det. Och det blev såååååå gott.
Ja, jag har läst Den hemliga kocken av Mats-Eric Nilsson, den boken borde alla levande varelser läsa. För det är brutalt sjukt vad vi stoppar i oss. Och att vi faktiskt matar våra barn med all denna fejkmat och kemikalier utan att blinka. Äckligt! Visst vi äter en heldel halv och hel fabrikat vi med men jag försöker i alla fall att minimera det och försöker göra bra val och handla ekologiskt, det funkar ju inte alltid  förståss.  För det är väl för väl att man inte är mer än människa och vill ha snabba lösningar ibland.


2:a advent

Dagen har gått i julens tecken som det sig bör när det är 2:a advent. Jag och barnen klev upp ganska tidigt och låg utspridda i sofforna med flaskor av Proviva och o´boy och en kopp kaffe och mös i mörkret och tittade på Disney och lät herr´n i huset få sov morgon. Vi 8.30 stod frukosten på bordet och jag slog på stort och satte på lite julmusik, det tyckte Nicke var väldigt mysigt att få vakna till.

När vi fått frukost i oss och duschat och vaknat till liv så började vi göra en stor gul deg, och här var lussebullar högt och lågt. Och mitt i lussebullbaket så dimper blodsockret hos de små och de behöver lunch omedel bums. Så mitt i baket så ska det lagas mat också....lite kaotiskt men det gick. Nicke såg till att barnen fick mat i sig och att den minsta kom i säng sedan medans jag gräddade klart bullarna. Och många blev de, så nu räcker det både till kalas och ta med till jobbet och ändå blir det massor över.



Och vad passade inte bättre att äta till middag i dag om inte sill och potatis och julskinka till det? Det smakade fin fint och barnen åt hela drivor med skinka.
Och sen var det dags för (nu mera) dagens höjdpunkt, julkalendern. Hela familjen sitter samlad tätt intill och bara myser. Och hur ska det gå?????? Kommer de att hitta tomten? Svaret får vi kanske i morgon.........


Lördag på Stinsen

Allt började med att vi bara skulle ta en liten sväng till Stinsen och köpa lördagsgodis, för Emil ville ha Spiderman godis och det finns inte här i våran lilla affär. Så vi åkte på en liten utflykt, stannade först på McDonalds så barnen fick äta lite lunch och sen dök vi huvudstupa in i godisaffären. När vi ändå var där på Stinsen så passade vi på att handla lite, så det blev två par skor till Nicke och när Gry sov och Emil satt i sin vagn och vilade käkade jag och Nicke lunch i lugn och ro. Lite julklappar/födelsedagspressenter blev det med och när vi gick förbi frissören så ville Emil gå in och klippa sig. Så nu är han så stilig så, synd att vi inte fick till det innan de fotades på dagis. Men han behövde visst några veckor på sig att bearbeta ett frisör besök.
Handlade med oss lite grejjer för att baka, så i morgon så drar stora julbaket igång. Det blir lussebullar och pepparkakor.
När vi var in i julljus butiken för att köpa en luciakrona till Gry så sa Emil att han såååå gärna ville ha en ljusslinga som blinkar. Självklart sa jag blankt nej till det, men resten av familjen röstade ner mig. Så nu mera finns det  i mina ägor en blinkande ljusslinga.....ja vad säger man om det, barnens bedjande och tiggande ögon kan få en att kapitulera ibland.

Det ska börjas i tid!

När jag var inne på min storasysters (som om jag skulle ha någon lillasyster) blogg hittade jag en klockren bild att stjäla. Först tittade jag inte så noga på vem bilden egentligen föreställde utan tog det nästan för givet att det var Maarit. Men när man tittar lite nogrannare så ser man ju att det är JAAAAAG. Ja så här roade jag mig när jag var ca 5 år och min storasyster satt barn vakt, kan hända att jag somnade gott sen.


Barn är så kloka att det är inte klokt.

I Sverige har vi nästan inga slavar längre. De få som finns är lärare
Anton, 6 år

Jag är bästis med en invandrare, men jag tror inte att han vet att han är
invandrare. Jag har i alla fall inte sagt något.
Samuel, 7 år

På Sveriges nationaldag släpper de ut kungen från Skansen. Han vinkar till människorna och tycker det är roligt att få se sig omkring.
Lissi, 6 år

Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon, men det är inte sant. Det är bara helt vanligt hat.
Ingrid, 8 år

Skillnaden på könsorganen blir mindre och mindre på grund av jämställdhetslagen.
Merete, 9 år

Jag tycker att sagor är fina, för då sitter mamma still en liten stund.
Line Marie, 8 år

Min mamma säger att jag går henne på nerverna fast jag står alldeles stilla.
Sigurd, 6 år

Min pappa vill att vi ska gå med i EU. Det vill inte min mamma. Men det blir alltid som min pappa vill.
Christina, 7 år

Min mamma bara jobbar och jobbar för att tjäna pengar till mat, ändå är jag nästan aldrig hungrig.
Matilda, 6 år

Jag kanske ska bli bög, för jag tycker inte så mycket om flickor.
Henrik, 8 år

Det är väldigt många som vill avliva hela kungahuset.
Marie, 8 år

På många sätt liknar politiker vanliga människor. Det är för att man inte ska genomskåda dem.
Hilde, 10 år

Förr i tiden visste inte mannen var barnen var eller var de kom från.
På fars dag firar man att han har förstått det.
Nina, 7 år

I USA måste du betala för att bli sjuk.
Markus, 8 år

Det är utslitna, magra människor som röstar på socialdemokraterna.
Peder, 7 år

Och den mest tänkvärda :

Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att
man har samma färg på hjärtat.
Isabell, 7 år

Sötnos







Hittade en till söt bild på den nyblivna 38-åringen att stjäla.....denna gång från en systerdotter......

Helgen är här

En ovanligt lugn fredag på jobbet hade vi idag. Så vi unnade oss en lååååång lunch och pratade strunt med våra kollegor, personalvård kallar vi det. Saker som jag ska ha gjort klart till 12 december har jag redan fixat.....så alla kommer att få rätt lön även i december månad. Så nästa vecka kan jag helt ägna mig åt det som jag faktiskt är anställd som.....bemmanna avdelningarna med personal. Fast det har jag ju förstått nu att det är en väldigt liten del av mitt jobb som bemanningsassistent.

Och i går GLÖMDE jag att jag skulle fixa julskinka!!!!!!! Så idag får det bli det till middag i stället, grisens rumpa ligger nu i ugnen och snart ska vi få sätta tänderna i den.

STORT GRATTIS

ETT BAMSE STORT GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA MAARIT!



Idag fyller hon 38 år (bilden har jag stulit från en annan syster). Hurra hurra hurra!
Alla borde ha en syster som hon, lyckos alla mammas barn som har det.
Världens bästa syster, kompis, människa fyller år idag!

Julskinka

Längre än så här kunde vi inte hålla oss! Idag har den första (av många) jukskinkan inhandlats av Nicke. Så jag gissar att på middagsbordet i morgon kommer det att stå en grisrumpa att festa loss på. Mmmm mums!
Och nya batterier har jag satt i våran hiskerliga rock´n roll tomte till barnens stora glädje, de far runt som ett par yra troll till ljudet av en skräning jingle bells och skrattar hysteriskt åt dena rockande tomte. Och man kan inte låte bli att småle.
Idag på vägen hem från dagis tog vi god tid på oss och stannade och tittade på allt i form av ljus folk hängt upp. Det är ju inte utan att jag tycker att det är lite sjukt och perverst när det fullkomligt exploderar av ljusslingor och stjärnor och annat krimskrams som blinkar och låter. Och den präktiga Nina kan inte låta bli att tänka på denna elförbrukning heeelt i onödan. Visst det är jätte mysigt med lite lampor och ljus men jag tycker att det kan ju vara någon måtta på det hela.
Men julen är på väg med stormsteg och den kommer vare sig man vill det eller inte.

P.S Nicke har hittat julgardinerna så nu hänger även de där de ska.........

6 st sanningar

Sanning No.1. - Du kan inte nå alla dina tänder med tungan. 


 
Sanning No.2. -  Alla idioter som läser den första sanningen kommer  att prova.


  
Sanning No.3.. -  De upptäcker att sanning No.1 är en lögn. 


 
Sanning No.4. -  Du ler nu för att du är en idiot.


  
Sanning No.5. -  Snart vidarebefordrar du detta till andra idioter.


  
Sanning No.6. -  Du har fortfarande ett fånigt leende i ditt ansikte.
 

 
Jag ber så mycket om ursäkt för det här inlägget, men jag är en idiot som behövde sällskap av flera.
 

 

Det blev aldrig ljust

Idag har det varit en riktigt ruggig dag, en såndär dag när man inte förstår att det faktiskt är dag för det blir aldrig ljust. Nä hu för detta mörker, det får en ju att tappa livsgnistan helt.

Grabbarna här hemma var lite krassliga i dag så de fick hålla sig hemma från jobb och dagis. Så det blev hastig omplanering här i morse. Nicke hemma och vabbar med Emil och JAG skulle lämna Gry på dagis.....Ja det var bara att lägga på ett kol för att hinna i tid till jobbet. Och 5 min innan dagis öppnar så står jag där och undrar när de tänkt släppa in oss. Och söta som de är så släppte de som var där in oss trotts att de egentligen inte öppnat och jag han med den buss som jag hade tänkt och kom i tid till jobbet.

Hämtade Gry lite tidigare och så tog hon och jag oss en eftermiddag för oss själva och gick till biblioteket och läste och lånade böcker innan vi gick hem till våra sjuklingar. Den lilla var vid ganska gott mod men den större såg lite hängig ut. Och som status är i nuläget så blir det dagis för båda barnen och nerbäddad i sängen för deras pappa i morgon.

RSS 2.0