Allt har en mening.

Vilken tur att vi inte kom iväg för att titta på någon brasa ikväll, för det fina vårvädret har just denna valborgs kväll övergått i en mindre fin vårkväll med regn......Känns ganska skönt att vara här inne med nöjda sovande barn, kan bara gissa hur det hade låtit nu där ute. Kalla, blöta, trötta och griniga allihopa.........

Det bidde ingenting.

Vissa dagas så blir det mest pannkaka av alltihop, och idag är det visst en sådan dag.
Jag och Nicke hämtade barnen 14.30 på dagis och glada i hågen gick vi till garaget och hämtade bilen för att åka iväg och köpa cyklar till båda barnen. Eftersom vi tänkt göra det på Biltema så ligger ju närmsta i Alby.....med andra ord inte alls nära. Det dröjde inte länge innan vi satt fast i bilkö!!!!! Jaja vad gör väl det när man har gott om tid på sig tyckte vi. När vi tagit oss igenom stan och var ungefär vid Kungenskurva så tyckte Gry att det var dags att kräkas, och det gjorde hon med besked. Där sitter jag halvt desperat, har inga tvättlappar, inget ombyte men tack ock lov en rulle med toapapper. Ja det var bara att torka upp så gott det gick och trösta och lugna en alldeles förskräckt Gry. Tack och lov så hade hon två tröjor på sig och den undre hade klarat sig ganska bra så det var bara att försöka lirka av henne den nerspydda. Ja jag vet inte vem av oss som hade mest kräks på sig, och när vi började prata om att vända och åka hem så bryter ju Emil i hop. Självklart gör han det, han vill ju ha en cykel. Ja vi var ju nästan framme så vi fortsätter och så får jag och Gry vara kvar i bilen.

Ja väl framme på Biltema visade det sig att all 12' pojk cyklar var SLUT!!!!!! Jaha Emil blev ju lite besviken men nöjde sig när vi lovade att vi skulle köpa en cykel i morgon i en annan affär.
Så det var bara att hoppa in i bilen och börja styra hemmåt. Och vi hade inte kommit så långt innan det var dags för Gry att leverera nästa kaskadspya, och nu blev jag duktigt nerkräkt....jaja bara gilla läget och torka så gott det gick. Men nu var hon både blöt och kall av sitt eget kräks och jag försökte linde in henne i en filt så gott det nu gick.
Nicke släppte av mig och Gry vid porten och så fort vi kom upp så ställde jag henne i duschen och tvättade både henne och mig och kastade in våra kläder i tvättmaskinen. Men hur man än tvättar och skrubbar så känns det som om kräks lukten ettsat sig fast.

Nicke och Emil åkte och parkerade bilen och sen tog de vägen förbi grillen och köpte div. kebaber och pizzor. Och man kunde ju tro att Gry inte skulle vara så ätsugen nu....men se där hade vi fel. Hon blev eld och lågor då hon såg pizzan och stoppade i sig med frisk aptit och det verkar som om de kommer att stanna kvar i magen också.
Ja nu är hon hur pigg och glad som hellst och man kan inte tro att kon kräktes som en galning för ett tag sedan.
Men någon brasa blir det inte för våran del i kväll. Vi hade ju planerat att ta en promenad till Stallbacken i kväll och kolla in brasan men vi blir hemma.

Och morgondagen ska ägnas åt sängköp och cykeljakt.

Städdag på dagis

I morse så klev jag bara upp, klädde mig och åket iväg till jobbet. Var i Dandryd redan 06.06, och började dagen med gemensam frukost med mina kollegor på bemanningcentret. Mycket trevligt, fnissigt och gott. Dagen fortsatte i samma trevliga anda då vi bara var folk från oss som jobbade på avd 97 idag, då ordinarie personal var på planeringsdag. Det var en något rörig men rolig dag på jobbet, ingen hittade i lokalerna eller hade någon koll på rutiner. Man skulle kunna säga att bemanningcentret tog över och så körde vi vårat rejs.

Och efter jobbet så bar det av till dagis där vart det var gårdsstädning idag, och det hade ju vi givetvis glömt bort!!!!! Men jag ringde till Nicke och bad honom snabba sig hem från jobbet och så kavlade vi upp ärmarna och så gjorde vi vad vi kunde för att snygga till lite, och en heldel fick vi gjort innan barnen kolappsade. Och vädergudarna var på våran sida och solen gassade och det var sommarvarmt ute. Så det är inte utan att huden i ansiktet stramar lite efter att ha varit ute solen i några timmar. Förmodligen så ser jag ut som ett stopplyse i nyllet, har inte vågat kolla i spegeln än.

Barnen mumsade varmkorv på bredden och på tvären innan vi gick hem, sen var det bara att ställa lortgrisarna i duschen innan det var dags för natti natti.
Maarit tittade förbi en sväng, men innan jag hade nattat Gry klart så hade hon åkt hem. Snopet för mig men hon hade väl vettigare saker att göra än att vänta på att jag skulle vakna till liv efter obligatoriska tuppluren.

Måndag

Helgen är över och det är måndag igen.
Det siste jag gjorde igår innan jag gick och la mig var att SLÄNGA den delikata tårta som blev över. Jag det är det enda sättet att få mig sluta äta på den, svagsint som jag är. Ja ner i soporna åkte den men det känndes inte så tungt för då mådde jag ändå ganska illa. Ja för man tog sig ju en bit innan den åkte!

Och nu dröjer det länge innan jag får vara hemma och mysa med min familj en helg igen, för jag har lagt in jobb två helger i rad!!!! Känns ap-trist så här innan! Men Nicke ska ut och resa en del här framöver och då vill jag kunna vara ledig i veckan i stället så jag slipper stressen lämna på dagis, komma en timme sent till jobbet, jobba jobba, järnet hem och hämta barnen på dagis för att då ställa mig och laga mat till de hungriga stackarna. Ja visst, jag vet att det är mångas vardag att ha det så. Men kan jag slippa det genom att jobba lite fler helger än vad jag behöver så gör jag järna det. För sen ska ju jag ändå vara ledig i 8 veckor i sommar.......

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och passa på att njuta av tystnaden en stund innan det är dags att åka till jobbet.

35-år, del två

Idag var det då dags igen för att bjuda på mat och tårta. Dagens gäster var mamma & pappa, en syster och en till syster med medhavd man. En annan syste med familj kunde inte komma då det hade något med kören idag, vilket var trist för oss men mera tårta till oss andra å andra sidan.

Jag gjorde det enkelt och lagade indisk kycklinggryta, samma likadan som jag bjöd på i torsdags. Men den är sååå himla god så det går att äta hur många gånger som hellst samma vecka.
Sen hade jag (igen) bakat en gudomligt god chokladtårta. Och idag var den, om möjligt, ännu godare än den jag gjorde i torsdags. För idag så garnerade jag den med chokladdoppade jordgubbar och Nalle puh med vänner, och till det en klick grädde och chokladbalsamvinäger marinerade jordgubbar.....Ahhhhh så ljuvligt gott.

Jag fick ju ett delikat choklad kitt i pressent i torsdags av en vän som verkar tycka lika som jag när det gäller choklad......Ätas ofta och länge...... Det var bla chokladen jag doppat jordgubbarna i idag, och på burken står det; Bredbar mörk choklad, ja man hör ju redan där så underbart det smakar, igen.....breeeedbaaar möööörk choooklaaaaad....jo det funkar. Och så var det chokladbalsamvinäger som kanske inte låter lika härligt meeeen så gott det var till jordgubbar....mums!
Ja mer choklad åt folket, tur jag fick mer i pressent idag!!!!!!

3 kr

Dagen gick i vinst!
Jag sålde för 3 (!) kr mer än vad jag handlade för.
Så med andra ord så fick jag en hel IKEA kasse med kläder till barnen gratis, och gratis är bra.
LIKE IT!

Mammas fina choklad

Jag har ju alldeles glömt att berätta!!!!!!!

Maarit sov här i natt, och i morse så vaknade hon av en alldeles utsökt doft av choklad. Men sen hörde hon ett mystiskt prasslande och började ana oråd. Hon klev upp och kikade in i köket och fann Emil vid köksbordet mumsandes på min fina och goda choklad som jag fått i pressent. Och den var lite hård att bryta, så kreativa killen har plockat fram en sax och klipper av lagom stora bitar som han sen stoppar i munnen. Ja det hade kunnat gå galet illa, men tack och lov så gjorde det inte det.
Maarit hade ett långt snack med killen om att så får man faktiskt inte göra och berättade vad som hade kunnat hända och talade tydligt om hur lessen mamma skulle bli nu när han ätit upp mammas fin choklad.
Skamsen kom han in i sovrummet och väckte mig med choklad runt hela munnen och sa:
-Jag tog bara två bitar. Förlåt!
Och sedan kastade han sig om halsen på mig.
Det var ju inte utan att man smålog lite men jag fann mig och talade om för honom att det var dumt gjort och att jag blev jätte lessen över att han ätit upp min choklad.

Ja han är ju en kreativ gosse som går lös på köket så fort han får chansen, det är faktiskt så att vi funderar på att låsa dörrarna in där nattetid, för det är ju bara en tidsfråga innan det händer en olycka eller kylen/frysen lämnas öppen.

Ja han är lik sin mamma....en riktig sucker på mörk fin choklad!

Cykeltur

Idag slog vi till och dammade av cykelkärran som stått på balkongen sedan förra sommaren och så plockade vi fram hjälmar och cyklar och for iväg på en liten cykeltur på eftermiddagen. Jätte skönt i vårvärmen.
Ja så nu vet vi att vi kan cykla och att barnen faktiskt sitter stilla i kärran utan att slå ihjäl varandra. Och de tyckte att det var jätte roligt.

image170

image171

Självklart så har jag fotobevis, för jag förstår att det finns en och annan som inte tror att det här är riktigt sant. Ja det skulle ju förståss kunna vara ett fotomontage.......men det finns faktiskt flera ögonvittnen också!!!!!!!

Klädbytardag

Ja vad kan man säga....I LOVE IT!!!!!!!!
Hur mycket kläder som hellst för nästan inga pengar alls, kan knappast bli bättre.
Maarit och jag kom ner till kyrkan precis till kl 9 när de öppna, och det kan löna sig. För 528 kr fick jag:
19 st tröjor
4 st munkjackor
4 st shorts
13 st byxor
1 st kofta
9 st klänningar
1 st kjol
1 st adidas overall
Ja det blir inte ens 10 kr plagget det. Så nu har de kläder i parti och minut som de kan slita och slänga med hur det vill. Och man behöver inte vara rädd om dom och det behöver inte svida i plånboken när de har sönder kläderna och fläckar ner dom i deras vilda lekar. Ja det är ju inte utan att man känner sig nöjd en sånhär dag.
Och nu är det bara att vänta in kvällen då jag får se hur mycket jag har sålt för och hur mycket jag får hämta tillbaka hem.

Det var den dagen

Hämtade barnen tidigt idag och så gick vi till lekparken, där var det fullt av glada barn och solsugna föräldrar. Ja för idag var det sommar varmt ute och jackorna blev nerpackade i väskan och så en keps på huvudet för att skydda vinterbleka ansiktet mot solen. Har inte hunnit köpa någon keps till Gry så hon går omrring i Emils avlaggda döskallekeps, men hon har gjort en sån succé i den så jag tror nog att hon får behålla den, så jag skiter i att köpa en rosa "flick" keps till henne.

Ja det var riktigt skönt där ute så skönt att vi stannade kvar tillls Nicke kom hem från jobbet, vi mötte honom vid garaget och sen gick vi ner på grillen och handlade med oss mat hem, och när vi kom hem så väntade Maarit på oss där. Emil såg henne redan på balkongen och jublade av glädje och ropade till henne och fråga om hon gillar pizza.

Efter att vi käkat så gick jag och Maarit ner till kyrkan för att lämna in div kläder som barnen vuxit ur och leksaker som de lekt klart med som ska säljas i morgon på vårens klädbytardag. Och givetvis så hänger jag och Maarit på låset i morgon bitti kl 9.00 för att se om vi kan göra några fynd, och det brukar vi ju.

Sovit gott

Ahhhhh.....vad man somnar skönt efter att ha druckit några glas vin.
Sömnen smög redan på mig i soffan, där satt jag rakt upp och ner och bara somnade medans Nicke satt och prata, han prata och hade så trevligt men fick helt plötsligt inget svar. Och när han tittade på mig så såg han att jag somnat. Hahaha nä jag var inte full!!!!!! Vaknade till efter en stund och blev lite små sur då jag hörde att Nicke satt vid datort och undrade varför han satt sig där när vi skulle dricka lite vin och mysa, tyckter han var jätte dum tills jag insåg att jag måste ha somnat. Gick och borstade tänderna och pussade Nicke godnatt och fortsatte sova i sängen. Nä man får inte sitta för bekvämt om man dricker vin numera för då somnar man!!!!!!
Somnade som sagt jätte skönt, men det var inte lika skönt då jag vaknade på småtimmarna och var törstig och kännde mig som en stor smet. Lyckades somna om i alla fall och vaknade igen vid 6-tiden då klockan ringde och hade nu sovit bort alla spår av mitt vinintag och var pigga och glad och mådda prima. Ja det är ju inte som för då det rådde akut sängläge dagen efter min födelsedag!!!!!!!!!!!!
Gick upp och väckte killarna som fortfarande sov som medvetslösa.

Men så fort Emil slagit upp ögonen och vaknat till liv så berättade han att idag skulle de få glass på Skogsbacken (dagis, som dessutom heter Rösjöskolans förskola numera) för att Isak fyller år. Så ett STOOOOORT grattis till stora killen som blir 2 år idag.
Så det var med spring i benen de störtade iväg.

Idag har de lovat +17 grader och sol här.......Och det är redan +10 och klockan är inte ens 8.30. Det blir en härlig dag att sitta ute i solen och vila ryggen, och den i sin tur är mycket bättre. Men jag passar mig för att göra idiot lyft nu!

Vilken dag

Vad det är underbart att fylla år! Tack alla som har uppvaktat mig på ett eller annat sätt. Har blivit uppvaktad dels från väntat håll och så från ganska oväntat håll som gjorde mig glatt överraskad. Och framförallt så har jag blivit uppvaktad av väldigt många.
En så kul grej som ett pocketogram kom på posten till mig med Brunst kalendern, av Emma Hamberg. Den ser jag fram mot att läsa, tack snälla storasyster för denna kuliga grej.
Jag har fått vackra blommor, mumsig choklad och gott vin, vilken fest jag kan ha nu hela natten.

Lingemarks och Enbrands var över på middag och tårta på kvällen, mycket trevligt.
God mat hade jag gjort och en skamligt god choklad tårta, och vinet det smakade fint både till maten och till tårtan! Hehe....skål!
Och på söndag blir det 35-åra kalsa del 2

Ja nu är det ju inte utan att man är lite trött, men jag tror nog att så fort Emil somnat så ska jag ta mig ett glas vin till och mysa i soffan med Nicke.
Emil har lite svårt att komma till ro nu när han ska somna själv, men han brukar ge med sig efter ett tag och somna. Ja är man 3 så ska man ju protestera mot det mesta.............Men det går bättre och bättre för varje kväll....ja precis som Maarit sa!

Han har haft det jätte kul i kväll och berättat för sina kompisar hur det var den dagen då han inte ville ha blöja längre utan ville ha kalsonger. Och Gry har röjt runt med alla grabbarna här och somnade ovaggad så fort hennes huvud landede på kudden.

Vad är det för en dag???????

Vad e det för en dag?
E det en vanlig dag?
Nä det är ingen vanlig dag,
för det är Ninas födelsedag.
Hurra, hurra, hurra!!!!!!!!

Jaha så är man 22 år idag då!!!!! Känns fint, jag är välbevarad och läckrare än någonsin.

Fast dagen började lite knasigt då JAG går in till Emil och Nicke och sjunger till mig själv!!!!!
Ja jag fick krypa ner i sängen och låssas sova så att Emil ,Gry och Nicke fick komma och sjunga för mig.

Det började bra med lite skönsång men när de kommit ett par rade i sången så kommer Nicke av sig och hojatar på Gry och springer efter henne:
-Kom nu Gry vi ska sjunga för mamma!!!!!!!!
Men sen fullföljer de sången och jag får paket.
En ny parfym Flowers by Kenzo, min favvo.

När ingen syster ringde och gratta mig så ringde JAG till Maarit och sjöng för henne, ja så kan man också göra.

Först ut och gratta på mailen var ju givetvis Stefan, hade blivit mycket besviken annars. Grattis själv på föädelsedagen Stefan!!!!!!!!!!!

Och Katja! Jag är stolt över dig......du kom ihåg! Puss på dig.

På begäran

Här kommer lite fler sköna bilder på min vackra nuna, speciellt tillägnade åt min sköna böna så hon har något kul att titta på när saknaden efter mig blir för stor.

image168

Eller vad sägs om denhär.......

image169

Det är inte klokt vad jag är SNYGG!!!!!

Hemma från jobbet

Nä man är verkligen ingen tarzan nu mera!
Efter att ha fixat morgon bestyren här i morse och lämnat  barnen på dagis så känndes det verkligen inte bra i ryggen på mig. Känner mig lite fjantig nästan som stannar hemma för en sån strunt sak, men när jag ringde och snackade med dom på jobbet så tyckte de att jag skulle stanna hemma och vila, för annars så är ju risken ganska stor att det bara blir värre och så blir jag sjukskriven en längre stund.
Så det var bara att stanna hemma och här sitter jag nu och ser dum ut.

image167

Mina gullungar

image165

En liten tjej börjar få långt hår.

image166

Stolt kille visar upp sina nya kallingar.


Ja man blir ju galet kär i dessa små ljuva änglar.

Lite nytta

Lite nytta har jag faktiskt gjort idag för jag har tvättat och rensat bort alla kläder som har med vintern att göra, undantaget det som hänger kvar på balkongen. De hade jag helt glömt bort tills Maarit frågade hur länge de ska hänga där och ifall de kunde blåsa bort. Ja som jag sa till henne, att det skulle mest bli hennes förlust för den jackan som hänger där (min vinterjacka) hade jag tänkt att ge till henne.

Och Emil har blivit en stor kille, helt på eget initiativ har han slutat med blöja. Hela dagen har kan bara haft kallingar på sig idag, frånsett när han sovit. Duktig pojke. Så idag har det inhandlats en bunt nya kallingar till pojken. Och inte nog med det, han somnade så gott som själv i kväll också. Mammas stora kille, jag är så stolt över honom.

Nedrans rygg

Det var en fin sträckning jag fick mig i ryggen igår, natten var en pina då jag vaknade varje gång jag rörde på mig. Så den gamla ryggen har jag inte haft så stor nytta av idag. Ja vad fördriver man tiden med med en kass rygg???? Ja när det är en härlig vårdag som denna så är det ju lätt, man sätter sig i solen med en kaffe och vilar ryggen!!!!!
Så först blev det en kaffe med Maarit på Biblos i Sollentuna centrum, sen tog vi en promenad till Edsberg, stannade och mös ett tag i solen vid slottet. Och sen så fortsatte vi att mysa i solen på Figges, och när vi satt där så kom Elisabeth förbi och gjorde oss sällskap.
Ja stackars mig som fick en heldag i solen......nu är jag alldeles fräknig!

Och nu under kvällen har jag roatr mig med att märka upp det sista som ska säljas på klädbytardagen i helgen, jösses vad med kläder och leksaker det blev.

Ego dag

Idag har jag haft en ego dag då jag lämnat barnen på dagis trotts att jag är ledig. Och det är ju inte utan att det dåliga samvetet gnager lite. Men ibland så behöver jag få vara lite själv för att orka med min omgivning, eller ska jag säga för att omgivningen ska orka med mig!!!!!!

Ja jag tog i alla fall och dammade av min cykel!!!!!! Började cykla mot Danderyd för att se om det fanns några bra cykelvägar till jobbet. Och jag insåg snabbt att vägen var mera backig än en EKG-kurva, och det var inte så att det var någon liten backe här och någon liten backe där utan det var antingen brant uppåt eller så brant nerför att jag fick ligga på på bromsen. Och när jag nästan är framme så går det inte ens att ta sig fram sista biten med cykel för det är över klipporna och de har gjort som en träramp över och där finns en klar och tydlig skylt att cyklar ska ledas. Och det kommer att ta för mycket tid om jag måste kliva av och leda cykeln vissa delar, och när jag kommer fram till jobbet så är det ju bra om jag orkar jobba också. Så hittar jag ingen bättre väg så får det nog bli buss fortsättningsvis också. Visst kan jag cykla ute på bilvägen men det blir mycket längre och sen är jag ju inge vidare på att cykla mitt ute i biltrafiken, men det är ju förståss en vanesak.
Ja jag vände och cyklade hem i alla fall och var heeeeelt slut efter den cykelturen, och just då känndes det som att jag ALDRIG mer vill sätta mig på den helvetes maskinen. Jobbigt är det och man sitter inte ens bekvämt för ont gör det i rumpan.

När jag kom hem så var tanken att jag skulle röja lite här hemma och jag började glatt med att tömma diskmaskinen. Och på något vis så lyckas jag vrida till ryggen och sträcker hela den vänstra långa ryggmuskeln och jag känner bara hur smärtan sprider sig. Tänkte att det var nog inte så farligt att det snart kommer att gå över, men se där hade jag fel. Det blir vara värre och värre och värre, så här går jag nu som om jag vore gjord av cement och kvider så fort jag måste sträcka mig efter något. Insåg att jag inte skulle göra någon mer nytta hemma idag i alla fall, så jag gick på en liten promenad i vårsolen och hamnade slutligen på Figges med en latte i min hand, och där blev jag sittande för det var såååå skönt i solen. En av barnens dagis fröknar stannade en stund och pratade med mig och hon dövade mitt dåliga samvete lite i alla fall och tyckte att jag gjorde helt rätt i att ta mig lite tid för mig själv. Så det är väl kanske så att man ska sluta att skuldbelägga sig själv för att man vill och behöver lite egentid, men det är väl kvinnligt att vara så eller nåt!

Ibland behövs inte mer.........

Sven vaknar upp
hemma med baksmälla storlek XXXL.

Han tvingar sig själv att öppna
ögonen och det första han ser är en Alvedon

och ett glas vatten på
nattduksbordet. Han sätter sig upp och ser sina kläder, allt rent och
nystruket...

Ser sig om i rummet och ser att det är i perfekt
ordning,
fläckfritt, städat och rent!

Tar en Alvedon och ser en
lapp på sängbordet:

'Älskling, frukost står på spisen, jag gick
tidigt för att handla. Älskar
dig!'


Förvånad stapplar han
till köket.
Mycket riktigt finns varm frukost och tidningen där till
honom.
Deras son sitter vid bordet och äter frukost.

Sven
frågar:

- Min son, vad hände egentligen i går kväll?

Sonen
svarar:

- Jo, du kom hem klockan 3, aspackad och sinnesförvirrad.
Du hade sönder
möbler, spydde i hallen och gav dig själv ett svart öga
då du gick rakt in i
dörren.

Förvirrad frågar Sven:

-
Så, varför är allt i ordning och så rent, dessutom står frukosten färdig
och
väntar på mig?

Sonen svarar:

- Aha, du undrar över
det!

Mamma släpade in dig i sovrummet och när hon försökte
ta av dig
byxorna sa du:


- Lämna mig ifred damen - jag
är gift!
 

Sverige är bra!

Läste just Katjas blogg om hur det är med barnomsorg i Portugal och vad man betalar för, och jag bara gapar. De betalar galet mycket pengar för INGENTING. Och så finns det de här hemma i Sverige som har mage att klaga över att det är dyrt med dagis här. Jo jo!!!! Jag för min del betalar 2100 kr i månaden för TVÅ barn och de får frukost, lunch och mellis varje dag, de får blöjor, och förbruknings material som papper, pennor, trolldeg, färg, pärlor och allt möjligt som man kan tänka sig. De har leksaker inne och leksaker ute på deras gård, de går iväg till biblioteket och till gympahallen och ut i skogen. Nä jag kan för allt i världen inte säga att det är dyrt, så mycket mina barn får för dessa 2100 kr/månaden och dessutom gott om välutbildad personal.
Så skäms på er som gnäller över priset på svensk barnomsorg.

Idag har jag haft en lugn dag på ortopeden, och trotts att det var lugnt så gick tiden fort. Satt och snattrade med en kollega så länge så att jag missade bussen hem. Men sånna här dagar som det varit idag kan man leva med det. För det är bara att sätta sig i solen och gilla läget och njuta av den stund man fick över, så det gjorde ju ingenting alls att jag blev sittande där i 30 minuter.
När jag kom hem så låg de i startgroparna för att gå på en promenad, en mycket bra idé tyckte jag. Barnen hade massa spring i benen och rejsade än hit och än dit. Vi gick bort till Krutan som är Edsbergs trevliga kvarterskrog och så åt vi middag där. Och båda barnen var så duktiga och satt så fint och i lugn och ro kunde vi njuta av våran middag. Barnen ville ha pizza, Nicker tog fläsk filé med gorgonzola och jag åt pasta med tigerräkor, blåmusslor och hummersås. Och det var så gott, så gott, så gott.

Och idag så fyller min svåger år och jag får passa på att gratulera honm så mycket på födelsedagen. HURRA HURRA HURRA!

Och snart så är det någon annan som fyller år......hmmmm....jag undrar vem det kan vara!!!!!!!!!
Undra när man ska sluta gilla att fylla år? Men det är klart, är man som ett fint rödvin och bara blir bättre och bättre för var år som går så är det ju svårt att låta bli att gilla det.

Lördag och jobb igen

När det väl blir helg och familjen är hemma så sticker jag till jobbet........igen! Ja det har blivit mycket helger på jobbet nu, men det betyder mera semester pengar. Och med tanke på att jag ska vara ledig i 8 veckor i sommar så känns det som att jag kan leva med det, för hela sommaren får jag ju umgås med min familj. Så det är bara att bita ihop nu och gå till jobbet. Nästa helg är jag ledig i alla fall =)

Förmiddagen har varit lång då jag och barnen klev upp 5.30, Nicke fick sovmorgon.....ända till 7. Då satt hela familjen kring frukost bordet, äggen var kokta, kaffet klart och brödet rostat. Nicke nöjde sig med en slät kopp kaffe och mumlade något om att det var för tidigt. Men barnen och jag åt med frisk aptit, knäckemacka med ägg och kaviar, rostad limpa med ost och skinka.

Efter frukost så gick Nicke och Emil ner och mekade cykel....ja så nu finns det inga ursäkter. Ventilgummina är bytta och däcken pumpade så nu är det bara att ge sig iväg. Ska hitta någon lämplig dag och provcykla till jobbet, så man vet hur lång tid det tar. Men jag skulle gissa på att det kan ta ca 40 minuter. Men sen måste man ju planera in att det finns tid för en dusch och att äta lite innan man börjar jobba, så kanske att jag måste starta ganska tidigt när jag börjar 7.

Sen tog vi en sväng till stora mataffären för att handla lite. Lördagmornar är helt klart bästa dagen att storhandla för man är ganska ensam i butiken, och jag kan ju säga att klockan inte hunnit bli mer än 9 när vi var där.
Och när vi ändå gick förbi kastrull avdelningen så plockade vi med oss en ny stekpanna.
Och vid cykelavdelningen så tittar Emil längtansfullt på de små cyklarna, vem vet kanske vi slår till på cyklar till barnen nästa helg. Vi måste bara komma på vad för cykel Gry ska ha, det är ju en fördel om hon når ner till pedalerna och det gör hon inte på en vanlig trehjuling. Men en kompis till mig hade sett en trehjuling men väldigt kort avstånd till pedalerna på toys`r´us, får kolla upp det. För det går inte att köpa en cykel till bara Emil, inte så värst bussigt mot Gry.

Nu sover alla mina tre barn middag middag och jag ska strax åka till jobbet.....ja vet, jag tänker bara på nöjen!

Bara och köpa nya

Eftersom vi mest har udda strumpor just nu så insåg jag att det var hög tid att inhandla lite nya så att i alla fall barnen har två likadana på sig, och hellst av samma storlek.
Så nu har de fått ett varsit sju-pack måndag-fredag strumpor, ja de ska väl räcka ett tag. Fast egentligen så borde man ju bara köpa vanliga svarta strumpor utan något tryck eller mönster för då finns det alltid några som går att para ihop...ett tag tills de är slut och flyttat till strump-planeten.

Ja det blev inte bara strumpor jag handlade utan en klänning till Gry, ett linne till Emil, två tunikor, en kjol och en tröja till mig. Maarit var med som smakråd och när jag var nästan klar så kom Nicke också och så gick vi och fikade lite.

Efter att vi käkat middag så kilade jag upp till bastun för att se om den var ledig, och det var den. Så det var bara att packa ihop en bastu-kasse och så for hela familjen upp och bastade, jätte skönt. Emil tyckte att det var jätte skoj när jag hällde vatten på stenarna och det fräste, Gry tyckte att duschen var roligast. Och stackars Gry fick snabbt lära sig varför man inte ska springa på våta golv. Vilken vurpa!!! Hon drog på ändan och så gled hon på ryggen rakt över golvet och in i duschen. Tack och lov så slog hon sig inte men hon blev nog ganska rädd. Tänkte att vi skulle gå ut på takterassen en stund och svalka oss efteråt men Emil tyckte att det var jätte läskigt där uppe och så var det lite väl kallt för barnen så vi gick in igen och tog hissen hem och kollade på Bollibompa. Och barnen fick sin nya kvälls-dryck favorti. Länge har det ju varit Proviva som gällt och det har gått åt litervis om dagen periodvis. Men nu är det minsann annat som gäller, drickonino kallar vi det. Det är danonino dryck, någonslags drickyoughurt i portionsförpackning och päronsmak ska det vara och så ska man slå ett sugrör genom locket. Så det ät var som står på topplistan av dryck just nu. Och ja det är jätte gott, det tycker jag med.

Puhhhh!

Äntligen sover de.....Jösses vad de kan vara arga och besvärliga de där barnen, och sammtidigt.
Gick ner till kyrkis idag med dom eftersom jag är ledig. Och eftersom de vaknade onödigt tidigt så förstod jag ju att det skulle bli besvärligt innan vi var hemma igen.
Så länge vi var där och de lekte så var ju allt frid och fröjd. Det var när jag råkade nämna att vi skulle gå hem som hele helvetet bröt ut. Emil slog och sparkade vilt omkring sig och jag fick med våld tvinga på honom skor och jacka, Gry gjorde vad hon kunde för att slippa klä på sig, men andra ord så fort jag släppte henne med blicken slet hon av sig kläderna och gjorde som sin bror och la sig på golver och skrek och sparka för allt vad hon var värd. Tillslut blev jag så less på dom att när jag väl fått på Emil skor och jacka så kastade jag ut honom genom dörren så att han fick stå utanför och skrika som en galning till alla förbipasserandes förskräckelse. Och medan han stod där och skrek sig blå att han inte ville gå hem så tog jag på Gry kläderna för femtielfte gången innan jag tryckte ner henne i vagnen och spännde fast henne. Sen var det bara raka vägen hem och jag var ilsken som ett bi, svängde ihop lite lunch som Emil vägrade äta men Gry det lilla matvraket glatt stoppade i sig. Sa till Emil att om han ändå inte tänker äta så kan han gå och lägga sig, och vad förvånad jag blev när han lommade iväg till sängen och la sig och drog täcket överhuvudet. Medan Gry åt klart gick jag in till Emil och stoppade om honom och pussade på honom och han sov innan Gry ätit klart. Och Gry stoppade jag i säng så fort hon ätit klart och hon han nog inte mer än landa på kudden innan hon somnat.
Ja nu sover de så gott och är ju då förståss sötare än någonsin, men bara för en liten stund sedan så hade de gått för ett riktigt bra pris, man hade t.o.m kunnat få en peng för att ta dom ;)

Nu ska glada julen ut ut ut........

Ja bättre sent än aldrig, igår så plockade vi (läs Nicke) ner julgardinerna. Ja för min del hade de fått hänga kvar till nästa jul för mina tomtegardiner är de mest bedårande tomtar som funnits. Och det är ju ändå snart vinter igen och tomten knackar på dörren ;)
Jag har ju aldrig varit så mycket för det där med att byta gardiner och hålla på. Vad är det för fel med att ha ett par som hänger året om? Och när man lessnat på dom efter några år så kastas dom och så köper man nya, ja det är mera min grej. Gardiner byts ca vart femte år eller nåt!
Men nu har vi i alla fall våra andra jätte snygga gardiner då omgivningen började irritera sig över att vi hade julgardiner fortfarande, bäst att följa strömmen och göra som alla andra och inte sticka ut.

Nyttigt att vara nybörjare

Trotts mina 17 år i branschen så finns det områden som jag är helt novis på, akutmottagningen är en av dom.
Men det är nyttigt att vara nybörjare för alla sinnen skärps och man är allert och givetvis så blir man vetgirig, och känner sig som ett barn på julafton då man inser att man kan och gör det jävligt bra. Och när man dessutom får beröm av personalen som varit där i många år växer man en bra bit och självförtroendet växer.

Min dag på akuten har varit bra mycket klarare idag än vad den var igår, och jag vet nästan vad jag gör och varför jag gör det. Men det känns fortfarande rörigt och stökigt i huvudet, så nu ska jag smälta mina två dagar på akuten med lite ledigt och inte förrän nästa vecka ska jag dit igen. Och då är det ju lagom till sjuksköterske strejken.....vilket innebär att det kommer att vara kaos av stora mått. Men eftersom jag är så jävla bra så kommer det ju att gå galant.

Mos i huvudet

Har varit på akuten idag och nu känns hjärnan mest mosig och rörig.
Tänk att jag vet vet inte vad jag gör och varför när jag är där, jag begriper inte riktigt när jag ska göra vad.
Det är lite som matte......jag fattar inte!!!!!!! Känns som om jag är lite korkad, ja om inte annat så är skallen fullmatad med information och nu får det inte plats något mera.
Ska till akuten i morgon med så jag får väl se om det känns lite klarare i morgon efter arbetsdagens slut.

Äntligen måndag

Vi hade en riktigt smärtfri måndagmorgon, ja för att inte säga riktigt mysigt. Barnen var snälla mamman var snäll och pappan höll sig också snäll men åkte förståss till jobbet alldeles för tidigt.
Jag och barnen åt frukost tillsammans och Gry fick sin nya favorit, kokt ägg. Och Emil tuggade i sig hårdmacka med lördagskorv med frisk aptit. Ja vad vore väl livet som barn utan lördagskorv, för mig (och en och annan syster kan jag tänka) är det barndomsminnen i stor skala. Ja fast på den tiden så fanns det ju ingen fint färdigskivad korv utan då skar man en bit på ett par centimeter och tuggade i sig, det där med bröd till var inte så viktigt vi hade ju korv.

Lämnade barnen på dagis vid 9, och de rejsade hela vägen nu när de hade nya snabba spring skor på sig och sen gick jag upp och hämtade mina stavar och gick ut i skogen, och tog mig en rask promenad i vår solen i sällskap av fågelkvitter.
Och sen var det bara hem och duscha, äta lunch och göra sig klar för att gå till jobbet.
Måste leta fram min cykel så jag kan börja cykla till jobbet, på så vis är det ju plätt lätt att få in motionen i vardagen.


Vart tar de vägen?????

I vilket svart hål i universum försvinner alla udda strumpor man tvättar??????
Idag när jag hängde tvätt så fanns det 5(!) udda strumpor, samtliga Grys. Har hon något sammarbete med de svartahålen tro?
Detta är inte bra för mitt kontrollbehov, hur ska jag kunna kontrollera något som jag inte vet vart de finns????? AGARUAHHHHH.....var är mina lugnande mediciner???????

Ännu en dröm gick i kras........

Hmmm kollade in Lasse-Maja för att se om det var något allternativ. Och räknade snabbt ut att middag med fest skulle landa på MINST 62650 kr........Näh vi lägger ner det stället och tar en promenad på 2 km!!!!!!!

Fast det var ju bra mycket billigare än många andra ställen vi kollat på........


Det var den dagen.

Ja där försvann den dagen, och fort gick det med. Det är nästan värdelöst att bara vara ledig EN dag, man bara irrar runt och försöket ta tillvara på den lediga tiden och vips så är det dags att jobba igen, så det är bäst att dra in alla lediga dagar.
Det har varit en händelsernas dag med ett ganska varierander humör, allt från jätte bra humör till nina-tre-år-jag-är -för-trött-för-att-vara-bland-folk raseri utbrott då en och annan sko susat genom luften!!!!!!

Morgon började på bästa sätt med att klockan faktiskt var morgon då Gry väckete mig (7). Hittade Emil i köket där han satt och käka kex som han tyst klättrat upp och hämtat själv. Jag har ingen aning om hur länge han suttit där för jag har inte hört honom kliva upp och hans pappa som sov som medvetslös i hans säng har inget hört heller, men Emil var nöjd med sin bedrift och man kunde inget annat än att le åt honom där han såg så nöjd ut.

Märkte att jag inte satt tillbaka ringen i näsan igår efter att jag slutat jobba och skulle snabbt bara sätta den på plats innan vi skulle äta, och ringen hade jag ju lagt i plånboken för att inte glömma den på jobbet. Hmmm var är plånboken????? NÄH jag har ju glömt hela den på jobbet!!!!! Fan inte bra, för jag låser aldrig skåpet när jag går hem för att jag bara slarvar bort nyckeln då.......Jaha så det var inget annat att göra än att ta en sväng förbi jobbet så fort vi hade ätit frukost och fått kläderna på oss, och hoppas på att den skulle ligga kvar.
Och med tanke på hur det ser ut i mitt skåp så hade jag blivit ganska förvånad om någon hade lyckats hitta den där bland allt bråte. Och dessutom skulle denne i så fall lyckas ta sig förbi mina jobbskor......och de håller man inte i frivilligt ska jag säga........Så plånboken låg kvar precis där jag lämnat den igår.

Sen åkte vi iväg till Barkaby för att köpa lite skor till barnen, och när vi står där utanför skoaffären kl 10.00 läser vi att den inte öppnar förrän 11.00......surt! Ja så eftersom vi var i Barkaby så passade vi på att ta en sväng och kolla in kyrkan vi planerar att gifta oss i och lokalen som vi tänkt ha festen i. Och här kom dagens första antiklimax då det skulle visa sig att de inte låg alls så nära varandra som jag trott. Jag har av någon konstig anledning fått för mig att Skälby gård bara ligger på andra sidan vägen från kyrkan.......Men så var det ju inte, det är 2 km i mellan. Nä det är visserligen inget avstånd. Men trotts att vi beställt vackert väder till våran bröllopsdag så är det ju ändå Sverige vi pratar om. Och risken finns ju att det kan vara drivis och hagel ja om inte annat så regn, och då är det ju inte så kul för någon att ta sig en promenad på 2 km. Men jaja det löser vi på något sätt.
Det som ligger på andra sidan vägen är Värdshuset Lasse-Maja och inget annat, kanske man ska ta en titt och se vad det skulle kosta att ha festen där....något säger mig att det blir långt över våran budget men man kan ju alltid kolla upp det, om inte annat för att få sig en kalldusch av besvikelse över att ännu ett fantastiskt ställe är alldeles för dyrt.

Nu började det närma sig lunch så vi åkte till Stinsen och käkade, och där stötte vi på fam Lingemark som också var hungriga, en av dagens trevligaste överraskningar.
Mätta och belåtna så åkte vi tillbaka ut till Barkaby för att köpa skor, fast egentligen så borde både jag och barnen ha stoppats i säng för en tupplur då vi blir hemskt griniga när vi är trötta.....fast det såg vi ju inte att det skulle komma innan, fast vi borde förståss vetat bättre. Att prova skor på barn är inte det roligaste man kan göra, och humöret tryter på mig även om jag är utsövd vid sånna sysslor. Och nu när jag var ganska trött så blev det grinigt med rekordfart, och jag vet inte ens vad det var som utlöste det men vips så var jag bara jätte arg och slet ett par skor ur Nickes händer och kastade iväg dom och skulle grinigt marschera iväg ut ur affären och skita i alla sko köp..........Men jag sansade mig och satte mig och muttra på en bänk i stället och irriterade mig på över hur vansinnigt skitigt och snuskigt det var i butiken, och Nicke skakade på huvudet och fortsatte att prova skor på barnen och tyckte att jag var skit dum....OCH MED ALL RÄTT. Ja vi hittade skor i alla fall, eller ska jag säga att Nicke hittade i alla fall skor till barnen som de var nöjda med och vi kunde gå och betala. Och priset kan man ju inte vara annat än nöjd med, 298 kr för tre par skor!!!!!! Ja Sko punkten är bra när man ska ha slit och släng skor.

Och väl i bilen så somnade Nickes alla tre barn och vi sov som medvetslösa medan kan körde omkring så att vi fick sova, när jag vaknade så var vi i Norrtälje och jag hade sovit bra länge och det känndes ju i nacken om inte annat. Nicke skrattar åt mig och han talar om att han älskar sin surpuppa och jag skämdes lite!!!!!!
Till Emils stora glädje bestämmer vi oss för att åka ut till Bromma för att hälsa på Maarit, och jag somnar om på väg dit ut.
Emil tycker att vi kunde lämna honom där så att han kunde få sova över hos sin moster, och blev väldigt arg då vi skulle åka hem och ta med honom, nä han ville stanna! Men det får bli en annan gång då vi planerat in det lite bättre. Så trotts hans vilda protester så åkte vi hem efter at vi hade fikat.

Och när vi kom hem så var det inget annat att göra än att laga middag för klockan hade huxflux blivit 18.00. Vart fan tog denna dagen vägen?Ja det var bara att äta middag och stoppa barnen i säng, och självklart somnade jag när jag nattade Gry. Så snart är det natti natti även för mig!


Lördag

Jaha snart ska man iväg och jobba igen då! Inte fullt lika kul på en lördag, kan förståss tänka mig roligare saker att göra. Men men det blir ju ganska trevligt när lönen kommer i alla fall.
Förmiddagen tog vi tillvara på genom att åka och handla lite, för häromdagen så upptäckte jag till min stora förskräckelse att saken som det aldrig brukar bli tomt på var slut!!!!! Himmel och pannkaka, och jag upptäckte det den besvärliga vägen. Där står jag och ska göra spagetti och köttfärssås, det finns ingen spagetti, men det är å andtasidan ingen katastrof för det fick bli makaroner i stället. Står där och fräser köttfärs och ska hälla i krossadetomater....hmmmm....slut(!), äh jag tar passerade tomater i stället....hmmm...slut(!) ups, det här har nog aldrig hänt mig för krossade eller passerade tomater har jag ALLTID hemma. Kollar in i kylskåpet och upptäcker till min fasa att tomatpurén också är slut....det här börjar likna katastrof. Det jag hittade var en liten skvätt chilisås och som tur var så låg det en burk creme fraiche i kylen och skräpa. Ja köttfärssås blev det men inte som jag tänkt från början.

Så idag har vi alltså fyllt på i skåpen ordentligt, och så passade vi på att köpa ett par nya gummistövlar till Gry och en ny vår mössa då hon kastat bort sin fina nasse mössa någonstans. För hennes fleecefodrade yllemössa börjar bli väl varm nu. Och i morgon ska vi åka och uppdatera ungarnas vårsko garderob, ja jag misstänker att skorna de har är bra nära nu att de ska klämma på tårna.

Många kvällar blir det.

Det har varit mycket kvälls jobb på sistonde, och har jag inte jobbat på kvällen så har det varit något annat. Så det var länge sedadan jag var hemma och mös med Nicke.
Jag har alltså jobbat i kväll och det tänker jag göra även i morgon, och jag tror nog jag hörde lite tandagnissel från Nicke när jag bekännde att jag även på måndag ska jobba kväll.......Hmmm ja det är tur det inte alltid är såhär.

Fast det är inte så dumt att jobba kväll faktiskt, jag har lite mysmorgon med barnen innan de börjar på dagis kl 9.00, sen har jag några timmar bara för mig själv innan det är dags att åka till jobbet. Idag spenderade jag tiden med att vara ute och gå i skogen, en lång härlig dusch och sen äta en smarrig lunch riktigt länge.
Och på jobbet var det riktigt lugnt och behagligt, hade t.o.m tid att sitta ner och kolla på Så ska det låta, och det är ju inte ofta man har tid med sånt på jobbet.

Men nu ska jag ägna resten av kvällens timmar till min darling och pussa på honom...................

Lägenheten

Barnen skulle precis gå och sova när det var dags för mig att gå. Han pussa dom godnatt och sen tog Nicke över för att läsa saga.
Maarit stod och vänta på mig i Helenelund, och på väg till lägenheten så passade vi på att spana in omgivningen. Nja det är ju inte de mest attraktivaste husen, stora gråa betonghus i miljarder våningar. Men när vi kom fram upptäckte vi att lägenheten vi skulle titta på låg i ett låghus som hade två våningar ovanmarken och en nedervåning i suturäng. Och lägenheten låg en trappa ner och var alltså på markplan.

Det var en helt OK bostad, väggar, golv och tak var rellaivt nygjort ljust snyggt och fräscht. Köksskåpen var ju då inte av modernaste snitt.....näh snarare direkt från 70-talet. Samma likadana som vi hade när vi bodde hemma i Vallentuna, så det känndes ju ganska hemtamt. Badrummet var inte heller nyrenoverat och även där var det samma likadan plastmatta som vi hade i Vallentuna alá 70-tal. Men det var inga som helst fel på lägenheten och med lite personlig inredning så blir den jätte fin. Alltså inte det värsta vi sett men heller inte det snyggaste. Men problemet är ju bara att Maarit ligger på 5:e plats så det innebär ju att 4 st måste tacka nej vilket inte är så värst troligt att det kommer ske. Ja man får se hur det går. Men om inte annat så känns det nog ganska skönt för Maarit att henneskötid börjar vara så pass bra i Sollentunshem att hon faktisktblir erbjuden intresanta objekt, och hon sitter ju absolut inte i sjön och måste inte ta första bästa som erbjuds. Näh hon kan kosta på sig att tacka nej om hon känner för det.

Vilket påminner mig om att även jag och Nicke blivit erbjudna lägenhet igen som man kanske skulle ta sig iväg och kolla på, vem vet det är kanske kalas fint.


Ledig dag

Idag har vi varit lediga, jag från jobbet och barnen från dagis. Nicke har också varit hemma för han är fortfarande sjuk.
För att Nicke skulle få lite lugn och ro här hemma så gick vi andra ner till kyrkis vid 9-tiden. Det var första gången vi var där sedan jag börjat jobba och barnen tyckte att det var jätte kul. Vi var kvartills de stängde 11.30 och då var det bara att rejsa hem för att käka lite lunch, för nu var de både trötta och hungriga. Med lite mat i magen så var sömnen inte långt borta och när de somnat så passade jag på att ta mina stavar och sticka ut i skogen en sväng.

Spåret jag tar går igenom Rösjöcamping, och jag blir lite förvånad/faschinerad över hur stor permanent-boende-campingen blivit. Ja där bor ju numera allt från småbarnsfamiljer till en och annan enstöring. Och de har det riktigt mysigt. Och jag var ju själv på väg att skaffa mig husvagn för att bo i på just Rösjöcampingen på den tiden då jag var bostadslös. Perfekt läge juh mitt i naturen, strandtomt, alla bekvämligheter som kök, tvättstuga, dusch och toalett finns, bussen stannar precis brevid och det är nära till allt. Ja sämre kan man ju ha det.

De sov fortfarande när jag kom hem så jag hann duscha i lugn och ro, och de fortsatte att sova och sova och sova, ja de sov i 2½timme!!!!!!
Men nu är det full rulle på dom och de har energi för tre, jag borde egentligen klä på dom och gå ut så att de får rejsa av sig lite. Men jag är såååå förbannat trött så att jag skulle kunna somna på fläcken så jag orkar bara inte gå ut med dom. Vi får försöka hitta på något kul inne i stället.....sova skulle inte vara så dumt!!!!!!

I kväll så ska jag följa med Maarit och titta på lägenheten hon blivit erbjuden, hoppas hoppas att den är något att ha och att hon får den, jag håller alla tummar jag kan.

Lingon & Blåbär

I kväll så har jag varit på säsongens Lingon & Blåbär party och shopat kläder till barnen. Ja för den som inte vet vad det är så är det homeparty med jätte fina barnkläder. Praktiska, slitstarka och snygga i en kvalitet av världsklass http://www.lingonochblabar.se
Och det är ju inte bara shopandet som gör det så kul, sällskapet gör ju sitt till. Så det blir lite gott att fika och endel skvaller att uppdatera sig på. Det är synd bara att tiden alltid går så fort och man måste åka hem.

Mammas stora kille

Emil är visst ingen småunge som passar på småbarnsavdelning på dagis längre, nä han är en stor kille nu och ska få byta avdelning till "stor kille avdelning" som han kallar det själv.
Det var det första han berättade för mig när han vaknade idag. Det är stort och han tycker att det ska bli så spännande. Tänk att få vara med de stora barnen och få leka på stora gården varje dag, ja det känns skönt att han ser fram mot det.
Som mamma måstre jag ju medge att det ger mig blandade kännslor. Förändringar är ju alltid lite jobbigt och man vet ju vad man har nu och det trivs vi ju så himla bra med. Frågorna och funderingarna är många. Blir han minst nu? Kommer han orka med deras tempo? Blir det något sovande på dagen nu? Kommer han trivas lika bra? Kommer vi att trivas lika bra med personal och så? Kommer de andra föräldrarna att vara lika bra? osv osv. Men mest så känns det ju bara bra, för jag är helt övertygad om att förskolan vet vad de gör, och att de vet när han är mogen att flytta. Och sen så tror jag att det är bra att sära på han och Gry, för de är inte bara snälla mot varandra hela dagarna. Häromdagen så hade han drämt till henne med en piasavakvast i huvudet berättade dom när jag kom och hämta.
Men jag tror inte han har förstått vidden av att flytta, att kompisarna inte ska flytta med. Men de får komma och hälsa på honom på stora gården tills det är dags för dem att flytta ner.
Ja det ska bli spännande för honom och det kanske bara är bra om han inte sover så mycket på dagen, kanske att han börjar sova liiite längre på morgonen då.

April väder

I morse när jag var ute så var det hyfsat väder, visserligen mulet men det såg ut som att det vara på väg att spricka upp i alla fall. När jag åkte till jobbet började det att regna och nu när jag åkte hem så snöade det stora blöta blaffor. Ja det sägs att våren ska komma tillbaka till helgen.

Har varit på en rehab avdelning idag där klientelet varit något aggresiv, ja man har fått ducka för slag och ta skydd där man kunnat. Och ganska snart så fick vi hjälp med ett extra vak från psyk så vi kunde ägna oss åt våra vanliga arbetsuppgifter. Ja ingen dag är den andra lik i mitt jobb i alla fall så långtråkigt blir det då aldrig.

En vecka har gått sedan kirurgen satte kniven i marit och svettsade igen hennes magsäck och på denna vecka så har hon redan tappat 4 kg. Ja med den farten så kommer hon att se ut som ett snöre till sommaren. Vi har bestämt att det blir vägning varje tisdag för oss båda, gissar på att det kommer att vara betydligt mycket roligare för hennes del. Men å andra sidan så vet jag ju hur målinriktad och envis jag är..........
Det var inte det enda glada besked hon hade att komma med, nä minsann hon har ju blivit erbjuden en lägenhet. Och det bästa med det är att det är HÄR i Sollentuna *dansar runt av glädje och ser ut som om ett besök på psykakuten vore lämpligt* Jag blev så glad att det var helt galet. Ja nu är det ju förståss så att hon står som nummer 5 och 4 st måste ju förståss tacka nej till den, men vadå konstigare saker har ju hänt. Tänk vad Emil ska bli glad om han får sin mamma Maarit så nära.
Nu är det ju absolut inget fel på den lägenhet hon har men det är ju ett andrahandskontrakt hon har på den. Och blir man erbjuden ett förstahandsskontrakt så är det ju synd att tacka nej. Ja hon ska till en början gå och titta på den i alla fall, och det ska hon göra på torsdag.

Mat

Ibland smakar maten inte riktigt som man väntat sig. Har man otur så kan ju maten t.o.m smaka illa när man stoppar den i munnen, det är ju något av en obehaglig överraskning om man nu väntat sig att det ska smaka gott vill säga. Och sen kan det bli som det blev för mig idag när jag skulle äta lunch, det var inte obehagligt men en överraskning i allra högsta grad.
Hade inga rester från igår att värma upp så jag fick lov att laga något, hungrig var jag och fort skulle det gå. Så det fick bli wokade grönsaker med risnudlar. Snabbt, enkelt och gott, slänger i lite kryddor, vitlök och ostron sås. Skottar glatt in en tugga i munnen och efter en liten stund fullkomligt exploderar det i min mun!!!!!! Jag har inte köpt de wokgrönsaker jag brukar och inser ganska snabbt att det där som ser ut som tunna paprika skivor i min mat INTE är paprika utan röd chili......Överaskad? Ja Gott? Ja Starkt? Ja mycket
Men mätt och belåten blev jag i alla fall.

Ja samma sak har man ju gjort i Thailand också, men bara en gång sen aktade man sig noga för allt som var rött i maten. Och obehagliga överraskningar i maten hittade man ju också där. Och Maarit har väl aldrig skrattat så när personalen på en japansk restauran av någon underlig anledning fick mig att smaka på lite japanese snacks. Visst man ska smaka på allt minst en gång.......fast denna gång skulle jag få ångra och jag känner mig kräksjuk bara ag tänker på det. Och redan vid åsynen av färgen på det jag just skulle stoppa i min mun borde ju fått mig att förstå att detta inte skulle vara gott. Och det var banne mig det äckligaste jag fått i min mun, det gick inte att svälja och jag spottade snabbt ut det. Thai-japanerna skrattade gott och berättde att jag just smakat på jästa fisk inälvor!!!!!!!! Japaner är knasiga.

En sjuk man

Nicke ärt förkyld och hemma från jobbet idag. Och det är väldigt synd om honom för det är en riktigt elakartad förkylning som mest troligt har hööööög dödlighet. Ja det är synd om män som är förkylda.
Själv så jobbar jag kväll idag. Så när jag lämnat barnen på dagis vid 9-tiden så rejsade jag ut i skogen och tog itu med det långa spåret. Det är hanska fridfullt att flåsa fram där till ljudet av fågelkvitter och en och annan hackspett.
Men jag har varit ganska lat på sista tiden så formen är ju inte riktigt som den var innan jul!!!!! Ja form och form, jag hävdar ju fortfarande bestämt att rund ÄR en fin form.
Ja jag får ta en bit i taget, till sommaren så ska det vara tillbaka på +-0 hade jag tänk och det är ju inte så långt bort, och sen efter sommaren så får jag ta sikte på att komma i form till bröllopet, och då är ju inte formen rund ok längre men jag har ju tid på mig så någon hetts bantning är det ju verkligen inte tal om.

Ja nu återstår det bara att se hur länge det dröjer innan jag och barnen blir förkylda då, lagom till helgen förmodar jag.

Att få en läkartid......

.....är visst inte bus enkelt.

Om jag eller barnen är sjuka och behöver komma ner till vårdcentralen för att träffa en läkare så finns det sällan några akut tider. Och om man vill ha en icke akut tid för att få utreda div. besvär så är det ännu svårare.

Ja jag har äntligen tagit mig i kragen och samlat mod till att träffa en läkare ang. mina yrsel och illamående besvär,  Men jag får vackert vänta tills  mitten av maj. Fast det gör mig inte så mycket, har jag stått ut i flera år nu så ska jag väl överleva i lite mer än en månad till.

Varje gång jag fått ett anfall eller vad man ska kalla det så har jag tänkt att det här är fan inte bra, jag måste kontakta en läkare. Men medans det har pågått så har jag varit så risig att jag inte tagit mig iväg, och sen när det är över så blir det liksom bortglömt. Men på senare tid så har det ju kommit allt oftare så nu har jag äntligen tagit tag i bitarna. Och jag vågar nästan sätta en peng på att det är migrän, men man ska ju passa sig för att sätta diagnoser på sig själv, för det kan ju trotts allt vara något annat.

Det tog slut :(

I många kvällar har vi suttit där och tittat, myst och mått bra. Men nu har det nått sin ände, igåt tittade vi på sista avsnittet av Nord och Syd. Egentligen så hade vi ju två avsnitt kvar men eftersom det var så spännande så kollade vi på båda trotts att det var natti natti för länge sedan.
Och tänk, kriget tog slut. Constance fick sin George, Billy kom hem till sin Brett och Orry hittade sin Madeleine och George och Orry kunde fortsätta att vara bästa vänner trotts år av krig.....*suckar och ler*

Ja enda sen den visades på tv när jag var en finnig tonåring så har jag älskat den serien, böckerna har jag läst så att de är i bitar nästan.

Men både jag och Nicke blir ganska full i skratt över huuuur romantiskt lagda vi är.
Det är julafton och Constance kan inget annat än längta efter sin George som sitter fängslad på Libby-fängelset. Det hon inte vet är att Orry och Charles har fritagit honom och han efter en lång flykt är på väg hem till sin vackra fru. Och just på julaftonskväll uppenbarar han sig där i dörren och de kastar sig i armarna på varandra och inte ett öga är torrt.
DÅ utbrister både Nicke och jag i mun på varandra:
-FAN vad han ska lukta illa!
Hahaha ja här spirar romantiken högt och lågt, men vi fick oss ett gott skratt i alla fall.

Maarit mår bra!

Som jag skrivit tidigare så blev ju Maarit utskriven i fredags. Och i stället för att åka hem till sig och vara alldeles ensam och ha ont och vara emlig efter operationen så åkte hon i stället hem till en storasyster för att bli ompysslad.
Och mina barn håller redan på att längta ihjäl sig efter henne, så vi bestämde oss för att åka ut till Morgongåva och hälsa på henne idag.

Fast först hade vi lite annat att fixa här hemma innan vi kunde komma iväg. Så Emil fick ringa och berätta om våran plan och så här utförligt förklarade han den:
-Först ska vi till stora mat affären och sen ska vi hem och äta, så det dröjer länge innan vi åker, men sen kommer vi.
Och jag måste säga att hon så riktigt pigg och fräsch ut, och Emil och Gry tittade med stora ögon när hon visade alla sina 7 plåster på magen och så fick det se när hon bytte ett av dom. Och Emil tyckte att det var lite skojigt att doktorn sytt i hop såren med blå tråd. Men sen så strök han Maarit över magen och sa:
-Men magen har inte försvunnit!!!!!!!
Nä det är ju inte lätt för en treåring att förstå att det kommer att ta lite tid innan den är borta, men så mycket har han förstått i alla fall att den kommer att försvinna. Och Maarits prognos för vikten är nu att hon kommer att gå ner ca 40 kg på ett år, det är fan inte kattskit det!

Emil hade faktiskt letat fram de största Nalle Puh plåster han hade för att ge dom till Maarit, men tyvärr så glömde vi dom hemma, så hon får klara sig så gott det nu går med landstingets mepore.
När vi skulle åka hem blev Emil inte alls glad, han tyckte att vi gott kunde stanna. Och han skulle ju till Anders som var i ladugården och kolla in korna och det ena med det andra. Så vi lovade att nästa gång vi åker dit så ska vi stanna längre och sova över och med det löftet blev han nog ganska nöjd, och Maarit var nog ganska så trött när vi åkte hem.
Och för varje dag som går nu så kommer Maarit att ha mindre ont och må allt bättre, och jag är så stolt över henne.

Vår promenad

Efter att vi mumsat i oss våran glass på Figges så blev det en promenad i vårsolen som slutade med en fika hos Enbrands.

   

Och sen blev ju klockan för mycket för att vi skulle orka laga mat, så Nicke stack iväg och fixade lite ätbart vid närmsta restaurang, slött och slappt men sååå gott hehe.

Det var den fredagkvällen......

Jag och Nicke hade sett fram emot en lugn och skön fredagkväll tillsammans, då vi skulle fortsätta att titta på serien Nord och Syd som vi börjat titta på uppe i fjällen. Ja så fort vi nattat barnen så skulle vi sjunka ner i soffan, Nicke tog Emil och jag tog Gry.
Ups.....när jag tittade upp på klockan nästa gång så stod det 00.30!!!!!! Jag hör att någon är uppe vid datorn, så sömndrucken vinglar jag ut och hävdar bestämt "Jag somnade INTE" Nicke log lite och bekännde att han hade själv vaknat för exakt 18 minuter sedan.
Haha ja det var den fredag kvällen med Nord och Syd. Jag gick och klädde av mig, borstade tänderna och fortsatte sen att sova.

Och i morse så roade jag mig med att gå ner i tvättstugan kl 07.00 för att tvätta upp lite vinterkläder och sängklader som samlats på hög. När jag var tillbaka därifrån så var det högtid för att göra lite frukost.

Och igår när jag och barnen gick förbi Figges så såg vi att det är nu vår på riktigt. Ja förutom att vitsippor och blåsippor ligger som en blå-vit matta i soliga slänter så har Figge plockat fram glassboxen, ja så i eftermiddag blir det en glass hos honom, i bästa fall på uteserveringen. Och så är det hög tid att damma av balkongen med så man kan få plats där ute, det börjar ligga en halvförmögenhet där ute i form av PET-flaskor......
Ja och så undrar jag vad vi ska göra med cykelkärran som står där ute och samlar damm.....plantera blommor i kanske??? Eller ska vi kanske, möjligen, eventuellt se till att få fart på våra cyklar i år?!?!

Äntligen fredag

Kännde mig ganska pigg i morse när klockan ringde trotts att det var lite struligt i natt. Och det var väl tur att jag kom i säng så pass tidigt igår. Emil och Gry turades om att vara lite oroliga, så jag sprang mellan sängarna och ömsom somna brevid Gry och ömsom somna brevid Emil.
Och Nicke blev inte allt för sen han heller, men jag hörde inte när han kom hem eftersom jag just då sov som en stock brevid Emil. Vaknade av att Gry grät och letade efter vovvov så jag fammlade mig in i vårat sovrum där hon låg och i mörkretr började jag leta efter hunden. Och jag höll på att göra i brallan när något stort helt plötsligt började röra sig där i mörkret...... Men det var bara Nicke som undrade vad jag pysslade med. Och När Emil vaknade nästa gång så gick Nicke in dit och resten av natten var frid och fröjd.

Och idag blev Maarit utskriven från sjukhuset. En annan syster kom och hämtade henne och ska pyssla om henne ett tag nu tills hon är lite piggare igen. Fast det var stor skillnad redan från igår, hon såg faktiskt jätte fräsch ut nu. Hennes största bekymmer nu är ju att hon måste ge sig själv Fragmin sprutor i 10 dagar, stickrädd som hon är.

Själv har jag haft en lugn dag på jobbet och haft en trevlig taco middag med min familj där barnen åt som om de aldrig sett mat förut. Och nu så ska de orediga små liven i säng för de är så trötta att klockorna stannar.

Årets första

Årets första



Årets första vitsippor har vi plockat idag. Emil klev stormförtjust runt i ris och snår och letade de ny utslagna vitsipporna och plockade snabbt ihop en liten buket till pappa. Gry tyckte också att det var väldigt spännande med blommor som man får plocka men kom inte riktigt överrens med allt ris och snår som fällde krokben för henne ideligen.

Så i natt när Nicke ramlar in sådär lagom rund under fötterna efter en helkväll med jobbet så står det en rar liten buket i fönstret och väntare på honom. Fast han lär nog inte se den förrän i morgon.

Maarit blev inte utskriven idag på grund av att hon har så ont. Så i stället så har hon fått åka till röntgen för att försöka hitta orsaken till att det gör så in i vassen ont i magen på henne. Jag gick och hälsade på henne en stund efter jobbet idag och just när jag kom så mådde hon hyfsat men under tiden jag var där så fick hon så ont att de fick ge henne morfin intravenöst.....och ett leende spred sig på hennes läppar och nu kunde det göra så ont det bara ville för det brydde hon sig inte om längre. Jag sa hejdå och lät henne njuta av ruset och åkte hem och hämtade mina små vildar på dagis.

Och eftersom vi kom hem sent och Nicke inte är hemma i kväll så fick det bli enklast möjliga till middag. Och vad kan bli enklare än färdig köttsoppa på burk? 2 minuter och vips så var middagen färdig, och tur var väl det för det var två små hungriga troll jag fått med mig hem. I med maten och medans de kollade på bollibompa så röjde jag i köket som av någon märklig anledning såg ut som skit, och sen var det bara hopp i säng.
Emil blev lite tvär när jag inte kunde tillmötes gå hans önskemål om att pappa skulle läsa, men när jag sa att det var helt ok för honom att sitta uppe och vänta halva natten själv tills han kom hem så följde han motvilligt med. Och allt det tjuriga var som bortblåst när jag plockade fram Kapten Frank och dinosauriepiraterna. Och nu så sover de gott var och en i sin egen säng, och Maarit har jag ringt till och önskat en god natt, så nu återstår det bara för mig att komma i säng.

Sötnosar

Sötnosar


Operationen gick bra

I går gjorde Maarit sin gastric bypass, och allt gick bra och troligen så blir hon utskriven i morgon.
Men när man pratar med henne så låter hon ju inte direkt som Tarzan, och det kan man ju förstå. Hon är trött, har ont och mår illa. Och saken blir ju inte bätte av att hon har en rumskamrat som inte orkar gå upp på toa och ligger och bajsar på bäcken i tid och otid dygnet runt. Man kan ju hoppas för Maarits skull att de flyttar på bajstanten!!!!!
Men Maarit verkar vid gott mod och är nog glad att operationen är gjord, och lagom till mitt bröllop så är hon slank och fin. Ja så det är ju bäst att man lägger på ett kol själv, för man vill ju inte se ut som en köttbulle i brudklänning.
Planen var ju förståss att gå och hälsa på henne idag, men tiden har inte räckt till. Dels så jobbade jag på andra änden av sjukhuset idag, typiskt! Och kl 14.00 skulle jag på arbetsplats träff och tänkte att jag skulle gå efter det. Men det drog ju ut så vansinnigt på tiden, 15.30 skulle det vara klart men 16.15 fick jag rusa iväg för att hinna hämta barnen på dagis!!!! Så stackars Maarit blev utan besök idag, känner mig som en usel lillasyster

Igår var Gry till bvc på 18 månaders kontroll och vi konstatera att hon väger 11,2 kg hmmmm snöret Emil väger inte ens 2 kg mer än henne...... och så är hon 80 cm lång.
Hon fick även lite vaccin mot mässling, påssjuka och rödahund. Ja denna spruta har ju varit väldigt omstridd men jag skulle aldrig välja bort den med tanke på vad dessa "vanliga" barnsjukdommar kan ställa till med. Och så finns det faktiskt inga som hellst vetenskapliga belägg att barnen blir autistiska av denna spruta.

Och på dagis så är det stooora lappar om att nu går det vattkoppor på förskolan, ja så det är väl bara att luta sig tillbaka och vänta på prickarna nu då. Ja förra gången det gick så klarade dom sig, så det är ju knappast troligt att de kommer att klara sig nu. Man får bara hoppas på att de blir sjuka samtidigt, men sån tur har man väl inte.

Nu så......

Det har varit lite problem att logga in på bloggen de senaste dagarna, men nu så verkar det fungera igen.

Behöver jag säga att det är ljuvligt att sova i sin egen säng igen? Hela familjen sov som medvetslös, och Emil hade vant sig att sova i dubbelsängen så inte ville han sova i sin egen säng när vi kom hem, nä han skulle sova hos mamma och pappa. Så jag, Emil och Gry sov i dubbelsängen och Nicke sov i Emils säng. Ja jag och Nicke får väl sova brevid varandra igen när barnen flyttat hemmifrån!!!!! De kanske har ingått en pakt mot oss och försäkrar sig om att det inte ska drälla in fler syskon, ja vad vet jag.

Det var en lång och jobbig bilresa hem och när vi kom till Knivsta, nästan hemma alltså, så blir Emil åksjuk och spyr ner hela sig, katten och snutte samt bilstolen. Så det var bara att stanna och försöka sanera så gott det gick, leta upp ialla fall torra kläder, för några rena fanns inte, och sen vända hans stol rättvänd innan vi fortsatte. Och genast så fick bilåkning ett helt annat perspektiv och var jätte kul. Han lär ju inte bli glad åt att hamna i baksätet i nya bilen som vi får i augusti!
Det bästa med att Emil kräktes var ju att då blev vi tvugna att tvätta snutte och katten, och han tyckte att det var lite skoj att katten badade, och ännu roligare blev det när vi gick ner i tvättstugan och torktumlade den.

Och inte var det någon som orkade laga mat efter en dag i bilen så vi gick ner till grillen och käkade pizza och kebab i stället, mumsigt och flottigt.


Här kommer lite bilder från våran vecka i fjällen, fin fint väder som ni ser.

       

       

Man blir trött....Zzzzzzz.....

       

En lämel visade sig för oss.

 

Och så blev det lite bolibompa picnic på hotellrummet med grillad kyckling och plättar.



Och efter en vecka utan tv så satt de blixt stilla en lång stund och tittade.

Men nu är vi åter i verkligheten med dagis och jobb, ganska skönt.
Och våren har kommit till Stockholm +12 grader och sol nu klockan 17.30 så det lär ju ha varit varmare under dagen. Ja det är man ju inte lessen över.

RSS 2.0