Höst

Nu är det höst på riktigt, i morse när jag klev upp var marken vit av frost och termometern stod på svala +0,1 grader. Mössa och vantar ville barnen ha samt deras lite grövre kängor. Själv har jag plockat fram min lite varmare jacka och stövlar. Mitt stora huvudbry är vart jag har packat undan min vinterjacka, den är spårlöst borta. Och den är i gott sällskap av min dunjacka och skepparkavaj, så jag gissar att de finns väl undanstuvade någonstans nere i källaren. Det gäller bara att veta vart man ska börja leta.

Och jag läste i tidningen att vintern i år kommer att bli extremt kall, så det är väl bra att vara förberedd. Hoppas att den blir lika snörik som förra vintern. 

Energi för tre

Varför ha sovmorgn och sova bort hela dagen när man kan fylla en söndagmorgon med överskotts energi?
När jag kl 8.00 sätter mig vid datorn för att dricka en kopp kaffe så inser jag att jag har:
-Fyllt och satt på en maskin tvätt, som snart är klar för att hängas.
-Plockat ur diskmaskinen.
-Dammsugit köksgolvet.
-Våttorkat köksgolvet.
-Torkat av skåp, bänkar och spis.
Och allt detta innan jag ens druckit kaffe. Ja fortsätter denna dag så här så kommer jag att få mycket gjort. Och med tanke på hur det ser ut här hemma så gör det ingenting.

Det är vinterkläder högt och lågt efter att ha inventerat vad som finns och inte finns, och på det finns allt det nyinhandlade. Alltid lika rörigt när sommar säsongen ska bytas ut mot vinter säsongen. Vintern tar ju som bekant lite mera plats och tråkigt nog blir ju inte garderober och förådsutrymen större och fler under vintern. 

Hittade en jätte fin overall till Emil i går på Stadium, och inte förrän när jag gått och lagt mig kom jag på att jag hade en 20% rabatt på valfritt plagg där. Ja det var ju dags att komma på det sådär 9-10 timmar efter att man varit där och handlat. Ja ja den rabatten kommer säkert till användning till något annat plagg.
Men det är helt sjukt vad utrensat det redan är på vinterkläder. Det är fortfarande september och mycket är slut redan. Undra när andra börjar kolla sina vinterkläder. I juli eller?

Funderingar

En granne har precis fått bebis och jag och Gry mötte dem i dag, och Gry noterade att nu var bebisen ute ur magen. Hon gick tyst en stunde efter att vi stannat till och beundrat bebisen och grattulerat mamman och sen frågade hon:
-Hur kommer bebisen ut?
Jag förklarade för henne att bebisen kommer ut genom snippan. Och hon gick och funderade ett tag och sen tittade hon frågande på mig:
-Men mamma, får inte bebisen kissmolekyler på sig då?
Jo sa jag, bebisen kan få både kiss och bajs molekyler på sig när den föds. Det tyckte hon var rysligt roligt.
Senare på kvällen när vi var och åt middag på Krutan med Enbrands så berättade hon för Elisabeth att bebisar kommer ut ur snippan men i bland tas de även ut genom ett hål i magen som man opererar. Jo jo informationen gick fram till min söta lilla flicka. Nästa fråga lär väl bli hur bebisen kom in i magen gissar jag.

Dagens bästa

Sagt av en ung och arg Sverigedemokrat:
-Jag tror fan att jag tar och flyttar till ett land som inte tar emot invandrare.

Hmmmm, hur tänker men då?

Hahahah jag tror att jag dör av skratt.

Röstat och marknad

Hela familjen gick i samlad trupp till våran vallokal och gjorde vad vi kunde för partiet ;D

Sen fortsatte vi våran promenad till Edsbackamarknad. Där inhandlades lite smått och gott. Mest gott, men även en fin servetthållade, naggkavel, vitlökskorv, pepperkorv, örtkorv och så köpte barnen en varsin leksak. Barnen hoppade i hoppborg och åkte rymdraket och höstsolen tittade fram på oss. Familjen Enbrand hittade också dit och vi han byta några ord med dem. Vid 3-tiden var i alla fall jag helt slut och orkade just inget mer och funderade på hur jag ens skulle orka gå hem. Och med tanke på att barnen också var trötta och pipiga så var det bara att bita ihop och slänga på sitt piggaste leende och uppmuntar barnen att promenera hem utan att bryta ihop. Lyckades ganska bra med det. Och när Emil utmattad och med tårar i ögonen önskar sig thaimat från thaikiosken på Frestavägen så var varken jag eller Nicke svårövertalade. Det blev thaimat till Nicke och barnen och själv valde jag sushi.

Under kvällen började vi att fundera lite på hur vi har det med vinterkläder till barnen. Nicke rejsade ner i källaren för att hämta upp det vi packat ner i våras. Vi konstaterade att det fanns ganska mycket, men inte tillräckligt. Overall och skor behöver inhandlas till Emil, och Gry kommer säkert att behöva en ny overall mot slutet av vintern. Ett par skor till Emil och en overall till Gry hittade vi bums på nätet och beställde. Det var lite värre att hitta en overall till Emil. Han ville ha en grön gneis, men de fanns bara i rosa i hans storlek. Och vilken overall jag än letade efter så verkade det vara slutsålt i hans storlek. Kollade Stadiums hemsida och där hittade jag en svart overall i hans storlek. Men han var själv lite tveksam till den. Så jag tänkte att jag ligger lågt med overall till han ett tag till och så kunde vi kanske gå till Stadium och titta på deras utbud i veckan. Men då ser jag av en händelse att de på Stadium ger 30% rabatt till medlemmar på samtliga varor som beställs online t.o.m 20/9. Genast så registrerade jag mig som medlem och beställde en svart overall till killen. Och vill han sen inte ha den så blir det ett senare problem, gissar att det kommer att duga fint.

Mera sjuka!

Nu är det inte bara killarna som är sjuka, för nu har även vi tjejer trillat dit. Fast vi verkar inte bli lika sjuka som killarna.....än så länge i alla fall. Näsorna är täppta av snor och huvud och hals gör ont och hesa är vi båda två. Men än så har vi inte den skrällande hosta som killarna har. Hoppas att vi slipper den. Min plan är att vara frsk till på måndag så jag kan återgå till mitt jobb. Har massor att görs och det är då jag tycker att det är som allra roligast att jobba.

Det tråkigaste i denna kråksång är att jag och Katja hade planerat in en heldag på stan tillsammans med våra barn och gå på Junibacken eller något liknande. Det är jätte trist att det måste ställas in. Har ju inte träffat min ljuvaduva på jätte länge.

Vattenpipa

Det finns de som påstår att vattenpipa skulle vara en ofarlig form av rökning. Jag tycker att de borde läsa denna artikel riktigt noga.

Ja, kan man säga annat än att RÖKNING DÖDAR i alla former.

Sjukt!

Idag är det fullt av sjuka pojkar i mitt hem, Emil och Nicke är ordentligt sjuka och mår inge vidare. De har hög feber och hostar och snorar åt alla håll. Vaknade i natt av att sängen skakade, och brevid mig låg Emil i feberfrossa och var så ynklig och brännhet under ett tjockt täcke och en fleece filt. Tyvärr verkar det inte vara samma som jag och Gry var sjuka i förra veckan, så det är väl bara till att luta sig tillbaka och invänta feber och hosta nu.

Dunder och brak fest

Det var ingen dålig fest som gick av stapeln i lördags. Det var Maarit som tog ut lite 40-års kris i förskott och vi firade att hon uppnår den ålder i slutet av året redan nu.

Det mesta känndes lite tveksamt då jag och barnen stod i startgropen för våran kollektiva avfärd mot Morgongåva i ett regnigt Edsberg, en utefest känndes inte helt kul just då. I sista minuten packade jag om min tunga väska som jag tänkt bära och la allt i en liten resväska på hjul. Och mycket av vårat skrymmande bagage fick vi ju lov att ta på oss och barnen hade sina små kånken på ryggen med deras viktiga saker. Så när vi väl gick till bussen så hade vi ingenting som var tungt att bära på.

Nästa huvudbry för mig var ju att bussen gick 11.20 och vi skulle vara på resande fot mitt under tiden då det var dags att äta lunch. Och då alla byten var så täta så skulle det inte finnas tid över till att göra ett matstopp någonstans. Så lite matsäck måste packas med, och enkelt skulle det vara. Så barnen blir överförtjusta då jag på tåget drar fram en varsin påse med köttbullar till dem att mumsa på när hungern gör sig påmind. Köttbulle lukten la sig över hela vagnen men när jag försynt tittade på mina medresenärer så möttes jag endast av vänliga och förstående leenden.

Väl framme i Morgongåva så var vädret mycket bättre, solen höll sig undan tyvärr men det var uppehåll och väldigt varmt. Och när vi gick där längst vägen så dök Larssons gula taxi upp och vi fick åka med.

Och som den stora familj man har så inser man att det behövs fler stora fester så att vi alla hinner ses oftare, för det går väldigt långt mellan gångerna. En fantastiskt trevlig och rolig kväll hade vi och god mat och god dryck blev det. Och stor som liten verkade trivas som fisken i vattnet och Maarit älskade oss allihopa ;D Vädergudarna var med oss hela kvällen och natten och det var en riktigt behaglig temperatur som dessutom steg inne i ladan då borden styrdes undan och musiken höjdes. Mycket skratt och dans och ett och annat glas vin och jag tror att siste man (läs kvinna) att komma i säng gjorde det inte förrän vid 4-tiden på morgonen. Själv kom jag i säng lite tidigare, insåg att mina barn faktiskt inte skulle ta hänsyn till min trötthet när morgonen kom. Och några gäster var även så tappra att trotts den sena timmen på natten stod klara kl 06.00 för att följa med Anders till Ladugården och mjölka korna. Det tyckte jag var imponerande!

Tusen tack Maarit för denna underbara 40-års fest.

Mot Morgongåva!

Jag och barnen far på en Weekendresa till Morgongåva som varar till måndag kväll. Där blir det party i form av 40-års fest och så ska vi hjälpa mamma till rätta i hennes nya boende på Tegelbacken i Heby. Håller en tumme för att allt ska gå smidigt och bra. Det gick ju lite fort det här, men smärtsamma plåster ska som bekant dras av fort.


Packa

Det är en konst att resa lätt med två barn. Och ska man dessutom ha med sig kläder för alla väder blir det lite klurigt. Och allt ska få plats i en väska som jag dessutom ska orka bära hela vägen. Ja det blir till att tänka till.

Värk!

Just nu har jag inte mycket till övers för mina händer. De värker mer än någonsin och jag gissar at det är läge att åter igen ta kontakt med läkare och åter igen fråga vad det är för fel för att åter igen få besked att de inte hittar någonting. Känns ganska tröstlöst.

Bokat resa!

Idag släppte Ving resorna för sommaren 2011, och givetvis har vi bokat. Och det var tur vi hängde på låset för det vi ville ha gick som smör i solsken. Det blir en favorit i repris och vi åker tillbaka till Turkiet, Side. Vi t.o.m bor på samma ställe som sist, vem vet kanske blir det samma lägenhet också. De enda skillnaderna är att nu har de all inclusive och denna gång bär det av i juli. Hur och var vi ska bo kan man se här. 308 dagar kvar till avfärd!

Bilder!

Det har varit lite fattigt med bilder på sista tiden så jag tänkte åtgärda det bums.

Fotbollen drog i gång för ett tag sedan efter sommaruppehållet, och första träningen var på en väldigt blöt plan, tack och lov sken solen på oss som stod brevid och titta på.





Skitig och blöt, men lycklig som få.

På väg hem från Grönan en sommar kväll i Juli genom vårat vackra Stockholm.



Vi ska ha picknick ute på gården för gosedjuren





En ny kläckt 4-åring 5/9



Grys tårta på barnkalaset 4/9.



Hurra hurra hurra hurra



Mera kalas 5/9



Mamma har lekt!!!!!



En av Grys fantastiska pressenter. Två st 50 bitars pussel med Disneyprinsess motiv som läggs ut som vanligt. Sen fyller man en ram med bitarna i en viss ordning, och vips så har man en tavla som ska målas.



Något avancerat och mycket skoj. Jag blev totalt slukad av det och Gry tyckte att det var jätte spännande att se slottet växa fram.

Sjuk!

Då har höstens baskelusker som härjar överallt även hittat till min familj. Jag och Gry är hemma idag och som det ser ut just nu så är nog jag den som är sjukast. Gry var het av feber i natt men verkar nu vara ganska pigg och känns sval om pannan. Själv har jag ont i halsen, huvudet värker, pannan är varm och det känns som om jag har vadderade öron och ögon. Tar en handfull ipren och samlar kraft för att hämta Emil i skolan så småningom. För killarna mår prima, det är bara vi tjejer som är av lite klent virke, i alla fall tjejen d.ä.

Kalashelg

Kalas har det varit vill jag lova och jag insåg igår kväll att jag inte ens varit utanför dörren på hela helgen.

I lördags hade Gry bjudit hem några tjejkompisar, så de var 6 st tjejer och Emil. Det var fullt ös vill jag lova och ljudnivån var inte att leka med stundvis. Och den nådde sin topp då jag delade ut instrument till alla och utmanade dem i att låta så mycket de kunde. Hahaha vilket liv det blev, en fantastisk orkester. Emil visade sig från sin allra bästa sida och ordnade disco för tjejerna inne i hans rum. Det var två timmar som gick rasande fort och så var alla på väg hem igen. Kvar var Felicia som stannade och åt middag med oss.

Nästa kalas var det dags för när det blev söndag. Då var det inte bara barn som skulle komma utan även en hel del vuxna som vi skulle göra plats åt och bjuda på lunch. Och medans jag och Nicke gjorde i ordning maten så var jag gråtfärdig av förtvivlan över att vi bor så litet och trångt. För det är inte kul att bjuda hem folk och inte få plats ordentligt. Jag skulle verkligen vilja ha ett större hem, drömmen är ju att man skulle kunna sitta alla tillsammans i samma rum. Men i våran pytte lilla lägenhet är det bara att glömma. Så i vanlig ordnig så trängde vi ihop oss och slog oss ner där plats fanns. Och det gick ju bra det med.

Gry fick så otroligt mycket och fina pressenter, så när alla gått hem var jag tvungen att rensa bort lite gammalt ur hennes rum för att få plats med allt det nya. Och innan jag kom i säng var hennes rum städat och fint och i vanlig ordning när jag städar i hennes rum så fastnade jag vid hyllan med Hello Kitty, där det nu finns tre hus, och möblerade och ställde i ordning och fick min beskärda del av lek jag med.

Tack alla som på ett eller annat vis bidrog med att göra Grys 4-års dag magisk. Hon var grymt nöjd med helgen, alla kalasen och pressenterna. Och idag skulle hon bjuda dagiskompisarna på glass, Hello Kitty glass!

Niininen genen!

I helgen ska det vara kalas helgen lång då min lilla prinsessa fyller 4-år. Och trotts att hon tjatat om detta sedan sommarlovet tog slut så kommer det som en fullständig överraskning. Har inte köpt några pressenter och jag vet inte ens vad jag ska köpa, inte handlat något inför kalasen, vet inte ens vad jag ska bjuda på för lunch på söndag, vårat hem ser ut som en rövarkula då vi just nu kör med systemet ALLT ÖVERST! Ja jag boder städa, handla och dessutom har Emils fötter växt lite till så han behöver akut ett par nya springskor. Hade hoppats att de han har skulle funka tills det var dags att byta ut skorna mot något varmare. Men han tyckte inte det känndes bra när tårna helt plötsligt var dubbelvikta hehe.

Men jag säger som en sann Niininen, det är länge kvar till helgen.

Gissar på att det blir en fredag eftermiddg/kväll på Stinsen med barnen. Och resten av fredag kvällen med skurmoppen som sällskap, men om jag tar ett glas vin i andra handen så blir det säkert mycket roligare.

Blir sällan som man tänkt

I morse när jag åkte till jobbet var det med en behaglig kännsla att jag nog inte hade så mycket att göra, att det nog skulle bli en lugn dag. Det blir sällan som man tänkt sig, för jag har suttit fastnaglad vid min dator och telefon sen jag visade mig på mitt kontor. Full rulle med andra ord!

Och nu har jag fått lite pasta med pesto och skinka i mig och är redo för att ta itu med eftermiddagen.

Gårdagen blev inte heller som jag hade tänkt. Emil ville inte gå på träningen så vi struntade i det. In till stan kom jag och fick en hel påse med "fiskdamm" saker av Maarit, och vi gick och år sushi, det jag inte hade räknat med var det goda vinet vi drack till ;D

Middag på stan

Det blir en hektisk dag idag. Först ska jag jobba, sen full fart hem för att hämta barnen, som nu mera hämtas på två olika ställen. Hem, se till att Emil byter om, få i mig ett mellis och även barnen om de behöver och sen så är det fotbollsträning kl 17.00. Så fort Nicke kommer till träningen så beger jag mig av in till stan för att möta Maarit som har hittat så mycket fina små tjej-grejjer att ha i fiskdammspåsarna på Grys barnkalas som är på lördag. Som belöning för denna dag så blir det middag inne i stan tillsammans med min syster på en lämplig sushi-bar.

Och jag undrar när jag ska hinna handla pressenter till min snart 4-år gammla prinsessa!!!! Men det är väl länge kvar till söndag (som en annan av mina systarar skulle sagt).

RSS 2.0