Snor, snor massor av snor........

Varför bryr man sig ens om att ta på sig rena kläder när båda barnen är snoriga???????
I samma sekund som man fått på sig en ny tröja så är något av barnen där och gnuggar sin kladdiga näsa. Hur mycket snor kan det finnas i en så gullig lite näsa????? Flera liter tydligen. ÄCKLIGT!

Ja jag ska väl inte klaga, vi har klarat oss från div. sjukdommar hela sommaren. Faktum är att mina barn är väldigt förskonade från sjukdom över huvudtaget, vilket jag är hemskt tacksam för.
Emil och Gry åkte inte ens på vattkoppor när det gick på dagis, märkligt för det smittar ju som löpeld. Vi väntade och väntade men inga koppor kom det på någon av dom.

Men trotts att de hittills varit så förskonade så har vi ju rännt nog så mycket på akuten.
Jag minns Emils första besök på Astrid Lindgrens barn akut, då var han bara en månad gammal och vi tyckte att hans andning lät väldigt ansträngd. Efter att ha rådgjort med sjukvårds upplysningen så for vi in mitt i natten. Eftersom han var så liten så åkte han givetvis gräddfilen rakt in. Man misstänker ju genast RS-virus när en så liten har knackig andning. Men efter att ha träffat barnläkaren får vi det lugnande beskedet att han har bara en vanlig förkylning!!!!!! Ja så var det när Emil blev snorig för första gången, då slogs det minsann på den stora trumman. Och det var inte utan att man kännde sig lite skamsen och fånig när man åkte därifrån. 
Anledningen till att han lät som om han höll på att kvävas var helt enkelt så att svalget har en hel del massa lösa brosk när man är bebis, och bebisar andas normalt inte genom munnen. Men när näsan blir täppt så har de inget val och det kan vara lite svårt att få till det och så rasslar brosken till och det låter som om de håller på att dö. De behöver få öva lite på att andas genom munnen helt enkelt.

Sen var vi in en vända med honom med falsk krupp, som också är vanligt hos små barn, framförallt precis när en förkylning börjar avta och ha vänt.

Och mycket fick vi ränna på sjuka huset med hans brännskada, när det var som mest intensivt var vi på brännskade mottagningen 3 gånger i veckan. Och snart är det dags att åka dit igen för en koll, men numera är det bara 2-3 gånger per år.

Och Gry har också varit på sjukhus, hon föll ur sängen och landade på näsan så det kom massa blod och vi trodde att hon brutit näsbenet. Men så var det inte, bara en rejäl smäll men snoken var hel, men så har hon ju en gummi näsa precis som mor sin.

Kommentarer
Postat av: Katja

Ja, en får väl vara tacksam över varje dag som går utan att man hispar upp sig och rusar iväg till akuten *s*
Det är som det ska just nu. Gabriel i babysittern, älsklingen diskar och jag surfar ;-)
Puss

2007-08-18 @ 18:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0