Sol härliga sol

En härligt solig dag har vi haft idag.
Började dagen med en sovmorgon, händer ju inte jätte ofta. Emil och Nicke gick upp och vi tjejer låg kvar ock sov till 8-tiden. Softade runt här hemma på förmiddagen i sällskap av Trazan och Banarne på tv och undrade hur vi bäst skulle ta tillvara på denna dag. Skansen hade ju varit klockrent men klockan hade börjat att rinna iväg, där vill man ju ha en heldag.
Så vi åt en tidig lunch och for vi till Akalla by, där finns det bla 4H-gård, lekpark, basäng till barnen, minigolf och café. Eftersom jag bara åkt kommunalt dit tidigare så var det lite trixigt att hitta dit med bilen, men efter att ha åkt fel minst 232 gånger så kom vi slutligen rätt. Först så hamnade vi vid helt fel 4H-gård men där hade de ett KRAV-märkt fik, dit kan man ju gå en annan gång, men det var inte så kul att stanna där just nu för alla djuren var på sommarbete, så vi fortsatte att leta efter Akalla by.
Väl framme så gick vi och kolla på djuren (får,getter och hästar), både Gry och Emil blir eld och lågor när de ser djur, vill klappa och gosa. Och just på denna gård finns möjligheten för familjer att bli helgskötare, och som många vet så har jag ju en ganska lång historia innom 4H-verkasmheten och hjärtat klappar ganska hårt för det. Men jag får inte riktigt med Nicke i mina planer. Men jag tror att vi skulle ha jätte kul tillsammans hela familjen få ha alla djuren för oss själva. Jag tror nog att det behövs en heldel övertalning inan det kan bli verklighet *ler* 
När barnen såg bassängen så fanns det bara en sak som gällde i värmen....BADA... t.o.m badkrukan Emil badade som han aldrig gjort förrut, och Gry kastade sig som vanligt ner i vattnet och plaskade omkring och var världens lyckligaste lilla tös.
Efter att vi ätit mellis så var vi alla ganska trötta och mätta på bad och sol så vi packade ihop oss och for hem, tänkte att vi kunde stanna till i lekparken på vägen hem. Men när vi står i garaget och plockar ihop alla våra grejjer så upptäcker jag att Grys snutte hund är spårlöst borta.....ve och fasa, som den snuttare som jag är själv så blir jag ju alldeles kallsvettig och får hjärtklappning. Nicke förstår allvaret i detta och hoppar genast in i bilen och åker tillbaka för att leta efter byrackan, han är en riktigt sann hjälte den mannen. Alldeles ensam och lessen låg vovven där på en bänk och kännde sig sååååå övergiven, och både Gry och vovven blev jätte glada över att återse varandra och själv kännde jag mig lättad över att allt kommit till rätta *S*
Så det blev tyvärr inte så mycket tid övet för att stanna till i lekparken för klockan han bli dags för att laga middag.
Dagens rätt: Fullkornspagetti och köttfärs sås, slinker alltid ner och är aldrig fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0