3-åring och pepparkakor

Så har man då en stor kille här hemma, som idag har sin tredje födelsedag.
Dagen började tidigt med paket och Ja må du leva i soffan. Planen var ju förståss att väcka honom med skönsång, men det är ju svårt att hinna vakna före honom. Så det fick bli sång med levande ljus, proviva och paket i soffan i stället. Funkade ju bra det med.

                   

När han öppnade paketet med flygplanet så rådde det ingen tvekan om glädjen och han utbrister:
-Den här kommer jag nog tycka om!
Och dammsugaren skulle ut ur kartongen bums och så var det städning som gällde för hela slanten ett tag.

image65

Ja vi hade en jätte härlig morgon hela familjen. Och så blev det macka med fräs till frukost.
Och det var motvilligt jag fick Emil att klä sig och gå till dagis, han ville ju vara hemma och leka med alla nya leksaker. Fixa muminhuset, för tänk om det inte var kvar när han kom hem!!!!
Ja jag fick påminna honom många gånger om att han skulle ju bjuda alla sina kompisar på dagis på glass idag. Slutligen så kom vi i alla fall iväg, och jag fick lova om och om att ALLA saker skulle vara kvar när han kom hem.

Jag och Gry gick till öppnis efter att vi lämnat Emil. Och där bakade vi pepparkakor och busade runt tills Gry kraschade, och då hade klockan inte hunnit bli mer är 11:00!!!!!!!! Ja det hade ju varit en tuff morgon. Och lilla fröken-löken är ju inte van att Emil får all uppmärksamhet, så hon har haft det ganska tufft idag tror jag.
Stoppade Gry i vagnen och gick på en långpromenad i det soliga vädret. När hon vakdnade efter 1½ timme så gick vi hem, och Eftersom Nicke var hemma så gick jag själv och hämtade Emil. Och då fick Gry i alla fall 100% uppmärksamhet av far sin ett tag.

Eftersom hela familjen var samlad och det var Emils födelsedag så ägnade vi oss åt mera pepparkaksbak, och i bakgrunden så satte vi faktiskt på en julskiva! (Nu är det inte bara min storasyster som är lite orolig, för nu börjar faktiskt även jag att bli riktigt orolig över vart jag har tagit vägen!!!!!) Mycket mysigt! Och gott luktar det, för att inte tala om hur gott det smakar!
Och efter att vi ätit middag så gick jag och Emil ner till kyrkan för att titta på Lucia, oj vad det var spännande. Emil berättade för mig efteråt att Lucia faktiskt inte alls var läskig, nä han är ju en stor kille nu.

Behöver jag säga att Emil somnade ovaggad efter denna födelsedag!

Kommentarer
Postat av: Moster och kusinerna från landet

Grattis Emil! Om du bara ger dig till tåls och väntar till efter jul, så kanske den där konstiga tanten hämtar hem din riktiga mamma igen...

2007-12-12 @ 21:58:19
Postat av: Katja

Grattis Emil!! och grattis till att din mamma äntligen förstått hur mysig julen är hehe.
Puss på er

2007-12-12 @ 22:15:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0