Hemma igen

Nu så är vi hemma igen efter att ha firat jul med dunder och brak hela helgen. Med mycket mat och onödigt mycket godis, en och annan julklapp blev det med och så han vi med lite utomhuslek.

Men det är väl lika bra att ta det från början.

I söndags efter att barnen sovit och ätit lite mellis så for vi iväg mot Morgongåva.
Och av en händelse så råkade jag titta i Emils skridsko kartong medan de äter och upptäcker till min fasa att där i ligger ju två olika skridskor!!!!!! En i stl 26 och en i stl 27. Ja det var väl förväl att jag upptäckt det NU för då skulle vi ju hinna ta en sväng förbi Stinsen och styra upp misstaget. Men det skulle ju visa sig att det inte var fullt så lätt!!!!!
Nicke blev bemött av en mycket arbetsskygg, flat och dessutom otrevlig expedit på Intersport som tog en djup suck och tyckte nog att Nicke var jobbig som ville ha två likadans skridskor.
Ja mig hade Nicke låst in i bilen och lämnat i garaget, och det var väl lika bra det. För hade det varit jag som gått dit med skridskorna så hade nog Stinsen stått i ruiner efteråt. Hur det än var så fick Nicke denna latmask att kolla efter en till skridsko i stl 26 men tyvärr så fann de ingen, så det var bara att lämna igen de vi fått och försöka förklara För Emil att han nu inte har några skridskor för att det jobbar puckon i affären där vi köpt dom. Självklart så blev ju han jätte lessen, för han hade ju sett fram mot att få åka på sina nya skridskor och ha sin nya hjälm på sig.

Ja så nu visste vi i alla fall vad vi skulle roa oss med dagen innan julafton på väg till Morgongåva.....Stanna i samtliga sportaffärer längst vägen.........
Men vi hade tur, för det vart jackpott redan vid första Stadium vid Eurostop, så helgen var räddad, nya skridskor var inhandlade och jag kollade en extra gång att jag verkligen hade två av samma storlek med mig ut ur affären.

Sen var det raka vägen till Johanssons, och klockan började närma sig middagstid.
Senare åkte Nicke och hämtade Maarit i Uppsala och när de kom tillbaka så var det dags för lite glögg och annat gott.
Och sen var det något ettrig rackare som försökte att tränga sig på hos oss och ville vara med och påstod sig vara inbjuden. Men vi ville inte ha henne där för det var ingen vi kännde och hon verkade ganska obehaglig så vi jagade ut henne igen.



image74

Hon kallade sig för tandfe´n och var det fulaste vi sett. Någon som känner till henne?


Och äntligen så var det julafton, Emil och Gry skuttar upp och springer till julstrumporna som vi hängt upp kvällen innan. Och lite förvånade blev de nog över att det faktiskt låg två paket var till dom där. En film och en krokodil till Emil och ett gose djur och ett smycke set till Gry.
Och sedan var det dags för frukost, och det var nog första gången jag varit med om att vi alla äter samtidigt och tillsammans hos Johanssons. Där fanns tomtegröt, dopp i grytan, julskinka och julvört. Och för de som inte gillar julfrukost (läs Emil och Erik) så fanns det choklad puffar med choklad fyllning!!!!!!! Alla åt med god aptit.


           


Sen var det dags att klä granen. Och när vi sa det till Emil så kunde han inte annat än hålla med om att det var dags för den såg lite skruttig ut tyckte han.

     


När granen var klädd så var det hög tid att få på sig lite andra kläder än pyamas, för klockan 12.00 skulle jag, Nicke, Maarit, Emil och Gry vara hos min mamma och pappa och käka jullunch, för nu skulle vi dela på oss ett tag för att sedan åter ses hemma hos Johanssons för det var dit tomten fått vägbeskrivning!!!!!!

  

Och så fick barnen lite mellis innan vi satte dom i vagnarna och tog oss en promenad till mamma och pappa.

image84


Och hemma hos mamma och pappa var det mat i långa rader, och Både Emil och Gry var hel nöjda med att det serverades köttbullar och prinskorvar och slukade en heldel. Men de sparade plats åt allt godis också........
Och sen ramlade vi alla ihop i soffan för att kolla på Kalle Anka och självklart fika lite......


image85


Eftersom det finns så få bilder på mig och Nicke tillsammans så gjorde Maarit ett tappert försök att försöka fånga oss på bild samtidigt, men det verkar nästan omöjligt....Ja bedöm själva!!!!!!!

                    


Proppmätta och till bredden fyllda av fika och godis så var det väldigt skönt att ta sig en promenad tillbaka till Johanssons, och nu började samtliga barn att vara ganska ivriga och väntan på tomten känndes ganska lång.
Vi satt i trappan och tittade ut för att se när han kom och medans vi väntade så sjöng vi Tipp Tapp, och precis i samma ögonblick vi sjungit klart så KOM tomten runt hörnet.



Och det var sååå spännande, och jag tror nog att Emil klarade att sitta stilla en halv sekund.

     

Gry var måttligt förtjust och ville inte gå nära tomten, hon tyckte nog att det var en lite läskig filur. Fast sen när han började dela ut paket så tinade hon upp.
Och Emil som är en stor kille nu gav sin napp till Tomten och bad honom att ge den till något annat litet barn som ingen napp har!!!!!!! *mycket stolt mor*
Och när klapparna började delas ut så utbröt mer eller mindre kaos...haha ja det rycktes och slets i klapparna och pappret revs av och Emil hann inte ens se vad de innehöll innan han började riva i nästa. Att dela ut alla klappar innan man börja öppna var inte att tänka på.

              


image104


Och efter att julklapparna öppnats så var man ju lite fika sugen igen....En liten macka med skagenröra och gravad lax på slinker ju alltid ner!
När Emil och Gry lekt med sina julklappar ett tag så var det dags att stoppa dom i säng, och de var ganska möra och trötta. Gry somnade bums, men Emil hade lite svårt att komma till ro, ja för hans bästa vän hade han ju lämnat till Tomten. Hörde hur han låg och pratade med sin katt och berättade att han inte hade någon tutte mer, men tillslut så somnade även han.......utan sin tutte! *mamma stolt igen*

Den äldre generationen for hem till sitt och större delen av familjen Johansson for till kyrkan. Kvar var bara jag, Maarit, Erik och Nicke samt Emil & Gry som låg och sov. Och vi var mycket trötta och flamsiga och man kan ju undra varför vi inte gick och la oss. Och fortfarande när de andra kom tillbaka från midnattsmässan så låg vi där och flamsade och käkade godis i soffan.......
Men sen var det hopp i säng, en ny dag väntar.



Efter frukost så var det dags att pröva nya skridskorna, isen låg blank och fin på sjön och solen tittade fram då och då.

                    

Och Emil tyckte att det var roligt, läskigt, spännande och jätte halt. Så det lär ju bli ett och annat besök till Vallen i vinter och så hoppas vi på lite kyla också för då har vi ju både Norrviken och Edsviken om knuten där de plogar banor. Ja så nu återstår det ju bara för mig att lära mig åka också.........

Och sedan var det dags att gå hem och svida om till innomhus aktivitet och ta oss till min mamma och pappa igen för att äta lite. Och till denna måltid kom även familjen Larsson och förgyllde tillvaron.


Och idag, onsdag så har vi tagit oss hem. För som man visst brukar säga: Det är med gäster som det är med färsk fisk, efter 3 dagar börjar det lukta illa........Så det var bäst att åka medans man bara luktade lite små surt!

Nu är vi i alla fall hemma och har instalerat samtliga julklappar.
Jo visst ja, glömde ju det viktigaste av allt!!!!!! Det är nog så att Nicke älskar mig....se själv vad jag fick....


image113


Så fint och jag blev såååå glad. Tack min älskade, du är det bästa som finns!




Och slutligen.....Saker som man bör börja med i tid.........

    Dataspel



    Julmust



    Se dum ut....ja se övning ger färdighet.



GOD FORTSÄTTNING!

Kommentarer
Postat av: Hanna

snygga bilder :P, eller inte:P på mig asså

2007-12-26 @ 22:48:03
Postat av: Katja

Herregud vad mycket det vart helt plötsligt. Och mitt i natten är det juh hehe.
Underbara bilder men texten tar jag imorgon. God jul! Puss

2007-12-27 @ 00:30:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0