Julklapps rejset

Ja det var ju fort gjort, att köpa julklappar menar jag. Och jag är lite förvånad fortfarande över vart alla människor var, för det var verkligen inte mycket folk. Och i de flesta affärer var det ingen kö alls, mycket märkligt. Jag hade väntat mig en dag i kaos bland riv och slit och sura och stressade människor. Men nej inte alls folk var glada och trevliga vart man än kom, och de log och sa god jul. Så det var riktigt kul att handla.

Ja vi stack iväg strax efter nio. Nicke skjutsade mig och barnen till Stinsen och själv for han till Toys`r´us och sen till någon juvelerare och ruinerade sig på en julklapp till MIG....Jag är såååå nyfiken.
Jag och barnen började med att välja ut en julklapp till Nicke. Och medan jag for runt och letade kläder till mig och barnen så somnade de i vagnen, så jag kunde i lugn och ro gå från affär till affär. Och jag kan säga som så att det är förvånansvärt svårt att hitta ett par röda tights/strumpbyxor/leggings trotts att det är jul, ja i barnstorlek fanns det ju i alla möjliga nyanser av rött men inte för vuxna. Tillslut så hittade jag ett par svart/röda tweed mönstrade strumpbyxor på Twillfit.
Och en vit skjorta i stl 92 var ju helt omöjligt att hitta, så det fick bli i stl 98, han växer väl i den och tills dess får vi vika upp ärmarna.
Och innan barnen vakna så var jag färdig med det jag skulle handla, och när jag ringde till Nicke för att fråga hur det gick för honom så var han på väg hem för att lämna julklapparna han köpt.
Och på Toys`r´us så hade det ju varit något mer folk, inte just när han kom men bara 15 minuter senare var parkeringen full!!!!!!

Ja Nicke kom till Sinsen vid 12-tiden och vi gick och åt lunch, och sen handlade vi lite mer eftersom vi ändå var där.
Och eftersom isen lagt sig på axsjön i Morgongåva och tydligen är jätte fin så ska det åkas skridskor förståss. Så det var bara att åka och inhandla Emils första skridskor och en hjälm, så nu kan han och hans pappa åka. Själv avstår jag, jo jag har ett par jätte fina skridskor MEN jag kunde inte ens åka som barn så risken är ju inte så jätte stor att jag blivit bättre!!!!!!!!

Jag har åkt skridskor en gång i vuxen ålder och det var bara för några år sedan, tillsammans med Hanna, Erik och Maarit i  Kungsan, och det var så hysteriskt kul att det liknade ingenting. Maarit var bäst, hon tog på sig skridskorna, staplade sig ut på isen, höll sig krampaktigt i sargen och klev av isen. Jag åkte i alla fall typ 2 varv....utan att ramla. Jag åkte tillsammans med Hanna, som då inte hunnit bli så bra på skridskor, och när hon ramlade så kunde jag inte hjälpa henne, för då hade jag ramlat på henne. Så hon fick krypa fram till sargen där hon kunde dra sig upp. Och Erik som inte var så gammal då hade nog aldrig åkt tidigare, halkade runt som en vante och tyckte att det var jätte kul. Ja vi hade nog alla tok roligt och garvade nog läppen av oss flera gånger.
Men på Axsjön så finns det ingen sarg att hålla i....så jag hoppar över skridsko åkandet i helgen och överlåter det till grabbarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0