Edsbacka marknad

Idag har det varit Edsbacka marknad,och när jag insåg att det krockade med Nickes golfhelg så blev jag ju ganska besviken över att missa möjligheten att strosa där ensam utan barn. Men nu är det ju så att man får göra det bästa av det man har. Och en riktigt kanon bra dag blev det.
Min plan var att äta tidig lunch hemma och sedan stuva ner barnen i vagnen så de fick sova och hoppas på att de skulle sova länge medan jag gick på marknaden.
Tidig lunch var det inga problem med, redan vid 9 började Emil tjata om att han var hungrig och ville ha mat. Ja vi klev upp JÄTTE tidigt i morse och vid 9 började det att vara ganska länge sedan vi ätit frukost.
Och Gry började att smacka och dra runt sin stol i köket och kom med sin haklapp vid 9.30, så vid 10.00 började jag laga lunch, klockan 11 skulle vi möta Lingemarks nere vid korsningen.
Gry skötte sig exemplariskt och somnade innan vi ens var inne i hissen, men Emils sovande var det lite värre med, och när han på långt håll såg vilka det var som stod och väntade på oss i korsningen så var det bara att glömma att han skulle sova just då. Men han var ganska nöjd med att sitta i vagnen i alla fall till en början.
Jag hittade en samma likadan grävmaskinist tröja som vi köpte till Emil uppe i Tärnaby på gränsmarknaden, så det var ett givet köp i en storlek större än den förra. Och eftersom jag nu är "stammis" hos killen som säljer dom så fick jag den lite billigare!
Och ett par kängor blev det till mig för 100 kr, ja håller de hösten och våren så är jag ju mer än nöjd till det priset. Och håller de inte alls så var det ju bara 100 kr.
Vi mumsa lite varmkorv och killarna åkte lite karusell, och när pojkarna somnat så promenerade vi till Stinsen, där det blev lite fika innan vi gick hem. Ja och då var klockan helt plötsligt 16.45!!!!! Men klockan var ju nyss
14.00....konstigt det där!

Ja det var bara att gå hem och laga mat, och där hemma låg det en magsjuk Nicke, ganska ynklig såg han ut. Inte utan att jag tycker lite synd om honom.
Emil slet fram sin nya grävmaskinist tröja och skulle ha den på sig bums, och den sitter på än där han sover så sött. Undra just om jag får ta den av honom i morgon och byta till en annan tröja som han inte har legat och svettats i hela natten? Ja det återstår att se.
Eftesom klockan tickade iväg och middagen borde varit klar för läne sedan så gällde det att hitta på något som går fort att göra. Inventerar frysen och hittar där ett paket fjällskav, vips så har jag svängt ihop en smarrig fjällskav gryta och ris. Jätte mumsigt, Nicke sitter brevid och ser lite hålöggd ut och sippar på ett glas vatten och säger att maten luktar jätte gott och sen gick han och la sig igen. Stackars honom, jag är inte avis. Nu är det bara att hoppas på att det inte är något som smittar, för magsjuk vill jag inte bli och jag vill framför allt inte att mina barn ska behöva bli det.
Men den som lever får se och jag kan inget annat än vänta och se.

Kommentarer
Postat av: Katja

Jag vill oxå gå på marknad. Riktig äkta svensk marknad där man kan köpa renkorv. Och renkött. Och älgkorv. Osv.............mutter mutter

2007-09-18 @ 12:40:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0