Bara och köpa nya

Eftersom vi mest har udda strumpor just nu så insåg jag att det var hög tid att inhandla lite nya så att i alla fall barnen har två likadana på sig, och hellst av samma storlek.
Så nu har de fått ett varsit sju-pack måndag-fredag strumpor, ja de ska väl räcka ett tag. Fast egentligen så borde man ju bara köpa vanliga svarta strumpor utan något tryck eller mönster för då finns det alltid några som går att para ihop...ett tag tills de är slut och flyttat till strump-planeten.

Ja det blev inte bara strumpor jag handlade utan en klänning till Gry, ett linne till Emil, två tunikor, en kjol och en tröja till mig. Maarit var med som smakråd och när jag var nästan klar så kom Nicke också och så gick vi och fikade lite.

Efter att vi käkat middag så kilade jag upp till bastun för att se om den var ledig, och det var den. Så det var bara att packa ihop en bastu-kasse och så for hela familjen upp och bastade, jätte skönt. Emil tyckte att det var jätte skoj när jag hällde vatten på stenarna och det fräste, Gry tyckte att duschen var roligast. Och stackars Gry fick snabbt lära sig varför man inte ska springa på våta golv. Vilken vurpa!!! Hon drog på ändan och så gled hon på ryggen rakt över golvet och in i duschen. Tack och lov så slog hon sig inte men hon blev nog ganska rädd. Tänkte att vi skulle gå ut på takterassen en stund och svalka oss efteråt men Emil tyckte att det var jätte läskigt där uppe och så var det lite väl kallt för barnen så vi gick in igen och tog hissen hem och kollade på Bollibompa. Och barnen fick sin nya kvälls-dryck favorti. Länge har det ju varit Proviva som gällt och det har gått åt litervis om dagen periodvis. Men nu är det minsann annat som gäller, drickonino kallar vi det. Det är danonino dryck, någonslags drickyoughurt i portionsförpackning och päronsmak ska det vara och så ska man slå ett sugrör genom locket. Så det ät var som står på topplistan av dryck just nu. Och ja det är jätte gott, det tycker jag med.

Kommentarer
Postat av: Katja

Vad härligt med bastu i huset. bra och visa barnen lite finsk kultur redan från början oxå. Men kanske bäst o vänta lite med björkriset och longdrinken ;-)

2008-04-18 @ 22:30:39
URL: http://pucko73.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0