Ego dag

Idag har jag haft en ego dag då jag lämnat barnen på dagis trotts att jag är ledig. Och det är ju inte utan att det dåliga samvetet gnager lite. Men ibland så behöver jag få vara lite själv för att orka med min omgivning, eller ska jag säga för att omgivningen ska orka med mig!!!!!!

Ja jag tog i alla fall och dammade av min cykel!!!!!! Började cykla mot Danderyd för att se om det fanns några bra cykelvägar till jobbet. Och jag insåg snabbt att vägen var mera backig än en EKG-kurva, och det var inte så att det var någon liten backe här och någon liten backe där utan det var antingen brant uppåt eller så brant nerför att jag fick ligga på på bromsen. Och när jag nästan är framme så går det inte ens att ta sig fram sista biten med cykel för det är över klipporna och de har gjort som en träramp över och där finns en klar och tydlig skylt att cyklar ska ledas. Och det kommer att ta för mycket tid om jag måste kliva av och leda cykeln vissa delar, och när jag kommer fram till jobbet så är det ju bra om jag orkar jobba också. Så hittar jag ingen bättre väg så får det nog bli buss fortsättningsvis också. Visst kan jag cykla ute på bilvägen men det blir mycket längre och sen är jag ju inge vidare på att cykla mitt ute i biltrafiken, men det är ju förståss en vanesak.
Ja jag vände och cyklade hem i alla fall och var heeeeelt slut efter den cykelturen, och just då känndes det som att jag ALDRIG mer vill sätta mig på den helvetes maskinen. Jobbigt är det och man sitter inte ens bekvämt för ont gör det i rumpan.

När jag kom hem så var tanken att jag skulle röja lite här hemma och jag började glatt med att tömma diskmaskinen. Och på något vis så lyckas jag vrida till ryggen och sträcker hela den vänstra långa ryggmuskeln och jag känner bara hur smärtan sprider sig. Tänkte att det var nog inte så farligt att det snart kommer att gå över, men se där hade jag fel. Det blir vara värre och värre och värre, så här går jag nu som om jag vore gjord av cement och kvider så fort jag måste sträcka mig efter något. Insåg att jag inte skulle göra någon mer nytta hemma idag i alla fall, så jag gick på en liten promenad i vårsolen och hamnade slutligen på Figges med en latte i min hand, och där blev jag sittande för det var såååå skönt i solen. En av barnens dagis fröknar stannade en stund och pratade med mig och hon dövade mitt dåliga samvete lite i alla fall och tyckte att jag gjorde helt rätt i att ta mig lite tid för mig själv. Så det är väl kanske så att man ska sluta att skuldbelägga sig själv för att man vill och behöver lite egentid, men det är väl kvinnligt att vara så eller nåt!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Haha cykla e ju bästa sättet att ta sig fram! du kanske borde göra det lite oftare,m fast ja håller med om att de inte e så skönt för rumpan :P

2008-04-21 @ 15:43:43
Postat av: Katja

Låter som en jätteskön dag. Jag överlevde jag med, trots dagisstart. Men det gick så bra så phu..

2008-04-21 @ 19:10:34
URL: http://pucko73.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0