Sverige är bra!

Läste just Katjas blogg om hur det är med barnomsorg i Portugal och vad man betalar för, och jag bara gapar. De betalar galet mycket pengar för INGENTING. Och så finns det de här hemma i Sverige som har mage att klaga över att det är dyrt med dagis här. Jo jo!!!! Jag för min del betalar 2100 kr i månaden för TVÅ barn och de får frukost, lunch och mellis varje dag, de får blöjor, och förbruknings material som papper, pennor, trolldeg, färg, pärlor och allt möjligt som man kan tänka sig. De har leksaker inne och leksaker ute på deras gård, de går iväg till biblioteket och till gympahallen och ut i skogen. Nä jag kan för allt i världen inte säga att det är dyrt, så mycket mina barn får för dessa 2100 kr/månaden och dessutom gott om välutbildad personal.
Så skäms på er som gnäller över priset på svensk barnomsorg.

Idag har jag haft en lugn dag på ortopeden, och trotts att det var lugnt så gick tiden fort. Satt och snattrade med en kollega så länge så att jag missade bussen hem. Men sånna här dagar som det varit idag kan man leva med det. För det är bara att sätta sig i solen och gilla läget och njuta av den stund man fick över, så det gjorde ju ingenting alls att jag blev sittande där i 30 minuter.
När jag kom hem så låg de i startgroparna för att gå på en promenad, en mycket bra idé tyckte jag. Barnen hade massa spring i benen och rejsade än hit och än dit. Vi gick bort till Krutan som är Edsbergs trevliga kvarterskrog och så åt vi middag där. Och båda barnen var så duktiga och satt så fint och i lugn och ro kunde vi njuta av våran middag. Barnen ville ha pizza, Nicker tog fläsk filé med gorgonzola och jag åt pasta med tigerräkor, blåmusslor och hummersås. Och det var så gott, så gott, så gott.

Och idag så fyller min svåger år och jag får passa på att gratulera honm så mycket på födelsedagen. HURRA HURRA HURRA!

Och snart så är det någon annan som fyller år......hmmmm....jag undrar vem det kan vara!!!!!!!!!
Undra när man ska sluta gilla att fylla år? Men det är klart, är man som ett fint rödvin och bara blir bättre och bättre för var år som går så är det ju svårt att låta bli att gilla det.

Kommentarer
Postat av: Katja

Ja, Sverige är bra. JAG VILL HEM!!!!!!!!

Ps, grattis i förskott ifall jag nu skulle missa även din födelsedag ;-)

2008-04-20 @ 23:22:52
URL: http://pucko73.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0