Kolmården

När andra går till skolan och jobbet så tar vi ännu en vecka semester och åker till Kolmården. Och mitt i flytten dessutom, ja alla möbler och tunga grejjer var överflyttade och sängarna stod på plats, men det var kartonger högt och lågt och vi visste inte vart någonting låg. Så det var ganska spännande att packa sådär på nattkröken i söndags!
Men vid 10-tiden i lördags morse kom vi iväg och strax före lunch var vi framme.
Och Kolmården var som vanligt i världsklass och Vildmarkshotellet är ju det bästa man kan tänka sig som småbarnsfamilj. Eftersom vi kom under eftersäsong så hade tyvärr det stora lekrummet stängt, men det "lilla" går ju inte av för hackor det heller det är nämnligen mer än vad de flesta andra hotell erbjuder.
Vädret var perfekt i måndags för en dag att traska runt i djurparken, ganska svalt och mulet så djuren var pigga och glada och busade runt och inte en geting innom synhåll förutom om man stannade till och åt någonting.
Så lunchen intog vi innomhus på restaurang Savannen, god och mycket mat till rimligt pris och alla maträtter fanns i barnportion.

Och det var tigrar, leoparder, vildhundar, kameler, elefanter, apor, delfiner, sälar blandat med kulmården och dess klätterställningar och badmöjligheter och Bamsaes värld och Wild camp för de äldre barnen som både jag och Nicke vart lite sugna på att rejsa loss i..........
Ja vi var kvar där tills de stängde kl 17.00 och då blev det ett besök i lekrummet innan vi åt middag på hotellets restaurang. Mycket god mat till både oss och barnen och det sköljdes ner med lite gott rött vin, ja inte barnen förståss....de fick gul läskeblask (vis av erfarenhet efter att gett dom cola på kvällen och sedan haft speedade barn halva natten). Sen blev det ett glas vin till för min del medans barnen satt i barnbion och kollade på Råttatuille, ja jag fick sitta nästan i lugn och ro och dricka ur, men då och då sprang jag runt och jagade något barn med ett glas vin i handen.....såg nog bra ut!

Klockan 21.00 släckte vi lampan och sa godnatt och hela familjen somnade!

Vi hade ställt klockan på 7.00 för tisdagen skulle hinnas fyllas med mycket skoj innan dagen hunnit nå sin ände.
Laddade med en brakfrukost och sen packade vi ihop och och vid 9.30 var vi på väg till bilen och safariparken, och det skulle bli en strålande sommardag med sol och redan 20 grader varmt på morgonen.
Safariparken var ju en succé utan dess like, med båda barnen i mitt knä i framsätet så åkte vi in till djuren. Och det är häftigt att åka upp vid sidan av en zebra som tittar in i fönstret, åka bland björnarna som busar och se vargarna på bara några meters håll. Och gissa hur stor en giraff är när den står intill en?????? Men häftigast av allt var ändå lejonhonan som kom upp tätt intill bilen och kikade in och strök sig mot oss, Nicke blev lite nervös att hon skulle hoppa upp på huven och repa nya bilen med sina klor och åkte vidare trotts våra protester. Jag hade förståss hoppats på att struttsarna skulle varit lite mera på allerten och jagat bilarna som de gjorde sist när vi var där. Det är lite läskigt när en stor strutts kommer springande emot en i full fart och börjag peta på bilen med näbben, men riktigt roligt på ett skräckblandat vis.

Efter safarit parkerade vi bilen och gick lite i djurparken igen, ja tigrarna kan man ju gå och titta på huuuur många gånger som hellst. Och sen blev det ett lunchstopp på samma restaurang som i måndags.
Efter att vi ättit var det dags för det som Emil tyckte var besökets höjdpunkt, Delfinariet. Och ja jag förstår att han vill ha en egen delfin i badkaret, och ja jag förstår att han grät när det var slut. Och som pricken över i så var det ju dessutom Markoolio som gjort musiken, och det är ju Emils stora idaol.
Och jag ska bli en delfin i mitt nästa liv!

Eftermiddagen spenderade vi på barnens lantgård och klappade lill-grisen och de andra små djuren och så va det endel åkande i el-bil där Emil skjutsade runt sin lillasyster.
Ett sista stopp i Bamses värld innan det var dags för att säga hejdå till Kolmården för denna gång. För vi kommer tillbaka....om och om och om igen.
En prisvärd utflykt för hela familjen när man köper Vildmarkshotellets Kolmården paket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0