Hemma och mår ganska bra

Jul firandet blev lite snopet kort för oss i år. I tisdags efter att vi jobbat och hämtat barnen så kom vi tillslut i väg mot Morgongåva. Ja jag hade ju i min tidsopptimism trott att vi skulle vara framme tills julkalendern började.....undra hur jag tänkte då. Nä klockan var närmate 20.00 innan vi var framme, och vi kom samtidigt som Maarit som hade tagit tåget.

Emil och Gry hjälpte glatt till att klä granen och det dracks glögg och slogs in julklappar och skinkan åkte in i ugnen för att griljeras, precis som det ska vara dagen före julafton. Tillslut var barnen så trötta att de själv bad om att få gå och lägga sig och det tog ca ½ sekund innan de somnade.

Julaftonsmorgon kom med snö och Emil vaknade med feber!!!!!! Trotts det var han vid ganska gott mod och satt med en stund vid frukost bordet men gick själv och la sig för att vila efter ett tag, men febern sjönk inte för det. Han fick lite alvedon för att ens orka med dagen för han blev ju alldeles förtvivlad när han insåg att han var sjuk på självaste julafton. Vi åklte till mamma och pappa och åt jullunch och Emil låg mest på soffan men han petade i sig en köttbulle och ½ prinskorv i alla fall. Hela familjen bänkade sig i soffan för att se Kalle Anka, det tyckte Emil var en skön aktivitet. Nu hade både skjortan och byxorna åkt av och han låg och svettades i bara kalsonger och tuggade i sig lite godis och drack julmust.

Efter Kan du vissla Johanna så åkte vi tillbaka till Johanssons för att är vänta på tomten. Och det var spännande att sitta i trappan och titta ut och se om tomten kom. Och tänk han kom i år också och barnen studsade av glädje. Och Emil hade för ett tag glömt bort att han hade hög feber och var alldeles till sig. Många fina julklappar blev det och fantastiskt bra julklappar, inga drivor av leksaker som bara samlas på hög utan genomtänkta grejer som är funktionella och lockar till kreativitet. Det var spel, filmer, ritblock och en fantastisk rittavla med både whitboard och griffel tavla, jätte fina kläder, sängkläder och varsin cd-spelare lite leksaker i form av my little pony och bilar, tavlor och massor av annat fint. Tack alla för jätte fina saker.

Efte tomtens besök var det dags att fylla magen lite igen och allt möjligt smått och gott åkte fram. Emil hade verkligen förbrukat all energi som funnits kvar i hans sjuka lilla kropp och låg helt utslagen i Maarits knä, och efter att vi fikat så stupade båda barnen i säng. Vi andra satt uppe och spelade lite spel men det dröjde inte länge innan även jag stupade i säng.
Emil hade en orolig natt med feber drömmar och låg och yrade och höll sin pappa vaken, själv sov jag som en stock för en gång skull.

När Emil vaknade morgonen där på och fortfarande har runt 40 grader feber så bestämmer vi oss för att åka hem, så det blev en mycket tidigare hemfärd än vad vi tänkt oss från början. Men det är alltid bekvämare att vara sjuk i sitt eget hem.
Och hemma bäddade den lilla killen ner sig i soffan och tittade på sin nya Star Wars the clone wars film och var ganska nöjd med det.

Och idag när han vaknade så var panna sval, men nu börjar hans pappas panna att värmas på........


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0