En heldag.

När Emil sover borta kan man vara gansaka så säker på att slippa vakna vid 5-tiden. Men efterson jag och Gry skulle iväg hemmifrån 7.30 så blev det ju inte jätte mycket till sovmorgon i alla fall, men till 6.15 ialla fall. Ja då vaknade jag av mig själv och insåg att det var hög tid att kliva upp om jag skulle hinna duscha innan frukost. Ja det är illa när man tycker att det är sovmorgon då man får sova till 6.15!!!!!!!!

Det blev t.o.m lite brådis här hemma för att hinna med bussen som gick 7.41, men när vi väl var på den så kunde vi andas ut, för nu skulle det inte stressas något mer denna dag.
Vi mötte upp Maarit och Emil på Centralen och så gick vi till Centralstation för att leta reda på vårat tåg som skulle ta oss till Morgongåva. Slank in på Roberts coffee och köpte mig en stooor latte, men jag tror inte att det finns en latte som är stor nog för mig på morgonen. Hur stora muggarna än är så tycks de bara innehålla två klunkar!!!! Märkligt!!!!
Båda barnen tyckte att det var galet spännande på perongen, och tänk att vi skulle ju åka i ett av dessa tåg....Åhh så spännande och kul. Emil satt klistrad i fönstret hela resan, men Gry blev matt av all upphettsning och vid Märsta så kroknade hon och jag fick stoppa om henne i vagnen. I Uppsala fick vi byta tåg och det var ju också hur spännande som hellst. Och när man gick på perongen i Uppsala så såg man ju så bra in under tåget...oj oj oj vad det fanns mycket manicker och mojänger att titta på där.

Mormor kom och mötte oss på station och Emil sprang mot henne och kastade sig i armarna på henne, mormor blev väldigt rörd över det. Och på balkongen stod ju morfar och vinkade, och eftersom solen gassade så var ju han i vanlig ordning iklädd i.......just ingenting!!!! Ja där stod han och mös i solen med bar överkropp, ja en anna tyckte ju inte att det var riktigt så varmt men visst varmt och soligt och vårlikt var det ju. Hade t.o.m lämnat ungarnas overaller och tjocka vinterskor hemma för lättare överdragskläder och lättare skor. Men bar överkropp dröjer för min del i alla fall. 

Emil och Gry sprang i kapp på loftgången och båda ville komma in först till morfar för att överösa honom med pussar och kramar.
Till barnens stora förtjusning så bjöds det på köttbullar och makaroner till lunch, och Ländia chokladboll till efterrätt. Synd att kameran blivit kvar hemma för det var ett och annat klockrent fotoläge med vitt fluff högt och lågt. Och efter det så började Emil vara så trött att han såg stjärnor. Tog med honom och gick in och la mig på mormor och morfars säng, tänkte bara ligga kvar där tills han somnat........Zzzzzz och så hade jag somnat som en sten! Och där sov jag tills jag blev väckt av Maarit, och då var Emil redan uppe. Kusin Erik hade kommit och Gry blev så lycklig att hon vägrade släppa hans hand. Och efter en stund kom även kusin Hanna och tillvaron i Morgongåva var på något vis komplett, mina barn med deras älsklings kusiner. Och det var bus, stoj och stim så taket höll på att falla in. Emil och Gry fick en hel kasse med böcker av Erik som han hade rensat ut ur sin bokhylla och Emil bläddrade förtjust igenom så gott som alla.

Hanna och Erik for så småningom iväg på sitt håll och lugnet la sig lite, men barnen var så tok trötta att minsta motgång var likamed världens undergång. Vid 6-tiden uppenbarade sig deras pappa och de blev jublande glada och sprang för att möta honom i hallen. Vi åt lite middag tillsammans med mormor och morfar innan vi åkte hem. Jag och Maarit trängde ihop oss i baksätet tillsammans med Gry, och det var liiiite trångt vill jag lova. Hade vi krockat så hade vi nog inte rört oss ur fläcken där bak, för vi satt fastkilade. Ska bli skönt när vi får våran nya bil.
Vi skjutsade hem Maarit och Emil blev alldeles olycklig efter att vi sagt hejdå till henne och grät resten av vägen hem. Väl hemma så var det bara att hoppa i pyamasen och dricka lite proviva innan det var dags att krypa ner i sängen. Och jag har nog aldrig varit med om att Emil somnat så fort. Efter att vi läst klart boken så han jag inte mer än släcka lampan och så sov han. Den killen var riktigt trött i kväll, ja det återstår väl att se hur länge han sover i morgon. Och morgondagen är en helt ledig dag som står öppen för roligheter. En ledig dag som dessutom är löningsdag kan ju bara bli bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0