Mätt i magen.

Jaha så har nu denna dag kommit, minsista dag i sus och dus. I morgon är det åter i verkligheten och jag går ut hårt och jobbar hela helgen, men redan på måndag så är jag ledig......

Hos tandläkaren gick allt galant, ja nu var det ju inte tandläkaren jag var hos utan tandhygienisten, och det var faktiskt första gången jag gjorde ett besök där. Och det var ju inte utan att jag var lite orolig för tandläkaren hade ju fått mig att tro att det såg ut som fan i min mun, och där står sedan tandhygienisten och frågar sig varför jag egentligen blivit skickad till henne för den lilla tandsten jag hade hade ju tandläkaren gott kunnat ta bort själv. Ja ja nåt ska de väl tjäna pengar på så varför inte låta mig ränna där i onödan. Hon tog i alla fall bort det som fanns att ta bort och jag måste ju säga att det är ju rätt skönt på ett smärtsamt sätt när de skrapar bort tandstenen, hmmm undra om jag är sjuk på något vis eller nåt!!! Efteråt så känns det ju riktigt skönt i alla fall, hela munnen känns så fräsch och man har huxflux värsta stomatol leendet (tror man).
Ja jag är ju inte så värst van att ränna hos vanliga tandläkaren, då jag fortfarande aldrig har haft något hål i mina tänder. Men jag har ju rännt destomera hos tandregleringen där de plågade mina tänder med diverse tandställningar den ena värre än den andra. Och hos oralkirurgen hade jag klippkort då de satte kniven i min överkäke och opererade den ett flertal gånger. Men nu dröjer det minst ett år innan de vill se mig igen.

Så fort Nicke kom hem igår så stack jag i väg, barnen vinkade glatt och skrek hejdå sov så gott när jag gick.
Plockade upp Maarit på hennes jobb och så skulle vi gå och käka, den stora frågan var om det skulle bli sushi eller indiskt???? I och med att det var rå kallt och regnade lite så kännde vi oss inte jätte sugna på sushi så vi bestämde att vi skulle gå på våran favorit indier i gammla stan. Där var det bra länge sedan vi gjort ett besök, ja så länge sedan att när vi står utanför så inser vi att restaurangen finns inte kvar!!!!!! Nä det var nu en RYSK restaurang, och NÄÄÄ det var vi då rakt inte sugna på. Jaha plan B, fanns det någon sådan???? Nä vi ville inte återgå till sushi planen för nu var vi sugna på indiskt...Hmmmm....Hornstull, där vimmlar det av indiska restauranger. Iväg till tunnelnanan och åka ett par hållplatser och när vi kommer fram så är alla 3 restauranger helt öde och folktomma, jo de är öppna men har inte en ända gäst och inte ens en endaste liten människa som hämtar mat. Och då blir jag lite skeptisk och känner inte alls för att äta på någon av dom. För har de så lite gäster så kan man ju undra hur gammal mat de serverar????? Fånigt kanske med så kännde vi båda. Jaha en plan C vore på sin plats nu. Vid Zinkensdam ligger Ellora dit skulle vi ju kunna gå, skulle vi ta och promenera hornsgatan ner eller??? Nä det är en sååå lång och tråkig gata så då kunde vi ju ta tunnelbanan tillbaka en station men det känndes ju lite tråkigt det med så det fick bli en tur med bussen, ja omväxling förnöjer. Sist jag var på Ellora så var där knökafullt och man fick vänta ett tag på ett bord, nu var restaurangen halvtom!!! Ja både Maarit och jag gissar på att det är helt ute att äta indiskt just nu. Det är väl sushi och libanesiskt och en och annan tapas som gäller just nu.
Vi trottsade mattrenden och stannade där i alla fall och åt gudomligt god indisk mat med drivor av nanbröd till och 6 glas vin fick vi i oss, ja inte var förståss.......Och hela detta kalas gick på ynkliga 500 kr, ja det var nästan så jag trodde att det blivit något fel någonstans men när jag tittade på notan så blev det inte mer hur jag än räknade. Ja man ska ju inte gå omkring och vara lessen över att ett restaurang besök blir löjligt billigt.
Proppmätta som vi var så kännde vi att en promenad skulle vara på sin plats och så gick vi till slussen , och därifrån gick ju både Maarits och min tunnelbana hem. Det är ju lite tråkigt att inte ha sällskap hela vägen hem längre, särskilt när man blir stående vid varje byte och det tar en halv evighet innan man är hemma, och Maarit var hemma på 10 min!!!!!! Ja tanken var ju från början att jag skulle sova över hos Maarit, men mitt samvete lät mig inte göra det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0